Ajax verlengt contract Overmars tot zomer 2024

ArthurV, 18-03-2019 om 16:05, 22181 views, Ajax |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De Raad van Commissarissen van Ajax en Marc Overmars zijn het eens geworden om het contract van de directeur voetbalzaken te verlengen tot en met 30 juni 2024. Dat maakte de Amsterdamse club maandag bekend middels de officiële kanalen.

'Marc Overmars liet ons weten sterk het gevoel te hebben nog niet klaar te zijn bij Ajax', luidt het statement van president-commissaris Leen Meijaard. 'Hij weet dat wij erg tevreden zijn over zijn functioneren. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen die Ajax zowel sportief als financieel heeft doorgemaakt in de jaren waarin hij deel uitmaakt van de directie. En wij hebben er als RvC ook vertrouwen in dat de club met hem de komende jaren vervolgstappen kan maken. Voor de continuïteit van de bedrijfsvoering van Ajax is het ook van belang dat op sleutelposities zoals deze duidelijkheid is over de toekomst. Kortom: we zijn blij dat Marc Overmars zich voor een langere periode aan Ajax wil verbinden.'

Overmars zelf laat weten nog genoeg uitdagingen te zien in de hoofdstad. 'We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als met het eerste elftal. Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit.'

Met de contractverlenging van Overmars is er een hoop duidelijk wat betreft de toekomst van de voormalig buitenspeler. Zo gingen de afgelopen periode de geruchten de ronde over een mogelijk vertrek naar Arsenal. Gezien de recente berichtgeving, kunnen de Londenaren de naam van Overmars dus wegstrepen.

Onlangs op Ajax Showtime: Juist nu moet Overmars Ajax trouw blijven

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Wat ik niet snap is dat de Boer 2 jaren om zeep heeft geholpen in enkele seizoenen waar Overmars geen grote aankopen mocht doen. als hij een keer 8m mocht uitgeven, dan ging dat naar de Boer zijn smaak. Je haalt een EL Finale die je niet wint door koppigheid van de trainer en verliest tegen PSV omdat je bent uitgeblust en de KNVB je niet tegemoet komt. Vervolgens gaat Bosz weg omdat men niet aan zijn eisen tegemoet wil komen en komt Keizer. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks met Nouri. Je zit met je team in een rouwproces, de trainer krijgt het net op de rit en wordt ontslagen die dit goed begeleid. Dan haal je ten Hag halverwege het seizoen en seizoen 4 is ook verloren. Overmars mag pas in seizoen 5 echt de portemonnee trekken (na 4 jaar lang centen neuken en het onderste uit de kan halen met matig materiaal zodat er zeeën van geld zijn). Je doet nog op 3 fronten mee. Nota bene CL. En serieus, mensen zeiken nog steeds op Overmars?! Ik vraag me af hoeveel invloed Overmars heeft op het halen van trainers en het beleid. 1 ding weet ik wel: er zijn weinig technisch directeuren die zo flexibel zijn en zich kunnen aanpassen. Wmb geven we hem en contract van 10 jaar.
1 -1
Sterspeler
Bord op schoot advies aan Overnames: haal Renato Sanches. Die is diep ongelukkig bij Bayern en past perfect bij ons.
0 0
bojansuarez
Dat er uberhaupt nog ajacieden zijn die deze man bekritiseren...
Kijk aub naar de de algehele selectie, het potentieel en het eigen vermogen, waar hij verantwoordelijk voor is. Deze man verdient een standbeeld!
1 -1
Cello
Goede zaak. Kan het Arsenal verhaal ook weer de koelkast in. Dat zal wel niet zo'n vaart lopen nu, ondanks interesse vanuit die kant. Immers anders verleng je niet tot 2024.
1 0
robertomalone
Ik vind het prima dat hij een verlenging heeft gekregen, omdat hij zakelijkheid en voetbalachtergrond goed weet te combineren. Het enige waar ik het absoluut niet mee eens ben, is de vaststelling dat met de jeugdopleiding stappen zijn gemaakt. Die opleiding heeft alle glans verloren toen Jonk moest vertrekken. Al zou er weer eenzelfde innovatieve wind gaan waaien als toen, moet je toch rekening houden met een periode van tenminste 5 jaar, voordat dat de vruchten van kunnen worden geplukt.
5 -4
RensvN
Wat een negativiteit ineens. Vorige week was het allemaal fantastisch en nu heeft iedereen weer kritiek. Natuurlijk is het balen dat we in Alkmaar verloren hebben maar verliezen uit bij de nummer 4 kan nu eenmaal gebeuren. We doen nog steeds mee op 3 fronten, oordeel liever pas aan het eind van dit seizoen. Ik heb fantastische wedstrijden gezien en veel genoten, wij hebben pech waar ze in Eindhoven geluk hebben. PSV gaat echt nog wel punten verspelen, als wij in Amsterdam winnen staat het er weer heel anders voor.
7 -3
neutraaltje
als voetballiefhebber volg ik al een tijdje de verschillende clubsite's waarbij AS er toch wel in positieve zin uitspringt. maar...
ongelovelijk , wat zitten er bij de ajaxfans verschrikkelijke mauwers. denk dat marc het goed voor elkaar heeft, want in jaren heeft ajax niet zo n goed team gehad als nu.
Eindelijk willen ze weer echt voetballen ipv het alleen maar voetballend willen oplossen.
ze kunnen nu duidelijk het best voetballen van nederland, helaas doen ze dat niet altijd.
maar als je een echte ajaxfan ben mag je dit jaar trots zijn, en moet je je team steunen.. juist nu... stop met mauwen...
8 -2
Sterspeler
Als het goed gaat in een land, gaan mensen over volslagen onzinnige dingen klagen. Helaas blijkt Nederland daarin uit.
0 0
Liam
Krijg weer bericht dat mijn plek niet beschikbaar is vanwege UEFA. Voor juve thuis.
Nu mag ik proberen een andere plek te bemachtigen maar ik zie dat alleen bovenste rijen tweede ring beschikbaar zijn
Mooi klote dit. Ze moeten toch iets vergelijkbaars regelen dan? Slechte service
3 -1
pizzapunt
Goede zaak. Enige wat ik Overmars kwalijk neem is dat er geen topspits loopt sinds het vertrek van Milik. Een topspits en topkeeper zijn de basis voor een kampioensteam. Een spits bij Ajax hoort er dit seizoen fluitend 30+ te kunnen maken.
4 -2
Minsc
En je neemt hem Orejuela, Cassierra, Johnsen, Kristensen en Labyad niet kwalijk?
2 -4
WeerDinges
Waarom? Als je een 100% transferbeleid verwacht moet je een andere sport gaan zoeken. Wat een onzin. Zo kan je iedere TD bij voorbaat wegsturen.
1 -1
mercurius3
Die is er wel, namelijk Tadic. Ideale Ajax-speler.
1 -1
Sterspeler
Is niet gehaald als spits. Maar dat terzijde.
1 0
MichelAngelo66
Tja, ik denk dat het wel goed is dat Overmars nog blijft. Ik zou niet zo snel weten wie er anders zou moeten komen op deze plek.

