[Update V] Inzetbaarheid van De Jong ongewis

SJvanveen, 15-04-2019 om 19:00, 105042 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong is zaterdagavond tegen Excelsior al na een klein halfuur vervangen door Jurgen Ekkelenkamp. De Jong leek hinder te ondervinden van zijn rechterhamstring, waarna hij besloot niet verder te spelen.

Of de dribbelaar door deze ogenschijnlijke hamstringkwetsuur een vraagteken vormt voor de return tegen Juventus, is nog niet bekend. De Jong speelde nadat hij bij de technische staf aangaf last te hebben van zijn hamstring namelijk nog minutenlang door, waardoor er niet wordt gevreesd voor een zware blessure.

Naar alle waarschijnlijkheid zal er na afloop van het duel met Excelsior meer duidelijk worden omtrent de ernst van de blessure van De Jong. Ajax gaat aanstaande dinsdag om 21.00u op bezoek bij Juventus. Eerder deze week werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen De Oude Dame.

Update - 21.15 uur (13 april 2019) - 'Had last van opspelende hamstring'

Ajax-trainer Erik ten Hag is na afloop van het gewonnen duel met Excelsior ingegaan op de blessure van Frenkie de Jong. 'Ik kan er niet zo heel veel over zeggen. Hij had last van een opspelende hamstring, vandaar dat ik hem heb gewisseld. We wilden verder geen risico lopen. We zullen moeten kijken hoe het zich ontwikkelt in de komende uren en dagen.'

'Hij was fit, maar ik zag hem niet lekker bewegen en dat werd erger naarmate de wedstrijd vorderde. Vandaar dat we hebben besloten om geen verder risico te nemen.'

Update II - 23.25 uur (13 april 2019) - 'Schade lijkt mee te vallen'

Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, heeft van Frenkie de Jongs zaakwaarnemer, Ali Dursun, begrepen dat de middenvelder uit voorzorg is gewisseld. Verweij stelt dat de blessure van de Ajacied mee lijkt te vallen. 'Ik begrijp van zijn zaakwaarnemer dat Frenkie hem zelf heeft geappt met de mededeling dat het (de wissel, red.) uit voorzorg was. Dus ik denk dat het meevalt, maar het is kortdag tot dinsdag. Of hij dat haalt is de grote vraag, maar het lijkt erop dat de schade meevalt.'

Update III - 20.50 uur (14 april 2019) - 'De Jong vliegt mee naar Turijn'

Frenkie de Jong zal maandag, wanneer Ajax richting Turijn gaat, volgens het Algemeen Dagblad 'gewoon' meevliegen. Dat wil niet zeggen dat de middenvelder een zekerheid is voor de ontmoeting met Juventus, maar over zijn fitheid beslist Ajax ter plekke. Zaterdag viel De Jong na een klein halfuur spelen met hamstringklachten uit tijdens de wedstrijd tegen Excelsior.

Update IV - 07.00 uur (15 april 2019) - 'Frenkie zelf is positief gestemd'

De kans lijkt groot dat Frenkie de Jong dinsdagavond 'gewoon' in actie kan komen tegen Juventus. Dat laat zijn zaakwaarnemer Ali Dursun weten tegenover De Telegraaf. 'Het gaat goed met Frenkie. Hij reist (vandaag) met de ploeg mee naar Italië en ik denk dat hij kan spelen tegen Juve. Frenkie zelf is positief gestemd.'

Volgens Dursun was de wissel van De Jong in het duel met Excelsior van afgelopen zaterdagavond uit voorzorg. 'Frenkie voelde de hamstring opspelen, maar er was geen moment dat de pijn er echt inschoot. Dus het lijkt erop dat de schrik groter was dan de schade.'

Update V - 19.00 uur (15 april 2019) - Ten Hag ongewis over inzetten De Jong

Erik ten Hag weet nog niet of Frenkie de Jong in actie kan komen tegen Juventus. De trainer zegt dat de speler positief gestemd is, maar dat de uren moeten uitwijzen of de middenvelder kan spelen. 'Het is zaterdag gebeurd, dus we moeten afwachten. Van uur tot uur, van dag tot dag... We moeten kijken of hij kan starten en zullen hem moeten testen. Het zal een verantwoord risico moeten zijn, dan kunnen we hem nemen. Als het enkel een risico is, dan nemen we hem niet.' De keuze ligt bij De Jong zelf, al kiest Ten Hag uiteindelijk de opstelling. 'Ik kan niet kijken in zijn lichaam, maar hij is positief gestemd.' 

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint van Juventus? Zet dan in en krijg 14 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
De woon een beetje koude grond psychologie van Ten Hag. De Jong speelt gewoon.
1 0
ajaxinho
Haha!
Dat zou toch wat zijn.. vanaf zaterdag.

Koekje van eigen deeg ;)
0 0
RedFeather
Mandzukic
Costa
Chiellini
Niet
En Ronaldo gehavend
Keane is wel gevaar
0 0
Meso
Is het al zeker van Costa?
0 0
ajaxdordtt
Costa wel bij selectie maar zal echt alleen bij hoge nood een aantal minuten kunnen spelen. Laten we hopen dat hij meedoet dus.
0 0
..::Rootje::..
Hopelijk gewoon een 'mind game' hoor.

Hij moet echt meedoen. Anders ga ik huilen.
2 0
Bky
Jongens, Juve gaat er gewoon aan.

