Jong Ajax onderuit na rood en penalty's

BvdPloeg, 28-01-2019 om 21:55, 32702 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax heeft maandagavond een nederlaag geleden tegen FC Volendam. Na een prima eerste helft, met een scorende debutant, ging het na rust mis na een rode kaart en twee penalty’s.

De beloften hadden iets goed te maken na de 4-1 nederlaag tegen RKC Waalwijk van vorige week. Toch keek de ploeg al snel tegen een achterstand aan. Ajax viel aan, kreeg de eerste kansen, maar Volendam maakte 0-1 uit de counter via Boy Deul. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want debutant Lassina Traoré maakte snel gelijk. De spits kopte krachtig raak uit een corner en bewees daarmee meteen zijn waarde.

Daarna volgde een kansenfestival aan beide kanten. Volendam raakte de lat, aan de overkant misten Traoré en Nicolas Kühn. Jurgen Ekkelenkamp kreeg de grootste kans, maar hij miste één op één met de doelman. Jong Ajax was in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg, maar grote kansen leverde dat niet meer op. Volendam kreeg zelfs de grootste mogelijkheid uit een corner, die nipt aan iedereen voorbij hobbelde.

Na de thee was het wel snel twee keer snel raak voor Volendam, opnieuw via Deul. De middenvelder mocht twee keer een penalty nemen en faalde twee keer niet voor zijn hattrick. De eerste kreeg Volendam na een neergehaalde doorgebroken speler, waarvoor Sergiño Dest ook met rood mocht inrukken. Ryan Gravenberch maakte niet lang na de 1-2 hands.

Jong Ajax ging met tien man één-op-één spelen om alsnog voor een resultaat te gaan. Danilo Pereira kwam voor Traoré en later bracht Michael Reiziger ook Dennis Johnsen voor Kühn. Veel leverde het niet op, al speelde Gravenberch een goede wedstrijd. Jong Ajax was wel dreigend, maar het ontbrak te vaak aan de laatste pass. Alleen Ekkelenkamp kwam enkele keren gevaarlijk door, maar hij haalde het scoreformulier niet. Ook Johnsen en Pereira konden in de slotfase niets meer veranderen aan de 1-3 eindstand.

Opstelling Jong Ajax:

El Maach; Dest, J. Timber, Botman, Bakker; Bijleveld, Gravenberch, Ekkelenkamp; Kühn (Johnsen 70’), Traoré (Pereira 61’), Lang.

Wissels Jong Ajax:

Van Bladeren, Solomons, Ter Heide, Nunnely, Johnsen, Pereira, Jensen.

Opstelling FC Volendam:

Van Stappershoef; Schouten, Evers, Bäly (Tol 38’), Betti; Vlak, Visser, Deul; Doodeman, Van der Moot (Kaars 71’), Berenstein.

Wissels FC Volendam:

Bakker, Smal, Kok, Tol, Vlak, Kaars, Runderkamp, Antwi, Ten Den en Lauwers.

Doelpunten:

0-1 Deul (7’)
1-1 Traoré (9’)
1-2 Deul pen. (48’)
1-3 Deul pen. (58’)

Bijzonderheden:

- Lassina Traoré zit bij de selectie van Michael Reiziger. Hij kan zijn debuut maken.
- Dani de Wit, Vaclav Cerny en Perr Schuurs mogen niet meedoen, omdat ze zondag tegen Feyenoord op de bank zaten.
- FC Volendam is de nummer veertien van de ranglijst, Jong Ajax staat achtste.
- Jong Ajax verloor de laatste competitiewedstrijd met 4-1 van RKC Waalwijk. Reiziger wil revanche.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
janaja
Gravenberch een talent ? Vertraagd het spel. Raakt bij elke actie 8 keer de bal. Zeer overgewaardeerd. Laat die jongen in de o19 rijpen.
0 -2
JopieCruijff
Wat een zielige reactie zeg...
0 -1
mercurius3
Is inderdaad overschat. Te weinig controle.
0 -1
JopieCruijff
Deze is zelfs nog zieliger....geen controle hahahahahaha. Je hebtte lang op Mercurius gezeten
0 -1
WheermolenFC
Tsja zo slecht was JA niet, maar door een aantal individuele fouten verlies je hem. Maar dat geeft niet beter dat ze leren in de KK Dan in het eerste. Die rode kaart was ook zwaar overdreven, maar de scheidsrechters in de KK hebben het wel vaker mis bij JA.
1 -1
10Pele10
Opvallend om te lezen hoe mensen snel van mening kunnen veranderen over spelers. Was het zondag Frenky die opeens op de bank moest plaatsnemen en de Ligt die er ook niks van kan, is het vandaag (gisteren) Gravenberch die er opeens niks meer van kan. Hypocretie ten top hahahahahahahaha.
2 -1
ajaxx123
Las gister ook dat iemand aan het klagen was over Gravenberch idd, was gister volgens mij veruit de beste Bijleveld, nam een bal verkeerd aan op het middenveld. Bal werd diep gegeven en Bakkertje was weer nergens te bekennen. Een Sinkgraven-tje.
0 0
altijdwelwat
Kijk de eerste tegengoal nog maar eens terug , was toch echt Gravenberch die hem 4 meter van zijn voet laat schieten.
0 0
ajaxx123
Dus als iemand een fout op het middenveld maakt door een verkeerde aanname is de tegengoal gelijk zijn schuld. Je kan je ook af vragen waar Bakker op dat moment is.. Net als Sinkgraven weer veel te hoog en denkt gelijk aanvallend, bal onderschept en prikken maar. Beetje naïef niet?
0 0
10Pele10
Eens, maar stond wel op de helft vd tegenstander. Wel een leermoment voor hem inderdaad, want vorige week was het vergelijkbaar.
0 0
altijdwelwat
Ook jongens met veel potentie , spelen wel eens mindere wedstrijden. Dan mag dat volgens mij ook best gezegd worden , heeft helemaal niks met hypocrisie te maken.
1 0
10Pele10
Tjek bv reactie van Duif63...maar persoonlijk vond ik niet dat hij een mindere wedstrijd speelde, maar juist een goede met wat mindere momenten. Dit hoort mijn inziens bij de ontwikkeling van een 16 jarige. Ook 21, 26 en 30 jarigen maken fouten....
0 0
Babangida83
Voor sommigen die het nog niet begrepen hebben wat het opleiden van een individu betekent:

Winnen is iets dat je in jezelf moet zoeken. Elke training, elke wedstrijd moet je beter willen worden. Dan maakt t dus niet meer uit tegen welke tegenstander je speelt, want je streeft altijd perfectie na. Dit zorgt er gelijk voor dat je minder druk hebt. Omdat je met verbeteren bezig bent, om te winnen. Winnen is dan dus uiteindelijk het automatische resultaat van jouw focus tot perfectie (ofwel professioneel bezig zijn met jezelf a la Robben)

Daarnaast is er nog nooit een team doorgebroken, maar individuele spelers. Niet iedereen heeft hetzelfde nodig om beter te worden, want iedereen is anders.

