De Ligt vindt dat hij twee penalty's verdiende

ThijsZwagerman, 13-04-2019 om 20:50, 10058 views, |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Matthijs de Ligt is van mening dat hij in de eerste helft van Ajax - Excelsior een strafschop had verdiend. De Ajax-aanvoerder werd bij een hoekschop naar beneden getrokken, maar kreeg geen penalty. Na de rust kreeg Ajax alsnog een strafschop na een overtreding op De Ligt. 

'Ik blok mijn man, waardoor Klaas vrijkwam. Toen werd ik, voor mijn gevoel, naar achteren getrokken door iemand en kon ik niets meer doen. Honderd procent penalty? Voor mijn gevoel wel, ja. Van Boekel vond het alleen iets te licht en dat is zijn keuze', is De Ligt in gesprek met FOX Sports helder over het penaltymoment vlak voor de rust.

In de tweede helft ging de bal wel op de stip, andermaal na een overtreding op De Ligt. 'Ik denk dat de eerste misschien nog wel meer een penalty is dan de tweede, maar ik tik de bal weg en hij (Ryan Koolwijk, red.) trapt tegen mijn voet aan. Ik heb dan natuurlijk pijn en ga naar de grond. Niet eens om een penalty te forceren', zo stelt de verdediger, die Van Boekel op advies van de VAR vervolgens wel naar de stip zag wijzen.

Buiten de penaltymomenten om, was De Ligt tevreden over het spel van Ajax. 'Ik denk dat we wel prima speelden. We hielden het tempo hoog en creëerden genoeg kansen. Dat resulteert uiteindelijk ook in goals.' Van de twee tegentreffers baalt de captain echter wel. 'Dat is zonde en onnodig. Het zijn toch weer twee goals die je minder hebt in doelsaldo.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Dag Matthijs, misschien als voetbalnaam Lozano achterop je shirt laten zetten. Die maakt een duikeling en krijgt een pingel mee. Jij krijgt een doodschop en de scheidsrechter wuift het weg alsof hij de koning is.
0 0
Kaatje
Daarin heb je helemaal gelijk Matthijs! Helaas dacht de 'leidinggevende bende' er anders over..
0 0
Godenzoon88
In het strafschopgebied moeten ze niet voor elk wissewasje een penal geven.
0 0
PJK54
Onze aanvoerder heeft gelijk de eerste was duidelijk vasthouden, waar was de VAR?, en de tweede was ook duidelijk maar als je dan een strafschop geeft moet je ook geel geven en dat heeft van Boekel weer niet gedaan dus werd Excelsior gematst, was de 2e gele kaart voor Koolwijk dus rood.
1 0
trodat4030
Vind die 2e totaal geen geel. Was overduidelijk een voetbalmoment waarbij Koolwijk een tiende van een seconde te laat is, totaal geen bewuste overtreding met het doel een overtreding te maken, maar gaat puur voor de bal. Penalty? Ja. Geel? Nee.

Vind ik..
1 0
Juichtoon
Ik schrijf het nog maar eens. Ajax heeft 2 scheidsrechters bij wie ze onderpresteren. Nijhuis (-0,73 punt) en ...Van Boekel (-0,17).
Fnoord en PSV hebben geen arbiters bij wie ze onderpresteren.
0 0
Van Reenen
Heb je best kans dat deze 2 apen, Naaihuis gesponsord door Veronica's baas, en Van Boekel de laatste 2 wedstrijden van de 4 van Ajax fluiten of te bebinnen zo dag bin Groningen-uit.
0 0
DeBaller
De eerste was gewoon een penalty, geen spelt tussen te krijgen. Bij een 0-0 stand in de 85 minuut (als voorbeeld) kan dat je gewoon de
titel kosten, laat hij hem staan kan die op zeker met zijn hoofd die bal op doel knikken, waardoor t de vraag is of die houdbaar is geweest. Op de beelden was duidelijk dat de bal bij Mathijs zou uitkomen, daar baseer ik dit op.

Het tweede strafschop moment, die toegekend werd vond ik dan weer absurd makkelijk.. Ik denk dat meneer de clown in de rust zelf wel zag dat die er ongelofelijk naast had gezeten bij het 1e moment, en was dit een kansrijke optie om het goed te maken. Beide spelers gingen puur voor de bal, Mathijs leek iets later te zijn waardoor die gewoon vol tegen de noppen van zijn directe tegenstander aankomt.. Totaal onbewust gebeurde dit en hier kan je dus normaliter nooit een strafschop voor geven..