Ze gaan eraan.
1 0
AFCAjaxMidNineties
Ik zie dit echt als een toetje. Een super fraai toetje. Waar je vol voor moet gaan. Dat begrijpen we allemaal maar het is ook nogal wiedes dat het succes in de CL zijn tol zal eisen in de titelrace. Ik kan toch niet de enige zijn die 3, 4 spelers op knakken ziet. De belasting is echt te zwaar omdat ze simpelweg alles gespeeld hebben. Er is amper gebruik gemaakt van de 'brede selectie' en de '16 volwaardige spelers' waar 'Os Erik' het het hele seizoen al over heeft. En ik begrijp ook waarom. Als er 1/2 sterkhouders niet meededen liep het vrijwel meteen fout of kwamen we met de schrik vrij. Frenkie kan morgen echt nog niet verantwoord spelen. En laten we niet doen alsof we dat Juve wel even 1, 2, 3 gaan pakken. Dat is een van de sterkste ploegen ter wereld. Kans dat je daar doorgaat is 10/20%. De landstitel zou topprioriteit zijn. Ajax kan het zich simpelweg niet veroorloven om Frenkie in die race te gaan missen. Laat staan dat we de titel nu wederom verspelen. De CL is het toetje, de titel topprioriteit!
1 0
WinstonBogarde
Natuurlijk niet, ik ben wel met je eens dat Juventus tot de sterkste ploegen van de wereld gerekend kan worden.. Maar datzelfde Juventus is echt geschrokken van Ajax afgelopen week.. Ze spelen niet voor niets hun kampioenswedstrijd met een volledig b-elftal.. Als Ajax net zo effectief was geweest met de kansen als Juventus dan had de uitslag ook zomaar 4-1 of 5 -1 kunnen zijn.. Ik vind dat Ajax alles moet zetten op die Champions League.. De kans dat je volgend seizoen nog een selectie hebt die dit niveau kan halen is heel klein.. De Jong en De Ligt zijn niet 1,2,3 te vervangen.. Kijk maar hoe de buitenlandse media op Ajax reageren.. Ik was ook nog skeptisch na goede wedstrijden tegen Bayern en Real, maar na afgelopen woensdag ben ik er van overtuigd dat dit Ajax in staat is om de Champions League te winnen.. Die landstitel strijd je volgend jaar ook wel weer voor mee.. Maar de Champions League moet je nu oogsten want volgend seizoen ben flink wat wat sterkhouders kwijt en kun je wachten totdat je weer een lichting hebt waarbij meerdere talenten van de buitencategorie tegelijkertijd doorkomen.. Dat heeft de laaste keer bijna 25 jaar geduurt..
1 0
chloorbestendig
Zelfs dit gaan we nu helemaal europees aanpakken haha, zo schimmig mogelijk over je opstelling praten, net zoals Ronaldo waarschijnlijk niet mee zou deon.
1 0
Mirella1984
ben benieuwd, hopelijk kan die gewoon spelen. en zet hij alles op alles
0 0
Gecko
Blijft gevaarlijk met een hamstringblessure.
1 0
De Meer 020
Super belangrijk dat hij meedoet. Geen Nico en Frenkie is teveel van het goede. Overigens ook super belangrijk dat Douglas Costa niet meedoet. Die is zo enorm goed in de 1 tegen 1.
0 0
34Nouri
Off topic: weet iemand een goede kroeg in Amsterdam om morgen te kijken?
0 0
goajaxgo
Misschien Riviera in de Rijnstraat.
0 0
AFCAjaxMidNineties
Old Sailor op de Wallen is ook altijd tof.
0 0
alvin01
Thijssen , Linden gracht top tent.
3 0
Gecko
Inderdaad top sfeer
1 0
soewares
De Bajes in de utrechtse of de kopstootbar hebben schermen staan en zal gezellig zijn. Alhoewel denk ik dat elke kroeg wel vol zal zitten
0 0
Mark03
Volgens NOS-teletekst, pagina 809 doet Chiellini opnieuw niet mee.

Ik vind de 1-1 nog niet eens zo'n slechte uitslag. Hopelijk denkt Juventus dat ze het wel in de tas hebben, waardoor wij er overheen kunnen klappen.
0 0
ReinBurg
Dat was in 2014 zo toen ze in de EL 1/8 finale in Amsterdam 1-2 wonnen en in Turijn 0-0 speelden....toen werd er door hun media gezegd dat ze "wel allemaal dronken moesten zijn" om uitgeschakeld te worden vanwege de krachtsverschillen in de eerste wedstrijd.

Nu proef je uit álle windstreken véél meer respect voor Ajax en ze hielden 7/9 man uit de basis afgelopen weekend....dat spreekt elke eventuele onderschatting tegen.