Sommige hieronder willen hem weg hebben ivm de resultaten, anderen om zijn alleen heers positie. Deze zaken los je echter met zijn vertrek niet op ben ik bang. De trainersstaf moet zorgen dat het team klaar is voor een wedstrijd tegen AZ en de organisatie is zo geforceerd door de pluche plakkers binnen Ajax. Overmars heeft zijn kans gegrepen.

Persoonlijk vind ik de technische staf regelmatig zwaar tekort schieten. Overmars heeft voltreffers en schromelijke missers. Elke Jan L*l verkoopt de Ligt en de Jong voor de hoofdprijs, daar heb je Overmars niet voor nodig. De inkoop is veel lastiger, zoals hij zelf ook aangeeft. Maar hebben we de illusie dat en ander dat veel beter kan? Het systeem binnen Ajax is gewoon een beetje verrot. Dan kan het dus gebeuren dat een papa in de RvC er voor zorgt dat er een aankoop komt voor een belachelijke prijs en met een idioot salaris. Dat er aankopen gedaan worden die eigen kweek in de weg lopen. Als er bij verkoop maar weer meer gevangen wordt, dat genereert weer wat bonus voor de TD. En zo is het cirkeltje rond. O ja we worden al een tijdje geen kampioen.... nou ja volgend jaar weer een kans.

