Ten Hag: 'Onterechte beslissing van de arbitrage'

BVeenstra, 14-02-2019 om 09:25, 16701 views, Ajax TV |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is het totaal niet eens met de beslissing van de arbitrage om het doelpunt van Nicolás Tagliafico af te keuren. De Argentijn dacht Ajax na ruim een halfuur spelen op voorsprong te brengen tijdens het Champions League-duel met Real Madrid, maar de goal werd op aanraden van de VAR afgekeurd.

'Ik heb het teruggezien en voor zover ik het kan zien: ik denk dat het een onterechte beslissing van de arbitrage is geweest', spreekt Ten Hag klare taal tegenover Ajax TV. 'Het was een heel belangrijk moment in de wedstrijd en misschien wel voor deze ronde. Hopelijk wordt het niet beslissend.'

Ten Hag legt vervolgens uit waarom hij vindt dat het doelpunt onterecht werd afgekeurd. 'Het was geen buitenspel. De eerste zone man staat er nog. De twee verklaringen die de arbitrage afgeeft, buitenspel en het aanvallen van de keeper, zijn een beetje schimmig. Dat is jammer. Zeker op dit allerhoogste niveau moet je met de VAR tot je beschikking eensluitend en duidelijk zijn.'

Bij de 1-2 leek het er even op dat er een overtreding werd gemaakt op Frenkie de Jong, maar de scheids en de VAR wuifden dit weg, waardoor de winnende treffer van Real Madrid werd goedgekeurd. Ten Hag zag ook een overtreding. 'Zo zag ik het langs de rand van het veld, maar ik heb het op de tv-beelden nog niet kunnen waarnemen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Natuurlijk was het zwaar onterecht dat dat doelpunt wetd afgekeurd, maar je moet altijd zorgen dat je niet van de scheidsrechter afhankelijk bent. Het missen van al die kansen is eigenlijk veel erger.
1 -1
Tinus
Wat een dooddoener. Als je tegen pakweg excelsior speelt heb je gelijk. Maar tegen Madrid moet je wel een hele goeie dag hebben om te winnen, als dan de scheidsrechter uit vorm blijkt, dan wordt het vrijwel onmogelijk.
1 0
JêromeDonkers
Zouden jullie ff een enquete over stadionverboden in willen vullen. Ik moet een onderzoek doen en zou het relaxt vinden al helpen jullie ff

https://docs.google.com/forms/d/1AQYUauSENQ9bGjhmyTCs05USPZq_iEV8yNrJe0sSEhY/viewform?edit_requested=true&fbzx=-9107670795351820202
0 0
Koningtoto
Vage enquete dit, maar ingevuld.
0 0
AgeM
Ajax heeft met 1-2 verloren van een heel professioneel Madrid . Ze wekten geen moment de indruk dat het verkeerd voor hun ging aflopen .Even flink aanzetten en ?
Twee vlijmscherpe counters met een hoofdrol voor Modric en klaar was het .
Vooral dat hakje waarmee hij iemand vrij voor de keeper zette vanuit een ogenschijnlijk uitzichtloze positie , fenomenaal ,de Jong stond erbij en had de opkomende man niet gescand , kan hij wat van leren .Ook de manier waarop hij de aanval van de 0-1 inleidde , wereldniveau.
Dat VAR moment was heel vervelend maar niet bepalend , daarvoor vond ik Madrid te makkelijk terugkomen in de wedstrijd.
Wedstrijd me denken aan de thuiswedstrijd van PSV tegen Barca , waar Messi voor de dood in de pot zorgde, ook na moedig verzet van PSV. Gelukkig is er nog een wedstrijd
Het is allemaal net wat hoger niveau.
Toch heb ik nog hoop voor de uitwedstrijd ,omdat dat VAR moment vast gecompenseerd gaat worden .
0 -1
Ajaxvooraltijd
Al de derde keer dat we zo genaaid worden door de UEFA als het om Real gaat. #Ajax-Real1995/2011/2019
2 0
Pierre Heno
[Update III]: Beelden van de NASA gemaakt vanuit de ruimte tonen aan dat Tadic 5 micrometer in-side stond en dus niet 4 mm off-side zoals de UEFA eerder stelde. De beelden van de NASA zijn bovendien superieur aan die van UEFA. Courtois blijkt bovendien ricting Tadic te bewegen en niet andersom. 100% zuivere goal dus.
3 0
MM1974
Ajax mag gewoon niet winnen van de uefa,mafia en nog eens mafia
8 0
JohanvanBasten
Zo is het. Real moet en zal een ronde verder...........
1 0
Rukboor
Ajax moet op zoek naar een echte spits.
Drolberg wordt niks meer, Huntelaar een prima back-up om in te vallen.
En Hassane Bande horen we ook niets meer van.
Drolberg speelt volgens mij op badslippers, en glijdt altijd op beslissende momenten uit.
Hij had gewoon 2 zuivere doelkansen, 1 in de tweede ring, en de volgende lag hij alweer op de grond.
4 -3
MarLuuk76
Zeg schrijf zijn naam is normaal, wat een kleuterpraktijken joh. Ben je wel fan!
0 0
GvanderK
Bande is op de weg terug van een zware blessure en heeft nog geen kans gehad. Voorderest ben ik het met je eens. Dolberg mag echt wel wat scherper worden.
0 0
Koningtoto
Geniaal zeg, Drolberg. Je moet cabaretier worden, volle zalen, 100%
1 0
PetrusKeizer
eh, je weet toch wel dat je met Rukdoor op de buhne altijd aan je trekken komt? IJzersterke act, vooral met die assistente van hem, Corrie Snolberg.
0 0
Freddy Al
Ik denk dat het afgekeurde doelpunt een geldige goal was, Tadic kan het niet helpen dat Courtois naar de bal toe wil en hij in die looprichting staat, buitenspel was het niet, hooguit zijn arm en daarmee mag je niet scoren dus een goal.
Even later werd Neres opzij geduwd straffeloos .
Ziyech krijgt terecht een gele kaart voor een takkle waarbij hij te laat was, Modric krijgt niets voor dezelfde overtreding.
Er had gewoon gefloten moeten worden voor het opzij gooien van Frenkie maar nee, geen goal afkeuren van Real .
De scheidsrechter was, mogelijk onbewust, op een aantal momenten niet erg objectief.

