Analyse Real Madrid: Omschakeling Ajax cruciaal

SJvanveen, 13-02-2019 om 16:25, 22019 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Toen Real Madrid uit de koker rolde als tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Champions League, waren veel supporters hoopvol gestemd. De Madrilenen zaten op moment van loten nou niet echt in de beste periode en Ajax was zowel nationaal als Europees nauwelijks te stoppen. Reden voor enig optimisme, maar hoe anders is de tendens nu. Real Madrid legt menig tegenstander het vuur aan de schenen en Ajax oogt defensief labieler dan voorheen. Wat te verwachten van het affiche in het miljardenbal? Een analyse van de Spaanse opponent en potentiële kansen die er liggen voor de Amsterdammers.

Aan het begin van dit seizoen stelde Real Madrid Julen Lopetegui aan als oefenmeester. Door tegenvallende resultaten en matig spel werd hij opgevolgd door Santiago Solari, maar de klad zat er voor een langere tijd nog steeds in. De sterspelers oogden moe van het wereldkampioenschap voetbal afgelopen zomer en het vertrek van Cristiano Ronaldo werd niet opgevangen. Het zorgde in de beginfase van de competitie voor een gebrek aan goals voorin en labiliteit achterin. Tijdens de uitwedstrijd bij Real Betis op 13 januari volgde echter de start van een fraaie serie. In de lastige uitwedstrijd in Sevilla paste Solari zich aan aan de tegenstander en hanteerde hij een systeem met drie centrale verdedigers en twee wingbacks, zoals dat zo mooi heet. Voor hen speelden drie middenvelders en Karim Benzema en Vinicius Junior stonden in de aanval.

Hoewel de introductie van het nieuwe systeem iets leek om op voort te borduren, besloot Solari anders. Hij voelde zich niet genoodzaakt om tegen tegenstanders met vier verdedigers hetzelfde systeem te hanteren en prefereert doorgaans een 1-4-3-3-formatie. Hij heeft op dat gebied uiteindelijk niets aangepast aan zijn voorgangers. Middels balbezit probeert Real Madrid tot kansen te komen, om wanneer ze de bal niet hebben druk te zetten. Lukt dat niet, dan vinden ze het niet erg om in te zakken en de linies kort te houden in een 5-4-1 formatie, zoals in de wedstrijd bij Barcelona goed naar voren kwam (zie filmpje hieronder).  

Tactical Battle of El-Clasico | Barcelona vs Real Madrid 1-1 | Tactical Analysis

In today's video, I've explained in detail the tactical plans of Barcelona and Real Madrid and how they neutralized one another. Solari showed some really nice tactical tweaks that helped Madrid to get an important away goal .

Omschakeling cruciaal

Het is mogelijk dat Real Madrid tijdens de uitwedstrijd in Amsterdam terugzakt op eigen helft om Ajax het moeilijk te maken in de omschakeling. Als dat het geval is, is het zaak voor Ajax om met zijn allen heel goed aan te sluiten. Zoals in het filmpje hierboven is te zien, sloot de Barcelona-defensie niet goed aan, waardoor er ruimte ontstond voor Benzema in de aanval. De Fransman verkeert momenteel in blakende vorm en had de mogelijkheid om een vleugelaanvaller- of middenvelder aan te spelen die zich ook met de aanval bemoeide. Aangezien de restverdediging, ofwel de verdediging tijdens de omschakeling van balbezit naar balverlies, van Ajax niet naar behoren is na de winterstop, ziet Real Madrid waarschijnlijk kansen om hiervan te profiteren. Aan Erik ten Hag en consorten de taak om defensief onwijs solide te zijn en linies goed op elkaar aan te laten sluiten. Gebeurt dat, dan komt Real Madrid er lastiger uit én is het makkelijker om de druk erop te houden.

Dit laatste is belangrijk omdat De Koninklijke het lastig vindt om onder hoge druk uit te voetballen. In de uitwedstrijd bij Real Betis bleek dit in de tweede helft, toen de club uit Sevilla de druk fors opvoerde. Real Madrid had de grootste moeite om aanvallend gevaarlijk te worden en stond met de rug tegen de muur. De spaarzame momenten dat ze eruit kwamen, waren via Vinicius Junior; het achttienjarige Braziliaanse talent dat in zijn eerste seizoen bij Real Madrid de harten van de fans veroverd heeft. De jongeling is gevaarlijk, doelgericht en een plaag voor menig defensie. 


