O19 bekert verder dankzij weergaloze Reiziger

BartVeenstra, 26-01-2019 om 17:05, 25787 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 26 januari. Ajax O15 versloeg PEC Zwolle O15 zeer ruim in het bekertoernooi. Ook Ajax O19 bekerde verder. Doelman Daan Reiziger groeide uit tot de held van de wedstrijd tegen NAC Breda O19. Het uitduel van Ajax O17 bij Vitesse O17 was afgelast, terwijl Ajax O16 vrij was.

FT | PEC Zwolle O15 - Ajax O15 (0-7)

Ajax O15 heeft op bezoek bij PEC Zwolle met liefst 0-7 gewonnen. De Amsterdamse talenten stonden bij rust al met 0-4 voor. Het elftal staat nu op zeven punten uit drie gespeelde wedstrijden.

Namens Ajax O15 opende Rida Chahid de score al na twee minuten. Binnen het kwartier wist Tristian Gooijer de uitploeg op 0-2 te zetten, waarna spits Julian Rijkhoff met twee treffers voor rust de stand op 0-4 bracht. Na rust scoorden Raphaël Sarfo, Divaio Bobson en tot slot Xion Dubois.

Opstelling Ajax O15:

De Graaf; Gooijer, Vos, Chourak, Camara; Jansen, Brandes, Chahid; Banel, Rijkhoff, Kalokoh.

Doelpunten:

0-1 Rida Chahid (2')
0-2 Tristan Gooijer (14')
0-3 Julian Rijkhoff (25')
0-4 Julian Rijkhoff (33')
0-5 Raphaël Sarfo (37')
0-6 Divao Bobson (48')
0-7 Xion Dubois (56')

FT | NAC Breda O19 - Ajax O19 (1-1, Ajax w.n.s.)

Ajax O19 is op bezoek bij NAC Breda O19 ontsnapt aan een bekeruitschakeling. Lange tijd keek de ploeg van trainer John Heitinga tegen een achterstand aan, maar dankzij Daan Reiziger wonnen de Amsterdamse talenten van NAC Breda.

Sydney van Hooijdonk had het elftal van oud-Ajaxtrainer Willem Weijs ruim twintig minuten voor tijd op voorsprong gezet. De spits van NAC Breda klopte Reiziger in de rebound. Niet veel later kon de Ajax-goalie zijn ploeg wel behoedde voor twee zeker lijkende tegendoelpunten en hield hij Ajax O19 zodoende in de wedstrijd.

In de slotminuut groeide Reiziger vervolgens uit tot de reddende engel van Ajax. De doelman kopte raak uit een hoekschop en zorgde er zodoende voor dat penalty's moesten gaan uitwijzen welke ploeg de volgende ronde van het bekertoernooi bereikte. In de penaltyserie wist Reiziger de vierde NAC-inzet te stoppen, waarna Quinten Timber Ajax naar de volgende ronde schoot.

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van Gelderen, Llansana, Musampa, Douglas; Salah-Eddine, Taylor (62' Ünüvar), Q. Timber; Hoogewerf (75' Maddy), Brobbey, Hansen.

Wissels Ajax O19:

Dieker, Aberkane, Abid, Maddy, Schön, Dostanic, Ünüvar.

Doelpunten:

1-0 Sydney van Hooijdonk (69')
1-1 Daan Reiziger (90')

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Wat een held! @daanreiz kopte zaterdagmiddag eerst in de laatste minuut de 1-1 binnen, om vervolgens in de penaltyserie een strafschop te stoppen 💪🏼💪🏼💪🏼 Vooral dankzij hun doelman heeft Ajax O19 zodoende de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt 🏆 Fantastisch, Daan! ❌❌❌ #supersub #goalkeeper #cupfighters #ajax #ajaxjeugd

