[Update] Klassieker in beker om 20.45 uur

BvdPloeg, 28-01-2019 om 16:20, 90077 views, AS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax is in de halve finale van de KNVB Beker gekoppeld aan aartsrivaal Feyenoord. Het duel wordt gespeeld op woensdag 27 februari in De Kuip. De andere halve finale is Willem II - AZ. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

Ajax bereikte de halve finale door achtereenvolgens HVV Te Werve, Go Ahead Eagles, Roda JC en SC Heerenveen uit te schakelen. Feyenoord rekende tot dusver af met Gemert, ADO Den Haag, FC Utrecht en Fortuna Sittard. Drie dagen voor het bekertreffen speelt Ajax uit bij ADO Den Haag, terwijl Feyenoord op bezoek gaat bij PSV.

Halve Finales KNVB Beker:

Woensdag 27 februari, 20.45 uur: Feyenoord - Ajax
Donderdag 28 februari, 20.45 uur: Willem II - AZ

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Geef ze maar een ware afslachting met 0-10 in die badkuip.
0 0
Jariiii
Op FR-12 vieren de calimero's nog steeds feest, zie ik.
Wat zou het heerlijk zijn om eind februari de Rotterdamse monden te snoeren en een paar maanden later in hun stadion de beker omhoog te houden.
0 0
AndreBetorina
De jong had gelijk over de scheidsrechter! En ik snap niet dat niemand ziet dat dit een tactische fout was!!! Heeft niets met de spelers te maken!!! Zoals Cruijf zou zeggen als je ze de ruimte geeft kan iedereen voetballen! Als je de 2 wedstrijden tegen Feyenoord terugkijkt zie je 1 groot verschil! De laatste wedstrijd werd er op de eigen helft verdedigd. En die wedstrijd daarvoor tegen Feyenoord werd op hun 16 verdedigd! Dat was het grote verschil Als ze druk zetten tegen Feyenoord winnen ze iedere keer! Heeft er dan niemand hersens!, Cruijf had het wel geweten!!!
0 0
louis60
Rotje knor is soort omgekeerde AZ wel winnen grote clubs niet van de kleintjes. Wanneer we voor de knvb beker spelen, weten we wat we thuis hebben gedaan tegen Real. En hoe we staan in competitie. Dat kan motivatie nog beïnvloeden. Want Marc heeft niet voldoende ingekocht voor strijd op drie fronten. Ik ga voor ruime winst tegen Real en goede positie competitie.
1 -4
Kaatje
Doemdenken..... Zondag 24/2 is het psv-fey. Die wedstrijd zou zomaar aan psv gegeven kunnen worden zodat fey 3 dagen later zich weer op Ajax kan storten in de halve bekerfinale...
Nog meer reden om er die dag te staan: Fier en met trots, met strijd, geloof in eigen kunnen en vooral met voetbal. Enige spelbreker is dan nog de knvb en/of scheids. Ach, latere zorg :-)
2 0
erwtenpeller
gewoon de twee ballen uit de schaal,en dan kop of munt gooien ,de gene die als eerste bal kom die mag kop zodat iedereen kan zien dat het eerlijk gebeurd, en de gene die wint die speel thuis
1 0
Boer Gijs
De 2e set is voor ons, 6-7
2 0
jaapdijkemasted
met uitsupporters?
0 0
Pierre Heno
We hebben toch recht op 50% van de kaarten zeker?
0 0
Semtex
dat is alleen op de bekerfinale.
Ik denk niet dat er nu ineens uit supporters mogen komen
0 0
Labrador
Anders niet gaan . Aangezien dat niet gaat gebeuren: Kijk in het home. Wel tof. Ben je echter een bier gooier? Dan lig je uit het home. Daar zijn ze best hard in. ;)
0 0
DeBaarsjes
Geef ze eens ongelijk..... zonde van het bier :P
0 0
SuperJ00d
Deze wedstrijd kan niet snel genoeg komen voor mij. We moeten revanche nemen en de grote bek van dat ongedierte na 6/7 jaar geen overwinning op ons te hebben gehad snoeren. Oh oh oh wat voelen ze zich goed... Maarja ik hoop echt op een 0-5. Ze moeten ze echt aan de slag want dit, NOOIT meer.
1 -2
Radie125
schijt en schijt en schijt ziek ben ik er van. Zelden zo'n kater gehad. Leek wel 20 bier en een fles slechte whisky
3 -1
M.Olsen
Whaha veel kakkerlakken hier. Aan allen: wees maar blij na 1 goede wedstrijd. Geeft aan hoe klein jullie zijn whaha
4 0
AjaciedForLive
Rrrrrevanche 0-8 deze keer
1 -1
KennethVermeer69
Nou ik hou m'n hart vast, er moet echt iets veranderen anders krijgen we weer 5+ tegendoelpunten.
2 -2
Ajacied33
Hahah je begrijpt dat zondag eenmalig was? Wordt sowieso weer ouderwets 1-4 voor ons
0 0
Middenweg401
Wat is dit nou weer voor een laffe houding? De dag van revanche kan niet snel genoeg komen!
0 0
ditisdebeslissing
27 februari....
0 0
niquedegraaff
Het is wel opvallend stil rond ajax. Geen schone met een grote mond. Geen transfer perikelen. Niks nada. Je ziet ze niet en je hoort ze niet.

