'Na de winterstop vaker slecht dan goed'

ThijsZwagerman, 10-02-2019 om 08:30, 10591 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong is na afloop van de verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo zeer duidelijk geweest in zijn reactie tegenover De Telegraaf. De middenvelder, die zelf noodgedwongen naar de kant ging, constateert dat Ajax na de winterstop bezig is aan een zeer zwakke reeks.

De Jong zag Ajax slecht beginnen op het kunstgras in Almelo, maar vindt het lastig om de oorzaak van dat zwakke begin te achterhalen. 'Dat weet ik ook niet. Het is al best wel een tijdje dat we in hele grote fases van wedstrijden slecht spelen. Na de winterstop spelen we vaker slecht dan goed.'

Ondanks de zwakke vertoning, vindt De Jong niet dat het Ajax aan een speler ontbreekt die opstaat in moeizame wedstrijden. 'Dat is natuurlijk moeilijk. Iedereen probeert het, iedereen probeert hard te werken. Het is niet zo dat we het niet willen, maar als het slecht gaat en je verliest, dan hoor je dat natuurlijk snel.'

Tot slot concludeert de dribbelaar dat de wedstrijd tegen Heracles Almelo allesbehalve een goede generale richting de heenwedstrijd tegen Real Madrid is geweest. 'Heel slecht. Je hoopt natuurlijk na de vorige wedstrijd, die we op een goede manier gewonnen hebben, een beetje een goede lijn ingezet te hebben, maar dat we nu verliezen is zeker een slecht scenario.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Ik denk nu dat het verstandig is dat koekoeksjong Frenkie even helemaal niks meer gaat zeggen want :
Het doet wat met je als team als je een speler in je midden hebt , die nog niks bewezen heeft , nauwelijks een staat van dienst heeft , in de media omhooggeschreven wordt ,zich nooit als leider of voortrekker of als teamfighter geprofileerd heeft , alleen maar met transfers bezig is geweest en dan vervolgens voor de hoofdprijs de deur uitgaat. en die dat dan ook al heel lang weet (dat is volgens mij nog het ergste ) Dat kan een keer een wedstrijd gebeuren , maar het gaat maar door !
Hij blijft maar in de basis staan terwijl hij al maanden matig tot slecht speelt met als dieptepunt gisteren waar hij door diverse spelers van Heracles duidelijk in beeld voetballend voor schut gezet werd .
Dan heb je toch wel het gevoel dat je genaaid bent als ajax team en als een soort decor gediend hebt , om 1 speler verder te helpen
Terwijl je je het schompes gewerkt hebt om jou club verder te helpen !!!
Dat laat zich bij menig speler van Ajax voelen
1 0
Cello
Verder was ook afgesproken om niemand te laten gaan in de winter en de groep bij elkaar te houden. Dan laat je Wober wel vertrekken (tegen de gemaakte afspraken in) en maakt men de transfer van De Jong (welliswaar pas in de zomer) wereldkundig......
Tsjah. Dan zijn er een aantal heel waarschijnlijk pissed-off. En dan kan David Neres ineens niet weg, want de transfer van Lainez ketste af.........geeft maar aan, dat ook daarin de gemaakte beloftes gebroken zouden worden..... immers: NIEMAND zou men laten vertrekken deze winter.

Maar dan nog. Dan begrijp ik de boosheid, maar dan is dit niet de manier om je gram te halen door met zn allen het te laten lopen. Uiteindelijk ben je met veel meer dan die paar vertrekkende/reeds vertrokken speler(s) een jaar op weg om de hoofdprijs te pakken. Dan mag je als professional ook je supporters niet in de steek laten, misschien zelfs niet eens de technische staf als die geen vinger in de pap hebben gehad bij de directe verkoop van Wober.

Verder begreep ik, heb ergens gelezen, dat een uitgaande transfer bij Ajax gebruikelijk door de hele spelersgroep wordt gevierd. Dit is dit keer niet gebeurd!!!!.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
24 uur later en nog steeds pissed-off.
onbegrijpelijk dat men zo is afgereist naar almelo, met die instelling

