Ten Hag ziet kritiek als 'part of the deal'

BVeenstra, 09-02-2019 om 08:40, 6180 views, Algemeen Dagblad |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Erik ten Hag laat zich naar eigen zeggen niet gek maken door kritiek van buitenaf. De oefenmeester van Ajax krijgt geregeld commentaar van critici over zich heen, maar de trainer vervolgt zijn eigen weg. 'Je weet dat je kritiek krijgt, het is part of the deal', aldus Ten Hag in het Algemeen Dagblad.

'Daar moet je mee om kunnen gaan', vervolgt de coach van Ajax. 'De minister-president, een burgemeester, een trainer: ze maken 1001 keuzes en achteraf heb je nooit alles goed gedaan. Het is de koe in de kont kijken. Je hebt een groot relativeringsvermogen nodig en het is zaak om consistent te blijven. Niet zwalken en niet met elke wind meewaaien.'

Ten Hag is dan ook van mening dat je kritiek moet kunnen scheiden. Wel vindt de trainer dat lastig en dat komt voor een deel door de soorten media. 'Je hebt serieuze media, maar ook die op entertainment zijn gericht. Zij gaan vaak over de rug van mensen', aldus de oefenmeester, die ook niet kijkt naar het gescheld op sociale media. 'Wel naar kritiekpunten waar ik wat mee kan. Die zie ik als een cadeautje.'

Revanchegevoelens tegen Heracles Almelo

Met Ajax gaat Ten Hag zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo. Eerder dit seizoen werd het in Amsterdam 1-1 en omdat de trainer enkele spelers rust gaf, kreeg hij na afloop flink wat kritiek over zich heen. 'Het mag niet nog een keer gebeuren', weet Ten Hag, die van mening is dat het normaal is als je tegenvallers heb in een seizoen. 'Maar als trainer moet je de spelers wel een kwaliteitseis opleggen. Uiteindelijk komt het neer op karakter en mentaliteit. We kunnen het ons in de titelrace niet weer veroorloven om punten te verliezen. Ik ga uit van revanchegevoelens bij mijn ploeg.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Almelo? Zet dan in en krijg zeven keer je inzet terug! 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Ontslag is ook part of the deal.
0 0
gerard
Zoals het nu gaat heeft niks met de trainer te maken maar alles met de spelers die met andere dingen bezig zijn en dollar tekens in de ogen hebben. En andere trainer krijgt hetzelfde met deze spelers!!
1 -2
michaellaudrup
Tja het gaat er toch om wat je onder de streep eraan over houd, of jij functioneert of niet , toch Eric?
0 0
Schip
Op en top professional deze man. Brengt balans in het team, is niet bang voor reputaties, durft keuzes te maken, straalt gezag uit, kan slechte wedstrijden omdraaien door een tactische ingreep, motiveert de ploeg - niet veel voor nodig weliswaar bij deze kwalitatief zeer sterke groep - voor de belangrijke wedstrijden.

En dare I say it? Innovator pur sang. Hij laat ons echt nieuwe dingen zien.
1 0
Ajacider
Ik heb inderdaad Ajax nog nooit zo scherp uit een winterstop zien komen na een luxe trainingskamp in het zonnige Florida waar de accenten lagen op de restverdediging. Denk dat de basis van die restverdediging in Florida is achtergebleven.
1 0
supporter sinds
Oprotten ten hag !!!
0 0
Maarten79
Deze autist moet NU ontslagen worden.
1 -2
Joker
Had er nooit mogen zijn, deze man kan nooit serieus genomen worden, met zijn manier van praten. Hoe goed hij misschien ook is.

Een blinde kan geen buschauffeur worden, iemand zonder charisma of uitstraling geen leider van Ajax
1 -1
Maarten79
Eens
1 0
Pierre Heno
Ten Hag is een FC Utrecht coach. Géén Ajax coach. Nu niet en nooit niet. De 5 op een rij lijkt niet meer te voorkomen. Oorzaak: pech ( volgens de AD dan tenminste). Werkelijke oorzaak: de tandem Overmars-Ten Hag = de dood in de pot voor AFC Ajax. Tel uit je winst NV Ajax en FU supporters.
0 0
Mario65
Ten Hag vergeet iets belangrijks..
Van kritiek kun je ook leren, maar ja deze eigenwijze boer doet alsof hij het spel heeft uitgevonden en kent hij geen zelfkritiek.
De grootste trainers leren nog elke dag iets, maar Ten Hag weet het blijkbaar allemaal al.
Niet alle analisten zijn onwetende zeikerds en dat geldt ook voor vele supporters.
De man kijkt blijkbaar nooit in de spiegel, maar ja hij heeft ook geen haar om te kammen.
1 -1
Koningtoto
Ik ben ook kaal. En leidinggevend. Ik leer iedere dag van allerlei issues op de werkvloer. Ik vind dat ik niet intelligenter ben dan ten Hag. Ik spreek met een Amsterdams accent in zuid Holland. Toch word ik geaccepteerd en gewaardeerd om wat ik doe. Ik heb ook niet zoveel met kritiek. Ik word niet betaald om naar de mening van gefrustreerde sukkeltjes te luisteren. Gefundeerde kritiek gebruik ik om beter te worden, maar het gelul van de paupers leg ik naast me neer en lach er om. Een beetje wat ten Hag moet doen, schijt hebben aan ons allemaal en zorgen voor prijzen. Zoals ik moet zorgen voor meer en meer en meer en meer en meer omzet. Vechten tegen de bierkaai soms.
2 -2
Joker
Ik neem aan dat hij beter presteert dan ten hag?.

