Speelminuten Veltman, hattrick voor Labyad

BartVeenstra, 04-02-2019 om 15:10, 22668 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft maandagmiddag een oefenduel met Jong PEC Zwolle met 4-1 gewonnen. Bij de Amsterdammers stond Joël Veltman in de basis. De voormalig aanvoerder kon zodoende wedstrijdritme opdoen. Verder maakte Bruno Varela zijn officieuze debuut.

Namens Ajax wist Zakaria Labyad zich te laten gelden. De zomeraanwinst maakte een hattrick. Zijn eerste doelpunt was op aangeven van Lassina Traoré, zo schrijft Ajax.nl. Zijn tweede was een heerlijke krul en het derde doelpunt van Labyad was uit de rebound nadat Vaclav Cerny op de paal had geschoten.

Het andere Ajax-doelpunt, wat overigens het openingsdoelpunt was, werd gemaakt door Jong Ajax-aanvoerder Dani de Wit. De assist bij dit doelpunt kwam op naam van Noa Lang. Namens PEC Zwolle scoorde Sepp van den Berg.

Voor Veltman is het belangrijk om minuten te maken. Trainer Erik ten Hag liet zaterdagavond nog weten dat de verdediger wedstrijdritme nodig heeft. 'Joël is op de goede weg en daarom zit hij nu ook bij de selectie. Hij is een maand in training, maar heeft wedstrijdritme nodig om weer volledig terug te keren. Ik denk dat hij daar heel dichtbij is.'

Opstelling Ajax:

Varela; Veltman, Schuurs, Botman (Bakboord 74'), Sinkgraven; De Wit, Ekkelenkamp (Gravenberch 74'), Labyad; Cerny, Traoré (Jensen 74'), Lang (Danilo 74').

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Die voorzet van Veltman op Lang is echt zo een die je geeft
als je lang niet hebt gevoetbald en er echt zin in hebt.

Kan ook zijn dat het veel te hard op Traore was
en bij toeval bij Lang terechtkwam.
Ik zie het als een echte Ajax-voorzet ;)
0 0
Pheadrus
Net als anderen kijk ik nadrukkelijk naar Traore om in te schatten wat voor speler hij is. Met name; hoe neemt hij een bal aan en welke keuzes hij maakt bij de voortzetting. Is hij een afmaker die ook kan mee voetballen? Dit zag er veel belovend uit. Met name hoe hij zijn medespelers in de kleine ruimte weet te vinden. Maar ook die steekbal op Lang waar een goal uit had moeten komen was uitstekend, niet alleen omdat hij de bal precies op maat gaf maar vooral omdat hij hem in een keer speelde. Zo belangrijk om het spel te kunnen lezen en meteen dreigend te handelen.
3 0
ajaxinho
Inderdaad, hij is intelligent aan de bal.
Zowel dichtbij als ver van de goal.
0 0
ETM
In deze samenvatting valt Lassina Traore heel positief op. Behendig en slim.

Verder kon Dani de Wit dat doelpunt nooit maken als wat ik de afgelopen maanden over hem gelezen heb waar zou zijn. Prima controle met de borst, en bal geraakt als die nauwelijks de grond al heeft aangeraakt.
3 0
Pheadrus
Mee eens dat Dani de Wit een fraaie goal maakte. In de analyse; zo'n aanname op de borst is veel makkelijker als je "in de bal komt". Maar in dit geval gaat Dani diep, springt en keert en controleert de bal echt goed in de lucht. Goed de bal naar de vrije ruimte laten vallen. Het enige wat beter zou kunnen is dat het schot sneller kan komen. Jongens als Univar laten niet zo'n lange pauze vallen tussen 2 balcontacten.
0 0
AlexIbarra
Leuk voor Joel, 90 minuten.

