Dolberg geduldig: 'Tadic fantastisch in de spits'

BVeenstra, 09-03-2019 om 08:25, 13933 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Kasper Dolberg hoopt nog altijd zijn niveau van het geweldige Europa League-seizoen te halen. De spits, die sinds die finale lange tijd kampte met blessures en een mindere vorm, blijft geduldig en beseft ook dat trainer Erik ten Hag soms voor andere spelers in de spitspositie kiest.

'Ik ben op de weg terug naar mijn niveau in het seizoen dat we de finale van de Europa League haalden', zegt Dolberg in een interview met De Telegraaf. Blessures heeft Dolberg niet meer. 'Het is een combinatie van fit zijn en sterker worden, ook mentaal. Minuten maken geeft natuurlijk extra power. Iedereen heeft speeltijd nodig om goed te presteren.'

Dolberg neemt de route naar boven stap voor stap, want zijn topvorm najagen werkt in zijn ogen averechts. 'Dat deed ik kort na mijn blessures. Maar ook toen bleek weer dat een spits koel moet blijven. Ik dacht na maanden blessureleed terug te komen alsof er niets was gebeurd. Maar zo werkt het dus niet. In mijn hoofd moest ik mezelf afremmen.'

'Twee leraren als Huntelaar en Tadic om me heen, helpt me enorm'

Dolberg had bij Ajax lange tijd Klaas-Jan Huntelaar als enige concurrent, maar in de loop van dit seizoen is Dusan Tadic - die eerder vooral als buitenspeler speelde - daar bijgekomen. De Deen wil het liefst iedere wedstrijd spelen, is teleurgesteld als het niet gebeurt, maar boos wordt hij niet meer. 'Soms is iets zoals het is. Dusan Tadic doet het geweldig en het team draait fantastisch met hem in de spits in Champions League-wedstrijden. Het voelt goed daar onderdeel van te zijn en tijdens de wedstrijden die ik start in de Eredivisie en door mijn invalbeurten Europees krijg ik rustig de kans weer de échte Kasper Dolberg te worden.'

Dat Tadic tegen Real Madrid in de spits stond, kan Dolberg dan ook wel begrijpen. 'Tegen Real Madrid was Tadic eigenlijk als een negen-en-een-half de beste speler van het veld. Ik kan veel van hem leren: zijn aanname, hoe hij beweegt en de verdedigers weghoudt. Daar is hij heel goed in en het was in deze wedstrijden heel belangrijk. Twee leraren als Huntelaar en Tadic om me heen, dat helpt me enorm. Alleen al door naar ze te kijken.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Ten Hag moet Dolberg beter coachen, Dolberg is nu vaak al voorbij eerste paal, als de bal voor het goal valt. Dolberg moet achterste paal beginnen met aanbieden en eerste paal eindigen. Nu is hij vaak al voorbij het goal kan hij de bal alleen nog maar verlengen, maar nooit zelf scoren.. beter aanbieden, tactisch kan Dolberg nog wel wat aanwijzingen krijgen.. dat is Ten Hag zijn taak. Positie spel kan gewoon nog beter.. hij is nog een jonge gast! Geef hem weer wat betere aanwijzingen, nu blijft hij zo stil staan..
0 0
Joseph
Ik kan echt niet wachten tot het kwartje valt bij ten Hag en hij Tadic op 10 zet. Voor volgend jaar, samen met Neres een gouden driehoek!
0 0
Mario65
Dat Dolberg een zeer groot talent is staat buiten kijf.
Maar ik vraag me af hoeveel tijd hij nog nodig heeft om weer naar zijn oude niveau te komen.
Het is toch alweer lang geleden dat hij onder Bosz schitterde en sindsdien is het slechts aanmodderen.
Tussendoor zien we even zijn klasse maar het zijn momenten.
Ik hoop voor hem en Ajax dat hij zijn niveau snel weer herpakt.
En Ajax is erg geduldig waar andere topclubs al lang andere gedachtes zouden hebben..
Ik heb het idee dat het bij hem sinds de blessure aan zelfvertrouwen ontbreekt maar daaraan kan hij werken.
Aan talent ontbreekt het op zeker niet.
1 0
3*stars*3
Top reactie van Dolberg want hij kan idd veel van die ervaren mannen leren.
Rustig blijven en vanaf volgend seizoen klaar voor zijn.
Tadic kan misschien op 10, Bandé links, Neres rechts.