Er was een tijd geleden iemand die er wat aan probeerde te doen. Helaas, we moeten het nu doen met de huidige situatie. Niemand gaat dat veranderen.
0 -6
Klasseman
Inderdaad, die Blind moeten ze uit de RvC schoppen, ik vertrouw die hielelikker en kontkruiper voor geen meter. Hoeveel schade heeft hij al aangericht en ook nog eens bij het Nederlands elftal. Oprotten met die vent
1 -8
Boer Gijs
Ajax faalt al 5 jaar lang onder Overmars. Iets anders kan ik er niet van maken.
4 -12
Duif63
Inderdaad, ik heb de klap van AZ nog niet eens verwerkt krijg je dit nieuws er overheen. Er komen gewoon dus nog minimaal 5 verloren jaren bij. Kutzooi.
2 -8
3*stars*3
Hou toch op man.
Wat kon hij eraan doen dat de spelers faalden in Doetinchem.
Dat Ajax in 16/17 (door EL seizoen) puntje tekort kwam.
En vorig seizoen was al verloren voordat het begon.
Ook dit seizoen kan hij er niets aan doen want er staat een prima groep, dat de titel moet pakken.
6 -4
BrandjeXL
Er staat al bijna vijf een "prima groep" die het op de momenten dat het moet niet thuis geeft. Dan zal iemand met visie denken dat de selectie dan wat mist. Het is zo simpel.
2 -1
Rik428
Laat gaan joh, dit soort kleingeenstige opportunisten hebben het vermogen niet om een beetje verder te kijken dan de laatste wedstrijd.
3 -3
Boer Gijs
De laatste wedstrijd. Wat dacht je van de laatste 5 seizoenen. Helemaal niets in Amsterdam. Ja, een berg geld, een berg talent, maar de fans trots maken door je te kronen als best van Nederland, ho maar. En dit seizoen kijk ik niet alleen naar de laatste wedstrijd, maar ook naar een paar wedstrijden terug (Heerenveen, Feyenoord, Heracles) en naar de eerste wedstrijd van het seizoen (thuis tegen Heracles). Door dat puntverlies heb je het nu wederom niet in eigen hand. En daar baal ik echt zooooooooooo verschrikkelijk van. Enorm frustrerend, helemaal omdat er veeeeeeeel meer in Ajax zit dan er uit komt. De enige prijzen die we sinds 2014 krijgen, zijn hoofdprijzen voor spelers die verkocht worden zonder dat ze ons als supporter een prijs hebben gegeven. En daar is de leiding, directie, van Ajax verantwoordelijk voor.
1 -4
Duif63
Wij kijken juist wel verder dan de laatste wedstrijd en zien dat er al 5 jaar, met 4 verschillende trainers, dingen structureel fout gaan. Aan wie ligt dat dan?
2 -4
Rik428
Wat gaat er dan precies structureel fout waaraan Overmars debet is? Begrijp me niet verkeerd, ik baal ook wel dat Ajax het in de competitie steeds net laat glippen als we dichtbij lijken te komen, maar goed, volgens mij is dat niet één op één toe te schrijven aan Overmars. We werden vier jaar lang kampioen met puntenaantallen van 71, 73, 73 en 76. De afgelopen twee jaar en ook dit jaar komen we steeds boven de 80 uit en staan we met lege handen. Waarmee ik maar wil zeggen dat er veel factoren zijn die bepalen of je uiteindelijk met zilverwerk staat of niet, en dat je verder dan dat moet kijken.

Benoem de dingen die Overmars structureel fout doet. Voor mij is hij heus geen heilige, maar toch wel vooral verantwoordelijk voor het elk jaar neerzetten van een steeds iets interessantere selectie waarmee de afgelopen 3 jaar twee interessante Europese campagnes zijn gevoerd. We hebben weer kleur op de kaken, en die prijzen komen vanzelf wel weer.
0 0
Klasseman
Wat heeft TEN HAG dan fout gedaan? Laten we nu eerst het eind van het seizoen afwachten voordat we gaan schieten, al dat negatieve gezwam.
2 -2
mercurius3
Ajax moet goed voetbal spelen en indruk maken met mooi en aanvallend voetbal. De prijzen zullen dan wel een keer volgen. Basis = goed voetbal.
8 -3
ST
Erg goede zaak! Niemand kan op dit moment beter zijn rol invullen dan hij.
8 -2
Rik428
Wat een negativiteit. Ik snap werkelijk niet dat je als ajacied niet blij kan zijn dat we nog 5 jaar doorgaan met de man die hoogstpersoonlijk en overstoorbaar verantwoordelijk is voor het feit dat Ajax weer kleur op de smoel heeft en de miljoenen tegen de wanden klotsen. Kijk eens wat er voor selectie stond toen hij aantrad en hoe die gelijdelijk aan steeds beter is geworden.

Dat we dan af en toe een keer een slechte pot spelen, dat is natuurlijk geen kwestie van beleid maar een kwestie van momemtum. Ik ben hier heel blij mee!
15 -4
CruyffFootball
Wat is de visie van Overmars?
Weet jij het?
2 -3
Rik428
Nee ik weet het ook niet precies, maar zijn resultaten stemmen me in elk geval zeer tevreden
3 -3
Boer Gijs
Ontslag was logischer geweest. Marc is degene die Hag moest en zou hebben als trainer. Maar we bakken er weer niks van. Al 5 jaar op rij faalt Ajax.
3 -17
Ajaxxxisdebeste
Hai gefrustreerd PiSV trolletje die niks in Europa voor elkaar krijgt, we zwaaien wel even vanuit de kwartfinales...doeg schatjes
2 -1
Boer Gijs
Ik heb helemaal niks met psv te maken en wil dat ook niet. Maar met zoveel mogelijkheden als Ajax en dan zo'n trainer aanstellen die niks toevoegt dat is Overmars zijn verantwoordelijkheid, net als een heel aantal miskopen en aankopen die niet doorgingen.
1 -3
WeerDinges
Wanneer hebben we voor het laatst in de kwartfinale CL gestaan? 2004 ofzo? Dus wat alle trainers de 15 jaar daarvoor niet gelukt is doet Ten Hag. Volgens mij aardig wat echte Akax mensen gehad tussendoor. De trainer uit Den haag deed het qua statistieken nog het beste in die 15 jaar. Dus snap je punt niet. Meer doelpunten dan vorig jaar. Bekerfinale. Frustrerende tweede plek maar om dan te gaan lopen nuilen is wat sneu en opportuun. Daarnaast nog niks verloren. Mocht je de rest winnen ben ik er van overtuigd dat we alsnog kampioen worden. En wat als hij alsnog de dubbel zou winnen? Moet hij dan nog steeds weg?
0 0
AlexIbarra
Gelukkig zie jij het allemaal niet zo zwart-wit...
0 0
ST
Wat een onzin
2 0
Finidi en Nwanko
Boer hou je bij je leest...!
3 -2
Rik428
Hahaha gooi jezelf weg Gijs
6 -7
Boer Gijs
Nog langer prijsloos
3 -10
Ajaxxxisdebeste
Hai trolletje, we ruiken je vanuit verre
0 -2
Boer Gijs
Ik zeg dat zonder leedvermaak, maar uit frustratie. En als ik m'n nickname kon aanpassen zou ik het doen, want die zorgt voor een hoop makkelijke en begrijpelijke reacties. Groet niet uit Eindhoven.
0 0
Babayaka
Men schreeuwt wel om de Lange termijn, maar dat Kan je vergeten met de mentaliteit die de huidige generatie Ajax spelers heeft.
Na 1 hooguit 2 seizoenen basis willen ze weg naar de volgende stap. Barcalona osasuna is zogenaamd intresanter Dan Ajax - Utrecht,
3 -1
Pierre Heno
Een duidelijk geval van 'Koetje likt eigen Kalfje' als variant op 'WC-eend beoordeelt WC-eend'.
6 -10
mvdk
Ik zie jou alleen als we verloren hebben.
3 -2
Robeerke
"OvErMaRs WiL gRaAg NaAr ArSeNaL."