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Mooi dat Reiziger eindelijk een kans krijgt.
0 0
3sterren
prachtig ook dat hij hem pakt. Hij heeft waarschijnlijk de commentaren op AS en andere media gelezen en heeft gedacht nu ik ...
0 0
AnsB
Wat een droomwedstrijd van Reiziger! Leuk.
1 0
FWAjacied
@sydneyvanh9
Wat een anticlimax.. eerst de 1-0 scoren tegen ajax. in de 95e min de 1-1 tegen krijgen en dan de strafschoppenserie verliezen.. En bedankt nordin musampa voor het in mijn gezicht spugen,a real touch of class @AFCAjax #NACpraat

Iemand hier nog iets over gehoord?
0 0
Schmitz11
Hoezo Varela als we gewoon Reiziger hebben?! #alleballenopreiziger #reizigerindespits #reizigernaarheteerste haha
1 -1
Vlieske
Triest. 2 keer zo zwaar hebben tegen nac.
2 -2
ajaxminimax
Zei het vanochtend al. Zuinig zijn op deze jongen!
1 0
Keizer020
Pfff Reiziger wat een man
1 0
Jappindo
reiziger scoort haha?
2 0
frisooooooo
En vervolgens door gaan na pingels Hahahaha
1 0
FWAjacied
Iemand wordt helemaal gek op het Twitteraccount. Heeft het stuk van Bram nog extra geholpen.
1 0
koreem
Cerny naar Heerenveen?
0 0
trodat4030
Vaag twitteraccountje of een gedegen bron?
0 0
SRajax83
Daniël Dwarswaard van het AD twittert het, Heerenveen ziet hem als vervanger Zeneli en Ajax neemt het in overweging. Gaat om verhuur van 6 maanden
0 0
trodat4030
Top, thnx! Zou an sich niet verkeerd zijn voor alle partijen, al zitten wij dan nóg dunner in onze flankspelers. Maar daar zet Erik toch liever tienen neer ;-)
2 0
geDaante
Ziyech, Tadic en Neres kunnen op de flanken, en dat is het dan inderdaad ook wel, eigenlijk te karig, en dan heb je Van de Beek op 10, wat ik geen 10 vind, maar wie ben ik. Naar mijn smaak dus te weinig echt creatief-technische spelers. In de jeugd ook overigens, alleen Ünuvar is een echt goede tien in de bovenbouw. Daaronder zit volgens mij ook niet veel, terwijl dat juist het type is dat je wil opleiden.
0 -1
Mikes
Hansen, Hoogewerf en Kuhn spelen ook regelmatig als 10. Alle 3 kunnen ze dit ook goed en hebben potentie.
0 0
trodat4030
Hansen en Hoogewerf zijn meer spitsen, daar hebben ze de meeste potentie, maar door aanwezigheid van spelers als Brobbey en Pinas spelen zij vaak elders (beter dan banken).
0 0
AnsB
Je vergeet Onze Utrecht-aanwinst (kan even niet op zijn naam komen).
0 0
Fredschuit1
Rijkhoff kan in de toekomst nog weleens een echte Ajax spits worden. Groot, technisch en staat vaak op de juiste plek. Hoogewerf ook goed maar blijft erg klein..
0 0
trodat4030
Je kunt daar echt weinig over zeggen. Dillon zit in een leeftijd waar de groeispurten kúnnen komen, maar niet per se móeten komen. Hij is 15 en zonder gedegen data kun je er weinig over zeggen. Kijken naar z’n biologische ouders zegt veel meer (maar niet alles mind you) en als je dan vraagt op welke leeftijd zij de lucht in gingen (of niet ;)) geeft een veel betere inschatting. Zo is Mazraoui pas vanaf z’n 16/17e echt de lucht in gegaan, net zoals zijn vader (die 1.89/1.90 is) en die groeide ook laat (vanaf 17). Nu ken ik de ouders van Dillon niet, dus heb geen referentiemateriaal, maar op 15 jarige leeftijd kijken hoe lang iemand wordt is echt nattevingerwerk, iig als je puur kijkt naar z’n lengte op dat moment..

