De Ligt ziet onzekerheid: 'Wij zijn ook mensen'

SJvanveen, 09-02-2019 om 22:16, 11750 views, NOS |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Net als tegenover FOX Sports en Voetbal Primeur, heeft Ajax-captain Matthijs de Ligt ook bij de NOS de vinger op de zere plek te leggen wat betreft Ajax zaterdagavond. De Amsterdammers verloren met 1-0 van Heracles Almelo, maar speelden bovenal dramatisch. 

'Het was helemaal niets vandaag', was de simpele conclusie van de centrumverdediger, die geen idee heeft hoe de tendens rondom Ajax zo snel heeft kunnen keren. 'Ik weet wat we kunnen en dat hebben we laten zien. Dan komt het wel als een verrassing dat we nu niet onszelf zijn. Daar schrik ik wel van, maar waar is het begonnen? Ik denk voor de winterstop al. Alles loopt dan lekker, je zit in een flow... Dan komt die winterstop en dan moet je de gemaakte afspraken goed bespreken en goed uit de winterstop komen. Sinds sc Heerenveen-thuis zit je er eigenlijk al niet goed in.' 

De Ligt denkt dat het vertrouwen bij Ajax wegebt. Het team heeft genoeg ervaren krachten, maar kent ook veel jonge spelers. De aanvoerder denkt dat dit, onbewust, zeker kan meespelen in de huidige malaise. 'Wij zijn ook mensen. Als het niet loopt, sluipt er onzekerheid in. We hebben ervaren jongens, maar ook veel jonge spelers. We doen andere dingen dan we moeten doen. Als we achter komen, komen we bijna nooit terug. Het vertrouwen is weg.' Of de titelkansen nihil zijn? 'Je kunt het bijna niet zeggen, maar Ajax heeft er weleens slechter voor gestaan. Woensdag hebben we weer een wedstrijd, maar dan kun je al helemaal niet zo aantreden. Dan verlies je gewoon met 0-7.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Overmars en Van der Sar houden de lippen stevig op elkaar en laten een 100% èchte Ajacied al het vuile werk opknappen terwijl hij ook maar ongevraagd wordt opgezadeld met een trainer-coach uit Salland en een selectie die zwaar uit het lood hangt zodra er blessures of schorsingen zijn. Alleen al daarom zou je zo'n Overmars al lang de zak hebben moeten geven en Van der Sar meer in een publicitaire functie hebben moeten onderbrengen nadat je (bv) Toon Gerbrands binnen had gehaald want die doet tenminste wat van hem verlangd mag worden. Maar nee.....laat Matthijs het maar lekker allemaal in zijn eentje oplossen. Wàt een pannetjes pap en schaaltjes appelmoes in dat bestuur van Ajax. Bàh!!
0 0
RememberLitmanen
Geen prikkel in de eredivisie??? Hij heeft met ajax1 godverdomme nog nooit iets gewonnen nog helemaal niks...
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
onzekerheid is een bitch. misschien wel het allerbelangrijkste gedeelte in voetbal.
zonder vertrouwen kan je gewoon geen goed voetbal spelen, hoe goed spelers ook van origine zijn. kijk maar naar real bv, alles staat en valt met vertrouwen.

je blokeert, durft niks, durft niet creatief te zijn, je vertrouwt mensen niet eigenlijk loop je maar met jezelf bezig te zijn tijdens een wedstrijd.
dit is waarom je in een psychologisch-nadeel terecht komt. tegenstanders voelen dit en maken er gebruik van.

laten we eerst eens gaan werken aan duel kracht, want daar hebben we op ingeleverd. het positiespel word al aan gewerkt, maar dat duurt altijd minimaal 6 weken om erin te brengen omdat duelkracht daar bij hoort omgoed positiespel te kunnen spelen.
bij gewonnen duels geef je geen zones weg.

we verliezen namelijk in rechtstreekse duels de 1e 2e zelfs het 3e duel, en dat terwijl er soms nog 2 extra ajacied bij betrokken zijn. daardoor geef je ruimtes weg.
en het word er al helemaal niet beter op als mensen geen vertrouwen hebben, dan word er ingehouden gespeeld.
0 0
ajaxwestland09
Waarom hoor je deze gasten vandaag allemaal niet dagje vrij ???
0 0
Bjorn
Vier maanden geleden ontbrak de prikkel nog voor eredivisie wedstrijden aldus De Ligt. Is dat nog steeds zo na drie keer puntverlies in vier potjes Mathijs?
1 -1
Kikke
daarbij moeten ze leren dat elk kunstgrasveld anders is, de bal anders opstuit, trager kan zijn et cetera. Daar moet de trainer coach op wijzen en ze instructies geven hoe te voetballen. Daarbij dat achter overspelen vind ik altijd al waardeloos, hoezo maak je het de tegenstander makkelijker en neem je dat risico als je ziet dat de tegenstanders daar op jaagt. Echt er moet zoveel tactisch wijzigen. Veel meer aanbieden en beweging voor in, anders kan die pass vanuit achter niet komen. Het is werkelijk te veel om op te noemen. En wat is er met het jagen gebeurd op de bal. De tegenstander niet in zijn spel laten komen. Maar dat zal wel met de hele ploeg moeten gebeuren. En ook met zijn allen terug verdedigen, totaal voetbal. Zou nog maar eens even de tactiek van Rinus Michels bestuderen en Cruijff.... want Ten Hag heeft er werkelijk geen kaas van gegeten... wat heeft hij in godsnaam gepresteerd om voor een ploeg als Ajax te mogen staan....
1 0
Kikke
Een voordeel met dit alles is dat ze hopelijk blijven bij Ajax. Nu nog een trainer die zelfvertrouwen geeft en visie, zet Reiziger en Bogarde voor deze ploeg, ik riep dit al vorig jaar na Keizer. Heel veel meer ervaring en visie bij die twee, door hun ervaring zelf als topspelers. Daarbij het charisma wat ze uitstralen en de rust, dat is wat dit jonge team nodig heeft. Van respect maar niet te spreken, Ten Hag heeft een uitstraling van nul komma nul en dat sluipt nu ook de ploeg in. Om het tij te keren zal ik maar snel Ted Troost inschakelen en dus Reiziger, of haal Jonk terug maar nu voor het eerste, om het seizoen af te maken en als het bevalt houden anders eens een keer de miljoenen aanwenden om een doorgewinterde coach voor de ploeg te zetten die bij de Ajax filosofie past.. en winter ook er uit, wat doet die daar op de bank? Het is echt niet zo dat het nu een waardeloze ploeg is, dat ze kunnen voetballen hebben ze wel bewezen, nu nog de miljoenen inzetten voor een volwaardige trainer. Dat arrogante gedoe van van der Sar, we kunnen voetballers opleiden, zo ook trainers, denk dat de knowhow er systematisch is uitgewerkt, door vd Sar. Cruijff wel te verstaan, met Jonk en Bosz als verlengde... dat gaat ze nu opbreken. Het plezier moet terug, dat brengt ontspanning en vrij voetballen, nu is het helemaal niks, maar wat mij betreft is dat terug te voeren op de Coach die voor de spelers ploeg staat en de verrotte vijfde colonne bij Ajax...
1 0
Pierre Heno
Je bedoelt dus feitelijk óók het MU Solskjaer scenario! Maar eh...Reiziger? die is zo met z'n eigen carrière als coach bezig dat er in JA nobody beter op wordt en je van daaruit voorlopig niets aan talent voor het eerste hoeft te verwachten? De heren hebben het al moeilijk genoeg om zich als middenmoter te handhaven in de KKD!
0 0
mercurius3
Charisma? Bogaerde kijkt altijd boos. Dat is blijkbaar charisma. Wel is het zo dat deze twee gasten van de discipline zijn. Vooral Reiziger, zo blijkt uit informatiebronnen. Maar ze hebben allebei onvoldoende trackrecord. Bovendien ook geen visie geëtaleerd.
1 0
AlexIbarra
Huntelaar gaat de strijd wel aan maar wint daar over het algemeen weinig mee.
Schöne en Blind zijn wel ervaren maar net zomin strijders als echte praters / motivators
Tadic lijkt al het hele seizoen wat vermoeid en druk met zichzelf, ondanks hoog rendement.