- football.London
1 -7
geDaante
Hier wordt Ajax niet beter van, maar het kan door deze organisatiestructuur waarin de technische macht bij één man is komen te liggen nog vele malen erger. In die zin misschien wel goed dat hij blijft. Deze egotripper en machtswellusteling heeft echter persoonlijk voor deze zeer riskante en slechte situatie voor de lange termijn van Ajax gezorgd. Het is allemaal ego en eigenbelang geweest, en deze man heeft de machtsstrijd gewonnen.

'Stappen aan het maken met de opleiding', haha, hoe dan? Stappen terug bedoel je, met dat resultaatvoetbal, lopers voorop in plaats van technici, 'ervaren' middelmaat terughalen en daarmee denken verder te komen in de Youth League, en ineens verdedigender gaan spelen.
En daarmee niet genoeg geloven in je eigen filosofie en in aanvallend combinatiespel met je beste technische, creatieve voetballende talenten. Nietszeggende trainers neerzetten die meer met hun eigen carriere bezig zijn dan met hun talenten. Een bovenbouw die het eerste volgt, en dus de visie van de coach van Ajax 1, die ieder moment de laan uit gestuurd kan worden. Ieder jaar zou er dus een andere visie in de opleiding kunnen zijn, en steeds leid je op voor een coach, die er dan niet meer zit. Totaal visieloos, en kansloos.

De huidige basiself is heel sterk, maar vooral door jeugd. Maar op veel posities mag een speler niet wegvallen, anders ga je er zwaar op acheruit, door belachelijke aankopen als Orejuela, Kristensen (en dat terwijl je Mazraoui al hebt lopen!), Siem de Jong eerder, Labyad (trainer de zin geven), belachelijk veel geld aan Blind besteden, Wöber laten gaan. Cassierra en anderen hebben het ook niet gehaald, maar Cassierra is een geval net niet. Helemaal geen back-ups voor de CV posities. Één creatieve speler kwijtraken en je hebt geen reserve meer op de bank. Magallan gehaald die ook weer in niks een Ajaxverdediger is.

Hij heeft via Veldmate een paar goede Zuid-Amerikanen gehaald, maar net zoveel miskopen uit datzelfde continent. Dan lijkt het meer op gokwerk. Ziyech was een bord-op-schoot-aankoop. Tadic een hele goede, maar door connectie met Schreuder en Tadic die zelf wilde komen. Biedt genoeg geld en hij komt. Geen credits voor Overmars in deze. Voor Blind ook niet. Via zijn pa, wilde ook komen (liep vast in Engeland), zeker voor zo'n belachelijk hoog salaris. Recordbedrag voor zo'n middelmatige speler. Die wel kan opbouwen, maar middelmatig verdedigt, en slapper is en minder uitstraalt dan het gemiddelde talent. Daarvoor haal je ervaring niet.

Ik snap werkelijk niet waarom vrijwel iedereen zo positief over Overmars is.
10 -14
robertomalone
Vooral je mening over de jeugdopleiding is verontrustend en sluit aan bij mijn zorgen over de identiteit van Ajax op middellange termijn. Ergens heeft het al gestaan dat Ajax het Bayern van Nederland wil worden. I houd mijn hart vast.
0 0
Web
Zuur leven heb jij.
8 -4
CruyffFootball
Aah meneer komt weer met een hoogstaande opmerking.
3 -2
geDaante
Nee hoor, zeker niet, gewoon heel kritisch wat Akjax betreft, neem geen genoegen met middelmaat.
5 -8
Finidi en Nwanko
We leven in een vrij land, het is geen verplichting om (salon) supporter te zijn van Ajax.
2 0
NoPants
Ik snap werkelijk niet dat jij de miskopen aan overmars wijdt. Je zegt het zelf al ‘bied genoeg, en hij komt’, dat is alles wat overmars doet.

