Van der Sar: 'Natuurlijk moet Ajax contracten ophogen'

SJvanveen, 16-04-2019 om 23:44, 24886 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar kijkt niet naar het geld dat Ajax ontvangt door het bereiken van de halve finale van de Champions League. Het gaat om het 'voetbal', zo stelt hij bij Veronica. Daarbij is de huidige prestatie het resultaat van jaren werk. 

'De blijdschap is zeer terecht. Uiteindelijk word je gewoon gek. Het viel goed voor ons en het is een topprestatie van Erik ten Hag en zijn spelers. Uiteindelijk ben je met een project bezig. Het lukt soms niet in een keer, maar dit is waarom je al die jaren investeert en gezeik hebt. Geld interesseert mij niet, natuurlijk moeten wij contracten ophogen en dat soort zaken. Maar dit is voetbal, dit is waarover het gaat', aldus een blije Van der Sar. 

De algemeen directeur zag geen David tegen Goliath, maar Juventus tegen Ajax. 'Ajax is een grote naam in de wereld van het voetbal. Maar de uitgaven die dit soort clubs doen... Als je twee keer de betere bent, dan kunnen we met zijn allen trots zijn.' Over de wedstrijd zei de voormalig goalie krachtig het volgende: 'We hebben niet de overwinning gekregen, maar als je ziet wat dit elftal kan doen... Joël Veltman die erin komt, Daley Sinkgraven die na een onwennig begin meedoet. Geweldig.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Ziyech, Frenkie, de Ligt en Tagliafico zullen sowieso gaan.

De rest kan blijven, Odegaard, Fosu Mensah en een Linksback gaan kopen.

Daarnaast zie ik met het drukke programma nog wat posities zwak bezet,
Tadic als nieuwe spits of halen we een concurrent voor Dolberg?
Een Pavon is een prima speler en zal sowieso wel wat laten zien (of hij nog door kan groeien is de vraag)

Ajax moet echt gaan investeren, nu willen veel spelers wel naar Ajax komen profiteer hiervan..
1 0
Ajaxbrl
Ik zeg laat er totaal 3 gaan en hoog de rest maar flink op edwin en marc en koop nog 1 of 2 klasbakken!
0 0
Van Reenen
We moeten er maar van genieten dit voetbaljaar. Volgend jaar zijn Frenkie en Matthijs er niet meer bij en vervangers voor deze klasbakken bestaan niet.
0 0
mistermiyagi
Dat klopt, maar posities kunnen versterkt worden zodat er weer een soort gelijk team staat.

Pavon, Odegaard, Fosu Mensah, Marin, Linksback, Rechtsback, Reserve Doelman, concurrentie spits positie Dolberg, Huntelaar.
0 0
Jorehn
En dan vooral PSV voor koopclub uit blijven maken...
0 -2
Rukboor
Je zit op de verkeerde site jorehn.
0 0
mistermiyagi
Ajax kan moeilijk met de jeugd gaan spelen, alleen Grabenbech zal goed genoeg zijn volgend seizoen.

Je kan net als Barcelona niet altijd teren op je jeugd vooral als je meedoet met de top van de wereld.
De stap naar het eerste is daarvoor te groot, Mazraoui heeft zich goed ontwikkeld, maar zal in dit team niet zomaar een basisplaats krijgen als Ajax al op dit moment niveau stond..
1 0
Caparzo
Edje en Marc willen structureel naar 250mio begroting per jaar, daarmee kun je de CL kwartfinale jaarlijks als realistisch doel stellen, spelers langer aan je binden en nieuwe spelers veel makkelijker voor Ajax interesseren/aantrekken. Er gloren mooie tijden, maar eerst zilverwerk dit jaar! Van de Cup mogen we nog steeds dromen, die schaal MOET naar ons en de beker ook.
2 -1
mercurius3
Waar haal je die 150 extra vandaag dan?
0 0
Ajax27
Op de lange termijn naar 200 miljoen ja, niet overdrijven.
We zitten nu op zo'n 100 miljoen. Dat is nog een hele weg om naar 200 miljoen te gaan. Je kunt weer zoals jaren geleden de CL groepsfase in je begroting meenemen, maar dat neemt ook risico's met zich mee. Haal je een jaar geen CL, dan schrijf je direct rode cijfers.