Ajax zal het op volle tegenstand moeten doen!
3 0
Bjorn
Het was wel in 2010, onder Jol. Tijd vliegt. ;-)
0 0
RaynoFischer
Precies, ze weten dat ze 100% moeten zijn, dat is nog het mooie ;)
Chiellini doet weer niet mee, dat zijn wij zonder De Ligt en Madrid zonder Ramos, toch wat minder
0 0
ajax4perez
Gewoon beginnen zoals je in de Arena bent geëindigd!
Controlerend en hoog druk zetten! Wordt een heksenketel maar denk ook 2-2
0 0
de_pitbull
heyyy dat heb ik ook voorspeld. 2-1 achter en dan lekker 2-2 maken in de blessuretijd. HUNTERRR
0 0
louis60
Ik denk dat de schorsing van Nico het grootste gemis is. Zonder Nico verloren we 6-2 tegen rotje knor en speelde we 4-4 tegen Heerenveen. Dus wat te doen met invulling links achter? Met de verkoop van Wober hebben we gewoon geen goede vervanger. Foutje Marc. Toch heb ik een gek odee. Wie heeft ervaring? Kan ook doorstoten naar strafschop gebied? Zonder rest team om te gooien? Ik zal wel veel minnen krijgen maar ik meld het toch. Zet Huntelaar of Dolberg links achter.
1 -1
ajax4perez
In plaats van Nico moet Mazraoui mee naar voren!
Blind en veltman zijn te traag dus die moet achterblijven. De ligt alleen mee met corners.
1 0
Babangida83
Lekker Ali! Onze tactische geheimen voor Juve naar de gallemiezen! Zal Ten Hag blij mee zijn.
0 -1
ziz0u.
vd sar en ten hag hebben al aangegeven dat ze geen voorkeur geven aan een bepaalde competitie en dat ze ze allemaal proberen te winnen... oftewel morgen alles op juve (met frenkie) en int weekend weer alles op groningen
4 0
Rentokill
Dat hij aangeeft geen erinschietende pijn te hebben gevoeld is heel positief. Dan had ie ook niet door kunnen spelen trouwens die paar minuten.

Ik heb 2 x hamstringblessure gehad. Aangezien ik niet vaak sport was voor mij elk pijntje: Niet zeuren, ligt aan je brakke conditie. Op het niveau van Frenkie leer je elk pijntje kennen en kun je er dus op tijd bij zijn.

2-2 wordt het tegen Juve. We komen eerst voor met 2-0. Dus doorrrrrrrrr.
2 0
ajax4lifebaby
Spuitje erin en gaan!