Real Betis dringt Real Madrid ver terug op eigen helft. Deze situatie was een groot deel van de tweede helft zichtbaar. 

Flanken en rol Modric doorslaggevend

Real Madrid speelt al jaren veel via de flanken. Waar clubs doorgaans het liefst kansen creëren via het midden - hier ontstaat statistisch gezien de meeste kans op gevaarlijke kansen en goals uit - is Real Madrid uiterst succesvol via de zijkanten. Een cruciale rol is hiervoor weggelegd voor de backs, die aan de bal sterk zijn en een pass kunnen geven over zowel korte als grote afstand. Dit helpt Real Madrid om flankwissels toe te passen, wat in normale taal betekent dat je gauw de bal van de ene kant naar de andere kant verplaatst. Tegenstanders kantelen vaak richting een kant, als je de bal dan naar de andere kant speelt en snel doorschakelt, ligt er ruimte om gevaarlijk te worden. Real Madrid was hier voorheen koning in met goede passers als Luka Modric en Toni Kroos en Solari gebruikt deze manier van voetballen nog steeds. 

Naast het flankspel is Real Madrid ietwat minder balbezit-georiënteerd dan vorig seizoen. Ze spelen soms sneller de lange bal en de rol van Modric is in deze interessant. Onder Zinedine Zidane kwam de Kroatische smaakmaker vaak de bal halen om de opbouw te verzorgen, maar onder Solari is hij dieper op het veld gepositioneerd. Dit resulteerde al in een goals tegen Real Betis en Sevilla en een assist tegen Espanyol (zie foto's hieronder). Ook tegen Barcelona kwam Modric zijn rol goed terug, toen Real Madrid hem vaak bediende van achteruit. Modric lanceerde vervolgens de aanvallers en Real Madrid werd gevaarlijk via de zijkanten. Doordat de wereldvoetballer van het jaar in een aanvallendere rol opereert, is Toni Kroos de voetballende controleur naast breker Casemiro of spil Marcos Llorente. De Duitser was geblesseerd maar zet de laatste weken als vanouds de lijnen uit. 


Luka Modric opereert dieper op het veld namens Real Madrid. De foto's hierboven zijn seconden voor zijn assist op Karim Benzema in de uitwedstrijd tegen Espanyol. 

Sterren op de Real Madrid-bank

Wie voorheen ook uiterst belangrijk was in balbezit voor Real Madrid, maar de laatste weken op de bank zit, is Marcelo. De Braziliaan is voetballend een uitstekende back en een meerwaarde voor het spel dat Real Madrid wil spelen. Toch lijkt Solari meer vertrouwen te hebben in Sergio Reguilon, een voormalig product van de eigen opleiding. Marcelo ging begin dit seizoen defensief een aantal keer opzichtig in de fout en Reguilon is op defensief gebied meer solide. De Spanjaard is fysiek sterk en heeft zich sinds de komst van de nieuwe trainer in het elftal gespeeld. De coach en speler kennen elkaar van Real Madrid Castilla en Reguilon houdt momenteel een van de beste linksbacks ter wereld op de bank. Gevolgen voor het spel van Real Madrid heeft dit amper. De linksback heeft net zoveel aanvalsdrang als Marcelo en is met de bal aan zijn voet een goede dribbelaar. Tegelijkertijd kan hij een pitbull in de duels zijn en staat hij verdedigend zijn mannetje. 

Ook voor Sergio Asensio, Isco en Gareth Bale geldt, net als voor Marcelo, dat dit niet hun seizoen lijkt te zijn. The Welshman kampt structureel met blessureleed, maar heeft de laatste wedstrijden weer minuten gemaakt. Isco wordt ogenschijnlijk verdreven uit Madrid en Asensio krijgt, mede door pijntjes de laatste weken, weinig vertrouwen van zijn coach. Onder Lopetegui was Isco de man waar alles om draaide en Asensio een veelgebruikte speler, maar onder Solari is dit anders. De voormalig speler posteert liever Lucas Vazquez op de flanken. De Spanjaard, een noeste werker, schroomt niet om zijn defensieve taken uit te voeren en is met zijn snelheid gevaarlijk in de diepte. Het is interessant om te zien of de Spaans international tegen Ajax ook begint, samen met Benzema en Vinicius Junior in de voorhoede. 