Ik ben heel benieuwd hoe de afgelopen 24 uur zijn geweest in de spelersgroep. Mag hopen dat er harde woorden zijn gevallen en maatregelen.
2 0
ditisdebeslissing
zou ten hag een co Adriaanse durven doen..(autosleutels inleveren )
1 0
Giagia055
Denk idd dat er harde woorden gevallen zijn , spelers plaatsten ook niks op insta , wij als ajax moeten nu onze ballen bij elkaar rapen en 010 volgende maand van de mat spelen WIJ ZIJN GVD AJAX
0 0
eros
Hopen op Tagliafico en Huntelaar
2 0
Radie125
En een coach met tactisch inzicht die op tijd en huis durft in te grijpen. En aub het woord rest verdediging wil ik nooit meer horen.
1 0
HZMKK
Kunnen beter de wedstrijd op papier met een 1-0 afdoen, want dit Ajax is volledig kansloos daar.
Misselijke kut ventjes
1 -3
Pierre Heno
Wanneer Ajax verliest blijft het altijd groter nieuws dan wanneer Feyenoord eens een potje wint. Zo liggen de verhoudingen nu eenmaal. Omdat Ajax al die UEFA coefficiënt puntjes weet binnen te slepen mag Feyenoord misschien weer meedoen aan één voorronde EL en dan maar hopen dat ze zich er niet weer door een k-clubje als Trencin met 5-1 laten uitkegelen daar. Dàt was pas een echte schande dit seizoen. Die set-winst op Ajax leeft alleen nog door in Rotterdam. Helaas gaan ze nu 100% zeker de bekerfinale niet halen en komt Ajax de beker ook nog ophalen in De Kuyt. Feyenoord 's enige 'prijs' is dan die 6-2 op Ajax waar ze het weer 7-8 jaar mee zullen moeten doen. Ik begrijp hun frustratie eigenlijk wel. Maar het zijn harde werkers daar dus die zweten het er wel weer uit. Komt goed. Wel volgend seizoen zonder Van Persie. Dat wordt dus een paar seizoenen middenmoten.
1 0
Middenweg401
Je bent bij deze officieel gezakt voor de test of je Ajax-Supporter supporter bent.
1 0
Dolblij
De enige manier om de kakkies de mond te snoeren is met minstens 6-2 van ze te winnen in deze halve finale. Kapot spelen en alle hoeken van hun galmbak laten zien. In 1983 vernederde Ajax de Rotterdammers met 8-2 en gedurende de rest van de middelbare schooltijd hoefde je maar "8-2" te roepen als de kakkies een grote mond kregen. Hetzelfde ga ik ze na afgelopen zondag niet gunnen, want ik moet nog 15 jaar werken........
4 0
Juichtoon
Vorig jaar was het in de Kuip 0-4, dat is toch hetzelfde als 6-2, eigenlijk nog beter.
0 0
Ajacied33
Was 1-4, maar maakt verder niet uit. Is ongeveer hetzelfde, je verslaat ze dik. Met 3 doelpunten verschil, maar wel in hun huis
0 0
iammike
27 februari om 22.30 doen we dus om geen enkele prijs meer mee.. wordt nog een treurige lange periode tot we half juli weer lekker voorronde CL kunnen spelen..
4 -3
swing
hoi kakkie
0 0
Jelephi
Jochie toch.
1 0
Avloecx
maarrrrrr, daar zijn we goed in!
0 0
HsvHoek
Als Feyenoord er weer zo bovenop zit als gisteren hebben onze ballerina's weer niks te vertellen.
