Jong Ajax houdt punt over aan wedstrijd vol kansen

JesseTH, 01-03-2019 om 22:05, 27140 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Er werd met 2-2 gelijk gespeeld door de ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie, waar er in potentie veel meer goals hadden kunnen vallen. Noa Lang was met twee prachtgoals verantwoordelijk voor de Amsterdamse productie.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen voor Jong Ajax. Het was Noa Lang die meteen een knappe voorbereidende actie in huis had waarmee hij Ryan Gravenberch alleen voor de doelman zette. De middenvelder echter, zag zijn schot gekeerd worden. Onder het toeziend oog van een fanatieke groep Ajax-supporters werd FC Den Bosch daarna ook gevaarlijk. Uit een hoekschop werd nipt over gekopt.

Na ruim een kwartier was Jong Ajax érg dichtbij de openingstreffer. Vaclav Cerny kapte de bal af naar binnen toe en schoot van ver, maar hij raakte de paal. Aan de andere kant van het veld was het weer de beurt aan de opponent. Door een overtreding van Perr Schuurs werd de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd. Stefano Beltrame nam plaats en wist af te ronden.

Lang bleef de achterstand niet op het bord staan, want Lang liet zich opnieuw zien. Hij besloot niet na te denken, gewoon te schieten en zag zijn schot even later in de kruising belanden: 1-1. Het spel bleef hierna op en neer gaan, maar de meeste hoogstaande aanvallen waren van Amsterdamse makelij. Respectievelijk Lassina Traoré, Jurrïen Timber, Schuurs en Cerny kregen nog hun kansen, maar telkens was het de doelman van de tegenstander die stond op te letten.

Voor rust leek FC Den Bosch nog op voorsprong te komen, maar de ploeg van Michael Reiziger kwam met de schrik vrij. Een Brabantse poging verdween voorlangs. Waar ieder dacht aan een gelijke stand in de rust, bleek daarna niets minder waar. Noa Lang stond opnieuw op, speelde Traoré in, kreeg de bal terug en werkte met een prachtige stift af voor de 2-1. Met die stand werd wél gerust.

Na rust was het Ajax dat het spel bepaalde. Enkele minuten na de hervatting van de wedstrijd werd Nicolas Kühn gevaarlijk, maar hij raakte de lat. Dat moment bleek de aanzet tot een kansenregen van de beloften. Sergiño Dest kreeg via Traoré en Cerny een kans, maar het was weer doelman Wouter van der Steen die tegenhield. Hierna volgden mogelijkheden voor Cerny en Lang, maar zij hadden hun vizier op dat moment even niet op scherp staan.

Jong Ajax was heer en meester na rust, maar als je de kansen zelf niet afmaakt, dan weet je wat volgt. Het was weer Beltrame die voor de neus Dominik Kotarski verscheen en opnieuw faalde hij niet: 2-2. Hierna werd het even rustiger in de wedstrijd, maar het waren de bezoekers die ook nog bijna op voorsprong kwamen. Bertrame leek opnieuw te gaan scoren, maar Kotarski wist de kans fantastisch te stoppen.

Het spel van Ajax was flink ingezakt na de gelijkmaker van FC Den Bosch, maar toch was Traoré tot tweemaal toe nog dichtbij een treffer. Eerst schoot hij een bal behoorlijk goed richting het doel en vervolgens deed hij datzelfde met zijn hoofd, maar de bal wilde er niet in. In de slotfase gingen beide ploegen nog vol voor de winst, maar geen van beide wist die te pakken. Het werd 2-2 na een wedstrijd vol kansen.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, J. Timber; Gravenberch (Ter Heide 63’), Jensen, Lang (Pereira 78’); Cerny (Nunnely 78’), Traoré, Kühn.

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Pasquali, Pereira, Bakker, Nunnely, Bakboord, Solomons, Ter Heide, Thethani.

Opstelling FC Den Bosch:

Van der Steen; Väisänen, Marchioni, Khammas, Deijl, Verbeek, Blummel, Oulad Omar (Brouwers 83’), Holla (Felida 51’), Beltrame, Sappinen (Van der Sande 72’).

Wissels FC Den Bosch:

Romat, Felida, Carolina, Brouwers, Leijten, Van der Sande, Heus, Vermeij, Van Son.

