Sagan Tosu O17 bluft Ajax O17 af

NielsOpdam, 20-04-2019 om 16:00, 19888 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O17 heeft tijdens het tweede duel van de Future Cup een forse nederlaag geleden. De Amsterdammers verloren met 3-0 van Sagan Tosu O17. De Japanse satellietclub van Ajax was de ploeg van Dave Vos volledig de baas op De Toekomst.

Ajax begon met een flink aantal wijzigingen ten opzichte met het vorige duel tegen Juventus O17. Zo zaten Anass Salah-Eddine, Donny Warmerdam en Calvin Raatsie op de Amsterdamse bank. Sagan Tosu jaagde de ploeg van Dave Vos erg op en na zes minuten zorgde dat voor de openingsgoal. Nadat de bal hoog werd weggewerkt door Devyne Rensch, werd hij door Kodai Nishimura panklaar gelegd voor Zen Tanaka. Hij schoot Sagan Tosu op 1-0.

Na elf minuten spelen, speelde Neraysho Kasanwirjo de bal naar Rensch, maar laatstgenoemde kon niet bij de bal. Reoto Kodoma zat er tussen en gaf de bal aan Tanaka, die zijn tweede doelpunt van de middag binnenschoot. Vijf minuten later kwam de Japanse formatie er weer razendsnel uit, maar deze keer kon doelman Harm Dieker redding brengen op de inzet van Ryonosuke Sagara. De Amsterdammers werden compleet overlopen in het eerste kwartier.

In de negentiende minuut maakt Sagan Tosu de derde goal van de middag. Nadat keeper Sho Kurahara de bal uittrapt, belandt de bal na een schitterend uitgespeelde aanval voor de voeten van Sagara, die hem deze keer wel maakt. Op klokslag rust hadden de Japanners ook de 4-0 op de schoen, maar Kodama schoot hem deze keer op de paal.

Tijdens de rust wisselde Dave Vos vier keer. Sontje Hansen, Dillon Hoogewerf, Naci Ünüvar en Ian Beelen bleven achter op de bank. Max de Waal, Joshua Pynadath, Donny Warmerdam en Raphael Sarfo waren de vervangers. De Amsterdammers creëerden enkele kansen, maar wisten niet te scoren. In de 47ste minuut ging Rensch naar de kant en kwam Julius Dirksen.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd was er een foutje van de terreinknecht. De sproeiers gingen alvast aan, waardoor de wedstrijd even stil werd gelegd, maar uiteindelijk werden de laatste minuten uitgespeeld. Ajax O17 heeft terecht verloren van de Japanse satellietclub en moet zondag aan de bak tegen Tottenham Hotspur O17.

Opstelling Sagan Tosu O17:

Kurahara; Nakano, Hashimoto, Nagata, Suetsugi; Noh, Kodama, Nakamura; Nishimura, Tanaka, Sagara.

Wissels Sagan Tosu O17:

Kuroda, Hideshima, Ishihara, Nitta, Toda, Ando, Furue.

Opstelling Ajax O17:

Dieker; Bonnah, Kasanwirjo, Rensch (Dirksen 47'), Aksit; Regeer, Beelen (Sarfo 31'), Ünüvar (De Waal 31'); Hoogewerf (Warmerdam 31') , Hansen (Pynadath 31') , Pinas.

Wissels Ajax O17:

Raatsie, Salah-Eddine, Warmerdam, Dirksen, Pynadath, De Waal, Sarfo

Doelpunten:

1-0 Tanaka (6')
2-0 Tanaka (11')
3-0 Sagara (19')

Bijzonderheden:

-

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Knalpot
Japans eergevoel, nederlandse onderschatting een team dat nooit tegen zo'n tactisch gedisciplineerde pressing aanloopt, het deed een beetje denken aan hoe we door RB Salzburg te kakken werden gezet. Maar alle complimenten aan de japanners hoor, de ajaxiedjes wisten helemaal niet meer waar ze het moesten zoeken en 1-6 of 1-7 had zomaar tot de mogelijkheden behoord. Schitterende goal ook trouwens die 3e, zo zie ik Ajax ze heel graag maken.
0 0
geDaante
Ik heb altijd gezegd, als het chinese en japanse voetbal meer tactisch onderlegd raakt, en de juiste speelwijze wordt nagestreefd (combinatievoetbal en collectief drukzetten om fysieke tekortkomingen te maskeren en fysieke voordelen optimaal te gebruiken), kunnen dat weleens dé voetballanden worden op termijn. Niet in de zin van de grootste competities, maar waar het beste voetbal wordt gespeeld.