Dan wordt het misschien qua score nog wel erger.
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Balen dat ze dan die wedstrijd met PiSV maar op halve kracht gaan spelen
2 0
iammike
Dat gaan ze ook als ze 3 weken eerder of later in Eindhoven spelen
3 0
trainerdv
We hebben dit jaar samen met PSV uit, alle wedstrijden partij gegeven behalve gister Feyenoord uit. Een betere leerschool is er niet. Mooi dat hij nog een keer op het programma staat. Qua kwaliteiten hadden we gister een 4-4 uit kunnen slepen op zijn Heerenveens. Terugkomen van een achterstand (en dus omgaan met tegenslag is het allermoeilijkste). Je zag gister hoe slecht we daar nog in waren. Hopelijk hebben ze nu een beetje het "dit nooit meer-gevoel" gekregen.
1 0
HZMKK
Flikker nou eens op met je “leerschool”. Het meest krankzinnige woord binnen Ajax afgelopen jaren. Telkens na een wanvertoning word het woordje “leerschool” geroepen.
Kansloos, een minachting naar de achterban!!!
2 -1
afcas
precies, daarvoor hebben we jong ajax toch? waar de meesten zichzelf overigens veel te snel te goed voor voelen...
1 0
AFCAjax
Ajax speelt doorgaans s'avonds beter, snap ook niet waarom sar zo geilt op de zondagmiddag.
3 0
Pierre Heno
Het weekend ervoor staat PSV - Feyenoord op de rol. De punten krijgen ze in Eindhoven kado want Feyenoord kan alleen nog maar de beker winnen. Des te noodzakelijker dat we Feyenoord uit het bekertoernooi stoten. Die 6-2 is ècht wel mooi genoeg als 'prijs' in Rotterdam. Dan zullen ze daar ook beseffen dat ze het misschien toch niet zo slim hebben gespeeld door de toorn in Amsterdam op te wekken en dat hen dat de beker als prijs zal gaan kosten. Zelfs een onterechte 0-1 in de laatste minuut zou al prachtig zijn.
7 -2
JPM
Mademoiselle Pierre, doe je je nu nog steeds voor als Ajacied? Knap dat je jouw masker zo lang weet op te houden; wanneer ga je weer geforceerd PSV zitten verdedigen in wedstrijdtopics van jouw favo cluppie uit lampendorp?
0 -4
Pierre Heno
Je begint nu toch echt paranoïde trekjes te vertonen beste JPM. Ik heb je gisteren al geadviseerd per vandaag een vroegboekvakantie naar Oekieboekiland te boeken en eventjes lekker 3 maandjes zonder internep ergens in het zonnetje te gaan zitten. Even helemaal tot rust komen en dan weer fris met terzake doende teksten terug op AS. Afgesproken? Tenx man. En neem je zonnebril mee.
0 0
Duif63
Doe niet zo neerbuigend. Pierre is in zijn kleine teen meer Ajacied als jij in je hele lichaam. Zie de waarheid gewoon is onder ogen. Het gaat al jaren kut en dat gaat met huidige beleid voorlopig niet veranderen. Het afgelopen half jaar was af en toe genieten, maar was een uitzondering waar het regel zou moeten zijn.
3 0
Gerrr
Jij kent Pierre ?