Doelpunten:

0-1 Beltrame pen. (20’)

1-1 Lang (25’)

2-1 Lang (42’)

2-2 Beltrame (59’)

Bijzonderheden:

- De nieuwe regels zouden juist een voordeel voor Jong Ajax moeten zijn. Waarom? Dat lees je nu in onze BoJA.

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JopieCruijff
Nadat Gravenberch er in de 60e minuut uitging was Jong Ajax het helemaal kwijt. Ritme van de wedstrijd, zeker in de 2e helft werd door hem bepaald.
0 -2
Mivado
Niet gekeken, maar hoor weer goede verhalen over Traoré.. Nieuwe Pienaar, qua geschiedenis Ajax CT?
0 -2
altijdwelwat
Net terug van de Toekomst , genoten van een fantastische Lang op 10. Feitelijk schandalig dat we nu 27 wedstrijden onderweg zijn , en dat we voor een onbegrijpelijke reden al 24 wedstrijden naar de Wit of Ekkelenkamp hebben zitten kijken op 10. Als je Lang daar 27 wedstrijden had laten spelen ,had je de natuurlijke opvolger van Ziyech al in huis. Jammer dat je de wedstrijd uiteindelijk niet winnend afsluit , kansen genoeg.
7 -2
Ozymandias
Ik denk niet dat Lang het gaat redden bij Ajax. Hij speelt af en toe een goede wedstrijd maar de meeste wedstrijden van hem zijn teleurstellend. Dat neemt trouwens niet weg dat hij natuurlijk altijd boven iemand als De Wit verkozen zou moeten worden. Ik denk alleen dat talenten als Kühn (als buitenspeler) en Jensen (als middenvelder) meer potentieel hebben en dus ook meer kans om bij Ajax te slagen. Lang zou dan ook niet in mijn favoriete opstelling voor Jong Ajax staan:

Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, Kemper*; Jensen, Bijleveld, Gravenberch; Cerny, Traoré, Kühn

*Ik zou Kemper op linksback zetten omdat Bakker na dit seizoen vertrekt en ik denk dat ze Timber beter als (rechter)centrale verdediger bij de o19 kunnen laten spelen tot hij een basisplaats krijgt als centrale verdediger bij Jong Ajax. Kemper zou ik dus voornamelijk gebruiken bij gebrek aan beter. Na dit seizoen zal Ajax zeker een talentvolle linksback moeten kopen voor Jong Ajax want Salah-Eddine zal volgende jaar waarschijnlijk gewoon nog in de o19 spelen.
2 -2
Sampaoli
Wat doet Bijleveld daar? Lachwekkend dat je hem boven Lang verkiest.
2 -1
Ozymandias
Het aantal goede wedstrijden van Lang dit seizoen zijn op één hand te tellen. Bijleveld heeft een vergelijkbaar voetballend vermogen maar veel meer voetbal intelligentie. Het probleem van Bijleveld is zijn gebrek aan visie qua passing. Hij is goed op de vierkante meter maar moet vaker mensen de ruimte in sturen.
0 -1
geDaante
Niet mee eens, Bijleveld is een heerlijk verbindingsspelertje, heel beweeglijk, altijd aanspeelbaar, ook door zijn goede techniek, draaien en keren op de vierkante meter en lichtvoetigheid. Passt zo makkelijk, vaak zie je de voetbeweging niet eens, zo snel. Is zeer vaak bij gevaarlijke aanvallen en doelpunten betrokken in de vorm van vooracties, loopacties, etc.

Lang oogt soms spectaculairder doordat hij a la Ziyech graag beslissend wil zijn en acties eruit gooit. Bijleveld, en ook Jensen, zijn slimmer spelers, die wat minder opvallen.
0 0
altijdwelwat
Je moet Lang niet verwarren met Jensen, Lang is gewoon bezig aan een prima seizoen . Hij mag misschien niet je persoonlijke smaak zijn, maar Jensen meer potentieel toedichten gaat nergens over. Van alle jongens is jong is Lang momenteel het dichtste bij het eerste elftal.
1 -1
Ozymandias
Jensen heeft een groter voetballend vermogen en meer creativiteit. Lang speelt maar zeer af en toe een goede wedstrijd. Het is sowieso zeldzaam dat talenten met een gebrek aan voetbal intelligentie bij Ajax slagen. Lang is technisch niet goed genoeg om zijn gebrek aan voetbal intelligentie op te vangen.