Eibar liet Ajax zien hoe het moet

De wedstrijd werd gespeeld in november toen Real Madrid nog niet in goede doen was, maar Eibar heeft Ajax laten zien hoe de Champions League-winnaar is te verslaan. De Spaanse subtopper won in eigen huis met 3-0 van Solari en consorten en dat kwam niet voort uit defensief countervoetbal. Eibar zet doorgaans enorm hoog druk en is de ploeg die in Europa de meeste ballen heeft veroverd in de final third, ofwel de plek op het veld die het dichtstbij bij het doel is van de tegenstander. Eibar is de club in Europa die hierin het beste is en wordt achtervolgd door, jawel, Ajax. Is, zoals eerder vermeld, de omschakeling van balbezit naar balverlies op orde en houdt Ajax de druk erop, dan heeft het kansen Real Madrid pijn te doen. 

Belangrijk is dan wel dat Ajax kalm en precies in balbezit speelt. Real Madrid is niet vies van counterpressing als het de bal verliest, maar erg gestructureerd is het niet altijd. In de thuiswedstrijd tegen Sevilla kwam dit op momenten goed terug. Een deel van het team zet agressief met zijn allen druk, de Sevilla-speler blijft rustig, vindt een teamgenoot en plots ligt er veel ruimte omdat de defensie van Real Madrid niet aansluit. Sinds het duel met Sevilla is Real Madrid steeds beter gaan spelen, maar hier liggen mogelijkheden voor Ajax wanneer Madrid even niet als collectief verdedigt. 


Real Madrid zet vol druk op een speler van Sevilla om de bal te veroveren, maar slaagt er niet in. Seconden later ligt het helemaal open achterin omdat de laatste lijn niet aansluit. 

De conclusie voor Ajax - Real Madrid

Al met al is Real Madrid een enorm lepe ploeg die barst van de individuele kwaliteit, zowel in de basiself als op de bank. Ze hebben achterin misschien wel het beste centrale verdedigingsduo in de wereld en backs die uitstekend kunnen voetballen. In Thibaut Courtois hebben ze een wereldkeeper in de gelederen en op het middenveld heeft Solari keuze te over. In de frontlinie is Benzema in de vorm van zijn leven en Vinicius een ruwe diamant die het op een goede dag iedereen lastig kan maken. Ajax moet rekening houden met veel beweging voorin en Modric die als misschien wel de beste middenvelder ter wereld offensief de lijnen uitzet. 

De Madrilenen steken in goede vorm, maar Real Madrid is een team in opbouw en nog steeds niet het machtige Champions League-elftal dat drie keer op rij de Cup met de Grote Oren heeft gewonnen. CSKA Moskou heeft tweemaal bewezen te kunnen winnen van dit Real Madrid, dus er zijn zeker kansen voor Ajax. Lastig wordt het absoluut, maar als de restverdediging goed op orde is, de druk er volledig op zit en in balbezit alles klopt, is alles mogelijk in een kolkende Johan Cruijff Arena. 

Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvVeen | e-mail: sjorsvanveen@live.nl

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kari
Gegroet iedereen.

  Ik ben hier om een ​​korte getuigenis te geven aan de wereld over hoe Dr. Okosu mij helpt mijn vrouw terug te krijgen. Ik hield heel veel van mijn vrouw
 maar ze nam mijn liefde als vanzelfsprekend en besloot te vertrekken. ze ging scheiden. Onbekend dat ik een ander zag
man al. Maar toen kwam ik erachter en het was niet echt gemakkelijk voor mij. Het was te laat omdat ze al weg is. Ik heb veel manieren geprobeerd om haar terug te krijgen, maar het mocht niet baten. Tot ik dr. Okosu op internet tegenkwam, zag ik verschillende getuigenissen van hoe hij verschillende mensen hielp met hun problemen. Dus besloot ik om contact met hem op te nemen. Ik ben blij vandaag dat hij in staat was om mijn vrouw terug te krijgen en mijn huwelijk is nu gelukkig omdat mijn vrouw nu meer van me houdt en haar plicht vervult als een goede vrouw zou moeten doen.