Of ben je Pierre ?
0 0
Pierre Heno
Geen van beiden maar Duif63 ziet en beoordeelt de gebeurtenissen bij Ajax gelukkig helder en vooral ook aan de hand van de voorliggende feiten. Zouden meer fans moeten doen.
Is oké toch Gerr?
1 0
Duif63
Zo is het precies. Soms reageren we een beetje gechargeerd of misschien wel provocerend, maar altijd op basis van waarheden en feiten en uit liefde voor de club.
0 0
Redrum
Ik mag godverdomme wel hopen dat Ajax over een maand wraak neemt ja.
7 0
SamW
PSV - Feyenoord in het weekend voor de 1/2 finale. Daar zal RVP niet starten, ben ik bang.
2 0
Juichtoon
Van Persie maakt toch geen verschil. Een 35 jarige spits op z'n retour. Snap niet dat een Ajacied hem geen kegel geeft zodat hij de rest van de wedstrijd 15% van z'n fitheid kwijt is. Het is geen vrienschappelijk voetbal
0 0
Toeschouwer
Hek is van de dam bij Ajax, Ter Hag kan
zijn spelers niet tevreden houden en is
ook zijn spelers niet de baas . Dat straalt er
van af. Durft bepalende spelers niet te wisselen.
Dan krijg je binnen brandjes. ( wat gaande is nu )
Had ook niet anders verwacht met Ter Hag
is een trainer voor rechter rijtje ( Eredivisie )
of Top 3 Keuken Divisie.
Kan ook niet omgaan met Jeugd inpassen in wedstrijden waar Ajax zijn talenten makkelijk
kan laten debuteren, dan gooit hij alsnog een oude
knar er in om de vrede te bewaren met oudere
spelers ipv je talenten te stimuleren om nog meer
uit zich zelf te halen. Zwakte bod van Overmars
en Ter Hag. Klopt ook wel , want ze kopen liever
net niet spelers voor 5 miljoen of 8 miljoen en dan
er achter komen dat gaat hem ook niet worden.
1 0
Martano
Die wedstrijden van 20.45 winnen we meestal wel,
2 0
Jojo49
Tegen die tijd verstaat magallan ,, wel Nederlands ,, zoals sjaak swart , het bedoelde,, vd ligt zei ,, b.v ,, achter je,, en hij verstond voor je,, ,, maar dat is 27 februari wel beter.
1 0
JordyAjacied
2-6. Graag Feyenoord vernederen en hun enige kans op een prijs ontnemen dan zijn ze deze overwinning ook gauw vergeten want deze telt voor noppes, hun uit de beker knikkeren zal ze langer bij blijven want dan is hun seizoen voorbij!
0 0
Stamstadam
Als je daar alleen al met 0-1 wint (dus feyenoord geen finale en dus geen bekertje) dan doet het ze al verschrikkelijk pijn.. en als Ajax dalijk de beker en titel omhoog tilt is die 6-2 weinig meer waard..
4 -1
Concrete
Top reactie !
1 0
RSM
Payback Time en geen gelul.
4 -1
VivaEspana
Ik voorspel een 2-6 winstpartij met hoofdrollen voor Lamprou, Sinkgraven, de Jong en Mazraoui.
5 -1
mgtow
De Knvb Corruptie Cup
8 0
Ajax#1900
Hij is goed! haha
2 0
ajaxxcied4life
Hahahahahaha
2 0
komop
Kunnen we aandringen op een bekerwedstrijd zonder publiek? Aangezien de uitspelende partij geen fans mag meenemen...
2 0
jollie18
Had liever gisteren gewonnen. Maar ik hoop dat we eind februari wel winnen en ervoor zorgen dat Feyenoord helemaal niets heeft. Hopelijk is tegen die tijd ook iedereen fit.
1 0
Ginoajax1
vd Beek moet zich schamen. Wie denkt hij wel wie hij is. Verdedigen ho maar. Dit gedrag kan niet. Koning vd Beek.
4 -6
Juichtoon
Heeft Ajax al een brief uitgedaan ondertekend door alle bvo's minus 1 dat va seizoen 2019-2020 alle bekerlotingen door een machine worden verricht (zo'n lotto balletjes machine)? Niks meer met handjes graaien naar balletjes. Zijn we meteen van de Fnoord bevoordeling en deze discussie af.
