Ten Hag: 'Nederlands voetbal mag Ajax bedanken'

SJvanveen, 05-03-2019 om 23:38, 15312 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Ajax-coach Erik ten Hag zaten de Amsterdammers qua spel dicht tegen perfectie aan. De Ajacieden mogen na de 1-4 zege in Madrid op Real even feestvieren, al moet de focus ook weer op een volgende drukke week die eraan komt. Ook loofde Ten Hag de KNVB. 

'Vrij dicht, alles klopte', was Ten Hag helder bij Veronica over perfectie in de Spaanse hoofdstad. 'Wat wij voor kwaliteit op het veld hebben gebracht... Dat was grote klasse. Er was geloof, trots, vertrouwen... Vierduizend Ajax-fans waren hier in groten getale naartoe gekomen. Een aantal experts zetten er vraagtekens bij, maar we hebben veel in ons mars en ik heb absoluut genoten.' 

Ten Hag sprak van 'meerdere sleutels' tijdens de wedstrijd. 'We hadden een goed plan en de spelers hebben het goed gedaan. Het plan in het druk zetten, het omschakelen... De binnenkant van Dani Carvajal was kwetsbaar en we hebben daar gebruik van gemaakt door David Neres aan de binnenkant te zetten. Ik haal er nu een of twee uit, maar het was het collectief met een fantastische prestatie.' 

'Ik moet een compliment maken aan de KNVB'

De oefenmeester van Ajax maakte ook nog een compliment aan de KNVB, die de wedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle verzette met het oog op de wedstrijd van Ajax bij Real. 'We maken een geweldige progressie door, al denk ik dat er nog meer inzit. Het is toch historisch, zeker in het huidige voetbalklimaat met al het geld. Laten we niet vergeten: we zijn in de voorrondes ingestroomd.'