Ten slotte is Teamspirit ook iets waar je als individu beter in kunt worden en aan kunt werken. Dus het gaat ook niet ten koste van t team.
0 0
altijdwelwat
Apart om te lezen dat Gravenberch een goede wedstrijd speelde, grossierde in onnodig balverlies en was net als een week eerder direct betrokken bij 2 tegengoals. Heeft veel potentie maar wil voor iedere pass een actie maken , en dat heeft vaak een vertragende werking. Het voetballende gedeelte werd vooral verzorgd door Bijleveld, Lang , Dest en bij vlagen Kuhn. Ekkelenkamp heeft vier keer 1 op 1 met de keeper gestaan , maar kreeg de bal niet binnen. Al met al een onnodige verliespartij. Het voetbal was niet zo slecht als de uitslag doet vermoeden.
6 -3
Litmanen85
trencin feyenoord dat was pas een ramp. Ja gisteren was dramatisch, maar we weten ook wie al JAAAAREN het NL voetbal overeind houdt in Europa. Ajax.
We hebben wederom teveel kleine jongetjes in de ploeg die zodra er om gevraagd wordt onzichtbaar zijn en niet kunnen beuken, zie hele middenveld gister. Type Davids/Poulsen missen we. Teveel ego's die beginnen te piepen zodra ze op de bank zitten, waar is het teambelang en de teamspirit?
Kampioensjaren waren veel meer gewone jongens die individueel misschien minder waren, maar tig keer minder divagedrag vertoonden. Enigste waar het om draait nu is WIE gaat WAAR naartoe voor hoeveel miljoen... Wanneer gaat het weer om voetbal draaien gvd.
0 -8
Joseph
Niet echt verassend, zit in deze lichting gewoon heel weinig tussen dat door kan stromen. Misschien over 2 jaar ofzo, nu nog niet.
2 -1
Minsc
Niet echt verassend, ik zou zelfs durven zeggen niet echt verrassend.
4 -1
MPAjax
geen idee wat er gebeurt is, de wedstrijd werd niet uitgezonden, zou zeggen veel succes
1 -1
koenos1
Mensen aub niet zo overdrijven. Voor Feyenoord was het nog hosanna. Inderdaad 5 punten achter, maar bekijk het programma eens van beide ploegen... We krijgen PSV nog thuis dat zou +3 kunnen worden, dus nog een verschil van 2 punten. PSV moet nog tegen AZ en Utrecht, die hebben ze ook nog niet gewonnen. Juist in deze tijd achter je club staan i.p.v. afzeiken
11 -6
Loek14
Amen!
0 -1
RayJordaan
Niet om alles meteen in een kwaad daglicht te stellen maar men gaat er wel steeds heel makkelijk vanuit dat PSV punten blijft (diep van binnen hoop je daar natuurlijk op) verspelen tegen ploegjes waar ze altijd makkelijk van winnen zoals Utrecht en AZ. Het is Ajax dat keer op keer achter de feiten aan moet lopen door in het begin van het seizoen veel te lichtzinnig te denken (zie Heracles).. Ieder jaar moet de achtervolging ingezet worden, ieder jaar zijn wij steeds degene die naar boven moeten kijken en met smacht wachten op een foutje van PSV, word er gek van!
4 -1
Jojo49
Luister 3-2 nederlaag sta je ook op 5 punten, maar waarom 6-2 ,, dat deden ze extra , en dan wordt je afgeserveerd .
4 -5
afcas
voor feyenoord dachten al die mensen dat het aan lamprou lag en niet aan het dramatische verdedigen dat toen ook al bezig was. nadat men in het trainingskamp constant riep dat ze aan de restverdediging werkten... het is alleen maar slechter geworden... afzeiken mag nooit, kritisch zijn wel...
5 -1
JohanCruijffAFCA
Het stort als een kaartenhuis in elkaar.
5 -5
0h0Litmanen0h0
Alsof resultaat van Jong belangrijk is.... Traore scoort meteen dat is belangrijk potentiële 1 speler.
5 -1
EKS
Zelden zo´n enorme sprongkracht gezien. Wint alles in de lucht.

Voor de rest nog een beetje afwachten, hij deed me Mateo nog niet meteen vergeten maar het was dan ook nog maar zijn eerste wedstrijd.
4 -2
MPAjax
wat mij betreft heeft het geen zin om als supporter elke keer met de wind mee te roepen

wind voor: dit team is fantastisch, wind tegen: wat zijn ze slecht < werkt niet

het is inmiddels wel duidelijk dat het niet mee zit en dat het beter moet in de toekomst
4 -1
Mocrodammerr
verliezen van volendam.. sjongejongejonge
6 -4
EKS
Wat een overtrokken reacties.

Dit liep gewoon lekker voor ons richting de rust, zat echt muziek in vanavond. Leuk elftal. Leuke wedstrijd.

Tot de rode kaart, wat een dom individueel geval van gebrek aan zelfbeheersing was.
Toen was het gedaan.