Jammer, maar dit is niet de eerste keer dat Ajax het lot niet mee heeft tegen een topper.
6 0
ambtenaar
Voetbal is verneukt.
3 -1
Bky
Zo'n actie als van Lamprou of Dumfries -> Geen overtreding.
Actie van Tadic -> Wel overtreding

Ik snap het niet meer hoor.
0 0
RedFeather
Consensus is ook wel dat Dumfries foul was
Polletje mag niet fluiten dit weekend dus ook Knvb lijkt dat te vinden
0 0
Gajes
Real moet door dat is duidelijk. Nog ff genieten van de CL en deze spelers, volgend seizoen weer een opbouw seizoen. Alle basisspelers behalve schone, Dolberg en Blind hebben zich dit seizoen al in de picture gespeeld van de grote clubs. Hoop dat we iig Tagliafico en Onana kunnen behouden.
1 0
DiAngelo
Het is niet hinderlijk buitenspel als het al buitenspel was omdat Tagliafico ruim over Tadic en ook over de keeper heen kopt. Wat is daar hinderlijk aan ? Hinderlijk is die Var Arbiter en die leipe scheids !
1 0
Rdk1983
Buitenspel van Tadic die vanaf eigen helft kwam of goals Real, ging die niet eens terugkijken. Zegt al genoeg.
2 0
Ansjo
Die VAR liet maar een milliseconde zien. Als die nou het hele moment liet zien was het gewoon een geldige goal. We zijn gewoon genaaid hoor.
2 0
TontoKarnaggel
Heb er nog eens over nagedacht maar eigenlijk floot die scheids best een aardige partij. Veel mocht, ook van Ajaxkant en de fouten die gemaakt werden kwamen vooral op het conto van die nitwitgrens.
Ook de goal van Nico keurde hij gewoon goed totdat opeens de var ingreep. Bij het scherm duurde het ook lang en leek het wel of hij zich liet ompraten door de var. Fout natuurlijk maar vanuit zo'n man gezien wel begrijpelijk. Ook bij de 2e real goal was het de var die besliste dat hij niet hoefde te kijken. Als dit echt zo is dan is dat eigenlijk doodeng, het betekend namenlijk dat er nu echt anoniem vanachter een bureau een eufamannetje het resultaat kan bepalen.
2 -3
Koningtoto
Huh? Ajax mocht in de eerste helft niks en Real alles. Je hebt echt een andere wedstrijd gekeken. Vergelijkbare overtredingen vielen allemaal in het voordeel van Real, die mochten door voetballen. Nog maar te zwijgen over twee inworpen die duidelijk voor ons waren en naar Real gingen. Nee sorry, in de eerste helft lag het er echt heel dik boven op.
4 -1
TontoKarnaggel
Zeg ook niet dat hij foutloos was maar aangezien Ajax er agresief bovenop zat en die real spelers continu liepen te zeiken vond ik het meevallen hoe hij daar mee omging. Had niet het idee dat hij in de zak van die realzeikerds zat, en dat heb ik ook wel eens anders gezien.
Denk serieus dat we gisteren vooral door de var zijn genaaid en minder door de scheids en dat vind ik behoorlijk verontrustend.
0 -1
Koningtoto
Iedere afgepakte bal was in de helft zo'n beetje een overtreding. Echt hoor, als je dat gemist hebt heb je teveel gezopen gisteren.
0 0
TontoKarnaggel
Laten we het daar dan maar op houden :)
1 0
trainerdv
Scheids was ook best prima: Floot bijvoorbeeld niet bij de interceptie van Nico waaruit wij scoorden (veel scheidsen doen dat helaas wel). Dit is ook geen fout van de arbitrage, het is een fout in de regels, die bieden teveel ruimte voor interpretatie.
1 -2
Jojo49
Dan moet er , een VAR , komen, die nu nog zegt ,,,, This 2-2 ook al ben je een dag verder.
1 0
Rentokill
Ja en ook een VAR die zegt: Juventus zat aan de drugs in de CL Finale 1996. Ajax wordt daarmee de eerste club die 2x achter elkaar de CL heeft gewonnen. (Juventus heeft dit overigens ook toegegeven NADAT beloofd was dat ze hun titel mochten behouden.) GRRR
2 0
MPAjax
eerder BRRR, naar dat een organisatie als de uefa zijn eigen regels laat breken en er niks aan doet terwijl er bewijs is, namelijk diskwalificatie juventus, het beangstigend hoe de internationale gemeenschap dit soort situaties toestaat terwijl het anders zo extreem strict is in het naleven van regels
1 0
Rentokill
Het lullige is ook nog dat wanneer de scheids een aanwijzing van de VAR opvolgt hem weinig blaam kan treffen. Daar kan hij zich dan mooi achter schuilen.

