Ten Hag: 'Vorm kan er morgen weer zijn'

ThijsZwagerman, 10-02-2019 om 08:10, 19098 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-trainer Erik ten Hag baalt als een stekker van het dure puntenverlies op bezoek bij Heracles Almelo. De oefenmeester zag een hoop dingen misgaan en dat frustreert hem. Toch weet Ten Hag ook dat de mindere vorm waar Ajax in lijkt te verkeren snel over kan zijn.

'Een hele zwakke prestatie', zo omschreef Ten Hag de verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo bij de NOS. In gesprek met FOX Sports ging de trainer al dieper in op het zwakke spel van de Amsterdammers, maar ook bij de NOS haalde Ten Hag wat knelpunten aan. 'Het was geen miscommunicatie, maar gewoon een gebrek aan handelingssnelheid. De penalty is al een wake-up call, maar (waar de penalty uit voortkomt, red.) is gewoon een technische fout. En zo hadden we meerdere technische fouten.'

Toch is de Ajax-trainer ook complimenteus over de tegenstander van zaterdagavond. Heracles Almelo zette Ajax goed en hoog onder druk. 'We zeiden nog voor de wedstrijd: wees daarop voorbereid. We zagen al in de warming-up dat ze ons heel hoog onder druk gingen zetten. Het is heel weinig ploegen gegeven om ons onder druk te zetten, maar het is Heracles vandaag (zaterdag, red.) in de eerste helft wel gelukt.

Ten Hag wist vorige week al dat Ajax, ondanks de ruime zege op VVV-Venlo, nog niet het Ajax van voor de winterstop was, maar geeft ook na het verlies in Almelo aan dat hij nog hoop heeft. 'Na één goede wedstrijd, tegen VVV-Venlo, kun je niet direct zeggen dat het lek boven is. Ik vind wel dat er een team heeft gestaan dat gestreden heeft, maar ook een team dat, zeker in de eerste helft, niet de vorm had. De vorm is natuurlijk niet helemaal te sturen en kan er morgen ook weer zijn.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
met deze spelers geen kampioen worden heet episch falen.
0 0
Fussball
Niet alleen kampioen, maar ook de CL en beker.
0 0
Jan Doedel
Dit heeft niks met vorm te maken lul!
Puur mentaliteit en daar ben jij verantwoordelijk voor.
0 0
flyingsoccer
Na dit seizoen afscheid van nemen. Hij brengt totaal niet wat je mag verwachten met dit spelers materiaal laat staan dat er een klik is met de spelers. We hadden al lang 1e kunnen staan maar talloze foute opstellingen en vooral Neres negeren in je basis kost je denk ik het kampioenschap.

Na woensdag weten we meer al hoop ik dat de schade beperkt blijft tot 1-4 of 0-5 maar winnen doen we zeker niet daar is meer voor nodig dan dit zielige ongeïnspireerde zooitje dat alleen maar met zich zelf bezig is. Van Overmars en Sar hoor je niets of zouden die al stiekem bezig zijn met hun eigen zaakjes te regelen.
0 0
Pierre Heno
Die 2 hangen waarschijnlijk al sinds zaterdag aan het infuus van de nieuwe energiedrankjes.
0 0
weallloveajax
iemand een energiedrankje?
want dat is het enige energieke wat ik nog bespeur bij Ajax Eric...….zucht
al die jaren geld pompen in een seizoenskaart zucht ….
0 0
Pierre Heno
nou ..komt dàt even goed uit want AD Edwin heeft net vorige week een nieuw sponsorcontract bekend gemaakt met een ......energiedrank fabrikant! Zo'n beetje alles wat hij het laatste half jaar te melden heeft gehad naast wat sponsor keepwerk in Florida.
0 0
Amsterdamsetrots
Vorm? We hebben toch al genoeg keepers?
0 -1
niquedegraaff
Wat een hond is die ten Hag eigenlijk richting Neres.. Hij is gewoon een ordinaire klootzak. Neres zal wel willen vertrekken. Nou dacht het niet, dan flikker ik die pleuris ten Hag er eigen handig uit
0 -1
Zuiderling
Waar keept Vorm tegenwoordig ? Zal wel in een contract zitten dus die is morgen niet hier !! Jammer Erik,,
0 0
Just_wes
Louis van Gaal!
0 0
blava
Onzin. Zo lang Schone op het middenveld paradeert en Labyad mag invallen zal het nooit wat worden.
TH heeft gigantisch geblunderd dit weekeinde en door zijn ingrepen heeft Ajax verloren.

