De Ligt: 'Als het niet wordt uitgevoerd, heb je er niks aan'

BartVeenstra, 11-02-2019 om 08:10, 7714 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt betwijfelt of de gesprekken na de afstraffing bij Feyenoord (6-2) wel nut hebben gehad. Er werd vorige week weliswaar met 6-0 gewonnen van VVV-Venlo, maar afgelopen zaterdag zakten de Amsterdammers opnieuw door het ijs: er werd met 1-0 verloren bij Heracles Almelo.

Er werden veel gesprekken gevoerd bij Ajax de laatste tijd. Individuele gesprekken en groepsgesprekken volgden elkaar op. Men vertelde elkaar de waarheid, zo lieten andere spelers als Daley Blind en Lasse Schöne nog weten in aanloop naar het duel in Almelo. De Ligt weet niet of het wel nut heeft gehad. 'Je kunt wel steeds bij elkaar gaan zitten praten, maar als het toch niet wordt uitgevoerd, heb je er niks aan', zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Ook over de coaching in het veld spreekt de aanvoerder zijn twijfels uit. 'Natuurlijk corrigeren we elkaar, maar blijkbaar heeft het geen effect', aldus De Ligt, die ook spreekt over 'leiderschap'. 'Ik vind dat altijd een lastig begrip. Wat is leiderschap? Wat er nu gebeurt, heeft misschien ook wel met karakter te maken.'

Aankomende woensdag wacht het duel met Real Madrid, een ploeg die de laatste tijd behoorlijk in vorm aan het raken is. 'Ik kijk er niet tegen op. Dat zou gek zijn. Het moeten twee mooie wedstrijden worden. Maar ik kijk er wél tegen op als we zo spelen als tegen Heracles. Dan worden we afgeslacht. Als Ajax zijnde weggespeeld worden door Heracles. Dat is schandalig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Catenaccio
Punt is dat ETH niet boven de groep staat. Teveel zijn oren laten hangen naar jongens als Ziyech en Tadic.
Teveel verkeerde keuzes
0 -1
Mario65
Voor een zeer groot deel wordt de sfeer en spelvreugde evenals de concentratie op het veld beïnvloed door de keuzes van Ten Hag.
De spelers moeten een ruggengraat aanschaffen en dat ook eens ter sprake brengen.
Zet eens een vuist op het bureau van Overmars....
0 -1
Rentokill
Ajax speelt letterlijk hoog spel. Als je zo hoog druk zet en zo ver naar voren voetbalt loop je altijd risico. Met een goede concentratie en uitvoering kom je hier heel erg ver mee en is het prachtig om naar zoveel voetballend lef te kijken. Als er ook maar een paar procent concentratie wegvalt ziet het er meteen wel heel sullig uit en loop je constant achter de feiten aan.

Ajax is de concentratie kwijtgeraakt in de winterstop. Dat heeft verschillende oorzaken (vroeg moeten pieken, wedstrijdfrequentie, randzaken.

Bij een club als PSV is het heel anders. Minder spectalucair maar daarmee ook meer garantie op stabiliteit.

Het enige wat ik ETC aanreken is dat hij niet voorbereid lijkt te zijn op het wegvallen van deze concentratie. Als hij daar een antwoord op heeft zijn we 3 stappen verder. Voor de rest ben ik hem vooral dankbaar voor het getoonde lef waarmee hij durft te spelen.
2 -1
ajaxwestland09
Kortom los zand iedereen doet maar wat en denk en alleen maar aan randzaken
0 -2
Simon1
Wellicht moeten wij als supporters er ook eens achter gaan staan in plaats van ze af te fakkelen. Laten we onze spelers een hart onder de riem te steken door massaal naar het stadion te gaan en ze 90 minuten lang te steunen, ook al staan ze achter. Dat zal ze meer helpen dan wat we nu doen. Hetzelfde geldt voor Ten Hag. Waarom moet een coach bij Ajax altijd zoveel ellende op zijn dak krijgen. Als wij ook hem steunen wordt het voor hem ook een stuk makkelijker.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
is ook misschien wel de enige remedie gap, je hebt helemaal gelijk.
1 0
Pingpong
En maar praten en praten. Pffffff laat weer eens wat op het veld zien
3 0
AnsB
Als mijn analyse klopt (ik beschreef deze deels elders al eens) dan is het vrij logisch dat al dat gepraat niets helpt omdat de bron niet wordt aangepakt daardoor, n.l. de réden(en) dat de scherpte er niet meer is. In mijn ogen is dat een hele reeks van factoren die elkaar versterken.