"Van alle jongens is jong is Lang momenteel het dichtste bij het eerste elftal."

Volgens mij zijn er drie/vier spelers die dichter bij het eerste van Ajax aanzitten. Het zegt ook wel wat dat er tien spelers zijn die dit seizoen meer minuten voor Jong Ajax hebben gespeeld.
0 -2
altijdwelwat
We hebben schijnbaar een totaal andere kijk op voetbal , helemaal prima verder.
0 0
EKS
Mooi dat het weer genieten was!

Qua natuurlijke opvolger van Ziyech dan denk ik in eerste instantie toch aan Mazraoui. Kan eigenlijk niet wachten tot het zover is.
0 -3
GrandMasterFlex
Maakt een goede ontwikkeling door, is volgens mij ook echt een. trainingsbeest. Denk dat Lang wel toekomst heeft in Ajax 1.
4 -1
Ajax#1900
Mooi dat hij het op die positie zo goed doet. Vond het als buitenspeler niet bijzonder en hij heeft z'n uitstraling behoorlijk tegen. Misschien wordt het idd nog wat. Altijd goed om eigen jongens in het eerste te zien ipv te veel te betalen voor eredivisie middelmaat.
4 0
NouriVandeBeek
Prima 70 minuten, maar 20 minuten in de wedstrijd was Jong Ajax het helemaal kwijt zeg. Traoré met een positief optreden.
6 -1
Sampaoli
Nogal kritisch hier. We spelen hartstikke goed tegen Den Bosch. Lang op 10 als uitblinker, Traoré heel sterk en ook Schuurs (ondanks 1(!) foutje, gelijk een goal tegen) speelde sterk.
10 -1
inStasis
Jensen 3.5 miljoen 5 jaar contract mag wel eens wat laten zien, die jongen heeft nog geen enkele wedstrijd uitgeblonken.
11 -2
Ozymandias
Ik vind dat hij dit seizoen wel een veel betere indruk maakt dan vorig seizoen. Hij is veel meer bij het spel betrokken wanneer hij zelf niet in balbezit is. Hij moet inderdaad nog wel een stuk meer laten zien maar als tweedejaars A-junior doet hij het redelijk bij Jong Ajax.
4 -3
Sampaoli
Speelde vandaag een zeer goede eerste helft en een degelijke tweede. Is een prima nummer 8, zal fysiek nog beter moeten worden. Daar heeft hij nog de tijd voor in Jong Ajax.
4 -2
inStasis
Speelde vandaag zeker niet slecht, maar als je als jeugdspeler 3.5 miljoen moet kosten verwacht ik meer dan wat hij tot nu toe heeft laten zien.
7 -2
Sampaoli
Zit wel wat in, hij is geen talent uit de buitencategorie en misschien verwacht men dat wel voor dat geld. Hij kan er echter weinig aan doen dat hij zoveel gekost heeft. Speelt dit seizoen eindelijk goed en laat potentieel zien. Ten Hag is ook gecharmeerd van 'm, hij traint namelijk regelmatig met Ajax 1 mee.
1 -1
DUDE92
Laatste kwartier is wel erg matig zeg, van beide kanten. Ajax heeft duidelijk het overwicht, maar heeft maar één klein kansje kunnen creëren.
3 0
Dexy
Sinds Lang eruit is, is het positiespel duidelijk een stuk minder geworden.
3 -1
AJAIXIXIXI
Ik hoop Lang binnenkort een keer bij het eerste te zien, op 10 is het echt een geweldige voetballer.
4 -1
inStasis
Waarom lang eruit ipv jensen??
5 0
RayJordaan
Blijft toch een dingetje he, Ajax en kansen missen..
6 0
inStasis
Typisch
3 0
Dexy
Godsamme...
0 -1
Dexy
Kansen benutten, jongens!
1 -2
Jeroenb25
Gravenberch leek weer lekker bezig te zijn met Bogarde toen ze het veld na de rust weer opkwamen... Ik hoop echt dat dat goed gaat. Of Gravenberch moet gewoon zo snel mogelijk bij het eerste gaan spelen
3 -2
Ajax#1900
Of zo snel mogelijk normaal doen. Je gaat toch geen wangedrag belonen met een plek bij het eerste?
8 0
Jeroenb25
Nee tuurlijk niet, hij moet ook gewoon normaal doen. De instelling bij veel spelers bij ajax is vaak nog wel discutabel. Maar als hij het op basis van zijn spel verdient zou ik hem de kans wel geven. Dit seizoen zit dat er nog niet in, maar volgend seizoen wellicht.
2 -1
Lazell
Is er bekend geworden wat het is? Heb ik iets gemist?
0 0
Ajax#1900
Dan zijn we het eens. Ik zie hem volgend jaar wel doorbreken in het eerste overigens
0 -3
Ajax#1900
Dan zijn we het eens. Ik zie hem volgend jaar wel doorbreken in het eerste overigens
2 0
RaynoFischer
Idd mag het nog zo'n talent zijn, moet zich eerst maar eens gaan gedragen
4 0
AJAIXIXIXI
Sarcasme?
0 0
Dexy
Oei, goed schot van Kühn op de lat. Jammer.
0 -1
Bky
1-2 achter, sportief wanbestuur!
1 -2
RaynoFischer
Allemaal de schuld van Ten Hag dit, volgens Driessen en Verweij ;)
1 0
DUDE92
Haha, ik refresh na een half uur weer de pagina, mn eerste reactie was "shit"
2 0
Nouwske
Score staat verkeerd om
5 0
TusanDadic
Was net ook al op Twitter.. Ik weet niet wie er bezig is, maar de alcohol vloeit al rijkelijk.
0 0
MPAjax
degene die de score bijhoudt kan de wedstrijd ook niet zien >.
1 0
sucre
staat gewoon 1-2 als stand....
1 0
TusanDadic
Jaaaaaaaa, weer. Lang lijkt ook wel een stuk beter in zijn vel te zitten.
5 0
Pheadrus
Ozimiandas heeft vaak gezegd dat Lang beter is op het middenveld. Hij heeft veel meer rendement daar.
4 -1
HeavenlyDivine
Ik denk dat iedereen dat zegt
1 0
Dexy
Lekkere pot hoor, met kansen over en weer en een goed spelend Ajax.

