Veltman: 'Bij slecht Ajax makkelijk mij eruit te pikken'

BVeenstra, 09-03-2019 om 08:10, 19123 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Joël Veltman heeft een moeilijke periode achter zich gelaten. Vorig jaar april raakte de verdediger zwaar geblesseerd aan zijn knie, waarna een lange revalidatieperiode volgde. In de tussentijd is veel veranderd voor de voormalig aanvoerder van Ajax, maar dat is volgens de IJmonder niet meer dan logisch.

Veltman beseft dat hij zich nu weer in de picture moet spelen. 'Maar ik besef ook dat dat de hiërarchie is veranderd', zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. 'Matthijs de Ligt is de nieuwe aanvoerder en dat vind ik volkomen logisch. Ik zal weer voor mijn plek moeten knokken. Daar ga ik vol voor. Maar weet je, ergens was het ook wel prima om even niet in de spotlights te staan. Als het slecht gaat, is het makkelijk om mij eruit te pikken.'

De laatste opmerking is een opvallende. Veltman legt desgevraagd uit wat hij er precies mee bedoelt. 'Als Ajax slecht speelt, is het makkelijk om mij naar beneden te halen. Jij (de journalist, Daniël Dwarswaard, red.) weet toch ook hoe dat gaat? Het raakt me niet meer, maar toch is het lekker om even niets over je heen te krijgen. Begrijp me niet verkeerd, maar als ik toch iets positiefs moet noemen van de afgelopen zware periode, is dat het.'

Tijdens zijn blessure vond Veltman veel steun bij zijn vrouw en zijn jonge dochtertje. Bovendien bouwde hij in Zeist, waar hij revalideerde, vriendschappen op met Dico Koppers, Randy Wolders en Jeff Hardeveld. Met de toekomst en een eventueel vertrek is Veltman nu niet bezig. 'Ik ben nu vooral bezig om écht weer helemaal fit te worden. We zitten in een cruciale periode van het seizoen waarin ik nog een belangrijke rol kan spelen. De titel is het grote doel. Dáár gaat het nu om.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Godenzoon88
Als veltman in de kwartfinale de basis staat gaat ie zeker rood pakken.
0 0
Godenzoon88
Als je altijd rood pakt of een slippertje maakt dan moet je ook niet miepen.
0 0
Sjeisbroochem
Tijdens de europaleague finale beste man van het veld.
1 -7
Joseph
Sarcasme wordt blijkbaar niet door iedereen opgevangen..
0 0
Mario65
Beter om Veltman achter de hand te hebben dan Kristensen
Joël is niet de snelste langs de lijn maar biedt verdedigend meer vertrouwen dan de jonge Deen.
Goed dat hij er weer bij is.
7 0
Rockpotje
Joël is het soort speler dat op inzicht en intelligentie speelt. Atletisch is hij minder. Als hij dan een keer een bal verkeerd inschat ziet het er meteen knullig uit. Schöne en Blind hebben dat ook. In mijn visie zijn dat juist het soort spelers dat bij Ajax past. Slimmer zijn dan de tegenstander, duels voor zijn en risico durven te nemen in de passing en het doordekken. Vreemd genoeg zijn er verassend veel 'Ajacieden' die liever fysiek sterke brekers en dravers zien die geen risico's nemen en dit soort spelers belachelijk maken en zelfs uitfluiten. In mijn opinie heb je er dan weinig kijk op. Support gewoon je eigen spelers of houd tenminste je mond als je niks inhoudelijks te zeggen hebt.
3 -3
Youri08
Op intelligentie? Echt?
1 -1
Ajax34
Blij dat Veldman terug is want we zullen hem nog hard nodig hebben komende wedstrijden. Want Nous is wel een betere voetballer maar Veltman is een betere verdediger. Tegen Real bracht hij toch een stukje rust aan de rechterzijde. En Nous staat veel aan de verkeerde zijde te verdedigen het geen vaak voor moeilijke situaties zorgt. Mischien is Nous een beetje moe want het gebeurt hem te vaak de laatste tijd.
4 -3
SilverHaze
Juist helemaal waar. Ik zou altijd met Nous starten, maar halverwege de 2e helft bij voorsprong moet je Veltman gewoon brengen. Tevens kunnen we heel makkelijk schakelen naar 5-3-2, want Veltman blijft als centrale mandekker het best. Dit is de breedte van de selectie wat het verschil kan maken zoveel kwaliteit op de bank hebben we al 20 jaar niet gehad.