eigenlijk van de zotte dat amateur analisten zoals hier op as en vi er al voor de winterstop op wezen dat spelers van ajax minder duels wonnen, maar dat de pro's het nu pas toegeven en ontdekken bij zichzelf.
1 0
FrankRijkaard4
Het blijkt voor Frenkie niet mogelijk om een heel seizoen constant goed te zijn, integendeel. Deze jongen moet eigenlijk gewoon banken
1 0
Finidi en Nwanko
Daatom mogen we ook blij zijn dat we 75 miljoen ontvangen. Denk dat barca zich achter de oren krabt..maar wens Frenkie uiteraard alle succes toe.
1 0
MichelAngelo66
De Jong moet je vanaf nu lekker in jong Ajax laten ballen. (Als dat trouwens nog kan volgens de regels). In ieder geval niet meer opstellen. Ophoepelen. Is nooit Ajacied geweest. Geeft niet, maar nu is hij er sowieso helemaal niet meer bij. Trekt zn benen terug en vindt het wel goed. Prima. Doorselecteren die hap.
0 -2
WeerDinges
Overdrijven is ook een vak. Dat je teleurgesteld bent oké, dat Frenkie niet op zijn best speelt oké, misschien een keertje op de bank oké, maar dit soort opmerkingen getuigen niet echt van Ajax liefde en zijn niet oké. Steun je club en spelers eens, juist als het niet lekker loopt.
0 0
Ajacied33
Nadeel van een transfer maken in de winter en dan de zomer erop verkassen. Die jongen is er totaal niet bij met zn hoofd. Gaat natuurlijk niet meer vol de duels in, en dat kan weer irritrren bij zijn medespelers. Wat je zegt, misschien Frenkie laten banken?
0 0
mercurius3
Best bizar dat de jong en zijn management 2.5 jaar lang bezig zijn geweest met andere clubs. Typische Ajax-speler: kan aardig voetballen maar mentaliteit is 3 x niks. Wordt op topniveau opgegeten en loopt ook nog eens reputatieschade op, want staat nu bekend als golddigger van de voetballerij.
0 -1
mario-ajax23
Tja als je nog punten wilt pakken,speelstijl iets aanpassen! En paar andere spelers erin zetten die wel willen!

Hopen dat je gwn 2de blijft!

En komende zomer is 1 ding duidelijk geworden

DOORSELECTEREN!!!
0 -1
eric76
Eerst lag het aan Lamprou, toen was het omdat Tagliafico niet meedeed maar nu iedereen er weer is blijkt het daar toch niet aan gelegen te hebben.
1 0
gras
Volgens sommigen is het meestal dezelfde factor geweest hoor. En dat is onze grote roerganger.

Belabberde teksten van Frenkie trouwens. Ook daarin is hij de scherpte kwijt. Krijg 15 mj per jaar maar eens uit je hoofd.

Je verwacht dat hij tenminste erkent dat ze tactisch gewoon weer het onderspit dolven. Slappe hap.
0 0
3*stars*3
Dacht ik gister ook aan.
Geen excuses en als grootste club en rijkste, met zo’n selectie moet je gewoon aan kop staan en uitlopen...
0 0
Gerrr
Lamprou is gewoon niet geschikt.
De falende rode draad is Ten Hag.

Opzouten
2 0
TontoKarnaggel
Als je zoals gisteren de eerste 20 ballen zomaar aan de tegenstander geeft, en de eerste 20 persoonlijke duels ook verliest, dan ben je gewoon met de verkeerde instelling begonnen, simple as that.... Misschien onbewust, en ik geloof ze best als ze beweren dat de intenties goed waren, maar dan nog zat er in de bovenkamer ergens iets helemaal verkeerd. En dat is niet voor het eerst....
Niet voor de tweede, derde, of vierde keer ook trouwens.....
4 0
4xEC1
Goede reactie, zo denk ik er ook precies over.
Veel dingen spelen mee denk ik voor dit verval in korte tijd. De ophemeling voor de winter die bijna enge vormen ging aannemen met bijv. vergelijkingen met het Ajax van '95, stellen dat Ajax en PSV al een permanent gat hebben geslagen met de rest van Nederland, de Jong en de Ligt die elke dag wel in het nieuws stonden alsof het Messi en Ronaldo zijn waardoor de Jong niet gefocust lijkt na zijn miljoenentranfer, Ten Hag die ondanks goede resultaten nooit echt onomstreden is geweest en mede door zijn van de Beek/Neres omgang het niet makkelijker maakt voor zichzelf..
De hoofden van de spelers moeten leeg, en wel zo snel mogelijk anders wat wéér het begin van iets moois leek, net als onder Bosz, uitgaat als een nachtkaars en voor de 5e jaar achtereen geen enkele prijs wordt gewonnen en weer opnieuw begonnen moet worden.
0 0
amthree
Wat maakt jou het nog uit, aan het eind van het seizoen speel je toch met meneertje messi. Ajax boeit jou niet, of je hier nou prijzen wint of niet. lekker straks de kont van messi kussen... Dat willen jullie allemaal toch zo snel mogenlijk weg bij ajax, nergens anders hoor je ze over transfers praten alleen maar bij ajax..
1 0
TontoKarnaggel
Eens, voor het gros van de spelers zijn wij slechts een tussenstap die eigenlijk al veel te lang duurt.
Prijzen gaan ze wel winnen met hun volgende club...
0 0
MichelAngelo66
Of ze komen met hun staart tussen de benen terug bij een middenmoter. Maar ja, wel een dikke bankrekening.
0 0
ajax4ever01
Ten Hag zal de laan uitgestuurd worden als we woensdag een flinke nederlaag krijgen, alleen al om dat graag want ben helemaal klaar met hem en zijn wisselkeuzes.
0 0
Ajacied33
Nee hoor, een nederlaag voor woensdag is al ingecalculeerd. Of denk jij dat Ajax woensdag wint? Als Ajax wat wil zou ik TH per direct eruit gooien en richten op volgend seizoen. Voor dit seizoen in ieder geval de beker pakken en 2e blijven. Laat van Gaal het samen met Litmanen maar doen
0 0
ETM
Ze gaan TH sowieso het seizoen laten afmaken, of Ajax moet nu echt in een nederlagenregen terecht komen. Ben wel benieuwd wat ze daarna doen.
Ik ben het overigens eens met een eerdere poster; of als bestuur spreek nu juist uit nogsteeds dik achter TH te staan, of je flikkert er hem na woensdag uit. TH balanseerde voor mij vanaf zn aanstelling op een dun koort en daar is hij inmiddels vanaf gevallen. Dus wmb moet er een nieuwe trainer komen.
Maar niet Van Gaal nee. Die man heeft zn glorieuze tijd gehad, zn cirkel rond gemaakt, zn verkeerde invloed op de club gehad, en is naar ik inschat ook gewoon niet meer bij machten een goede clubtrainer te zijn. Daarmaast zie ik het in de context van de revolutie niet zitten, hoezeer de uitwerkingen daarvan ook lijken op te drogen..
Litmanen vind ik een te groot risico. Een icoon voor mij. Een pure persoonlijkheid die ik niet wil zien falen.
1 0
trooop
Ik denk dat Ajax woensdag wint. Durf te wedden op minstens een gelijkspel. Ze spelen thuis, ze zijn emotioneel, ze spelen voor het oog van de wereld tegen de allergrootste club. Ajax gaat los, let maar op. Net zoals heracles gisteren deed.

