Schöne weerspreekt: 'Snap de discussie niet zo'

BVeenstra, 23-02-2019 om 08:10, 28114 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne kan niet zoveel met de discussie dat hij door analisten te traag, te oud en niet geschikt voor topwedstrijden wordt genoemd. De Telegraaf is het er ook niet mee eens en schrijft dat de routinier van Ajax tijdens Ajax - Real Madrid het ongelijk van zijn critici bewees.

In De Telegraaf krijgt Schöne een aantal stellingen voorgelegd en een daarvan is of de middenvelder de voortdurende discussie over zijn waarde in topwedstrijden vermoeiend vindt. 'Ik denk dat ik tegen Real Madrid heb laten zien dat ik een vrij behoorlijk niveau kan halen. Natuurlijk heb ik ook mindere wedstrijden gespeeld. Maar ik snap de discussie niet zo, want ik ben nóóit een snelle speler geweest, maar wel een snelle denker. Het is nooit leuk om negatieve dingen te horen, maar het hoort erbij.'

Schöne merkt verder op dat Ajax na de winterstop wisselvallig presteert en wil de Amsterdamse club de titel pakken, moet er weer constant gepresteerd gaan worden. Een verloren uitduel zoals bij Heracles Almelo mag dan ook niet meer voorkomen. 'Als je zo door het ijs zakt en zo piekt, zou je het op het mentale kunnen gooien. We gaan écht niet wedstrijden in met het idee "laten we eens een paar procenten minder geven". Het mag niet, maar het overkomt alle grote clubs. Voor mij is het iets ongrijpbaars.'

Tot slot spreekt de Deense middenvelder ook over de transfer van Frenkie de Jong, die voor maximaal 86 miljoen euro naar FC Barcelona verkast. Veel geld vindt Schöne. 'Maar die bedragen worden nu voor zulke goede voetballers betaald.' Schöne noemt De Jong hoog in het lijstje van beste spelers met wie hij samenspeelde bij Ajax. 'En ik denk dat hij alleen nog maar beter wordt als hij tussen nog betere voetballers staat. Of hij de ballen van Lionel Messi krijgt of van Schöne scheelt wel effe', grapt hij tot slot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Schöne is gewoon niet goed genoeg voor een basisplaats bij Ajax, zo simpel is de discussie. Teert op zijn uitstraling en status in de groep, en op de wedstrijden waarbij Ajax zeeën van ruimten op het middenveld krijgt, dan speelt ie vrij goed. Zodra de druk toeneemt en er een tandje bij moet, valt Schöne als eerste door de mand. Dit is al jaren bij iedereen bekend, echter blijven trainers hem maar opstellen.
2 -4
ETM
Is juist het makkelijkst op de bank te zetten, dus teert op zn status is sowieso onzin. Zn status is dat hij geen restwaarde heeft en niet gaat mokken als hij op de bank zit.
Ajax krijgt overigens zelden zeeen ruimte op het middenveld. Sorrie, maar 'supporter sinds' vat je post wel treffend samen. ,)
0 0
supporter sinds
Gelul
0 0
Bazenvan95
Schone is de balans op het middenveld.
Ajax gaat denk ik een megabod krijgen op international Tagliafico, die gaat dan niet blijven. Mocht de defensie supersterk zijn centraal dan kan Sink weer op linksback(als hij speelt zoals onder Bosz). De stand in moet echter defensief sterker zijn, Dit geldt ook voor op rechts, dus als Veltman wil blijven prima en anders gaan zoeken naar een bikkelharde en snelle gast die in ieder geval goed verdedigt. Ziyech moet vervangen worden door een zekerheidje aka nummer 10 achtige speler met die gevaar sticht en risico in zijn spel heeft en niet vies is om druk te zetten. De Ligt is ook gone denk ik, dus die moet opgevangen worden door Fosu-Mensah, een nieuw talent of een sterkhouder in de eredivisie, Magallan is niet voldoende hiervoor.
In de spits/aanval, Hopelijk Suarez terug en anders een over the hill maar goed genoeg voor eredivisie aanvaller die behendig is en in de Europese top heeft gespeeld(moet kunnen met het budget van ajax, zeker als we weer CL spelen).
De Jong moet gewoon door een nieuw Ajax talent vervangen worden. Neres(die denk ik al weg wil) kan in principe opgevangen worden door de vleugelspelers die we al hebben maar nog niet spelen, of je moet hem super belangrijk maken waardoor hij wil blijven als sterspeler en zo zijn toptransfer kan verwezenlijken. Dolberg en Vd Beek, doen er verstandig aan om te blijven, om hun waarde voor dit elftal te bevestigen. Ik zou voor de balans in ervaring Huntelaar en Schone(die nog steeds zijn waarde heeft) 1 extra seizoen gunnen, al zullen ze nog minder spelen. Blind zou ik op 6 zetten als er een sterk genoeg centraal duo staat0
0 -1
Rentokill
Schone is die speler van wie het niet opvalt hoe goed hij speelt. Pas als je hem wisselt zie je het verschil. Mooiste recente voorbeeld was tegen Real Madrid. De laatste 20 minuten waren we de controle op het middenveld kwijt en golfde het veel meer op en neer. Dat was toen Schone eraf ging.

