Ajax O17 geeft goede voorbeeld met zege

BvdPloeg, 05-03-2019 om 18:55, 27351 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O17 heeft na de 4-1 zege op Feyenoord O17 ook gewonnen van AZ O17. Dinsdagmiddag won de ploeg van Dave Vos met 2-3 na een schitterend voetbalgevecht. Het zou een score zijn die genoeg is voor Ajax 1 om door te gaan in de Champions League.

Ajax trad opnieuw aan met Anass Salah-Eddine en Naci Ünüvar, die hun minuten normaal gesproken maken bij O19. Sontje Hansen was in tegenstelling tot de mini-klassieker niet van de partij. Voor hem in de plaats stond Dillon Hoogewerf vanaf de aftrap in de punt van de aanval.

De inbreng vanuit O19 zorgde voor een dominant Ajax, maar de Amsterdammers waren veel te slordig om het overwicht ook uit te drukken in de score. Sterker nog, AZ was de ploeg met de eerste kansen. Toen Ajax van die schrik bekomen was, werd het aan de overkant toch 0-1. Max de Waal was het eindstation van een mooie aanval.

Lang kon de ploeg niet genieten van die voorsprong. Caine Cairo maakte gelijk uit de omschakeling, nadat AZ al eerder dreigend was geweest. Ajax was op zijn beurt weer snel dichtbij 1-2, maar Hoogewerf raakte de paal. De spits kreeg dertig seconden na rust echter alsnog zijn goal. Hij rondde schitterend af, vlak na de aftrap.

Ajax stond opnieuw op voorsprong en kreeg kansen via De Waal en opnieuw Hoogewerf om de score te vergroten. Toen dat niet lukte, was het AZ dat weer op gelijke hoogte kwam. Ricuenio Kewal profiteerde van een verkeerde buitenspelval. Het laatste kwartier moest Ajax weer opnieuw beginnen, maar het kreeg hulp van Jorn Berkhout. De verdediger haalde een doorgebroken speler neer en moest met direct rood inrukken.

Ajax zette nog meer druk en het was Ünüvar die vier minuten voor tijd het feestvarken werd met de winnende goal. Solomon Bonnah had daarna nog voor 2-4 moeten zorgen, maar hij miste in de slotminuten nog een dot van een kans. Door de gewonnen inhaalwedstrijd stijgt Ajax naar plek twee op de ranglijst met veertien punten uit zeven duels. Koploper FC Groningen heeft er vijftien, maar nog wel twee duels te goed.

Opstelling Ajax:

Raatsie; Bonnah, Rensch, Kasanwirjo (Dirksen, 41'), Salah-Eddine; Regeer, Warmerdam, Beelen; De Waal, Hoogewerf, Ünüvar.

Wissels:

Dieker, Sarfo, Dirksen, Gooijer, Braspenning.

Doelpunten:

0-1 De Waal (22')
1-1 Cairo (35')
1-2 Hoogewerf (41')
2-2 Kewal (64')
2-3 Ünüvar (76')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax95Duivendrecht
Ongelofelijk wat Unuvar op zijn leeftijd al presteert!
1 0
Middenweg401
Unuvar levert weer eens.
3 0
jeugdvolger
Heel onrustig en gehaast de meeste ajaxieden. Unuvar en de opkomende Salah-Eddine is wat mij in positieve zin opviel.

Met het spelinzicht en kwaliteit aan de bal wat Unuvar laat zien, kan het heel snel gaan voor hem.
3 0
PetrusKeizer
wil niet lullig doen, maar: ajacieden :)
0 0
Middenweg401
Je bedoelt Ajacieden? Een hoofdletter lijkt me wel gepast.
0 0
ajax4altijdamsterdam
Goal van ongekende schoonheid
3 0
AFCAdam
Slordige wedstrijd tot nu toe. Unuvar laat weer zien dat hij dit niveau ontgroeid is.
Hoogenwerf is nog zoekende en de keuze voor zo een statische middenveld met gebrek aan middenveld is ook verassend.
6 0
Ajax95Duivendrecht
Het middenveld met Regeer als halfspeler functioneert gewoon niet. Is veel te statisch aan de bal en speelt verstoppertje tijdens de opbouw.

Op zich snap ik het wel wanneer Ajax Regeer tijdelijk op het middenveld wil laten spelen om zijn kwaliteiten aan de bal te verbeteren, zodat hij later als verdediger comfortabeler in balbezit wordt. Maar wat er nu met Regeer gedaan wordt, bevalt me totaal niet. Er wordt nu een lopertje à la Ekkelenkamp/de Wit van hem gemaakt, waarbij hij zoveel mogelijk van de bal weg blijft. Op die manier ontwikkel je de kwaliteiten van zo'n speler in balbezit niet.
1 0
RaynoFischer
is het ergens te zien of ben jer erbij?
0 0
OV020
Ik verwacht de komende dagen ook wel een uitgebreide samenvatting op het youtube-kanaal van Jurriaan Hillen, de vader van een van de spelers.
0 0
AFCAdam
Een wedstrijd op het complex van AZ, waar het altijd windkracht 8 is, wil ik nooit missen :-)

Yup, Ben er bij!
3 0
RaynoFischer
Haha nice :)

Mooie goal van Unuvar?
0 0
ajax4altijdamsterdam
Na een goede start waren de laatste 10 minuten van de eerste helft niet best. Hopen op wat meer spektakel in de tweede helft.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Echt opvallend hoe vaak wij tegengoals krijgen uit counters, door de hele club heen. Moet echt beter.
1 0
wolterx
Toch niet opvallend te noemen? Zeker in jeugdvoetbal is snelheid (en kracht) gewoon een enorm wapen, heb je 2 snelle buitenspelers die met regelmaat een bal erin schieten of goed voorgeven scoor je vrijwel elke pot. Bij Groningen o17 zie je dat dit seizoen heel goed, snelle spelers voorin die goed ruimte kunnen bespelen en een spits die erdoor enorm veel scoort.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Klopt, ik snap het ook wel, zeker met onze speelwijze met een hoge laatste linie. Het is enkel een constatering van me.
0 0
ajacied93
Tuurlijk krijgen de jeugd teams vaak goals uit counters tegen. Dat risico heb je met de speelstijl van Ajax, wat ze er in de jeugd al proberen in te slijpen. Het hele idee van dit aanleren is dat het wel eens fout gaat. Hier moeten ze van leren, resultaat van een wedstrijd is daaraan ondergeschikt in de jeugd. Wat ze nu fout doen, doen ze hopelijk later in het 1e goed.
2 0
appeltje
1-1 uit counter
2 0
ajax4altijdamsterdam
0-1 ajax , max de waal
2 0