By the way, manier waarop Tadic die 0-3 erin schoot in Madrid, man, man, man krijg er geen genoeg van....
4 0
AjaxPassion
Alle goals waren vrij ziek toch? ; )
1 0
Schwalbino
Toen hij tegen Madrid inviel zag je in een paar acties de oude Dolberg heel even. Mijn theorie is dat hij toen lekker zonder druk een paar minuten kon spelen.
1 -1
Freddy Al
Een blijk van waardering voor zijn medespelers en van zelfkritiek.
Dat is niet iedere jongeling gegeven, ik zie hem echt een hele goede spits worden als het blessure-spook weg blijft.

Overigens doet hij het op basis van zijn statistieken dit seizoen zeker niet slecht,beter kan altijd en dat gaan we zeker ook zien.
0 0
Pierre Heno
Ook Tadic lijkt na dinsdag zeer te worden begeerd door een aantal Europese topclubs dus niet al te veel wanhopen Kasper.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
10 goals en wat assists in slecht 17 wedstrijden, waar zelfs invalbeurten bij zaten, betend imo eigenlijk helemaal niet uit vorm.
dan ben je gewoon belangrijk.

zijn gemiddelde is ook niet verkeerd.
als deze man basis speelt een heel seizoen rost hij er 22 in en idd zoals iemand zei, eerder 30 vanwege de speelminuten die hij heeft gemist in die 17 wedstrijden.
5 -3
marley
Viel heerlijk in tegen Real.
2 -1
f*ck010
Met een Tadic in de spits die het daar ongeloofelijk goed doet en een overvloed aan goede middenvelders moet Dolberg maar genoegen nemen met een 2e plek voor de spitspositie. Jammer van de waardevermindering maar we hebben toch geld zat en de beste moeten altijd spelen, ook als dat het doorselecteren van bepaalde spelers betekent.
0 -3
AlexIbarra
Tegen Fortuna weer lekker in de spits.

Ben heel blij dat Kasper eindelijk weer topfit en wedstrijdfit is.
Dat is toch de basis voor topvorm, maar geen garantie natuurlijk.
1 -1
Ozymandias
Volgens mij overschatten mensen wel eens hoe goed Dolberg in zijn eerste seizoen was. Hij speelde toen een aantal geweldige wedstrijden maar er zaten ook periodes tussen waarin hij niet goed speelde. Persoonlijk vind ik hem dit seizoen beter dan hij in zijn eerste seizoen was en dat met name in relatie tot zijn positionering en loopacties in en rondom de zestien. Dolberg was dit seizoen voor het eerste gemiddeld elke 93 minuten direct betrokken bij een doelpunt door zelf te scoren of een assist te geven (10 doelpunten en 5 assists in 1445 minuten). Dat zijn goede statistieken voor een 21 jarige spits in een speelstijl waarin de spits relatief weinig in stelling wordt gebracht.
6 -3
ETM
Ik ben dit met je eens, op de laatste zin na.
0 -1
f*ck010
Eens, ik denk dat als hij dat doelpunt uit bij Lyon niet had gemaakt dat er niet steers over zijn "Europa league vorm" zou worden gesproken.
1 0
Ajax#1900
Dit dus. Mensen onthouden alleen de goede dingen uit die periode.
0 0
Klasseman
Hij heeft geluk dat ten Hag de trainer is, die coacht hem op sublieme wijze, dat is een garantie voor een volledige terugkeer, Let op volgend seizoen
2 -1
PetrusKeizer
juist. ten Hag heeft er wel kijk op, hoor. Die ziet het volgens mij helemaal zitten in Kasper. Hij brengt hem rustig, precies zoals t moet. Ik denk dat de spelers allang doorhebben dat ten Hag bepaald geen koekenbakker is. Om eerlijk te zijn kwam dat besef bij mij nogal laat, maar ja ik ben ook geen speler :)
0 0
de_pitbull
volgend jaar legt ie er zeker 30 in
3 -1
Remark
Er zit een merkwaardige (vermoedelijk karakterologische) rem op die jongen, maar als die rem eenmaal wegvalt zullen we het weten ook, want af en toe laat hij zien wat een beest er in hem schuilt. Hopelijk gebeurt dat zeer binnenkort, we kunnen natuurlijk niet verwachten dat Tadic elke keer zo'n bevlieging kent als tegen Real.
1 -1
Schip
Eens, het is een instelling. Als die gast los is, doet hij alles vanuit een flow. Tadic is zo zelfverzekerd en stabiel dat hij altijd wel levert. Overigens zie ik Tadic niet meer uit de 9 positie vertrekken. Tegen Real was het uniek goed, maar ook daarbuiten is het echt een enorm natuurlijke 9. Zo balvast, altijd aanspeelbaar, zelfs met de rug naar de goal dreigend en als hij eenmaal met zijn gezicht daar naar toe staat, zie je wat hij kan.

