'Als hij zo'n mooie kans krijgt, moet je hem die bieden'

GinoHaverkamp, 29-03-2019 om 14:05, 7350 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag gunt Alfred Schreuder een transfer naar 1899 Hoffenheim. Dat maakte de oefenmeester duidelijk op een persconferentie vrijdagmiddag. De assistent-trainer wordt komende zomer hoofdtrainer bij de Duitse middenmoter.

'Als iemand zo'n mooie kans krijgt, dan moet je hem die bieden', zegt Ten Hag. Volgens hem is Schreuder niet enkel een assistent die de pionnen goed legt. 'Alfred is ook een soort trainer. Eén iemand is de eindverantwoordelijke, maar wij zitten meer in zo'n wisselwerking. Op veel meer fronten in het internationale voetbal zie je dat er zo'n wisselwerking is.'

Schreuder wordt vanaf komend seizoen vervangen door Christian Poulsen, die tussen 2012 en 2014 actief was als speler bij Ajax. Ten Hag erkent dat hij kan zorgen voor een soort verbinding tussen spelers en trainer. 'Dat is wel zo', antwoordt hij op die suggestie. Volgens hem heeft Schreuder ook zo'n rol binnen de technische staf van Ajax.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Blijf het eigenlijk toch een raar verhaal vinden... maar goed, tis zoals het is
0 -4
Schwalbino
Je moet het zo zien. Moeder kookt en pa doet de afwas (ma gooit de pizza in de magnetron en pa zet de afwasmachine aan).
2 0
FlyingDutchMan
Big American
0 0
Ozymandias
Wat vind je er raar aan?
3 0