Ten Hag: 'In vliegtuig beelden Fortuna bekeken'

BVeenstra, 08-03-2019 om 13:50, 23314 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

 

Ajax-trainer Erik ten Hag kon na afloop van het historische Champions League-duel met Real Madrid (1-4) al snel overschakelen naar het duel met Fortuna Sittard van aankomende zondag. De spelers genoten volop van de zege, maar voor de trainer ligt de focus alweer op de competitie.

'De blik is nu op zondag, we hebben de Champions League even achter ons gelaten', begint Ten Hag op de persconferentie van vrijdagmiddag. 'Ik heb het duel met Real Madrid nog niet helemaal teruggezien, wel delen ervan. Er zijn altijd kanttekeningen te maken, maar er klopte heel veel aan het spel. Toch heb je altijd kritische noten en juist in dit soort topwedstrijden leer je veel. Die punten nemen we zeker mee. Vanwege een gebrek aan tijd en de blik op Fortuna Sittard heb ik de wedstrijd nog niet in zijn geheel teruggekeken. We hebben veel Engelse weken en nu komt er ook een week van groot belang aan.'

Ten Hag staat bekend om zijn uitspraak '24 uur genieten na een zege en 24 uur rouwen na een nederlaag'. Dit keer genoten de spelers iets langer van de zege, maar voor de trainer ging de knop - zoals gezegd - al eerder om. 'Ik heb dat niet nodig. Ik heb ervan genoten, zeker weten, maar de blik gaat al snel op de komende week en de wedstrijd tegen Fortuna Sittard is belangrijk. Eerlijk gezegd heb ik in het vliegtuig beelden van Fortuna Sittard bekeken, ja.'

De trainer vindt dat de spelers vandaag (vrijdag) uit de euforie moeten stappen. 'Ze moeten er ook van genieten - dat hebben ze ook gedaan, dat heb ik gezien - maar ik denk ook dat het alleen maar kan motiveren. Als je op zo'n podium zo kunt spelen, kan dat alleen maar motiverend werken.'

De vraag rijst wel: waarom genoot Ten Hag niet wat langer mee en keek hij thuis naar beelden van Fortuna Sittard? 'Dat kan wel, maar dan heb ik ook quality time en dan kan ik mijn focus ergens anders opleggen', aldus Ten Hag, die nog niets kwijt wil over zijn strijdplan. 'We hebben meer dan elf basisspelers. We kijken per tegenstander wat nodig is, dat blijft overeind.'

 

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PuurGeluk
En ik moet altijd mn telefoon uit in t vliegtuig....

Goed dat hij de focus meteen kan verleggen. Competitie is alles wat telt nu. In April weer aan CL denken.
0 0
KvD90
Alleen tijdens het opstijgen.
0 0
Ferd
En het opsteigen
0 0
Klasseman
Geen tijd voor feesten ten Hag is een kanjer en staat boven de spelers
3 -1
Freddy Al
Toch mooi dat hij alke tegenstander serieus neemt ,je kunt niet te lang in de euforie blijven hangen.
Ik hoop dat ze zondag een lekkere partij spelen en dan hobbelen we naar de loting toe;wie het ook wordt het zal weer een zware tegenstander zijn .
Deze wedstrijd hebben we alvast mogen beleven, onvergetelijk en maakt het seizoen al grotendeels geslaagd, nu zien wat er nog meer in het vat zit.
1 0
JanTa
Ik merk dat Ajax door dat drukke programma steeds beter gaat spelen en dat zal wel te maken hebben dat ze iedere keer mentaal sterker aan het worden zijn. Het is wat de Ligt al eens verklaarde, je komt in een bepaald ritme terecht en dat wil je ook zo houden.
1 0
blueberry
Ben wel bang voor pec uit
0 0
Klasseman
Snap ik want dan staan we op een leeg veld das niet handig
1 0
JanTa
PEC Zwolle uit???? Is gewoon een thuiswedstrijd op echt gras. De eerstvolgende uitwedstrijd is tegen AZ.
3 0
JanTa
PEC Zwolle uit???? Is gewoon een thuiswedstrijd op echt gras. De eerstvolgende uitwedstrijd is tegen AZ.
0 0
mickey2602
Ja daarom is het extra balen dat we over 2 weken die interland periode krijgen.
Spelers zitten nu in dat bepaalde ritme en op deze manier doorgaan tot het eind van het seizoen zou mooi zijn.
Maar je zal zien,na de interland periode krijgen we volgens mij direct PSV thuis,hopen dat dan die flow nog aanwezig is of zeer snel terugkeert.
0 0
Dexy
Deze man leeft echt voor zijn vak, mooi om te zien. Hij raakt steeds meer op zijn plek hier.