1 -1
Raoul14
Ze kunnen in Zeist in elk geval niet zeggen dat ze er niet alles aan gedaan hebben, misschien nog een foute scheids?
2 0
Pep
Jezus wat een gezeik hier zeg, lijkt wel een PSV forum. Er is geloot en wij gaan uit naar hun toe. Jullie lijken je wel vast in te willen dekken voor een verlies ofzo, wat zijn jullie nou voor Ajacieden. Nou ik niet hoor, ik zie een zware loting waarbij we als we goed spelen een finale kunnen bereiken, mooi toch! Enige dat ik schandalig vind is dat wij er niet bij mogen zijn, daar zouden we met zn allen moeten tegen protesteren, niet dat die kakkerlakken weer thuis mogen spelen !
2 -13
31xAjax
Niet te geloven zeg, het lijkt wel of de echte Ajacieden aan het uitsterven zijn. Tegenwoordig is het alleen nog maar piepen op alles en iedereen. Analisten, verslaggevers, KNVB, Fox, bekerloting , iedereen is tegen Ajax. Ze hebben denk ik allemaal de conspiracy theory gelezen....
3 -4
3sterren
Je hebt nogal een hoge pet op van hen ...
; )
1 -2
Rik428
Amen
2 -2
TontoKarnaggel
Als feyenoord de finale haalt hebben ze in hun hele geschiedenis om en nabij de 22 finales gespeeld. (incl. de europese finales ) Hiervan speelde ze er zo'n 17 thuis in de eigen kuip. (kan er 1of 2 naast zitten maar ongeveer klopt het wel) Dat zal misschien best gewoon toeval of geluk zijn maar ook dan is het een vorm van competitievervalsing. Een finale hoort sowieso met een "level playingfield" gespeeld te worden.
Wat sowieso geen geluk of toeval is, is het opeens verplaatsen van de finale om de JC schaal naar het stadion van de kampioen toevallig 2 dagen nadat feyenoord voor het eerst in 18 jaar weer eens kampioen was geworden.
13 -1
Rik428
Boeie die johan cruijffschaal, ze moeten de kaarten weggeven aan jeugdteams omdat ze de bak niet vol krijgen. Vergelijking van niks die hier al vaker gemaakt is. De bekerfinale is in De Kuip, een geweldig stadion en altijd een ontzettend mooie trip en entourage. Ja Feyenoord speelt daar ook zijn thuiswedstrijden, dat is geluk voor ze. Maar moeten we nou echt daar telkens maar weer een partij om gaan zitten janken?
1 -1
TontoKarnaggel
Is m.i. niet zo'n gejank, is w.m.b. meer een principe kwestie. Bij een finale mag er geen voordeel zijn voor 1 van de 2 teams. Als Ajax de CL finale haalt zou ik het onterecht vinden als die in de Arena gespeeld zou worden. Ook al is dat van te voren zo bepaald. De tegenstander heeft de finale ook gewoon gehaald en recht op dezelde omstandigheden als Ajax. Gewoon verplaatsen dan maar.
Wat betreft de JC schaal, vitesse speelt misschien eens in de 20 jaar een finale om een prijs (hoe onbeduidend dan ook) Nu moesten ze zonder eigen publiek in de kuip tegen feyenoord. Dat reduceerde hun kans op een prijs van 50% naar misschien maar 20%.
Noem me maar een jankerd maar dat vind ik gewoon vreemd.
3 -1
AjaxPassion
Perfecte loting. Lekker leren van een wedstrijd uit bij Feyenoord. Die beker is niks waard, dus als we verliezen is er niks aan de hand.
3 -8
EKS
Jaartal wordt anders wel bijgeschreven in onze Johan Cruijff ArenA, dus stelt het wel degelijk veel voor.

