Trotse Ten Hag: 'Het gaat om het wij-gevoel'

SJvanveen, 16-04-2019 om 23:29, 10282 views, Veronica |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Erik ten Hag zag een aantal aanpassingen tot een beter Ajax leiden in de tweede helft van Juventus - Ajax. Dinsdagavond stelden de Amsterdammers de halve finale van de Champions League veilig, een enorme prestatie van een gedisciplineerd team, zo vond de coach. 

'Bijvoorbeeld met twee zessen en de backs laten uitzaken, dan komen de halfruimtes open', lichtte Ten Hag zijn tactische aanpassingen toe bij Veronica. 'We hebben uiteindelijk een standaardsituatie nodig, maar daar zat wel een plan achter. We hebben het supergoed uitgevoerd', begint Ten Hag, die niet naar zichzelf kijkt, maar naar het team. 

'Ik mag daar leiding aan geven', legt hij uit. 'Ik ben geweldig trots op dit team, de staf... En dan vergeet ik nog veel mensen. Het gaat om het wij-gevoel. We hebben dit met heel veel mensen gedaan. Wij moeten nu genieten, want het is reuze knap dat wij uit de voeten kunnen tegen verschillende teams met diverse stijlen. In het begin was het een vechtwedstrijd en konden we moeilijk onder de druk uitkomen, maar we laten bijna niets toe en stonden organisatorisch goed.' 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Ook ik heb mijn vraagtekens bij Erik gehad zeker aan het begin van het seizoen maar ik neem bij deze mijn woorden terug en maak een diepe buiging voor deze man. Hij is ondanks alle shit die over zich heen kreeg een weg ingeslagen en stoïcijns deze blijven volgen met dit resultaat mijn complimenten Erik, en de rest van de staf natuurlijk, jullie hebben wat losgemaakt niet alleen bij mij maar alle bij Ajacieden en durf te stellen ook bij de rest van Nederland!!

Het zal toch een giga stunt worden als we die tripel pakken we zijn er nu zo dichtbij.
2 -2
MarcoB1971
Misschien is dit een les voor alle azijn zeikers. Geef mensen de kans en brand ze niet meteen af als het wat tegenzit. Iedereen riep halverwege het seizoen nog Ten Hag out.
Ook spelers werden afgezeken, zoals Mallagan, Sinkgraven, Veltman. Geef mensen een tijd de kans en lukt het dan niet dan kun je altijd nog je mening vormen.
1 -2
Schip
Ook grote complimenten voor Ten Hag. Hij laat Schone staan, zet Sinkgraven erin, durfde Veltman op te stellen.

Allemaal keuzes die zich terugbetaalden. Ik kon weinig met dat concept met Tadic en Ziyech vogelvrij op de vleugels, waarbij er geen plek voor Neres en Donny was en er veel te veel werk terecht kwam op Schone en Frenkie, maar sinds Tadic op 9 is komen te staan - ook een vondst van TH - is de balans weer terug.

Enige jammere is dat Wober weg mocht en Neres eigenlijk ook, maar laten we het erop houden dat elke trainer fouten maakt en dat die laatste fout volledig en net op tijd is hersteld. Ik was geen fan van hem, maar ik moet door het stof.

Er staat nu een team dat met positiewisselingen speelt, druk zet over het gehele veld en uitstekend combinatievoetbal speelt. Nou komt een groot deel voor rekening van Overmars door de pure kwaliteit van de selectie en zou iedere trainer goed voetbal hebben getoond met deze groep, maar je kunt niet zeggen dat iedere trainer de halve finale van de CL zou hebben behaald.

Ook de manier waarop hij aangeeft dat het hele seizoen al op pingels is getraind en niet slechts voor een individuele wedstrijd. Daar zit toch wel meer dan een opportunistische opmerking achter. Dat klopt gewoon. Pingels neem je onder druk en druk kun je vooral door conditionering verminderen. Niet door een week lang te trainen op pingels.