    Dit is een van mijn beloften aan u, Sir Okosu, omdat ik beloofde om uw goede werken aan de wereld te delen. Je kunt ook contact met hem opnemen voor hulp. Huwelijkse hulp, relatiehulp, het winnen van een loterij, gezondheidsproblemen. Dit is zijn e-mail:

drokosu01@gmail.com

Deel deze getuigenis alstublieft, want het kan nuttig zijn voor mensen om je heen. Bedankt en God zegene je als je deelt.
0 0
Ajaxamsterdam0485
Ook bale onzeker
0 0
Babayaka
Ajax heeft geen schijn van kans meer, alle flow is weg door dat kut transfer gezeik, van die verwende geldbeluste jochies. Het was leuk zolang het duurder. Echter een half jaar te kort.
Zou ook lekker gaan spelen met spelers die nog minimaal 3 jaar blijven. Toedeloe tegen die hasten, misschien dat ze Dan met Barca of een andere club een kwartfinale achter hun naampje kunnen zetten.
0 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
zit ik net ajaxtv te kijken, zie je op dat trainingsveld van de toekomst iedereen een beetje lachend rondsjokken, met handen in zakken.
geloof je toch gewoon niet.

je zou toch verwachten dat iedereen keihard aan het trainen is met oog op real.
1 0
Rentokill
Ja vooral als de camera's op ze gericht zijn toch?
0 0
VM9
K zou het liefst dezelfde opstelling als tegen Bayern hanteren, maar door een transfer is dat miss iets te gevaarlijk geworden nu...
0 0
Ajax0317
Onana Mazraoui De Ligt Blind Nico Van de Beek Ziyech De Jong Neres Huntelaar Tadic
0 0
Jojo49
Voordeel is we hebben normaal gras, credits voor Heracles zaterdag ,, maar ze hebben wel K ... veld.
0 0
zlatan-beast
enige voordeel is dat we nu met 0 verwachtingen de wedstrijd in gaan en het eigenlijk alleen maar mee kan vallen
2 -1
Ajacied33
Als je er dik van afgaat valt het ook vies tegen he. Alles onder de 3 tegengoals kan ik mee leven op voorhand...
0 -1
Just_wes
Het is toch wel erg makkelijk om Schone zo af te kraken.
Het staat gewoon niet. Tadic en Ziyech aan de buitenkant is weinig tot geen voorzetten. Weinig verrassing. Die lopen alleen maar naar binnen. Hierdoor is het zo druk op het middenveld. Het is niet voor niks dat een Huntelaar en Dolberg wekelijks zo goed als geen kansen krijgen.
1 0
Babayaka
Schone met iets anders Dan die slapzak van de Jong naast hem zou beter zijn.
Ajax. Moet gaan kiezen zyech of tadic achter de spits, en met 2 vleugelspelers gaan spelen.
En Dan backs opstellen die kunnen verdedigen.
Dat gezeik met vleugelspelers die naar binnen Komen en Dan de meest beperkte spelers van een elftal Zo belangrijke makenn dat ze de voorzetten moeten geven. Noem een team een top team waar de beste spelers links of rechtsback staan.
Een back moet de Bal de diepte in kunnen spelen Lang's de lijn zodat de vleugelspelers op snelheid een voorzet kunnen geven, zonder eerst te happen en draaien en daarmee alle snelheid uit een aanval halend.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
shone is een held.
die zou ik nooit afvallen
0 0
Ajax-Amsterdam
Mee eens dat het onterecht is om Schone zo af te branden, maar er zijn echt veel betere spelers die daar kunnen spelen. Blind is de beste nummer 6 die ze hebben in de selectie, zet hem daar dan gewoon neer. Dan kon Wober behouden blijven (had sowieso gemoeten) en in de verdediging op zijn plek kunnen spelen. Voor de rest helemaal eens. Zet Ziyech gvd weer terug op het middenveld en Neres rechtsbuiten. Het is allemaal niet zo moeilijk. Ik snap niet waarom deze spelers op posities worden gezet waar ze helemaal niet goed uit hun recht komen... Echt compleet waanzin.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
er zit wel voordeel aan deze slechte reeks.
in november werd real zwaar onderschat, nu begint zolangzamerhand de realiteit door te dringen bij iedereen dat wij al vanaf de loting al de underdog waren.

ik baalde onzettend van die loting, je weet dat real nooit een heel seizoen slecht speelt, ze zijn wereld en europees kampioen, wat bezielde ons om zo over real madrid te denken.

