'Meereizen Tagliafico zegt iets over cohesie'

SJvanveen, 15-04-2019 om 19:23, 14777 views, Persconferentie |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag ziet dat Ajax veel progressie heeft geboekt dit seizoen. De trainer is content met hoe zijn team speelt en denkt dat de Amsterdammers nog beter kunnen. 

Naast het tactische en technische gedeelte waarin Ajax uitblinkt, ziet Ten Hag dat zijn spelersgroep vorderingen heeft gemaakt in het mentale aspect van het voetbal. 'We hebben progressie geboekt in de mentaliteit, het bewustzijn en de discipline. Dat je het het team voorop moet stellen. Ik denk dat wij laten zien dat we in een goede flow zitten, deze moeten wij vasthouden', is de trainer kraakhelder.

Nicolás Tagliafico

Nicolás Tagliafico is geschorst voor het uitduel met Juventus, maar hoewel hij niet mee mag doen, is hij wel mee afgereisd naar Turijn. Ten Hag legt op de persconferentie uit waarom. 'Hij wilde zelf heel graag. Het zegt iets over de groepsdynamiek en cohesie in de ploeg. Hij kan motiveren en zal ze zeker pushen. Hij is belangrijk en speelt een belangrijke rol, zowel van binnen als van buiten. Dat is helder.' 

Tagliafico zal Ajax oppeppen, maar Ten Hag ook. Hoe zo een ritueel eruit ziet vlak voor de aftrap? 'Dat is verschillend', antwoordt de coach. 'Vlak voor de wedstrijd zet je soms de puntjes op de i, maar meestal is het iets in de mentale sfeer. Dat je met een bepaalde beleving, trots en moed het veld op gaat. Dat doen de spelers, maar ook de staf.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Het heeft geholpen!!
0 0
Kaatje
Heel goed Nico. Een extra paar ogen vanuit een andere invalshoek dan de trainers. Kan mede bepalend zijn. Samen uit,samen winnen. (verkorte versie;-) )
0 0
Afcatobias
Die wilt gewoon bij het feest zijn als ze doorgaan. De club in daarna en aan het eind van de avond een paar vrouwen meer naar het hotel.
0 -3
Rukboor
Die wilt ja, onbenul.
0 0
Spuit11
Wellicht bezoekt hij die site met een slimme zoekalgoritme?
3 -1
BillSplate
Nico wilt gewoon een extra stempel in z'n paspoort hebben. :)
0 -2
Basvann
*moed
0 -1
Leefieg
AS verander alsjeblieft moet naar moed in de laatste zin en het komt direct heel krachtig binnen !! Zetten jullie ook de puntjes op de i en help ons moedig zijn richting de kwartfinale return.
0 -1
Mikee
Mooi toch, hopelijk kunnen we nog even van hem genieten. Hoop ook dat we morgen niet teveel merken van zijn afwezigheid, hij brengt altijd een hoop gif en drive in het spel.
2 0
RJB1979
Mandzukic en chiellini beiden geblesseerd.
0 0
Dexy
Weet niet of een blessure van Mandzukic zo gunstig is. Nu zal Kean waarschijnlijk spelen, en die vrees ik meer (is pijlsnel, en wij hebben niet zo'n snel centrum).
1 0
soewares
Kean met zn goaltjes tegen cagliari liechtenstein en spal? Het is zeker een groot talent maar mandzukic speelt met een reden ipv die kean. Die kroaat die speelde in een soort benzema rol en cijferde zichzelf helemaal weg om CR7 te laten renderen, iets wat geen enkele aanvaller is bereid/kan te doen
0 0
Sterspeler
Wij hebben Blind en die is top op inzicht. Komt goed.
0 0
wendoo9
Had liever Mandzukic gezien dan die Kean !
3 0
AFCA-B93
En Costa? Daar al definitief wat over?
1 -1
RJB1979
Zal niet starten iig
0 0
wendoo9
Hoop dat hij op de bank blijft zitten. Gevaarlijkste man bij Juve !
0 0
Leviathan
Dat is Ronaldo altijd nog
0 0