Ten Hag: 'Medische staf Ajax en Oranje hebben contact'

GinoHaverkamp, 14-03-2019 om 13:15, 19782 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De gehele basiself van Ajax bestaat uit internationals. Trainer Erik ten Hag is daar trots op, maar erkent wel de risico's die de aankomende interlandperiode met zich meeneemt voor geblesseerde spelers als Frenkie de Jong en Hakim Ziyech.

'Het zegt wel iets over de ploeg. Het is een compliment naar de ploeg toe', zegt Erik ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen Ajax en AZ over de vele internationals bij Ajax. 'Maar het is ook een compliment naar de spelers. En als trainer ben je trots. Ze spelen op een heel hoog niveau wedstrijden en daar worden ze ook weer beter van.'

Volgende week begint de interlandperiode al, terwijl spelers als Frenkie de Jong en Hakim Ziyech helemaal nog niet fit zijn en de rest een druk schema achter de rug heeft. Over of Ten Hag enige zeggenschap heeft bij nationale elftallen over mogelijk speeltijd voor die spelers: 'Natuurlijk hebben we het daarover met de spelers. Ze moeten beseffen dat we nu voor titels spelen. Met vriendschappelijke wedstrijden van nationale elftallen hebben we het er ook over, maar uiteindelijk moet de speler zijn eigen belangen afwegen. Voor het Nederlands elftal zijn het ook belangrijke wedstrijden. Uiteindelijk moet de gezondheid van de speler voorop staan.'

'De medische staf van beide organisaties (Ajax en Nederlands elftal, red.) hebben ook contact met elkaar over dit soort dingen. Als iemand fit is ben ik er voorstander van dat ze spelen. Van wedstrijden op topniveau worden ze beter. En de bondscoach heeft het recht om keuzes te maken', besluit Ten Hag.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Gewoon afmelden.
Oranje heeft bij elkaar 8/10 poule duels te spelen?
Poule waar ze in zitten is ook niet zo’n mission impossible poule.
Ajax heeft nog paar maanden te gaan en staan nog ongeveer 16 belangrijke potjes op het programma, in strijd om 3 prijzen.

Laat Koeman maar ff verder kijken.
0 0
Joseph
Er zit een week tussen de wedstrijd tussen tegen Duitsland en de wedstrijd tegen PSV, dat is op zich genoeg om te herstellen. Zeker Frenkie en andere spelers die niet helemaal fit zijn, moeten een keuze maken, 2 keer 90 minuten in 3 dagen is onverstandig en kan problemen geven.
0 0
Bky
Stel lekker een elftal voor PSV'ers op ofzo.

Zoet, Dumfries, Viergever, Hendrix, Rosario, Bergwijn, De Jong, Malen en al die andere prutsers moeten ook broodnodige vlieguren in Oranje maken voor t rare geval we hunnie nodig zijn.

Laat Ajax eens met rust.
0 0
Pauw
Frenkie tegen Wit Rusland op de bank houden. Laat ‘m maar tegen Duitsland spelen, als hij fit is.
0 0
DS
Als ze geblesseerd zijn moeten ze thuis blijven.
Maar als ze gewoon fit zijn vind ik het drukke schema een lastig argument. Want dan zou hij Van Dijk en Wijnaldum ook thuis moeten laten. Wat dus betekend dat je de 4beste spelers al mist (De Ligt, Van Dijk, Frenkie, Wijnaldum) dan kunnen ze heel de interland week beter afzeggen want wat daar achter zit winnen nog niet van Luxemburg.
0 0
Ferd
Ik las even ‘hebben conflict’ ....
0 0
Mario65
Ajax betaalt hun salaris en niet Koeman, maar spelers mogen zelf bepalen?
Ik hoop dat die jongens hun verstand gebruiken en de rust nemen i.p.v. deelname aan interlands.
Niemand heeft er iets aan als er een lamme en manke terugkeren.
0 0
Libero
Officieel mogen ze het niet eens zelf bepalen. Weigeren ze terwijl ze niet aantoonbaar geblesseerd zijn kunnen ze geschorst voor worden.
In het geval van Bergwijn deed de KNVB niet bepaald moeilijk terwijl hij vlak daarna gewoon weer fit bij PSV op het veld stond. De grote vraag is of bij Ajacieden met dezelfde coulance gehandeld wordt.
1 0
trodat4030
Mwuah, tegenwoordig verplaatst de KNVB zelfs wedstrijden van Ajax zodat zij in Europa goed geprepareerd voor de dag kunnen komen (en we doen net alsof het niet in het voordeel vd KNVB is, dan lijkt(!) het ook alsof ze ONS echt iets gunnen, haha), ook al schijnen de afspraken daarover nog niet voor het huidige seizoen te gelden, dus over coulance mogen we niet echt klagen eigenlijk. Dat men uberhaupt met ons meedenkt is al heel wat..
1 -1
Juichtoon
Dat is in ieder geval breed in de media gekomen maar is geen compleet beeld. PSV is ook al heel vaak geholpen. Maar dat was wat minder zichtbaar.
0 0
Mario65
Het geval Bergwijn was duidelijk zwijnerij van PSV.
Daar zijn zij goed in en zelf oordelen zij over anderen...
De KNVB heeft het laten gebeuren.
0 0
LouisVonGoal
Ik weet nog goed dat Onana altijd afzegde.
0 -3
trodat4030
Altijd nog wel! Blijkbaar weet je t niet meer zo goed als je lijkt te denken.
1 0
Ruff Rhythim
Hoe haal je het als knvb ook weer in je hoofd om een pot als Ajax-psv in te plannen direct NA een interlandperiode in plaats van daarvoor of lang na die interlandperiode?
4 -1
Libero
Sorry, per ongeluk een minnetje toen ik op reageer wilde klikken.
Maar denk je dat dat per ongeluk is?
Ik denk dat het wel duidelijk is hoe ze het in hun hoofd halen.
0 0
MPAjax
bonscoach? die geeft de bons :D
0 0
talent020
van Frenkie zou ik het niet snappen als hij gaat, die heeft zijn transfer al te pakken, Hoop dat hij inziet dat rust hem goed zou doen ipv roofbouw plegen.
2 0
KleinMiljoen
Hopen dat Ziyech, Nico en Tadic zich afmelden en dat de Nederlanders niet geselecteerd worden
2 -1
insectenverdelg
Frenkie noet geselecteerd? Frenkie is degene die Oranje nieuw leven heeft ingeblazen. Da's de eerste die Koeman selecteerd.
5 -1
Ajax_026
Nee liever niet AJax is belangrijker met 3 prijzen inzicht dan die kutinterlands!
0 0
PuurGeluk
Heeft het drukke programma toch zn tol geëist van de brede selectie -_-
2 0
Libero
Niet te vergeten de aangescherpte regels voor de beloftenteams.
0 0
Babayaka
Als koeman echt voor het nederlandse voetbal is en niet ikke ikke ikke laat hij de ajacieden thuis.
5 0
RaynoFischer
Volgens mij zijn het EK kwalificatie duels, dus in principe zijn die ook belangrijk voor het Nederlands voetbal, maar ik begrijp wat je bedoeld ;)

Maar iemand die al niet 100% fit is zoals Frenkie zou ik lekker thuis laten
5 0
JariJari
Kom op. Eerste 2 kwalificeren zich en anders is er nog de nations league backup route tegen afvallers uit lagere leagues. EK is vanaf nu altijd verzekerd.
0 0
Ajax_026
je vergeet 2000 daar was het echt zoo beroerd dat geen enkele route iets uitmaakte
0 0