Dus als het niet loopt zijn dit geen mannen die het elftal echt op sleeptouw nemen.
Onana, Nico en De Ligt zijn er geschikt voor maar die zijn resp. Afrikaan, nieuw en 19 jaar.

Conclusie: Iedereen moet zichzelf motiveren, en niet verwachten dat een ander 'opstaat'.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dat zeg je precies goed.
je moet voor jezelf altijd getergd en gemotiveert het veld opstappen, dat motiveert ook andere.
maar helaas dat hebben vaak alleen echte klasse spelers in wording.

die kunnen dat tekens opbrengen. het gros van de voetballers hebben een leider nodig en een motivatiefactor (erkenning van fans, aai over de bol etc)

achteraf blijkt dat resultaten en opgehemeld worden een motivatiefactor zijn voor deze spelers, maar zakken door hun ondergrens als het tegenzit.
0 0
Ajax34
Mensen maken fouten. Maar je moet wel van je fouten willen leren. Laten we daar nu totaal geen vooruitgang in hebben gezien. En dan komen we uit bij een ezel. Want een ezel stoot zich niet 2 maal aan dezelfde steen. Dus komen we uit bij een zeer onervaren mens want, die moet zich blijkbaar meerdere malen aan dezelfde steen kunnen stoten om enige vooruitgang te kunnen boeken. Hoe veel keer nog?....
1 0
AnsB
Goede, volwassen reactie van De Ligt.
Ik denk ook dat je de oorzaken voor dit enorme verval eerder vanuit psychologisch oogpunt moet bekijken. En vanuit een reeks van factoren die elkaar versterken. In mijn ogen is het misschien begrijpelijk maar volkomen zinloos om naar zondebokken te wijzen (ik hou daar bovendien niet zo van).

Vóór de winterstop liep alles op rolletjes en won Ajax in feite te makkelijk. Dat doet mentaal iets met spelers: je gaat makkelijk op een roze wolk leven.
Als dan - eindelijk - dat hele lange eerste deel van het seizoen waarin ze er direct móesten staan, ten einde loopt, en eindelijk geniet van de rust en spanning (fysiek en mentaal) dan kun je té veel in de ontspanningsstaat terecht komen. Dan ga je onbewust nét niet diezelfde scherpte, diezelfde focus bij jezelf en elkaar opwekken. Dat 'bewaar' je a.h.w. voor de wedstrijd tegen Real, de gedroomde wedstrijd om echt historie te schrijven.

Ik denk kortom dat de spelers (en misschien ook de staf) onbewust een beetje naast hun schoenen zijn gaan lopen en te makkelijk over 'normale' wedstrijden zijn gaan denken. Ook door alle transferperikelen wordt de aandacht weggenomen van waar het werkelijk om zou moeten draaien: zorgen dat je diezelfde scherpte, honger, onverzettelijkheid en discipline weer te pakken krijgt.

In zo'n situatie gaan dingen snel fout, je bent net te laat, geeft die bal net even een verkeerde richting of snelheid etc. En dan begint er weer een ander (psychologisch) proces: je gaat je ergeren, aan jezelf en/of aan je medespelers (wéér minder focus), je denkt misschien dat het een incident is en blijft in die gemakkelijke houding hangen, spelers (en staf?) wijzen snel naar elkaar als er iets fout gaat en dat heeft weer invloed op de sfeer. Je snapt er niets van dat ineens alles fout gaat (verwarring, machteloosheid - opnieuw factoren die niet bepaald bijdragen aan optimale prestaties).

Ik zeg niet dát het allemaal precies zo gegaan is als ik schets, maar ik zoek het wel degelijk in dit soort processen en factoren. Voetballend is er helemaal niets veranderd bij Ajax, mentaal wel.
Je kunt zeggen dat de staf dit had moeten zien aankomen, maar wie had dit wel zien aankomen dan?

Het is heel lastig om dit soort processen te voorkomen (temeer als je ze niet zien aankomen), omdat woorden niet veel doen in zulke gevallen en er bovendien zóveel verschillende factoren een rol spelen dat het überhaupt moeilijk is om de vinger er op te leggen. En waar begin je dan (als leek vooral en dat zijn trainers en spelers op dit gebied).