Dit is dé kans voor ajax om nog eens hoge ogen te gooien in CL en misschien gek maar om hem ook te winnen.
1 0
ajax4ever01
Hahaha ijdele hoop maar blijf realistisch gozer. De landstitel is belangrijker om te behalen na vele jaren zonder.
6 -8
Babangida83
Gek, de landstitel daar hebben we er 33 van. De CL 4. Dat laatste is dus veel moeilijker te behalen. Als je er dichtbij bent, dan mag je dat nooit laten gaan. Dan ben je echt knettergek als sportman. Mensen hebben t nu nog over de jaren 70 en 95.
1 0
niquedegraaff
Het leuke is dat het niet of/of is. Het kan en /en
2 0
Babangida83
Uiteraard, maar dan zul je een aantal spelers zoals Frenkie wat rustmomenten moeten gaan geven op bepaalde wedstrijddagen.
0 0
1eringzuid2
Gewoon eerder wisselen. Afgelopen weekend had dat ook gekund, los van zijn blessure. Groningen 1 helft gas geven. 0-2, 0-3 voorkomen en dit soort gasten eruit halen.
0 0
Libero
IJdele hoop, realistisch blijven... Tegen Juve waren we thuis de betere en verdienden we te winnen, net als tegen Real en die speelden we uit helemaal van de mat. Dát is de realiteit. Ajax zal nog eens en zelfs des te meer boven zichzelf uit moeten stijgen tegen een uitgerust Juve, maar dat werd bij iedere volgende tegenstander steeds weer onrealistisch geacht. Inmiddels vd 15 Europese wedstrijden 14 ongeslagen en die ene onterecht verloren.
Als je nu nog niet door hebt dat dit Ajax tot veel meer in staat is dan iedereen "realistisch gezien" zou mogen verwachten, dat ze zich ontegenzeggelijk meerdere malen staande hebben weten te houden en zelfs beter waren tegen de allerbesten... tja.
Ieder zijn/haar ding, maar die landstitel is voor mij, ondanks de lange droogte, van ondergeschikt belang t.o.v. het behalen van zelfs maar de halve finale. Da's pas echt een unicum in deze tijd en zal Ajax nog vele jaren profijt van hebben.
2 0
Ajacied33
Gemengde gevoelens wat betreft je laatste zin. Zou echt zeer knap en prachtig zijn om in deze tijd en klimaat de halve finales van de CL te halen. Maar voor mij zou alleen de CL pakken mooier en belangrijker zijn dan de titel pakken. Alleen een halve finale halen en uiteindelijk verliezen is wel knap, maar uiteindelijk heb je er niet heel veel aan toch? Leuk dat spelers wat sneller naar Ajax trekken dan, maar als je volgend seizoen met een nieuw elftal weer moet beginnen en we bakken er niet veel van in de CL, wat kopen we ervoor zeg ik dan. Ajax staat echt wel weer op de kaart hoor, of we nou Juve verslaan en de halve finale gaan halen of in de kwartfinale eindigen
2 0
Libero
"Leuk dat spelers wat sneller naar Ajax komen". Zo kan je alles wel kapotbagatelliseren. We hebben dit jaar mazzel gehad met Blind en met name Tadic; een kwaliteit spelers die echt niet in de ED zou willen spelen als ze er niet eerder hadden gespeeld en banden hadden met de huidige staf/clubleiding van Ajax.
Wil je doorpakken op dat gebied en ook diegenen binnenhalen die liever bij een "met alle respect"-club in een grotere competitie gaan spelen is je Europees bewijzen een must.
Je hebt gelijk dat dat nu wel gebeurd is, maar nog meer is nog beter. Al helemaal voor aankomende toptalenten die daar gevoeliger voor zijn. Natuurlijk is de landstitel ook veel waard, maar, nogmaals, in deze tijd van grote financiële verschillen is ver komen in de CL mij echt meer waard. Dat ene kampioenschap is me ook veel waard, maar die hegemonie staat hard op de deur te kloppen en de komende jaren zie ik ons de ene schaal na de andere pakken.
Hebben we het nog niet eens gehad over wat dat doet voor aantrekkingskracht op sponsoren, hoe het zelfs voor de Eredivisie meer aandacht genereert en dat meer coëfficiëntenpunten behalen nog steeds belangrijk is. Niet alleen voor Ajax' seeding, maar ook voor het landencoëfficiënt de komende jaren. Seizoen 17/18 (2,9 punt) blijft ons nog wel een aantal jaar in de weg zitten...
Maar goed, het is allemaal maar geouweneel over een of/of-stelling ; laten we gewoon lekker uitgaan van én/én! ;)
0 0
ETM
Ik kijk naar Ajax voor het voetbal. Ajax dat des Ajax de strijd aan gaat met de grootmachten van de wereld. Mooier kan niet. Wat ik heb aan een halve finale? Prachtige herinneringen.
Ik bemerk bij mezelf als ik heel eerlijk ben dat ik momenteel vooral die landstitel zograag wil omdat ik me zo erger aan PSV. Is al een raar gevoel.
Nee ik bedoel echt niet dat ik niet heel graag dit Ajax bekroond zie worden met een schaal, maar de vreugde die de CL me geeft is toch echt groter.
2 0
Joseph
Landstitel is belangrijker? Troostprijs voor clubs die in Europa niet kunnen presteren..
2 -5
Ajacied33
Nu sla je de plank volledig mis hoor. We zijn al 4 jaar geen kampioen geworden, dus een beetje bescheidenheid is wel op zijn plaats. Bovendien snakken velen, ik zeker, naar een titel. Alles moet daar voor wijken. Kans dat je de titel wint is natuurlijk vele malen groter dan de CL winnen
1 0
Ron403
Zeer misplaatst...
1 -1
ETM
Aan ieder voor zich, maar ik begrijp echt niets van dit sentiment. Ajax maakt daadwerkelijk kans op halve finale CL!
Frenkie is bovendien doorslag gevender tegen Juve dan tegen Groningen.
4 0
mistermiyagi
Landstitel heb niks aan als je Europees niet meekomt.
Dit is het hoogste wat je kan bereiken dit seizoen. Ga voor de halve finale!
3 -1
Eastwood
Als Frenkie zelf positief gestemd is, laten wij dat dan ook maar zijn. Komt wel goed.
1 0
31xAjax
Geen risico nemen met Frenkie, de competitie is belangrijker....
7 -7
NaarCLbeker5
Wat wil je liever?
Beter zijn dan PSV, of beter zijn dan de Europese top?
Kampioen zijn van een klein land, of de beste van 20 landen, waaronder grote?
We moeten groot denken als het kan.
2 0
Ajacied33
Je moet er 100% vol voor gaan, maar niet de landstitel verloochenen
1 0
jaripettersson
Liever landskampioen dan de CL winnen? Nee joh laten we vol voor de knvb beker gaan!
0 -2
PuurGeluk
Nee man....zo ver komen in de CL gaat niet meer zo snel gebeuren. Nu doorpakken nu we de kans krijgen!
3 0
ajaxdordtt
Als je zag hoe makkelijk hij doorspeelde, vertrouw ik er wel op dat hij gewoon speelt
1 0
AjaxSXM
Voor degenen die roepen dat we bij Bayern uit ook zonder Frenkie speelden en dus tegen Juve het ook zou moeten lukken, gaan een beetje te gemakkelijk voorbij aan het feit dat Blind toen op het middenveld speelde en Wober toen LCV stond. Die 'luxe' hebben we helaas niet aangezien Magallan ver van klaar is om zo'n positiewisseling op te vangen. Daarnaast staat het CV duo als een huis dus die trek je niet graag uit elkaar.

Dus wat dan?

Als je Tadic naar middenveld haalt, haal je de hele angel uit de "Tadic" spits variant daar Dolberg dit veel minder beweeglijk kan invullen (en Huntelaar al helemaal niet).

Maar we hebben weinig andere opties dan Donny linie lager met Schone en Tadic en dus Dolberg in spits, mocht Frenkie niet spelen (waar ik van uit ga daar blessure risico te hoog is voor waar we nog om strijden qua prijzen).

Om Tadic in de spits te houden zou je aan Sinkie kunnen denken. Nousse op middenveld is te groot risico met Kristensen/Ronaldo. En Kristensen op linksback (met Veltman op rechts) te laten spelen is al helemaal geen optie. Dus laaste linie is eigenlijk enige optie met Nousse op rechts (is sneller dan Veltman dus beter tegenover Ronaldo) en Joel op links.

Met bovenstaand team kunnen we het Juve nog steeds erg lastig maken, ook omdat Juve zich niet meer kan "instellen" op Frenkie (voor zover dat mogelijk is), dus onvoorspelbare kan in ons voordeel werken.