Frenkie had nooit mogen spelen. Schone heeft een actieradius van een 1 meter, behalve als er een corner wordt genomen, dan staat hij opeens met Ziyech bij de hoekvlag niets te doen waardoor heel het middenveld openligt. Huntelaar voor Dolberg. TH en Huntelaar komen beide uit Oost Nederland. Kristensen, onbegrijpelijk dat hij nog opgesteld wordt. Schoeisel van de spelers was niet in orde. Labyad voor Donny, terwijl de twee beste aanvallers op de bank blijven zitten. Vooral deze laatste zet is lachwekkend. Vooral omdat hij verwijst naar oefenpotje tegen jong Zwolle. Als neres had gespeeld had hij er minimaal 5 gemaakt. Maar Neres had al tegen VVV gespeeld (assists en doelpunt) en mocht dus niet spelen.

Ik heb veel geduld met trainers maar sinds zaterdagavond is het voor mij over met TH.
1 -1
shachalnur
Nee ,die 'vorm'komt niet meer terug met Ten Hag.

Dat het een tijd lang lukt resultaten te halen met een team met veel jonge talenten en nieuwe aankopen gebeurt wel vaker.

Dat bereik je door iets wat je vampiercoaching zou kunnen noemen.

Da's een bekende truc.

Surfen op de adrenaline van jonge en nieuwe spelers.

Na een tijdje is die adrenalinestorm over ,en komt een terugslag.

Als er dan geen goede basis van vertrouwen met de coach is opgebouwd,stort de boel in.

Bosz deed dat ook,en heeft een behoorlijke rits jonge talenten opgebrand.

Ten Hag maakt het eigenlijk nog bonter.

Dat zal straks wel duidelijk worden.
0 0
Jan Doedel
Erik weet niet of je het door hebt maar het is crisis!
0 0
mercurius3
Ten hag moet tegen zichzelf beschermd worden. Heel het land lacht hem inmiddels uit, het is de lijdensweg van de treurige clown.
4 -1
Pierre Heno
Seizoen lijkt weliswaar naar de kloten maar onze AD Van der Sar heeft gedurende de winterstop allerminst stil gezeten: Ajax heeft een nieuw sponsorcontract met een sportdrank fabrikant!!! YEAH!
Fok die sportieve malaise !!...nee man ...Ajax gaat een sportdrank promoten!!!! Dàt is pas goed nieuws! Niks 'Dàg Ten Hag-Overmars, nee een nieuw sponsorcontract!! Met deze sportdrank gaan we 't doen.....daar gaan we de nr 34 Nouri schaal mee pakken.
0 0
FrankRijkaard4
Hij is bezig Michel te halen? Wat een onzin
0 0
mercurius3
Heb nog nooit iemand gezien die met zo weinig merites op een functie geplaatst wordt. Het is alsof de werknemer die in een bedrijf het minst presteert twee keer achter elkaar promotie krijgt.