Aan de andere kant, wanneer hij een aanwijzing van de VAR wegwuift is hij de gebraden haan als later blijkt dattie er naast zat.

Zo'n scheids is natuurlijk superblij dat hij CL mag fluiten. Die gaat het risico niet nemen om de VAR te passeren.

Conclusie: De UEFA heeft meer 'grip' op resultaten en een 'platte' VAR valt minder op. Een vroege uitschakeling van de rijkste club uit Europa is desastreus voor de inkomsten. Als ik onderzoeksjournalist was dan wist ik het wel.
1 0
Rdk1983
Var maakt het alleen maar oneerlijker.
1 0
RedFeather
Rot op. Eerlijker. Maar niet per se leuker.
0 -2
mvdk
Dit overkomt ons altijd in de Champions League. Of het toevallig is???
3 0
TontoKarnaggel
Als een var beslissing zoveel discussie losmaakt is het per definitie een verkeerde beslissing. De var was er toch alleen om de overduidelijke fouten van een scheidsrechter terug te draaien? Bij twijfel mochten ze toch geen rol spelen? Nou dan...
8 -1
RedFeather
Of per definitie geen ongehoorde blunder. Net welke bril je op hebt.
0 -1
TontoKarnaggel
Aangezien Nico's goal op gezochte regelneukerij werd afgekeurd lijkt mij het wel zo eerlijk om dan de regels rond de var ook maar strikt na te leven. Dus, ingrijpen bij overduidelijk foutieve beslissingen. En je kan me veel vertellen, maar niet dat deze situatie overduidelijk foutief was.
1 0
Tinus
Daar komt nog bij, dat bijvoorbeeld tadic bij zijn schouder vastgepakt wordt door ramos, waardoor zijn schot op de lat gaat. Wordt hij niet gehinderd, dan is het vrijwel zeker een goal. Het is toch heel slecht te verteren dat de scheids dat laat lopen, maar met een gezochte futiliteit een goal afkeurt?
0 0
PetrusKeizer
midden in de roos.
2 0
Rentokill
Zou het geen handige regel zijn om te stellen dat wanneer een bal binnen het strafschopgebied gespeeld wordt er geen sprake is van buitenspel? Net zoiets als van eigen helft komen. Dan voorkom je een hele hoop gezeik