Ik denk dat Veltman met zijn ervaring nu ontzettend belangrijk kan worden voor de ploeg. Een echte verdediger en de ideale 12e man. Ook een hele smerige verdediger geworden. Die hebben we nodig internationaal. Nacho pakte rood nadat Veltman half expres op hem viel. Dit soort streken kunnen enorm helpen om een tweeluik winnend af te sluiten.
5 0
mercurius3
Ik snap Veltman wel. Het zijn natuurlijk geen robots, dus het doet pijn als je kritiek krijgt, en soms gaat de kritiek op social media erg ver, waarbij spelers persoonlijk door het slijk worden gehaald, tot aan hun uiterlijk en uitstraling aan toe. Misschien moeten we oppassen dat we niet te ver gaan in de kritiek.
8 -2
Chesterson93
Wauw
2 -6
Schip
Dat is een feit.

Verder kwam alles samen voor Veltman. Slecht spel, team draaide slecht, slechte sfeer, hij was aanvoerder, basisplaats kwijt, band kwijt, ernstige blessure die een mogelijke transfer in de weg stond...

Maar nu heb je hem nodig. Als sober spelende rechtsback heeft hij in periodes prima gespeeld.
2 -2
louis60
Veltman alleen inzetten als we 3-0 voorstaan. Hij brengt ongeluk. Verkopen.
4 -6
mercurius3
Mazraoui speelt sowieso minder sinds de winterstop (misschien dat ie de concurrentiedruk voelt van Veltman). Ajax is kwetsbaar verdedigend, vooral aan zijn kant. Veltman kan tot aan het moment dat mazraoui weer in vorm is zijn plek overnemen. Hij moet zich honderd procent focussen en niet met meningen over hem bezig zijn, want daar is ie blijkbaar gevoelig voor. Ajax strijdt op drie fronten mee. Gewoon genadeloos zijn directe tegenstander uitschakelen en zorgen dat Ajax stabiel is achterin. Dit is het moment om boven zichzelf uit te stijgen. Kom op Veltman.
1 0
Chesterson93
De druk voelen van Veltman? Of speelt hij nu een volledig seizoen en moest hij doorspelen tegen Feyenoord na een blessure? En wil men nu serieus Veltman op de plek van Mazraoui?
2 0
EKS
Volgens mij staat Mazraoui op de plaats van Veltman en niet andersom. Mazraoui is vooral een middenvelder die idealiter doorgeschoven zou moeten worden als daar een plaatsje vrijkomt.
0 0
EricAjax1
Nieuwe rb halen en veltman en kristensen weg
1 0
JesperOlsen74
En daar gaat het nu juist mis. Geen zelfkennis.
Aan inzet en clubliefde geen gebrek, waarvoor hulde.
Echter daar alleen red je het niet mee. Hij kwam gewoon net iets tekort.
Ajax heeft in de tussentijd kwalitatief sprongen gemaakt, dus aanhaken op dit niveau wordt nog moeilijker.
Ik hoop dat hij nog stappen kan maken en kan aanhaken, gun het hem wel, maar ben er bang voor, ook gezien zijn reactie dat het allemaal aan de boze buitenwereld ligt en niet aan hem (z'n gebrek aan het juiste niveau).
8 -8
Odin
Dit dus. Gebrek aan zelfkennis en -kritiek. Dat is eigenlijk nog erger dan veel fouten maken, want dit betekent dat je er niet van leert en dus ook hooguit nog maar mondjesmaat zal groeien. Zonde...
5 -2
ACB
Waar haal je vandaan dat hij geen zefkennis heeft? Die jongen heeft nog nooit een slecht woord over Ajax gezegd. Doet zijn best en soms is dat niet genoeg. Net zoals dat bij alle andere spelers wel gebeurd maar JV werd gewoon als pispaaltje gekozen. Door de pers maar ook door zijn eigen “ supporters”. Te belachelijk voor woorden. Fans die eigen spelers uitfluiten... Blijf dan lekker thuis. Niemand die je verplicht naar Het stadion te gaan.
5 -3
JesperOlsen74
Ik behoor niet tot de mensen die eigen spelers uitfluiten, maar kijk objectief of iemand voldoende kwaliteit voor Ajax heeft en dat ontbreekt bij Veltman.
Beter gezegd, dat vind ik ontbreken bij Veltman. Is een mening, niet goed genoeg, net zoals jij een mening mag hebben dat hij wel voldoet.