Real is nu in potentie een ideale tegenstander (tenzij de onzekerheid en de angst voor afgang de hoofdrol gaan spelen). Daar hoop ik dan maar op.

Hoe dan ook, hoe dit ook verder gaat, ik geloof dat de spelers, het team, de staf de weg omhoog op enig moment wel weer terugvinden, maar het leed is grotendeels al geleden (in elk geval in de competititie, tenzij PSV ook veel punten gaat verspelen) en niet meer terug te draaien.
Het is keihard en superteleurstellend, voor iedereen. Maar ik hoop dat de supporters hoe dan ook weer achter het team gaan staan, want niemand heeft er baat bij als je met modder naar elkaar gaat gooien.
1 -1
Van Reenen
Het salaris wat die gasten vandaag de dag opstrijken zijn vele tientallen keren meer per maand dan wij samen per jaar verdienen.
Dat moet voor die ongeïnspireerde eikels genoeg zijn om de motivatie en instelling op te brengen om een goede pot te spelen.
En ik veronderstel dat Ten Hag die gasten ook niet meer aan de praat krijgt. Het nare van dit alles kan worden dat Hugo Borst straks nog gelijk gaat krijgen dat na Real er voor Ajax alleen nog de beker te winnen valt. En dat doet toch pijn.....want als er van Real verloren wordt, wat niet ondenkbeeldig is, moet ik het in en tegen 010 nog zien na die mokerslag van 6-2,
0 0
AlexIbarra
Zondebokken aanwijzen en met modder gooien kunnen we ook in maart of april doen idd, als we tegen die tijd evt. écht geen uitzicht hebben op een prijs.
Drie dagen voor Real lijkt me ff niet het moment voor interne strijd.

Toch denk ik wel dat het aan de trainer(s) is om in te schatten of Frenkie ff moet banken rondom zijn transfer, gretige Neres soms misschien meer zou kunnen brengen dan vermoeide Tadic, Nous zichzelf laatst fit vond maar liep als een oude man dus gewoon moest banken voor het erger wordt, enz. En het bestuur te vragen in te kopen op directe zwakke plekken (links achterin, reservekeep, sterke CVM) ipv vooral aan volgend seizoen te denken.

Persoonlijk vind ik op de voorste vier posities sinds eind oktober niemand echt in topvorm. Nu beginnen we achterin ook te kloten, dan blijft er weinig over.
Toch ga ik er woensdag maar weer achter staan.. ;)
0 0
ETM
Tsja Ans, je hebt een prima instelling, maar ik vind dat je je hoofd ook diep in het zand stopt. Er zijn namelijk wel verantwoordelijken.

Ajax ging dit seizoen in met een unieke situatie. Een selectie dat geen sterkhouders verloor. (of je moet Viergever noemen) En er kwamen versterkingen van een bijzonder kaliber.
Dan heeft Ajax dus een unieke kans op successen. Dat de selectie heel goed kan voetballen is ook aangetoond.
En jij weet ook, dit team valt na dit seizoen uit elkaar.
Ten Hag is er om de selectie te leiden. Het zal vast heel moeilijk zijn, maar wat kunnen we daarmee?
Het heeft er alle schijn van dat dit seizoen nu al met een sisser afloopt.
Tuurlijk dan krijg je boosheid en zullen mensen zondebokken aanwijzen, en de werkelijkheid zal minder zwart-wit zijn. Maar Ten Hag is verantwoordelijk. En heeft in zijn positie sowieso een grote rol.
1 0
AnsB
Ik snap je reactie en ik ben het ook niet oneens met je. Natuurlijk is TH eindverantwoordelijk en hij zal ook zijn aandeel hebben in deze malaise. Maar dat vind ik toch wat anders dan dat hij dé schuldige is. Iederéén is 'schuldig' op het ene niveau, maar wat mij betreft op een ander niveau ook 'onschuldig'.
In de zin dat geen enkel mens altijd absolute controle heeft over wat hij doet/denkt/voelt. Ongeacht wat je kwaliteiten, karakter etc. zijn.

Er gebeuren in het leven en ook in de sport soms dingen waar je weinig vat op krijgt. Ik zeg niet dat TH blijven moet of weg moet na dit seizoen, dat weet ik echt niet. Ik ben zonder meer fan van zijn visie, werkwijze en aanpak (althans alles wat ik daarover lees, en ik heb zo'n beetje alles gelezen wat er geschreven staat), maar ik ben geen volgeling of zo. Ik heb ook vraagtekens bij hem, zoals ik dat overigens bij elke coach heb.

Net zoals ik ook vraagtekens kan zetten bij bepaalde spelers, b.v. bij spelers die best een hoog prima donna-gehalte in zich dragen. In goede tijden win je daar een oorlog mee, maar in slechte tijden zijn het eerder stoorzenders.

Ik ben net zo teleurgesteld en onthutst als iedere andere Ajaxfan, maar ik heb gewoon niet zoveel zin om zondebokken aan te wijzen. En als je dat persé wel wilt doen, dan zou ik dus zeggen: ze hebben met z'n allen gefaald. Maar niet opzettelijk, niet door er met de pet naar te gooien. Ik kijk dan liever naar de psychologische processen zoals ik geschetst heb. Daar heb ik voor mezelf meer aan. Begrip/mededogen is een heel wat fijnere emotie dan woede en pijn. Het maakt de klap niet minder maar het haalt de scherpe randjes er wel af.
1 0
Pierre Heno
Wanneer je een kneus voor de groep zet is het proces reeds verpest. Wanneer je een coach voor de groep zet die niet bij Ajax past kun je het ook wel vergeten. Dan is er maar één oplossing: tijdig stoppen. Samen eerst nog 'ns in een psychologische therapie sessie belanden is dan dus 100% tijdverlies. Het begint dus bij het aanstellen van een geschikte coach en het samenstellen van een voldoende weerbare selectie om de vooraf gestelde doelstellingen in potentie te kunnen halen. Daar is Overmars grotendeels verantwoordelijk voor en hij faalt seizoen op seizoen. Dit seizoen bereikt Marcus 'Aurelius' zijn nogal bedenkelijk lustrum.
0 0
ETM
Ik snap jou ook. Ik denk dat Indonesie in dat opzicht beter bij jou past dan Nederland. De zogenaamde schaamtecultuur ipv de schuldcultuur ;) Ik pas daar zelf getuige de afgelopen 12jaar ook beter. Hoewel het voor een Amsterdammer ook moeilijk is :)