Ik bedoel; de reden dat de buitenspelregel verzonnen is is dat er geen spelers mega diep ging gingen hangen waardoor een lange pass een 1 op 1 met de keeper zou opleveren toch?
9 -1
PetrusKeizer
heel goed van jou. vooral die opmerking van dat in je 1tje mega diep blijven hangen om zo makkelijk 1 op 1 tegen de keeper komen te staan. dat is idd de belangrijkste reden om de buitenspelregel te hebben. jammer dat van Basten weg is bij de UEFA, die had jouw idee vast overgenomen als 1 van zn aanbevelingen.
0 0
VIPete
Vind ik niet eens een slecht idee. Nooit overna gedacht, maar is eigenlijk vrij logisch als je het zo bekijkt. Zeker met de VAR, nu krijg je dit soort mierenneuk situaties omdat er toevallig een speler net 20cm verder staat waardoor je "officieel" buitenspel staat maar je daar totaal geen voordeel uit haalt en het wel de hele wedstrijd kan beïnvloeden.
1 -2
Rentokill
Precies dat inderdaad.
0 -1
meerzicht
Volgens mij is het voetbal gemaakt voor het maken van doelpunten. De var is een welkome steun omdat een scheids nu eenmaal niet alles kan waarnemen en daar waar duidelijk ten onrechte een beslissing wel of niet is genomen recjt kan worden gezet. Als doel om een eerlijk wedstrijd verloop te hebben. Helaas heeft in onze eigen competitie al enkele de var nou juist die eerlijkheid te wensen over gelaten omdat plotseling eigen waarneming kennelijk toch weer beter wordt gevonden. Zo omtstaat inderdaad willekeur. Wat gisterenavond gebeurde spant de kroon. Daar wordt mierenneukerig gezocht om een doelpunt af te keuren. Het ging niet om een duidelijke overtreding nee over een interpretatie van een of andere mierenneuker in een broeierig muggzenziften busje. Daar is het voetbal niet voor uitgevonden. Een of andere droplul,die een nig grotere droplul oproept om het leuke van voetbal, nl een doelpunt gemaakt dmv strijdvaardigheid af te keuren om...ja waarom eigenlijk. Gied gedaan fluitert. Zo help je leuk voetbal samen met de var lekker naar de kloten. Wat een aanfluiting
2 -1
Rentokill
Zo lang je een lid van de arbitrage laat beslissen wanneer er een VAR moment is heeft het geen enkele zin.
0 -1
sexyajaxgirl
"hopelijk wordt het niet beslissend". Nee Erik, tuurlijk! We slopen ze in Madrid. Sprookjes bestaan niet.
0 -6
mvdk
We gaan ze slopen in Madrid. Zo hard dat ook de UEFA er niets tegen kan doen.
4 0
PetrusKeizer
ja, dat zou echt wel t mooiste zijn, helemaal met je eens. ik zie t jammer genoeg niet snel gebeuren, dus des te mooier als t toch zo zou gaan!
2 0
mvdk
Die verdediging van ze had het heel erg zwaar en het is dat ze Ramos hadden... Helaas voor hun is hij geschorst.
0 0
trainerdv
Yes... Vroege 0-1 en dan kijken met welke trucs ze op de proppen komen, maar zal niet helpen 0-2 volgt snel
2 0
Tomajax1990
Heerlijk al die complimenten maar uiteindelijk sta je er gewoon beroerd voor. Zou de UEFA sieren om net als de KNVB de beelden van de VAR vrij te geven. GOAL! Shit uhhhh scheids we gaan even zoeken of we iets kunnen vinden hoor...scheids misschien hebben we iets, wil
Jij even kijken of we hier misschien buitenspel van kunnen maken of iets? Iets hinderlijks ofzo? Een andere optie is er namelijk niet? Uuuhh ja ik zie dat courtois verkeerd timed met zijn 2 meter 10, moet ik zeggen dat dat hinderlijk is ofzo? Komt goed ik ga het regelen..pfff gelukkig..
8 -1
Terugnaardemeer
Treurig als je het op zulke argumenten gooit.
2 -8
RedFeather
Heel triest
Maar ja dat word je na een week spijbelen
Kindjes
0 0
AgeM
Die Var werkt bij mij op de lachspieren , eerst uitbundig dat doelpunt vieren , hele stadion uit zn dak ,daarna die verwarring en vervolgens wordt alles weer teruggedraaid. Alsof je een ijsje gekregen hebt wat op de grond valt !
Daarom wordt die VAR natuurlijk ook ingevoerd , je kunt in dat miljoenen bal nog dingen terugdraaien
Maar we moeten ook eerlijk zijn , Madrid heeft het heel professioneel aangepakt . Ajax mocht best veel , (geen harde overtredingen )Madrid heeft wel gevoetbald , met 2 dodelijke counters de wedstrijd beslissen , oei . en dan het veld af of er niks aan de hand is .
Toch verwacht ik veel van de uitwedstrijd.en heb nog hoop .
Dr zal toch wat gecompenseerd moet worden .
5 -1
PJK54
Heel vreemd dat die scheidsrechter, die ik overigens op de hand van Real vond fluiten, heel gedecideerd naar de middenstip wees, dus overtuigd was van een geldig doelpunt, maar door die VAR is omgeluld en daarna de goal afkeurde. Triest dat je op deze manier eigenlijk verliest terwijl Ajax duidelijk de betere was.
5 -1
Kaatje
Ben ik met je eens. In eerste instantie leek alles gewoon een zuivere goal. Er was ook geen Madrileen die protesteerde. Het liep goed totdat de scheidsrechter naar zijn oor greep...
2 -1
Dibbesdeef
Jawel, in het stadion zag je Ramos duidelijk met de scheids in discussie gaan na de goal.
0 0
DeMeervanweleer
Niemand bij Real protesteer bij de goal van Tagliafico ! Voetballers weten echt wel wanneer iets onregelementair is en ageren dan ook meteen. de VAR/UEFA zoekt gewoon hier iets om die goal te kunnen afkeuren. Het is je reinste manipulatie
8 -3
Murtagh
en dan die kut belg met een enorm lul verhaal op het einde mijn god
3 -1
Van Reenen
Daar is het een Belg voor!
0 0
PetrusKeizer
Erik heeft gelijk. Heb de beelden nu n paar keer teruggezien, ben zelf n tijdje keeper geweest. Courtois heeft t gewoon aan zz te wijten. Hij 'fumbled' de kopbal van Matthijs, blijft een moment aan de grond genageld staan omdat zn hersens de moeilijk te integreren informatie aan t verwerken zijn ('ik had de bal niet, wat doet de bal nu') en dat bepaalt dat hij te laat in actie komt als hij alsnog richting de bal gaat. Een VAR moet dit toch allemaal aan de hand van beelden kunnen begrijpen, en hoe dan ook: de afstand tussen Courtois is duidelijk onoverbrugbaar groot op t moment dat Tagliafico inkopt. Dat Tadic dan staat waar hij staat heeft niets te maken met de te late reactie van Courtois, had hij er niet gestaan dan was t precies hetzelfde gegaan. DUS hindert Tadic niet. Maar zo simpel is t voor n VAR ineens niet als hij n wedstrijdmoment in n pot met Real moet beoordelen....