Maar wat heeft je best doen en niet slecht over Ajax spreken met zelfkennis te maken? Niets
Je best doen en een Ajax-hart hebben wil niet automatisch zeggen dat je over voldoende kwaliteiten beschikt die nodig zijn voor Ajax.
Zelfkennis heeft ermee te maken dat je je eigen tekortkomingen onder ogen ziet en er iets mee doet. En uit dit stukje blijkt dat nergens.
2 0
ACB
Het gaat het helemaal niet over of hij wel of niet voldoet. Eigen spelers fluit je niet uit en maak je niet tot pispaaltje.
Hij geeft bovendien zelf aan dat hij erg goed zijn best zal moeten doen om terug in het 11tal te komen ( enig zelfkennis). Zie nergens dat hij zichzelf goed vindt...
0 0
Koningtoto
Hij werd onder een vergrootglas gelegd, anderen mochten grotere fouten maken zonder gevolg. Ik snap zijn reactie wel eerlijk gezegd.
6 -2
Pierre Heno
Als aanvoerder lig je altijd onder een vergrootglas. Met die druk kon Joël niet goed om. Een stapje terug kan geen kwaad voor Veltman's voetbaltoekomst.
2 -1
JesperOlsen74
Dat hoort ook bij het aanvoerderschap, dan sta je in de spotlight, zeker bij een grote club als Ajax.
0 -1
Aeter
Nee, hij werd veelste hard aangepakt, terwijl het vaak een collectief falen was. Dit was vaak karaktermoord, en dat verdient Veltman niet. Veltman is een echte Ajacied en ik heb gewoon veel respect voor hem. Ik hoop dat de supporters dat ook zien en hem zullen steunen.
5 -1
Koningtoto
Klopt. Maar de Ligt, de Jong, Ziyech, Tadic en Neres hebben dit seizoen net zulke grote fouten gemaakt. Hoor je werkelijk niemand over. Nja soms dan. Bij Veltman wordt ieder foutje tot in den treuren uitgemeten op vooral AS. Is gewoon niet fair. Ik heb Mazraoui meer fouten zien maken met die 6-2, dan Veltman in een seizoen. Hoor je weinig over. Hij heeft gewoon gelijk. In mijn bescheiden opinie.
4 -2
JesperOlsen74
Dit lees ik vaker. Maar ben het daar niet helemaal mee eens. De jongens die jij noemt zijn in de basis een voor een veel betere spelers dan Veltman. Tuurlijk maken die fouten (zijn maar weinig spelers op de wereld die nooit een fout maken), maar die zetten daar wel wat tegenover, spelen op een heel ander niveau (hoop dat jij dat ook ziet).
Waar ik het wel met je eens ben is dat je zo'n jongen niet tot op de grond hoeft af te branden. Er wordt ook op de persoon gespeeld en dat is totaal onnodig. Maar goed zo'n teksten als in dit artikel helpen hem dan ook niet echt.
0 0
Sunny
Er is een verschil tussen bashen en de waarheid vertellen.
Veltman heeft nou eenmaal jarenlang laten zien niet het niveau te hebben wat je wil.
Karakter en inzet zijn wat anders dan niveau
8 -2
Pierre Heno
En Joël is geen leider. Toen hij aanvoerder was en RCV speelde zag je dat hij angstig speelde en dat zagen zijn medespelers destijds ook al en dan sluipt er meer dan alleen maar onzekerheid in een ploeg. Als rechtsback kan hij met al zijn ervaring nog van nut zijn als invaller in grote wedstrijden en zelfs misschien nog wel in de basis tegen de meeste kleredivisieclubs maar daarmee zit hij wel aan de max van zijn huidig haalbare niveau. De Ligt maakte in het begin ook blunders maar die heeft dat niveau duidelijk al ver achter zich gelaten. Veltman kan daar ineens zomaar weer in terugvallen en dan heb je natuurlijk de (sport media) poppen aan het dansen. Hij moet zich nu 100% focussen op de rol van 1e reserve RB positie en uit het verleden vooral zijn ervaring daarin meenemen. Na de zomer bij een andere Europese club op subtop niveau de draad verder oppakken en zo weer belangrijk worden.
3 -1
AlexIbarra
Leuk voor Joel dat hij Kristensen kennelijk al voorbij is..
0 0
Beer1972
Veltman staat straks in eerste kwartfinale echt wel zijn mannetje. Hij is juist een aantal keer in de grote wedstrijden tegen Pisvee en Feyenooit de beste man op het veld geweest. Die wedstrijden speelde hij echt met het mes tussen de tanden. Dat zijn helaas best veel mensen vergeten nadat hij een paar mindere wedstrijden had gespeeld.