Zimling, sanogo, westermann waren duidelijk verzoekjes van de boer, overmars bood alleen hen geld. Duidelijk frank’s schuld. Orejuela en cassiera duideijk door veldmate aangedragen. Andersen en kristensen werden door olsen aanbevolen, dan luister je als overmars, en bied je. Want dat is het enige wat zijn werk inhoudt.

En dat de jeugd nu minder technisch speelt, is overmars’ schuld?! Daar heeft hij al helemaal niks mee te maken, hij doet helemaal niks! Edwin heeft daar de verkeerde mensen als trainer neer gezet en het hoofd jeugdopleidingen verpest de rest!

Als je alle goede dingen aan anderen of toeval wijdt, dan moet je de negatieve dingen niet wel aan hem wijden, dan krijg je een heel vertekenend beeld. En jij als echte kakkerlak AHUM ajacied wilt natuurlijk niet een vertekend beeld schetsen, toch?
4 -2
Ajax_026
Ben het met je eens maar Sanogo kwam van Arnsenal. Dat is toch echt wel het netwerk van Overmars en anders die van Bergkamp.
1 0
Pointer1
goed boek
0 0
geDaante
In de tijd van De Boer, gaf hij inderdaad in alles De Boer zijn zin, ongeacht hoe belachelijk zijn wensen ook waren, gezien de aankopen die gedaan zijn. En dat terwijl er een Technisch Hart was geïnstalleerd, om SAMEN, ook met de Hoofd Jeugdopleiding tot gedegen en goede keuzes te komen. Daar had hij dus totaal maling aan, en dat is al reden voor ontslag geweest.

Vrijwel alle buitenlandse doelwitten worden aangedragen door scouts, dat betekent niet dat je ze klakkeloos moet kopen, maar dat lijkt soms wel het geval. Neem iemand als Kristensen, aangedragen door een scout, hoe belachelijk ook, en daarna gewoon gekocht! Ik en anderen konden na een minuut al zien aan zijn bewegen, gebrek aan techniek en dergelijke, dat het niks zou worden. Zelfde gold voor Orejuela. Magallan belooft wederom niet veel goeds.

Gewoon kopen is wat Overmars' werk inhoud??? Nee, hij heeft ervoor gezorgd dat er geen Technisch Hart meer is, en hij de technische alleenmacht heeft. Dan moet hij dus in zijn eentje zowat beslissen wie wel of niet komt. Hij bepaalt, hij is de technische baas.

Met de jeugd heeft hij zeker wat te maken, men heeft sowieso Jong Ajax bij het betaald voetbal gevoegd en losgekoppeld van de jeugd. Verder kan hij bepalen wie het Hoofd Jeugdopleiding is, en deze wel of niet bijsturen, daar hij tegenwoordig een sterke TD is, en geen onderdeel van een Technisch Hart.
3 -7
NoPants
Sorry, ik had iets duidelijker sarcastisch moeten zijn.

In de tijd van de boer hebben de aankopen en verkopen van overmars (want dat is hoofdzakelijk zijn baan) ervoor gezorgd dat we van -30miljoen, naar 180 miljoen aan eigen vermogen zijn gegaan. Tuurlijk hebben de titels van de boer en de daarbij behorende CL miljoenen daaraan mee geholpen. Maar zou houden het aankoopbeleid en de prestaties elkaar altijd in balans.

Buitenlandse doelwitten worden inderdaad altijd aangedragen door scouts. Dat is hun werk.
Overmars maakt uiteindelijk de beslissing, maar zijn eigen mening sterker laten wegen dan het advies van erkende scouts als Olsen of Veldmate zou betekenen dat je het advies van je beste scouts niet vertrouwt. Zo komt olsen met dolberg en eriksen, zo komt Olsen met kristensen en fischer. Zo komt Veldmate met sanchez en neres, zo komt veldmate met orejuela en cassiera. Zo werkt het bij elke club, of kan je mij een paar clubs opnoemen die met een vergelijkbaar budget betere zaken doen?

‘Gewoon kopen is wat overmars’ werk inhoudt’ was een sarcastische reactie op dat jij alle goede transfers af doet als andermans prestaties, geluk, of bord op schoot transfers. Om vervolgens de slechte transfers wel aan overmars te wijden.

Een groot deel van het jeugdbeleid is inderdaad overmars’ werk, wederom sarcastisch omdat jij ook hier de goede zaken (“de huidige basiself is inderdaad heel sterk maar dat komt door sterke jeugd”) niet aan overmars toeschrijft, terwijl je ook dolberg, onana, en frenkie ‘zijn’ transfers kan noemen. Maar vervolgens wel de bij slechte zaken overmars de schuld geeft.

