[Update] Pasquali definitief naar Western United

BVeenstra, 20-03-2019 om 10:40, 16827 views, The Sydney Morning Harald, Western United |

Check de casual collectie van Ajax!

Sebastian Pasquali lijkt terug te keren naar Australië. The Sydney Morning Harald schrijft namelijk dat de middenvelder vanaf volgend seizoen gaat spelen voor Western United, een club dat volgend seizoen voor het eerst uitkomt op het hoogste niveau.

Pasquali had in het vorige seizoen een vaste basisplaats bij Ajax O19 en maakte toen ook zijn debuut bij Jong Ajax. Dit seizoen speelde Pasquali pas acht duels in Jong Ajax en bovendien dateert zijn laatste optreden van november.

Waarom Pasquali al langere tijd niet speelt, is niet duidelijk. Wel is het zeker dat zijn contract in Amsterdam na dit seizoen afloopt, waardoor hij transfervrij kan vertrekken. Naar verluidt wordt Western United in zijn geboorteland dus zijn volgende werkgever.

Update - 10.40 uur (20 maart 2019) - Pasquali na dit seizoen definitief naar Western United

Sebastian Pasquali maakt na dit seizoen definitief de overstap naar Western United. De club uit Australië heeft de komst van de middenvelder bevestigd op haar officiële website. De Australiërs laten weten enorm blij te zijn met de Australische belofte. Pasquali speelde sinds begin januari 2017 bij Ajax, maar wist uiteindelijk niet door te breken.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
Ik heb het al paar weken geleden gezegd , bij
het eerste beste bod op talenten die gescout zijn door
" huis makelaars en of bevriende makelaars
van Ajax " gaan ze al de deur uit.
Je kan nu al zien dat het scouten van talent niet
klopt. Ze vissen alleen uit een vijver met B keus.
1 -2
Ozymandias
Wie is de zaakwaarnemer van Pasquali? Welke andere talenten doel je verder op?
1 0
SjaakWolfs
Waarom druk je
op random momenten op
enter dat maakt je reacties er
niet beter leesbaar
op
3 -1
Stibba020
Het lijstje met mislukte buitenlandse talenten word groter en groter..
9 -1
Libero
Echt hè? Afgezien van diegenen die al weg of verhuurd zijn vind ik alleen Traoré overtuigen. Kühn en Jensen moeten nu echt stappen gaan maken en Kotarski vind ik een twijfelgeval. Cerny een eventuele wisselspeler bij 1, maar geen basismateriaal. De rest vind ik ondermaats en gewoon slecht gescout.
5 -2
appeltje
En Danilo?
0 0
Libero
Heeft meteen plaatsgemaakt voor Traoré, dat zegt best veel. Maar idd is dat er nog een die ik als twijfelgeval zou bestempelen. Behendig, maar mist (nu nog) de nodige power en torinstinct die Traoré wel toont, vind ik.
Edit: dat gezegd hebbende: heeft net gescoord tegen Leverkusen.
*foot in mouth* ;)
2 0
Ozymandias
Danilo begon heel goed aan het seizoen en speelde terecht Sierhuis uit de basis van Jong Ajax maar is daarna wat weggezakt en Traoré maakt vanaf de eerste dag een betere indruk.
1 0
Libero
In de eerste seizoenshelft miste hij best veel grote kansen, toch? Ik moet toegeven dat ik niet alles van JA zie, maar wat ik zei: het missen van power en torinstinct is me van wat ik wel gezien heb het meest opgevallen.
Dat hij Sierhuis uit de basis speelde en hield is imho niet zo heel verwonderlijk; die liet weinig tot niets zien van zijn klasse van vorig jaar.
1 0
Ozymandias
Hij miste redelijk wat kansen maar hij voegde echt iets toe aan het combinatievoetbal. Traoré lijkt zo op het eerste gezicht een veel completere spits maar Danilo heeft aangetoond ook zeker potentieel te hebben. Hij paste zich heel gemakkelijk aan het niveau van de Eerste Divisie aan en dat had ik persoonlijk niet verwacht.