Zijn tactische keuzes in CL pakken dit seizoen geweldig uit.
9 0
Sneijdertje
Ik vind dat helemaal niet mooi om te zien. Als je t mij vraagt, ben je gewoon ziek als je na zo'n avond beelden van Fortuna gaat zitten te bekijken. Kijk mij eens superprofessioneel met mn vak bezig zijn, stel je toch niet zo aan man, walgelijke workaholics and prestatiemaatschappij tegenwoordig..
0 -12
PetrusKeizer
hij zegt toch dat hij dit zo doet omdat hij thuis liever voor privezaken houdt. Lezen, man.
3 0
AFCAsphere
Dit is weer knap staaltje 'situaties van de negatieve kant bekijken' zoals we het op AS gewend zijn. Wees gewoon eens blij dat deze man dag en nacht met zijn vak bezig is en bereid is om Ajax tot in de details te verbeteren. Maar nee hoor, we hebben weer wat te zeiken.
2 0
xDusanTadic
Amen
1 0
Caparzo
Euh gast.. hij zegt juist dat hij thuis niet wil kijken omdat hij dan niet met werk bezig wil zijn. Wat moet je anders in een vliegtuig doen waar iedereen met oordopjes inzit, fantastische time management juist dit.
3 0
Heiko
Als ten Hag maar geen spelers rust gaat geven.
0 0
Libero
Heeft ie niet echt directe reden toe. Er zit bijna vijf dagen tussen Real en Fortuna. Wat wel is is dat tussen Fortuna En PEC maar 3 dagen zit. Ik zou tegen Fortuna, dat vast de bus gaat parkeren, wel met een spits starten (Dolberg) en indien de stand het toestaat een paar man rust gunnen. Tegen PEC "gewoon" vroeg de winst veiligstellen en kijken wie er op dat moment gespaard kan worden met het oog op AZ. Zit ook vier dagen tussen, maar AZ speelt natuurlijk niet doordeweeks.
0 0
AFCAMM
En laten we de zes dagen vóór Real ook niet vergeten.. dat is ongeveer het gewone Eredivisie schema. Dat moeten ze echt wel trekken, ondanks dat het een zware pot was.
2 0
Libero
Ook dat ja.
0 0
mickey2602
Na PEC moeten we naar AZ,wedstrijd tegen PSV is pas 31 maart.
2 0
Libero
Thx, ik bedoelde ook AZ, beetje een kronkel in mijn hoofd dus.. Aangepast.
1 0
Knalpot
Toch zal dat waarschijnlijk wel moeten met dit drukke programma en 3 prijzen nog om voor te spelen.
0 0
Ajacider
Hier nog een toetje van afgelopen dinsdag:

https://youtu.be/aocRYETfrek
4 0
MitsjollAjax
Nee dit mag dus niet meer, de focus moet vanaf vandaag op fortuna zegt die net ;)
1 0
Ajax#1900
Deze man is echt 24/7 met Ajax bezig en wordt als een of andere gek neergezet soms...
27 0
Libero
Heeft een beetje autistische trekjes, maar dat kanaliseert ie best lekker methinks ;)
2 -10
mvdk
Schaam je kapot.
4 0
X-RaY
Een vak idioot is het. Pure passie als je het mij vraagt.
8 0
Marcw1972
haha nee hoor, thuis heeft hij zijn focus op andere dingen. aardig voor zijn vrouw om te zeggen op internationale vrouwendag.
0 0
AFCAjax
WTF prijzengeld delen met rest van eredivisie in kader van solidariteit? serieus WTF.. laat ze zelf maar een keer presteren.
0 0
AFCA-B93
En dan noemen ze Ajacieden gloryhunters. Nu Ajax goed draait wilt iedereen ineens een centje meepikken..
3 -1
Koningtoto
Als ze dat doen, eis ik een 50% korting op mijn seizoenkaarten.
0 0
JPM
Gaat nooit gebeuren, don't worry.
0 0
AFCAjax
uit eigen belang zou ik als Ajax zijnde best een paar ton neer willen leggen om grasvelden neer te leggen bij de clubs met kunstgras, maar dan wel op de voorwaarde dat kunstgras daarna verboden word in de eredivisie.
2 0
jariafca020
Ten Hag zat gewoon naar Fortuna te kijken in het vliegtuig. Wat een toewijding. Deze man kan Ajax echt verder brengen.
19 0
Koningtoto
Heeft hij al gedaan. De spelers zijn bij Ajax nog nooit zo fit geweest volgens mij. Die kunnen 120 minuten vol gas geven.
5 0
Redrum
Dat mag ook wel eens gezegd worden ja. Er komt nu een heel zwaar programma aan, waarin we bijna elke 3/4 dagen een wedstrijd gaan spelen en als Ten Hag het lukt om de boel fit te houden dan verdient hij een levensgroot compliment.
3 0
Koningtoto
Nu krijg je zondag een tegenstander waar je eventueel kan rouleren. Ik hoop ook dat hij dat doet. Ik zou Tadic en Ziyech even rust geven. Tadic omdat hij amper rust heeft gehad en Ziyech eigenlijk hetzelfde, maar die speelt inmiddels ook box to box als het nodig is.
4 0
Indoorajaxzoon
TH zegt hij heeft 22 spelers die allen even belangrijk zijn en even goed inzetbaar zijn om er te staan. Deze man heeft het vermogen om iedereen belangrijk te maken al spelen ze niet! Dat is een kunst op zich als je ziet hoe Huntelaar stond te juichen afgelopen dinsdag terwijl hij niet gespeeld heeft! Dat alleen al geeft mij aan dat hij het evenwicht in de groep goed voor elkaar heeft. Ik wil niet te euforisch klinken maar dit ziet er voor de toekomst van onze club goed uit! 1club 1team Ajax 1
0 0
Redrum
Ja er zal sowieso wat gerouleerd moeten gaan worden de komende periode, waarbij hij steeds andere spelers rust geeft. De meeste duels in de eredivisie moet Ajax ook met een aantal wisselspelers makkelijk kunnen winnen. De zwaarste potjes waar je compleet wil zijn vinden plaats in Alkmaar en Groningen en natuurlijk thuis tegen psv. Wedstrijden zoals thuis tegen Fortuna en Excelsior moet je echt gebruiken om bepaalde spelers rust te geven.
3 0
Koningtoto
Precies. De competitie heeft nog maar drie struikelblokken. Die we alle drie gaan winnen. Maar de andere wedstrijden moeten in mijn ogen ook gewonnen worden zonder spelers die de rust het hardst nodig hebben. Zondag is ook een perfecte dag voor Veltman bijvoorbeeld.
2 0
Redrum
Precies ja. Juist nu moet je je bank gaan benutten, ook wanneer spelers niet geblesseerd zijn. Dat moet je door deze periode heen gaan slepen en dan pakken we minimaal 2 prijzen.
0 0
Marcw1972
ja, en dan gelijkspelen zoals tegen Heracles zeker?
0 0
Redrum
Oh ja, want toen we de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Heracles speelden zaten we al in een heerlijke flow en daarom konden we makkelijk 5 basisspelers rust geven.
0 0
Marcw1972
ik snap het wel, maar je moet geen risico lopen. gewoon met de basis beginnen en als de stand het toelaat, spelers rust geven. zo zou ik het doen.
2 0
Ajax412
Zo zou ik het ook doen. Als de spelers dan slim zijn openen ze met het gas vol open. Sta je 3 doelpuntje los met de rust, kom je netto tot meer rust pakken dan wanneer je half slap aan gaat klooien en je uiteindelijk de boel nog over de streep moet trekken.