Ik heb het ook niet over moddergooien. En over dat er 1 schuldige is die aan de schandpaal moet.
Maar TH moet het functioneren van zn spelers beoordelen en de oorzakelijkheden van het verval vinden. En de mensen boven TH moeten het functioneren van Ten Hag beoordelen.
Een oplossing is niet eenduidig. Het gaat over sturing. Het verschil tussen verantwoordelijk en schuld hebben is evident. Met dat eerste moet gewerkt worden.
Ten Hag kan een prima visie hebben, zonder het vermogen om naar zijn visie aan te sturen is hij als trainer gezien.
Jij houdt rekening psychologische aspecten en dat is prima maar die zijn voor 'ons' nauwelijks te volgen. Wij volgen het resultaat (het spel) en harde beslissingen. Ik houd het als beschouwer altijd bij spelontwikkeling. En is die negatief dan kijk ik naar hoe dat gemanaged wordt. Ook weer afgaande op resultaat. (spel) Dat persoonlijkheden van spelers problematisch kunnen zijn dat weet ik te meer omdat ik zelf ook al jaren coach. Bij Ajax is ruimte om af te dwalen heel klein. Dat is de realiteit van het moderne voetbal. Het gaat er niet om of TH absolute controle kan krijgen, zeer waarschijnlijk niet, het gaat om de koers die Ajax onder hem vaart. De selectie zal grotendeels veranderen. En daarover heeft Ajax veel minder controle dan over de trainer die zij hanteert. Het falen van een trainer is daarom wat anders dan het falen van een speler. Zondebokken is iets voor media en boze supporters. Op dat punt ga ik met je mee. Maar ik heb het gevoel Ans, dat jij als persoon die zeer gecharmeerd is van TH niet goed naar TH wilt kijken. Zoals je misschien weet was ik aardig bij gedraaid mbt TH, maar het verval is nu zeldzaam groot met alle gevolgen van dien. Dan kijk ik naar de kapitein. Zo simpel is het. En ik beken dat TH voor mij aldoor op een dun koort bewoog. Het koort van Bosz was voor mij veel dikker. Dat kan ik ook uitleggen.
Ik heb zelf de signalen van verval min of meer genegeerd. En Ten Hag verdedigd in de stormvloed van de media en boze supporters. Maar wat wij nu zien is een trainer die de controle niet meer heeft. Een trainer die onredelijke beslissingen neemt. Ik gooi geen modder naar hem, maar zijn positie staat wmb wel meer dan ooit ter discussie.
0 0
BrandjeXL
Het hele aankoopbeleid klopt geen klote van. We halen nog steeds steevast spelers om ze vervolgens niet op eigen positie te laten spelen. Daley Blind speelde voor hij naar ManU weergaloos op het middenveld maar speelt alleen maar CV en LB. Tadic had een vrije rol bij Southampton maar staat bij ons linksbuiten. Bande is een spits voor 442 maar wordt bij ons als linksbuiten gehaald. Ziyech is een middenvelder maar speelt bij ons rechtsbuiten. Nous is middenvelder maar speelt bij gebrek aan beter rechtsback. Veltman is te klein voor CV dus zetten we hem maar rechtsback. Lasse kan niet verdedigen maar speelt al drie jaar als controleur. Neres is rechtsbuiten maar TH zette hem zelfs op tien. Ja wanneer het loopt dan kan je best met spelers spelen niet op hun natuurlijke positie maar wanneer je onder druk komt te staan dan val je terug op je instinct en dan zie je meteen de zwakte van dit Ajax. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat we geen specialisten hebben op veel posities.
3 0
Flarkow
Lekker man volgend jaar moet je het doen met spelers als de wit labyad en houthakker kirstensen ik kijk er erg naar uit....
2 -1
FlyingDutchMan
Voetballen kunnen ze niet, maar durf te wedden dat die mentaal sterker zijn en wel vuur in hun reet hebben..
0 -2
Nouwske
Niks mensen, jullie zijn losers!
0 -4
Bennyben
Blijf het toch raar vinden dat de selectie zo opgehemeld word en spelers miljoenen waard zijn, vraag me af wie spelers als de jong, Ziyech, van de beek in hun team willen hebben als ze Ajax al niet eens kampioen kunnen maken
2 0
Joker
Kort geleden, was hij nog zo arrogant te roepen dat hij uitdagingen miste, een misplaatste reactie, naar elk voetbal mens in de Eredivisie, van iemand uit een team dat tweede staat.

Drie wedstrijden later is hij een van hen.
2 -1
meerzicht
Soms moet alles kloppen binnen een club . Balans en rust. De winterstop heeft dat redelijk verstoord. Niet alleen dat florida verhaal waar commercie een veel belangrijkere rol lijkt te hebben gespeeld dan de sportieve kant. Dan al die transfer perikkelen. Ajax had moeten weten dat rust belangrijk was en iedereen de deur moeten wijzen. Ajax speelt de meeste wedstrijden van alle clubs en heeft en had alle spelers nodig ook wober. Neres die wel en dan weer niet naar china gaat. En dan als klap op de vuurpijl barcelona verhaal . Ik persoonlijk denk dat dat echt een totale misvatiing is en heb daarbij het gevoel dat de vriendschappelijke band van marc een belangrijke rol heeft gespeeld. Zorgen dat zij in de zomer niet afgetroefd worden door een andere club. Marc had moeten staan voor zijn club niet voor zijn goede banden. Vervolgens heeft de hele reis de spelers fysiek geen goedgedaan. Er heerst nu grote wanorde door vele lagen. Dat gaat wel even duren voor dat dat hersteld is. De lach op de gezichten van spelers voor de winterstop heeft plaats gemaakt voor ontevreden blikken lichaam en geest aijn totaal uit evenwicht. Ik ben bang dat dit niet op tijd is hersteld. Je wil het bijna niet geloven dat mijn relaas waar is want dat duidt zo op amateurisme. Maar ik zie het ik zie het aan de lichaamstaal, aan de verdwene klasse, aan de verdwene spelvreugde, aan de wanorde in het veld ipv teamgeest. Het wordt echt tijd dat er verandering komt beginnend bij het management die er een duidelijke visie op nahoudt en aub weg met die gekke reizen en vasthoiden aan contract. Groot handelen doen we in de zomer niet in de winter. Alles conculderend denk ik,echt hoe dubieus zijn opstellingsbeleid ook is dat het managen van de club meer schuldig is aan deze malaise dan dat ten hag en zijn team is.
2 0
Juichtoon
In de kern heb je gelijk. Dit probleem heeft met de managementlagen te maken, van bestuursraad, RvC tot directie. Alleen is de reis an zich niet verkeerd maar wel wat je daar allemaal doet. Volgens mij is daar niemand bezig geweest met de titel. En dat is door het continu falende managenent ook niet gecorrigeerd.
0 0
BokkieBokstra
Het doet me ook wat denken aan vorig jaar. De zomer met het drama van Nouri, Keizer en het ontslag van Keizer vlak voor de winterstop. Na een in alle opzichten dramatische start begon Ajax weer wat kleur te krijgen, het voetbal was leuk en goed en de spelers hadden weer plezier. Niet goed genoeg volgens de leiding.