Ten hag hoort helemaal geen trainer bij Ajax te zijn. Sterker nog, ten hag hoort helemaal geen trainer te zijn. Je kunt gewoon geen trainer zijn als je geen didactisch en communicatief vermogen hebt. Dat is vragen aan iemand zonder armen en benen om koorddanser te worden.
3 0
Pierre Heno
Ik vind Ten Hag een prima coach voor FC Utrecht, ADO 'de haag' etc maar NIET voor Ajax. Hem aanstellen zodat hij wat meer in de kijker van de Europese subtop zou geraken was puur een vriendendienst van Overmars aan zijn GAE maatje Ten Hag. En ze dachten dat het feit dat hij het 2e van Bayern ( destijds was Guardiola daar de coach van het 1e) ooit onder zijn hoede had gehad wel voldoende zou zijn om de fans in Amsterdam in extase te kunnen brengen. Nee....de meeste vroegen zich toen reeds af wat deze Ten Hag in godsnaam aan extra's zou toevoegen bij de meest succesvolle en rijkste club van Nederland. De incompetentie van Overmars in optima forma!! Geld tellen vergt een geheel andere kwaliteit dan het samenstellen van een uitgebalanceerde selectie waarbij goede verdedigers een aanvallende tactiek juist mogelijk maken. Nee..uit JA maakt alleen de koffiejuffrouw kans om bij Ajax 1 aan te kunnen sluiten en verder worden er vnl middenvelders gekocht die dan worden omgeschoold tot dat waar een tekort aan is. Comedy Capers is er weer 'ns niks bij.
0 -1
ajaxxxxx
Kijkt iemand Sevilla?
Ondanks dat ik Wober een prima gast vond, laat hij ook vandaag weer drie fouten noteren waarvan 1 een doelpunt oplevert.
Uiteraard nooit verkopen in de winterstop maar denk niet dat we daar heel veel aan missen.
0 0
Pierre Heno
Kun je nagaan wat Real Madrid woensdag a.s. bij de verdediging van Ajax teweeg zal gaan brengen. Die ploeg veegt Atletico Madrid in eigen huis met 1-3 van het veld gistermiddag.
0 0
AgeM
Zou me niet al teveel zorgen maken over eredivisie . Die maken er allemaal een potje van
Knvb, scheidsrechters enz . gaat nergens meer over .
Leuk voor kinderen die van niks weten .
Het blijft natuurlijk wel " betaald voetbal" met alle excessen die erbij horen .
ik vraag mij af hoeveel invloed TH heeft op het maken van de opstelling . Het is volkomen logisch om de Jong op de bank te houden ivm Madrid . toch staat hij erin . En dat erbuiten houden van Neres is ook vreemd .
Het lijkt erop dat er andere krachten binnen Ajax zorgen voor deze opstelling. En daarmee ook voor chaos (Zaakwaarnemers ?)
Als dat zo is kan TH er eigenlijk niks aan doen .
Toen Ajax gister verloor zeiden wij tegen elkaar , nou moet PSV ook even inhouden zoals Ajax tegen Heerenveen .Zodat het nog spannend blijft, en ja hoor .
Het blijft een wonderlijk fenomeen ," De nederlandse eredivisie "
De vraag is of Ajax dat kampioenschap nodig heeft , vorig jaar geen kampioen , dat jaar ervoor ook , maar wat heeft het allemaal wel niet opgeleverd!
Feyenoord en Psv wel kampioen maar roemloos naar de CL uitgang . Terwijl ons Ajax behoorlijk aan de weg kon timmeren .
Misschien heeft TH gelijk en is alles na Madrid weer koek en ei .
Worden in ieder geval wel een paar mooie potjes !
Geniet ervan mannen !
0 -2
Ajacied33
Wil niet lullig doen, maar genieten tegen Real terwijl je weet dat elke aanval van hun gevaar oplevert? Man, heb zelden zo tegen een pot opgekeken als deze. Ik hoop echt dat Ajax een hele goeie dag heeft, Real een hele slechte en dan een kleine nederlaag incasseren
2 0
Gerrr
Het enige kansje wat Ajax nog heeft op de titel is als Ten Hag ontslagen wordt.

