De Jong nuchter: 'Speelde redelijk goed'

SJvanveen, 05-03-2019 om 23:25, 6575 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong vond zichzelf dinsdagavond 'redelijk goed' spelen tegen Real Madrid. De middenvelder speelde bij vlagen de pannen van het dak, maar bleef voor de camera's van Veronica bescheiden. 

Ajax won dinsdagavond met 1-4 in Estadio Bernabéu en dat maakte een schorre De Jong meer dan trots. 'Thuis speelden we ook al goed en hadden we pech met de uitslag', begint De Jong, die van zijn nieuwe club Barcelona al succeswensen had gekregen om Real Madrid te verslaan. 'Maar we hebben ze vooral uitgeschakeld met Ajax en voor de fans van Ajax.' 

Over zijn eigen spel was De Jong nuchter en kritisch. 'Ja, ik speelde redelijk goed. Ik maakte op het eind het iets te makkelijk. Ik draaide weg en wilde door versnellen, maar ik had overal in mij kramp, dus wilde de bal terughalen en wegspelen, maar dat ging mis', legde De Jong zijn balverlies voor eigen goal op het einde uit.

Wie de middenvelder wil treffen in de volgende ronde van de Champions League? 'Elk team zal goed zijn. We zullen waarschijnlijk de underdog zijn, maar dat waren we in deze tweestrijd ook.' Het gevoel van doorgaan in het miljardenbal moet nog even bezinken. 'Waarschijnlijk merk je het pas als je bij die loting bent.' Uit in Madrid? 'We laten de avond aan hem (Klaas-Jan Huntelaar, red.) over.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
We gaan deze man echt enorm missen volgend seizoen. Niet te vervangen al komt Gravenbergh er aan
0 0
Schip
Die beweging waarmee hij Modric en nog een wit shirt echt als stuntels deed overkomen...Precies de reden waarom Griezman hem de lastigste tegenstander vindt. Zet maar eens druk op hem.
1 0
Murtagh
conclusie we zijn afgezet is 150 miljoen waard
0 0
Cello
En waar was de man die de gouden bal heeft gewonnen?. Oók die kon dit Real niet aan de hand nemen richting een goed resultaat. Modric is uit de wedstrijd gespeeld door Frenkie en Ajax.
1 0
Superjan
Ik zat gister echt even te dromen over een Nederlands gouden bal winnaar over een jaar of zes.
0 0
Aeter
Precies, Frenkie heeft gewoon ff Modric gesloopt. Zo mooi.
0 0
Aeter
Precies, Frenkie heeft gewoon ff Modric gesloopt. Zo mooi.
0 0
Cello
In Barcelona is er vanavond ook gejuicht. Tuurlijk omdat ze de aardsvijand uit Madrid niets gunnen en graag op de bek zien gaan, maar ook omdat ze alvast een voorproefje hebben gekregen van Frenkie de Jong. Die zien ze nu al als één van hun en indirect dus een beetje Barca overwinning op Real. Het zal feest zijn in Catalonie. Ben ik wel zeker van.
1 0
Remark
Wat een fabelachtige speler is Frenkie toch, en dat ene foutje maakte hij volgens mij expres om te voorkomen dat de AgeM's van deze wereld in een reddeloze depressie zouden geraken. Ik vermoed trouwens dat deze wedstrijd Barca zal doen besluiten om ook De Ligt z.s.m in te lijven.
6 0
Joodhannus73
Niet verkopen. Waarom? Over twee jaar is hij 200 miljoen waard... Frenkie ook te vroeg verkocht. Ga toch uit van eigen kracht..!!!
1 -1
mercurius3
Hebben ze het geld niet meer voor. Je hebt ook een PSG, city en real nog die kunnen bieden. Jammer dat je de ploeg niet meer bij elkaar kunt houden, dan had Ajax zeker de CL kunnen winnen de komende jaren.
3 0
Superjan
Er gingen geruchten dat ze Coutinho weer wilden verkopen.
0 0
BokkieBokstra
Als je alle spelers had kunnen houden die in de loop van de jaren gegaan zijn had Ajax het over de decima gehad. Maar ja, helaas het lot maar ook wel de charme, er komen steeds weer nieuwe talenten.
0 0
mercurius3
Speelde heel goed. Sowieso sinds de winterstop zeer goed.
2 0
frankvandeschepop@outlook.com
Hij was vooral eerste helft super. Blind was ook fantastisch. Mag en moet gezegd worden
7 0
De Stift
De Jong was ongelooflijk. Enorme fout aan het einde natuurlijk, maar een speler zoals we die eigenlijk nog nooit hebben gezien. Natuurlijk: Xavi, Iniesta, Pirlo. Maar Frenkie heeft iets, iets wat ik op zijn positie me niet kan herinneren. Wat Bergkamp had op 10, heeft hij op 6. Een ballerina als voetballer. En hij is pas 21. Ik denk dat Messi heel, heel blij is.
3 0
onderkantlat
Hij was niet normaal, van een andere planeet
3 0
Dexy
Man, je speelde werelds!
5 0
Patje2011AJAX
Wat was hij goed en wat glunderde hij mooi in het interview!
6 0
DeMeervanweleer
Mozes... wat speelde die gozer debiel goed. Ik heb de wedstrijd als in een waas beleefd. Dit was iets waar Ajax echt patent op heeft: wonderen verrichten.
8 0
Hziyech22
Beste wedstrijd van hem in tijden.
4 0
Jari83
Als dit redelijk goed was wil ik goed weleens zien...
5 0
Boer Gijs
Haha, speelde redelijk; gewoon super goed.
2 0
Robeerke
Hoe die Vinícius en Modric met één beweging het bos instuurde is gewoon eng. Die gaat richting het niveau Xavi/Iniesta.
8 0
trooop
Hoogtepunt van de wedstrijd. Al is het moeilijk kiezen.
6 0
mickey2602
Die beweging van Tadic voor de 0-2 mag er anders ook wel zijn...
5 0
Robeerke
Legendarisch
1 0
AFC34
Schijnt dat vinicius nog aan het glijden is. Wat een actie was dat!
3 0
Boer Gijs
Liep die daar al blessure op. Want je zag hem al trekkebenen voor die actie waarna hij eruit moest.
2 0
Sterspeler
Liet zien waarom 86 miljoen te weinig is..
8 0
Jarl1989
Ach dan vragen we nu voor de ligt wel 100+.
2 0