VdBeek in vorm heeft wel de gave om elke afvallende bal te hebben. Moet t meer van zn power hebben. Daarom staat hij goed als aanvallende middenvelder. Een 6 met rust aan de bal, slimme loopacties en korte passjes zoals Schone is hij niet.
3 -1
supporter sinds
Helemaal met je eens
0 -1
Joseph
Grappig dat dit precies naar buiten komt als blijkt dat het team (wederom) beter draait met Donny op zijn plek. Schone is wat handiger dan andere met het uiten van onvrede.
1 -2
ovopiet
Meneer benleiden, het is nu wel duidelijk dat je gewoon je gelijk wilt halen. Stop nu maar met reageren.
0 -1
020bornraised
Bewijst zich elk seizoen weer
7 -1
Daneman
kunt het ook totaal anders bekijken. stel Hakim en Frenkie zijn prima aanvallende middenvelders, maar defensief (fysiek) kwetsbaar. Dan is natuurlijk soms erg belangrijk dat er nog een middenvelder is die met de optelsom fysiek, sluw, sterk, snel, verdedigende kwaliteit, taktiek absoluut van meerwaarde is. In dat plaatje past schone niet. Dit voorbeeldje kom ik tot treurens toe mee. Poulsen die van Bommel in begin van psv-ajax zo "bespeelde" dat van Bommel nooit meer echt in de wedstrijd kwam. Zo iemand mist ajax.
0 0
JanTa
Hij mag misschien wat trager geworden zijn maar als er iemand is die 100% voor zijn sport leeft dan is dat Lasse wel en heeft in der loop der jaren een enorme pak aan ervaringen opgedaan dat je niet mag onderschatten. Net als Litmanen is hij een Ajacied voor het leven geworden wat ook wel eens gezegd mag worden.
8 0
nuff-said
Meningen zijn verdeeld hier zie ik. Schöne is onze pirlo. Dus als je niet van schöne houdt dan kan je ook niet fan van pirlo zijn geweest. Ik denk dat als je geen fan bent van zulke voetballers dan ben je geen fan van technisch begaafde spelers die van alles kunnen doen met een bal. Ik zag iemand ook blind bekritiseren. Blind is ook technisch begaafd. Daarom paste hij niet in het voetbal van Man U. Maar deze 2 passen perfect bij ajax om het voetbal te spelen dat bij ajax past
4 -3
Joseph
De enige overeenkomst met Pirlo is zijn leeftijd en zijn positie op het veld.

Frenkie is de grootmeester op het middenveld, hij bepaald de snelheid van het spel. Blind is ook een speler die dat kan, beide technisch begaafde spelers inderdaad. Schone kan dat niet, dat zag je toen Frenkie en Blind centraal achterin stonden, toen moest Schone het doen en werden we compleet vernederd in Eindhoven. Feyenoord was ook zon voorbeeld, met een beetje druk zakt hij als eerste door zijn hoeven, dat gebeurt Pirlo echt niet.
0 0
Red Devil
Net als veel spelers heeft ook Lasse moeite met het ouder worden denk ik want hij vind het spelletje nog altijd leuk.
1 -1
DeMeervanweleer
Fijne voetballer en gozer hoor, ik betrap hem er wel vaak op dat hij en balverlies lijd en de pure snelheid mist om die vervolgens terug te veroveren, dat breekt je in topwedstrijden op omdat de (top) tegenstanders zoveel meer atletisch vermogen meenemen tegenwoordig. Desalniettemin, heeft hij zeker z`n waarde.
0 -5
Adam24
Hij wordt nog steeds onderschat en is een makkelijk doelwit omdat hij namelijk als eerste de lul is wanneer het veld te lang wordt. In een goed draaiend Ajax moet hij echt een basisplaats hebben. Draait Ajax minder en komt het aan op loopvermogen, dan kun je wellicht beter VdBeek opstellen.