Dezelfde reacties zie je vaak over Schone. Terwijl Ajax opvallend veel punten verliest zonder Schone. Dan pas blijkt hoe belangrijk hij is voor de organisatie in het veld.
4 -2
Joseph
Hij is op een bepaald moment zichzelf gaan forceren, door te doen alsof hij een gemene verdediger is. Is inderdaad een paar keer goed uitgepakt, maar ook een aantal keer dramatisch. Je weet het dus niet. Hij is nu wat ouder en vader geworden, als hij een goede balans kan vinden, is hij een prima 2e viool.

Vertel even welke wedstrijden we zonder Schone verloren hebben dan? De organisatie wordt verzorgd door Frenkie, Blind en in mindere mate de Ligt. Schone's belangrijkste rol is een mannetje weg halen bij de belangrijke spelers en weinig risico nemen in balbezit. Als je een long bij Donny weg haalt, zal hij hetzelfde doen.
0 0
Gecko
Afscheid van nemen hoe spijtig ook. We moeten doorselecteren. Ook afscheid van Kristensen.
Geen Ajax niveau
5 -3
AsensioWillemsen
Neem aan dat hij zelf ook wel ambities heeft en niet tot zijn 32e in Nederland wil spelen
0 0
FlyingDutchMan
Geen zorgen Joël, ETH heeft je stokje als pispaal overgenomen.
1 -1
Pierre Heno
Het zijn overigens niet de slechtste paaltjes waar de honden altijd tegenaan pissen.
0 0
4xEC1
Nou, Veltman was bepaald niet populair voor zijn blessure, de meesten waren hier op AS niet positief over hem, inclusief ikzelf. Ik vraag me af hoeveel van degenen die het nu voor hem opnemen en overal plusjes lopen te geven op positieve berichten over Veltman, toen hem naar beneden haalde......
3 -4
SjaakWolfs
haaldeN*

En spreek voor jezelf.
1 -2
4xEC1
Jij zal vast zo'n schijnheil zijn, je voelt je blijkbaar aangesproken want als je goed leest heb ik het over "de meesten" hier op AS. Niet over iedereen. Ik ben geen fan van Veltman, ik hoop dat hij mij positief verrast en gewoon zijn mannetje staat maar ik ben het er ook mee eens dat je je eigen spelers nooit moet uitfluiten en neerhalen, daar gaan ze niet beter van voetballen. Ik kan alleen niet tegen dat opportunisme op deze site altijd. Toen Veltman nog speelde was de tendens gewoon doorgaans negatief over zijn persoontje hier op AS. Kan niet anders dat degenen die hem hier afmaakten nu hier zitten te plussen in zijn voordeel. Misselijk is dat. Blijf gewoon achter je woorden en mening staan en ga niet mee met de waan van de dag.
1 0
insectenverdelg
Je eerste belangrijke pot wordt kwartfinal CL. daar moeten we je op gaan voorbereiden door minuten te geven waar mogelijk in de competitie.
2 0
MM1974
Geef mous rust tegen fortuna en laat joel lekker ritme op doen
0 0
Pierre Heno
ja want hij zal er hoe dan ook moeten staan in de eerste wedstrijd van de kwartfinale CL. -Tegen Fortuna Sittard zal hij er dan moeten staan alsof het Real Madrid is want anders begint hij meteen al verkeerd.
1 0
MM1974
een hele goede vervanger voor mous in de kwartfinale beter dan kristensen.
10 0
Dennis1964
Viel goed in. Eindelijk weer een klootzak bij Ajax.
5 -1
N-ajax
Je mag best kritiek op een speler hebben, maar bij sommige supporters is het meer een soort haat en dat kan echt niet.
15 -2
ajax4ever01
Vooral hier op AS zijn daar een aantal van die daar een handje van hebben.
5 0
SjaakWolfs
Pijnlijk dat een echte Ajax jongen bang moet zijn voor het oordeel van de eigen achterban...
11 -1
Youri08
We moeten onze mening niet opeens gaan veranderen omdat hij een zware en meelijwekkende periode achter de rug heeft. Hij was gewoon een van de mindere, maakte vaak domme fouten maar was op dat moment de enige optie (wil de discussie Tete-Veltman geen nieuw leven inblazen) voor RB. En als speler van Ajax en het NL elftal sta je nu eenmaal in de spotlights. Daarom wordt er iedere maand een jaarsalaris naar je overgemaakt.
7 -13
afca_sittard
Maar een speler telkens met de grond gelijk maken heeft vrij weinig zin. Veltman heeft zeker zijn mindere wedstrijden gespeeld, maar is ook vaak genoeg het pispaaltje geweest zonder dat het nodig was.
7 -2
Youri08
Ach, in dat maandelijkse jaarsalaris zit ook een deel smartengeld ;) Maak het iedere maand naar mij over en je mag me dagelijks helemaal afbranden haha.