Het bleek dat Overmars al lang en breed Ten Hag had gepolsd en het wachten was op een moment en aanleiding. Die kwam er, Keizer ging, Bergkamp ging, Ten Hag kwam en de selectie stond op het verkeerde been. Het kwam ook niet meer goed dat jaar. De lol was er af en het spelplezier weg.

Dat vond ik van de leiding heel raar. Zeker na zo een drama zou je bij elkaar moeten blijven. Wat ik me goed herinner was van der Sar. De beelden op AT5, hij kroop in zijn auto en wist niet hoe hard hij het hek uit moest rijden. De leiding van Ajax! Ik moet nog iemand van Ajax met zijn hoofd voor TV zien verschijnen om dit alles toe te lichten. Ik denk dat het kenmerkend is. Het blijkt nu weer, weer heel slecht gemanaged in de winterstop. Idd, Wober weg, Magallan, Neres aan het lijntje, Circus de Jong. Er is iets gebroken, en ik geloof niet in de onwil van de spelers.

Lichaamstaal, maakt van Beek nog misbaar tegen Feyenoord nu gingen Van Beek en Schone (de staandaardwissels) gelaten naar de kant. Dan is het klaar. Al geloof ik in de woorden van Ten Hag hierboven, het kan zomaar weer omslaan. Of hoop ik het.
0 0
Ajaxtrouw
Toon Gerbrands. Maar we eaten ooit te arrogant om hem netjes te vragen
0 0
BokkieBokstra
Mooi geschreven en heel treffend en waar. Ik denk ook, de leiding is niet capabel.
2 0
goajaxgo
Tja, die maken van Ajax een trainerskerkhof.
0 0
goajaxgo
Tja, die maken van Ajax een trainerskerkhof.
0 0
ajaxrulesz
Ja dat zien we matthijs jullie hebben armen en benen en handen.
0 0
ETM
Hij heeft t over jeugdigheid. Haast pijnlijk dat deze tiener-aanvoerder dat moet aankaarten. Maar die Ten Hag is geen tiener. Blind, Tagliafico, Schone, Ziyech, Tadic, Huntelaar, allemaal volwassen kerels.
Het was zozeer een team. Dat spatte er voor de winter ook van af. En dat is helemaal weg. Hoe kan dat?
De Ligt zelf en Tagliafico: 2 voldoendes. De enige echt jonge mannen die door het ijs zakten waren Frenkie, Onana, en in mindere mate Vd Beek. Daarnaast allemaal volwassen mannen die er geen enkele structuur in kregen.
Ik lees weer het riedeltje: intstelling, knokken, vechten, duels winnen.. Nee!! Het voetbal is slecht. Dat is de kern. Geen samenhang. Gisteren was vooral de opbouw van achteruit echt om te huilen. Ziyech is van zichzelf al een opportunistische speler, maar gisteren speelde hij letterlijk alleen.
Waar Mathijs is het Ajax van voor de winterstop? Zeg het ons. Waar komt die onzekerheid vandaan? Want dat is het bizarre aan de hele situatie. Het verval. En wat doet je coach behalve boos worden?
2 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Ik ben fan van Ziyech maar Ziyech is duidelijk aan het jagen, jagen naar een transfer.
Ik had al een tijdje vermoeden dat er gewoon jaloezie heerst in de kleedkamer omdat Frenkie wel de stap maakt naar een EU topclub en dat binnen 1 jaar.
Tuurlijk roepen ze in de media dat ze het hem gunnen, ja zal wel.
Het zijn allemaal BV’tjes.

Maar het is duidelijk, Ajax1 is geen team meer en beker is voor 18/19 hoogst haalbare.
12 0
BrandjeXL
Wat een zwak excuus alsof een Lozano en Bergwijn bij PSV niet voor een transfer naar het buitenland spelen. Dat doet elke topspeler in de ED. Marc en Edje falen hopeloos in de rust te bewaren. Als ik vd Sar hoor dan gaat het altijd erom dat we moeten groeien, meer poen binnenharken, bekender worden in Amerika en China. Allemaal praat voor de aandeelhouders en niet voor de supporters.
0 0
3*stars*3
Waar zie je mij excuus zoeken?
Ik zeg alleen dat onze jongemannen wel erg opzichtig op zoek zijn naar transfers en zeker als je Ziyech gister bezig zag.
Wat hebben Bergwijn en Lozano hier mee te maken?
Ik kijk naar Ajax en de BV’tjes die rondlopen in het 1e.
Overigens heeft een PSV’er geen klapper gemaakt en heerst er daar rust.

Wel met jou eens over vd Sar.
0 0
Cello
ALLE spelers haalden een zware onvoldoende. Geen één uitgezonderd. Ik heb maar zelden een wedstrijd gezien, waarin de passing zo abominabel slecht was. Gewoon heel simpele ballen werden gewoon bij de tegenstander ingeleverd.