1) Vanaf het begin van het seizoen móest iedereen er direct staat, WK of niet, het móest. Ajax heeft daardoor een hele lange periode superscherp moeten zijn. Dat is mentaal superzwaar maar dat lukte. Als je dan daarna, eindelijk, kunt ontspannen in de winterstop én je leeft nog op die roze wolk van superioriteit (alles ging makkelijk en je waant je onoverwinnelijk) dan is er een groot gevaar dat je zodanig ontspant dat het heilige vuur wegebt. Dat heb je dan zelf helemaal niet in de gaten omdat je nog op die roze wolk zit: je denkt er dan te licht over en de discipline, de scherpte bouw je niet meer op. Maar dat gaat onbewust en dan heb je er geen grip op.

2) Daarnaast is er veel afleiding. Door alle transferperikelen, maar ook de wedstrijd tegen Real. Voor de spelers is dat de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Van die wedstrijd dromen ze, dáárin willen ze historie schrijven. Deels bewust, deels onbewust leven ze daar al een hele tijd naar toe. De wedstrijden daarvoor worden onbewust als routine opgevat. Ook daardoor vallen de scherpte, de teamdiscipline makkelijker weg.

3) Als binnen dit alles dan blijkt dat er van alles fout gaat, dan kun je in eerste instantie nog makkelijk denken dat dit een incident is en dat het wel goed komt. Anderzijds erger je je aan de fouten of de inzet van je teamgenoten. Er gebeurt dan ook iets in de groepsdynamiek en de sfeer wordt minder. Je wijst naar elkaar. En zo dreigt alles een beetje uit elkaar te vallen en wordt het ineens heel moeilijk en stroperig ipv makkelijk. Dat komt heel hard aan en staat haaks op dat gevoel waarmee je de winterstop in ging en daarna weer begon.

4) Inmiddels kun je dat niet meer als incident zien, maar snapt niemand hoe het in godsnaam mogelijk is dat het zó fout gaat. De groep is in verwarring, er is zelftwijfel en twijfel aan iedereen om je heen (andere spelers, staf). Gesprekken helpen niet, elkaar de waarheid zeggen niet. Nee, logisch, dat helpt ook niet zolang je niet in de gaten hebt waarom het fout gaat, waarom die scherpte er niet meer is, dat heilige vuur, die inzet, die onverzettelijkheid, de teamdiscipline, de tactische discipline.

Dit soort processen zijn heel lastig te keren en te managen, maar het kán wel. En dat begint bij een goede analyse. In mijn ogen moet Ten Hag nu echt de groep bij de hand nemen, gezag afdwingen en de vinger op de zere plekken leggen. Hij moet de spelers weten te raken in hun innerlijke bron van jezelf bij de lurven grijpen en dat heilige vuur weer terugpakken, waarmee je vecht, strijdt, sleurt en alles geeft wat je in je hebt. Vol vuur en vastberadenheid.
Daarnaast zijn er misschien specifieke tactische en personele ingrepen nodig, dat weet ik niet, maar op voorhand is dat niet noodzakelijk als je de spelers goed bereikt. Want in dat geval kunnen de spelers én het team (wie je ook opstelt bij wijze van spreken) weer hun normale niveau bereiken of er bovenuit steken. Wat dat betreft is Real in elk geval qua uitdaging een ideale tegenstander.

En dan moet je als staf en ploeg natuurlijk ook dat beetje geluk hebben daarnaast: geen rare scheidsrechterlijke beslissingen, geen snelle tegengoal, de bal in het doel en niet op de paal of net naast etc.
Tuurlijk, geluk dwing je deels af, maar je hebt niet alles zelf in de hand.
4 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
mooi stukje analyse ansB:)
ben het grotendeels roerend met je eens.
wat mensen vaak vergeten is dat er bij voetbal meer komt kijken dan alleen tactiek, kwaliteit en wapens.
grootendeels is psychologie.

neem bv real madrid zon klasse ploeg zelfs zonder ronaldo, die zaten in een fase waar wij nu in zaten. geen geloof, geen durf. allemaal gekomen door de angst kunnen wij het wel zonder christiano?
zonder vertrouwen speelt zelfs een sterren elftal op een veel lager nivo.