Kijk er elke keer weer naar maar er verandert nooit iets.

En ook de Johan Cruijff Schaal zou wel weer geweldig zijn.

Maar verder heb ik ook geen probleem met de loting. Behalve dat we dolgraag bij de wedstrijd aanwezig zouden zijn.
0 0
Duif63
Gelul, die beker is ook voor ons een prijs. Zoveel winnen we niet de laatste jaren.
3 -1
3sterren
Liever geen prijs dan een sterk gedevalueerde prijs. Als het als een echte prijs wordt gezien, waarom stellen Ajax en PSV (de laatste misschien in mindere mate) steevast hun tweede keuze op?
Bekerwedstrijden worden toch doorgaans gezien als oefenwedstrijden, om de reserves het gevoel te geven dat ze dicht tegen de basis aanzitten, en/of om spelers tevreden te houden, althans door de trainers van de twee eerder genoemde topclubs in Nederland.
Of zit ik er totaal naast?
Verliezen in het KNVB-bekertoernooi laat me koud.
Verliezen van Feijenoord nooit!!!

In mijn ogen is het meer een prestige kwestie ...
1 0
Ajax#1900
Je eerste zin slaat natuurlijk nergens op. De rest eigenlijk ook niet. Dat kampioenschap prioriteit heeft wil niet zeggen dat de beker niets waard is. Feyenoord hecht er wel veel waarde aan omdat ze bijna nooit kampioen worden, dan is het extra mooi om die deur ook dicht te gooien voor ze.
0 0
ajaxajaxajax
Waarom spelen we vanaf de kwartfinales niet een uitwedstrijd en een thuiswedstrijd, de winnaar over de twee wedstrijden gaat door naar de volgende ronde, lijkt me wel zo eerlijk?
8 0
Stamhoofd
In het buitenland doen ze dat bijna overal inderdaad. Daarom stelt de beker niks voor in Nederland.
2 0
MichelAngelo66
Ik vind het bizar. Veel mensen verbazen zich over dit uitzonderlijke geval Feijenoord en de beker. De KNVB doet in ieder geval geen moeite om iedere schijn te vermijden. In mijn geheugen doet altijd een feijenoorder de loting. Geen idee of dat klopt, maar heb wel het gevoel. Vaak een bijzondere manier van balletjes draaien in de beruchte kom.
Als klap op de vuurpijl spelen onze vriendelijke havenarbeiders alle bekerwedstrijden blijkbaar vanzelf thuis inclusief de finale. ik ben vaak redelijk argwanend bij zoveel toeval. Net zoals ik redelijk vreemd vind dat het kunstgras niet wordt verboden met de ex voorzitter van Heracles aan het roer.
Erg fijn zo'n onafhankelijke voetbalbond. Bizar.
8 -1
jollie18
Toch wel een mooie loting ondanks ik het niet kan snappen dat Feyenoord weer thuis speet. Lekker winnen bij die gestoorde gekken
2 0
Stibba020
Roulette is aardig vergelijkbaar, rood en zwart met uit en thuis loten, al heb je dan wel de nul.

Hoe groot is de kans op 10 keer zwart bij roulette?

Het gokspel roulette kent twee varianten: Amerikaanse en Franse roulette. In Nederland is de Franse roulette het meest gebruikelijk. Hierbij heeft een rouletteschijf 37 vakjes: de nummer 1 t/m 36 in afwisselend zwart en rood, en de 0. Er zijn dus 18 rode, 18 zwarte en één groen vakje.

Een roulette-balletje kan dus op 18 verschillende zwarte vlakjes komen, van de in totaal 37 vakjes. De kans hierop is dan 18/37 = 0,48645 of afgerond 49%. Bij de volgende beurt is dit, in het geval van een eerlijk roulettespel, weer precies hetzelfde. De kans dat het balletje 10 keer achter elkaar op een zwart vlakje belandt is dus 0.49*0.49*0.49*…* 0.49 (10 keer vermenigvuldigd), oftewel 0,000797922 (of 0,07979%, afgerond 0,08%). Bij iedere 10.000 roulette-spelen waarbij 10 keer gedraaid worden zal precies deze reeks slechts 8 keer voorkomen.