Forza Ajax!! Met of zonder Frenkie!
2 0
AJAIXIXIXI
Wanneer Frenkie niet kan spelen zou ik inderdaad Donny een linie laten zakken. Maar ik zou Tadic in de spits laten en Dolberg de ‘’10” rol van Donny geven.
0 0
ajaxdordtt
Dit dus. Al denk ik dat je zonder Frenkie echt geen kans hebt. Bayern was wel in hele slechte doen ook he, verloren toen ook van Herta en Gladbach thuis. Wober laten gaan is echt heel dom geweest. Maar Frenkie speelt wel, die speelt liever deze pot mog dan Groningen en de Graafschap.
0 0
JariJari
Inderdaad. Rest van de competitie gaat ook wel zonder Frenkie. CL is hij bijna onmisbaar.
3 0
de_pitbull
hij wil natuurlijk spelen maar als het niet kan moet hij tegen zichzelf in bescherming genomen worden.
0 0
Heiko
Volgens mij viel hij zaterdag uit en niet zondag
2 0
AFCAPolarBear
De ploeg hoeft überhaupt niet naar Turijn te vliegen als ze niet eisen dat die vreselijke Turpin niet de wedstrijd fluit! Dan ben je bij voorbaat al kansloos bij deze flierefluiter!
6 0
Gonzo
Vreselijke schijtsrechter
1 0
ajax4lifebaby
is die echt zo erg?
1 0
Matzet
Hij is de scheidsrechter op wie ik het meest heb gescholden. Notabene de enige die voor verbinding kan zorgen tussen Ajax en Feyenoord, als gemeenschappelijke vijand. Het grootste UEFA-maffiamaatje, altijd fluitend voor degene met de meeste poen.

Ik vrees het ergste.
4 0
Babangida83
Je hebt helemaal gelijk. Al was daar in de thuiswedstrijd tegen Bayern niks van te merken. Er is nog hoop. Kan ook zo'n mannetje zijn die zich gaat hekelen aan Italiaanse maniertjes zodat we tegen 10 man komen te staan.
2 0
Labrador
Voorzichtig met Frenkie
0 0
witchmaster11
klikt goed , anders was hij beslist niet mee gegaan dan was er werk aan de winkel voor de fisio ,niet zo negatief en het kan ook politiek zijn zoals ronaldo .laat je niet gek maken het kan wel eens toneel zijn
9 0
Ronaldinho020
Hoezo politiek zoals bij Ronaldo? Die was oprecht licht geblesseerd en zei gelijk dat die klaar zou zijn voor Ajax?
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Hoop het zeer! Bayern hebben we ook zonder hem uit kapot gespeeld. Duim, schietgebedje dat hij meedoet overigens!
0 0
Radie125
komt goed
0 0
Ajaxxxisdebeste
Klinkt niet best...
1 -4
TusanDadic
Hij gaat in ieder geval mee naar Turijn.
1 0
Meso
Die speelt denk ik wel, gewoon Juve het idee geven dat hij niet speelt....
1 0
mallerd
Turpin is de scheidsrechter dinsdag... verschrikkelijke thuisfluiter.
7 0
Oordopjes
Feyenoord - AS Roma niet gezien? Misschien heeft hij sindsdien spuughekel aan Feyenoord gekregen. En weet je dat Ajax aartsrivaal van Feyenoord is. En fluit die in voordeel van Ajax!

Maar zonder gekheid, er is een var. Ze zullen zich eigen dan erg ongeloofwaardig maken als ze voordeel van Juventus fluiten.
1 -1
JariJari
Ze deden dat in onze thuiswedstrijd tegen Madrid ook. They don't care.
5 0
stopperspil
Fysio kan wonderen doen maar Frenkie liep wel mank (overbelasting)
2 0
Whazzza
Maar waarom is hij dan niet gelijk van het veld gestapt? waarom nog 10 minuten doorspelen??
1 0
PJK54
Gelukkig dat het allemaal uit voorzorg is gedaan neem aan dat de fysio zich intensief met hem gaat bezig houden en hij van de week weer gewoon kan spelen.
0 0
Web
Ik zal wel iets vreemds zeggen.
Want ik hik op twee gedachten, is Frenkie niet 100 procent fit, geen risico nemen
Ben je hem ook kwijt voor de competitie, en grijp je misschien ook nog eens naast de titiel dan
De kansen verhoudingen liggen nu ook al 70/ 30 misschien 60/40 in het voordeel van Juventus.
6 0
Sterspeler
Je kan hem ook 70 min laten spelen. Laatste 20 min de Wit. Slot op de deur. Voor die tijd er 2 maken.
3 0
Boer Gijs
Goed plan
0 0
EKS
Het vervelende is dat we klaarblijkelijk niet beter hebben dan Ekkelenkamp als back up. Nu zou de laatstgenoemde in de eredivisie wel kunnen aanklampen. Niet dat ik zeg alles of niks met Frenkie dinsdag maar als hij minimaal 90% is toch maar laten beginnen.
0 0
JariJari
Wat dacht je van 80/20
1 0
de_pitbull
ja, jje zegt iets vreemds.
een 100% fitte frenkie kan ook geblesseerd raken.
Als ieman kan spelen dan moet hij gewoon spelen vind ik. Stel je laat hem op de bank en je verliest nipt dan blijf je altijd met de vraag: wat als frenkie wel mee deed?
En een halve finale Champions League betekent nog meer miljoenen en nog meer media aandacht.
Ik vind ons op dit moment echt een beetje het AS Monaco van een paar jaar geleden.
5 0
Web
Als hij echt last heeft van de hamstring?
De manier waar hij op voetbald, druk zet en mee verdedigd, moet je niet 90 maar 100 procent fit zijn.
Anders kan hij dinsdag wel eens zijn laatste minuten voor Ajax gemaakt hebben, ooit zelf last gehad van de hamstring? Ik wel in het verleden.