Ik vind trouwens dat Kühn en Jensen zich redelijk ontwikkelen. Het is niet alsof ze enorme stappen in hun ontwikkeling zetten maar ze zijn wel duidelijk beter dan een jaar geleden. Niet iedereen hoeft op een hele jonge leeftijd door te breken en als ze zich zo verder ontwikkelen. Dit seizoen zitten ze als tweedejaars A-junioren tussen de o19 en Jong Ajax in. Als ze volgend seizoen een vaste basisplaats veroveren kunnen we aan het einde van het seizoen 2019/20 zien waar ze staan.

Het valt me op dat mensen verwachten dat spelers steeds jonger doorbreken. Dat komt waarschijnlijk doordat Kluivert en De Ligt op zo'n jonge leeftijd doorbraken maar laten we niet vergeten dat zelfs De Jong pas op 20 jarige leeftijd een vaste basisplaats veroverde en dat niet als middenvelder maar als centrale verdediger. Kühn en Jensen zijn pas 19 jaar oud en het zijn geen talenten van de buitencategorie zoals De Jong.
0 0
xDusanTadic
Met alle respect maar zelden iemand gezien die zo traag is, moet je toch wel heel goed zijn wil je dat compenseren. Kan hij niks aandoen uiteraard, hoop dat hij in Australie wel het tempo kan bijbenen.
5 0
Minsc
Toch waren er hier veel die het een geweldig talent vonden, zou zeker Ajax 1 halen.
0 0
Duif63
Dan weet je meteen hoeveel kenners hier zitten.
2 -1
trooop
Zelfs in zijn beste wedstrijden (in jong) vond ik deze jongen te traag en te eenzijdig. Ajax moet alle internationale jeugdscouts eruit flikkeren en vervangen. Er is de laatste jaren een buslading aan buitenlands talent mislukt, zonder ook maar 1 voltreffer als compensatie.
5 -1
De_Realist
Ach Blind was ook altijd te traag en te eenzijdig, en staat toch in de basis van het eerst elftal.
0 0
Duif63
Mooi, werd tijd. Next.
0 0
wolterx
Van wat ik had begrepen heeft hij meerdere opties, is nog niet zeker dat hij terug naar Australië gaat. Opzich wel jammer, leuke knul met juiste instelling en als speler vond ik hem eerste half jaar in die driehoek met Bakker - Pasquali - Ylatupa leuk spelen.
2 -1
Ozymandias
Ylatupa is ook zo'n leuke voetballer voor in de kleine ruimte maar met te weinig inhoud voor het grote mannen voetbal. Alleen was dat bij hem eigenlijk in de o19 al wel zichtbaar terwijl het mij bij Pasquali bij Jong Ajax pas opviel. Ylatupa kon net als Younes zijn acties nooit doortrekken waardoor zijn directe tegenstanders vaak een tweede kans kregen om hem de bal af te pakken.
1 0
Nick
Pasquali en Bijleveld weg terwijl De Wit en Ekkelenkamp betrokken worden bij Ajax 1 en altijd spelen bij Jong.
Kan er bij mij niet in.
1 -7
Ozymandias
Heb je Pasquali tegen FC Dordrecht en Go Ahead Eagles op het middenveld zien spelen? Hij kon het tempo als middenvelder totaal niet aan en het spel ging hem dan ook geheel voorbij. Ik zie niet in waarom Ajax veel speeltijd in zo'n speler zou investeren. Talenten als Bijleveld, Jensen, Ekkelenkamp en (natuurlijk) Gravenberch hebben (veel) meer potentieel. Het is goed dat ze afscheid hebben genomen van Pasquali want als hij speeltijd had gekregen had hij grotere talenten in de weg gelopen. Zelfs als de vier die ik noemde niet kunnen spelen zou ik andere talenten (zoals Q. Timber, Llansana en Taylor) de voorkeur hebben gegeven. Ajax heeft momenteel behoorlijk wat talentvolle middenvelders en het is goed dat ze op spelers als Pasquali doorselecteren. Die had door zijn gebrek aan inhoud nooit een serieuze kans gemaakt om bij Ajax te slagen.