Hoop alleen dat mensen niet meteen weer gaan denken dat dat ten hag's verdienste is.
1 0
ETM
Ze voetballen nu gewoon echt veel minder goed dan een poosje terug. Het mentale aspect zal meewegen, ze zullen individueel een hoger niveau halen, maar het voetballende aspect gaat zeker ook meewegen. Ik denk als ik eerlijk ben dat we met ruime cijfers gaan verliezen.
0 0
trooop
Ik kan met je mee, ik zou ook niet compleet verbaasd zijn als we flink onderuit gaan. Maar ik denk toch dat het net de andere kant op valt. Real is ook bepaald geen team dat in een heenwedstrijd van de knock-out-fase eens even lekker gas geeft. Die vinden het wel best als ze niet verliezen en eventueel een goaltje meepikken, om het dan thuis af te kunnen maken.

Real is ook geen team dat een hele wedstrijd druk zet. Als je de momenten dat ze dat wel doen overleeft, maak je gewoon een gerede kans. Real gaat hoogstwaarschijnlijk niet voluit. Daardoor krijgt Ajax mijns inziens sowieso kansen. Zelfs in deze vorm.

En als het dan per ongeluk even lekker loopt, in de CL tegen real madrid, met het publiek erachter - je weet hoe het kan lopen in voetbal: dan hebben onze godenzonen hun vleugels zo weer terug. Al is het maar voor 1 wedstrijd.
0 0
Ajacied33
Nee, ik geloof er niet in. En als Ajax boven zichzelf uitstijgt en een goeie pot speelt, uitslag ff terzijde, dan knap ik nog meer af op deze selectie. Waarom kan het voor het oog van Europa opeens wel, waarom sta je niet 1e in de ED terwijl je de beste spelers hebt van NL? Een goeie pot woensdag zou me trots maken omdat je eenmaal van deze prachtige club houdt, maar het zou me ook boos maken tegelijkertijd
0 0
trooop
Tja ik snap wat je bedoelt. Maar zo gaat het eigenlijk altijd. CL en ED zijn twee totaal gescheiden werelden.
Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik gister in de rust ook dacht dat Ajax het nog wel om zou keren. Zo gaat het namelijk ook eigenlijk altijd.
Maar dan nog, woensdag wordt anders.

