Ten Hag: 'De Jong uit voorzorg gewisseld'

GinoHaverkamp, 10-03-2019 om 19:15, 18349 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is tevreden met de 4-0 overwinning van Ajax op Fortuna Sittard. Toch is de trainer kritisch op zijn ploeg. Tegenover de camera's van FOX Sports legt hij uit waarom.

'Ik ben tevreden met het resultaat. Vier goals maken en nul tegen, maar het hadden er minimaal zes moeten zijn. We hebben prima gespeeld, maar waren bij fases ook te slordig. We voerden acties te ver door en waren te lichtzinnig. Ook defensief. Dan worden we te gemakzuchtig', laat de oefenmeester weten. 'We moeten niks door de vingers zien. De lat moet hoog gelegd worden. Dan zijn er situaties waarbij we uit de discipline lopen en tegenstanders kansen krijgen.'

Frenkie de Jong bleef na rust in de kleedkamer achter. Ten Hag bevestigt dat dat kwam doordat de middenvelder fysieke klachten had. Al moeten deze niet al te zwaar opgevat worden volgens hem. 'We hebben hem uit voorzorg gewisseld. Er zijn klachtjes bij sommige spelers. Dan gaan we wisselen. We hebben immers meer dan elf basisspelers.' Hakim Ziyech viel aan het einde van de wedstrijd ook uit met fysieke ongemakken. Ook dat moet men volgens Ten Hag niet al te serieus nemen. 'Hij is geen probleem voor de volgende wedstrijd.'

Ajax heeft een succesvolle week achter de rug. Doordeweeks werd Real Madrid met 1-4 verslagen, terwijl zondag Fortuna Sittard er aan moest geloven. Ten Hag spreekt echter niet van de afsluiting van een mooie week. 'Je kunt het ook zien als het begin. we moeten ook nog naar AZ en PEC Zwolle. Dan pas sluiten we een blok af. We willen namelijk niet alleen mee doen, maar ook echt gaan voor het zilverwerk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Terecht dat Ten Hag spelers even spaart, de komende weken zijn zwaar en beslissend.
Goed dat hij rekening houdt met fitheid spelersgroep.
Nu is het moment om iedereen en alles aan te scherpen om de prijzen te pakken die mogelijk zijn, het feest na Real is snel vergeten als je dadelijk tegen puntverlies aanloopt.
2 0
Kikke
Wat is het toch een sulletje. Prima gespeeld na zo’n zware wedstrijd tegen Real. Dik tevreden hoor, Fortuna geen kans gehad! Go Ajax!
0 -9
Leviathan
En wat ben jij een ezel. Woensdag moeten ze weer en als je de kans hebt om spelers te sparen moet je dat vooral doen kunnen andere spelers de kans ook eens krijgen.
0 0
AjaciedRK
Huntelaar +1
1 0
chloorbestendig
Woensdag lekker ballen met KJH, Sinkgraven/Veltman en Labyad in de basis, dan moet je alsnog met de rust met 3-0 voor kunnen staan, Schuurs, De Wit als wissel, zondag iedereen okselfris om AZ helemaal van de mat te tikken.
1 -7
witchmaster11
VVV heeft een pleuris hekel aan pisvee , Limburgers en Brabanders gaan niet altijd samen
5 0
Lazell
Brabanders hebben vooral een hekel aan Limburgers, andersom maakt het ons niet zo veel uit. We zijn vooral met ons zelf bezig en de rest kan ons in principe gestolen worden. Overdreven gezegd komen veel mensen komen maar een 1x per jaar de provincie uit om op vakantie te gaan.

Denk dat 75% van de Limburgers uit mijn regio gewoon Ajacied is. Veel meer dan VVV, PSV of Feyenoord.
0 0
MaxAjaxx75
En ik kan je vertellen dat zelfs in een groot deel van Brabant Eindhoven niet zo geliefd is. Lelijke stad en een accent dat dicht tegen het Limburgs/Duits aan ligt. Veel mensen in het 'echte Brabant' van de mooiere steden zoals Breda, Tilburg en Den Bosch zijn naast hun lokale club voor Ajax als het om de topclubs gaat. :)
9 0
insectenverdelg
Nog FF PEC pak geven en je dan is volgende week de week van de waarheid mbt AZ uit. als je die wint zet je de druk er vol op bij PSV. Die ook maar ff bij VVV moet winnen.
2 0
JPM
Ideale scenario: PEC met gemak winnen, tot het gaatje bij AZ en die ook winnen, paar klachtjes bij Frenkie, Matthijs, etc. waardoor ze de interlands even moeten skippen. Om weer topfit verder te gaan na de interlandbreak (-:
2 0
insectenverdelg
Die interlandbreak net voor PSV ben ik geheel niet blij mee.
3 0
Marcw1972
Bergwijn zal zich wel weer met een zogenaamd pijntje afmelden om vervolgens tegen ons weer topfit te zijn.
1 0
Ajaxbrl
Vind de bank wel vrij matig , Verschil in niveau is te groot..
3 -6
Bky
Is de bank matig of is de basis gewoon bizar goed?
5 -1
insectenverdelg
exact mijn gedachte.
2 0
ajax4lifebaby
Ja... als je zoveel speelt dan is het begrijpelijk. Denk wel belangrijk dat we 2x thuis spelen na de CL. Denk dat we PEC ook wel prima winnen zonder tot gaatje te gaan. Tegen AZ uit wordt het denk wel echt 100% gaan of anders geen 3 punten.
1 0
DirkvanDam
ik heb het gevoel dat we onze vorm van voor de winterstop weer terug hebben. PEC zal zeker lastig zijn. kunstgras, mogelijk niet sproeien. maar mochten we daar snel op 2-0 komen kunnen we wat gemakkelijker voetballen. AZ zal zeker een mooie pot worden. ben benieuwd naar psv thuis! zij zwalken nog steeds, weten absoluut niet te overtuigen
2 -1
insectenverdelg
Gaan ze de grasmat in de ArenA speciaal voor PEC vervangen en dan niet sproeien?
2 0
Labrador
Wat zal jij eenzaam in het uitvak zitten in Zwolle.
4 -1
Jelephi
Goed verhaal lekker kort.

We spelen thuis
3 0
Bertus2002
We spelen thuis tegen PEC.
3 0