De Jong: 'Interview is eerder opgenomen, hoor'

BVeenstra, 25-02-2019 om 07:15, 15960 views, De Telegraaf, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong heeft na een iets mindere periode de stijgende lijn weer te pakken. De middenvelder vertrekt na afloop van dit seizoen naar FC Barcelona en toen De Jong laatst enkele mindere wedstrijden speelde, werd gezegd dat hij te veel bezig zou zijn geweest met zijn transfer. Die gevoelens werden versterkt toen er deze week een interview op de site van FC Barcelona verscheen.

'Maar het interview is eerder opgenomen, hoor', zegt De Jong in De Telegraaf. 'Ik had het liever niet gedaan, maar je bent dat nu eenmaal verplicht als je naar een nieuwe club gaat. Ik had gezegd: "Zet het maar iets later online". Want vlak na de transfer had je er misschien helemaal discussie over gehad. Gelukkig hebben we ruim gewonnen. Anders had iedereen er een mening over gehad. Op het veld heb ik wel laten zien dat ik nog steeds met mijn gedachten bij Ajax ben.'

Juist dat laatste laat De Jong de laatste wedstrijden in ieder geval steeds meer blijken. 'Na de winterstop maakte ik minder dribbels en speelde ik minder onbevangen. Terwijl dat juist mijn kracht is. Dat moet ik nooit verliezen', aldus de middenvelder in het Algemeen Dagblad, waarna hij uitlegt wel te kunnen begrijpen dat er extra op hem wordt gelet nu hij 'de man van 86 miljoen euro' is. 'Vanaf dat moment wist ik: iedereen let op mij en elk foutje wordt eruit gehaald. Dat heeft toch wel invloed gehad op mijn spel. Onbewust dan. Want het was niet zo dat ik er in het veld continu aan dacht.'

Tegen Real Madrid speelde De Jong weer een goede wedstrijd en sindsdien gaat het de goede kant op. 'Tegen NAC had ik die dribbels ook wel weer, maar toen was het kennelijk niet zo opgevallen', zegt De Jong, die nog wel ruimte ziet voor verbetering. 'Vandaag (zondag, red.) was het wel oké, al kan en moet het nog een stuk beter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Weet u , AS kan soms een leuk platform zijn waar hele leuke uiteenzettingen staan door menigeen over tactiek ed.
Alleen sinds enkele maanden verschijnt er 2 of 3 keer per week (soms zelfs iedere dag)een quote van de Jong of van iemand die iets over hem zegt . waarvan het nog maar de vraag is of het waar is .Dat leg ik nu meestal naast me neer . Maar soms wordt er enorm stemming gemaakt over spelers wat je terughoort in het stadion . vaak zij dat dezelfde figuren die hier als kalkoenen reageren op iedereen scheet die met de Jong te maken heeft. dat is jammer en irritant.
AS heeft niet de redactionele verantwoordelijkheid om dit in goede banen te leiden ,sterker nog , ik denk zelfs dat AS hier zelf de oorzaak van is .
Dan rest mij niet anders om of te reageren of AS helemaal niet meer te lezen , maar daarvoor vind ik het soms te leuk of informatief , ook de humor vind ik soms heel leuk .
Dan lijken mijn reacties zeurderig , maar ik reageer in feite in de hoop dat dat gezeur over de Jong een keer ophoud. Hij gaat toch weg nu ? Waarom dan toch altijd die ruis in de lucht houden ? Wat voegt het toe?
0 0
AgeM
Kan iemand mij uitleggen hoe de Nations L , waarin Frenkie een keer goed gespeeld heeft,
precies werkt ? En wat het belang er van is ?
Bij voorbaat dank!
0 0
Rockpotje
Het is een toernooi dat futloze oefenduels moet vervangen. Op basis van de NL-ranking werden ook de potten voor de EK-kwalificatie bepaald. Helaas lootte Nederland de zwaarste nummer 2 (Duitsland). Als poulewinnaar doet Nederland nu mee aan het kleine finale toernooi deze zomer in Portugal waar nog een 'officiële' prijs gepakt kan worden als winnaar van de NL. Na de kwalificatie is er bovendien een play-off waar nog vier tickets voor het EK te verdelen vallen onder de beste teams van elk niveau (A t/m D). Hierdoor maken ook kleinere landen een beetje kans om zich te plaatsen voor het EK.
0 0
AgeM
Dus het zijn een soort veredelde oefenwedstrijd . Waarom wordt er dan waarde aangehecht ?
0 0
kaashaas
Weet je wat hier wel eens vergeten word...
Wij Ajax hebben de laatste jaren altijd weer talenten klaar staan die het stokje gewoon weer overnemen.

De Jong is een geweldig talent maar is met zijn inbreng die hij nu heeft echt wel vervangbaar.

Hij is niet uitgeleerd en zal bij Barcelona ook gewoon gezien worden als een kneedbaar talent .

Wij zien het maximale van de Jong nu ook niet in deze positie waar hij nu speelt.