De man doet goede dingen, de man doet slechte dingen. Voorlopig is de balans positief.

Maar noem dan even wat clubs die met een vergelijkbaar budget veel betere zaken doen. Qua transfers, qua jeugd, qua prestaties. Dan snap ik je punt misschien wat beter.
2 -2
mercurius3
In de tijd van de boer moest er gewoon eigen vermogen worden opgebouwd. Dat was de taak die Overmars kreeg. Er moest daarom ook een mindere categorie spelers worden aangetrokken.
1 -2
Ajax_026
Omdat de selectie meer dan 400 mlj waard is terwijl de bank gevuld is. Het vooruitzicht (vooral financieel) ziet er goed uit. Kun je wel schreeuwen om prijzen maar die volgen vanzelf na een goed beleid.
2 -3
Pierre Heno
Beste 026, jij stelt dus indirect dat er de afgelopen 5 seizoenen geen goed beleid is geweest....want geen enkele serieuze prijs.
1 -4
geDaante
Ik schreeuw niet om prijzen, ik schreeuw om visie, om de lange termijn, om competentie mensen op alle posities, om Ajaxvoetbal en een duidelijke visie door de hele club heen.
4 -6
N-ajax
Als we geen kampioen worden ligt dat niet aan Overmars, want we hebben veruit de beste selectie. En dat met een lang geblesseerde Bande, en een waardeloze Labyad die er per se bij moest van Ten Hag.
4 -1
BrandjeXL
Ok en wie heeft zijn fiat gegeven om Labyad te halen? Juist Overmars. Bande is door elke scout negatief beoordeeld, is een spits voor voor 442 en waar als Overmars hem voor? Juist, als linksbuiten. We hebben zeker de beste spelers maar we hebben niet het team met het karakter om überhaupt van Heracles te winnen deze competitie. Ligt dat aan de spelers of de trainer? Al ligt het aan beide maar zowel voor de juiste trainer als een selectie die in balans is Overmars verantwoordelijk.
2 0
Pierre Heno
Overmark heeft niets met sportieve resultaten te maken. Dat is zijn functie helemaal niet. Wanneer we weer ( voor de 5e keer op rij) geen kampioen worden ligt dat dus inderdaad niet aan Overmark.
0 -2
Ajaxbrl
Ik snap het wel hoor! We slepen al jaren prijs op prijs binnen, nee geen zilverwerk maar hoofdprijzen voor spelers, lekker toch voor bedrijf Ajax!
3 -6
Gonzo
Goed nieuws, hij heeft zijn werk uitstekend gedaan en wordt almaar beter. Blij dat de geruchten met 1 klap de grond in zijn geboord.
6 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Die 1-4 is het begin van de kroon op Johan's werk en dus ook van marc en sar, ook al hebben we nog helemaal geen prijs gewonnen. Als je van Madrid wint dat 3 jaar domineerde in Europa, dan doe je weer mee. Precies zoals Johan wilde, en ze zeiden allemaal dat hij gek was. 2010 toch die column na madrid uit. NOG GEEN 10 JAAR LATER EN WE HEBBEN ZE AFGESLACHT!
Je hoort het doorsijpelen, maar iedereen moet nu erkennen dat Johan Ajax gered heeft. Ondanks dat de revolutie en zijn plan niet 100% tot werking kon komen, ondanks dat er velen mensen beschadigd zijn. Garandeer mij maar dat als ten have van gaal er neer had gezet dat het goed was afgelopen. Zo lang geen kampioen dat is waar, maar een EL finale en een kwartfinale CL en niet te vergeten van een dikke schuld in 2009/2010 tot rijker dan ooit nog geen 10 jaar later. + zoveel kapitaal op het veld. Hoef geen credits maar de opletters hadden kunnen zien dat ik had verwacht dat ajax met 4-1 of 1-4 zou winnen dus wie de toto had ingezet kan m'n bankrekening nummer vragen... Bepaalde mensen zullen Cruijff de eer niet willen geven. Maar hij vocht tot letterlijk zijn dood voor zijn club. Jaren gezeur dat hij niks deed, de rvc in en gepiepeld worden, rechtszaak winnen, teveel afstand en de regie aan jonk en bergkamp overlaten, 3 maanden voor je dood horen dat jonk niet terug kan terwijl ajax wist dat johan dan ook weg was. Maakt niet meer uit, we spelen in zijn stadion en hebben de club onttroont die 3 jaar de koning in europa was.
Johan we proosten op je 1-4
4 -1
afcamuc
Held! juist op het moment dat zijn toekomst bij ons onzeker leek ivm de interesse van Arsenal tekent ie bij, wat een verademing tov hoe het meestal met spelers gaat. Deze man is goud waard voor Ajax en ik als die zo doorgaar gaan we gouden tijden tegemoet, de titels komen ongetwijfeld
8 -4
Sterspeler
Heel goed. zou gek zijn als ie zou gaan. Kan eindelijk vruchten plukken van goed beleid na jarenlang aan een hondenriem te zijn gehouden door de RVC. Zolang Ajax goede scouts blijft vastleggen, heb ik ook vertrouwen in Marc!
3 -1
VanDerHoornLegend
Prima nieuws hoor! Goede koerswijziging. Over Marc 'Netto' hoor je niemand meer.
2 -5
geDaante
Goede koerswijziging? Ik spreek je nog wel als de opvolger van Overmars een type Van Geel wordt, want die kans is groot, en de volledige technische alleenmacht heeft. Ajax dat is overgeleverd aan de grillen van één persoon. Zeer riskante en slechte zaak voor de lange termijn.