Hopen alleen dat ten hag in de tussentijd niet teveel mentale schade aanricht. In de CL moeten ze juist wel denken dat ze goed zijn. Dan zijn ze het ook. In de eredivisie is het eerder andersom.
0 0
SjaakWolfs
Litmanen? Fantastische speler, maar een goed paard maakt nog geen goede ruiter. De tijd dat we oud-Ajacieden vanwege bewezen diensten in het verleden carte blanche geven in de leiding van de club moet voorbij zijn.
0 0
AJAIXIXIXI
De selectie laat de supporters hier keihard vallen. Maar wat zou het ze ook uitmaken, na dit seizoen vertrekken ze toch allemaal. Belachelijk dat Ajax de Transfer van Frenkie nu al afgerond heeft. Die jongen is met z'n hoofd allang in Barcelona.
0 0
Ajaxbrl
Selectie word zoiezo leeg gekocht dus pleur dat hele bestuur er dan ook maar uit en laat Louis deze puinhoop maar weer opbouwen...
0 0
JohanCruijffAFCA
Onana is allang klaar met ajax
De Ligt en De Jong zijn al bezig met het buitenland
Ziyech allang klaar met ajax en jaloers op De Jong etc.
Van de Beek is klaar met kind van de rekening zijn
Dolberg hype is voorbij (50 miljoen weg)
Neres wordt verneukt op de bank (43 miljoen weg)
Onze rechtsback positie is al jaren drama
Tadic, Schone en Blind hangen de vedette uit terwijl die laatste twee gewoon op zijn

Ons team valt compleet uit elkaar
1 0
TwoLegsAlwaysWin
Gelukkig is het gezegde: een slechte generale is een goede premiere/repetitie..... Laten we het hopen.
1 -2
PJSM
Met het niet opstellen van Neres ben ik klaar met ETH. Optiefen deze dwaas.
6 -4
-25-
Imo verzaken de spelers gewoon. In de eerste seizoneshelft werd er vast gehouden aan een bepaald plan/afsrpaken. In en na de winterstop zijn ze te veel gaan geloven in eingen kunnen en trekt iedereen zn eigen plan met als resultaat: los zand.

Ze zouden is moeten kijk naar hoe Bill Walsh de SF 49-ers van het slechtste tot het beste team maakt in de NFL. Waar het op neer komt is dat als je als team bepaalde afspraken nakomst, dan zorgt de score voorzich zelf.
1 -1
Aeter
Onder de Boer was het altijd andersom. Elk jaar een goede tweede seizoenshelft en een belabberde eerste. Het kan verkeren.
0 0
Pure
Dat zie ik dan liever. Nu help je Psv die krijgen met de week een beter gevoel.
0 0
Ajacied33
Het is een regelrechte schande dat je met onze selectie achter die van Psv eindigt straks.
0 0
Web
Ik mag hopen dat er morgen crisis beraad is bij Ajax
En dat is in mijn ogen geen paniek, maar realiteit
Dit gaat Ten Hag niet keren, er zal voor op korte termijn oplossing moeten komen.
De selectie is prima, dat hebben wij allen voor de winter kunnen zien.
Er zal iemand moeten komen die de ommekeer wel kan maken, en dat moet geen lichtgewicht zijn maar iemand die de klappen uit het voetbal wel kent.
De hoofden moeten leeg bij de spelers, weer terug naar de basis waar ze goed in waren.
Zelf denk ik aan Hiddink of Beenhakker, voor 4 maanden de leiding geven
En het nieuwe seizoen beginnen met een nieuwe staf, en het liefst eens een buitenlander.
Die buiten het goede voetbal ook ander eigenschappen in het team brengt, het valt nu wel heel makkelijk uit elkaar. Een type Klopp, Tuchel
0 -3
AjaxPassion
Hahhahahahahahahaha, mag ik me even kapot lachen? Ik vind je namelijk lachwekkend...

Je laat je oogappeltje vallen als een baksteen? Wat ben jij een backstabber gap.

Wat is er gebeurd met deze tactisch ijzersterke coach? Deze verlosser, alleskunner? Webje toch...
1 0
trooop
Dag in dag uit zit je ten hag hier niet alleen te verdedigen, maar zelfs de hemel in te prijzen. Duidelijk te maken hoeveel beter hij wel niet is dan bosz. Maanden achtereen. En nu verliest hij 1 wedstrijdje, een wedstrijd die jij niet eens gezien hebt (!), en nu moet ten hag er ineens uit?