Ze zijn over het algemeen zó lichtvoetig, rap op de eerste meters, technisch, behendig, en ze hebben die sterke neiging naar discipline en een strakke uitvoering, perfectionistisch, en kunnen goed een team vormen, deels vanwege die discipline.

Ik vind het dan ook niet raar dat zo'n japans jeugdelftal dat naar de principes van Ajax wordt opgeleid, zulk spel op de mat weet te leggen. Ze zijn in principe fysiek en in hun bewegen en denken geschikter voor Ajaxvoetbal dan Hollanders, in ieder geval in het Ajaxvoetbal van nu, waarin de ruimtes vrijwel altijd klein zijn.

Wat ze alleen dan vaak wel missen, is eigenheid en unieke kwaliteiten en persoonlijkheden, waardoor ze misschien minder snel spelers zullen opleiden die beslissend kunnen zijn of écht interessant zijn om naar te kijken.
3 0
trodat4030
Zonde hoor, hele matige wedstrijd van Ajax. Leek alsof de benen tussen de eerste en tweede wedstrijd helemaal volgelopen waren en in deze pot 20 kg t stuk zwaarder aanvoelden. Die indruk kreeg ik er iig bij. Dit elftal kan zóveel beter dan dit, iedereen die spelers op basis van deze ene pot afschrijven zijn niet helemaal goed bij hun paasei (ja, woordgrapje ;-)).

Voordeel is dat men morgen maar 1 potje speelt, maar maandag moeten ze weer 2 potjes als t allemaal goed gaat. Hopelijk denkt men goed na hoe ze die jongens fit en fris houden voor de laatste wedstrijd, wat hopelijk de finale wordt. Het kan gewoon, die finale halen, want er zit wel degelijk heel veel kwaliteit in deze ploeg. Het kwam er nu gewoon totaal niet uit. Geen paniek, maar wel een les die even heel snel geleerd moet worden, maar daar heb ik met Dave Vos en co alle vertrouwen in!
0 0
De2komst
Hoopte dat Taylor morgen mee kon doen, maar
liep net op krukken rond. Helaas, zag er vanaf mijn kant niet heel ernstig uit.
0 0
trodat4030
Ik zou nergens op rekenen. Het is heel jammer voor hem, maar je mag geen risico nemen voor de laatste weken van het seizoen. Dit is een vriendschappelijk toernooi, de echte prijzen worden over enkele weken pas uitgereikt. Ook met het oog op het EK o17 dat er aan zit te komen. Een kneuzing of zwelling zou t beste zijn (naast loos alarm natuurlijk), dat kan redelijk snel weer goedkomen, pas bij breuken of scheuren moeten we ons zorgen maken.
1 0
altijdwelwat
Ik kan mij er allemaal niet zo heel druk om maken , is juist wel prima om een keer weggepoetst te worden. Deze lichting word altijd weggezet als absolute toplichting maar ook van deze groep gaat het overgrote deel Ajax 1 niet halen. Het zegt nog helemaal niets als je op deze leeftijd een megatalent bent, het is niet meer dan een prettige basis.
2 0
Mocrodammerr
wat een drama hier. buiten word je blind geslagen met korte rokkies en maken maken hier soort van ruzie om O17. leven is tekort boys
6 -6
PuurGeluk
Lekkere comment pik!!
0 -1
Keizer020
Hahahaha
0 0
NouriVandeBeek
Altijd lachen om de jaarlijkse conclusies die worden getrokken over sommige spelers bij de Future Cup. Volgens mij het enige weekend dat ze die spelers zien spelen.

Als je dan deze wedstrijd ziet, dan zou ik mij hele grote zorgen maken. Dit was de ondergrens in alle facetten. De ondergrens dus, maar niet het algemene niveau. Sommige denken dat dit het is volgens mij. Zaak dat ze zich nu gaan richten op eerherstel. Tegen Juventus was het prima.
4 -3
Ozymandias
Het is sowieso absurd om jeugdspelers op individuele wedstrijden te beoordelen aangezien 999 van de 1000 jeugdspelers zo wisselvallig als de pest zijn.
1 0
koenos1
Amen
1 -1
Aad82
Die debielen kunnen de bal niet eens aannemen, wtf??
1 -9
X-RaY
Mag geen kritiek leveren op Ziyech want staat meneer Aad82 op z'n achterste poten maar ondertussen wel JEUGD spelers uitmaken voor debielen.