Ten Hag besloot met een relaas over collectiviteit en samenwerken met alle clubs in Nederland. 'Ook moet ik een compliment maken aan de KNVB, want het verzetten van de wedstrijd heeft zeker bijgedragen. Wanneer gaan we eens beseffen dat we als collectief moeten denken? Het Nederlands voetbal mag ook Ajax bedanken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Ten Hag moet eigenlijk zijn mond houden, ik kan hem werkelijk niet aan horen. De kop van de tekst al, als je Ajax supporter bent of er werkt, ben je echt niet bezig met de rest van Nederland en al helemaal niet dat ze Ajax moeten bedanken. Dat dat zo is de punten dat is mooi meegenomen voor Nederland. Maar zo iets zou een echte Ajacied volgens mij nooit zeggen. Mooi voor het Nederlands voetbal, dat zou een betere tekst zijn. Nee Ten Hag, was een prachtige wedstrijd en het charme offensief werkt bij mij nog steeds niet, ik blijf erbij het is eerder ondanks Ten Hag dan dankzij Ten Hag. Als het namelijk dankzij Ten Hag was, dan zouden ze nu na meer dan een jaar spelen, veel constanter spelen. Dan zou je de taktiek en visie terug zien in elke wedstrijd zoals onder Jonk of Bosz. Ten Hag profiteert van deze grootheden, dat veel van die jongens zo hebben gespeeld en training hebben gehad. Natuurlijk ook de huidige trainers, maar die hebben toch veel minder die visie. Alhoewel Onana echt een geweldige keeper is geworden. Wat Bosz in een jaar aan voetbal intelligentie had neer gezet, samen met Cruijff dat zie ik niet terug. Wel in de beste wedstrijden zoals gisteren, dan zie je het Ajax DNA terug. Totaal voetbal en de hele wereld schrijft er over!
0 -1
Francisco81
Dus dat we het hele seizoen al Europees echt goed aanvallend spelen en verdedigend goed staan heeft niks met Ten Hag te maken zeg maar? Ben het met je eens dat hij af en toe verkeerde keuzes heeft gemaakt en maakt. Onder Bosz waren de Europese thuiswedstrijden fantastisch, maar elke uitwedstrijd was het de omgekeerde wereld en met kunst en vliegwerk door. Dan vraag ik me af waar die voetbalintelligentie destijds was waar je het over hebt in de uitwedstrijden , wat ik dit seizoen wel zie. Dat jaar hebben ze iets van 15 a 16 punten verspeelt na een Europese wedstrijd totaal, volgensmi is datj dit jaar een stukje minder. Neemt niet weg dat ik ook dat seizoen van onze club heb genoten. Maar dit seizoen nog veel meer
0 0
JanTa
Nou bij heel veel clubs binnen de eredivisie gaan ze nu al over hun nek om Ajax te gaan bedanken. Bij het verzetten van een wedstrijd schieten ze al op tilt.
0 0
ajax2004
Krijgen de overige clubs uit de ED nu al iets hiervan, of is dat pas vanaf volgend seizoen dat die nieuwe afspraken gelden? Vind het overigens grote onzin zolang er nog clubs op kunstgras spelen.
0 0
pinballmagic
Ajax Bedankt
0 0
kampioen0809
"Altijd weer die arrogante neuzen, bah!"
1 0
Mario65
Het komt geregeld voor dat ik het qua spel niet eens ben met zijn keuzes, maar Ten Hag heeft hier helemaal gelijk.
Het Nederlandse voetbal mag zeker dankbaar zijn.
Maar hier in dit land heeft men toch altijd wat te klagen....
En de KNVB heeft ook zijn favoriete clubje in R'dam.
Of die dankbaarheid ooit zichtbaar wordt...
Ben benieuwd.
1 0
Francisco81
Misschien moet zure Valentijn deze week maar weer schrijven over de slechte verstandhouding tussen de spelers en Ten Hag. Want er komen nu te veel complimenten binnen natuurlijk en dat is geen nieuws
3 0
Sterspeler
hij stond er in zijn videofragment van de TG vanochtend zeer ongemakkelijk bij.
1 0
Bijgoochem
Grappig hè, PSV fel tegen het verzetten van PEC - Ajax, maar straks worden ze met alle mazzel van de wereld kampioen (hoop/verwacht uiteraard van niet!) en pakken zij die directe plaatsing van de CL die wij nu verdienen
1 -1
Mario65