Kortom voor de zoveelste keer dit seizoen heeft de scheids er een zooitje van gemaakt. De KNVB moet zich flink achter de oren gaan krabben wat voor idioten zij aanstellen, waar en wanneer. Laat anders lekker enkel Kuipers en Blom wedstrijden van Ajax en PSV fluiten, die betrap ik toch het minst op rare fratsen tijdens de wedstrijden van beide clubs. Dan kunnen die amateurs de minder belangrijke wedstrijden na de sodemieter helpen.
0 -2
Juichtoon
' Vol met de noppen tegen Matthijs' . Dus strafschop, Dat het onbewust zou zijn doet totaal niet ter zake.
1 0
DeBaller
Jij kijkt gelukkig enkel voor je TV voetbal en hebt duidelijk nooit op redelijk niveau gespeeld. Dat merk je aan alle reacties die jij geeft, treurig. Beide spelers maken de keus voor de bal te gaan, als eentje dan net wat later is en die krijgt een tik gebeurd dit puur uit onbenulligheid. Hier kan je nooit een strafschop voor geven. Een strafschop geef je wanneer er met opzet een overtreding word gemaakt, als een speler wegglijd en de ander meeneemt is het toch ook heen strafschop? Denk ff na.
0 -1
T.reckveugel
Hoe vaak heeft albino Blom al met zijn dikke reet over een camera gebukt gestaan? En vakkenvuller Kuipers ruzie maken met Onana? De meeste clubs lopen al in de 8e minuut te rekken, Ajax krijgt geel in eigen huis voor rekken, hahaha. De Nederlandse kutscheidsrechters zijn allemaal even slecht. Sloetski noemt die Turk, vBoekelul maakt er een sport van om alles tegen te fluiten, door laten spelen als vdBeek een rotschop krijgt, maar als de marchandeur opeens geel wil geven fluit hij opeens een aanval dood. Wat een mongool is dat
0 0
HZMKK
Ongelofelijk ziek die Van Boekel. Als je nu ziet hoe Feyenoord makkelijk een strafschop krijgt laat des te meer zien dat van Boekel per direct moet stoppen met fluiten!
1 0
BokkieBokstra
Dat wilde ik ook schrijven bij F een kadootje en bij Ajax amper gekeken.
0 0
Freddy Al
Ik ben het met hem eens, de gegeven penalty was gewoon terecht,niks gekregen of goedkoop.
Eerder had hij ook al een penalty moeten krijgen, volgens mij valt Matthijs niet zo snel om was geen toneelstukje.
0 0
de-Ajacied
Wat een klote scheidsrechter die Boekel. Koolwijk had 3x rood moeten hebben
En wat een Ajax hater is Leo lul Oldenburger
0 0
T.reckveugel
Ik dacht dat we vaak Hitgler hadden dit jaar met slecht gevolg, vBoekelul slaagt er toch in om nog slechter en zelfs tegen Ajax te fluiten. Wat een trekpop
0 0
Labrador
By var de slechtste scheidsrechter van de afgelopen weken
0 0
WesleySonck
Die VAR rook zeker dat de bitterballen klaar waren voor de rust, dus die besloot om de boel maar te negeren...
0 0
31xAjax
Mathijs sloopt achterin iedere tegenstander, schopt een tank van z'n plaats als het moet, maar in het strafschop gebied van de tegenstander valt hij bij de lichtste aanraking....
3 -6
falonso
Dus omdat Matthijs zn tegenstanders sloopt, mag je hem vasthouden? Dan wil ik Kristensen in de 16, die kan er niks van, dus mag je ook niks doen. Leuke theorie wel, vroeg aan t bier gegaan of sterker spul?
0 -2
31xAjax
Als je mijn post niet snapt, reageer dan niet....
1 -1
falonso
Als dat de enige reactie is, weet ik nu dat ik gelijk heb en dat jouw post uit enkel onzin bestaat. Anders had je het namelijk wel uitgelegd. Blijkbaar ben je daar niet toe in staat en kom je hiermee. Ik wens je een fijne avond en hoop dat je kater morgen meevalt.
0 -1
Bramble1988
Precies de reden waarom de 1e situatie geen strafschop was
0 0
apeldoorner
en doet hij dat niet... r oep je zeker...als hij proffesioneel genoeg is gaat ie naar de grond ;)
1 0
ajax1981
Zoals iedere voetballer
0 0