Omdat hij een stuk meer wedstrijden en routine heeft hoop ik dat hij er minder lang over doet dan Dolberg, Cerny en Sink om zijn normale niveau te halen. Dat is wat mij betreft niet goed genoeg voor een basisplaats maar mooi om hem er weer bij te hebben.
1 0
Jojo49
Bergwijn valt weer mee, als tagliofico dit kreeg is ie er 2 weken uit . Dat is verschil dit seizoen .
2 0
Cello
Ach.... meevallen??. Ik geloof dat ze nog niet weten wat het dan wel is. Wat wel duidelijk is is dat ie zoveel pijn had dat ie eigenlijk niet op zijn been kan staan. En zolang je niet weet wat het is is het ook moeilijk om het te behandelen, lijkt me.
En zolang ie deze pijn heeft (en niet op zijn been kunnen staan) zal spelen niet aan de orde zijn....
1 0
Mario65
Zo zeg.... kon Labyad het aan? Tegen jong PEC ?
Dat zal nooit een echte Ajax1 speler worden...
Maar Ten Hag zal nu wel voor een standbeeld pleiten .
3 -12
Gecko
Toch vind ik hem niet echt slecht. Goede trap.
8 -1
ETM
Tuurlijk is Labyad niet slecht. En al helemaal niet in op doel schieten. Er zijn bij Ajax nu eenmaal betere spelers.

Voor mij is dat momentje na de 6-2 echter wel veelzeggend. Totaal ongepast gedrag en het zegt iets over zn beleving en professionaliteit.
1 -1
Gecko
Traore lijkt me een goede aankoop. Balvaardig en snel. Fysiek ook dik in orde
4 0
WZAWZDB14
Zo'n potje zegt natuurlijk niks, maar blij dat de geblesseerdem een beetje terugkomen. Je weet nooit wie er nog geblesseerd kunnen raken, helemaal als je 2 wedstrijden in de week voetbald. Veltman bijvoorbeeld hadden we prima kunnen gebruiken tegen de kakkies.
3 -1
NouriVandeBeek
Traoré lijkt mij geen spits die alleen op zijn fysiek teert.
3 -1
dianaajax
dan i sveltman op tijd fit om in de zomer weg te gaan
3 -1
robinozzi
Toch een apart verhaal is het. Ten Hag neemt zijn lieveling van Utrecht mee naar Amsterdam en laat hem vervolgens nooit invallen, of tien minuutjes. Labyad heeft een vrij hoog rendement en is met meer zelfvertrouwen wel van waarde. Natuurlijk zijn er wel betere spelers en is het de vraag of hij meer minuten verdient. Hij leek pas op de plaats van Donny het goed te doen en ik verwachte een soort van doorbraak van Labyad. Niet dat ik rauwig ben over de huidige situatie maar het is een apart verhaal.
1 -6
ambtenaar
Labyad snapt er geen reet van, staat daarom ook te lachen als we met 6-2 verliezen.
8 -3
Chesterson93
Je snapt er geen snars van, want die jongen lacht niet om Ajax. Maar dat zijn vriend Ayoub weer minuten maakt en beslissend is en daar hoeft niets aan te mankeren. Tenzij je net zelf een zaadpot speelt en je voor de camera moet verschijnen.
2 -5
ambtenaar
En daarom snap jij er ook geen reet van, jij heb zelf duidelijk nooit gesport op niveau.
Is een groeps proces, dan ga je niet lopen lachen met de tegenstander na een blamage ook niet als wisselspeler.
0 0
ETM
Gaat het niet om. Labyad is daarmee geen echt onderdeel van zn team, en van Ajax.
Ayoub kan hij prima op een gepaster moment feliciteren.
2 -1
Toekomst1900
Denk dat het vooral int koppie bij Labyad niet goed zit. Zijn hele lichaamshouding straalt ontevredenheid uit. Als hij een keer de kans krijgt, denk je niet: goh, die wil echt heeel graag voor Ajax spelen..