Kansloos
7 -1
Aad82
Tuurlijk mag je kritiek geven op Ziyech dat doet hij ook bij zichzelf. Maar wat sommigen hier doen is geen kritiek geven op die jongen, maar voeren een hetze.
1 -4
Ozymandias
Inderdaad, de kritiek van sommige AS-leden op Ziyech is zwaar overtrokken maar minder absurd dan sommige van jouw berichten hier over de talenten van de o17.
0 0
Ozymandias
Een aantal van "die debielen" hebben nu bijna 120 minuten gespeeld vandaag. Het is duidelijk dat een aantal van "die debielen" er geheel doorheen zitten en daardoor slordig aan de bal zijn. Maar nee Aadje82 zit met z'n dikke buik achter een computer als volwassen man of vrouw een stel kinderen af te zeiken...
3 -4
Stibba020
Moet al die teams niet 120 minuten spelen dan? Haha
1 -2
Ozymandias
Niet alle spelers (ook van Ajax niet) spelen 120 minuten. De spelers die wel twee wedstrijden spelen zie je allen duidelijk geheel vermoeid zijn en veel fouten maken.
2 -1
Aad82
Is toch schande dit. Verschrikkelijk. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste. 90 % mag opzouten wat mij betreft.
1 -4
Ozymandias
Wat mij betreft mag jij opzouten van AS maar net zoals ik daar gelukkig voor jouw niets over te zeggen heb, heb jij gelukkig voor Ajax niets te zeggen over welke jeugdspelers worden weggestuurd.
4 -2
Aad82
Slechte lichting dit. Ik houd mijn hart vast.
0 -3
Ozymandias
Okay I'll bite... Welke 90% van de selectie van de o17 op de Future Cup zou je wegsturen en waarom? Wat zijn de sterke en zwakke punten van de spelers die je weg zou sturen en waarom zouden ze op die punten bij Ajax zich niet goed genoeg kunnen ontwikkelen?

Eens kijken of je ook daadwerkelijk een inhoudelijke redenering als ondersteuning van je belachelijke comments hebt.
2 -2
Aad82
Ik zou alleen die Turk Unuvar en die Mocro Salah-Eddine houden (die komt trouwens van AZ). De rest komt zwaar tekort in de passing, balaanname, druk zetten naar voren, gaten dichtlopen en het allerbelangrijkste, mentaliteit.
1 -2
GrandMasterFlex
Überhaupt benoemen van nationaliteit maakt jouw hele post al belachelijk, los daarvan heb je er ook geen kloten verstand van. Idiote redenering op basis van een jeugdtoernooi.
2 -1
JesseMKB33
Wat is er belachelijk aan het benoemen van iemands nationaliteit? Behalve dat ze naast Turks en Marokkaans ook gewoon Nederlands zijn dan. Voor de rest is er niks geks aan.
0 -2
Jelephi
Wat heeft Turk en mocro voor toevoeging?
2 -1
appeltje
Ik denk niet dat je met alleen een aanvallende middenvelder en een linksback een wedstrijd gaat winnen...
0 0
Ozymandias
Wat een onzin... Noem mij de sterke en zwakke punten van Hansen, Hoogewerf, Rensch en Bonnah? Drie van die vier (alleen Bonnah niet) maken (veel) meer indruk dan Salah-Eddine. Terwijl Salah-Eddine zelf ook een goede indruk maakt dit seizoen.