Edit: Lekker gedaan door Traoré en Lang! Traoré zou zomaar een potentiële spits voor Ajax 1 kunnen worden over een jaar of 2. Is zo sterk aan de bal en meevoetballend meer dan prima.
3 -1
IboAFCA
Noa Lang ontketend op het middenveld
2 0
inStasis
traore beest man, en goed afgemaakt lang
5 0
TusanDadic
Slecht schot van Timber.. Had de 2-1 moeten zijn, veel te weinig power.
4 0
insectenverdelg
Heb de laatate weken meer en meer het gevoel dat bij Lang eindelijk het kwartje is gevallen. Als hij mentaal snapt waar t om draait, kan hij nog wel is verder komen als ik lang gedacht heb.
3 0
Starring
Speelt weer eindelijk vanaf het middenveld. Zijn dynamiek en bewegelijkheid komt dan goed van pas.
3 0
insectenverdelg
klopt maar t is meer dan dat. Heb t gevoel dat hij snapt dat hij nog heel veel moet doen. De jongen barst van t talent, maar liep over t veld alsof hij al een vedette is. Maar sinds de winter lijkt hij wel een soort wake up call gehad te hrbben. werkt harder, zegt verstandige dingen in een interview en heeft veel minder dat onterechte verongelijkte over zich heen. Ik was bang dat t nooit zou komen, maar mss komt t toch nog goed met Lang.
2 0
Starring
Laten we het hopen dat het kwartje is gevallen. Ik gun hem de doorbraak in Ajax-1. Hij en Kluivert waren ooit beide smaakmakers in hetzelfde jeugdteam.
0 0
TusanDadic
Lekker Lang!
2 0
AJAIXIXIXI
Lang speelt weer eens vanaf het middenveld en het betaald zich direct uit!
3 0
Dexy
Waarvoor werd die pingel nou eigenlijk gegeven?
0 -1
TusanDadic
Botman, domme lul.
0 -1
hilversum
Vond dest vorige ween goed spelen...veel dreiging
0 0
Pheadrus
Dit is de basis opstelling voor het winnen van de Youth League. Alleen Schuurs en Cerny mogen niet mee doen. Ik hoop zo dat Ajax nu eindelijk de Youth League serieus neemt.
2 0
Sampaoli
Heerlijke opstelling. Helaas geen stream. Op Fox kunnen we allang niet meer rekenen.
1 -1
Pheadrus
Wissels; Bakker??????
Wie is dat? Mitchel Bakker is toch naar PSG.
2 -1
wolterx
Gaat in de zomer pas omdat papierwerk niet rond kwam, mocht het een serieuze vraag zijn.
3 0
Pheadrus
Dank, had ik niet mee gekregen
0 0
RayJordaan
Heerlijke opstelling
3 0
geDaante
Eindelijk door omstandigheden een voetballend middenveld. Te triest dat men daar normaliter niet voor kiest.
8 -3
DUDE92
Gek genoeg vind ik dit bijna zelfs té aanvallend, Gravenberch is niet een pure 6, en Lang en Jensen zijn beide zeer aanvallend ingestelde middenvelders. Maar wel verfrissend, dat zeker. In de KKD moet dit zeker kunnen.
0 0
Dexy
Inderdaad. Pas de 2e keer dit seizoen dat Reiziger met deze opstelling speelt.
2 -1
Nouwske
Wéér wordt het niet uitgezonden. Kut Fox!!!
3 0
Mocrodammerr
leven is zwaar tekort om naar jong ajax te kijken man
0 -8
AJAIXIXIXI
Beste opstelling van Jong Ajax! Heerlijk middenveld ook.
1 0
Dexy
Heerlijke opstelling op papier!