6 -1
RedFeather
Hij staat toch buitenspel?
Dat is duidelijk.
Mijn twijfel zit erin of hij participeert aan het spel. Je kunt zeggen ja: hij komt in aanraking met Coutrois. Of nee: hij hindert Courtois niet bij het keepen van deze doelpoging.
Hoe dan ook. Het is extreem zuur. Maar je kunt hem geven.
1 -7
Sanalologo
Je zegt zelf al je “kunt” hem geven. Maar voor dit soort “kunt” monentjes is de VAR helemaal niet.
0 -1
PetrusKeizer
hij staat niet buitenspel, de vraag met de nieuwe buitenspelregel is dus alleen: hindert Tadic , of niet. Wat mij betreft: duidelijk niet (posting 11:49)
3 -1
RedFeather
Hij staat dus wel buitenspel
Daar fluit hij voor pannenkoek
0 -9
Van Reenen
Hoezo buitenspel. De scheids ging af op de grensrechter en die heeft niet gevlagd. Of behoor jij ook tot de mensen die het anders willen zien dan het is. Dus jij bent een nog grotere pannenkoek
0 0
Rentokill
Niet hinderlijk buitenspel staan is geen overtreding. Poffertje
1 -1
Koningtoto
Hij staat met zijn rug naar de keeper en wil dus niet voor de bal gaan, staat dus in mijn optiek niet hinderlijk buitenspel. En de keeper springt tegen hem aan, dus Courtois hindert Tadic. Pingel dus :p
4 -1
PetrusKeizer
hahahahaha
0 0
SRajax83
Net de beelden nog eens goed terug gezien maar het moment dat Tadic Courtois licht hinderde en meedeed aan het spel was net voordat Nico kopte. Tadic stond toen dus geen buitenspel, nadat Nico kopte stond hij dat wel maar was het moment met Courtois net geweest en deed Tadic niet meer mee aan het spel dus gewoon geen buitenspel in mijn ogen. Pijnlijke fout van de Var... Alsnog super trots op het Ajax dat ik gister gezien heb al zit ik wel met de schijt in mijn lijf over het resultaat. Nu maar gaan voor het onmogelijke en Real verslaan in hun Bernabeu.
3 -1
PetrusKeizer
tja. t vervelende is alleen: als Real de scheids al mee heeft in uitwedstrijden, hoe denk je dan dat t in Bernabeu zal zijn...heel soms heb je van die onaardse wedstrijden dat zelfs een scheids met zn duidelijk partijdige beslissingen n scoreverloop niet meer kan beinvloeden. Ik hoop daar wel op, maar ga er niet op inzetten in t wedkantoor....
0 -1
Koningtoto
De hele wereld spreekt zo'n beetje schande van de var gisteren, dus wie weet werkt dat in ons voordeel, een beetje goed maken en zo.
0 0
jackwolf
Qua var heeft het ons het laatste jaar niet bepaald tegen gezeten. Helaas is ons geluk gekeerd.
In Madrid gaan we dit rechtzetten!
0 -3
stefanwillem
Volgens mij vroeg die eikel bij het kijken naar het scherm zelfs iets van “dus afkeuren voor buitenspel?”
Crimineel gewoon dit.
8 -1
sjaakahz94
Het siert een trainer niet als hij dit zegt. Top trainers beginnen hier niet eens over en noemen voetbaltechnische redenen.
2 -20
PetrusKeizer
sorry, maar slaat echt nergens op. Als de trainer t maar netjes houdt. Dat doet Erik altijd. Ik ben niet kapot van Erik, maar op zn gedrag is niets aan te merken. Dat vind ik wel n verademing in de wereld van de verhit reagerende advocaatjes.
5 -1
Murtagh
waarheid mag gezegd worden weg met die politieke correctheid
2 -1
RedFeather
Ik vind jou dom omdat je ongenuanceerd bent.
0 -2
Belli81
De wedstrijd was er een met twee gezichten. Een geweldig Ajax dat Real op vrijwel alle fronten heeft afgetroefd. Door met lef en branie te voetballen kun je van elke ploeg winnen. Het Ajax van voor de winterstop was er weer en dat stemt tevreden met het oog op de competitie. Echter was het ook een wedstrijd waarin Ajax wederom niet de trekker kon overhalen wanneer het écht moet. Tegen Real krijg je door geweldig spel ongelofelijk veel kansen. Dat is ongekend, maar er moeten er gewoon meer invliegen wil je bij de échte top horen. Die stap moet Ajax nog maken. Zie Bayern uit...net zo'n wedstrijd. De beslissende pas kan ook beter. Tadic die goed voetbalde had soms een te harde pas in de eindfase, Ziyech die ook geweldig was, maar soms te snel de steekpass zocht en daardoor de bal weer snel bij Real kwam. Het was net die laatste 5% die Ajax gisteren miste en dat is frustrerend. Ze hadden immers veel meer verdiend, maar hebben helaas toch te veel van zichzelf verloren ongeacht die verschrikkelijke beslissing van de scheids en de VAR. Dat was gewoon een legitieme goal. Courtois liep immers tegen Tadic op.....Maar Ziyech en Mazza hadden van te voren die bal erin moeten schieten. Om Dolberg in de laatste minuten nog maar even niet te noemen. Al met al een hele trotse Ajax supporter hier!
1 -1
atouba19
Ik vind de VAR een prima middel. Mits ze het gebruiken voor de momenten die een scheids mist, waar iedereen het 100% over eens is dat de scheids het mis heeft. Bijvoorbeeld het Thierry Henry moment tegen Ierland. Of de niet buitenspel goal van Lodeiro tegen Madrid. Op zo’n momenten moet de VAR ingrijpen. Nu heeft het weinig toevoeging en is het pure willekeur. De echte foute worden er minimaal uitgehaald en er is veel meer discussie dan eerst. Bij elke goal moet je onderhand 1 minuut wachten totdat je echt kunt juichen.
Ik vind het werkelijk schandalig dat die goal gister werd afgekeurd.
6 -1
Dennis1964
Ik heb het nog eens terug gezien. Maar wat een schandalige beslissing. Dit is niet overduidelijk buitenspel. Je hebt hier nul voordeel bij en geloof mij 10% van alle doelpunten gaan zo en nog nooit is zo en doelpunt afgekeurd. UEFA MAFIA
7 -1
Ruff Rhythim
Videobeelden moeten gebruikt worden om een genomen beslissing te onderschrijven of terug te draaien. Maar als zelfs videobeelden geen 100% uitsluitsel geven (wat volgens velen het geval was gisteren), dan blijf je bij je eerdere zelf genomen beslissing, klaar !!!