kijk bv ook naar bayern. ze zaten weer even in een flow, ajax komt op bezoek, vervolgens de weken erop drama, hetzelfde voor benfica.
neem ook sporting uit portugalet keijzer.
rijgen de ena na de andere overwinning aan elkaar, krijgen vervolgens een tik, en de weken erna verliezen ze de ene na de andere wedstrijd.

het geeft aan dat je als team altijd scherp moet blijven, en spelers elkaar nodig hebben om het geheel te motiveren. dat is geen tactiek, geen talent maar een oeroude overlevingsdrang van de mens om in een groep te kunnen slagen.

arrogant worden, achteloos en individualistisch bezig zijn heeft nog nooit een club prijzen gebracht.

zo vind ik bv wat jij ook zegt, dat er euforie is ingeslopen en er slechter getrained word als bv in juni 2018.
natuurlijk niet zo heel gek omdat de teleurstelling nog twee maanden ervoor lag, en men ten koste van alles wou slagen.
maar ook omdat er nieuwe positieve mensen bijkwamen die het elftal weer geloof gaven.
dat is vaak zo met nieuwe mensen.
andere meningen, nieuwe visie, ervaringen delen.


naar deze fase moet ajax terug, alsof er weer nieuwe mensen binnenkomen lopen, die optimisme.
ja het elftal zal uit elkaar vallen, maar maak er een mooi avontuur van met zijn allen, en ga niet wegkwijnen dat zou dood zonde zijn
1 0
AnsB
IK ben het helemaal met je eens dat psychologische processen erg onderschat worden in het voetbal. Er wordt vaak teruggegrepen op nietszeggende teksten als 'in voetbal kan alles' of 'de mysterieuze wetten van het voetbal', de 'ongrijpbaarheid van vorm'.

Dat zijn meestal camouflageteksten van mensen die geen enkel benul hebben van psychologische processen. Of daar ook helemaal niets van wíllen weten.
Dat mag van mij, maar daar kan ik dan weer niet zo veel mee, omdat ik anders kijk en denk. Dat zijn moeilijk te overbruggen afstanden.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
helemaal mee eens, ik heb dat ook al zo vaak aangkaart, maar niet iedereen denk zo. 70% van de mensheid is oppervlakkig en kan niet in de diepte denken, dat is niet alleen in voetbal.

heel vaak ontbreekt ook inleving bij mensen.
het zijn jonge mensen, en jonge mensen hebben vertrouwen en erkenning nodig.
de meeste zijn net kindaf en zijn opgevoed met aandacht, maar ook exploitatie van het individu van twintigers is natuurlijk begrijpelijk.

je bent kindaf en niemand maakt je wat, dit zijn gouden jaren in een mensen leven zeg ik altijd, tussen je 20e en je 32e.
het hoort er gewoon bij.

des te harder komt het aan als fans je bikkelhard lopen af te zeiken, daar zijn die jochies gewoon vatbaar voor.
vroeger was dat iets anders, maar in het tijdperk van likes en dislikes is dat alleen maar versterkt.

hoe ga je dan zoiets managen?
laten we voorop stellen dat bikkelharde kritiek vanbuiten af, niet gaat helpen, en voor erik is het sowieso niet makkelijk om een ploeg te coachen die samen een el finale hebben gespeeld.

het is dus belangrijk dat fans blijven steunen
1 0
Schip
Dus wat is nou de reden? 'Er gaan dingen fout'.

Er staat echt niets inhoudelijks in je stuk en je gaat er vanuit dat Ten Hag nu nog 'gezag' kan afdwingen. Spelers 'in hun innerlijke bron bij de lurven grijpen'. Als iets is gebleken is dat hij dat juist NIET kan.

En dan die laatste alinea.

Wat een holle frasen zeg.
2 -3
AnsB
Je hoeft het echt niet met me eens te zijn, maar ik krijg niet bepaald het idee dat je met een welwillend oog kijkt naar de tekst als je beweert dat er 'niets inhoudelijks' in staat.