Mensen noemen Bijleveld steeds maar laten we niet vergeten dat hij gewoon een vaste basisplaats bij Jong Ajax heeft. Momenteel is hij geblesseerd maar van de 22 wedstrijden dat hij ter beschikking was heeft Reiziger hem 14 keer in de basis gezet. Twee van de acht wedstrijden dat hij op de bank zat was omdat hij niet helemaal fris was. Bijleveld was tot zijn blessure één van de spelers die het meeste speelminuten van Reiziger kreeg. Ondanks dat hij de afgelopen vijf wedstrijden heeft gemist door een blessure hebben alsnog maar vijf spelers meer speeltijd gekregen bij Jong Ajax dit seizoen.
3 0
Pierre Heno
De kloof tussen Ajax 1 en JA is veel te groot geworden. Dat baart toch wel enige zorg voor ( op) de toekomst.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, dat komt door een combinatie van factoren. 1) Het vroege vertrek van een aantal grote talenten uit de 1998, 1999 en 2000 lichtingen. 2) De vroege doorbraak van Kluivert en De Ligt waardoor de grootste overgebleven talenten uit de 1999 lichting ook nog eens heel snel uit Jong Ajax verdwenen. 3) De aangetrokken vervangers die de stap naar Jong Ajax niet aankonden (waaronder bijvoorbeeld Pasquali en Ylatupa). Ik baar me nog geen zorgen omdat de 2001-2003 lichting barst van het talent met ook nog eens vier talenten van de buitencategorie (Hansen, Gravenberch, Hoogewerf en Ünüvar).

De o19 is momenteel zeer jong. Het zijn bijna allen eestejaars A-junioren (zoals de broertjes Timber, Llansana en Van Gelderen), tweedejaars B-junioren (zoals Taylor, Brobbey en Hansen) en zelfs eerstejaars B-junioren (Hoogewerf en Ünüvar). In het komende anderhalve seizoen zullen meerdere van deze spelers zich in de basis van Jong Ajax spelen. Kijk bijvoorbeeld hoe makkelijk Jurriën Timber zich als 17-jarige aan het niveau van de Jupiler League heeft aangepast.

Jong Ajax is dit seizoen gemiddeld ook een stuk jonger dan vorig seizoen met veel meer officiele jeugdspelers die met Jong Ajax meedoen (Kühn, Jensen, Kotarski, Ekkelenkamp, Dest, Traoré en Gravenberch) en zelfs een basisplaats hebben. Ik denk dat Jong Ajax over twee seizoenen weer mee kan strijden om het kampioenschap. Ik denk dat Jong Ajax dit seizoen meer talent heeft dan vorig seizoen maar dat ze minder ver in hun ontwikkeling zijn en daardoor als team minder presteren.

Ajax heeft nog meer dan genoeg talent in de 1999-2003 lichtingen rondlopen met het potentieel om in de komende vijf jaar bij het eerste van Ajax door te breken. Natuurlijk zullen ze dat niet allemaal doen maar gemiddeld twee per seizoen moet wel lukken. Het gaat bij Ajax sowieso altijd maar om een paar talenten per lichting die doorbreken. Ik ben het dus met je eens dat het niveauverschil tussen het eerste en Jong Ajax momenteel te groot is maar het baart me geen zorgen voor de toekomst omdat ik denk dat dit maar kort zo zal zijn.

1999: (Kluivert)*, Lang, (De Ligt)* en Schuurs;
2000: Kühn, Jensen, Kotarski, Ekkelenkamp** en Dest;
2001: Traoré, de broertjes Timber en Llansana;
2002: Brobbey, Taylor, Hansen en Gravenberch;
2003: Rensch, Hoogewerf, Ünüvar en Bonnah.