Dest verdient een flinke schorsing plus lichte interne disciplinaire maatregel (dagdeel slagboom bedienen oid).
1 -3
wolterx
Dest een flinke schorsing en disciplinaire maatregel omdat hij verkeerd uitkomt met zijn stappen en daardoor zichzelf en daarmee tegenstander ten val brengt? Dat zou belachelijk zijn, als hij daar uit was op een overtreding viel er nog wat voor te zeggen maar hij valt (raakt hak van speler voor hem en glijd daardoor weg en valt hem in de rug) en ontneemt zo directe scoringskans.
3 0
EKS
Die nuance heb ik van waar ik zat dan misschien niet goed gezien,

het zag eruit alsof hij te laat uitkwam en uit frustratie de doorgebroken speler een waanzinnige beuk in de rug meegaf.

De rode kaart leek dat te bevestigen. Sprake van opzet. Hij protesteerde ook niet of nauwelijks
0 0
wolterx
Dat kan ik begrijpen, dat eerste instantie ook wat doet hij nu? Maar in herhaling zie je dat hij tegen hak tikt, wegglijd en valt in de rug. En aangezien het geen poging is om bal te spelen en bij ermee een doorgebroken speler neerhaalt kan (moet) je rood geven
0 0
NouriVandeBeek
Jong Ajax en de jeugdelftallen moet wel even met context worden behandeld. Individu staat voorop en daarom zijn er volop spelers doorgeschoven.

Maar na gisteren is dat wat lastig.
8 -2
3*stars*3
Idd, sommige mensen zijn het ff kwijt en alles is momenteel kut aan en rond Ajax.
Lijkt alsof Driessen hier tal van accountdirector heeft aangemaakt...
0 -1
NouriVandeBeek
Ach ja. Ik was precies hetzelfde 4 jaar geleden. Toen was ik 15. Nu wacht ik even om stoom uit te blazen. Ik ben vanavond voor het eerst weer op AS gekomen, want anders had ik ook bullshit neergekwakt hier.
1 0
Kees999
Wat zijn al die goed betaalde spelers, trainers en staf aan het doen daar?
2 -1
MPAjax
vorig jaar kampioen met jong tegen alle verwachtingen in en nu is het wat minder, kan gebeuren
1 -3
Jojo49
Zeker regen in Amsterdam vanavond ,, en wind .
3 -1
Knalpot
Ga naar je geraniums in je wijkje sjaarloos.
0 0
de_pitbull
nee rood en 2 penalties. flapdrol.
0 -5
mgtow
Er moet welhaast iets gebeurd zijn binnen de club als je ziet hoe matig bijna alle elftallen van Ajax spelen.
12 0
marrene
Het erste, Jong, O19 allemaal niks. En dat is niet iets van deze week. Speelt al vanaf eind november met een enkele uitzondering. Gaat niet goed, onze club is ziek. Van de top tot onderaan. Onkundige trainers (als het maar oud spelers zijn, kwaliteit vinden ze niet belangrijk). Ook hen die steeds maar dat incest gebeuren hanteren.
Onkunde regeert.
9 -4
Knalpot
Dr zit wat los in je panty!
1 -3
HsvHoek
Zelfs bij JA weten ze niet meer wat winnen is
7 -1
MPAjax
ken vriezen ken dooienn
4 0
RayJordaan
Gaat lekker he de laatste weken!
2 -1
Jojo49
Alweer een nederlaag ,, werkt door he
6 -2
Aad82
Waar zijn die spelers in hemelsnaam mee bezig? Kijk hoe ze hun keeper zo in de steek laten!
6 -1
niquedegraaff
Met zichzelf. Want alles voor het individu
1 0
amthree
Waar zullen ze het nou vandaan hebben? Hebben ze in iedergeval iets gemeen met het eerste.
2 0
TusanDadic
Ik dacht dat double punishment niet meer voorkwam. Alleen in extreme gevallen, zoals bal van de lijn houden met de hand (door een veldspeler).
2 0
EKS
Dit was een extreem geval.
1 0
foensai
1-3
0 0
didierajax020
Jezus.. Tweede penalty voor Volendam. Gravenberch maakt hands.
0 0
Babangida83
Nu die Botman nog uit de opstelling, en dan hebben we een best toekomstbestendig team.
3 -2
didierajax020
Zonde zonde..
1 -2
EKS
Geweldige stommiteit Dest
2 -2
ditisdebeslissing
ik had echt graag deze pot willen zien. rest van de zenders vooral veronica hoef je niet aan te zetten die hebben leedvermaak.
10 -3
ajaxpat
idd gaat 2 uur over kakkies
6 0
NelsonAFCA
Met fakels en hooivorken naar het FOX gebouw.
8 -1
erwtenpeller
T elevisie geld 9 miljoen terug geven aan Fox,en je eigen rechten verkopen,zijn we eindelijk van die walgelijke zender af met hun onsmakelijke haat tegen onze mooie club voor al die engnek van Gangelen en die kwal van hans Kraai,je word al beroerd van al die verslaggevers van Fox.
0 0
Frank1978
Vergeet de pek en veren niet! ;-)
2 0
AJAIXIXIXI
Mooie goal van Traore!
5 -1
DS
Zo wat een kracht waarmee hij naar die bal springt en inkopt!
3 -1
ditisdebeslissing
die traore gelijk in de spits bij Ajax 1! why not.
7 -4
MPAjax
traore laat zn 15 in afwerking wel zien, word samen met brobbey een top aanval
4 -1
Bobbaasje
De reden dat ze Jong Ajax weinig uitzenden; ze kunnen niet promoveren naar de Eredivisie.
4 0
afcas
totaal onzinnige reden...
4 0
Bobbaasje
Moet je bij FOX zijn.