vond het namelijk al tegen bayern thuis slechter worden, te opportunistisch te arrogant en totaal niet scherp in de passing en met positiespel.
dat mocht toen niet gezegd worden.

laten we een ding duidelijk maken, 187 keer balverlies betkend 1-6 voor real madrid.
men moet scherp zijn en geen moment verslappen.
idiote nonchalante passes achterlijke truukjes zonder intentie kun je beter achterwege laten.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ik neemal genoegenals we de beker winnen en daarna kampioen PSV verslaan. Jammer genoeg ben ik bang met het huidige spel voor weer een prijsloos seizoen.
2 -1
FrankRijkaard4
Eerste kwartier leuk meevoetballen en dan een kans krijgen die wordt gemist om vlak erna de 0 1 en 0 2 tegen te krijgen. Zo gaat het helaas
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
zit er helaas in ben ik bang
0 0
Mnwh
Hij zal wel weer met een gare opstelling beginnen en met een valse spits spelen. Tadic spits en z’n holmaatje labyad op linksbuiten want Neres heeft het hele seizoen nog niks laten zien
1 -1
PetrusKeizer
Omschakeling Ajax, lees ik. Moet dat niet uitschakeling zijn?
1 -2
ProfessorX
Het gaat echt over de opstelling die Ten Hag maakt , dus met Schone of zonder Schone hoe pijnlijk ook .

Ik zeg al een hele tijd lopende spelers voorin die elkaars positie kunnen overnemen , dat waren de beste wedstrijden die Ajax speelde en dat was met Wober en zonder Schone , maar met Neres .

Gewoon :
Onana
Mazraoui ;de Ligt ; Magallan (jaja hij ) ; Tagliafico
Ziyech ( rechtshalf !) ; Blind ( op de 6 ) ; de Jong
Neres ; Tadic ; vd Beek ( als lopende spelers en niet stijf aan de lijn lees goed geen 433 wel opstellen als 433)

Als Ziyech rechts voor staat kan hij niet die splijtende pass geven
1 0
Ajaciedvooraltijd1434
Het woord restverdediging wil ik nooit meer horen aub
4 -1
ajaxwestland09
wat moet je met zo analyse
1 -1
ajax4ever01
Weet je waar de spelers van Ajax de beste in zijn? In het achteraf praten. Het zou goed zijn om van al die spelers bij betreden van het stadion hun ipads, smartphones tijdelijk in te nemen en een spreekverbod met de media geven. Hard aanpakken die verwende nesten, ze verdienen zoveel geld waar wij jarenlang voor moeten werken en dan nog.
4 0
Afcascheme015
Faillissement fraude bij ajax
3 0
GvanderK
Met de mentaliteit en spel van de laatste weken worden we tweemaal afgedroogd.
2 -1
JohanvanBasten
Ben bang dat de wedstrijd in Madrid een formaliteit wordt. Sterkte allemaal!
1 -1
AFCA4L
We krijgen gewoon voetbal les en afslachting is aanstaande. De BVtjes kunnen ineens niks meer
2 0
ajax4ever01
Deze hele wedstrijd interesseert me geen moer meer na gister. Wat hebben we nog te winnen dit seizoen? Titel is zo goed als verspeeld, CL moet je gewoon realistisch in zijn dat je tegen Real kansloos bent met de huidige vorm waar we in verkeren en die KNVB beker wat moet je ermee.. 5 jaar zonder kampioenschap dat doet gewoon pijn en mag een club als Ajax niet gebeuren.
7 0
JohanCruijffAFCA
Onana
Troep - Magallan - De Ligt - Nico
Blind
Van de Beek - De Jong
Ziyech - Tadic - Neres

Dit is met afstand het beste en duurste team van de eredivisie. Hoe krijgt Ten Hag het voor elkaar om hiermee niets te winnen en vernederd te worden door PSV zien Feyenoord? Die man begrijpt er helemaal niets van. Blind is geen verdediger. Als het niet loopt (meestal omdat het middenveld haar taken niet uitvoert), haalt hij Van de Beek eruit. Of hij nou goed speelt of niet. Neres mocht niet vertrekken voor 43 miljoen omdat hij niet gemist kon worden op de bank. Soms speelt Ten Hag ook met 1 spits, 5 nummers 10, 3 middenvelders en De Ligt. Dat is zelfs voor de Mickey Mouse League veel te optimistisch.