Laten we er van uit gaan dat je even een black out had.
Natuurlijk wordt Ajax kampioen en profiteert de club er zelf van.
2 0
7172AFCA7395
Die discussie over verplaatsen van competitie-wedstrijden zal nu verstommen.
Doen ze in het buitenland al veel langer.Je moet elk middel aangrijpen om europees nog mee te tellen.
4 0
Good Luck
Hij heeft natuurlijk volkomen gelijk maar zal wel weer als Amsterdamse arrogantie worden uitgelegd.
4 0
PetrusKeizer
dat interesseert ons niets, wat anderen van ons vinden, is op zich n bewijs van hoe arrogant wij zijn :)
0 0
ajax4ever01
Nu de druk op PSV ook in de competitie opvoeren want die hebben nu gezien waar wij toe in staat zijn.
1 0
JordyAjacied
Beste interview sinds hij bij Ajax is, was volgens mij voor het eerst echt zichzelf.
1 0
Fluitje
Ten Hag held. Tadic held. Blind held. Tadic nogmaals held. Neres held. De Ligt held. Tagliafico zeker held. Dolberg held. Van de beek held. Mazraoui held. Winter held. Ziyech held. De Jong held. Veltman zeker held. Schone held. Helden.
8 0
Ajaxtrouw
Ten Hag held? Jij durft hier wel...alhoewel de haters wel een beetje stiller zijn
0 0
Joodhannus73
Ik geloof in je... Nu allemaal in hem geloven en we kunnen het flikken. Waarom niet? We zijn fucking goed...!!!
1 -1
eros
Snel Ziyech langer vastleggen en hopen dat er niet te veel spelers vertrekken.
Vertonghen, Alderweireld, Luis Felipe en Suarez polsen voor een terug keer.
En vertrouwen op de scouting!
1 0
PetrusKeizer
als je ons zo ziet spelen is t nog steeds onbegrijpelijk dat we zo laks gespeeld hebben na die Florida-trip. Ik hoop dat ze er intern intussen helemaal uit zijn hoe dat heeft gekund. Als je constant op topnivo wilt presteren moeten dat soort inzinkingen er uit. Een slechte wedstrijd kan altijd gebeuren, dat is normaal.
3 -1
Bensco
dat wordt donderdag met een schuin oog kijken naar Napoli vs Red Bull Salzburg. Ajax heeft zeker goede zaken gedaan namens NL, dit Ajax kan en moet ook kampioen worden. Als PSV die directe plaatsing pakt zou dat echt onrechtvaardig en wanbeleid van de hoogste orde zijn. Die verknallen het toch eigenhandig weer voor Nederland.
6 0
mgtow
Als je het Nederlands voetbal in woorden of daden in diskrediet brengt krijg je een boete maar de clubs die er een bende ervan maken in Europa en daarmee bijna het Nederlands voetbal kapot hebben gemaakt mogen dat straffeloos doen?
1 0
Oliveira
Het Nederlandse voetbal zit alleen te zeuren over het feit dat ze zelf niet succesvol genoeg zijn en meer geld eisen als compensatie door hun collectieve falen.
0 0
Freddy Al
Erik zegt gewoon hoe het zit; dat voor elkaar vechtende PSV heeft niets opgeleverd, F'noord nog minder, Ajax pakt de broodnodige punten, ik hoop dat de KNVB dat ook ziet.
Ten Hag heeft de strpntkar regelmatig over zich heen gehad maar hij laat ons gewoon trots zijn op AjaX.
Dit is by far de beste wedstrijd die ik Ajax heb zien spelen na '95!
2 -1
MosesD
Ik ben benieuwd wat Valentijn Driessen nu weer gaat verzinnen. Ik hoop dat Ajax hem de toegang gaat ontzeggen. Klaar.
7 -1
JanTa
Who the fuck is Valentijn Driesen?
2 0
Johan14Cruijff
Waar maak je je druk om man!
0 0
Freddy Al
Die gaat zeggen dat Real op 50 % speelde ,iets anders kan haast niet , hij zal nooit toegeven dat Ten Hag het gewoon retegoed doet.
1 0
insectenverdelg
Durft Gerbrands nog te klagen?
2 0
Babayaka
Yup, verbaasd me eigenlijk dat belgie en turkey Zo veel punten hebben op die coeflijst.
0 0
Starring
Zij hebben jaarlijks meerdere clubs die puntjes bijeen sprokkelen. Nederland heeft maar 1 club: das Ajax!
1 0
X-RaY
Het is hem gegund na al de shit die hij over zich heen heeft gekregen van al die riooljournalisten en betweters van onder andere dat waardeloze praatprogrammaatje met die zure ouwe stink snor.