Ik dacht niet dat ik dat uit hoefde te leggen maar oké. Dingen gaan fout als je niet scherp bent: dan kom je steeds te laat, verlies je duels, springen ballen van je voet, geef je een pass net niet die goede snelheid of richting enz.
0 0
flithje
Juist als ik er 'welwillend' naar kijk staat er niks inhoudelijks in. Dit is geen analyse, dit is een opsomming van oorzaken die jij toedicht aan een probleem zonder dat er ergens iets valt vast te stellen. Met dingen komen als het 'innerlijke vuur' is zo niéts zeggend als je eerder beweert dat DE reden aangepakt moet worden. Tuurlijk kunnen de factoren invloed hebben, het kan ook zijn dat het weer ze na de winterstop gewoon niet aan staat. Het met geen enkele intentie zuur bedoelt, maar in deze geef ik Schip meer dan gelijk.
0 -1
AnsB
Als je denkt dat het slechts een hypothese is dan heb je volkomen gelijk. Ik spreek of zie niemand persoonlijk, ik beschrijf slechts een bestaand psychologisch proces dat kán optreden onder de beschreven omstandigheden. Het kán verklaren waarom er zo'n extreem gebrek aan scherpte, teamdiscipline en tactische discipline is, waardoor er ineens niets meer klopt in het Ajax-spel.
In mijn ogen is dat wel degelijk een analyse.
En ik zal proberen het toe te lichten.

Want áls die analyse klopt, dan is het belangrijk om dat onbewuste proces te benoemen. Omdat dit de beste kans biedt aan spelers om het achteraf te herkennen, waardoor dingen op hun plaats vallen - als een soort legpuzzel. Het biedt een handvat en een houvast in de verwarring, twijfel, verwijten omtrent (1) dát het gebeurt (alles gaat ineens fout), (2) dat het niet ophoudt, terwijl (3) er alles aan gedaan wordt (gesprekken, elkaar de waarheid vertellen). Dan weet je dus niet meer waar je het zoeken moet,behalve elkaar op te peppen (wat dus niet helpt omdat het holle woorden zijn geworden).

Als je dat handvat wel hebt en dingen op hun plek vallen (ook weer zo'n bestaand psychologisch verschijnsel), dan krijgen woorden weer betekenis.
Als je n.l. snapt waar het vandaan is gekomen, dat onbewuste verlies van totale scherpte/het heilige vuur, dan hoef je niet meer te twijfelen of in verwarring te zijn en kun je direct werken aan het herstel, omdat je dan juist wel weer bij die oerbron kunt komen van uit-het-dal-klimmen.
Daar kun je elkaar dan wel weer op aanspreken en elkaar oppeppen. Woorden hebben dan een hele andere lading gekregen.

Alle andere factoren die ik heb genoemd hebben m.i. dit (mogelijke) basisproces alleen maar versterkt.

Het is en blijft een hypothese waarvan alleen de direct betrokkenen kunnen beoordelen of het waar is, maar in mijn ogen biedt het wel een plausibele verklaring én een handvat voor verdere stappen.

Het is vooral een psychologische analyse en het kan ook zijn dat je daar 'gewoon' niet zo veel mee hebt. Er zijn zat mensen die 'gepsychologiseer' allemaal bullshit vinden.
Of je vindt alleen mijn 'gepsychologiseer' bullshit.
Enfin, ik heb mijn best gedaan het te verduidelijken. Het is aan jou wat je ermee wilt of kunt.
0 0
Rentokill
Waarin heeft Schip dan gelijk? Dat de oplossing is dat we de trainer er maar weer eens uit moeten flikkeren?
0 0
flithje
In het feit dat het probleem niet wordt aangekaart terwijl er nadrukkelijk vooraf gesteld wordt dat het nou juist de reden van zijn pleidooi ging worden. Om er volgens niet op in te gaan. Of ten Hag de juiste man is, is mij dan om het even.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
jij zit toch ook op het vi forum ansB?
0 0
AnsB
Klopt.
0 0
Rentokill
Beetje zuur lopen doen. Waar is jouw mening op gebaseerd dan? Over holle frasen gesproken.
0 0
RuffRhythim
Goede kijk op dit geheel, maar je zegt het zelf al: het is wel te managen.
Sterker nog: een club met de pretenties en ambities die Ajax zichzelf stelt en oplegt MOET je dit kunnen managen, dus schiet Ajax gewoonweg keihard tekort.
0 -2
AnsB
Het is te managen als je een goede analyse hebt. Dan kun je achteraf ingrijpen.
Dit voorzien is best veel gevraagd van trainers in het algemeen, zelfs van ervaren trainers omdat dit soort combinatie van factoren niet alledaags is.

