Tagliafico: 'Smalle selectie brengt vermoeidheid mee'

BVeenstra, 21-03-2019 om 14:45, 16619 views, Mundo Deportivo |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Nicolás Tagliafico denkt dat Ajax mogelijk een te smalle selectie heeft om volledig mee te kunnen strijden om drie prijzen. De Argentijn laat in gesprek met Mundo Deportivo weten dat de vermoeidheid toeslaat, maar tegelijkertijd is hij ook erg trots op de prestaties van Ajax in de Champions League.

Nadat Ajax Real Madrid uitschakelde werd in heel Europa de vergelijking gemaakt met het Ajax van 1995. Dat Ajax won namelijk de Champions League. 'We doen het nu erg goed, maar we kunnen geen vergelijkingen maken', zegt Tagliafico. 'We moeten op deze voet verdergaan en we moeten leven in het heden. We spelen in drie competities, dat is niet makkelijk, omdat we een smalle selectie hebben en dat brengt vermoeidheid met zich mee.'

Toch is de Argentijnse linksback trots op de prestaties van Ajax in de Champions League. Juist omdat het in een heel andere tijd is dan bijvoorbeeld in 1995. 'Met deze groep jonge spelers doen we het geweldig in de Champions League, terwijl het grote geld regeert in het moderne voetbal. Dat is wat ik wil benadrukken over deze club. Dat je met jonge spelers en een speelplan geweldige dingen kunt bereiken, zoals het verslaan van Real Madrid.'

In de kwartfinales hoopt Ajax de volgende grootmacht uit te schakekelen: Juventus. Tagliafico geeft een deel van het strijdplan bloot. 'Hoe we de wedstrijd tegen Juventus gaan benaderen? Met hetzelfde enthousiasme als eerder tegen Real Madrid. Cristiano Ronaldo moet als team worden afgestopt. Spelers van zulke kwaliteit moeten wij afstoppen met onze wapens door op balbezit te spelen en de bal snel rond te laten gaan. Dat wordt niet makkelijk, maar er zijn honderdtachtig minuten te spelen. We moeten ons strategisch erg goed gaan voorbereiden op deze wedstrijden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Superjan
Laat ons ook bedenken dat de bank zo smal is geworden omdat de basis zo ongelofelijk sterk is geworden. Volgende stap is inderdaad verbreding. Ongelofelijk eigenlijk dat we daar zo snel aan toe zijn.
0 0
Kaatje
Ik hoop ook dat Ajax, coach en technische staf deze opmerking ter harte neemt. Goed dat dit signaal wordt gegeven.
0 0
PJSM
Helemaal mee eens. We hebben 12 basisspelers de rest is ondermaats tot zwaar ruk.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
lijkt mij vrij logisch wat tagliafico zegt.
is er uberhaubt wel een nederlandse ploeg die zoveel heeft gespeeld het afgelopen decenium.
en dan spelen er vele ook nog eens voor hun land.
die jongens krijgen veel te weinig rust.
0 0
ddavidd99021
Bank is kwalitatief niet geweldig. Vraag me wel af of het uberhaupt mogelijk is voor Ajax om een kwalitatief goede bank te hebben.

Zodra een speler een paar wedstrijden niet speelt wordt er meteen gedreigd/gesproken over een transfer (v.d. Beek / Neres). Welke speler die beter is dan onze huidige bank zou genoegen nemen met een (part-time) plaats op de bank?
2 0
Ajax_026
vd Beek wel maar Neres heeft het zelf nooit over een transfer gehad.
1 0
Lazell
Ook Donny viel wel mee. Was een keer eerlijk door te zeggen dat hij dingen gaat overwegen als hij geen perspectief heeft. Welke speler doet dat nou niet? Maar dan ben je volgens De Telegraaf meteen ontevreden en wil je weg.

Persoonlijk lees ik altijd alleen de quotes in een artikel, rest is erbij bedacht door een journalist.
0 -1
Van Reenen
Welke speler dat niet doet om te overwegen bij een andere club te gaan spelen? Cillissen bijvoorbeeld.
0 0
Litmanen85
Hebben we ook.. als je ziet wat er op de bank zit.. Basis is geweldig, maar dat is het dan ook.
2 0
Duif63
Die conclusie kon je al aan het begin van het seizoen trekken. Daar kwam dan in de winterstop nog de verkoop van Wober bij. Dat Tagliafico er nu mee naar buiten komt geeft aan dat het ook binnen de spelersgroep een item is. Beleidsmatige fout van Overmars en TH. Niet de eerste, en ik vrees ook niet de laatste.
2 -1
Pierre Heno
nee inderdaad, want net weer voor maar liefst seizoenen bijgetekend.
0 0
Jan60
Daarom was het van de hand doen van Wober niet zo een goede zet. Europees is er best wat aan te merken va de kwaliteit op de bank. Maar voor eredivisieniveau hebben we op zich best een goede bank. Alleen heeft Ten Hag te weinig gerouleerd. In de eredivisie moet het gewoon mogelijk zijn om regelmatig vaste basisspelers rust te geven. Is niet gebeurd en dan weet je dat met dit drukke programma de vermoeidheid gaat toeslaan. Nu is zo ongeveer de hele basis weer uitgevlogen voor interland voetbal. Maar hopen dat iedereen heel terugkomt.
2 0
ajaxinho
Precies, de reserves hebben helemaal geen ritme.