*Natuurlijk al doorgebroken en in het geval van Kluivert zelfs vertrokken.
** Ik weet het, ik ben het enige AjaxShowtime lid wat denkt dat hij potentieel heeft. Ekkelenkamp beschikt over een redelijke functionele techniek en een groot spelinzicht. Ekkelenkamp heeft een vreemde motoriek waardoor het er allemaal lelijk uitziet maar als dat van je af zet zie je dat hij veel dingen goed doet. Hij wordt hier onterecht als een “loper” weggezet maar dat klopt helemaal niet. Intelligente loopacties zijn inderdaad een deel van zijn spel maar hij speelt dit seizoen veel vaker achter de bal dan dat hij voor de bal loopt.

Hij heeft dan ook zestien wedstrijden als rechtercentrale middenvelder gespeeld en maar zes als moderne ’10’. Ekkelenkamp is het ook gewend om het spel voor hem te hebben want hij was tot niet lang geleden een centrale verdediger. Hij ziet het spelletje voor hem goed en heeft daardoor regelmatige intelligente passes or loopacties de diepte in. Hij is niet creatief en niet iemand voor de korte steekpass (zoals bijvoorbeeld Eriksen) maar aan de bal doet hij meer goed dan fout en hij bespeelt als geen ander bij Jong Ajax de ruimte.
0 0
Petterson1964
Haha je kon er op wachten.
Wat wil je ook wanneer dravers de voorkeur krijgen en op handen worden gedragen.

Meneer Reiziger is een regelrechte ramp.
4 -9
DulceDesde
Hoezo een regelrechte ramp je kan er maar 11 opstellen en als de keuze groot is ja dan moeten er wel eens keuzes gemaakt worden die wij niet begrijpen. Maar dat je dan vol blijft houden met jongens zoals Lang de Wit en Ekkelenkamp en zo zijn er nog wel een paar. En dan stromen deze jongens nog door naar het 1e dat moet je niet willen kan je beter door selecteren het is voor die jongens ook niet leuk dat ze met veel trom geroffel worden binnen gehaald het is bij O19 niet veel beter daar zou een frisse wind qua trainer door moeten.
0 -1
geDaante
Ja joh, laat je goede technische talenten a la Bijleveld, Pasquali gaan, Mazraoui en Dest ook bijna, en ga vol voor simpele on-Ajax voetballers als De Wit en Ekkelenkamp.

Echt frustrerend die incompetentie mensen aan het roer bij Ajax.
5 -8
Web
Mazraoui? Speelt wekelijks in het eerste nog wel
Dest staat niet ter discussie doet het voortreffelijk, speelt wekelijks
Bijna weg, weer zoals gewoonlijk van de negatieve kant benaderen

Weet je waar het om draait bij Ajax?
Wat er in het eerste gebeurt, daar hebben ze een geweldige selectie, met een mix van jonge spelers en ouderen, dat heb je altijd nodig voor succes

Hoe kun je nu klagen dat er geen jeugd speelt
Dolberg, Frenkie, De Ligt, Donny, Onana, Neres, en Eiting
De een uit de opleiding, de ander jong gescout.
Daarbij ook nog eens een Sanchez opgehaald.
Eindelijk hebben ze door dat er routine nodig is om de jongeren te laten door groeien.
Hoe zo incompetentie mensen binnen Ajax?

Natuurlijk nooit tevreden zijn, gaan voor het beste, moet altijd het streven zijn
Ajax krijgt over de hele wereld lof trompetten, alleen een paar op AS lopen dagelijks de boel af te zeiken, en jij bent daar met afstand het best in

Als jij het voor het zeggen had, speelde Ajax allemaal met spelers rond de 20 jaar, en dan zondags lekker in de Arena NIETS winnen. ( supporters verdienen meer, willen Ajax goed zien voetballen, maar zeker ook winnen )
7 -3
EKS
Zeker deels eens, maar vind het verschil tussen onze basis zeg maar 13/14 spelers en wat we verder inzetbaar hebben op dit moment (bank/jong) ook wel erg groot
2 0
Web
Dat komt omdat de lat veel hoger licht bij Ajax nu.
De jeugd moet van een hoog nivaeu zijn nu om de stap te kunnen maken. Komen er wel een paar aan, Dest, Unuvar, Gravenberch

Ik zal er niet van opkijken dat Unuvar wel eens heel snel zijn debuut maakt in het eerste, deze jongen heeft zo veel talent, voetbald zo makkelijk, blijft uit de duels, over Gravenberch maak ik mij zorgen, die heeft een verkeerde zakenwaarnemer, denkt niet aan inversteren maar aan geld.