Ten Hag heeft weinig ervaring met topspelers, dat maakt het extra moeilijk.
Wat ik me wel afvraag is of er bij Ajax geen expertise is op dit gebied, mental coaches of psychologen die dit soort analyses kunnen maken en de staf kunnen inseinen.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
een goede sfeer is te managen.

maar anders dan andere jaren vind ik de trainer niet schuldig eerlijk gezegd.
de spelers hebben veel verantwoordelijkheden gekregen van erik omdat ze gewoon goed zijn.

dan vind ik aan de andere kant ook zo dat spelers zelfrefelctie moeten tonen en ook moetem luisteren naar advies van ten hag.
want als je goed had opgelet had ook erik kritiek op die fase na bayern thuis, toen iedereen dat middemveld maar liet lopen.

want tactisch is het geen onbenul als je kijkt naar zijn uitwerking kwa tactiek oktober 2018.
toen stond het namelijk als een huis en kwam er geen hond door ons middenveld en verdediging. dat is zoals hij ajax wil latem spelen.
0 0
Rentokill
Goed stuk! Hier moet een sport psycholoog of anders systeemtherapeut bij komen. Een redelijk onervaren coach (niets ten nadele van Ten Hag) kan dit niet. Wat mij betreft vragen we (naast dus een sportpschych) Louis van Gaal als freelancer om een paar weken mee te draaien. Die is als geen ander in staat om te analyseren en te veranderen. Kijk maar naar zn laatste periode bij het NL-11-tal.
0 -2
Web
Jij begrijpt het echt, ben alleen bang dat Ten Hag het niet voor elkaar gaat krijgen
Hij is het kwijt, zijn uitleg over de wissels slaat kant nog wal, en hij moet het onderkennen, en mijn inziens ziet hij dit niet.

In een team horen verschillende karakters te zitten, mensen die op staan als het even tegen zit, daarom hebben ze routine gehaald Blind en Tadic, die hebben beide niets te brengen bij tegenslag

Onder Bosz had je Sanchez, Klaassen en Viergever niet verfijnd maar wel winnaars, nu heb je een winnaar Taliafigo en die is ook nog eens niet fit, naar een lang seizoen met een zwaar WK er achter
1 -2
AnsB
Ik weet het niet. Ten Hag staat wel bekend als een goede people manager, maar heeft weinig ervaring met topspelers - dat kan een groot verschil zijn. Voor mij is het afwachten. Maar ik denk wel dat een goede analyse (of dat nou de mijne is of een andere) cruciaal is daarbij.

Wat betreft zijn wissels: hij heeft altijd zijn eigen uitleg gehad bij wissels, dus wat dat betreft is er niet veel veranderd. Maar als het goed gaat, wordt daar minder waarde aan opgehangen. Nu des te meer.

Misschien is er qua karakters te weinig balans is. Blind is geen echte leider, Tadic lijkt wat prima donna karaktertrekken te hebben (net als Ziyech) en dat soort mensen kunnen zich in slechte tijden zelfs ontpoppen als stoorzenders. Anderzijds heb je wel karaktermensen als Tagliafico, De Ligt, Huntelaar en toch ook wel Onana. Hoewel die laatste zelf akelig in de fout ging.

Maar als mijn analyse klopt, dan is er vooral veel verwarring. Niemand lijkt te snappen waarom het ineens zó fout gaat, dus ook die karakterjongens hebben dan niet de gewenste inbreng. Je moet juist het hoofd koel houden lijkt me, maar hoe doe je dat als je niet snapt wat er gebeurt?
0 0
Simon1
Ik snap soms echt niet waarom mensen minnetjes geven. Winnaars heb je in ieder team nodig.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
die minnetjes hebben helemaal geen toegevoegde waarde, als je niks krijgt zegt precies hetzelfde.

maar dit forum is zo oudbollig lijkt van de vorige eeuw. maar goed er komen gelukkig genoeg mensen en je kan discuseren met elkaar:)
0 0
RuffRhythim
Sjesus...je zit dus urenlang bij elkaar om de afgelopen klotezooi te bespreken en dan heeft het dus gewoon geen ruk zin gehad?

Dus spelers lopen tijdens zulke sessies elkaar flink de waarheid te vertellen over wat er allemaal misgaat na de winterstop en vervolgens blijkt het dus het ene oor in te gaan en het andere oor uit?