Totale dwaas.
1 0
Ajacied33
Laudrup als hij het ziet zitten lijkt me wel wat. Of anders good old Louis van Gaal
0 -1
Web
van Gaal komt ook het eerst in mij op.
Maar dan blijf je weer in hetzelfde kringetje, te groot met Overmars, vd Sar en Danny Blind, Laudrup zou ook niet bekeerd zijn denk ik?
0 -1
Red Devil
Goh dat was nog niemand opgevallen.
0 0
vak114
Deze selectie is gewoon enorm overschat,spelers als Tadic en Ziyech laten het nooit zien in de wedstrijden waar het om gaat.
Onana wil graag een transfer maken,maar na gisteren wil geen club hem meer hebben,Blind is zoals zijn naam het al zegt.
De Jong wil graag een grote meneer zijn straks bij Barcelona maar een basisplaats gaat het voor deze jongen de komende jaren niet inzitten,Schone heeft echt een prachtige vrije trap maar verder is het gewoon over en sluiten voor hem,Kristensen maak ik geen woorden aan vuil,Huntelaar is klaar.
Tagliafico en de Ligt kunnen het ook niet alleen,maar hoe ten Hag omgaat met van de Beek en Neres is gewoon schandalig maar het is nu eenmaal makkelijk om deze 2 jonge jongens tot zijn pispaaltje te maken.
Waarom zet hij Tadic,Ziyech,de Jong of Blind gewoon eens een paar wedstrijden op de bank ?
Omdat hij gewoon een slappe laffe zak is die totaal niet geschikt is voor Ajax.
Deze selectie kotst hem uit en iedereen kan het zien,het is voor alle partijen het beste dat hij vandaag nog zijn spullen inlevert en vertrekt.
2 -1
Ajacied33
Hoe verklaren we het spel en de resultaten van voor de winterstop dan? Toen was alles prima
0 0
Web
Dat vind ik ook
Maar een Ziyech moet wel eens weten ( anders voelen ) dat het team belang voor op staat, en anders ( hoe zonde ook ) banken, en Neres de voor keur geven
Ten Hag raakt hier door de grip op het team kwijt.
FC Ziyech mag je nooit accepteren, je gezag gaat er aan
0 -1
Ajacied33
We kunnen toch niet concluderen dat het aan Ziyech ligt? Geloof ik niet in..
0 0
Web
Dat bedoel ik ook niet, maar dat is wel een speler die nooit terugvalt op de basis, als het even niet loopt, simpel spelen.
Maar daar hebben er wel meer last van, Tadic ook.
0 0
Ajacied33
Ja dat is wel waar
0 0
Web
Het zal moeten keren, en hoe doe je dit?
In iedergeval niet met zinloos kreten over de spelers, daar gaan ze niet beter van voetballen
Het zit veel dieper, vorm wat is dit?
Dit team zit te snakken naar iemand die her hoofd weer schoonmaakt bij de jongens
En dat gaat ( ben ik bang ) Ten Hag niet doen
Er is echt iemand anders voor nodig.
Vanacht heeft er geen een goed geslapen van de beleids bepalers.
Want het is ook het Ajax van deze mensen. Niemand doet dit bewust
0 -3
insectenverdelg
t zit veel dieper dan selectie en staf. Die kunnen we nog 20x wijzigen, maar te begint met bestuur directie rvc en raad van bestuur. Daar moet eerst de bezem doorheen.

Dacht niet dat ik dit ooit nog zou zeggen na t mes in Cruijff zn rug, maar maak van Gaal maar de baas van de club.
2 -1
Rick65
Je bent bijna geneigd om van Gaal aan het roer te zetten. Hij is de enige, vanwege zijn persoonlijkheid, die iets voor elkaar kan krijgen binnen Ajax. Met trainers als ten Hag blijf je tegen dezelfde problemen aanlopen.
1 -2
Renevanrijswijk
Verkoop van wober tegen een zakcentje was erg dom
1 -1
Web
Vorige week was het Tagliafigo die de sleutel was.
Zo makkelijk is het allemaal niet.
Wober had dit team over het dode punt getrokken denk jij?
1 -3
Joseph
Wober niet, maar die is beter dan Blind op die positie en Blind is beter dan Schone op die positie. Dan heb je het over 2 belangrijke posities.

