Ten Hag: 'Dolberg moet het wel afdwingen'

JesseTH, 06-04-2019 om 18:15, 20528 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Erik ten Hag kiest mede door de centrale verdedigers van Willem II voor Dusan Tadic in de spits. Met de veelzijdigheid van de Serviër verwacht de trainer dat hij het de defensie op meerdere manieren moeilijk kan maken. Niet alleen telt de opponent, ook moet de spits Kasper Dolberg meer laten zien.

'Je kijkt naar je eigen groep, maar ook naar de tegenstanders', verklaart Ten Hag tegenover FOX Sports. 'Het zijn twee centrale verdedigers die moeite hebben met de ruimte erachter, maar ook met doordekken. Dan denk ik dat Dusan Tadic de beste spits is. Klaas (Klaas-Jan Huntelaar, red.) speelde woensdag heel goed, dus daar heeft het niet mee te maken. Het is tactisch.'

Van Dolberg, de andere spits, verwacht men bij Ajax nog altijd meer. 'Het team heeft zich ontwikkeld en de eis ligt nog hoger. Hij kan veel beter dan hij laat zien, maar het aantal goals dat hij gemaakt heeft, is prima. Natuurlijk zit hij ermee, hij wil spelen. Hij is een groot talent en zeker als je die kwaliteiten hebt, moet je elke wedstrijd spelen, maar dan moet je het wel afdwingen.'

Een ander vraagteken in aanloop naar Willem II - Ajax was Hakim Ziyech. Tegen FC Emmen speelde hij niet, maar in Tilburg komt hij wél in actie. 'Met name in een opeenvolgende wedstrijd is het een risico. We hadden ook de mogelijkheden met Klaas-Jan. We hebben kunnen zien dat dat prima liep. Voor vandaag is het geen enkel probleem.'

Denk jij dat Dusan Tadic en David Neres allebei scoren tegen Willem II? Zet dan in en krijg vier keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Gaat 'm nooit meer worden bij Ajax. Ajax heeft nu eindelijk eens een scorende spits nodig. Dat eeuwig zitten wachten totdat Dolberg weer de vorm van 40 jaar geleden terug heeft is nogal onprofessioneel voor een club die echt mee wil kunnen doen in de CL.
0 0
AJAXTHELEGEND
Ik geef het vertrouwen in Dolberg niet op ,hij is een speler met buitengewone kwaliteiten.Er is maar één wedstrijd nodig ,waarin hij vlamt ,en paar keer scoort en alles lekker loopt ,en dan staat hij er weer .Misschien tegen de '' Oude Dame uit Turijn'?
1 -1
Aiax
Dit toptalent moet gewoon elke wedstrijd in de basis staan zodat hij vrij en onbedwongen z'n ding kan doen, dan komt het er echt wel uit. Als hij iets moet forceren, zoals nu, gaat dat in z'n hoofd zitten en zal hij nooit op zijn volledige vermogen draaien.

Onder Bosz stond hij ook gegarandeerd in de basis, kijk eens wat dat opleverde.
1 -2
Dubbelvla
Dolberg is gewoon geweldig, als hij de vorm weer kan vinden heb je een speler die er seizoen minstens 30 in legt. En als ie die vorm even niet heeft, lijkt hij niet te zeuren en heb je een geweldenaar op de bank zitten. Lijkt me prachtige luxe.
3 -3
Pierre Heno
"..als hij de vorm weer kan vinden". Al uit vorm sedert november 2016 ( NEC thuis) en met af en toe een mooie goal ga je het niet redden in de CL. Voor de klompetitie is de reservebank goed genoeg maar voor CL en zelfs de EL hebben we helemaal niks op de bank om hetzelfde zelf mee te kunnen blijven spelen. En vanuit JA hoeven we vooralsnog weinig te verwachten want dan hadden we dat wel al gezien. Traoré, en misschien Lang en Gravenberch maar dan heb je het toch echt wel gehad.
0 0
Pretletter
Ik vind dat we Dolberg moeten behouden. Hij is in potentieel een zeer goede en sterke spits.
Speelde onder Bosz zeer goed!!

Misschien is de speelstijl van Ten Hag op basis van de aanval anders als dir van Bosz waardoor het er allemaal moeilijker uitkomt.
Ik denk dat we die jongen volgend jaar vast moeten houden en nog een kans moeten geven op verbetering. Als het na dat seizoen niet loopt, kijken wat je dan met hem kan doen, want als Dolberg weer de spits kan worden zoals hij was onder Bosz, dan is hij dodelijk!