Ik vind de groep niet zo extreem gevormd als in 95, toen Van Gaal wereldtop bijna uit klei boetseerde (Reiziger, Bogarde, Blind, Ronald de Boer etc), maar TH doet zijn ding.
2 -3
Rentokill
Is met 2 zessen spelen niet gewoon met een 10 spelen? Wel heel helder verhaal verder hoor. Ruimtes creeren om onder druk uit te kunnen voetballen. Geniaal.
2 -2
ETM
Sprakeloos. Maar toch effe wat tiepen.
Juventus had Ajax goed beet. We zaten in de val. Weer die Ronaldo. Weer hij. Het spook. Het spook al die eindeloze uren voor de wedstrijd, in mn gedachten. Weer waren ze hem even kwijt, De Ligt wilde Veltman nog voor Ronaldo gooien..
Man, het begon verschrikkelijk. Juve had Ajax in de tang. Mazra valt meteen uit.
Maar dat is nu al zooo lang verleden tijd. Zoals Ajax zich uit de wurggreep worstelde. Ziyech met zn impulsieve schot, weer niet goed, maar het moest zo zijn, Vd Beek ijs en ijs koud. Hoe hij die situatie controleerde, onvoorstelbaar. Hoe je de angst er bij al die wereldsterren in zag sluipen. Voor Juve werd de bal een spook, zo snel waren de combinaties vaak weer. Wat een 2de helft. Juventus overklast. Hoe symbolisch ook, Van de Beek in 34ste minuut, maar ook, 2 100% zonen van Ajax, die Ronaldo FC de das om deden.
Hoe Tadic en Ziyech beiden gewoon hadden moeten schieten, maar onze vedetten deden dat ineens niet, die zochten op idiote momenten de assist. Zoals Ajax haast opzoek leek naar perfectie, 'gewoon'winnen niet genoeg was. De machteloosheid van Juventus in die lange slotfase..
En ik was toch loei zenuwachtig tot de laatste seconde. Want het was gewoon te mooi om waar te zijn...
1 -2
JariHeijden
Gelukkig bleek het niet te mooi om waar te zijn en is dit gewoon de realiteit gebleken! Ik moet mijzelf af en toe ook knijpen om zeker te weten dat ik niet droom! :-)

Mooi stukje, ETM!
0 0
iammike
Lekker bezig Erik!!
1 -3
Lane 8
Morgen 7 uur op lol. Fuck dit fuck alles ajax pakt cl, doei.
2 -2
MK77
Volledige persconferentie achteraf vanaf een minuut of 40

https://www.youtube.com/watch?v=gk8WIeeDZOs

Na 56 minuten komt Vali (kots) aan het woord. Wel leuk om dan de blik van TH te zien
1 -2
Good Luck
Jonge jonge onze zeiksnor Derksen vindt Ten Hag hypocriet om dat Eric zegt dat het om het wij gevoel gaat. Of was dit weer satire zelfbenoemde analistje. Hoezo weet jij wat Ten Hag wel of niet meent.
2 -1
mercurius3
Derksen voelde de avond totaal verkeerd aan vandaag met z'n commentaar. Ronald de boer keek ook ontzettend zuur na die anekdote over van der sar, die Derksen al tig keer heeft verteld. Als journalist moet je objectief zijn, aldus Derksen. Dan ga je toch niet 6 jaar na dato nog lopen zeuren over een mislukt interview met van der sar.
3 -2
Francisco81
Hoeft ie op zo'n avond totaal niet te doen die anekdote vertellen. Totaal ongepast en niet relevant. Dat soort dingen bewaard hij maar mooi voor de maandag of vrijdagavond
1 -2
Ajacied33
Derksen zijn houdbaarheidsdatum is over vind ik. Hij moet lekker van zijn pensioen gaan genieten. Ajax staat voor het eerst sinds 1997 in de halve finale van de CL, begint hij over een fucking nietszeggende intervieuw van Sar van jaren geleden. En natuurlijk weer alle details lopen vertellen. Man man...
1 0
Ajax#1900
Was nogal gênant idd. Niemand zit ik zo'n verhaal te wachten.
1 -1
PetrusKeizer
oh. ging t weer eens over die keer dar meneer Derksen moest wachten op Sar, die te laat was en geen excuses aanbood? Zielig, hoor, om daar in te blijven hangen.
1 -1
DonQ
Inderdaad, was echt het feestje aan het verpesten daar. Ik kan Derksen wel goed hebben, maar die vent kan nooit tot inkeer komen. Dat blijkt wel uit zijn anecdote over van der Sar en het feit dat hij niet uit zijn bek kan krijgen om Ten Hag complimenten te geven.
1 0
PetrusKeizer
#tenhaggoud
10 0
mercurius3
Geef zyiech rust want die kan het niet meer aan, mentaal en fysiek niet meer. Die moet je prepareren voor de halve finale en finale CL. Ook mazraoui = aan einde van z'n Latijn en niet blessurevrij. Veltman is weer fit. Geef dolberg en Huntelaar speeltijd voorin, en op het middenveld de jong rust ivm blessure. Nu komen blessures veel harder aan in deze fase, aan het eind van het seizoen. Kleine blessures gaan nu echt gevoeld worden aan het eind van het seizoen.
3 0
ST
#tenhagout!
1 0
Patrick78
Erik HELD! Wat een top trainer! Dankzij deze man , Marc en Edwin wij zijn opnieuw een top club....En wat een geweldige club!
1 0
Tecmessa
Waar is die Hagmag figuur eigenlijk gebleven? ;-)
0 0
Koekepeer
Ik moest er net aan denken
0 0
Ajax-Amsterdam
Ja idd... Wat een weirdo was dat hahaha
0 0
Schwalbino
Mooi om te zien hoe het gevoel over Ten Hag de laatste maanden is bijgedraaid. Van boertje tot winnaar!
4 0
lm
Heefd zich gewoon goed herpakt de kritiek in begin was terecht maar hij groeit net zo als het team heel
mooi om te zien deze man is een boer maar heefd schijt aan iedereen en doet gewoon zijn ding zou bijna zeggen een Amsterdammer
0 -2
JariHeijden
Die kritiek was helemaal niet zo terecht, op een gegeven moment was er echt sprake van een hetze. En op AS den best wat mensen eraan mee.