Maar goed, dan blijf je die eigenwijze ten Hag houden, die dan alsnog met een 10 gaat spelen die we niet hebben. Dus Wober zou zeker een verschil maken, maar dat is nu niet het probleem.
0 0
Renevanrijswijk
Verkoop van wober tegen een zakcentje was erg dom
0 0
Ajaxfan16
Als Psv vandaag wint is het klaar, dan nog maar vol voor de beker gaan. Ik heb liever dat we dan nog 1 prijs hebben, dan helemaal niks.
1 0
Ajacied33
Psv wint sowieso vandaag. Maar wees gerust, al spelen ze gelijk tegen een matig Utrecht worden ze nog kampioen hoor. Kampioenschap is gisteravond definitief verspeeld en ik heb zo'n afknapper van de selectie gekregen gisteren dat ik er niet meer in geloof ook. Ben alleen bang dat ze ons nog meer voor schut gaan zetten, Madrid thuis een dikke nederlaag, uit bij Feyenoord weer een nederlaag en Psv thuis weggecounterd worden....Zo pessimistisch ben ik nu na gisteravond
2 0
7172AFCA7395
Ja als er EEN ploeg is waar tegen PSV graag speelt is het Utrecht wel.
Ik kan me alleen nog een bekersuccesje herinneren maar voor de rest vooral overwinningen voor 040. Maar hopelijk worden deze statistieken vandaag gelogenstraft hoewel dat niet veel zal veranderen aan de situatie.
1 0
lm
Nou dat was ik al toen de competitie begon ook toen het goed ging pisvee word jaren kampioen en af en toe aks incident worden wij het Ajax is geen stabiele club die slim is en gewoon zonder grote bek kampioen worden we hebben alle clubs maar ook de KNVB nog tegen
1 0
Gerrr
Als ze niet winnen is het ook klaar.
Ajax van nu is trekken aan een dood paard.
0 0
lm
Was al klaar met de eerste wedstrijd tegen PSV heb al voorspelt dat PSV kampioen word dit jaar ook al hadden we tadic en blind Marc had door moeten pakken spits RB en LB maar Marc doet niks alles half werk
1 -1
Jojo49
Verliezen kan altijd,, maar gister 1 helft ,, ik weet niet wat ik zag, echt ajax onwaardig. Niet wetend wat ze moesten doen, toen Heracles druk zette. Vreselijk voetbal.
0 0
Web
Na de winter stop minder
Maar dit heb ik nog nooit mee gemaakt.
er gaat werkelijks niets meer goed, de vastigheden waar wij voor de winter op konden bouwen zijn helemaal weg. Een dolend team dat er niets meer van bakt.
En bij mij wil het er niet in dat het met instelling te maken heeft, geen grijntje zelfvertrouwen meer, dit draai ook maar zo niet om meer, er moet een man ( naast ) komen die het zelfvertrouwen een draai kan geven, daar moeten ze niet te lang mee wachten
Niemand is groter dan Ajax
0 -1
AjaxPassion
Hahahahah het was toch mentaliteit Web? :'):')
0 0
Joseph
Die vastigheden waren niks anders dan Frenkie die het spel maakte. PSV was de enige tegenstander die in vorm was met een beetje kwaliteit, die hebben ons afgeslacht, toen had je al moeten zien dat dit Ajax op het verkeerde pad zat.
Middenveld met een 10 had van hogeraf direcr afgeschoten moeten worden, we hebben geen 10 in de selectie en Donny is dat ook niet. We hebben daarentegen een geweldige 6 gehaald, maar ten Mag kiest er voor om Schone naast Frenkie te zetten: een hele dure fout, nu Frenkie even niet thuis geeft, valt het hele middenveld in elkaar.
0 0
Gonzalez75
Daarom winterstop afschaffen, humor.
0 0
foensai
Nee de wintertransfermarkt. winterstop is prima op normale basis zonder verplichting naar Amerika etc..
0 0
AFCAfan93
Als het seizoen weer zonder prijzen eindigt moet je schoon schip maken.
Van gaal trainer
Jordi Cruijff directeur spelers zaken
La Ling algemeen directeur
Van Basten ambassadeur
En van Praag voorzitter.
Win jonk terug als hoofd jeugdopleiding.
3 0
Bjorn
Als je schoon schip wilt maken moet je bij de kern beginnen: Hennie Henrichs out.
0 0
GeleenAjax
Hahaha, domme jongen....
Zie je het voor je: van Gaal met (een) Cruijff...?
0 0
Barra
Ja iedereen moet weg, tot de kantine juffrouw aan toe. Komop zeg
0 -2
ajax4ever01
Ten Hag, vd Sar en Marc sowieoso want die hebben gefaald, ruim 5 jaar geen prijs dus..
4 0
Nijmegenaar
Een utopie...
0 0
jollie18
Het seizoen eindigt zonder prijzen. Feyenoord schakelt ons uit en vandaag staan wij 8 punten achter op PSV en de CL winnen wij ook niet
5 -1
Sampaoli
Los zand. Meer is het niet. Spelersgroep gunt elkaar helemaal niks en elke speler speelt enkel voor zichzelf. Voor een mooie transfer, want bij Ajax willen ze natuurlijk niet blijven. Ben er echt helemaal klaar mee.
5 0
Schip
Ben er ook volkomen klaar mee. Deze groep is te schandalig goed om geen titel te pakken. Het had al een verrassing geweest, als dat niet gebeurde met een flinke voorsprong.

Maar daarnaast ook de beschamende nederlagen. Je bent echt afgegaan bij PSV en Feyenoord.

Deze trainer heeft al sinds het trainingskamp geen enkele grip op het team. Het zijn individuele bevliegingen en de voetballende kwaliteiten intrinsiek aan de spelers die zorgen voor een 6-0 tegen VVV.

Maar dat was precies hetzelfde spel als voor de winterstop. Daarom snap ik niet dat mensen het ophangen aan transferonrust. Dat is bull shit en het makkelijkst vindbare excuus. Til zegt in een interview dat AZ in het trainingkamp een extra stap heeft kunnen zetten, en dat dit net dat procentje verschil geeft.

