'Huntelaar een voorbeeldprof, wil geen training overslaan'

ArthurV, 11-03-2019 om 19:25, 8484 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag is zeer content met de contractverlengingen van Noussair Marzaoui en Klaas-Jan Huntelaar. Volgens de oefenmeester kan het tweetal een erg grote rol van betekenis spelen gedurende de komende periode.

'Dat is prima nieuws, ik denk voor beide partijen', begint Ten Hag over Mazraoui tegenover Ajax TV. 'Nous is dit seizoen doorgebroken en had vorig seizoen al even geroken. Hij heeft doorzettingsvermogen en een geweldige drive getoond. Dat koppelt hij aan voetbaltechnische kwaliteiten. Hij komt nu bovendrijven en hij heeft zich in de basis geknokt. Uiteindelijk is hij ook op meerdere posities inzetbaar. Hij vervult dat nu als rechter vleugelverdediger,  maar in het spel van ons is hij ook vaak rechter middenvelder.' 

Volgens Ten Hag is Mazraoui ook in offensieve zin 'erg aanwezig'. 'Hij moet op dezelfde voet verdergaan. Er wacht hem een mooie carrière. Ik denk dat hij kan bijdragen aan het resultaat en het succes van Ajax.'

Ten Hag maakte Mazraoui voor het eerst mee in januari 2018, op het trainingskamp in Portugal. 'Daar viel gelijk op dat het een atletische jongen is. Dat het een speler is met drive, die technisch heel vaardig is en over een hoge handelingssnelheid beschikt. Hij heeft zich erin geknokt. Ergens komt er een plekje vrij, dat plekje heeft hij verworven. Nu moet hij zorgen dat hij blijft staan. Want er komen is één, maar nu moet hij er blijven. Dan moet je van goed naar beter.'

Huntelaar

'Klaas is erg belangrijk voor de kleedkamer', vervolgt Ten Hag, die spreekt over Huntelaar. 'Hij is een voorbeeldprof, verzorgt zichzelf heel erg goed en wil geen training overslaan. Op de training geeft hij altijd vol gas en wil hij ieder partijtje winnen. Hij heeft een ongelofelijke motivatie en scherpte. Hij is een liefhebber en wil elke wedstrijd spelen.'

Ten Hag geeft aan dat Huntelaar maar al te goed weet dat er ook een hoop jonge talenten klaarstaan om de spitspositie in te vullen. 'Maar als hij scherp is, dan speelt de beste en dat weet hij ook. Hij wil nog zo graag en dat is mooi om te zien. Ondanks dat hij alles al heeft meegemaakt bij de allergrootste clubs van Europa en in het Nederlands elftal heeft gespeeld, wil hij zich toch elke keer bewijzen. Dat is het voorbeeld voor alle spelers waar hij mee werkt en waar wij mee werken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
El-Dorado
Held is het! En een van de mooiste momenten van hem? Dat juichen in Madrid!
2 0
Mario65
Ten Hag spreekt mooie woorden over Klaas Jan
Laat hem die woorden dan ook omzetten door hem zijn 100ste Eredivisie goal te gunnen en hem daarvoor speeltijd te geven.
Zo beloon je een top Ajacied..
2 -4
Finidi en Nwanko
De competitie is nog niet afgelopen. Ik ben het met je eens, het is een speler waar we trots op mogen zijn. Hoop dat hij ook na zijn carriere blijft.
1 0
trodat4030
Je hebt een punt, maar gisteren waren er toch wel wat wissels die voorrang hadden na de pot in Madrid. Ik had bijv graag Veltman zien spelen om ritme te krijgen voor de CL. Frenkie schijnt wat last te hebben gehad van een pijntje en Dolberg was juist fit omdat hij niet startte tegen Real.
0 0
Mario65
En wat heeft Dolberg tegen Fortuna gepresteerd behalve een nette assist op Tadic?
Juist DE tegenstander om zich op uit te leven en weer geen goal.
Als dit zoals jij zegt een FITTE Dolberg is..........
1 -6
Ferd
En weer de kortzichtige klinklare onzin van Mario
1 0
Mario65
Ja jij houdt van spitsen die NIET naar behoren presteren.
Daar zul je zelf blijkbaar ook last van hebben
Je bent nog te dom om voor TuinLaaf door te gaan.
0 -1
PJK54
Kopt 2x op de paal sleurt en trekt de gehele wedstrijd de verdediging uit elkaar zodat andere kansen krijgen maar scoort niet daar kan je hem op afrekenen verder niet.
4 0
Mario65
Dus als een bakker geen brood kan bakken, maar wel zijn vitrine schoon houdt dan is het een goede bakker?
Nee beste man op het scoren afrekenen hoort erbij als je spits bent.
Daarvoor krijgt hij een salaris....
0 -3
Heiko
Huntelaar is een echte Ajacied net al Veltman. Dat soort mensen, ook al zijn het misschien niet de topspelers van je elftal, heb je nodig als uitgangbord van de club Ajax!
10 -1
Mikee
Uithangbord bedoel je?
6 0
Ajaxxxisdebeste
Ééntje die oplet
1 0
Mario65
Huntelaar geen topspeler?
Nog altijd fitter en scherper dan die malle v. Persie
5 -6
JariJari
Hoe heeft dit in godsnaam een downvote?
1 -3
Ferd
Omdat Mario niet normaal kan reageren en Van Persie "malle" noemt. Van Persie is een sierraad voor de sport. Hij speelt voor de concurrent, maar is en blijft een sierraad.

En het ironische is dan dat Mario daarna anderen zuur noemt, terwijl hij juist de zure is met z'n malle.
2 0
Mario65
Gaat het weer jochie?
Je wilt graag aandacht hè?
Man wat ben je sneu......
0 -2
0118
Helemaal met je eens! Ik zal wel minnetjes krijgen maar ik kan me iedere week verbazen over hoeveel beter die van Persie is dan de rest van die gasten in 010. Die gozer is 35 en heeft 14 goals en 4 assist in echt een bijzonder matig elftal, daar kan je alleen maar respect voor hebben.
1 0
Mario65
Is het voor v.Persie moeilijk om daar in 010 beter te zijn dan de rest?
Hij is daar de enige met klasse en respect voor zijn carrière heb ik zeker wel..
Ik wordt er alleen ziek van dat de media loopt te glijden over hem en een klassebak als Huntelaar amper bespreekt alsof hij geen top carrière achter de rug heeft.
En momenteel is KJH fitter en scherper dan v. Persie, alleen komt hij minder aan spelen toe.
0 -2
Mario65
Omdat er altijd zure types tussen zitten.
1 -3
Shardo
Het zure wordt u aangeboden door Kesbeke..... lol
0 0