Ik vind het heel naar om te zeggen, maar een topclub kan niet 5 jaar lang geen prijzen winnen. Dan kan je jezelf geen topclub noemen...
5 -1
ProfessorX
Ik zet Ziyech een linie naar achteren , maar de jouwe kan zeker ook goed zijn .
Als Ziyech rechts voor staat kan hij niet die splijtende pass geven , maar jouw opstelling is punt naar achter dus prima .

In die 5 jaar een jaar Nouri ( begrijpelijk )
, 1 jaar lucky Feijenoord , 1 jaar Lucky PSV ( de Graafschap uit ) en 1 jaar loopt nog .

En niet vergeten dat PSV 7 jaar niets had !!
1 -1
ajax4ever01
Amen, hier sluit ik mij bij aan.
1 -1
lauw
Geen speld tussen te krijgen. Helemaal mee eens
1 -1
SjaakWolfs
Pijnlijk om te moeten zeggen, maar: eens.
1 -1
TontoKarnaggel
En nu? had echt zin in deze pot om samen met dik 50.000 anderen Ajax naar een resultaat te schreeuwen. Maar wat als je weet dat de spelers er eigenlijk alleen maar staan om zichzelf in de kijker van een andere club te spelen? Wat als je weet dat het diezelfde spelers eigenlijk geen zak interesseert dat wij weer eens voor lul staan en dat we weer een paar maanden het "helemaal niets in Amsterdam" mogen aanhoren? Moeten we er dan maar gewoon weer achter gaan staan als of er niets gebeurd is? Waarschijnlijk sta ik woensdag gewoon weer te schreeuwen en te roepen als altijd, maar wel met een hele vieze smaak in mijn mond....
6 -1
JohanCruijffAFCA
Duimpje naar beneden was per ongeluk van mij trouwens
1 0
JohanCruijffAFCA
Het zal eerder tegen een fluitconcert aanzitten denk ik. Deze wedstrijd is na 10 minuten al gespeeld als ze niet 20 keer beter zijn dan dat ze waren tegen Heracles
1 0
Puurvoetbal
Ben erg benieuwd hoe ETH dit tactisch gaat aanvliegen.
0 0
PJSM
Dat wordt de grootste afgang aller tijden komende week. Ik zou eenmanszaak Ziyech niet eens opstellen. Daarnaast mag je blij zijn dat De Jong al is verkocht. Momenteel komt niemand qua waarde boven de 5 mln uit. Hoe hard kun je zakken in een aantal weken. Schaam je kapot.
2 -1
lm
Ik denk echt dat als hij verkocht was we der beter van waren geworden met een goede vervanger de k dat van de zomer mooi de bezem der dor heen kan en moet maar goed dan moet je overmars der wel uit gooien want dat gaat niks meer worden als het al wat was
2 0
Mnwh
Las gister hier ergens een reactie dat ziyech er nu waarschijnlijk met de pet naar gooit omdat hij geirriteerd is dat frenkie een mooie transfer heeft en hij niet terwijl hij zichzelf veel beter vind. Dit mannetje is net als labyad eentje waaraan een gehele selectie kan gaan irriteren. Zijn houding en gebaartjes de laatste weken zegt al genoeg
1 0
mercurius3
Puur verzonnen. Heeft zich er totaal niet over uitgesproken. Misplaatste reactie.
1 0
Ajacied33
Ga geen dingen verzinnen man. Kom met feiten, dan kunnen we praten. Hoe kom je erop dat Ziyech geirriteerd zou zijn omdat Frenkie wel en hij geen transfer heeft gemaakt? En welke gebaartjes doel je op precies? Ziyech is goed bevriend met Schone, Huntelaar en Donny en ligt volgens mij goed in de groep. Praat voortaan geen onzin aub
2 -1
b.hulshof
Als ik Schone was zou ik geblesseerd afhaken anders kan hij wel eens aan de basis staan van de grootste afgang van ajax ooit.
1 -3
Redrum
Analyse Ajax: Erik Ten Hag en de knulletjes die buitenlands geld ruiken.
1 0
Gerrr
Ik hoop op een mooie wedstrijd,