Ook gewoon smerig af te spreken Plan en visie Cruijff te volgen, en daar, zodra op zijn zetel, daar totaal maling aan te hebben en nu alles wat Cruijff wilde totaal omgooit.

En nee, Cruijff was totaal niet tegen aankopen, en zou het salarisplafond hebben mee laten groeien met de mogelijkheden.

En ja, die bijnaam en dus kritiek/enige druk heeft hij slim weggewerkt.
2 -3
godenzonenssuper
En? Heeft hij voor de camera de naam van Cruijff weer laten vallen?
2 0
DarkChild
Kan toch makkelijk? Dat hij nu zelf, compleet haaks op plan Cruijff, alleenheerser is op technisch gebied. Ach. details.

Sar noemt Cruijff ook nog geregeld, dus, moet kunnen.
2 -1
MPAjax
Beste nieuws tot nu toe.. en een mooie verjaardagscadeau voor Ajax.

Voor hem en z'n familie een goede keuze. Kinderen in Nederland op te laten groeien.

Speler van de onze club. Liefste verlengt van der Sar ook dan is het cirkeltje rond.
3 -2
Jornnn
Of hij gaat alsnog en gunt Ajax een relatief hoge afkoopsom.
2 -2
3*stars*3
Geweldig nieuws!
Laat Arsenal het maar uitzoeken.
Club in verval met die enge Amerikaan daar.
Mooi dat Overmars nog blijft en meehelpt om te bouwen.
Net vertrek van spelers gaat het een drukke zomer worden en dan kan je de TD niet missen.
9 -3
Mario65
Tot zover weer die belachelijke geruchten namens de Britse media.
Een prima zet van Ajax en Overmars.
8 -3
3*stars*3
Toch dacht ik dat hij wel eens zou kunnen vertrekken.
Monchi was 1e keus maar koos voor Sevilla, Marc heeft een verleden bij Arsenal en wie weet wat ze hem hebben beloofd.

Alleen maar goed dat hij blijft zitten voor de lange termijn en Ajax niet in de steek laat.
3 -1
JSF
Heel goed nieuws voor Ajax en fans. Rust in de directie.
4 -1
Joseph
Overmars doet het prima, selectie is op elke positie de beste van de eredivisie, daar heeft Overmars mede voor gezorgd.

Als dit team geen kampioen wordt, is het duidelijk waar het aan licht. Natuurlijk heeft Overmars ook voor hem gekozen, maar die wil ik door de vingers zien met deze selectie..
2 -1
BrandjeXL
Ach ach wat makkelijk. De goede dingen komen door Overmars en de slechte door TH.
0 -4
Pierre Heno
Ten Hag is nu eenmaal verantwoordelijk voor de sportieve resultaten en niet Overmark.
0 -4
BrandjeXL
Iets beter opletten.
2 0
mvdk
Wat een gejank van bepaalde mensen zeg. Ajax verliest een wedstrijd en gelijk weer zeiken.

Over 2 weken vernederen we PSV zo gruwelijk hard dat ze daarna compleet de weg kwijt zijn. 4-0, 5-0 of 6-0. Wij winnen die titel met minstens 5 punten verschil en krijgen de beker om er bovenop te zetten. Wij zijn 5 x beter dan PSV en hebben vrijwel al onze wedstrijden overtuigend gewonnen, op enkele na. Dat stink PSV scoorde 17 keer in de slotfase, waarvan de helft met pure mazzel. Anders hadden ze nu al 12 punten minder gehad. Maargoed, don't worry, wij gaan ze slopen. Wat willen ze in de Arena? Wij zijn toch verdomme Ajax?
8 -6
Libero
Haha, een beetje over the top dit, maar ik juich je enthousiasme toe. :)
2 0
mvdk
In de Arena winnen we meestal dik van PSV, maar dit jaar is er een hoop frustratie en het publiek zal de Johan Cruijff Arena laten schudden. Echt waar, PSV gaat in de rust alle wcs onder schijten.
1 0
Pierre Heno
...eh....even de uitslagen Ajax-PSV van de laatste 20 jaar er op nakijken.
1 0
Mario65
Ben je nu niet een beetje " off topic" ???
Het ging dacht ik over Marc Overmars
2 -3
mvdk
Ik reageer op de negatieve mensen onder me. Ze moeten eens blij zijn dat een club als Ajax nog steeds op 3 fronten mee doet, tterwijl de rest al lang uitgescheten is. PSV hoeft niets te doen, alleen ieder weekendje rustig met de bus voor doel spelen. Maar geloof me, dat gaat ze opbreken. Wij hebben een veel hoger ritme en zij zijn dat niet meer gewend.

