Ten Hag houdt Lang erbij, spelmaker niet bij Jong

BvdPloeg, 29-03-2019 om 14:05, 11396 views, Ajax Showtime |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Noa Lang maakt tegen PSV, net als in de uitwedstrijd tegen AZ, zijn opwachting in de selectie van het eerste elftal. De middenvelder zal vrijdagavond niet bij de beloften spelen. De ploeg van Michael Reiziger gaat op bezoek bij NEC.

Lang maakte op 13 maart als invaller zijn competitiedebuut tegen PEC Zwolle en verdween sinds zijn assist en goede spel in die wedstrijd niet meer uit de selectie. De middenvelder kreeg in de weken voor zijn debuut voor het eerst in maanden enkele weken de kans op het middenveld en die greep hij met beide handen aan. In zijn laatste vijf wedstrijden bij de beloften scoorde hij drie keer en gaf hij één assist.

Na zijn midweekse invalbeurt tegen PEC Zwolle mocht hij de wedstrijd tegen TOP Oss skippen voor het uitduel met AZ. Lang viel een half uur voor tijd in, maar kon niet voorkomen dat Ajax met 1-0 onderuit ging. Na een succesvolle interlandweek met Oranje O20 mag hij zondag mogelijk minuten maken tegen PSV. 

Gravenberch en Ekkelenkamp tegen NEC

In tegenstelling tot Lang reizen Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp wel mee af naar Nijmegen voor de wedstrijd met Jong Ajax tegen NEC. Het tweetal was dit seizoen ook al meermaals in beeld bij Erik ten Hag en ze maakten allebei al hun competitiedebuut. Het is wel mogelijk dat ze na het duel met NEC zondag alsnog op de bank plaatsnemen tegen PSV. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chino
Ik heb een erg positief gevoel. Ik denk dat we een flinke tik gaan uitdelen aan die lampjes.
100% CL sfeer en ze gaan huilend naar huis.
Blij met Kuipers als scheidsrechter.
2 0
Web
Zondag in de CL variant, Tadic in de spits
Mocht Ziyech niet kunnen spelen?
Neres aan de rechterkant.
0 0
Jerooney93
En wie op links dan? Dolberg spits, Tadic links? Hoop dat ie in dat geval een keer voor Huntelaar in de basis kiest, gaat nog altijd meer vanuit dan Dolberg.
0 0
GrandMasterFlex
Lang op links
0 0
davidsglory
Hij kan z'n waarde bewijzen in de wedstrijden tegen Emmen, Excelsior en mogelijk Groningen. Dan zal de beoogde basis wel rust krijgen (hoop ik). En misschien nog wel een invalbeurt tegen Juventus
0 0
Labrador
Want dat was ook zo'n goed idee tegen Heracles, weet u nog?
0 -1
AJAIXIXIXI
Het was wel zo'n goed idee tegen Zwolle.
2 0
appeltje
Ben benieuwd naar het niveau waar Lang naar toe kan groeien! Zie hem volgend jaar niet meteen basis staan bij een Eredivisieclub eerlijk gezegd.
0 0
altijdwelwat
Zou bij clubs als Heerenveen , Groningen en Heracles al lang in de basis staan. Is gewoon een hele goede voetballer, en het kwartje lijkt te zijn gevallen na de winterstop in fantastische vorm.
0 0
appeltje
Ik weet het niet. Heb hem denk nog te weinig wedstrijden zien spelen op hoger niveau. Zo jammer dat Fox niet alles uitzend van JA, maar ja.
0 0
Ozymandias
Hopelijk kan Lang verder bouwen op zijn huidige vorm. In het verleden heeft hij met enige regelmaat periodes gehad waarin hij goed speelde maar daar volgde altijd periodes waarin hij weinig aan het spel toevoegde. Hij lijkt momenteel niet meer af te haken bij balverlies. Dat was iets waar hij zelfs in zijn goede periodes moeite mee had. Als hij nu wel verder kan bouwen op zijn huidige vorm zal hij waarschijnlijk nooit meer uit de wedstrijdselectie van het eerste verdwijnen. Hij past qua type perfect bij de speelstijl van Ten Hag en kan op alle drie de posities achter de spits (als '10' en als links- of rechtsbinnen) uit de voeten.
6 0
Koningtoto
Hij lijkt gewoon volwassen te worden. Werken voor je poen. In jong Ajax zie je gewoon dat die mannetjes bij balverlies amper terug verdedigen, wat ik Reiziger kwalijk neem. Dit moet je er nu al keihard instampen, want onze speelstijl is pure zelfmoord, als je niet mee terug verdedigt. Verlies je de bal en je laat dan je kop hangen, meteen wisselen. Als mens heb ik Reiziger zeer hoog zitten, het is gewoon een topvent, maar hij is te lief voor dit vak, althans zo komt het op mij over.
0 0
Ozymandias
Het zijn veel hele jonge spelers en dit is voor veel van de jongens de eerste periode waarin ze niet bijna elke wedstrijd veel beter dan hun tegenstander zijn. Daarom is het zo goed dat Jong Ajax in de Eerste Divisie speelt.
2 0