Hoe vaak moet het nog gebeuren dat je je laat aftroeven op inzet en mentaliteit?. Je wist van tevoren dat Heracles er vol op zou klappen, maar vanaf seconde 1 liepen de boys achter de feiten aan. En het team heeft ook niet het vermogen om dat zelf gedurende een wedstrijd om te zetten. Je mag het niet vaak over vroeger hebben, maar in het verleden hadden we vaak spelers die wel wisten wat er gevraagd werd tijdens een wedstrijd. Nu zijn onze boys technisch vaardig genoeg, maar voor de rest blijken het papjochies te zijn, die niet voor zichzelf kunnen denken tijdens een wedstrijd. Als het ff tegenzit roepen ze al om hun mammie.
Verder ook een gebrek aan voetbalgogme, Technisch vaardig genoeg, maar daadwerkelijk het spel zien, lezen, dat ontbreekt bij vrijwel alle spelers.
Je ziet ook geen overduidelijke leider binnen het team. Iedereen doet maar wat op basis van gevoel en ingeving. Soms is dat weergaloos, maar als ze je trucjes doorhebben, ben je makkelijk te verdedigen.

Velen slachten EtH, maar ik vraag me af of dat terecht is. Ik geloof namelijk niet dat hij zijn speler nu anders voorbereid op een wedstrijd dan vóór de winterstop. En dan nog kan je klagen over welke spelers wel en welke zeker niet moeten spelen, maar dan nog, óók met de spelers die hij vandaag het veld in stuurde hoor je te winnen van Heracles!.

Ik begin zo langzaam aan te hopen dat we een flink aantal spelers kunnen verkopen komende zomer. Want ook na vandaag denk ik dat onze 'primadonna's' er wederom niets van hebben geleerd. Echte zelfkritiek hebben ze niet. Ze roepen het wel, maar ik geloof ze niet meer.

Kampioenschap is een wonder als dat nog gaat gebeuren. Met dank aan de spelers.
0 -2
ETM
Voor de winter was Ajax sterk en soms zelfs fantastisch. Dat waren dezelfde spelers.
Ten Hag ziet de boel in elkaar donderen. Al tegen Heerenveen. Vervolgens is het absoluut wel zijn taak om de boel bij te sturen. Daar kun je lang en kort over praten, maar dat hoort bij zn vak. En boven alles hoort bij zn vak dat hij verantwoordelijk is. Heeft niets met afslachten te maken.

En dan heb ik het nog niet eens over de ronduit idiote situatie van Neres. Het ontbreken van enige basis om op terug te vallen. Etc. Ajax kan bijna 80minuten niet onder de druk uitkomen tegen Almelo. Dan falen spelers ja, spelers die het bij uitstek zouden moeten kunnen, maar greep Ten Hag in? En hoe probeerde hij in te grijpen? Zeg het maar. Horen te winnen is geen argument. Dan kan Ajax net zo goed nooit een trainer hebben. Ajax verliest van Heracles. Speelt gelijk tegen De Graafschap, Groningen..you name it. Van alle tijden. En het is van alle tijden dat de trainer verantwoordelijk is. Ajax verspeeld nu een 3-1 tegen Heerenveen als t op kop kan komen. Gaat 6(!!!!) -2 onderuit tegen Feyenoord en verliest van Almelo, notabene een ploeg waar al punten tegen verloren waren. Diep in het seizoen.

Ik ben helemaal niet van het Ten Hag bashen geweest. De man had zelfs wat crediet opgebouwd. Ik heb hem daarom ook verdedigd. Mijn bedenkingen bij hem en kritiek overigens ook altijd genoemd. Evalueren van spel spelers en trainer is niet iets van een dag of een paar wedstrijden.
Maar deze wedstrijden na de winterstop zijn niet matig, maar super slecht. Cruciaal ook. Ajax gaat zonder vertrouwen door. Ten Hag is falende met een topselectie want dat is het gewoon.
Door mentaliteit slap beginnen, een fase overlopen worden, een wedstrijd op 50% proberen uit te spelen, naief blijven aanvallen als dat niet kan,.. allemaal scenarios waarbij je het over instelling kan hebben. Maar gisteren is gewoon 90min chaos. Dan wil jij niet naar de trainer kijken?
3 0
nedved90
Ik kan nog steeds niet slapen hierdoor! Ten HAG OUT!, kunnen we ten HAG op marktplaat verkopen of actie starten op facebook met daarin bij 1000 likes TEN HAG OUT
1 -2
Juichtoon
Beter Hennie Henrichs out
2 -1
3*stars*3
Tuurlijk zijn de spelers van Ajax1 ook mensen.
Maar hoe kunnen de mensen van Heerenveen, Fey en Heracles, punten afsnoepen van onze “Godenzonen”!?