Ten Hag heeft zichzelf ook herpakt en hij laat zien hoe sterk hij op tactisch gebied is. Een paar weken terug had iemand het hier nog over de tactisch domme Ten Hag. Mar dat geluid hoor je gelukkig steeds minder. Sinds Van Gaal hebben we niet meer zo'n sterke trainer gehad op tactisch gebied.
0 0
markk
#tenhagOUTstanding
4 0
Sterspeler
Eindbaas. Huidige ETH is totaal niet te vergelijken met zijn stroeve start qua spel en communicatie. Had ik niet zien aankomen. Chapeau. AUB VERLENGEN TOT 2030
2 -5
ajacied93
Erik, je bent een absolute held.
6 0
RaynoFischer
Erik verdiend nu echt alle lof hoor, wat een shit heeft ie over zich heen gehad.
Ik had ook mijn twijfels, maar hij heeft veel mensen ondertussen de mond gesnoerd.

Hopelijk blijft hij wel, want de clubs zullen naast naar onze spelers kijken, ook naar de trainer
6 0
Schwalbino
Ten Hag is Bosz 2.0.
3 0
ajaxxcied4life
Ten Hag is de betere versie van Bosz.
8 -1
Francisco81
Sowieso. Goed seizoen onder Bosz gehad hoor. Maar lang niet zo stabiel voetballend als dit Ajax. Hoewel ik van dat Europa league seizoen heb genoten, zijn de uitwedstrijden met kunst en vliegwerk overleeft. Deze manier van voetbal is de controle hebben en gekoppeld aan mooi aanvallend combinatievoetbal. Onder Peter Bosz was het in nagenoeg alle uitwedstrijden kamikaze. Maar hij is altijd welkom in de toekomst
0 0
OKP-AFCA
2.0 dus........
2 0
Bensco
Sluit ik me bij aan.De visie Ten Hag is op alle fronten een doorontwikkeling van de visie die Bosz ook had. Het druk zetten bestaat nog steeds maar Ten Hag is niet zo naïef om te denken dat terug zakken niet nodig is. Bovendien zien we onder Ten Hag meer positiespel en meer passing. Het voetbal is dominant maar controlerend en verzorgd.
3 0
Schwalbino
Zo kun je het ook zeggen.
0 0
Frank1978
Erik, bedankt... Alleen al voor jou hoop ik dat we minstens twee hoofdprijzen pakken dit jaar.
7 0
Rukboor
Een topbeslissing van Overmars om deze man het vertrouwen te schenken en ondanks alle kritiek er achter blijven staan.
10 0
7172AFCA7395
Na al die belachelijke kritiek , geweldig voor hem dit.
9 0
Frankey78
Ik neem hierbij mijn woorden terug over Erik ten Hag. Ook ik had toendertijd me twijfels bij zijn aanstelling en gaf hem ook het voordeel van de twijfel. Maar hij heeft zich bewezen en een fantastisch team neergezet.