Iedereen wil hem zien dinsdag, maar het moet wel kunnen.
4 0
Rentokill
Ik heb 2x een hamstringblessure gehad. 2 x bij n potje tennis als (verre van) ongeoefend sporter. Sprintje naar het net. Dat schoot er in en voel je behoorlijk. Lopen kon prima, rennen deed pijn. Had ik 2 weken last van zonder behandelingen. Het feit dat hij nog door kon spelen geeft mij hoop. Hoe ik hem zag lopen naar de kleedkamer niet (slepend, herkenbaar met hoe ik het ervoer) Maar goed, de ene hamstringblessure is de andere niet, hij hij is wél een goed afgetrainde topsporter en hij krijgt wél goede behandeling... Al met al zou het mij niet verbazen als ie Juve niet haalt.
2 -2
Ajaxxxisdebeste
Als het een trucje is, dan een meesterzet, maar niet goed voor je Ajax hart, iedereen even schietgebedje voor dinsdag en gezonde De Jong aan de start.
3 -1
Sterspeler
Of ie nou fit is of niet. Het is sws slecht voor mijn hart. Ik wil gewoon door en die grafclub uitgeschakeld zien.
0 0
Ruff Rhythim
Nou het is anders niet alsof dat "trucje" voor het eerst door een club ingezet wordt hoor.
Ajax hoeft zich ook niet te verlagen tot dit soort suffigheden
0 0
DeBaller
Circuleren momenteel véél onbevestigde berichten de ronde dat het toch om een verrekking gaat en Juventus dus bijna uitgesloten is.. Kan iemand dit nader bevestigen? Zou wel heel zuur zijn..
0 -2
soewares
En wat hebben we geleerd? Niet zomaar onzin in de rondte spuwen. Dankjewel
0 0
soewares
Het zou onmogelijk zijn om dat te weten... Bij een verrekking zou het niet kunnen om door te spelen en hij speelde gewoon door tot hij daadwerkelijk gewisseld werd. Goeie vriend van me is fysio en zei dat hij waarschijnlijk iets voelde knijpen wat neigde naar een stop in de hamstring vergelijkbaar met kramp. Lekker afwachten en geen onzin berichten de wereld in sturen
2 -1
DeBaller
Onzin berichten? Dit circuleert gewoon aan de lopende band rond op Facebook en Twitter. Maar als iemand dan na vraag doet op deze site word die direct beticht van onzin berichten en kent iedereen wel een “vriend” die toevallig of dicht bij Ajax staat, “huisarts” is of niet in de laatste plaats zoals jij een vriend heeft die heel toevallig “fysio” is. Ik heb zelf jaren bij HHC Hardenberg gespeeld een beetje gesukkeld tussen 1 en 2, uiteindelijk toch nog 61 wedstrijden in het 1e gespeeld en tot 2 maal toe mijn hamstring verrekt. Ik kon tot 2 maal toe gewoon doorspelen tot ik gewisseld werd. Dus alsjeblieft zeg, beticht iemand niet van onzin praat als je zelf de gene bent die boter aan een vork smeert..
0 -3
soewares
Ja hoor nu heb je "toevallig" zelf een zelfde blessure gehad.. We kunnen niks met zekerheid stellen en hebben niks aan zogenaamde experts op twitter die zeker weten wat er aan de hand is..
0 0
JariJari
Bijna iedere voetballer heeft wel eens een hamstring blessure gehad (ikzelf ook) dus zo toevallig is dat niet.

Als dit serieus een hamstringblessure is het amateuristisch en dom van Frenkie dat hij niet direct gestopt is.

Frenkie is over het algemeen niet dom dus ik heb hoop dat het wat anders is.
0 0
Sterspeler
Facebook is namelijk een heel betrouwbare bron. #not.

Dit kan ten Hag ook goed uitkomen. Bij Juve weten ze nu ook niet waar ze aan toe zijn. We zullen t niet weten tot de opstelling bekend wordt gemaakt door ETH zelf.
1 0
JariJari
Ronaldo schijt nu a in zn broek voor Ekkelenkamp in de basis :p
0 0
Willem410
In Italië is het al groot nieuws, geeft wel aan hoe bang ze zijn voor ons aller Ajax.
0 0
AFCSANCHEZ
Als De Jong niet meedoet kunnen we net zo goed niet gaan. Maar misschien is het een plan. Juventus voor de gek houden.
4 -1
Web
Dit vind ik zo kortzichtig, natuurlijk is hij erg belangrijk
Tegen Bayern uit haalde Ajax een heel hoog niveaue zonder Frenkie.
1 -2
AFCSANCHEZ
Alleen is Bayern veel slechter dan Juventus. En ook waren ze uit vorm.
1 -1
JariJari
Veel slechter? Kom op Bayern, Madrid en Juve zijn van vergelijkbaar niveau.

Tottenham is minder dan alle 3 dus die in de halve finale zou heerlijk zijn (City is wel weer niveau wereldtop a la Bayern, Madrid, Juve)
1 0
NelsonAFCA
Volgens Leo Driessen moest Ajax zicht ernstig zorgen.
0 -1
Tinus
Dat is op zich geen gekke gedachte als je het de hamstring betreft in combinatie met Juventus uit.
0 -1
AFCAMM
Hij liep vrij soepel richting de kleedkamer. Voelde wel even aan zijn hamstring, maar zag er niet uit alsof hij er last van had. Het zag er meer uit alsof hij hem een beetje voelde en er last van zou kunnen krijgen. Prima wissel.
1 0
JariJari
Dit denk ik ook.
0 0
blava
Kan dat bevestigen uit eigen ervaring. Frenkie is overigens in alles een vedette. Hij weet precies zijn grenzen en durft beslissingen te nemen.

