De Ligt zag interview niet terug: 'Gezegd wat ik vond'

BVeenstra, 02-02-2019 om 08:05, 14572 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt heeft zijn interview met FOX Sports van afgelopen zondag nog niet teruggekeken. De aanvoerder van Ajax reageerde tegenover de sportzender erg openhartig na het verlies tegen Feyenoord. Zo zei hij onder meer dat Ajax niet speelde als een team en dat de bereidheid om voor elkaar te werken niet aanwezig was.

'Nee, ik heb het interview niet teruggezien', zegt De Ligt er nu over in gesprek met De Telegraaf. Voor De Ligt was het zijn eerste nederlaag als captain van Ajax. 'En nog wel in de Klassieker. Ik stond daar met pure emotie. Het was geen bedachte verklaring. Ik heb gewoon gezegd wat ik vond.'

De Ligt wil nu vooral weer vooruitkijken met Ajax. De verdediger hoopt dat Ajax net als na de vorige competitienederlaag, uit bij PSV (3-0), de lijn omhoog vindt. 'Toen hebben we de koppen eveneens bij elkaar gestoken en daarna elf competitieduels achtereen gewonnen. Aan ons om eenzelfde reeks neer te zetten, te beginnen tegen VVV-Venlo.'

Er zijn nog veel wedstrijden (vijftien) te spelen en om die reden denkt De Ligt dat er nog van alles mogelijk is in de strijd om het landskampioenschap. 'Wat ik verwacht? Dat we terug gaan naar de dingen die we deden voor de winterstop, een tikkeltje scherper zijn in het druk naar voren zetten en aansluiten. Het ritme is even doorbroken door de winterstop en dat moet terug. Zo snel mogelijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ach is dit al niet 4 jaar lang gaande.
telkens als er kansen liggen, laten grijpen we die niet aan. het is niet alleen in de eredivisie.

kijk nou naar bayern thuis, je kan eerste worden geef je zo gemakzuchtig 2 goals weg na twee oliedomme passes.
het "hoeft niet", "het mag", of "we kunnen inlopen" ligt bij ajax gevoelsmatig anders als "we moeten".

stoor mij er al jaren aan, het is niet van deze tijd ook onder de boer en daarvoor had je veel van dit soort momenten.
0 0
Sterspeler
Jongen, houd je lekker bezig met Ajax ipv elke keer PSV het podium te geven interviews. Die gasten houden zich 0 met ons bezig. Daar zie je gelijk het verschil in op de tussenstand Eredivisie.

Gewoon niet op ingaan als je de zoveelste PSV vraag krijgt.
1 0
mercurius3
Er ontbreekt een tekkel op het middenveld. Ook is het zo dat spelers veel te vroeg weggaan. Zo'n de jong zou er pas volgend jaar echt staan bij Ajax. De Ligt heeft overigens recht van spreken, want hij presteert al twee seizoenen behoorlijk constant.
0 0
Semtex
ik hoef niet zozeer een tekkel op het middenveld hoor,
maar als je een pitbull bedoelt ben ik het helemaal met je eens ;)
0 0
Sterspeler
Ik mis een type Anita.
1 0
gras
Het was niet echt een openbaring wat hij zei, het was gewoon wat we allemaal hadden gezien.

Het lijkt me stug dat de spelers elkaar niet moeten en dat je daarom dit absurd laffe spel kreeg. Ajax in de Kuip staat juist voor brutaal spel, schijt aan het publiek, eigen spel spelen, tactisch en technisch superieur proberen te zijn. Maar nooit je poot terugtrekken of je laten afbluffen.

Dit was echt om het schaamrood op de kaken te krijgen en De Ligt is er de speler niet naar je zo naar de slachtbank te laten leiden. Natuurlijk moet hij dit als aanvoerder zeggen.

Ik wil weten hoe dit heeft kunnen ontstaan. Dit Ajax implodeert soms totaal. Tegen PSV ook. Weg strijdlust, strijdplan, zelfbewustheid. Met zoveel personalities in het team. Geloofde ik maar in metsjfiksing. Had het kunnen verklaren.
3 0
diwa
Inderdaad, het is al gauw openhartig en verfrissend. Hij is waarschijnlijk vergeten dat je een samenvatting van de wedstrijd moet geven als de interviewer je een vraag stelt, maar verder is het toch gewoon vaag gelul zonder man en paard te noemen.
Het zou pas verfrissend zijn als hij zegt dat mazraoui en ziyech alleen maar aan zichzelf denken, dusan een beetje minder moet zeuren, frenkie weer eens ouderwets moet wegdraaien ipv ballen aan blind geven, Magallan hem tegenvalt en Dolberg gewoon weer eens een goal moet maken, ook al was het geen 100% kans.
1 -2
mickey2602
Kortom,zoals jij het omschrijft heeft de Ligtn de verkorte versie ervan gegeven. Nl,geen namen noemen maar het gehele team was ondermaats.
1 0
diwa
Het gehele team was ondermaats, vind ik vaag gelul. Onana was goed, De Ligt probeerde, maar kon Mazraoui en Magallan niet meekrijgen. En hij mist blind langs zich in het centrum en als back heb je daar helemaal niks aan tegen een goede tegenstander. Ik weet zeker dat hij dat dacht, als hij dat dan zegt, dát is pas vefrissend.
0 -1
mercurius3
Hou toch op. Je weet zelf ook dat overal in de media de pleuris uitbreekt als voetballers man en paard gaan noemen, want dan wordt het arrogantie genoemd en wordt er gezegd 'kijk ook eens naar jezelf'. Verfrissend ja, maar totaal onrealistisch.
0 0
Schwalbino
Ajax speelt ook wel eens wedstrijden waarvan wordt gezegd dat het team boven zichzelf uitgroeit. Wat er tegen Feyenoord en eerder tegen Heerenveen en PSV gebeurde zie ik als het tegenovergestelde daarvan.