Overmars en Sar, doe je werk en maak een einde aan deze ellende.
4 0
FrankRijkaard4
Gewoon een trainer met Ajax DNA aannemen. V Gaal met Litmanen
1 0
Pierre Heno
Die mening ben ik ook toegedaan ja. En Overmars heeft z'n slechte reeks gewoon voortgezet tijdens de winterstop. Waar we Wöber hadden hebben we nu helemaal geen stand-in meer voor LCV Blind ( die NB al helemaal geen LCV is!!!) en LB Tagliafico. En Neres onze beste winger....wordt afgebrand op el banco. Deze tandem Overmars- Ten Hag is compleet door het ijs gezakt.
0 0
JesperOlsen74
Er zijn er serieus die nog geloven in TH.
Resultaten na de winterstop: 4 gespeeld, 1 gewonnen, 1 gelijk en 2 verloren en 11 doelpunten tegen.
Dit zijn cijfers die bij Utrecht kunnen, maar niet bij de grootste club van Nederland.
Ga bij een andere club het vak leren.
6 0
goajaxgo
Ik zeg: spreekverbod.
2 0
michaellaudrup
Die vorm komt alleen terug wanneer jij met je 2 clowns bent opgestapt.
3 0
MichelAngelo66
Druiloor met z’n vorm. Of hij meent het en dan is ie echt nog ongeschikter dan ik dacht. Of hij lult maar een eind raak en denkt dat elke supporter gek is. Wat een stelletje onnozelen die drie daar op de bank.
5 0
PetrusKeizer
Erik op zn best. Als je kampioen doodddoeners wilt worden moet je m een meerjarig contract geven.
3 0
ajaxwestland09
Ligt niet aan de vorm maar aan het team allemaal ego,s teveel met randzaken bezig en transfers
1 0
louis60
Laten we het hopen anders worden we nog derde...
1 0
eric76
Wat hebben die traingskampen sportief gezien nou voor zin eigenlijk. Helemaal niets. Wij pakken niks meer en in Rotterdam hebben ze ook al een paar nederlagen te pakken. Beter gewoon thuis iedereen in zijn eigen omgeving laten lijkt me beter voortaan.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
pleit ik al jaren voorgewoon eerst goed uitrusten.

af en toe weg van de toekomst, dagjes strandtraining op noordwijk.
toernooitje in de arena.
0 0
Suarez01
Heb t hier al eerder opgemerkt maar het zijn de dragende spelers die zichzelf niet lijken te kunnen motiveren tegen een heerenveen, heracles e.a in de e.d waar dat wel lukt op top nivo zoals CL niet in de laatste plaats om zichzelf daarmee in de kijker te spelen. Eth kan de spelers al helemaal niet meer motiveren en als hij t daarnaast niet aandurft om dragende spelers simpelweg te wisselen, en een al-tijd dreiging brengende Neres 90 min laat banken is dat een stuk verklaring voor de huidige malaise.
Natuurlijk blijft ie roepen dat t allemaal nog niet gespeeld is, hoe voorspelbaar is dat? Nee niet meer praten over de landstitel Erik maar dat was gvd wel de inzet begin vh seizoen. Overwinteren in Cl ,done maar waren we ook wel verplicht, schaal eindelijk weer naar Adam halen, daar waar ie thuishoort, mislukt want wij gaan niet alles meer winnen en de lampen gaan geen 5 of 8 punten meer kado geven. Zo realistisch moet je zijn
0 -2
Pierre Heno
Ireen Wüst pakt zojuist goud op de 1.500m* WK puur op de wilskracht om haar onlangs overleden schaatsvriendin Paulien van Deutekom te eren. Nouri ligt al ruim 1,5 jaar in coma...maar de Ajax spelers lijken al lang weer bezig met geheel andere zaken. Niks 34e titel voor Appie. Vorig seizoen niet en dit seizoen dus n.a.w. eveneens niet. Pannetjes pap en schaaltjes appelmoes die de last van een echte Ajacied niet een heel seizoen lang kunnen (willen?) dragen. Dat de bezielende leiding en competent management eveneens ontbreekt is al heel wat langer bekend. 5 op een rij , HERE WE COME want wij zijn Ajax! *)na correctie
11 0
MichelAngelo66
Sinds het overlijden van Cruijff is het al malaise op nationaal niveau. Inderdaad komt Nouri daar nog bij en dan zou je toch wel een soort eergevoel naar boven kunnen krijgen lijkt me. Daarnaast wil je sowieso als Ajacied niet telkens zo voor joker staan.... ik snap daar geen reet van.
2 0
Jood79
1500 m.
3 0
Pierre Heno
Foutje van mij. Tenx Jood79. Ik zal het corrigeren.
0 0
ajaxinho
Frenkie houdt de bal minimaal 2 seconden.
In de controlerende rol kan dat niet altijd.
0 0
TontoKarnaggel
Ik weet dat het ze gevraagd wordt en ik weet dat erop antwoorden bij hun vak hoort, maaaaar...... zou ,voor mijn gemoedsrust, iedereen uit de technische staf en iedereen uit de selectie even een paar dagen zijn BEK!!! kunnen houden?