Overigens nam Donny het initiatief over en was overal op het veld. Zo spelend kan hij Frenkie flink ontlasten op dinsdag avond. Belangrijk worden Tadic en Ziyech. Als zij in topvorm zijn gaat Ajax door naar de halve finale.

Sinkgraven moet linksback spelen. Hij is snel en bij die counters is zo'n speler zeer belangrijk en is ook aanvallend beter dan Veltman en Nous. Niet de hele verdediging omgooien.
3 0
JariJari
Bedoel je mss met veltman, blind en de ligt in een 3 mans verdediging met nous en sinky op de buitenste middenveld posities?

Anders totaal oneens. Sinkgraven houdt zich op het moment geen staande als verdediger tegen middenmoot eredivisie.

Ik heb liever trouwens gewoon normale opstelling met Nous op de plek van Nico.
0 0
HZMKK
Hahaha Sinkgraven, dan kan je het beter op papier af doen!
1 -1
AFCSANCHEZ
Sinkgraven kan niet verdedigen. Niet onbelangrijk tegen Dybala, Ronaldo of Costa.
0 -1
Babangida83
Sinkgraven hoeft ook niet te verdedigen. Juve speelt niet met een rechtsbuiten. Je zou dan soort van 3-4-3 kunnen spelen. Dan moet de druk wel vol vooruit. Maar een puzzeltje is het wel. Voor middenveld genoeg opties. Opzich kun je Vd Beek een linie naar achteren halen en dan heb je nog een goed elftal. Mazraoui is ook goed op t middenveld.
0 0
JariJari
Hij gaat voor een 4-4 gelijkspel ;)
0 0
Bonno1978
Sinkgraven.....? Bizar dat er nog mensen in geloven...
0 -1
Sanalologo
Inderdaad. Die gozer heeft sinds zijn komt 0,0 laten zien maar hij moet toch spelen in zo’n beetje 1 van de blangrijkste wedstrijden van het jaar.
0 -2
Tinus
Flauwekul natuurlijk. Heeft op het middenveld te weinig laten zien, maar als linksback waren er veel mensen heel enthousiast. Waaronder ik. Het is gewoon doodzonde dat hij toen geblesseerd is geraakt, anders was hij nu een top linksback, daar ben ik van overtuigd. Of hij nu nog steeds kan aanpikken bij het huidige niveau is wel zeer de vraag.
4 0
niquedegraaff
Die is dinsdag gewoon fit hoor. Ook als je je hamstring alleen maar licht verrekt kan je geen sprintjes trekken zoals hij nog deed.

Dan ga je op de grond zitten. Je voelt direct dat je niet meer verder kan.
0 0
Rentokill
De Jong staat dus in t rood? Of wil dit niets zeggen over zijn belastbaarheid voor de komende 9 wedstrijden?
0 -1
JariJari
De Jong (en ook de Ligt) zitten tegen overbelasting aan. Ook niet zo gek met elke 3 dagen een wedstrijd.

Nog Juve, Groningen, Vitesse en De Graafschap en er is even rust ... (behalve als we de halve finale halen, dan gaat het nog even door met halve finale CL 1, bekerfinale, return halve finale Cl en dan utrecht thuis).