In American Football heet dat: The decision stands as called !!!
En dat had hier ook moeten gebeuren...
0 -1
trainerdv
Je hebt gelijk: het is een Beslissing.... Het is niet eens de regls volgen, het is een beslissing. Hij vindt dat Tadic deelneemt. (Ik vind dat hij er gewoon staat en verder niets doet bij een doelpunt). Je kan het op alle manieren uitleggen, Heel frustrerend en totaal niet objectief
0 -1
RedFeather
Interpreatie van regels.
Maar wel een waar je werkelijk over kan discussieren.
Dat tekent al dat het geen onrecht is. Of complotten (doe even eervol zeg). Maar domme pech.
1 -1
trainerdv
Het zure is dat er met de VAR nog steeds teveel ruimte is voor subjectiviteit van de scheids. Als het geen obstructie is, op welke manier doe je dan actief mee? Ligt niet aan de VAR, ligt aan de regels rondom buitenspel, die zijn gewoon te vaag.
1 -1
Rentokill
Er is met de VAR misschien juist wel meer ruimte voor subjectiviteit...
0 -1
Barra
De afgekeurde goal slaat nergens op, want niet alleen stond Tadic maar millimeters buitenspel, de bal ging ook compleet aan hem voorbij en Courtois was anders nog niet bij de bal gekomen. De overtreding op de Jong bij de tegengoal vond ik niet veel aan de hand moet ik zeggen.
3 -1
Boer Gijs
Is gewoon een overtreding. Na het afkeuren van de 1-0 had ik zeker verwacht dat de 1-2 ook zou worden afgekeurd. Maar hij is zo corrupt dat hij die gewoon liet gaan.
2 -1
Terugnaardemeer
Het was normaal geen buitenspel geweest. En het was normaal geen overtreding. Maar nu nam Tadic door de keeper op te vangen, actief mee aan het spel nadat hij vanuit buitenspel kwam. De combinatie zorgde voor het afkeuren. Jammer maar helaas.