Het geluk moet aan onze zijde zijn om prijzen te winnen.
Met 11 spelers gaat het niet lukken.
5 0
Gecko
Fout overmars. Veel te zwakke bank
Moet een nieuwe wind gaan waaien bij Ajax
5 jaar geen prijs kan niet
5 -4
Babangida83
Fout Ten Hag. Past helemaal geen jeugd in. En nu is t een beetje laat. Gravenbergh had allang CL moeten spelen. Bijvoorbeeld aek uit of thuis als invaller. Maar ook de gewone wissels als Magallan komen bijna nooit aan bod.
Geld voor zeer goede bankspelers hebben wij natuurlijk niet (salaris moet concurrerend zijn), of laat staan dat onze competitie die allure daar voor heeft.
1 -4
Simon1
Zeer kort door de bocht. Alsof goede spelers staan te springen om naar Ajax te gaan. Wat Overmars heeft gepresteerd om zo'n spelersgroep neer te zetten is al goed.
1 -2
JanTa
Daar moet je wel geld voor hebben om 2 volwaardige elftallen erop na te houden. Dat is alleen weggelegd voor de hele rijke clubs.
5 -2
Pierre Heno
De bank van Ajax is te veel middelmaat en dat breekt je op wanneer je uiteindelijk om de prijzen gaat strijden. Niets nieuws alleen in de CL val je met zo'n middelmatige bank meteen door de mand. Waarschijnlijk liep de hoop om ver te komen in de CL niet parallel aan het samenstellen van de reservebank. In de winterstop is die afweging blijkbaar onvoldoende gemaakt op daar waar we nu staan. Labyad ( geen Ajacied) en Sinkgraven ( geen LB) kunnen duidelijk niet mee in de CL voor hun positie. Dolberg mist de CL vorm. Doe je nu helaas weinig meer aan.
3 0
A'dam Oud-West
Als het maar op het niveau van de Eredivisie is, dan vind ik het voldoende. Het is als Ajax zijnde echt niet te doen om 2 CL waardige elftallen op te kunnen stellen en iedereen tegelijkertijd tevreden te houden. Er zijn trouwens maar 2 of 3 teams in de CL die dat eventueel zou kunnen, maar buiten PSG, Real en Man City zie ik geen teams of selecties die zo breed zijn. Haal bij al die andere teams een 4 of 5-tal spelers weg en je hebt een matig, CL-onwaardig elftal.
0 0
Pierre Heno
Je zou natuurlijk ook kunnen stellen dat wanneer je een sterke bank hebt je de basis voor het volgende seizoen reeds in huis hebt omdat de basis van dit seizoen voor meer dan 50% zal worden leeggekocht. Dan hoef je dus 'alleen' je reservebank opnieuw aan te vullen met kwaliteit omdat aan het eind van het volgend seizoen het vast weer van het zelfde liedje zal zijn = etc etc.
0 0
Hans Kraay Jr.
Nou zeg dat het allemaal zo makkelijk kan zijn zeg. Wat is die Overmars dan eingenlijk een sukkel zeg. Kunnen ze jou niet gewoon die baan geven?
0 0
DannTheDon020
En of Labyad een Ajacied is, met Ajax spullen naar PSV? Is toch echt wel degelijk een Ajacied
0 0
Pierre Heno
ik vind hem geen Ajacied maar een FC Utrecht speler die via Ajax zichzelf in de kijker bij Europese subtopclubs dacht te kunnen spelen. Maar nu moet hij voor het eerst ècht concurreren voor een plekkie en dat gaat 'm niet bepaald goed af. Hij is niet bereid er veel energie in te steken en dat ziet iedereen er aan af.
0 0
Frank1978
Ik had ook het idee dat er sprake was van vermoeidheid in de wedstrijden tegen PEC en AZ. Als gevolg daarvan minder scherpte. Zulke eenvoudige dingen gingen mis in beide wedstrijden, korte passjes die net niet de goede snelheid en/of richting hadden, waardoor je gewoon nooit lekker aan het voetballen komt. Zelfs tegen PEC thuis was er een hele fase waarin AJAX terug werd gedrongen, maar toen kwam het uiteindelijk nog net goed. Helaas is het voor ons bijna onmogelijk om een grote selectie te hebben met gelijkwaardige spelers. Toch heb ik nog vertrouwen in het einde van dit seizoen. Winnen van Psv en je doet gewoon nog mee om de titel en waarom zou een stunt tegen Juve niet ook kunnen? De CL lijkt bepaalde extra krachten los te maken bij deze ploeg. Ik denk dat we de halve finales kunnen bereiken en wat een prestatie zou dat zijn. Nico is trouwens een geweldenaar, ik had eerlijk gezegd mijn twijfels toen hij werd aangetrokken, maar daar was al snel niks meer van over. Hopelijk kunnen we hem nog even hier houden...
1 0
MPAjax
Zijn er twee die zeiden ligt niet aan vermoeidheid en twee wel. Het is dus 50/50 of de slechte resultaten in de eredivisie aan de vermoeidheid lag.
0 0
Starring
Kan toch dat de 1 wel last heeft van vermoeidheid en de ander niet.
0 0
Babangida83
Kan ook meerdere redenen hebben?
0 0
Bocarra
Wat een held.... een verademing deze voetballer.
1 0
Ajax27
Tjah, we blijven Ajax, een opleidende club. We zijn nu eenmaal geen eindstation voor spelers, dus we hebben een goede basiself en met een geluk een aardige bank.
Huntelaar, Neres, Cerny, Gravenberch, Labyad, Eiting, Lang, Veltman... tjah het is ook weer niet waardeloos. We moeten niet teveel jammeren.