5 -3
Bky
Hij hoeft nooit in te vallen, hij is een prima 12de man, niet meer dan dat. Bij een blessure speelt hij, verder is hij vrij onnodig.
2 0
X-RaY
Noa Lang staat er ook weer goed op...
1 -1
Raoul14
Hoed deed Varela het?
1 0
Thommy1234
Keek net de samenvatting en had 2 reddingen in de wedstrijd, waaronder 1 die wel echt netjes was, de goal van pec kon hij niks aan doen.
3 0
Litmanen85
had ie misschien toch uit moeten komen en weg kunnen boksen. Inderdaad prima redding op dat schot van PEC. Was ook wel echt pokkeweer tijdens die wedstrijd pff.
0 0
OpaVerteld
Dacht het zelfde. Die bal was vrij lang onderweg. Had zelfs kunnen plukken denk ik zo.
0 0
Jojo49
PSV wordt in zadel geholpen, 2 geschorst van Utrecht .
5 -4
marrene
Enkele leuke acties van Traoré. Deze jongen wordt imo een goede aanwinst.
5 -1
Labrador
Varela op goal. Zegt genoeg :)
1 -4
dongenfrank
is er toevallig ook iets bekend over de wissels?
2 -1
AJAIXIXIXI
Ik snap echt niet wat Ekkelenkamp en De Wit altijd samen op één middenveld doen.
9 -2
Dastaan
Dit kun je alles behalve serieus nemen. Beide spelers moeten verkocht worden. Geen Ajax materiaal! Liever vandaag dan morgen.
3 -14
behangdelul
Sepp van den Berg bij Jong Zwolle, dat lijkt mij een mooi talent om op te halen. 16 jaar en al wat eredivisie ervaring, kan een lekker balletje trappen....
3 -7
scstan94
De laatste jaren heeft dit voor ons nou niet echt gewerkt, op Frenkie na. Ik denk dat het voor die jongens veel beter is om in alle luwte te ontwikkelen zonder te veel druk van buitenaf.

Kijk een Schuurs en Zivkovic, die hadden misschien meer gehad aan een geleidelijke weg naar de top. Net als dat het voor Ziyech goed was om na Heereveen eerst naar Twente te gaan.
7 -1
behangdelul
Schuurs komt er wel en zivkovic was een counterspits, gewoon verkeerd gescout en zat geen goede kop op. Die rooie is 16 heeft al een beetje body en kan echt ballen
2 -2
GvanderK
Direct doen, echt een heel groot talent. Word echt zo'n rooie kuitenbijter volgensmij :-)
2 -4
Gerard36
schouten van excelsior moet direct vastgelegd worden, het grootste talent in Nederland, voetballend en verdedigend geweldig op het middenveld, de nieuwe Neeskens, Wouters.
3 -8
Ajax#1900
Overdrijven is ook een van. Vorige week was Stengs dat nog.
0 -2
KingJames23
Strengs was vorige week de nieuwe wouters?
3 -5
Biss
Veltman? In de Kuip?
Zal een mooie schuimparty worden daar!
0 -6
de_pitbull
Mooi, die gaat Feyenoord voor ons opeten.
2 -5
louis60
Veltman nog lang niet fit. Zijn optreden bij JA maakte weinig indruk. Bron: bezoeker van vriendschappelijke wedstrijd. Niet met eigen ogen gezien.
1 -3
scstan94
Laat hem eerst eens fit worden. Hij is er bijna een jaar uitgeweest. Al had hij 4 eigendoelpunten gemaakt. Waarom moet overal gelijk een oordeel aan vast hangen. Beoordeel hem straks als hij weer in het eerste staat en niet op een wedstrijdje tegen Jong Zwolle, zonder enige vorm van wedstrijdritme
3 -2
louis60
Ik vond hem al niks toen hij fit was. In zomer verkopen aan buitenland.
3 -3
mistermiyagi
Tuurlijk is hij niet onozel en ziet hij 2 concurrenten het prima doen, een is uit vorm Mazraoui, maar heeft zich geweldig laten zien.
De ander Kristensen laat nu zijn kwaliteiten pas echt zien. (De overgang van balletje wegtrappen naar opbouwen en voorzetten geven was een stap te groot)

Veltman moet speelminuten maken om in de zomer een transfer te maken..
Clubs willen hem wel hebben voor een 2,5 miljoen.

Dat is het idee erachter, Veltman ziet ook dat Dest eraan zit te komen, een typische Ajax back die ook rechtsbuiten kan spelen..
0 0
FollowAjax1
Het is ook maar net hoe serieus zo'n potje genomen wordt. 4-1 tegen Jong PEC Zwolle vind ik nog een vrij matige uitslag, als het heel serieus genomen zou worden door de spelers.
1 -1