Het is geen exclusief Ajax-fenomeen. Ploegen die goed presteren en een sterke reeks neerzetten spelen vroeg of laat dit soort wedstrijden. Je ziet het ook steeds opduiken bij andere teamsporten. De sportpsychologie is uitgebreid met dit fenomeen aan de slag gegaan maar ook uit die hoek komen voorlopig niet de inzichten waarmee je dit fenomeen kunt voorkomen.

Hier een linkje: https://www.scientificamerican.com/article/the-surprising-problem-of-too-much-talent/

In het artikel wordt beschreven dat uit studies blijkt dat te veel talent in een groep contraproductief werkt omdat de teamprestatie eronder lijdt. Onderzocht werden voetbalteams, basketbalteams en baseball teams. Bij baseball doet het fenomeen zich niet voor. De verklaring hiervoor is dat deze sport veel minder intensieve collectieve arbeid vergt dan voetbal en basketball.
1 0
diwa
Oneens, ik denk dat er teveel mensen instaan die niet genoeg met Ajax bezig zijn.
Ik stel me altijd deze vraag: Stel: Ajax verliest met 4-3, en Davy Klaassen maakt 3 wereldgoals, heeft Davy dan een klotezondag? JA
Stel je deze vraag bij elke speler van de selectie van Ajax en je hebt je probleem te pakken. Ik ben niet racistisch, maar ik denk dat dit ook een gedeelte met afkomst te maken heeft. Ik denk iig dat bij Mazraoui, Ziyech en Neres het antwoord op deze vraag sowieso nee zou zijn.
2 -2
Schwalbino
Diezelfde mensen stonden er ook in toen Ajax de zware CL wedstrijden speelde.
1 0
ajaxinho
De personalities waren niet opgesteld: Tagliafico, Neres en Huntelaar.
Dat zijn zekerheden in de Klassiekers.
1 0
appeltje
Dolberg was ook een zekerheid in de Klassieker.
0 0
Rentokill
Achteraf....(met voortschrijdend inzicht dus) Was dit typisch een wedstrijd waarin je Dani Wit had in kunnen zetten. Fysiek geweld erin dus.
5 0
Redrum
Een goeie coach had aangevoeld wat er nodig was om het tij te doen keren. Een slechte coach besluit om Sinkgraven erin te brengen bij een 3-2 achterstand. Ten Hag heeft alle tactieken er goed ingestampt en is perfectionistisch, maar ik heb het idee dat hij totaal niet kan aanvoelen of inschatten wat het gevolg zou kunnen zijn van een bepaalde wissel. Ik vind het knap dat Ten Hag al het gezeik genegeerd heeft en hij heeft Ajax in Europa prima laten voetballen, maar tegen psv en feyenoord heeft hij toch ongelofelijk lopen kloten. Als hij dit seizoen geen kampioen wordt, dan is het hopelijk einde oefening voor hem. Hij doet het goed, maar hij heeft bewezen geen wereldcoach te zijn. Een wereldcoach maakt geen blunders in cruciale wedstrijden.
2 -1
diwa
Precies, Ten Hag is zo'n autist die leeft voor zijn vak, perfect een tactiek kan bedenken en niet zal rusten voor deze tactiek werkt. Wanneer er een factor tegenzit die hij niet kan controleren, zoals een Mazraoui die een snipperdag neemt, wordt hij gek. Ik zie het een beetje als een WVK'er die dopjes op flesjes draait en in paniek raakt wanneer op een dag de dopjes een andere kleur hebben.
0 -2
Radie125
Was een prima realistisch interview. Geen gekke dingen. En dat voor een jongen van 19 echt goed.
2 0
stopperspil
Goed dat hij vanuit zijn hart praat een niet een standaard cliché riedel maar ook hij maakte grote fouten zondag
1 -1
PJK54
Als ze bij Ajax er één moeten zien te houden dan is dat deze jongen wel een geboren leider die Ajax naar grote hoogte kan brengen, gewoon een topper.
3 -1
Ajacied33
Vergeet het maar. Ben het met je eens, maar die speelt nog tot de zomer voor ons en dan is ie pleite
1 -1
Puurvoetbal
Volstrekt onrealistisch. Zal onmiddellijk een basisplaats krijgen in het topteam waar hij komt te spelen volgend jaar. Gaat 15 mio pj verdienen en een record- transfersom opleveren. Op zoek naar iemand die 75% van zijn klasse heeft. Zou ik al heel knap vinden als MO die weet te vinden.
0 0
Zuiderling
Wat een topper...zo veel verder dan Frenkie !!
6 0
Siemmie
Mee eens. Als je ziet wat De Ligt tot nu toe heeft gepresenteerd, en dan Frenkie... Groot verschil.
0 0