met een andere coach.
2 -2
Chippy
Als je zo speelt als de laatste weken zal het eerder 0-6 worden dan 2-1 of 3-1
Voordeel elftal is ineens niet meer interessant dus kans dat ze samenblijven is groter. Wie wil nu nog Onana en de andere spelers nog. IJSSELMEERVOGELS Misschien .
Vraag me af of ze nog steeds last hebben van Onderschatting. Oh het isHeracles of Vvv maar.dat winnen we wel even. Waar is het goed draaiend elftal gebleven van voor de winterstop..??
0 0
PetrusKeizer
gooi je hele zogenaamde analyse maar In de prullenbak. Gaat nergens meer over, dit. Allemaal kijken naar video van Muhammad Ali tegen Lubbers. VECHTLUST. WILSKRACHT.
2 0
mercurius3
Real heeft een betere ploeg, maar het is de taak van een trainer om tactisch tegen zo'n ploeg te stunten en het goed neer te zetten. Tot nu toe heeft Ten hag nog nooit tactisch verrast of een konijn uit de hoge hoed getoverd. Waar men het vandaan haalde dat ie tactisch sterk was is mij echt een raadsel. Ik zie geen lijn bij Ajax. Op de cruciale momenten raakt ten hag ook in paniek en maakt ie de raarste wissels. Bij Keizer was dat ook het geval, en ten hag trekt die lijn gewoon door. Ik snap er niks van dat Overmars bij hem uitkwam, temeer ten hag geen CV heeft, communicatief heel, heel matig is, niks met Ajax heeft en te boek stond als een behoudende coach.
1 -1
Litmanen85
Kunnen de boys zich opladen.. 3-1..
Spelen zoals afgelopen weken? 0-6 , minstens.
1 -1
Minsc
Gelukkig hebben wij Schöne, zit wel goed met de omschakeling.
#OvermarsOut
1 0
Inhartennieren
Madrid hou je alstublieft in, anders ben ik bank voor een afgang waar nog jaren over gepraat wordt
1 0
JohanCruijffAFCA
Nationaal:

PEC Zwolle beker
De Graafschap kampioenswedstrijd
PSV kampioenswedstrijd
Feyenoord dit seizoen

Europees:
Rapid Wien
Rostov
Rosenborg
Real Madrid

We gaan nog lang herinnerd worden aan deze 5 jaar
1 0
Litmanen85
Zoals in rotterdam laatst?
1 0
RuffRhythim
Heb ook echt zin in die pot....
2 -1
insectenverdelg
kan me ook niet voorstellen dat de Champions League sfeer direct in het stadion zit.
4 0
insectenverdelg
analyse Heracles. Onder de druk uitspelen cruciaal...
2 0
Labrador
Hoe moet de assistent van real zich voelen. Die komt de tegenstander analyseren en reist speciaal naar Almelo. Die zit lachend in het vliegtuig
4 0
insectenverdelg
Wat denk je als die bij Perez t kantoor op loopt en zegt dat Barca een middenvelder heeft gekocht voor 75 miljoen die de bal vaker naar de tegenstander speelr dan naar iemand in t eigen shirt. meer dan 20x balverlies en dan ook nog is niet de 90 minuten vol gemaakt.
4 -1
Murph
Het is te bidden dat real met c elftal komt.
1 0
insectenverdelg
ook een C elftal kan een beetje druk erop zetren. Dan ben je er al.
2 0
KlasseLasse
hier moet je niet eens over na willen denken! dit word een trainingspotje voor real
2 0
flyingsoccer
0-5
1 0
de_pitbull
3-1
0 0
Freddy Al
Ondanks de waardeloze wedstrijd tegen Heracles moeten we als supporters vierkant achter ons cluppie staan , juist nu hebben ze onze steun nodig om alsnog het wonder te kunnen verrichten waar we allemaal op hopen.
Zakdoekjes zijn voor het bloeden, supporter ben je door dik en dun.
Laten we aan het einde van het seizoen de schade opmaken als nodig maar er zelf geen rol in spelen.
2 -6
martin1234
Ik sta achter Ajax, maar de CL kan me gestolen worden. Sterker nog, volgens mij is het overwinteren in de CL, en de nieuwe mogelijkheden en contracten, en de aanstaande wedstrijd tegen Madrid de oorzaak van vier punten in de laatste vier ED duels. Ik heb het gehad met de CL. Ik kijk geen wedstrijd meer. Zelfs Ajax niet meer. Echt ik haat dat stomme miljoenenbal van de rijke clubs uit de vier grote competities. Ik hoop dat Ajax nu zo snel mogelijk uitgeschakeld is! Misschien kunnen we dan nog wat maken van de ED en de beker. Echt wég met die CL.
3 -4
louis60
Een CL wedstrijd tegen Real staat op zichzelf en is altijd de moeite van het bekijken waard. Met buitenspelers. ED is over en uit maar nu de druk eraf is spelen we vast nog een paar leuke potjes. En rotje knor is af en toe net zo onvoorspelbaar dus de finale tegen AZ biedt kansen. Al schat ik AZ nu zelfs hoger in dan rotje knor. Hoe we ooit kampioen moeten worden? Zou het ook niet meer weten....Maar woensdag hoop ik op het Ajax van voor de winterstop.
1 0
Gerard36
De meeste mensen op a.s zijn geen echte supporters, het merendeel zijn succes supporters. bij verlies word alles afgebrand,ik ben ook teleurgesteld na zo'n slechte wedstrijd maar laten we wel normaal blijven doen.
2 0
Inhartennieren
Klopt!
Het was de eerste wedstrijd tegen Herenveen een mentaliteitsprobleem.
Daardoor hebben ze zich in een situatie gebracht waarbij het totaal is overgeslagen naar een gebrek aan vertrouwen.
Dan moet er echt een sterke technische staf zijn die dat kan handelen. En dat kan natuurlijk niet als ten Hag, hoe zeer ik het die man ook gun, al van de eerste minuut ter discussie staat.
Driessen is een rat, en heeft er al van alles over geschreven.
Ik mag die man niet, maar hij zal het zeker niet allemaal uit zn duim zuigen.
In lastige tijden, hebben die spelers ook houvast nodig van de Trainer. Dat is er niet, en het valt als een kaartenhuis in een.
Ik denk dus dat het niet een kwestie is van willen, maar totale onmacht.