Komt dan waarschijnlijk bij dat jouw mensen en je relaties als leider zien.

Iets wat ten Hag niet heeft, deze man heeft geen draagvlak
1 0
wimmus
Ten Hag en tegen kritiek kunnen is een ware "contradictio in terminis".
Hij is niet alleen een leerling van Rutten maar zelfs in heel zijn doen en laten de perfecte kloon.
Als veldtrainer behoren ze tot de top van Nederland met hun uitmuntende oefenstof maar als coach zakken ze zwaar door het ijs vanwge gebrek aan "people management" kwaliteiten.
Kan gebeuren omdat trainer en coach in feite verschillende competenties vereisen.
Zodra er ook maar een spoortje van kritiek geuit wordt op hun coaching kwaliteiten, raken beiden volkomen van de leg. Ze veranderen dan plotseling ingrijpend van spelsysteem of zetten spelers neer op een positie die niet hun beste is of plaatsen niet-complementaire spelers in een linie of grijpen paniekerig in met tactisch onlogische wissels..
Kortom, Ten Hag lult maar wat en ziet elke vorm van kritiek als een aanslag op de kwaliteiten die hij denkt(!!!) te hebben.
Een ander fenomeen wat beiden gemeen hebben is de neiging om de arbeidsintensiteit te ver door te voeren (periodisering komt niet voor in hun woordenboek) en dat vertaalt zich dan in een reeks van blessures in de tweede seizoenshelft.
Qua karakter hebben ze ook een bepaald negatief trekje gemeen. En dat is gelijkhebberij wat zich in de praktijk uit in het "suf lullen" van de spelersgroep.

Ik durf te voorspellen dat Ten Hag na ajax uiteindelijk bij die Rotterdamse havenslaven terecht komt en vervolgens bij een of andere zandbak-voetbalclub.
3 -3
Koningtoto
Een insider mensen, deze man werkt iedere dag met ten Hag zo te lezen.
2 -1
wimmus
Tja, dat is nu wel het verschil met jou.
Jij bent alleen een stadionstoelvuller die meninkjes uit op afstand zonder echt het fijne ervan te weten en wat clickbait sites naleutert.
Dat postje van mij is nu echt "ter leering ende vermaeck"..
0 -4
Koningtoto
Omdat jij dagelijks met ten Hag werkt nogmaals?
2 -1
wimmus
Nee, knuppel.
Je hoeft zelf niet dagelijks met iemand te werken om toch de persoon op de juiste merites te kunnen beoordelen.
0 -2
Koningtoto
Jeetje, wat ben je agressief zeg. Ik kan op afstand beoordelen dat je beschikt over een micropenis en daarom scheldwoorden in het rond slingert om te compenseren. Zoiets?
1 0
wimmus
Micropenis?
Dit past wel bij het lulverhaal wat je nu ophangt.
Heeft dat soms te maken met een bepaald soort fetisjisme van je om met deze puberale argumentatie af te komen?
0 -1
Koningtoto
Neen, het is een simpel voorbeeld om je te laten zien wat je zelf doet en het werkt. Wel tof om te zien dat het blijkbaar zo is, want je gaat een beetje uit je panty :D
0 0
wimmus
Och, we hebben hier weer met een gevalletje zelfprojectie te maken.
Bijzonder sneu dat je dit niet doorhebt.
Leer ervan, dan wordt het nog wel iets met je.

P.S.
micropenis en panty???
Heb ik nu te maken met een soort travestiet?
AS trekt ook allerlei soort personen aan. Waar een openbaar forum al niet goed voor is..
Je mag uit respect het laatste woord hebben...
0 0
Koningtoto
Ga zo door, je zet jezelf helemaal niet voor schut of zo.

Dit consult is overigens zonder kosten.
1 0
mercurius3
Nou dat het een Rutten kloon is, klopt wel. Ook iemand die niet uit z'n woorden komt, met een raar accent praat en geen uitstraling heeft.
0 0
Ajaxvooraltijd
Toch mooi dat hij ook naar terechte kritiek luistert en gelukkig zie je dat ook vaak terug in z'n keuzes.
4 -2
Afcascheme015
Real thuis gaat alleen 'iets' worden als we positief en opportunistisch denken met ze allen tegelijk. Elk negatief geluid moet even wijken. Ouderwetse bluf, zelfvertrouwen, bravoure en lef zijn de enige handvaten om een resultaat te behalen. We hebben een geweldig team, fantastische tegenstander, alles aanwezig om er zo een dag van te maken, jullie weten wat voor dag ik bedoel

Volle druk, publiek erachter, 1lijn 1 richting 1 visie
Ik zeg niet dat we doorgaan, maar wat een kans is dit om te laten zien wat ajax is, waar het voor staat en dat we nog steeds iedereen bij de keel kunnen grijpen.

Lets go ajax
4 -2
GvanderK
De Johan Cruijff Arena moet een ware heksenketel worden woensdag.
1 -2
Koningtoto
Ik hoop echt dat er nog een entrada komt, dat zorgt altijd net ff voor dat beetje meer extra sfeer binnen. Ik ga in ieder geval helemaal los woensdag, lang geleden dat ik zo naar een wedstrijd heb uitgekeken.
1 -1