bij voorbaat dank,
2 0
Ansjo
Nou ik hoop dat jij morgen je baan niet meer hebt. Wat maakt die vent een hoop domme fouten. Geblesseerde spelers opstellen. 7 of meer middenvelders opstellen. Frenkie de Jong dus Luuk de Jong laten dekken. Sinkgraven opstellen als verdediger. Hij durft nooit te wisselen naar wat de wedstrijd nodig heeft. Is altijd bang om de vedettes te wisselen. Heeft geen overwicht. Het ziet er niet uit voor de camera en persconferenties.

Mag ie nou echt nog blijven omdat Overmars en co hun lot met deze trainer hebben verbonden? Nou dat willen we wel negeren hoor Overmars. Je doet een hoop goed alleen de laatste 2 trainer aanstellingen waren dra-ma-tisch. Je bent geloofwaardiger als je hem wel eruit trapt nu.
3 0
Gerrr
Marc en Edje, jullie denken er toch niet aan om deze falende coach te laten zitten hè ?

Doorpakken en wegwezen met deze hansworst.
Vergeet niet, Keizer werd ontslagen omdat een 18 jarige een strafschop miste.
1 0
WillyBrokamp
ik mag toch hopen dat ETH tegen Real kiest voor de Bayern-variant met Neres en veel positiewisselingen. Desnoods met een versterkt middenveld en Neres en Dolberg voorin.
1 0
Adam24
Ik snap wel wanneer Ajax een keer niet door een muur heen kan voetballen of dat je wordt weg gecounterd, maar wat ik gister en 2 andere wedstrijden na de winterstop heb gezien is echt niet te geloven. Ajax wordt in Almelo, in Rotterdam en bij vlagen in de eigen Arena weggespeeld. Met deze selectie is dat echt iets om je voor te schamen. Ajax heeft wat mij betreft nu twee opties;