1 offday per seizoen zit er altijd tussen, misschien 2 maar wat we in 2019 zien is niet gezond.
Op papier heeft Ajax gewoon beste selectie van de Eredivisie.
Beste selectie sinds jaren en in 1e seizoenshelft was het vaak genieten.
In 2019 is het vooral ergeren aan dit zooitje.
0 0
Inhartennieren
Zijne hoogheid Ziyech zal wel niet voor de camera komen.
Wat heeft die jongen n slecht overzicht.
Moet gewoon om zich heen kijken, en de bal goed afleggen.
Helaas kan hij er ook niets aan doen.
Hij kan niet beter.
En iedereen maar lullen, dat het zo’n geweldige speler is. Sta dan eens op als we je nodig hebben, met je gouden schoen.
Is veel minder dan iedereen denkt.
Zowel tactisch als ook technische.
En dit roep ik al zolang als hij bij Ajax speelt.
Het is een blok aan ons been, omdat hij ogenschijnlijk niet gewisseld mag worden, omdat de heer Ziyech boven alle partijen staat. Hij werd gewisseld in de bekerwedstrijd tegen Herenveen. De dag erop moest meneer wel even laten weten dat hij het daar niet mee eens was.
Dat zegt voor mij genoeg. Je muil houden of wegwezen.
3 -2
Nicknaam
Dat hij op zijn 26e nog steeds in Nederland speelt zegt toch gewoon al voldoende?
Teveel beperkingen.
2 -1
goajaxgo
Mag ik even een teiltje?
1 -1
mercurius3
Het is 1 grote chaos bij Ajax. Zaakwaarnemers die dagelijks in en uit lopen op de Toekomst, het wemelt van de media op de Toekomst en rond de Arena, die teren op roddel en achterklap en uit zijn op de volgende negatieve scoop, waardoor spelers onzeker worden, spelers worden het hoofd op hol gebracht door louche mensen, media die lijntjes binnen Ajax hebben, de vijfde colonne als Arie van Os die een status aparte hebben en zomaar de Arena in en uit lopen, met eigen belangetjes, spelers die toestemming krijgen om 10 interviews in een week te houden om over zichzelf te praten en zichzelf te promoten. Er is geen loyaliteit en geen respect meer voor het instituut en het cultureel symbool Ajax, noch van spelers, noch van trainers. Het moet afgelopen zijn. Er is nooit rust en geen gezag, en daarom moet er keihard worden ingegrepen. Ajax moet derhalve als een tuchtschool geleid worden. De militaristische stijl waarbij jeugdspelers en trainers de eed van loyaliteit afleggen en de ideologie van Ajax wekelijks van jongs af aan bij jeugdspelers erin wordt gedreund, want mensen zijn niet loyaal van nature, zo blijkt weer eens. De Toekomst moet hermetisch worden afgesloten voor pers en zaakwaarnemers, zodat er rust is rondom de club. Van Gaal moet een half jaar orde op zaken stellen en keihard ingrijpen. Daarna een buitenlandse trainer ajb.
4 -3
ajaxrulesz
Die loyaliteit wil die terugkomen bij de spelers van ajax dan moet overmars ophouden om spelers louter te benaderen en te zien als handelswaar om zoveel mogelijk winst op te maken.
0 0
X-RaY
Denk dat Viergever nu nog over de grond rolt van het lachen.
7 -1
mgtow
Als je nou minimumloon kreeg had je een punt maar nu is het gewoon klep houden en werken voor je geld. Gewone werknemers hadden allang met hun kop vooruit door de achterdeur gesmeten geweest.
1 0
iammike
Iemand een idee hoe ik van deze obsessie af kom? Zou zo graag een dag niet aan Ajax willen denken de afgelopen 5 jaar. Toch weet ik dat ik de volgende week weer voor de Tv of in het stadion zit, maar het supporter zijn is voor mij meer frustratie dan wat anders.

Mn hersens zeggen: focus je op belangrijkere dingen in je leven en fuck Ajax, maar heb ook een ajax hart en vraag me af wat er moet gebeuren wil daar wat aan veranderen.
9 -1
Ajaxtrouw
Ik zou dankbaar zijn, ws. heb je blijkbaar geen echte grote zorgen in je leven.
1 -1
KlasseLasse
hetzelfde hier!
0 -1
NR9
Als jij de oplossing heb, hoor ik het graag. Ik leid aan dezelfde aandoening. Mijn hele weekend is naar de klote. Hier heb ik tijd last van. Probeer afstand te nemen van Ajax . Maar lukt me niet...
0 -1
ajaxminimax
Helemaal juist. Niet te geloven
1 0
mgtow
Goeie hypnotiseur bezoeken en in een Rotterdamse volkswijk wonen.
1 -1
Koningtoto
Of zelfmoord plegen. Dat is beter dan wat jij adviseert :p
1 -2
Jelephi
Precies dit
0 -1
NR9
Tijd voor nieuw beleid. Helaas zijn we al jaren afgedreven Cruijffs plannen. We moeten Jonk terug halen en spelers met hart voor Ajax die ervoor willen gaan. En een meer gebalanceerd team. Met waterdragers en technische spelers en niet alleen maar technische spelers die niet de ploeg op sleeptouw nemen als het tegenzit. De type Wouters zijn uitgestorven bij Ajax. Maar die heb kje wel nodig. En niet alleen paradepaardjes. We hebben hierbij een trainer nodig met een Ajax DNA geen Tukker. Type Jonk of een people manager ( van Gaal) . Er moet weer om voetbal draaien en niet alleen om geld. Van det Sar geeft vandaag weer interview dat omzet naar 200 miljoen moet. De Fans willen een kampioenschap en andere prijzen en geen volle bankrekening en dikke bonus voorde Ajax managers....Ajax moet weer Ajax worden . Een club met mooi verzorgd voetbal . Waar supporters trots op zijn. Spelers zijn alleen bezig met clubs waar ze volgend jaar willen spelen en niet met nu , met Ons aller Ajax ......
1 -3
Ajaxtrouw
Je wordt niet beter door te grijpen naar het verleden. We hebben maar een probleem. Als het maar een beetje goed gaat, worden we gelijk weer arrogant. Dat daagt tegenstanders extra uit en maakt ons gemakzuchtig.
0 0
Dennis1964
Zet mij erin en in mijn eentje heb ik meer inzet dan die hele selectie. Oh ben jij al 54 jaar ja maar geen speler van Heracles die mij voorbij komt. Stelletje losers.
5 -3
Dennis1964
Je moet zo 'n jochie geen aanvoerder maken.
4 -4
Dastaan
Gaan we de rollen omdraaien? Nu in 1 keer slachtoffer spelen? Het is allemaal zo naar jullie kop gestegen dat jullie de fans, supporters allemaal zijn vergeten. Schei toch uit met zielig doen. Jullie hebben het helemaal naar de klote geholpen. En dan nog verwachten dat wij daar begrip Voor moeten opbrengen. Nee ik begin er niet meer aan. Het is afgelopen. Kansloos zooitje!
6 -2
Robeerke
Ook maar mensen. Die miljoenen verdienen. Omdat ze iets speciaals kunnen. Blijkt dat ze goed kunnen voetballen. Ik zie het niet. Maar ik ben dan ook niet speciaal.
4 -1
3sterrenAjax1
oh oh oh wat zijn ze zielig. en dan ook nog die vervelende supporters die inzet eisen en dat ze bij een kleine club als ajax in de eredivisie moeten spelen. wat een straf. onze jongens zijn de werkelijke slachtoffers.
11 -1
Murph
Wanneer een speler onzeker is heeft deze niets bij Ajax te zoeken.
1 -1
KleinMiljoen
Helemaal klaar met deze ploeg. Probeer er gewoon zoveel mogelijk miljoenen uit te halen en scout dan spelers die ten kosten van alles door het vuur gaan voor de 3 punten. Niet deze verwijfde egotrippers die uit puur eigen belang met tegenzin op het veld staan. Bah.
15 -3
Gajes
Het is geen collectief, je moet er met zijn alle vol voor gaan iedere wedstrijd weer. Tadic, Ziyech lopen de kantjes ervan af, Schone heeft nog nooit gestreden voor een bal, Blind is te zwak in de duels, Mazraoui en de Jong zijn mooiweer voetballers. Ik zou al deze spelers verkopen + een nieuwe trainer (1tje met autoriteit) halen. Hoop zelf op Amrabat als vm, Doan op 10 en Stengs als rechtsbuiten. Neres uiteraard op links en Dolberg in de spits.
1 -5
TontoKarnaggel
De tijd dat ik in al die bullshit verhalen na weer een wanprestatie geloofde ligt al weer een tijdje achter me....
In de spiegel kijken.... ervan leren.... mag nooit meer gebeuren.... fock dat. We laten ons keer op keer weer door jullie in onze bek spugen. Al dat gelul achteraf maakt het echt niet beter hoor.
8 0
Talent
Hij heeft meer aan zijn hoofd zegt hij.
Hij geeft verdomme zelf toe dat ze allemaal bezig zijn met transfers,
Wat een gruwelijke klootzakken.
Eikels zijn het.
15 -2
Boer Gijs
Het is totaal geen eenheid, spelen alleen voor zichzelf. Iedereen wil een transfer verdienen, maar op deze manier verdient niemand meer een transfer. Zelfs transfer van de Jong zal Barca wel streep door halen.
1 0
foensai
1 ding is zeker. aankomend seizoen moeten we weer geheel opnieuw in opbouw door iedereen die weg gaat. Dus een nieuwe trainer zou wat mij betreft best gelijk mogen starten.
2 0
Koningtoto
Weet je? Ik ben blij dat er een leegloop komt. Wie er ook voor de groep staat, je wil toch winnen? Is het niet voor Ajax, dan voor jezelf. Ik kan geen Risk spelen zonder dat ik wil winnen, schaken, ik verlies nooit, en dat heeft een reden, de wil tot winnen en dat missen onze knullen. Vandaag was een schoolvoorbeeld van collectief werk weigeren. Wat een kut spelers staan er bij ons in het veld. Kwaliteit genoeg, maar een mentaliteit die ik verafschuw.
4 -1
mercurius3
Het is ieder jaar een leegloop. Spelers als de jong en van de beek willen meteen weg, zonder dat ze überhaupt een seizoen goed hebben gedraaid. Gooi je er volgend jaar jeugdspelers bij, dan hoor je na een halfjaar en drie wedstrijden in het eerste al dat ze weg willen. Want dat is het hele cultuurtje bij Ajax geworden. Op de toekomst wemelt het van de zaakwaarnemers, Overmars slaapt met z'n telefoon in bed en ook de supporters speculeren al in oktober (!) over welke club het best is voor de jong, die zelden uitblonk de afgelopen 2.5 jaar.
7 0
foensai
het doet mij ook pijn om tot dezelfde conclusie te moeten komen. ze spelen FUCKING voor hun transfer. niet meer voor het team belang. En al helemaal niet meer voor nr 34! Grote schande en het doet pijn, verdomde veel pijn. woensdag spelen ze weer goed omdat de transfer nog beter kan. walgelijk.
0 0
Koningtoto
Ik voel me vandaag een beetje als na de Graafschap. Totaal kapot geslagen door mijn eigen club. Mijn hele gezin ligt al op bed, omdat ik niet te genieten ben. Mede mogelijk gemaakt door een aantal miljonairs, die van clubliefde nog nooit gehoord hebben.
0 -1
ddavidd99021
Misschien moet je eens wat professionele hulp zoeken. Het is maar een spelletje.
1 -2
OuweDibbes
He David,