En ik denk dat Overmars allang lijntjes uit heeft liggen, denk zelfs dat Verthongen deze zomer al word gehaald.
2 -1
JopieCruijff
Wat een zielige opmerking weer mbt Gravenberch...gaat helemaal nergens over! Heeft niks met voetbal te maken.
1 0
Web
Zielige opmerking, volg je het een beetje?
Noem eens een voorbeeld met Riola in het belang van het talent ontwikkelen? Brengt ze allemaal jong weg.
Voor het geld kun je geen betere krijgen
1 0
Ozymandias
Je blijft Mazraoui er maar bij betrekken terwijl er een duidelijke reden was waarom hij nog geen contract had gekregen. Mazraoui was tot hij eerstejaars A-juniors was bezig aan een enorme groeispurt (als eerstejaars B-junior was hij kleiner dan Nouri) en toen zijn groeispurt klaar was zag je duidelijk dat Mazraoui moest wennen aan zijn nieuwe motoriek en het is altijd maar de vraag of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren. Het komt regelmatig voor dat een talent na een groeispurt zijn potentieel kwijt is. Trouwens, Dest heeft gewoon al jaren een vaste basisplaats en het is geen moment de vraag geweest of Ajax hem zou houden. Het is dus al helemaal absurd om hem in dat rijtje te zetten.
3 -1
Basajaxcied
Dan vraag ik me toch altijd af waar het mis is gegaan, kwam binnen als een enorm groot talent. Trainers waren erg enthousiast en volgens mij is hij ook vrij lang gescout, hoe kan het dan zijn dat er na twee jaar duidelijk wordt dat hij er toch niet zo veel van kan.
1 -1
Ozymandias
Volgens mij was zijn inhoud het probleem. In de Jupiler League kon hij het op het middenveld niet meer belopen waardoor het spell aan hem voorbij leek te gaan. Jammer want hij heeft zeker kwaliteiten aan de bal.
2 0
geDaante
Inhoud? Hij hoeft geen 90 minuten te maken. Desnoods eerst een helft, en daarna uitbouwen, zo bouw je inhoud op. En gewoon op zijn natuurlijke positie. Je gaat hem niet doorschuiven én ineens in de verdediging zetten. Dan valt ie natuurlijk tegen, en dan wordt ie daar weer op beoordeeld...

In je betere en beste talenten moet je investeren.

Maar nee, Reiziger en co. willen een 'winnend' elftal, en dat terwijl individuele ontwikkeling voorop zou staan.
6 -2
Web
Jij bent er bij? Jij ziet de training, denk jij nu dat elk talent door breekt?
Zo makkelijk allemaal.
Wij ( ook jij ) kunnen daar niet over oordelen, zien nooit een training.
Wat ik wel zie dat hij geen stappen maakt.

Ajax moet geen jonge spelers van de andere kant van de wereld halen, kan nooit goed zijn, totaal andere omgeving, te ver bij je vrienden en familie van daan.

Heeft hij er zelf niet om gevraagd? Zou maar zo kunnen, om bv boven staande reden
2 -3
trodat4030
In o19 speelde Pasquali heel erg goed, maar toen kwam ie óók al uit Australië en kwam ie ook in een heel andere omgeving terecht, hoe verklaar je dat dan? O wacht, dan moet je natuurlijk eerst naar een training kijken, want anders kun je geen oordeel vellen volgens jouw logica.... Right........