Daarna altijd nog wat rust naar een finale CL
0 0
Babangida83
Heel belangrijk dat Ten Hag gaat rouleren. Anders gaan we het niet halen alle twee.
0 0
3*stars*3
Toch een risico met oog op rest van het seizoen.
een dillema voor Ten Hag en Frenkie.
Want als we doorgaan komen er weer wat duels erbij.
3 0
DeBaller
2/3 dagen om intensief te behandelen, dat is kortdag, maar als het “slechts” een duwend of stekend gevoel is, is het zeker haalbaar. Het moet niet pijnlijk zijn, dan is het al gauw snel mis met je hamstring. Ik denk dat hij het haalt, maar we zullen toch moeten afwachten.
0 0
Ajaxbrl
Doet gewoon mee joh dinsdag..
6 -1
AFCSANCHEZ
Ik snap niet waarom we niet gewoon met wat andere spelers speelden. Had Mazraoui ook gewoon linksback gezet om hem vast een beetje in te laten komen.
0 -2
Liam
Ik zou Veltman linksback zetten, Nous rechts. Veltman kan dat beter en komt op rechts ook niet door, Nous wel.
0 0
Rentokill
Das achteraf makkelijk praten natuurlijk. Je moet natuurlijk wel even winnen. Zo slecht vond ik Excelsior niet. Geld ook voor PSV vandaag. Ik moet t nog zien.
0 0
glob
De Graafschap mist twee uitermate belangrijke spelers hoor. Waaronder Matisiwa, gehuurd van Ajax. Sinds de komst van hem afgelopen winter is de graafschap een klasse beter gaan spelen. Daarnaast een centrale verdediger. Doodzonde dat zij er net vandaag niet bij zijn door schorsingen.
0 0
JariJari
Steeds tegen PSV. Bijvoorbeeld Utrecht ook met Emanuelson en Bazoer en die klootviool van gisteren, Koolwijk, was ook gewoon geschorst tegen PSV.
0 0
Liam
Die Koolwijk geeft iedere keer tegen Ajax iemand een doodschop. Nu al voor de vierde keer op rij
0 0
KingJames23
En dan punten verliezen en dan is iedereen weer aan het janken waarom er wissel spelers instaan. Nee bedankt.
4 0
Babangida83
Je moet het ook gedoseerd doen (max 3 basiswissels). Altijd in een thuiswedstrijd en altijd tegen de kleintjes. Zeker als je wat jeugd inzet en niet de minder gemotiveerde Labyads, zul je zien dat het nog beter gaat ook. Die willen zich laten zien, zijn super fris en kennen het Ajax-spelletje. Kunnen dus zo mee.
Het gaat mis als er te veel jeugd instaat. Je hebt routine nodig om de grilligheid te bedwingen en ze houvast te bieden.
0 0
soewares
Sorry, als wij met een vervanger voor frenkie, ligt en ziyech thuis zouden verliezen of gelijk spelen zouden we het kampioensschap niet eens waard zijn. Kom op man, we mogen toch nog wel iets verwachten van onze stand ins?
1 0
ghouleseddik
Toch moet je dat risico nu durven nemen. Het drukke programma begint zich te wreken. Met elf spelers gaan we het niet redden tot het einde, dan pissen we overal naast.
0 0
JOHANisGOD
Precies, dan komen de gekkies weer met
Ten Hag Out.
2 -1
Pierre Heno
Veltman centraal zetten is in elk geval geen goed idee want bij die 6-2 deed hij zo'n beetje alles fout. Dat hij t eklein is kan hij niks aan doen natuurlijk maar RB is echt wel het maximaal haalbare voor hem. Toen hij nog RCV speelde maakte hij elke wedstrijd wel weer een essentiële fout en doordat hij tevenhttps://www.indeleiderstrui.nl/nieuws/algemeen-nieuws/223741/ondertussen-in-het-peloton-de-beelden-van-verkeerd-sturen-buchmanns het aanvoerderschap had raakte hij bij toenemende druk van de tegenstander al snel van slag m.a.g. fouten en tegendoelpunten. RB positie..that's it Joël.
1 -2
JariJari
Dat was Veltman zijn man niet. Joel dekte zijn man en ging last minute naar deze toe omdat niemand hem dekte en de bal naar hem toeging. De Ligt of Blind zijn schuldig (en Nico) NIET Veltman.
3 -1
Ferd
ja maar Jarijari, logica en feiten passen toch niet in het eeuwige afzeiken van Veltman? En dat is toch de enige reden om te leven voor zeiksnollen als Pierre 'azijn' Heno?
3 0
MichelAngelo66
Helemaal correct.
0 0
JPM
Bijzonder lastige situatie. Hoop dat Frenkie op tijd fit is.

Zo niet; Ziyech, Tadic of Neres op de plek van Donny en Donny een linie terug naast Schone, met de beweeglijke Dolberg in de spits die ruimtes moet maken voor de rest. Met KJH ga je echt niets klaarspelen tegen hun centrale duo, aangezien hij niet wendbaar/snel is en technisch niet vaardig genoeg is om een bal bij zich te kunnen houden.
6 0
ambtenaar
Goed over nagedacht, zo sta ik er ook in.
0 0
insectenverdelg
30 minuutjes opstellen. Ff de buit binnen halen tegrn Juve, en dan uit voorzorg weer wisselen. Groningen uit is hij weer 30 minuten nodig. :)
8 0
ajaxdordtt
Als Frenkie niet kan spelen gewoon met een b team tegen Juve spelen. Zonder Frenkie heb je heel weinig kans. En dan mis je ook Nico nog.
1 -12
Babangida83
Het gebeurt niet vaak dat je er zo dichtbij bent. Dan moet je er vol voor gaan.
0 0
Oeroeboeroe
laat me raden: je bent 12 jaar, had allang moeten slapen van je moeder, maar zit toch stiekem onder je dekentje op het forum. Door alle vermoeidheid schrijf je ook nog eens deze klinkklare onzin. Beter naar moeke luisteren knul!
0 0
ambtenaar
Jezus Christus.....wat een Ajax onwaardige reactie.
2 0
Ammehoela
Wat heb jij vanavond geslikt? Stomme opmerking dit die echt totaal nergens op slaat
1 0
Ferd
Dat is niet alleen vandaag zo. Dat is bij 99 van de 100 reacties van deze knakker het geval.
0 0
insectenverdelg
iets van:

Lamprou
Kristensen - Schuurs - Magalan- Sinkgraven
Ekkelenkamp
De Wit Lang
Cerny Traore Labyad

?????

grootste onzin ooit gehoord natuirlijk
1 0
ajaxdordtt
Bedoel het ook niet letterlijk uiteraard. Tuurlijk ga je er voor maar het is wel gewoon klote. Het is toch de grote man waar alles om draait.
0 -1
Tinus
Bayern uit was één van onze beste wedstrijden. Frenkie was er toen ook niet bij.
1 0
Tecmessa
Haha ja hoor. Ik zou gewoon niet spelen, m regelementair gewonnen geven. Hou toch op man. Tuurlijk wordt het drie keer zo moeilijk zonder Frenkie en Nico, maar zoveel kansen om de halve finale in de CL te halen ga je de komende 10-20 jaar niet krijgen. Vol gas om t te halen, met of zonder Frenkie.
1 0
insectenverdelg
nee man, goed voor de ervaring van bovenstaand team.
0 0
Dexy
Enorm klote, maar als hij echt niet voor dinsdag opgelapt kan worden, dan is dat maar zo en zullen we het moeten accepteren.

We moeten nu echt voorzichtig aan gaan doen met Frenkie, want we hebben hem zeker ook nog hard nodig in het restant van de competitie.
0 0
Toon meer reacties