Dat je vrouw de lul van haar baas zuigt is ook maar een spel simpele..
0 -1
Koningtoto
Oh, het is maar een spel. Dan hoef ik niet meer op onmogelijke tijden naar de Arena te gaan. Het is maar een spel, waarom zou ik mijn club gaan steunen?

Het is maar een spelletje, echt dit is een van de domste argumenten die ik ooit gehoord heb, helaas hoor ik ze hier in huis ook wel eens.
0 0
amthree
Ja en jullie zijn miljonairs die een potje voetballen! Maar vechten voor de club kunnen jullie niet, pas als jullie weg zijn.. Want dan hoef je je nergens meer zorgen om te maken!
6 0
stefanwillem
Het had je gesierd als je had gezegd “geen idee wat er aan de hand is maar het is waardeloos en ik kan me voorstellen dat de supporters doodziek zijn”
7 0
michaellaudrup
Wij zijn ook supporters die jou salaris betalen sukkel.
4 0
michaellaudrup
Stelletje wijfen zijn het met Erica ten Hag voorop met zijn looplijnen en restverdediging.
7 0
b.hulshof
Heracles had nooit zoveel druk kunnen zetten met Neres voorin. Als je de bal niet kwijt kan omdat iedereen voorin in de dekking blijft staan is het ook moeilijk voetballen achterin. Vooral als je ook nog een middenvelder hebt die door alles en iedereen wordt voorbij gelopen.
1 0
DeBaarsjes
Laat het niet gebeuren dat Feyenoord die 8 puntjes op ons goedmaakt!
1 0
GinoAFCA
dat gaat niet gebeuren
0 -1
goajaxgo
Nee, want die leveren er sowieso drie extra in tegen PSV.
1 0
OuweDibbes
Wij zijn ook maar mensen..
Ja en voor vele hier zoals mij is Ajax ons leven. Trap dan die Raiola weg als zaakwaarnemer als je het echt wat doet.
5 0
AjaxDaniel
'Wij zijn ook mensen.'

En wij zijn supporters die al 5 jaar lang jaar in jaar uit teleurgesteld worden.
13 0
foensai
zijn er niet 16 supporters die redelijk kunnen ballen. die weten wel wat het is om voor de club te strijden. sorry De Ligt, je bent jong maar dit moet je gewoon al begrijpelijk....
1 0
goajaxgo
Gelul.
0 0
Toon meer reacties