Also, HOW THE FUCK kan jij nou ooit de mentaliteit van deze jochies beoordelen?! Heb je ze wel eens gesproken, ben je wel eens bij een training van ze geweest, heb je uberhaubt meer dan tien wedstrijden van ze gezien?
1 -2
TimAFCA
Vond Bonnah erg zwak in de passing deze wedstrijden. Voor de rest ben ik het met je eens!
0 0
Ozymandias
Ik vond Bonnah redelijk spelen tegen Juventus. Hij had een aantal goede combinaties met (met name) Hoogewerf. Zeker in de kleine ruimte combineerde hij goed. Als hij langer de tijd had om zijn pass uit te zoeken was de uitvoering wel regelmatig wat minder.
0 0
TimAFCA
Exact, maar je kan ook niet alles hebben als voetballer. Hij is wel echt op de meest opgevoerde brommer die ik heb gezien.
0 0
Aad82
Wie is die donkere gozer met die aanvoerdersband? Jezus wat slecht.
3 -2
wolterx
Is Kasanwirjo, belachelijke actie net ja. Mag je hem voor eraf sturen, puur uit frustratie.
0 0
Aad82
De Waal, slak. De Jappen hebben alles onder de controle. En die pressing van hun he.
2 -2
wolterx
Juventus wint van Tottenham. Morgen "gewoon" winnen van Tottenham en je bent zeker door.
2 -1
Cruijff72
Goed lesje nederigheid. Gewoon helemaal weggespeeld worden door een paar jappaners.
6 0
Aad82
Helemaal scheelgetikt.
2 0
Stibba020
Ajax moet 4 tot 5 spelers van dit team behouden. Van de rest afscheid nemen na dit seizoen. Zijn niet van het niveau wat Ajax moet nastreven..
3 -6
Ozymandias
Wat een onzin...
4 -3
Aad82
Schande dit.
2 0
JesseMKB33
Wat doen Sarfo, Bonnah en Pinas bij Ajax? Kunnen beter op atletiek gaan.
5 -5
Ozymandias
Bonnah (eerstejaars B-junior) en Sarfo (tweedejaars C-junior) zijn talentvolle jongens. Ze zijn inderdaad snel maar ze hebben ook genoeg voetballend vermogen. Pinas is een ander verhaal, die hadden ze in mijn ogen geen contract moeten geven.
4 -2
FWAjacied
Nieuwe tactiek is dus lange ballen.
1 -2
Hakkie
Volgens mij is dit een gevalletje onderschatting.
1 -2
Bky
Wordt nog wel 3-3 let maar op.
0 -4
Rondo64
Unuvar er zelfs uithalen, ben benieuwd wat het idee erachter is.
0 -3
Ozymandias
Het idee lijkt me duidelijk om hem niet over te belasten aangezien dit een zwaar toernooi is, zeker voor een 15 jarig jochie. Hij heeft vandaag 87 minuten gespeeld. Dat lijkt me meer dan genoeg.
2 -1
FWAjacied
Vind het sowieso opvallend dat de wedstrijden zo lang duren. Normaal spelen ze toch 2 x 40 minuten? Nu niet veel minder en dan ook nog vaker op een dag.
1 0
Ozymandias
Het is zwaar maar ik denk dat het daarom ook wel goed voor hun ontwikkeling is.
2 -1
IboAFCA
Hey Said, ff een scout zetten op die Naoki Nakamura
1 -3
Bky
Met een type Vissie in het team was dit nooit gebeurd.
1 -3
AjaxDaniel
Kan Dani niet mee doen?
0 -1
Ajaxfan16
2016 wilt zijn grap terug.
3 -2
Ajax#1900
We missen een draufganger
0 -2
Stibba020
Gaat Ajax nog de 3- 1 maken?
0 -2
niquedegraaff
Dat houd je nooit 2x 45 minuten vol. Maar er wordt 2x 30 min. Gespeeld. Heel slim van die Japanners
0 -2
FWAjacied
Ajax is ook wel gestopt met verdedigen.
1 -2
Ajax_33
Regeer en Beelen als CM’s werkt voor geen meter. Zijn aanvallend en verdedigend nergens te bekennen.

Vooral die Beelen zit gewoon te sjokken! Doet helemaal niks
0 -2
AjaxDaniel
Mensen hier nemen dit veel te serieus. Een slechte wedstrijd, een dodelijk efficiënte tegenstander en de hele jeugdopleiding moet weer op de schop.
10 -4
Stibba020
Jeugdopleiding niet maar dit team wel.
1 -3
appeltje
Samenwerkingsverband heeft in ieder geval al zijn vruchten afgeworpen zo te zien.
0 -1
Bky
9 jaar geleden verloren we met 4-0 van Real Madrid, dat was genoeg voor een revolutie doorheen de gehele organisatie.