Chapeau Erik en alvast bedankt voor dit mooie Europese avontuur, hoe het ook mag eindigen.
15 0
RedFeather
Netjes.
Overtroeft tactisch de wereldtop
7 0
Wzawzdb1997
Erik het maakt me niet uit vanvond geen xvideos.
ERIK TEN HAG IS GENOEG
4 -1
Koekepeer
Xvideos kan altijd erbij
0 -1
atalantanio
Van ‘’Ten Hag OUT’’ naar (minimaal) de halve finale van de Champions League.
3 0
Bensco
Dit betekent ook gelijk het einde van de Bosz vs Ten Hag discussie... punt uit!
16 -1
OKP-AFCA
Beide toppers met prachtprestaties voor Ajax.... of kan dat niet?
1 -1
Aeter
Ja, inderdaad. Heb zelf de discussie nooit zo gesnapt. Bosz heeft toentertijd prima gedaan en ten Hag doet het nu ook prima. Ten Hag had geluk dat RvC gedraaid is en Overmars een sterkere selectie voor hem kon samenstellen maar nog steeds heel knap. Vond het wel jammer dat Keizer destijds geslachtofferd werd, dat verdiende hij niet.
1 0
..::Rootje::..
Waarom?

Bosz haalde de finale EL. Niet zomaar een prestatie.
0 -6
Redrum
Bosz heeft geen uitwedstrijd gewonnen in de KO-fase EL.
2 0
..::Rootje::..
Ow.
Jij hebt niet gejuicht toen Viergever die bal erin kreeg tegen Schalke?

Precies.
0 0
insectenverdelg
Tuurlijk. Maar overwinningen van ten Hag i de CL zijn overtuigender dan van Bosz in de EL. . Geloof je zat 5huis bij Schalke un Lyon in t stadion en heb genoten. Maar hoe overtuigend ajax onder TH speelt in de CL is abnormaal.
0 -1
Ronaldinho020
Omdat bosz een aantal keer op weg naar die finale heeeeeel goed wegkwam? Dit team is zowel uit als thuis zeer overtuigend en goed. Echt wel een verschil. Maar goed, ieder zo zijn opvatting.
2 0
..::Rootje::..
Het blijft een geweldige prestatie.
Daarbij kan je dit team niet met 't team van Bosz vergelijken.
0 0
BRAMHOUTEN
begin jij ff na zo'n wedstrijd over bosz. deze wedstrijden nu zijn nu al legendarisch. in uitwedstrijden hebben we nooit zo goed gepresteerd. real en juve grwoon vernederend in eigen huis en dan begin jij ff over de EL reeks
0 0
..::Rootje::..
Ik begin over Bosz?

Flikker lekker op man.
0 0
Ronaldinho020
Nee bosz had koekenbakkers in zn selectie met Traore, sanchez, klaassen en dolberg in vorm.
Zeker een hele knappe prestatie, maar dit is echt wel een stapje verder imo.
0 0
..::Rootje::..
Jullie gasten zijn vast nog dronken, he? Waar zeg ik dat de selectie van Bosz minder was?

Zijn beide knap.
0 0
Bensco
Is de halve finale CL wel een normale prestatie dan? Ik vind de prestatie van Ten Hag vele malen beter. Niet alleen knokt hij zich door de voorrondes en groepsfase met uitstekend en nu pakt hij de titelverdediger en de primaire titelkandidaat. Niet alleen pakt hij ze maar nog eens met controlerend voetbal dat er dominant er verzorgd uit ziet. Bosz was thuis prima maar uit 90 minuten lang tandenknarsen. Nee, erik zijn voetbal is vele malen beter.
3 0
..::Rootje::..
Leg geen woorden in mijn mond.

Het zijn beide geweldige prestaties. Beetje triest om nu uit te halen.
0 0
Ronaldinho020
Dat bedoel ik
2 0
PaulC
contract tot z'n pensioen a.u.b.
6 0
ajaxwestland09
Klopt Erik maar jij zet wel de poppetjes op de goede plek en jij laat het team draaien
3 0