Overgiens heeft dit niets te maken met het drukzetten van tegenstanders. Hij is samen met Frenkie juist erg goed in het onder druk uit voetballen. Alleen als de linies te ver uit elkaar liggen en hij geen mensen om zich heen heeft, dan wordt het lastig.
7 0
Bocarra
De Televaag(pot) verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Via het kamp van de Beek is de positie van Schone al zo vaak ter discussie gesteld door deze zelfde Televaag. Schone is een een belangrijke speler voor Ajax. Dat is hij al jaren. Op basis van rendement en ervaring zijn er weinig middenvelders in de selectie die het beter doen.
1 -1
Ajaciedvooraltijd1434
Gewoon prima ook tegen Real. Laat ze maar lullen Lasse.
7 0
Joseph
Het is een mooie vent en als er niet te veel gelopen en gejaagd wordt op het middenveld, komt hij wel mee. Maar het alternatief is gewoon beter. Donny is in alles wat hij doet sneller, enige wat hij niet kan is het spel vertragen en dat is naast de ellende van Schone ook een kwaliteit.
Niet voor niets speel je NAC in 25 minuten helemaal kapot, balans is gewoon beter met Donny naast Frenkie. Als we daar dit seizoen mee waren begonnen, zou het team verder zijn, dan was niet veel tijd verloren gegaan aam Donny of Neres op 10.
2 -4
Web
Jagen op de bal doet Vilhena, voetballen met de bal doet Schone
Goed opgesteld staan, snel vooruit denken, en goed druk op de bal met balverlies
Donny is gewoon kwa techniek minder dan Schone, maar heeft weer andere eigenschappen die Schone niet heeft, Donny ziet de ruimte en kan daar ook komen, Schone kan dat absoluut niet. Appels met peren vergelijken
De bal bepaald het tempo, niet het lopen

Van Hanegem was de langzaamste speler in de eredivisie, maar het tempo in de wedstrijd bepaalde hij, door zijn spelinzicht en zijn geweldige trap en goed opstellen
0 0
Joseph
Alles wat jij denkt dat Schone doet, doet Frenkie. Frenkie neemt hem bij de hand, daardoor kun je denken dat hij een rol speelt in de tempo bepaling.

Als je daar een slimme loper naast zet, Donny, gaat het tempo omhoog. Donny is veel sneller, durft positioneel meer risico te nemen en is aan de bal veel sterker.
0 -1
Web
Uit tegen Bayern speelde Frenkie niet om een blessure
Schone speelde daar heel goed.
Donny speelt nu ook op een middenveld met Schone
Echt jij bent veel te negatief over Schone, natuurlijk speelt hij mindere wedstrijden, maar die spelen de rest ook
0 0
TusanDadic
Een moderne Mister Ajax. Speelt inmiddels echt al lang voor onze club, heeft de branie en flair die daarbij past. Niet de beste speler, wel een functionele speler. En qua persoonlijkheid echt een mooie vent.
3 0
Adam24
Was ooit wel de beste toen hij ajacied van het seizoen werd.
1 0
Schip
Ik ben het eens met de analytici, en ook met Schone. Namelijk dat hij als speler niet is veranderd. Hij mist gewoon bepaalde kwaliteiten voor de 6 positie en compenseert op inzicht en ervaring. Brengt hem een heel eind, maar er moet meer uit die positie worden gehaald als je een stabiel topteam wilt hebben.

Neemt niet weg dat hij een op en top prof is. Zo vaak als hij terugkomt en zich in het team speelt, verdient lof.
3 0
niquedegraaff
Ik heb echt niets tegen Schöne, maar ik vind hem gewoon te traag in handeling en zoeken naar oplossing. Dat is niet erg maar ik verwacht dat hij minder een rol zal spelen in het veld, en juist meer om het veld.
5 -6
GvanderK
Geweldige persoonlijkheid, daar hebben we er te weinig van. Heb altijd zoveel vertrouwen in hem wanneer hij een vrijetrap krijgt.
8 0
Noroja
Lasse na zijn loopbaan een functie geven bij de jeugd aub.

hij kan de jongens nog heel wat bijbrengen op mentaal gebied wat betreft carrièreplanning, geduld hebben, vechten voor je plekje e.d.
10 -1
Dennis1964
En vergeet zijn traptechniek niet.
10 0