Als Tadic stil was blijven staan was er niets aan de hand geweest.
0 -2
Boer Gijs
Tadic vangt de keeper helemaal niet op. Hij draait snel om richting de bal, geeft zo juist ruimte aan keeper. Zie hier:

https://twitter.com/guanchu23/status/1095820511400132614
1 -1
Terugnaardemeer
Op het moment dat de bal naar De Ligt gaat, draait Tadic zijn kont naar de keeper om hem te blokken. Dat is actief deelnemen aan het spel. Dat is verder prima maar niet als hij vervolgens buitenspel staat op het moment dat De Ligt kopt.

Puur volgens de regels.

Al het gemiauw over wel of niet een overtreding van Tadic tov de keeper is niet relevant.
0 -1
DeMeervanweleer
Dit vergalt mijn plezier in voetbal en vergroot mijn wantrouwen in de UEFA. Dit was echt een gezochte reden om de goal af te keuren. Je zag het aan de reactie van Courtois, wetend dat zijn team weer eens geholpen werd, dat hij iets wat krom is, recht probeerde te lullen. Ook aan de tweede goal van UnReal zat een luchtje, De jong werd omver gedonderd en Skomina, met de hele wedstrijd al een verdachte uitdrukking op z`n muil, liep precies in de baan en wuifde het weg.
Hier ligt een mooie uitdaging voor een onderzoeksjournalist om de corruptie van de UEFA bloot te leggen, want dat die er is daar ben ik inmiddels van overtuigd.
9 -1
noppenkoning
Ik ben niet objectief, dus weet het echt niet of het nou terecht of onterecht was. Heeft iemand misschien een reactie van een Franse of Engelse krant of tv zender die wel objectief kunnen zijn.
0 -1
Gooseman
Bernd Schuster?
2 -1
ajax-johnny
Ik kan me ook nog een wedstrijd herrinderen, ook tegen real dat real 2x scoorde en beide buitenspel waren en bij Ajax goal werd afgekeurd. Dit lijkt het beetje 't zelfde te zijn. Zo word het wel erg lastig om te winnen. Maargoed soms heb je hem mee en soms tegen.
0 -2
Koningtoto
In Europa hebben we ze nooit mee hoor.
4 -1
CL=5
In nl eigenlijk ook niet...
2 -2
Boer Gijs
Nee in Nederland ook niet. Denk aan buitenspel Persie in Klassieker voor zijn goal. Penalty niet gegeven aan Hakim in klassieker. En die van Heracles mocht drie de bal met zijn arm raken zaterdag maar niks aan het handje joh
2 -1
CL=5
dan zijn dit nog maar de voorbeelden van afgelopen maand. Onana uit bij Greun en naaihuis die dan zegt dat je daar als keeper dan ook maar niet moet konen... het is tenenkrommend en het gaat voorlopig niet veranderen!
1 -1
Vlieske
Real Vardrid - juventus is natuurlijk veel interessanter voor de Uefa dan ajax - juventus. Meer kijkcijfers meer geld.
3 -1
Boer Gijs
Precies. Alhoewel Juventus vorig seizoen (?) met Buffon ook keihard genaaid werd daar.
3 -1
mercurius3
Ik heb genoten van het spel gisteren. Klasse gedaan. Degenen die zeuren over de uitslag snappen niet dat je met Real + arbitrage te maken hebt. Gewoon complimenten voor de ploeg en het uitstekende spel.
9 -1
KennethVermeer69
Ik las gisteren allemaal berichten "als we zo spelen tegen de kakkies dan rollen we ze met 0-8 op in de Kuip". Wat een mentaliteit zeg. Als als als.

Hoe het er nu voor staat verliezen we gewoon 6-2 van die gasten uit 010, verliezen we tegen HERACLES, en zijn we bijna uitgeschakeld in de CL.