De situatie word steeds mega gehypet die jongen kan daar niets aan doen..
0 0
mercurius3
Talenten hebben tijd nodig om te rijpen. De jong had ook nog minimaal een jaar nodig bij Ajax om echt zijn stempel te drukken. Steeds talenten door talenten vervangen leidt tot een grillig elftal en geen prijzen.
0 0
Freddy Al
Laten we even meenemen dat de transfer van Frenkie naar Barcelona ook een enorme stimulans is voor spelers om voor ons te spelen.
Als we de komende jaren nog meer Frenkie's in het eerste hebben staan die dezelfde weg willen bewandelen worden we daar zelf ook beter van.
3 0
AgeM
O dan geld het niet meer , want ik deed gisteren het laatste kwartier iets goeds!
Voor het commentaar op mijn post sluit ik mij aan bij de mening van Maxwell5 verder op dit forum nl "Stomheid kent geen grens "
1 -7
mercurius3
Speelde de laatste twee wedstrijden gewoon goed.
7 -2
Ajax_026
bullshit was de eerste helft tegen Ado gewoon slecht. Herpakte zich de 2de.
0 -7
mercurius3
Ja eerste helft en tweede helft heel goed. Dus gewoon goed.
4 0
Web
Ik heb daar geen moeite mee, Frenkie liet gisteren zijn benen spreken, en daar draait het om
Hij zou iets meer evenwicht kunnen zoeken tussen gelijk spelen en indribbelen, daar kan hij nog veel winst boeken.
3 -1
AgeM
Tegen ADO...... terwijl de wedstrijd al in de tas zat.
0 -6
mercurius3
Je kunt ook doordraven in gezeur. Ben vaak kritisch geweest op de jong, maar heeft het de laatste wedstrijden redelijk tot goed gedaan.
1 0
AgeM
Ik lees jouw uiteenzettingen graag , maar nu doe je of jouw mening een dagvers product is, als het tegen 010 of Real weer niks is, draai je dan weer?
0 0
MickS
Snap alle commotie niet. Wanneer wij een nieuwe speler aantrekken, willen we ook graag van alles al horen over/van hem, en vinden we het heel normaal dat Ajaxmedia of andere media al interviews met diegene doet. We willen het ook graag! Vinden het heerlijk om te horen dat een speler voor ons kiest en waarom.

Waarom zou het dan een probleem zijn wanneer De Jong interviews geeft aan Barca? Hij is echt niet meer of minder met Ajax bezig. Sterker nog, ook al speelde hij de 1e wedstrijden niet 'bijzonder' na de winterstop (wat eigenlijk voor alle spelers gold, en dus niet alleen hij), zou me zo kunnen voorstellen dat je juist nog steeds je best wil doen, zodat je daar niet begint met 'ohoh, wellicht hebben we een foute aankoop gedaan want hij speelde als een krant het afgelopen half jaar'.
3 0
Finidi en Nwanko
Mee eens! En veel mensen lijken hem er de schuld van te geven dat er 86 miljoen voor hem wordt neergeteld. Héél raar natuurlijk!! Laten we blij zijn dat we veel geld in het laadje krijgen door hem ipv ons op hem af te reageren.
1 0
Rentokill
Het is dus al zo erg dat een voetballer rekening moet houden met wanneer een interview verschijnt omdat anders de pers en 'reageerders' klaar staan om te hakken...
2 -1
Juichtoon
Voetbal is een optelsom van keuzes zei Johan eens. " Degene met de minste fouten wint".
Dit is wel een behoorlijke inschattingsfout geweest.
0 -1
Bocarra
Dit is zo onprofessioneel. Ajax had hier nooit mee in mogen stemmen. Het is zeker niet onschuldig zoals Frenkie beweert. Eerder stelde hij ook al dat de transfer geen invloed op zijn spel had. Nu geeft hij toe dat het wel degelijk invloed heeft. De focus dient voor 100% op Ajax te zijn gericht. Dit ligt natuurlijk niet alleen maar aan de speler en zijn begeleiding. Ajax had hier nooit mee in mogen stemmen. Het kan je het kampioenschap kosten.
1 -6
Ajaxadept
Weet je wat onprofessioneel is, als Ajax fan te pas en te onpas je beste spelers in je team afvallen en voor alles bekritiseren. Het is de droom van iedere voetballer om "ooit" voor je droomclub te kunnen spelen. Ajax zelf heeft daar (gelukkig) bepaalde voorwaarden aan verbonden, een absoluut hoge transferprijs, en als dat bij elkaar komt zijn beide partijen gelukkig. Dat de pers dan consequent loopt te zeiken als een speler even iets minder speelt, en dan tevens met het prijskaartje loopt te wapperen is echt tenenkrommend! Wees blij dat en Ajax en Frenkie op deze wijze gebruik kunnen en mogen maken van een "toptransfer", want beiden worden er beter van!
4 0
Ajax27
Iedere boerenlul met 1 hersencel weet dat als je als 21e jarige jup een transfer maakt voor 75 miljoen en potentieel zelfs 86 miljoen waard bent... dat in iemands hoofd gaan zitten. Zo speel je 3 jaar geleden nog bij Willem II, wordt er bij Ajax naar het gouden 3-tal (frenkie, nouri, vd beek) rustig omgekeken en durven ze het niet aan om het 3-tal vroeg te brengen... en zo ben je na 1,5 seizoen Ajax1 meer dan 75 miljoen waard.

En onprofessioneel? Van wie? Van Ajax die Barcelona had moeten weigeren? Grootste transfer ooit in de eredivisie, bijna het dubbele van Sanchez een paar jaar geleden toen iedereen ook met open mond naar het mega bedrag keek? Ajax is een bedrijf. Een bedrijf wat voor de korte en lange termijn gerund moet worden. Niet alles draait om het voetbal, kan niet op dit niveau. Als je dat niet snapt... tjah dan moet je fan worden van je locale voetbalclubje op het 3e niveau amateur zondagscluppie. Daar gaat het echt alleen om voetbal.
8 -1
AgeM
Inderdaad ! en ook nog een beursgenoteerd bedrijf , met alle onzin die daarbij hoort ! Grootste gedeelte zakelijk .
0 0