Ten Hag is een goede strateeg dat heeft hij onderhand wel laten zien dacht ik zo.
2 0
JohnnyD
Ik, als Nederlandse voetbal, dank bij deze Ajax :)
2 0
Ajax114
PSV heeft echt niets gehaald de laatste jaren . Dat die hun mond nog open durven te doen. Ajax de punten laten halen en dan stiekem zelf kampioen worden en elke jaar de CL miljoenen pakken.
1 0
Esthas
Dat je op een gegeven moment gewoon ontspannen zit te kijken omdat het 1-4 staat.. Kan het nog steeds niet bevatten, dit overtreft echt alles, dit is de beste avond van m’n leven
2 0
insectenverdelg
hoeveel clubs hebben in Madrid een thuisnedrlaag in de knockout fase omgezet in doorgaan. Dat zijn er heel weinig
0 0
MitsjollAjax
Dit was pas de 7x dat het gebeurde (Niet alleen tegen Real) in de geschiedenis sinds 1955. 3 van die 7 komen van Ajax!!!
0 0
Cello
Misschien geen 1.
Het was in de CL geschiedenis, zo hoor ik, de grootste thuisnederlaag van Real Madrid.
0 0
Ruff Rhythim
Die laatste zin is niet af.
Hij zei nog erachteraan "want wij halen de punten!"
0 0
jollie18
Ben benieuwd hoe het in de weekenden van april gaat of de wedstrijd dan ook verzet word.
3 0
AjaxDaniel
Wat een held
9 0
Jaridebeste
Volkomen gelijk!
2 0
Dennis1964
Super gesproken TH. Helaas is het De Rest van Nederland tegen Ajax. Maar keer op keer is het Ajax dat de punten pakt voor Nederland..
7 0
Amsterdamsetrots
Jij ook bedankt Erik. Soms wel eens twijfels gehad over je, maar je hebt nu toch wel bewezen een heel goede coach te zijn. Dat je maar lang bij Ajax mag blijven!
8 0
Spuit11
Zeg het ze Erik! You go Tukker!
1 0
Bocarra
Zelfs Derksen moest vanavond toegeven dat dit ook de verdienste van ten Hag was.
7 0
lm
Toch werd der weer over Feyenoord en Heracles gelult he klaag een over die Calimero’s clubbies in nl die altijd wat te zeiken hebben over Ajax maar het hards juichen aks ze Europees mogen aks PEC Europees haalt gewoon intrekken dan
0 0
Aetim
Met kunstgras Europa in!
0 0
arigold
Zo ETH ging even helemaal los, zelfverzekerd, welbespraakt, klasse! Ook trainers groeien bij Ajax!
3 0
Sterspeler
totaal niet mijn trainer.. tot vanavond. zo gek als van Gaal. Tactisch soms gekke dingen, maar vanavond alles tot in de nopjes. wat een vent.
3 0
Hagmag
Onlangs heb ik hem verguisd, hij was de weg kwijt.
Net op tijd de weg weer terug gevonden voor de winterslaap.
Ten Hagmag terug kijken op z'n beste interview ooit.
Waar hij duidelijk aangaf waar PEC nog ffff moest wachten.
Duidelijk beschreven wie wat waarom.
Trots op Ajax.
2 0
Lane 8
Held
4 0
Gecko
10,5 miljoen erbij. Lekerrrrrr
2 0
JanTa
Dat is leuk voor de boekhouders ik ben trots dat Ajax weer eens bij de laatste 8 zit.
4 0
gusanito
En zo is dat! Hopelijk nemen vanaf volgend seizoen voor de verandering de andere ploegen hun Europese deelnames ook serieus!
0 0
paulis
blijft een vreemde snuiter, maar het is wel een held
4 0
Wachtopster4
Het Nederlands voetbal mag Ajax bedanken !!
Dat heb je goed gezegd trainer ! Mijn complimenten.
7 0
JanTa
Ik heb tijdens de EL wedstrijden de instelling van, we zien wel waar het schip strand en het werd een finaleplek. Die zelfde instelling heb ik nu ook. Bij de laatste beste 8 zitten is nu al om trots op te zijn en helemaal de manier waarop.
7 0
Sterspeler
ik zie het met een beetje mazzel nog gebeuren ook. zolang je PSG of City niet loot kan het raar lopen.
0 0
JanTa
Dit Ajax speelt op basis van eigen kracht en dan maakt het niet meer uit wie ze gaan treffen.
0 0
Sterspeler
dat deed Ajax onder Bosz ook. Je hebt er altijd trainers tussen zitten.. In elke tactiek zit een zwakte. Mourinho weet dat. Maar ook een trainer als Guardiola weet dat.
0 0
sucre
inderdaad Erik!!
1 0
Wzawzdb1997
wat een held deze man
3 0
GrandMasterFlex
Nieuwe Van Gaal, wat een koning. Dikke middelvinger naar alle haters hahahahahaha
9 0
Ajax#1900
Haha ik gun hem dit zo. Nu de dubbel pakken en de media en jankers bij b clubs helemaal kapot maken.
0 0
DarkDefender
Jij ook bedankt Erik!
2 0
BarcoVanMasten
En wij mogen ook jou bedanken Ten Hag!

Soms een eigenzinnige, aparte man. Maar er heeft denk ik nog nooit een normale topcoach bestaan. Grote complimenten voor hoe sterk het team defensief staat en hoe het middenveld de bal zo makkelijk bij de aanvallers gebracht krijgt, die de laatste tijd vaak precies goed gepositioneerd staan. En nu ook weer onze held Neres terug in de basis. Goed bezig, ga zo door Erik :)
10 0
Toon meer reacties