2 0
Labrador
Zo denk ik ook. Zelfde 11 of mischien Dolberg ipv schöne en dan tadic op 10. Vol gas en pas wisselen als de de stand het toelaat. Fortuna heeft het qua veldspel alleraardigst gedaan tegen de top 3. Naja. Top 2. Feyenoord kan je geen top meer noemen.
1 0
Koningtoto
Ja en de laatste drie wedstrijden verloren met 14 goals tegen.
0 0
Koningtoto
Anders blijf je even lekker hangen in het verleden. 5 maanden geleden stond het team gewoon totaal niet. Nu wel en de bank kan gewoon meekomen. Het belangrijkste is nu dat je bepalende spelers fit houdt in de belangrijke wedstrijden. 3 prijzen te winnen.
1 -1
AFCA-B93
Denk dat je van de voorhoede (dolberg, ziyech, tadic, donny en neres) rouleren weinif achteruitgang merkt. Zou Donny even wat rust geven en Neres minuutjes geven, Kasper in de spits laten en dan kan je na een minuut of 45-60 Ziyech en/of Tadic wisselen. Achterin moet Veltman sowieso ritme op doen voor de kwartfinale, dus die zou een potje voor Nous kunnen spelen. Centrale verdedigers worden qua lichamelijke uitputting minder belast, dus over Blind en Matthijs maak ik me weinig zorgen
0 0
Radie125
roep alle seizoenkaarthouders ook die alleen af en toe is komen zoals tegen de lampjes en 010 nu allemaal te komen zodat we met zijn allen Ajax kunnen bedanken voor deze unieke week. Verknallen seizoen 010 maar nog 100 keer meer het declareren van Real.
6 0
Libero
Die lege plekken zijn over het algemeen van bedrijven, voor zakenrelaties of om te verhandelen. Een oproep op basis van clubliefde gaat niet werken.
0 0
Redrum
Ik zal er weer zijn zondag.
0 0
Koningtoto
Opkomplicht voor iedereen, niet alleen op zuid1. Ik ga iedere wedstrijd en als ik niet kan, ziek of verplichtingen, geef ik mijn kaarten weg. Je hebt altijd wel iemand in je omgeving die naar Ajax wil. Die stoelen moeten vol.
2 -1
Radie125
op zuid en ja ik heb samen met mijn zoons op 125 3 kaarten is een opkomstplicht van 11 wedstrijden. Ze moeten dit verhogen naar 14 voor het hele stadion. Op de andere vakken bovendien het voorrangsrecht bij Europese wedstrijden intrekken als je aanwijsbaar zelden komt want ja je kan gewoon makkelijk op een ander tribune deel een seizoens kaart kopen als je huidige wordt ingetrokken.
0 -1
Koningtoto
14 is eigenlijk nog te weinig. 15 of 16 is beter. Wat ik al zei, je kan altijd iemand vinden die lekker naar Ajax wil. Ik kan mijn kaarten aan 15 mensen kwijt en ik heb maar twee vrienden.
0 -1
Radie125
declaseren
0 0
Maarten79
Dit is voor Ajax de kans om in de eredivisie in een flow te blijven met drie potjes in korte tijd achter elkaar. Ik zie het alleen maar als gunstig.
2 -1
gi0vanni
Ja geweldig, vooral voor je spieren. Met kortere herstelperiodes krijg je meer kans op blessures of als de spieren niet volledig hersteld zijn spelen ze een stuk minder. We hebben o.a. met Bosz tegen PSV maar ook met Sanchez en Dolberg kunnen zien dat je niet heel het seizoen zo'n hoog cijfer kan halen.
0 0
Libero
Alleen tussen Fortuna en PEC zit drie dagen. Na Real en voor PSV hebben ze er vier om te herstellen en dat moet genoeg zijn. Tegen zowel Fortuna als PEC kunnen er, misschien zelfs in de basis maar iig als de stand het toestaat, spelers gespaard worden. Hoort echt geen probleem te zijn.
PSV uit met Bosz was overigens 2,5 dag na een zware uitpot met verlenging; scheelt een slok op een borrel.
0 0
Redrum
Het lijkt me ook het beste om het als gunstig te zien. Je bepaalt uiteindelijk zelf in grote mate of zoiets een voordeel is of een nadeel. Als je het gewoon ziet als een voordeel voor de flow en gewoon wat minder hard traint tussendoor moet alles goed komen. Vanwege het goede gevoel dat er nu heerst heb ik er alle vertrouwen in dat deze flow wordt doorgezet tot het einde van het seizoen. Dan pas is het tijd om echt tot rust te komen, natuurlijk wel met een paar prijzen op zak.
0 0
didierajax020
Off: https://www.fr12.nl/nieuws/50072-oud-feyenoorder-chong-mag-vertrekken-op-huurbasis.html