En nee, spelers vragen niet aan hun trainers of zij hun aub op een positie willen zetten waar ze werkelijk 0 kwaliteiten voor hebben. Spelers willen op hun vertrouwde positie spelen, want daar voelen ze zich het prettigst en presteren zij hebt meest optimaal.
2 0
Web
Ik zeg toch ook niet dat dit zo is?
Wat ik wel kan begrijpen is, dat spelers niet hele dagen met voetbal bezig zijn, en veel vrije tijd hebben, dat er dan niets beter is dan onder je vrienden of familie te zijn.
Als hij op de club is zal hij gelukkig zijn, trainen zijn wedstrijden spelen. Dus dat hij goed presteerd in onder 19 snap ik wel.
Jij zal toch ook wel begrijpen dat niet ieder talent zo maar even doorbreekt, hoeveel kunnen de laatste stap niet maken. Gisteren had je het over Schuurman ( was ik met je eens ) groot talent op het middenveld met Nouri en Donny.
Ook hij heeft de laatste stap ( schijnbaar ) niet kunnen maken, zo werkt het nu een keer, jammer genoeg.

Je ziet niet voor niks dat er vele jonge buitenlandse jongens het niet halen, zie je ook bij PSV.
Ik ben er van overtuigd dat je omgeving mee speelt in je omwikkeling als speler.

En dan uit Europa of Australië nog al een verschil.
Je vrienden komen maar zo niet even over
Er zijn altijd uitzonderingen, maar ik bedoel door de regel.

Natuurlijk wil iedere speler op zijn geliefde positie spelen, maar in de opleiding moet je werken aan de je zwakke punten, daar is een opleiding voor.
Uiteindelijk kom je op de positie waar je het best in bent.

Het belangrijkste is dat Pasqauli door groeit, en is het dan niet bij Ajax dan maar ergens anders, daar zal toch wel over gesproken zijn, wat is op dit moment het beste voor hem.
0 0
Basajaxcied
Naja het is natuurlijk een beetje dubbel, sws is de tendens wel heel erg bij Ajax dat je moet door breken rond je 18e of 19e. Als je ouder bent, wordt je al redelijk snel afgeschreven. Dit is natuurlijk ontstaan uit ervaring uit het verleden en dat er simpelweg geen tijd is om jaren te wennen aan het niveau. Echter denk ik dat Pasquali hier dan een slachtoffer van is, logischerwijs als je op je 19e als groot talent zijnde niet genoeg inhoud hebt op in de Keukenkampioen divisie te spelen. Dan snap ik wel dat ze afscheid van hem hebben genomen, maar toch was ik wel benieuwd geweest of als ze zoals geDaante aangaf meer tijd hadden gegeven wat er dan was ontstaan.
0 0
Ozymandias
"Inhoud? Hij hoeft geen 90 minuten te maken. Desnoods eerst een helft, en daarna uitbouwen, zo bouw je inhoud op."

Sommige mensen hebben van nature een kleine motor en het spelen van wedstrijden zal daar weinig aan veranderen. Pasquali heeft een zeer kleine motor en het zou me verbazen als hij daar nog grote stappen in gaat maken. Het gebeurd jaarlijks dat een talent wat indruk maakt als jeugdspeler de stap naar het profvoetbal op niveau gewoonweg niet aankan. Pasquali is zo'n speler gebleken.

"Dan valt ie natuurlijk tegen, en dan wordt ie daar weer op beoordeeld..."

Hoe kan jij nog in godsnaam weten of Pasquali daar op is beoordeeld. Hij is waarschijnlijk beoordeeld op het feit dat hij niet goed genoeg was voor het middenveld. Noem mij één middenvelder in de (sub-)top van Europa met een totaal gebrek aan inhoud? Voor dat soort spelers is in het moderne voetbal gewoon geen plaats meer op een hoog niveau. Spelers moeten zowel het nodige voetballende vermogen als de nodige de inhoud hebben. Daarom red zelfs een voetballer als Mata het niet meer bij de Europese top.

"In je betere en beste talenten moet je investeren."

Een 19 jarige die duidelijk een totaal gebrek aan inhoud heeft en daardoor het tempo van de Jupiler League niet aankan kan onmogelijk als één van je betere of beste talenten worden gezien.

"Maar nee, Reiziger en co. willen een 'winnend' elftal, en dat terwijl individuele ontwikkeling voorop zou staan."