Ik denk dat je beter voor een lange stabiele periode kunt kiezen. Ga richting de 120-130 miljoen de komende jaren. Steek van die 30 miljoen de helft in salarissen. De salarissen van de spelers zijn nu zo'n 40 miljoen bij elkaar. 15 miljoen erbij is een stijging van bijna 40% wat het mogelijk moet maken om meer selectiespelers boven de 1 miljoen grens te laten komen en meer jeugdspelers een concurrerend contract te kunnen bieden zodat ze niet op hun 16e voor een paar ton meer vertrekken naar het buitenland.

Ajax wilt een top-20 europese club worden. Dat betekent structureel tot de laatste 16 komen in de CL. Ik heb dat liever met af en toe uitschietende jaren zoals dit jaar, dan dat je nu in 5 jaar tijd de hele buffer er doorheen jaagt en dan weer overnieuw kan beginnen en weer tegen clubjes als Molde kleurloze lelijke wedstrijden op de mat legt in de EL met een matige selectie.
1 0
Bennyben
KNVB heeft nu toch echt werk maken om Willem 2 te verplaatsen naar 19 mei met oog op finale, je kan niet op zondag 18 uur spelen om vervolgens op dinsdag om 2100 uur weer te spelen
2 0
Joseph
Ik denk dat het anders een hele mooie klus zou zijn voor een veredeld jong Ajax. Mag natuurlijk niet ten koste gaan van de competitie en de CL deze wedstrijd.

Pas als we in de competitie wat laten liggen, zou ik deze prijs serieus nemen.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Helemaal mee eens maar volgens mij hoor je de bekerfinale te spelen voor de laatste speelronde met het oog op plaatsing voor Europees voetbal. Ik zie hier de logica niet van in, je hoort in mijn optiek gewoon volle bak voor winst/resultaat te spelen, beker of geen beker. Maar dat is het argument dat ik steeds hoor ...
0 -1
Radie125
WZAWZB elke dag weer
0 0
Radie125
net terug uit Amsterdam gekjenhuis
0 0
Ajax1zalzegevieren
Ronald de Boer bij Veronica: 'Johan wilde een max aan salaris betalen en niet meer'

Neeeeee.... Johan had in beginsel een max salaris in gedachte, maar wilde indien nodig ook plannen aanpassen en stond open voor veranderingen. Niet fokken met Johan!!!!
14 0
Joseph
Heel smerig van Ronald, met een onzinverhaal een sneer uitdelen naar Johan. Ik vind ook niet dat daar zo makkelijk overheen gestapt mag worden.

Johan heeft altijd gezegd dat hij aankopen wilde, de enige voorwaarde was dat ze de basis sterker moesten maken. In de tijd van Johan maakte ze daar nog grote fouten mee. Nu ze de gedachte van Johan volgen zien we wat er gebeurd met spelers als Blind, Ziyech, Tadic, Tagliafico, Sanchez, die allemaal wel een versterking zijn.
1 0
Juichtoon
Precies dat gilde ik ook meteen naar m'n tv
1 0
Ajax114
Klopt helemaal wat jij zegt, dacht daar ook meteen aan. Vond het een rare opmerking.
6 0
mercurius3
Precies, snapte niks van dit commentaar. Maximaal salaris was nodig in het begin om eigen vermogen op te bouwen. Dat is uiteindelijk ook gebeurd.
7 0
Kikke
Idem dito guys! Johan wordt zo vaak verkeerd begrepen!
3 0
Ajaxmax
Wat komt die Ronald de Boer tekort hè. En onze Johan een beetje afvallen. Ja, ho effe!
1 0
Van Reenen
Even een aanvulling wat jij zeer terecht opmerkt, is dat hij ook de spelers niet bij naam kent. Zo van, ja hoe heet hij ook al weer en die back,....uuuuh.....jij die ja. Dat kan toch niet. Doe je huiswerk beter en val Johan niet af als jezelf tekort schiet. Bovendien heeft hij samen met broer Frank op maffia-achtige wijze een contractbreuk geforceerd bij Ajax om zijn zakken te kunnen vullen bij Barça.
0 0
mistermiyagi
Dolberg had helemaal niet hoeven komen van Johan en Wim Jonk. want Ajax had een paar talenten lopen die het wel zouden laten zien..

Overmars heeft Ajax voor een groot gedeelte gered, Frenkie aangekocht, Sanchez, Tadic, Blind, Ziyech, ect..
Investeren in de juiste poppetjes en zonder bobo's van bovenaf die de hand op de knip houden..