Als we niet oppassen worden we ook nog eens in de beker vernederd. 5 jaar geen prijzen maar gelukkig is Ten Hag trots op het team !
1 -14
PetrusKeizer
dat mag je allemaal niet zeggen, hoor. Jij krijgt strafwerk van de 'echte' fans. Stoutert.
0 -1
Mario65
Wat ben jij een azijnpisser !!!!
Zoals men tegen Madrid speelde is om trots op te zijn.
Ajax is bestolen
Als je dat niet inziet verdiep je dan in tafeltennis.
0 -2
Dennis1964
Goeie opmerking. Tafeltennis hahahaha
0 -1
Rentokill
Fijn man dat je zo realistisch bent. Leuk leven verder!
3 -2
Rentokill
Hij heeft gelijk. Net als bij de overtreding op Frenkie de Jong. Je kunt je afvragen of het andersom ook zo besloten zou zijn.
Eerlijk is eerlijk: Aan de 1-1 van Ziyech ging ook een overtreding van Ajax vooraf.
Slechte beurt van de arbitrage.
3 -2
Aspers73
Ajax moet wel eens leren om een 1-1 over de streep te trekken en niet blind blijven aanvallen.
0 -4
PetrusKeizer
in de knock-outfase is 1-1 n heel slecht resultaat, thuis. Volkomen begrijpelijk dat we de 2-1 probeerden te forceren. t Is gewoon alles of niets op zo'n moment. Niet slim om op n 1-1 en verlenging in Madrid te gokken.
1 0
Mario65
Hey dit is geen PSV hè?
Ajax doet niet aan schijtbakkenvoetbal
WZAWZDB en dat moet altijd in het spel zitten.
Bussen parkeren is voor flutclubjes zoals PSV.
2 0
Gooseman
Jazeker! Lekker afwachten. Hoe vaak zijn we hier niet mee de boot ingegaan? Aanval is en blijft de beste verdediging. Liever aanvallend voetbal dan een bus alla NAC voor de goal parkeren.
1 0
Mario65
Ajax is gewoonweg bestolen!!!!
En niet voor het eerst hè?
Het zijn de grote clubs die geholpen worden.
Deze misselijkmakende arbitrage floot zo vaak in het voordeel van Madrid dat het wel erg opvallend werd, maar de corrupte UEFA gaat hier toch niks aan veranderen.
10 -2
Dubbelvla
ik vond de scheids verder prima gisteren, de overtreding niet geven bij de 1-1 en 1-2 lagen in de lijn van de wedstrijd. de miezerige overtreding bij afgekeurde goal niet.
0 -2
Stibba020
Onterechte goal Ajax afgekeurd en Real goal goed gekeurd, twee keer totaal geen buitenspel, volle duw in de rug bij Neres net buiten de 16 word gewoon niet voor gefloten maar voor dr rest floot hij wel goed...
0 0
Mario65
Verder prima?
Keek jij soms naar Tottenham-Dortmund?
Of had je een verkeerde bril op?
De arbitrage was op zoveel punten niet consequent in het voordeel van Madrid en als.je dat niet door had dan snap je de spelregels niet.
0 0
Gooseman
Prima?? Ik heb gisteren de televisie uitgezet en ben gefrustreerd naar bed gegaan! Dit had niets maar dan ook niets met voetbal te maken. De VAR moet het spel eerlijker maken, echter door een overleg tussen een bescheiden aantal mensen wordt het spel dermate onder een loep gelegd dat er van eerlijkheid geen sprake meer is.

Dit maakt het voetbal kapot, en wedstrijden zijn nog beter te beïnvloeden doordat er langer nagedacht kan worden. In een split-second beslissen vind ik persoonlijk minder kwalijk wanneer er een fout wordt gemaakt, dan wanneer er 2 minuten naar een scherm wordt gestaard.

In het 1/3 deel van de wedstrijd heb ik meer fouten gezien van die Sloveen. Tadic vanaf eigen helft, kleine overtredingen in de 16 waardoor er een kans had kunnen ontstaan. Tadic die uit balans raakte net op het moment dat Ramos hem loslaat. Neres die door Carvajal met 2 handen wordt weggeduwd randje 16. En dit alles in 30 minuten voetbal. Dat noem ik niet prima!
4 0
Joker
Unión Español Futbol Asociación

Na Chelsea PSG Bayeren Munchen voor de tweede keer genaaid door de Spaans voetbal bond.
3 -2
Boer Gijs
Natuurlijk is het beslissend, anders is het 1-0 en wordt het denk ik 3-1. Nu kom je achter, en is het knap dat je nog terugkomt. Echt zo boos nog steeds.
7 -1
Murtagh
UEFA MAFIA
8 -1
Toon meer reacties