Nee, zonder gekheid, wellicht gaat het soms wat ver maar hij is echt een van de minste imo. Niet het nivo wat we na moeten streven. En we zijn nu eenmaal een verwend maar kritisch publiek.
2 -9
Jaridebeste
Het is toch te triest voor woorden dat iemand zo'n zware blessure oploopt en het dan ondanks alles ergens ook wel even prima vindt om even niet in de spotlights te staan omdat hij altijd degene was die eruit gepikt werd als het slecht ging met Ajax. Het werd bijna een nationale hobby om Joël te bashen. Ook onze eigen supporters. Ik vind het triest voor zo'n jongen en hoop van ganser harte dat hij zich super terug knokt en al die figuren de mond snoert! Go Joël! Het is je gegund.
14 -2
AFCA-CBS
Het was bij Joel vooral het probleem dat hij nogal eens lamlendig ging voetballeb, terwijl iedereen wist dat ie veel beter kan. Verder is hij aanvallend gewoon erg matig. Verdedigend kan die onvoorspelbaar zijn. Meestal goed, soms hele grote fouten.
Ligt dus zeker niet alleen aan het feit dat ie ‘in de spotlights’ stond, maar ligt meer aan zijn persoon.
2 -5
Leviathan
Tja hij speelde vaak een aardige wedstrijd tot een bepaald punt waarna hij dan enorm de fout in gaat wat een tegengoal kost of een rode kaart die fouten gaan er niet uit. Aardige jongen, maar wordt tijd dat hij vertrekt na dit seizoen niet het niveau wat Ajax moet willen
7 -6
Ferd
En dat is dus niet waar. Zoveel fouten maakte hij niet en Tete kreeg net zoveel kaarten
6 -1
Youri08
Precies
0 -3
AFCAMM
Gewoon blijven knokken, Joël.
7 0
trodat4030
Moet de aankomende weken zoveel mogelijk opgetraind worden. Morgen invallen, woensdag idem, daarna basis tot ie niet meer kan en vervolgens tot ie 90 min aan kan. Nous moet even begrijpen dat dit in t belang van het elftal is voor de kwartfinale. Verder zou het voor Joel heel fijn zijn als Ajax in de tweede week z’n kwartfinale speelt, dan heeft hij meer tijd om geheel fit te raken. Ik heb ook m’n kritiek op m geuit als dat op z’n plaats was, maar heb meer vertrouwen in hem dan in Kristensen vooralsnog.

Verder moet Ajax alvast vooruit kijken en op alle plekken waar Ajax in de CL op scherp staat (rest vd verdediging en Donny volgens mij) en ook daar de eventuele vervangers klaarstomen om fit te zijn voor een eventuele vervanging van een geschorste speler in de 2e 1/4e finale. Dus Magallan en Sinkgraven, Neres is wel fit, die kan Donny vervangen als t nodig is, al kun je dan niet met Tadic als spits spelen vrees ik, dus eigenlijk mag Donny gewoon geen kaart pakken..
4 0
Bky
Meestal door mensen die er geen kut verstand van hebben ja.
12 -2
Adam24
Die gaan we echt nog nodig hebben dit seizoen. Viel goed in tijdens de CL. Mazraoui is nog niet in de vorm van voor de winterstop en tevens geschort de volgende wedstrijd. Ook centraal heb je nu weer een optie erbij. Al met al, goed nieuws.
9 0
Superjan
Hij staat nu in de pikorde waar de meesten (inclusief ikzelf) hem wilden hebben: een degelijke bankzitter. Ideaal om een jongen van de club mét ervaring daar te hebben.
1 -1
KleinMiljoen
Zou hem morgen lekker opstellen
4 0
ajax4ever01
Eens
0 0
PuurGeluk
Goed dat je weer terug bent Veltman! Nu snel minuten pakken en helpen in de kwartfinale!

Wat voor mensen geldt, geldt ook. Voor iemand bashen:er is een tijd van komen en een tijd van gaan.
0 -1
oudzuid2
gun hem het allerbeste maar zie niet zo snel waar ie heen zou moeten. subtopper in duitsland misschien. zou op rechts kunnen spelen als Nous naar het middenveld zou gaan
0 -5