Welk trainingskamp je van TH ook neemt, het geeft altijd een stapje achteruit. In zijn eerste wintertrainingskamp idem: verzadigd, ongeïnspireerd, tempoloos voetbal. Het zal best een aardige vent zijn, maar hij overdoseert zichzelf kennelijk. Soms heb je die klik niet met de spelers/sporters. Ik heb aan beide kanten gestaan. Sommige trainers weten je tot op het bot te motiveren, ieder weer op een andere manier, maar centraal staat altijd dat ze iets bijzonders in je zien. Dat gevoel draagt een goede trainer en past zijn trainingen/aanpak ook aan om dat ene uit jou naar boven te krijgen. Dat is ontzettend moeilijk, maar daar ben je trainer voor. En sommige groepen lopen met je weg, maar die ene groep neemt niets van je aan.

Dat laatste heb ik al vanaf minuut 1 gevoeld bij TH - Ajax. Het zijn profs, ze weten dat ze zich erover heen moeten zetten, het zal misschien niet voor allemaal gelden, maar het werkt niet.

En tactisch vind ik het echt een onbalans en naïef verhaal met Frenkie en Schone als controleurs.
3 0
7172AFCA7395
Dat geschop tegen een trainer die de eerste helft een topprestatie heeft geleverd moet gewoon stoppen. Twee maanden later zou hij er opeens niets meer van kunnen ? Onzin man, de spelersgroep is het probleem. Maar misschien vinden de meesten hier ook dat een westerling trainer van Ajax moet zijn...ook onzin.
2 -7
Leviathan
De vraag is ook is het dankzij ten hag of ondanks ten hag goed geweest?
2 -1
7172AFCA7395
Geloof jij dan, dat als een spelersgroep niet gelooft in de aanpak van een trainer, je tot zulke prestaties als de tweede helft van 2018 kunt komen ?
0 0
31xAjax
Waar het ook aan ligt, het zou niet verkeerd zijn het is een tijdje zonder Ziyech in de basis te proberen.....
0 0
Duif63
De verkoop van Wober heeft heel veel kapot gemaakt. Niet eens omdat Wober zo'n topper is, maar het groepsgevoel is er door verstoord. Zelfde als het op de markt brengen van Neres. Ook helemaal verkeerd uitgepakt. Management fouten van de bovenste plank.
12 0
Ar
Helemaal mee eens.
4 0
nedved90
Het is heel simpel, ajax heeft 50 mil aan transfers uitgegeven in de zomer. Als je met zon selectie geen kampioen wordt mag je opdonderen Ten Hag! Wat mis ik nu saai voetbal van Frank de boer maar wel elke wedstrijd 3 punten en kampioen worden...en hij had nog minder materiaal dan nu. Peter Bosz was nog beter maar door politieke gedoe en vriendje politiek hebben ze hem laten gaan, dit was de domste wat je kon doen, hij zou in zijn 2e jaar wel kampioen worden daar ben ik van overtuigd. Gemist van Peter Bosz was erger dan uitgande transfer van Sanchez. Nu ben je 2 jaar verder en je zit te kloten kut trainers die nog beter spelers materiaal hebben en geen kampioen kunnen worden, zelfs niet van dit psv en feyenoord uit kunnen winnen. En nee het is geen schuld van Overmars die voor Ten.Hag gekozen had, daarvoor heeft van der Sar voor de kant van Bergkamp gekozen en Bosz laten gaan. Overmars wou door met Peter Bosz..
3 -1
DarkChild
Je weet dat Bergkamp en Keizer vervolgens geslachtofferd zijn voor Ten Hag he? Dat moest het worden volgens Overmars en Sar. En nu heb je dus dit. En een variatie van drie kleine kleutertjes op een hek. Nog twee te gaan...
2 -1
nedved90
Dit is nog gebeurd nadat ze bosz hebben laten gaan. Dus snap jouw punt niet.
0 0
MarcelvTol1971
Frenkie durft niet meer, die topfit naar Barca. de Ligt, Onana lopen ook al met hun hoofd elders. Seizoen is klaar. Woensdag slachtpartij tegen Madrid en de beker ga je er ook af tegen Feyenoord. Die willen wel echt winnen.
0 0
insectenverdelg
als eerste zou ik is lekker in Nederland blijven in de winter. Geloof niet in al die buitenlandse tussentijdse trainingskampen.
3 0
Gajes
Het zit er gewoon weer niet in. Zo'n Luuk de Jong is een redelijk spits, heeft veel minder talent dan Dolberg maar hij gaat er iedere wedstrijd wel voor de volle 100 % voor. Dat is hetgene wat bij Ajax ontbreekt, misschien komt het wel doordat het belangrijker is in de jeugd dat een speler zich individueel ontwikkeld dan winnen.