Gewoon zoals het Ajax beaamt: alles op de aanval en met veel creativiteit.
0 -1
wolterx
Reiziger wilt vandaag alles op de aanval spelen ofz? Bizar aanvallende ploeg, mooi op te zien.
2 0
daancruijff14
Off: weet iemand wanneer de kaartverkoop voor de future cup begint?
1 0
Wout1988
Het zou deze week zijn
2 0
GvanderK
Alweer geen Jong Ajax op FOX. Heeft Ajax ooit iets verkeerd gedaan bij die zender?
2 0
DannTheDon020
Ze hebben de concurrent op het shirt
2 0
GvanderK
Inderdaad ligt misschien gewoon aan Ziggo.
1 0
Cleo9
Vanavond weer eens op de Toekomst kijken
2 0
RayJordaan
FOX aan de schandpaal!
5 0
didierajax020
Den Bosch staat derde. Nog steeds niet uitzenden deze pot. Sneu.
9 0
Jonasajaxdenmark
Sorry that this is OFF topic, but.....

Can anyone tell me what time Ajax will do the training-session saturday 30. March? (the day before the important game against psv)

I am coming to Amsterdam that weekend to support the greatest club in the world together with the greatest fans! X X X

So does anyone know what time Ajax til do the training-session that day, - saturday 30. march?

Thanks a lot guys!
9 0
appeltje
There is no open training session announced for that day, so I wouldn't count on it to happen. However, if there will be an open training session, it will be announced by Ajax.
3 0
Ajax#1900
And be sure to join the pre game entrada of course :) (YouTube it, it's worth it)
1 0
Jonasajaxdenmark
I am so much looking forward to the pre match entrada. I have watched all the videos at youtube :-)

Where and when will the the entrada be announced? At what internet site?

Thanks a lot. I appriciate all your answers and help!
2 0
Ajax#1900
Just be there 2 hours before kick off. It's under the bridge going in the JC Arena, impossible to not find it haha
1 0
appeltje
Is there going to be an entrada? Haven't heard about that yet.
0 0
TimAFCA
Nothing confirmed indeed, but I think it would be logic to do one.
1 0
TimAFCA
Almost every training of Ajax is closed down for fans. Most of the time before the games against Feyenoord we have opentraining. I don't know if it will be the same for the game against PSV, I expect it tho. Further information will follow from Ajax, I think.
4 0
Jonasajaxdenmark
Thanks a lot.

Ok - I was inspired by the videos from traning-sessions ahead of the matches against Feyenoord. Very cool athmosphere. But it makes good sence that this last and important training will be a closed.

Thanks a lot. I appriciate your answer!
1 0