Wat betreft zijn bijnaam Ijskonijn, ik hou daar juist wel van. Niet janken op van alles en nog wat, accepteren en verder!!
2 -1
AnsB
Dolberg had wel de pech dat toen hij langzamerhand beter ging spelen - al bleef dat voornamelijk beperkt tot enkele typische Dolberg-acties, maar goed, het ging wél beter - hij om tactische redenen een paar keer niet speelde. Mentaal is dat zwaar, helemaal omdat hij al van zo ver komt.
Sindsdien is hij weer weggezakt. Dat is vervelend voor hem, maar ook voor het team. Ik heb nu het gevoel dat het niets meer wordt met hem dit seizoen en dat kun je eigenlijk niet hebben.
Huntelaar maakt een veel gretiger indruk, hij geeft alles en is belangrijk.
Ik heb door de ontwikkelingen in dit seizoen wel het idee dat Dolberg echt aan de bak moet volgend seizoen wil hij niet gepasseerd worden door b.v. Traoré of een nieuwe aankoop.
1 -2
altijdwelwat
Kasper heeft al zo vaak de kans gehad om het te laten zien. Het is een frusterende situatie omdat hij in potentie gewoon een prima speler is, alleen mis ik bij hem het heilige vuur om dat week in week uit te laten zien. En dan heb ik het niet over zijn voorkomen van een ijskonijn , dat boeit mij echt helemaal niets. Maar puur over de hoeveelheid energie die hij in een wedstrijd stopt, ik vraag mij soms oprecht af of hij voetballen wel leuk vind ......
1 0
Ajax114
Klopt, ik denk dat dit een speler is die opeens over drie jaar zegt dat hij er meer stopt. Niemand kan hoogte van hem krijgen. Klaassen vertelde ook weleens gek van hem te worden omdat het zo'n dooie is.
0 0
Jordaan
Vind hem lui bij balverlies.
Voor de rest wel goed
1 -1
FTS95
Begrijp de negatieve reacties absoluut niet, die gozer bulkt van het talent en mist alleen een beetje vertrouwen...stel hem wekelijks op en het wordt de beste Ajax spits ooit!...na Marco dan he..
6 -6
Ajax114
Wat een onzin, heeft zoveel kansen gehad. Ben oprecht blij dat Huntelaar de voorkeur krijgt in deze fase van het seizoen. Hij straalt echt helemaal niets uit die Dolberg en is ook niet supergoed hoor.
0 0
Sterspeler
De vraag is vooral hoelang je het vertrouwen blijft geven. Zowel Huntelaar als Tadic hun inbreng dit seizoen is duidelijk doorslaggevender.
1 0
Jelephi
Hey is dat ff toevallig. Heeft een lange tijd onbetwist op 9 gestaan en er vervolgens geen fluit van gebakken.
3 -1
ambtenaar
Dat “stel hem wekelijks op “ hebben we al gedaan, alleen talent is niet genoeg.
1 0
fc Barcelona_ke
Je weet al bijna 1,5 jaar dat hij niks kan. Wegwezen die jongen of jaarrje verhuurd. Hij heeft wel een potentie, maar liet al niks zien... het is tijd om isak te halen of tadic Huntelaar traore!!
2 -6
Jelephi
Afscheid van nemen
3 -6
Tecmessa
Afscheid nemen van Jelephi
4 -4
Jelephi
Afscheid nemen van Tecmessa
2 -3
Ar
Zei het na het Bosz seizoen al: verkopen en lekker die 30 miljoen pakken.
Verder inzetten op Huntelaar en Sierhuis.
1 -5
Tijndw
Als er een mooi bod op hem komt deze zomer, lekker verkopen.
2 -2
ajax4ever01
Juiste keuze van Ten Hag.
3 0
AjaxCitizen
Terecht. Een basisplaats dwing je af op wat je laat zien, niet op de potentie die je hebt. Dolberg heeft twee seizoenen geleden laten zien een prima spits te zijn, maar momenteel komt het er te weinig uit en doet Tadic het uitstekend. Ook Huntelaar laat het meer zien in de minuten die hij maakt.

Dolberg moet gewoon aan zijn zelfvertrouwen werken. Prima dat Ten Hag hem dus even de druk van zijn schouders haalt, door hem rustig te brengen en in de luwte te laten werken aan zichzelf.
2 0
trooop
Zórg dan eens dat hij het afdwingt. Prikkel die dooie eens een beetje. Help hem. Geef 'm een schop. Weet ik veel wat. Het is onbestaanbaar dat je zo'n raspaard niet aan het voetballen weet te krijgen.
2 -1
AjaxCitizen
En wie zegt dat hij dat niet doet? Misschien praat hij wel wekelijks met Dolberg en komt het er momenteel gewoon niet uit. Weet jij veel. De motivatie moet uiteindelijk vanuit de speler zelf komen.
5 0
trooop
Dat is ook wel zo. Maar wat ze ook doen en hoe ze het ook doen: het werkt kennelijk nog niet. In hoeverre dat aan dolberg zelf ligt weet ik uiteraard ook niet. Het enige wat ik zeker weet is dat hij nog altijd jong is en gruwelijk talentvol. Het is aan Ajax om te bedenken hoe ze die potentie weer tot leven gaan wekken.
1 0
Lazell
Dit zijn wel weer teksten die mij zouden prikkelen. Denk dat ze Dolberg ook wel prikkelen. Hij pusht de intrinsieke motivatie. In de zin van: talent alleen is niet genoeg. Nu aan dolberg hoe hij het oppakt, wat hij toch echt zelf moet doen. Kan Ajax niet voor hem doen.
0 0
didierajax020
Klopt wel wat Erik zegt. Gun het Kasper zo. Wat was hij fenomenaal.
2 -1
MankeNelis
Was, hij is nu een huppelend veulen. Zie ook geen progressie. Hij moet het wel gaan afdwingen.
0 -3
Koningtoto
Mocht het 0-3 worden, Ziyech eruit, Huntelaar er in.
1 -1
wdw020
Verkopen en Isak kopen
0 0