Wat zijn dit voor gasten man???
7 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
wij zitten al als suporters urenlang met elkaar te lullen, en we vliegen elkaar nog in de haren hahaha

op een of andere manier denk ik toch dat real de ommekeer gaat worden. we hebben gewoon die champions league wedstrijden gemist dat nivo.
0 0
AFC34
Lopen ze elkaar af te zeiken en als ze dat vervolgens niet om kunnen zetten in iets positiefs kan het heel snel heel slecht gaan.. Precies wat nu te zien is.
2 0
RuffRhythim
Zegt alles over hun karakters dus
1 0
cantharel
Al dat tactisch gelul over uitvoeren etc etc, ga g.v.d gewoon voetballen man zonder allerlei lulkoek en ga dit als aanvoerder gewoon aan je medespelers vertellen.Wie niet wil banken.
0 0
b.hulshof
Duidelijk dus de trainer is de grip op zijn selectie kwijt. De trainer met 18 basisspelers maar niet in staat is om een speler te wisselen als hij niet presteert. Blind moet naar het middenveld Magalan, Veltman of Schuurs naar achteren. Schone naar de bank en als F.de Jong zijn taak niet uitvoert Sinkgraven of de Wit op zijn plek. Voorin Ziyech, Tadic en Neres en als die hun taak niet uitvoeren breng je Dolberg of Cerny.
1 -1
Jojo49
We hadden in 2019 allang boven aan kunnen staan. Maar van 2 werd het 6 punten achter.
1 0
Ajaxbrl
Stelletje klootzakken zijn het...
1 0
Boer Gijs
Waren het maar klootzakken in het veld.
2 0
Boer Gijs
Kunnen?
1 0
HilversumNoord
Het is gewoon een ongelooflijk stel slappe gasten. Er is er geen een die snapt wat het huidige voetbal is. Allemaal slappe zakken. Ga zo'n duel eens in man! Ik heb een pleurishekel aan die pisveeers maar die gasten gaan wel vol in de strijd. elke minuut. Ongelooflijk. En die Ten Hag is al even zo'n slappe zak want die kan niemand aan. Iedereen loopt over hem heen man! Ik heb in jaren niet zo'n slap Ajax gezien. En iedereen was lyrisch over het eerste halfjaar maar het was gewoon een tikkende tijdbom...en nu komt alles eruit. We hebben geen leider. Niemand volop in de strijd. Wat zal Ajax blij zijn dat ze die De Jong voor 75 miljoen hebben verkocht...5 jaar op rij geen kampioen...het is een schande. En ik heb het gevoel dat de enige die er nog wat aan wilde doen voor Ajax nu zich omdraait in zijn graf en huilt van verdriet...
2 -4
SR83
Wat leiderschap is?
Even een rondje langs de spelersgroep met de vraag of ze het nog zien zitten met deze trainer.
Met het waarschijnlijk weinig verrassende antwoord vanuit de spelersgroep naar de directie toe.
Dat is leiderschap.
0 -2
Rentokill
Nee, dat is geen leiderschap. Meer Lijderschap. Dan ben je destructief bezig en ben je het gezamelijke doel (sportief succes) niet aan het dienen.

Ervoor zorgen dat juist dat gebeurd. Dat is volgens mij leiderschap.
1 0
mgtow
Wilden de spelers in Florida uit of gezellige dingen doen en verbood Ten Hag alles ofzo? Spelers van Ajax mogen best wat openheid geven. We betalen ons scheel aan die lui en ze leveren niet.
3 0
HilversumNoord
en het ergste is dat we dit een aantal jaren geleden ook hebben gehad en toen zei iedereen binnen Ajax dat dit soort tripjes niet meer meedoet...hahaha
2 0
Schip
Dit is toch onwerkelijk man. Er zijn nota bene twee recordaankopen gedaan om meer ervaring in het team te krijgen, zodat je een stabieler Ajax krijgt.

Dat gelul van onder meer Frenkie dat ze het zelf ook niet weten. De Ligt zegt tenminste nog waar het op staat.

Of het is de trainer - geef hem maar een koekie van eigen deeg en ontsla hem gedurende het seizoen - karma is a bitch - of zet al je sterspelers op De Ligt, Onana en Nico na op de bank.

Er zijn ergere dingen dan verliezen en die gebeuren nu.
1 0
niquedegraaff
Allemaal leuk die gesprekken maar als je coach met zo'n opstelling komt en zulke ingrepen...
4 -1
vader123
Misschien moet Matthijs toch maar even bij de directie langs om te melden dat de spelers die coach compleet zat zijn. Wel lastig voor een 19 jarige, maar dit is wel het moment.
8 -3