3 0
Murph
Texel
0 0
marrene
Dit is nu klinkklare onzin. Alsof dat er iets mee te maken heeft. Het ligt aan de instelling en het ontbreken van durf bij Ten Hag dat hij de "sterren" Tadic en vooral Ziyech niet durft aan te pakken.
0 0
insectenverdelg
Waarom zou je iemand naar de andere kant van decwereld moeten brengen waar t klimaat totaal niet lijkt op de winter in Nederland. Waar je een soort vakantiegevoel hebt. Elke andere topsporter probeert t klimaat na te bootsen waat jr zo meteen de top prestatie in moet leveren, behalve de voetballers.
0 0
ajaxwestland09
tja maar dan verdient ajax hier niks aan er moet wel geld binnenkomen
1 0
RuffRhythim
Juist ja, maar toch zag je Ajax wel kampioen worden, zoiets was het toch??
1 0
Labrador
Hij riep get van de week nog hé.
0 0
Ar
Er is sinds de winterstop toch duidelijk iets veranderd in de groepshegemonie.
Het vertrek van Wöber, het gerucht dat Neres had mogen vertrekken als Lainnez was binnen gehengeld, maar ook spelers die wedstrijdfit moeten worden door het spelen van wedstrijden met het eerste (Sinkgraven, Veltman en volgens TH dus ook nog steeds Dolberg), wat waarschijnlijk de transfer van Bakker in de hand heeft gewerkt. Maar ook de verhuur van spelers die weliswaar nauwelijks aan spelen toe komen bij JA maar dichter op het eerste zitten dan spelers als Ekkelenkamp, alswel het telkens nemen van risisco’s met spelers die een beetje twijfelgeval zijn.
Niet alleen Frenkie en Maz waren gisteren twijfelgevallen, als je ziet wat Nico twee dagen voor het duel verteld dan was hij eigenlijk ook nog een twijfelgeval.
1 0
Ar
Als Frenkie nou eens begint met gewoon te spelen zoals ie in de eerste seizoenshelft deed.
Maar sinds ie 75 miljoen waard is schijnt ie te denken dat ie 10-20 meter hoger op het veld moet staan, waardoor de achterhoede verzuipt omdat de backs, en zeker de rechtsback, hoog staan.
Blind en De Ligt kwamen gisteren regelmatig in de problemen bij gebrek aan afspeelmogelijkheden. Voor de winterstop bood De Jong zich dan aan, en stond het 3-4-3 (Ligt, Blind, Jong), maar nu niet.
Heracles deed dat overigens goed, de passlijnen naar de hoogstaande backs afsnijden, maar de oplossing is dan heel simpel en voor de hand liggend: roep je backs terug. Of geef Frenkie op de klote dat ie gewoon vanuitvde achterste linie moet blijven spelen.
1 0
FlyingDutchMan
ETH zou klote hebben als hij nu ingrijpt en Frenkie passeert, misschien zet dat die jongen aan het denken..
1 0
Den74
Het is echt een schande,met deze selectie moet je een prijs pakken.Kampioenschap is weg.Yeah we mogen tegen Madrid maar wat heb je er aan,je wint de CL toch niet.En zelfs van Feyenoord win je niet in de beker en stel dat het wel zo is Az in deze vorm win je ook niet van...kortom weer niks thx Ajax.
1 -1
marrene
Tegen Real winnen? Ben blij als Real het bij 0-3 laat.
1 0
GeleenAjax
Nee, het ontbreekt niet zozeer aan spelers die opstaan tijdens zo'n wedstrijd. We hebben er 11 die zich niet op kunnen laden voor zo'n potje, vlak voor een grote Europese wedstrijd. Frenkie is een schoolvoorbeeld hiervan. Wat mij betreft mag hij per direct optyfen naar Barcelona.

We zijn weer terug bij af. En de spelers maar roepen dat we dat niet meer deden: door de ondergrens zakken voor of na een Europese wedstrijd. Ik hoop zó op een afgang woensdag! Misschien dat dát ze motiveert volgend weekend...
2 -4
NaarCLbeker5
Je hoopt op een afgang? Wat doe je hier dan? Wegwezen !
2 -1
GeleenAjax
Als die fucking champions league het enige is wat ze interesseert wel ja. Het enige wat ze willen is schitteren op dat podium, zodat ze zo snel mogelijk naar het buitenland kunnen om nog meer geld binnen te harken. Dat je dat niet snapt, leidt bij sommige mensen tot domme reacties als hierboven...
0 -1
FlyingDutchMan
Scherpe conclusie, ik had hem ook wel kunnen vertellen dat Ajax de laatste jaren een ster is in het verkloten van het kampioenschap na de winterstop..
2 0