PSV gaat eraan. 100%
1 -1
xDusanTadic
Wat willen ze in de ArenA idd, maar daarna in Groningen en Tilburg is het weer janken geblazen
0 -2
mvdk
Willem II gaat ons helpen.
0 -1
Pierre Heno
Van mij mogen ze de finale spelen tegen JA maar dan wel van PSV winnen en ons de punten. Maar ja Willem 2 direct geplaatst voor de EL poulefase.....tja ..daar gaat je UEFA coëfficiënt.
0 0
Klasseman
Zo is het wij zijn superieur aan die boeren en naast een topteam hebben we ook een toptrainer
2 -3
Fluitje
Overmars baas. Doet het ver boven verwachting.
2 0
mercurius3
Verleng het contract van Van der Sar ook maar. Continuïteit is belangrijk en het alternatief is twee mensen uit de zakenwereld met vlotte babbels die niks met Ajax hebben. Van der Sar en Overmars zijn financieel al binnen en zijn betrokken. Vijf jaar geen prijzen maar wel een Europa League finale, behoorlijk goed voetbal, een kwartfinale CL en een enorm eigen vermogen. We zullen wel zien hoe het gaat. Steeds wisseling van poppetjes op bestuurlijk niveau is niet goed voor de club.
9 -2
Libero
Eens!
1 -2
Tomajax1990
Scheelt me een hoop typ werk, bedankt!
1 -2
Dibbesdeef
Het beste nieuws van de dag.
3 -2
mcjc
Overmars heeft goed werk geleverd. De enige minpunten zijn het vertrek van Bergkamp en Jonk. Ik maak me zorgen over het verdere verloop van de jeugdopleiding en zou graag zien dat Jonk terugkeert als hoofd jeugdopleidingen.
4 -1
31xAjax
Heb jij de voorbije jaren iets gemist?
1 -4
Joseph
Kijk even hoe de jeugd er voor staat..
0 0
Bky
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
4 -4
Pierre Heno
...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
1 -1
Web
Goed nieuws, continuïteit belangrijk, en er komt een hele zware transferperiode aan. Waar ze allang mee bezig zijn
2 -1
NotForSale
Komende zomer wordt het grote examen voor Marc: vervanger Schone, vervanger De Jong, fatsoenlijke spits, sterkere reservebank, en de vervangers voor andere mogelijke vertrekkers als Ziyech, De Ligt, Neres en Onana
2 0
S_020
Goed nieuws.
2 -1
Rdk1983
Mooi!
2 -1
OpaVerteld
Zeer onderschatte man, helaas ook hier op AS.
Z'n gewicht in goud waard voor de club.
Komt een lastige periode voor 'm aan en dan toch het goede voorbeeld gevend door contract te verlengen. Marc koos nooit voor het makkelijke balletje breed.
De man heeft de clubs voor het uitkiezen en had ook de comfortabele weg kunnen kiezen door met dubieuze Russische of Arabische witwas-miljoenen de velden af te struinen in dienst van een of andere nepclub.
8 -2
BrandjeXL
Hahahaha wat een clichés en open deuren maar een inhoudelijke reactie van nul komma nul.
1 -8
OntlastendeMiddenvelder
De onderhandelingen tussen Overmars en Overmars duurden lang. Gelukkig tekende Overmars toch bij Overmars.
6 0
OpaVerteld
Twee taaie onderhandelaars, dat gaat niet overnight....zeker als het allemaal netto moet :)
4 0
freshfield
bedankt Overmars, de beste man binnen Ajax
3 -3
komopajax777
Eindelijk en dat werd tijd.Rust in de tent op bestuurlijk niveau.Hij heeft inderdaad nog genoeg te bereiken met Ajax.Hopelijk wordt het een vruchtbare transferzomer met een nog meer uitgebalanceerde selectie van winnaars.
4 0
mickey2602
Persoonlijk vind ik dit geweldig nieuws. Hij heeft er voor gezorgd dat we financieel weer gezond zijn(misschien ook door de RvC). En doordat we financieel gezond zijn kunnen we nu hogere salarissen bieden en duurdere spelers kopen.
Wat betreft de miskopen,zoals hieronder al gezegd,welke TD heeft dat niet????
Voor degenen die hem wel weg willen zien gaan,noem dan maar eens een goede opvolger.
En dan komen die lui aan met de woorden,ja maar daar zijn wij niet voor hoor...
Voor zijn functie lijkt Overmars mij de meest geschikte persoon.
4 0
paulis
Heel mooi nieuws dit! Overmars is onmisbaar geworden voor ajax.
1 -2
Toon meer reacties