- Nee, ik kijk niet op hun website, maar zag dit op Voetbalzone voorbij komen. Even hun site gecheckt en zij melden het ook. Chong is imo geen directe, echte versterking. Wat denken jullie?
0 -1
Redrum
Met alle respect, maar ik kan geen enkele (oud) Feyenoorder bedenken die ik graag naar Ajax zou zien komen. Van Persie was perfect geweest voor ons, maar nu uiteraard niet meer.
0 0
Libero
Afgezien van het feit dat Ajax eerder een creatieve middenvelder nodig zal hebben: Wijnaldum.
0 0
appeltje
Wat heb je aan huren? Geen optie tot koop? Een speler die er niet meteen kan staan? Die net anderhalve pot heeft gespeeld op het hoogste niveau? En dat niet eens overtuigend deed?

Ajax kan beter een vleugelaanvaller kopen die er meteen staat.
1 -2
Bobbaasje
Speelde als een drol.
2 -1
Biornha
inderdaad zoals vd Gijp zei na de wedstrijd, hij heeft echt iedere bal ingeleverd aan de tegenstander.. geen versterking voor Ajax moet je ook niet willen. Alleen echte buitenkansjes moet je huren evt met optie tot koop en anders alleen maar kopen. Ajax moet op deze lijn door gaan en niet de jeugdspelers van andere teams beter maken. hebben we weinig aan
1 -1
Libero
In alle redelijkheid: dat was natuurlijk geen moment om zo'n jonge onervaren speler te brengen. Zegt wel iets over het vertrouwen dat de trainer in die jongen heeft, maar verstandig vond ik het niet.
0 0
Ajax#1900
In de beker ook. Rent druk heen en weer, maar zit totaal geen idee achter.
0 0
Ajax#1900
Dat is echt geen versterking. Die jongen doet echt maar wat. Is bovendien gewoon fake news van The Sun natuurlijk. Ik zou overigens Andreas Pereira wel graag zien. Z'n contract loopt af en is voor ons een topper denk ik.
3 -1
Rockpotje
Oeh dat is een naam die ik nog niet gehoord had. Ik weet niet of het realistisch is, maar als je hem gratis binnen kan halen is hij wel een goede opvolger van Frenkie. Spreekt ook Nederlands volgens mij, dus kan zich makkelijk aanpassen.
0 0
martijndepro
Die opmerking van Ronald de Boer klopt wel. Als je nu naar Sittard had gemoeten op dat kunstgras met die 3 rijen tribunes was het contrast zó immens geweest.
Nu krijgen de jongens zoveel extra energie van het heldenonthaal. Wordt een Graafschapje a la 8-0 of zo.
5 -1
Redrum
Dat scheelt enorm ja.
1 0
appeltje
Is een hybride grasmat. Schöne was nog uiterst positief erover eerder dit seizoen!
1 -1
Bobbaasje
Ik zit er weer klaar voor.
0 -1
ajax4ever01
Fortuna zal met 11 man de bus gaan parkeren
0 0
appeltje
Denk het ook, maar die verdediging stelt al tijden niks meer voor doordat Dammers geblesseerd is.
0 0
Redrum
Ja sinds hij er niet is stelt het niet veel meer voor bij Fortuna.
0 0
Koningtoto
14 goals tegen in 3 wedstrijden.
0 0
Ajax meister
Komt het nog op tv, ziggo of fox?
0 -1
AJAIXIXIXI
Meestal op het YouTube kanaal van Ajax.
1 0