Ajax heeft shirt sponsor Ziggo, dan maar lekker door Ziggo uitzenden.
5 0
fc Barcelona_ke
Hoe speelt traore tot nu?
2 0
MPAjax
zielig dat ze jong ajax niet uitzenden
3 0
Golberg
https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1089965875879395330

Hier kan je de goal van Traore zien
11 0
ST
Thanks kerel. Zo mooi weer, Sjakie als altijd op de tribune.
1 0
RaynoFischer
Heerlijk ingekopt :)
1 0
Liniaal
Thanks! Keurige kopbal!
1 0
didierajax020
Heerlijk sterke kopgoal zeg!
1 0
MPAjax
fox kan van mij het dak op
4 0
Jajijdaar
Ongelofelijk dat ze Cambuur - Go Ahead uitzenden.

Ze trekken toch veel meer kijkers aan als ze J. Ajax hadden uitgezonden...
Had graag Traoré in actie willen zien.
5 0
Bobbaasje
Ajax moet weg bij FOX, gewoon samen werken bij Ziggo.
6 0
Litmanen85
Gratis Ajax wedstrijden voor abonnees zou wel mooi zijn. Ik hoef die andere wedstrijden niet te zien bij fox. Kunnen ze vast ook meer tv geld krijgen als ze exclusief bij ziggo te zien zijn.
1 0
Goonse
Geen stream kunnen vinden helaas, terwijl dit normaal altijd wel lukt. Als iemand er wel een heeft graag PM!
1 0
trodat4030
Pm-en kan al jaren niet meer op as.
2 0
BokkieBokstra
Geen Ajax op Fox. Verdomme, wel een samenvatting van Feyenoord-Ajax van gisteren. Ik denk dat het 6-2 wordt.
8 0
Murph
Die krijg je nog 5000 keer
2 0
Labrador
Dat wordt een " fox classic match "
2 0
Duif63
Ze zijn in staat die 2 goals weg te laten en de wereld te laten denken dat het 6-0 geworden is.
5 0
Duif63
Traore, dat is lekker snel !
2 0
Jajijdaar
Hoe kan ik deze wedstrijd kijken?
2 0
RayJordaan
Niet, reden? FOX.
4 0
RICKS
Had graag gekeken vanavond, mocht er nog een enorme held zijn met zo'n illegaal streampje zonder commentaar hoor ik het graag
8 0
didierajax020
Traore, heeeerlijk
2 0
altijdwelwat
Traore 1-1 ..
1 0
EKS
Wat een debuut!
0 0
foensai
en het is 0-1 grr
0 0
foensai
uhm 1 - 1 haha
0 0
altijdwelwat
Gravenberch weer nonchalant de fout in..... 0-1
1 0
Duif63
Gravenberch wordt een Bazoer, geen Seedorf of Rijkaard.
2 -3
Joseph
Zit er dik in, jongen van Raiola, zal nooit echt voor zijn club vechten.
1 -2
Toon meer reacties