Onthoud wel dat iedere keer dat opnieuw gedraaid wordt, de kansen op zwart of rood weer gelijk zijn. Dus áls het balletje inderdaad al 10 keer op zwart gevallen is, kun je in theorie net zo goed op zwart als op rood gokken, de kansen zijn voor beide gevallen 49%. Maar, omdat de kans op een reeks van 10 keer zwart zo klein is, kun je wel serieus gaan twijfelen aan de eerlijkheid van het casino en zou ík mijn geld op zwart zetten.
6 -1
Broekzak
Haha ik zei het gister al meteen dat roeren van de balletjes klopte niet. pakte duidelijk een balletje vast en begon toen te roeren.
7 -1
michel76
Klopt. Zie mijn bericht hieronder
4 0
michel76
Er viel mij iets verdachts op bij de loting
Tijdens de 4 ballen in de kom draaide Obiku netjes alle ballen rond. Maar tijdens de laatste 2 hield hij tijdens het draaien 1 bal vast. Heel toevallig was dit de bal van feyenoord die hij als eerst trok en dus een thuiswedstrijd kreeg
5 -1
Juichtoon
De KNVB dient gewoon te gaan loten met zo'n lotto machine. Zijn we van deze onzin af
3 0
Ajax meister
Allemaal computergestuurd, volgens mij ook gewoon corruptie, daarom koop ik in nederland geen loten meer.
1 0
Bennyben
Blijf het nog steeds belachelijk vinden dat KNVB beker in de Kuip word gespeeld en de Johan Cruijff schaal steeds ergens anders
6 0
7172AFCA7395
Lekkere partij met weerstand normaal gesproken.
0 0
Bennyben
Verrassend
1 0
RusselWestbrook
Een lesje statistiek zou niet verkeerd zijn.

Maar goed, de kans dat Feyenoord de volgende keer weer thuis loot is

*tromgeroffel*

50%

Uit, of thuis. Meer mogelijkheden zijn er niet. Het verleden doet er niet toe.
1 -13
Juichtoon
Op het moment dat AZ eruit was, had Fnoord nog maar 33% kans om thuis te loten om maar eens wat te noemen.
0 0
Minsc
Geweldige uitleg, WikiWestbrook.
0 0
RusselWestbrook
Dankjewel, eigenaar van een reusachtige miniatuur ruimtehamster.
0 0
Minsc
Go for the eyes, Dolberg, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!
2 0
RusselWestbrook
Ik heb de games laatst nog eens geprobeerd te spelen. De tand des tijds heeft ze geen goed gedaan, helaas.
0 0
Minsc
Twintig jaar oude graphics, ha ha. Maar verder was vooral BG2 geniaal, de verschillende karakters! Heb je wel eens gehad dat Minsc met Edwin gaat vechten omdat je team teveel good of evil was, ongebalanceerd?
0 0
RusselWestbrook
Het zijn niet alleen de graphics. Ik was een jonge tiener toen ik de games voor het eerst speelde, vond het toen allemaal vrij indrukwekkend. Nu komt het soms wat kinderachtig en over the top dramatisch over bij mij.
0 0
Rik428
Dat is geen lesje statistiek maar een lesje kansberekenen. Statistiek gaat wel degelijk over een langere periode. Voor wat betreft de 50% voor de volgende loting heb je helemaal gelijk.

In dit specifieke geval is de kans eigenlijk kleiner dat ze thuis loten, want er doen teams mee die niet uit kunnen loten, maar het zou flauw van me zijn als ik dat zou zeggen
3 0
RusselWestbrook
Je hebt gelijk.

Mensen maken hier de fout dat ze terug gaan rekenen in het verleden, maar zo werkt het gewoon niet.

Als je van te voren wilt voorspellen dat er 12 keer thuis gespeeld wordt, dan is de kans inderdaad erg klein. Maar de 13e keer is ie gewoon weer 50%.

Want net als muntjes hebben balletjes geen geheugen, noch een sterk gevoel voor eerlijkheid.

2 -5
Toon meer reacties