1 0
martin1234
Van mij mag je die hele CL in je f..... r..t steken! Sinds we overwinterden in de CL zijn de spelers vooral bezig met contracten, de wedstrijd tegen Real Madrid, en staan we nu 8 punten achter PSV. Man echt f.ck dat hele miljoenenbal wat CL is.
1 -3
Murtagh
Analyse ajax-madrid 0-10 zegt genoeg
3 -1
Sunny
Ik heb stille hoop dat ze ons toch een beetje onderschatten n.a.v. de laatste 2 matches waarin het echt jongens tegen de mannen was en we oh zo makkelijk gezien waren.
Ben ook benieuwd of Frenkie als een soort rode lap gaat werken en andersom of Frenkie extra gemotiveerd zal zijn (net dat ene % meer) om te laten zien wie Barca in huis heeft gehaald (deze 2 wedstrijden kan je ook zien als een soort van tussen examen)
0 -1
MPAjax
die vinicius gaat heel gevaarlijk worden over hun links en ajax rechts, de rechtsback gaat het zwaar krijgen want hij loopt altijd goed vrij en creeërt veel kansen, scoort zelf ook

ze moeten goed opletten waar atletico het goed doet en waarom dan kunnen ze die zwakte uitbuiten, hopen dat ze wat blessures uitdelen
1 0
tonny
denk dat we kansloos zijn
maar dat is niet erg als we er maar voor gaan
blind op de bank veel te langzaam
neres op rechts
1 -5
AjaxBaggio
Real heeft gewoon de veel betere ploeg. Ze komen ook steeds meer in vorm. Hadden tegen Barca bij rust eigenlijk al met 2 of 3-0 moeten voor staan.

Dus ja, wordt een enorm lastig opgave. Ik ga zonder verwachtingen genieten van beide wedstrijden.

CL wedstrijden zijn wedstrijden op zich. Dus bij voorbaat ben je nooit 100% kansloos.
Maar als je realistisch bent, weet je eigenlijk al dat dit het eind station is.

Geen schande uiteraard. Zo lang je maar niet weggeveegd wordt met 0-4 ofzo. Hopelijk spelen we met lef en bravoure en maken we het ze zo lastig mogelijk.
0 0
Kuningast
Gelukkig heeft Ajax de laatste tijd geen problemen met een tegenstander die goed is in de omschakeling.. -_-
2 0
Toon meer reacties