Of je ontslaat de trainer, komt met een interimtrainer (Schreuder?) en gaat op zoek naar een ander voor volgend seizoen.
Of je verlengt nu met de trainer of laat op een andere manier merken 100% achter hem te staan. Op deze manier geef je Ten Hag macht en is het aan de spelers of ze aan of afhaken aan zijn speelstijl.
0 0
Ansjo
Nee joh die spelers moeten hem niet. Supporters pruimen hem niet. Ajax is gewoon te hoog gegrepen voor hem. Ja je zou kunnen denken als er komende zomer een exodus volgt dat er dan wellicht een nieuwe groep spelers staat die wel iets van hem willen aannemen. Maar ja ik heb sterk mijn twijfels of dat wat je van hem zou moeten aannemen wel ergens op slaat. Ten Hag is gewoon niet goed genoeg voor een topclub. Daarnaast zijn Tadic en Blind dit jaar gekomen en zullen niet vertrekken komende zomer.
0 0
AJAIXIXIXI
Vorm kan er ook volgend jaar weer zijn. Hier heb je weer niks aan.
0 0
Jelephi
Neres hoopt denk ik op een trainers wissel. Anders zou ik een wens om te vertrekken volledig begrijpen.
0 0
je
Barcelona moet ook andere systemen spelen want Dan wordt je vast gezet door Heracles Heracles Ja het is wel Heracles meneer ETH je hebt het duurste spelers materiaal van Nederland en je kunt niet iets bedenken om heracles te verslaan.
En set Labyad Erin en laat een half geblesseerde De Jong starten en Houdt Neres op de bank.
Geniaal ETH
1 0
mercurius3
Ten hag verdient 15000 euro per wedstrijd.
0 0
Jojo49
Wat ten hag met neres doet , is erg slecht. Zo jammer dat naar de winterstop alles mis gaat.
4 0
SjaakWolfs
Jammer dat Bosz vastligt bij Leverkusen. Die weet wel raad met dit spelersmateriaal. Ten Hag kan gewoon echt niet op dit niveau. Een stamelende Tukker, zonder enige ervaring in het topvoetbal.
4 0
rattaplan01
Helemaal mee eens (had ook de beste selectie en geen prijs).
Dit ligt niet aan trainers maar aan Ajax als club. Spelers zijn meer bezig met welke naam er volgens jaar op welk shirt staat dan met Heracles uit. Beleid is compleet verkeerd. Wil jij praten over andere clubs, prima. Maar dan geen wedstrijd meer in Ajax1. De Jong had na de winterstop NOOIT meer mogen spelen en NOOIT met het 1e mogen trainen. Bij PSV speelt dit nooit, houdt men de boel altijd rustig ook al is er interesse. En daarom wordt men daar over de afgelopen 25 jaar ook meestal kampioen.
0 0
jarenfan
Helemaal mee eens.
1 -1
jarenfan
Een Ajax trainer onwaardig.
1 -1
AjaxDaniel
Bosz liet het anders behoorlijk afweten tegen Psv uit en de EL finale. Goede trainer, maar heeft maar 1 plan.
3 -6
SjaakWolfs
Bosz beschikte niet over zo'n selectie.
2 -1
T.reckveugel
Tadic, Ziyach en Blind, grootverdieners, staan niet op. Alle ellende begon vlak voor rust tegen Heerenveen, gemiste penalty.
Alle clubs hebben plannetjes tegen Ajax, blijken ook nog te werken. Tegen andere clubs hebben ze geen plan, gaan ze lekker onderuit, maar van Ajax pakken ze de punten. Leer daar mee leven.
Als het rendement van Ziyach negatief is, wissel dan niet vdBeek, maar zet Neres op zijn plek.
En Tadic heeft nummer 10, maar speelt linksbuiten. Genoeg punten om in te grijpen.
Zo niet, rot dan op ten Hag, voor dat we 3e of lager staan, genoeg vernederd zou ik zeggen
7 -2
Radie125
Kijken of we het ook zonder het brain ten Hag kunnen de komende maanden
1 0
AFC34
Beetje laat he vriend. Die vorm hadden we al en zijn we nu sinds de winterstop volledig kwijt.
7 0
Truth
ten Hag wist dit, ten Hag wist dat, ten Hag voorzag zus en zo, bblablabla.... als je het allemaal zo goed ziet en weet, waarom dan geen Neres joh, ontzettende lul
19 0
Koningtoto
Grijp in grote kale leider. Of rot op. 1 van de twee.
5 0
nedved90
Is die kale gek al ontslagen?
5 -1
Nick
De juiste opstelling en systeem kan er ook zomaar zijn.

Alleen ligt dat puur in JOUW handen.
3 0
Leo252
Droom verder.
2 0
Eastwood
Woensdag afgedroogd worden, dan is het eind van de week exit Ten Hag.
7 0
NoMoreMrNiceGuy
“We zagen al in de warming-up dat ze ons heel hoog onder druk gingen zetten”?
Hoe zie je dat dan als spelers alleen maar bezig zijn met hun spieren los te gooien? Merkwaardige uitspraak.
9 0
Amsterdamsetrots
Waarschijnlijk tijdens hun positiespel. Maar het meest opmerkelijke vind ik dat je daar als Ajax zijnde geen antwoord op hebt.
4 0
TwoLegsAlwaysWin
Ja, vooral als je dan niet anticipeert
1 0
Toon meer reacties