Ajax zal ook moeite krijgen met talent in te passen, jongens als een Noa Lang, Ekkelenkamp krijgen het moeilijk.
Ik zie alleen een Unuvar, Gravenberch zmee komen met dit Ajax de komede 2 a 3 jaar.

Het is een utopie om te leven van alleen je talent en alleen voor exeptionele talenten te betalen (zoals Johan en Wim het wouden)
Eceptionele talenten komen niet meer bij Ajax.. (We leven in een andere wereld en dat had Johan niet altijd door..)
0 0
Joseph
Toch bijzonder hoe zijn woorden verdraaid worden.

Johan heeft altijd gezegd dat er aankopen gedaan moesten worden, die aankoop moest alleen een directe versterking zijn en geen talent in de weg staan.

Met Sanchez, Blind, Tadic, Ziyech, Onana hebben ze dat gewoon gedaan. In de tijd dat Johan nog leefde kwam er alleen middelmaat, daar was hij het ook niet mee eens.
0 0
Daan772585
Off: ondertussen bij Pauw..

Jeroen: ‘Ik denk dat die kleine Kluivert inmiddels wel denkt, was ik maar gebleven.’

Gelukkig hebben wij Ziyech, Tadic en Neres!
10 0
Ajaxbrl
Ja die zal zich nog wel eens achter z'n oren krabben, had ik maar naar papa geluisterd..
4 0
mercurius3
Nooit verwacht dat Ajax zo makkelijk de titelfavoriet zou uitschakelen. Ja, Juve was voor mij de titelfavoriet. Het is goed dat Ajax Barca niet in de halve finale loot. Die kun je beter in de finale loten, dan kan er van alles gebeuren. Als city morgen niet wint is Spurs te doen.
4 0
Schip
Ik heb 100% vertrouwen in een wedstrijd tegen Barca. City of Liverpool vind ik lastiger, maar na gisteren weer bevestiging te hebben gekregen: voor geen enkele ploeg doen we onder.

En wat knap van gasten als Veltman en Sink om aan te haken bij dit niveau.
0 0
gi0vanni
De Spurs zijn natuurlijk veel beter. :d Daar spelen een aantal ex Ajacieden! :d
2 0
AFCA1983WEERT
1 juni zijn wij in Madrid!! Heerlijk dit!!!
2 0
mercurius3
Zijn de grote teams nou echt zo goed dit jaar? Het kan dit jaar gebeuren, want zoveel indruk maken die grote teams niet. Benfica - Ajax voor de Europese Supercup in Monaco zou mooi zijn en verdiend. Het zou ook het voetbal, dat een commercieel gedrocht is geworden, redden.
10 -1
AFCAMM
Ik vind ons dit jaar best goed.
0 0
Radikaal
Misschien hebben we de Grote Teams ook wel een beetje tè groot gemaakt en zijn we een beetje tè veel onder de indruk geraakt van de enorme zakken met geld..? Maar dit is wel een uitzonderlijke lichting. Eindelijk weer eens, was erg lang geleden allemaal.
3 0
Schip
Nou, dit Juve was een machine hoor....en met een Ronaldo erbij.

Maar als je een Pjanic kunt neutraliseren, dan ontneem je een ploeg zijn brein. Net als Modric goed bespeeld werd.

Dit is Ajax. Door combinatievoetbal en druk de andere ploeg uit zijn kracht halen.
0 0
FollowAjax1
Te beginnen bij Ten Hag!
4 0
mercurius3
De beste algemeen directeur die Ajax heeft gehad. Klasse Sar.
10 -1
TvdH
"het viel goed"? Nee, we waren over 2 wedstrijden gewoon een klasse beter Edwin.
3 0
AFC34
Zijn we al een stuk of 16 in europa
1 0
Sterspeler
Alleen Bayern thuis en de potten tegen Benfica zag ik als potten die redelijk gelijk op gingen. Kan je nagaan..
5 0
AFC34
Ja nou, prima toch? Benfica (el) en bayerm zijn al weg. Doen we toch iets goed.
1 0
Sterspeler
Doen we fantastisch. En dan heb je het over Portugese clubs (Nederlandse achilleshiel qua voetbalopvatting) en een team dat 10 jaar bij de beste 4 ter wereld heeft gehoord afgelopen jaren.

We kunnen de CL winnen. De enige die ik echt vrees is Barcelona.
0 0