Dolberg zal vooral invalbeurten krijgen en in de competitie denk ik wel basisplaatsen als 9, met Tadic weer op links.
2 -2
AjaxPassion
Niet eens dat Tadic altijd levert, vond hem na de winter nog erg matig, behoudens CL dan.

Verder heeft Tadic iets van Aguero als spits. Zei t een tijd terug ook al, is de tijd van een échte spits bij Ajax niet voorbij en moet het net zoals Pep niet met een bewegelijke spits spelen? Misschien kam Dolberg dat technisch ook wel, maar hij moet dan wel meer controle over zijn lichaam krijgen, glijdt te vaak uit bijv.
0 0
ETM
Echt merkwaardig om Tadic optreden tegen Real een bevlieging te noemen.
3 -1
Libero
Bevlieging is misschien wat ongelukkig uitgedrukt, maar Tadic steeg boven zichzelf uit tegen Real en dat vond hij zelf ook. Zijn beste wedstrijd ooit.
Ook de Engelse pers sprak met verbazing over hoe goed hij speelde.
2 -1
ETM
Het is ook zo dat hij zichzelf overtrof. Maar bevlieging gaat me te ver. Daar gaat bijna een soort 'toeval' in schuil.
Tadic speelde alle potten in die rol ontzettend sterk. Ook tegen Bayern echt een sleutelrol.
Ik snap de verbazing slechts deels. Heb veel potten van SH met Tadic gezien. De Engelse pers heeft Tadic duidelijk uberhaubt niet op waarde ingeschat.
0 0
AjaxPassion
In die rol heb je gelijk, maar voor de rest vond ik hem erg matig na de winter.
0 0
wendoo9
Deze man heeft een overzicht en weet precies de bal de juiste snelheid mee te geven wat erg belangrijk is voor degene die moet gaan schieten of de bal moet aannemen Hij is gewoon een klasbak !
1 0
Juichtoon
Dat komt omdat hij in Engeland zich niet gewaardeerd voelde en bij Ajax is hij belangrijk gemaakt en dat betaalt zich terug.
1 0
KvD90
Het talent is er zeker, maar niet iedereen met het vereiste talent haalt de top. Het mentale aspect is misschien nog wel belangrijker, hier beschikt Dolberg ook over. Zolang Kasper geduldig zijn kans afwacht, gaat hij het zeker maken
0 0
EKS
Zie hem wel een carrière a la Viktor Fischer hebben.

Na een memorabel eerste seizoen in Ajax 1 plus langdurige blessure, niet meer echt terug kunnen komen. Uiteindelijk terecht komen bij een promovendus in een grote competitie. Om tenslotte terug te keren naar Denemarken.
2 -12
Ajax#1900
Stiekem is hij nu niet minder dan in z'n eerste seizoen, maar oké.
2 0
EKS
Dat zal ik ook niet ontkennen maar ik vond zijn eerste seizoen gemiddeld gezien ook vrij matig.

In elk geval had hij toen een paar memorabele momenten waarin hij beslissend was. Nu is het al het hele seizoen smaak noch kraak.
0 -1
Koekepeer
Klopt als een bus
0 0
Schip
Dolberg komt er, kwestie van tijd. Wel opvallend dat hij een echte teamspeler is. De meeste spitsen zijn egoïsten van nature. Bij Dolberg heb je niet het idee dat hij schone schijn speelt. Anders was hij ook al vertrokken a la Kluivert.
7 -1
trodat4030
Komt waarschijnlijk omdat hij lang als linksbuiten speelde, pas bij Ajax werd hij spits. Die geilheid voor doelpunten als KJH zit er bij hem niet van nature in.
2 0