Alleen het is jammer om te zien dat we door het gemis van sommige spelers meteen heel erg ver wegzakken. En dan met name wanneer Ziyech en Tagliafico weg zijn, die kunnen we vrijwel niet opvangen.
1 -3
Ajaxxxisdebeste
Dat heeft niet met de club te maken maar met de eredivisie en het grote geld...
0 0
AsensioWillemsen
Het is een dunne balans voor Overmars.
Kies je er voor om een dure, maar brede en sterke selectie te nemen in de zomer terwijl je Europees niet zeker bent dan is de kans op gezeik qua speeltijd groot en verlies je snel waarde. Maar doe je het niet zoals dit seizoen is dan moet je te veel spelen met dezelfde spelers en grote kans op blessures.
0 0
JariJari
Dus weg uit NL zodat je geen kwalificatie hoeft te spelen. Alleen top 4 in de competitie. Dit moet 100% focus hebben.
1 -2
Mario65
Tagliafico heeft natuurlijk een punt.
Als je de bank bekijkt met types zoals Labyad, Kristensen, Sinkgraven, (indien fit) Eiting om wat op te noemen, dan is dat niet wat je wilt om de Europese top te bestrijden.
Dat moet toch wel veranderen.
4 -1
Duif63
He hebt volkomen gelijk maar er zijn er hier die nog steeds vinden dat Sinkgraven de beste linksback van Europa is en dat week in week uit blijven verkondigen.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Nee dat is Nico zelf.

Maar Sinkgraven is technisch een prima voetballer en heb nog steeds hoop dat hij weer terug komt zoals voor zijn blessure.

Onder Bosz speelde hij gewoon zeer verdienstelijk op de LB positie. Net als Nous op de RB dat nu doet.
0 0
020bornraised
Zit ook eigenlijk niks goeds op de bank
2 0
smietje
Ik zou taglifico op ronaldo zetten. Deze bijter is snel en kan ronaldo tegen houden , met zijn scherpe slidings. Mazraoui , is te langzaam. En hij verdedigint telkens aan de verkeerde kant. Possitief aan hem is , dat hij mee kan aanvallen. Maar ja, je moet dan wel weer terug komen. En met ronaldo in de beurt , kan dat wel eens verkeerd aflopen. Zo denk ik dan.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Je moet Ronaldo al aanpakken op het middenveld.

De Jong met als rugdekking de Ligt, daar komt Ronaldo nooit meer bovenop, dan heeft hij de rest van zijn leven nachtmerries.

Dan heeft je back een vrijere rol en kan die meer naar voren staan.
0 0
MickS
Nous is in ieder geval thuis nog geschorst, dus grote kans dat Veltman speelt. Voordeel van Veltman is nu dus juist dat hij minder aanvallend is ingesteld als Nous en dus strakker op Ronaldo kan blijven.
2 0
Nouri10Eriksen
Mazraoui is geschorst tegen Juve.
2 0
Web
Wij gaan Ronaldo bestrijden als team, met onze wapens, de bal snel rond laten gaan.
Zo is het natuurlijk ook, de weg naar Ronaldo afstoppen, zo weining mogelijk aan de bal laten komen. Een echte Ajacied die nu al denkt als Ajax, en niet als een Argentijn.
Wel de winnaars mentalteit van een Argentijn
2 0
JanTa
Nico bevestigd iets van wat ik al eerde verklaarde, met de huidige selectie kan je niet voor 3 prijzen gaan want dan pleeg je roofbouw op vooral de jonge spelers.
2 0
RaynoFischer
De selectie is wel breed, alleen het verval in kwaliteit is helaas heel groot.
Bij Real kunnen ze bijvoorbeeld terugvallen op een Bale, Isco of Marcelo, terwijl wij het hier moeten doen met een Sinkgraven of Labyad....

Op Huntelaar en Schone na worden veel spelers al gek als ze 2/3 wedstrijden op de bank zouden zitten hier
2 0
Ruff Rhythim
Maar als je hier moet terugvallen op een Sinkgraven, Labyad of Kristensen is de selectie niet breed toch??
2 0
altijdwelwat
Mooiere reclame dan Nico kan je niet hebben voor jonge Argentijnse talenten.
8 0