Ben benieuwd wat deze schandelijke uitslag teweeg gaat brengen.
3 -5
marcinator
Als Ajax vanavond per ongeluk punten laat liggen kan heel Ajax er zeker niks van?
0 0
Ozymandias
Ik vind het steeds moeilijker om op AS te beoordelen of iemand sarcastisch is of niet. In dit geval bedoel je dit niet serieus toch?
0 -2
Rondo64
Je kan inmiddels wel verwachten dat bky altijd sarcastisch is. Maar goed als iemand anders dit had gezegd had ik het ook niet geweten
2 0
Ajax#1900
Haha herkenbaar. Bky is sarcastisch natuurlijk, maar je ziet hier echt de gekste dingen voorbijkomen
2 0
JBM
Is sarcasme bij deze jongen.
Heeft wel vaker domme uitspraken.
Denkt ook heel naief dat Ajax vanavond op haar sloffen een hoge uitslag neerzet
2 0
Bky
Zie je na vanavond.
1 0
marcinator
Hahha lachwekkend dit. Laat ik het maar op houden dat dit sarcasme is....
2 0
FWAjacied
Waarom zou dit sarcasme zijn? Je ziet toch wat er gebeurt op het veld? Onacceptabel.
2 -4
Vlieske
En het contract met die Ouaali maar verlengen. Jonk zit een paar meter verder op.
4 -5
FWAjacied
Ze voetballen ook wel erg snel en soepel. Deze aanval ook weer. Gewoon prima voetbal.
2 -1
IboAFCA
Samenwerking met Sagan Tosu opdoeken
0 -1
JesseMKB33
Op 2016 na het slechtste team van ajax dat ik ooit op de future cup heb gezien.
6 -5
altijdwelwat
Die lichting was toch De Ligt , Lang, Kluivert, Antonucci ? Die had ik hier graag tussen zien lopen hoor.
0 0
JesseMKB33
De Ligt deed in 2015 mee.
0 0
KajanoKlaassen
Hoe gaat het eigenlijk met Antonucci?
0 0
appeltje
Speelt nog steeds bij Monaco B. Gingen wel geruchten dat Nice hem begin dit jaar wilde huren.
0 0
altijdwelwat
Vooral een groot gebrek aan spelintelligentie .... fysiek allemaal wel redelijk in orde.
0 -2
Stibba020
Er zitten misschien drie leuke speler bij dit team, de rest is bagger..
0 0
niquedegraaff
Pfff ze dachten wel effe te winnen
0 0
Stibba020
Ajax moet maar is wat japaners gaan halen
0 0
Bky
Dit Ajax onder 17 mist de absolute wil om te winnen.
2 -4
JesseMKB33
Matig elftal dit.
2 -6
FWAjacied
Weer een lichting die afgeschreven kan worden.
2 -5
Murph
Goed bezig Kasanwirjo
0 0
AJAIXIXIXI
Dit samenwerkingsverband werkt een beetje te goed.
1 0
FWAjacied
Worden zoekgespeeld.
1 0
Stibba020
Die japaners zijn gewoon beter tot nu toe. Terwijl ze net met 3 - 0 van tottenham verloren hebben..
0 0
Bky
#TENHAGOUT
3 0
FWAjacied
Goeie kamikaze-tactiek van die Japanners.
0 0
Sunstridr
DIt commentator kent geen geografie van Japan, want hij zegt dat Kyushu in het westen van Japan zit terwijl het gewoon de meest zuidelijk eiland van normaal Japan is
2 0
mgtow
Kan jou het schelen. Japan is een barbaars land. Al lag die zooi op de bodem van de zee...
0 -1
AjaxPassion
Haha, jij praten over barbaars? De ironie.
0 -1
mgtow
Slavernijapologeet.
0 0
Bky
Ligt eraan hoe je de kaart vasthoudt.
1 0
rickyboy1444
Kan iemand zo aardig zijn om mij de rugnummers van de spelers van Ajax te geven?
0 -1
AFCA-Driebergen
Ervan uitgaande dat ze dezelfde nummers als net hebben: 12. Dieker, 2. Bonnah, 3. Kasanwirjo, 4. Rensch, 15. Aksit, 20. Regeer, 21. Beelen, 10. Ünüvar, 7. Hoogewerf, 9. Hansen, 11. Pinas
0 0
Sunstridr
1 Raatsie, 2 Bonnah, 3 Kasanwirjo, 4 Rensch, 5 ASE, 6 Warmerdam, 7 Hoogewerf, 8 Taylor, 9 Hansen, 10 Unuvar, 11 Pinas, 20 Regeer, 21 Beelen voor de rest weet ik niet.
1 0
wolterx
Dieker: 12
Bonnah: 2
Kasanwirjo: 3
Rensch: 4
Aksit: 15
Regeer: 20
Ünüvar: 10
Beelen: 21
Hoogewerf: 7
Hansen: 9
Pinas: 11.
2 0
PuurGeluk
Zou je graag willen helpen maar geen idee.
0 0
de_pitbull
Sagan Tosu uit, altijd lastig.
1 0