Dat verzin je er zelf bij. Wij kunnen onmogelijk inschatten waarom Reiziger niet voor een bepaalde speler kiest. Ik neem aan dat als ze bij Ajax dachten dat Pasquali potentieel had hij wel meer had gespeeld. Er zijn hier veel mensen op AjaxShowtime die Schöne afschrijven omdat hij het niet zo kunnen belopen. Schöne is een loopwonder in vergelijking met Pasquali.
0 -1
trodat4030
Zonde, ik vond hem vorig seizoen in o19 echt dé drijvende kracht vh elftal. Naar mijn mening te vroeg doorgeschoven naar Jong waar ie amper speelde. Dit jaar gingen ze hem zelfs doodleuk als cv gebruiken met z’n 1.70, dat was t begin vh einde.
2 -1
MPAjax
lol hebben ze een amc als cv gebruikt dan zijn ze echt de weg kwijt
0 0
Ajax_026
De A-League (of Hyundai A-League, naar de hoofdsponsor Hyundai) is de hoogste nationale professionele voetbalcompetitie van Australië. Het is de opvolger van de min of meer mislukte National Soccer League, een competitie die van 1977 tot en met 2004 werd gehouden. De A-League startte in het seizoen 2005/06.

De A-League, een gesloten competitie, bestaat uit een competitie met thuis- en uitwedstrijden waarbij de clubs elkaar drie keer treffen. De hoogst geklasseerde clubs plaatsen zich aan het eind van de competitie voor de play-offfase waar met het knock-outsysteem wordt gewerkt. Aangezien de Australische voetbalbond (FFA) sinds 1 januari 2007 lid is van de Aziatische voetbalbond (AFC), nemen de winnaar van de reguliere competitie en de winnaar van de 'Grand Final' (of plaatsvervanger) deel aan de AFC Champions League.

De A-League startte in 2005 met acht clubs om zo stabiliteit te verzekeren. Zeven clubs waren afkomstig uit Australië zelf en één club kwam uit Nieuw-Zeeland. Adelaide United FC, New Zealand Knights, Newcastle United Jets en Perth Glory waren afkomstig uit de National Soccer League. Queensland Roar speelde in de jaren tachtig in de National Soccer League, waarna de club uitkwam in de Queensland State League. Central Coast Mariners, Melbourne Victory en Sydney FC werden in 2004 speciaal opgericht op deel te nemen aan de A-League. In 2007 werd New Zealand Knights vanwege financiële problemen opgeheven en in de A-League vervangen door Wellington Phoenix FC, eveneens uit Nieuw-Zeeland. Voor het seizoen 2009/10 werd de A-League uitgebreid naar tien clubs, Gold Coast United FC en North Queensland Fury waren de completerende clubs. Voor het seizoen 2010/11 werd Melbourne Heart als elfde club toegevoegd.

North Queensland Fury was de tweede club die afhaakte, de club hield het twee seizoenen vol in de A-league. Op 1 maart 2011 werd de club vanwege financiële problemen ontbonden. Ook de beoogde deelname van Sydney Rovers voor het seizoen 2011/12 ging niet door, zodat dit seizoen in oktober met tien clubs van start gaat.
0 0
trodat4030
Leuk, maar ik kan ook zelf een Wikipedia pagina opzoeken. Heb je ook een mening?
0 -1
Web
De ene kant jammer, maar het is allemaal net niet.
Je moet je afvragen of het wel verstandig is, om jonge jongens aan de andere kant van de wereld op te halen,
De stap is zo groot, ver weg van zijn vrienden en familie
0 -2
insectenverdelg
Zat eraan te komen.
0 0
GvanderK
Ik las eerst West Ham United, weet niet waarom.
1 0
Ozymandias
Haha, ik ook. Ik wilde al schrijven dat ik het vreemd vond dat juist een Engelse club voor hem was gekomen aangezien hij gezien zijn gebrek aan inhoud nooit een geschikte voetballer voor de Premier League zal worden.
1 0
Biss
Omdat het er op lijkt?
0 0
GvanderK
In een oog opslag leek het even zo ja. :p
0 0