Zelf ging ik tussen m’n 15e en 18e van 1.46 naar 1.86 en haalde veel van die lange 13/14 jarige klasgenoten weer in.
3 0
NouriVandeBeek
Hoe technisch is Rijkhoff echt? Ik weet het nog niet.
0 0
wolterx
Technisch bovengemiddeld in zijn team, zowel bij leeftijdsgenoten (o14) als zijn huidige team (o15) kan ook heel fraai stiften trouwens. Vorig jaar op toernooi in Oostenrijk scoorde hij echt een wonderstiftje in de zaal. Ook op groot veld geregeld, schiet ook technisch vrij goed met zijn Zwakke been wat een enorm wapen is. Is gister of eergisteren 14 geworden, nog piepjong dus maar gaat volgend seizoen gooi doen naar topscorerstitel in bovenbouw denk ik.
1 0
trodat4030
Zeer behoorlijk. Geen showmannetje met 36284 scharen en aka’s, maar slalomt wel geregeld tussen 2-3 man door (heeft een mooie sleepbeweging). Vrij functioneel, vergelijkbaar met Dolberg (en niet alleen qua techniek ;))..
2 0
NouriVandeBeek
Basisplaats voor Hoogewerf en Unuvar ditmaal vanaf de bank.
1 0
Sampaoli
Onder 19 weer tegen NAC. Gaat wederom een zeer lastig potje worden. Weijs heeft zijn ploeg goed staan, eigenlijk ongelooflijk dat hij bij Ajax plaats moest maken.
5 0
trodat4030
Had echt niets met zijn kwaliteiten te maken, puur met Jonk en consorten. Zonde idd. Draaide indertijd met de C2 (zijn nu o17) een perfect seizoen, 30 gespeeld, 30 gewonnen en op z’n Cruijffs. Als beloning werd hij techniektrainer vd middenbouw.........:s
4 0
geDaante
?

Juist na vertrek Jonk halverwege 2015 werd hij langzaam weggewerkt, als echte Cruijffiaan zijnde. Onder Jonk was hij in 2013 van PSV overgenomen, en die twee jaar onder Jonk gewoon teamtrainer. Twee seizoenen later in 2017 vertrekt ie. Ajax had in die tussentijd Winter en Heitinga voor elftallen gezet, en Vink belangrijk gemaakt. Dus een veelbelovende, Cruijffiaanse trainer eruit, en allerlei standaard KNVB, kansloze trainers belangrijk gemaakt.
3 -5
MosesD
Weijs is een prima trainer, maar wilde een eigen elftal en niet continue rouleren. Vandaar dat hij naar NAC is gegaan. Ik begrijp dat wel.
1 -1
geDaante
Lijkt me sterk, onder Jonk was hij een teamtrainer, na Jonk werd ie
gedevalueerd tot louter een techniektrainer, heeft na twee jaar lang niet serieus te worden genomen zijn biezen gepakt.

Dus dat lijkt me eerder de reden, maar ben ik uiteraard niet zeker van.

Het is geen toeval dat alle Cruijffianen eruit gewerkt zijn. Weijs, Tevreden, Jonk en de hele gang, Cruijff, Bergkamp uiteindelijk ook.
1 -2
Ajax114
Dit bedoel ik nou met dat het met Ajax helemaal niet goed gaat. Alles wat met Cruijff te maken had is weggewerkt. Triest en dan gaat die Vd Sar een beeld onthullen. Walgelijk om die slapzak Vd Sar te zien.
0 -2
MosesD
Vertel, op welke terreinen gaat het allemaal helemaal niet goed met Ajax?
1 0
MosesD
Weijs was geen fan van het rouleren, dat heeft ie in het verleden meermaals aangegeven. Zijn kracht ligt een team 'te bouwen' en met een vast team veel en intensief te trainen. Bij NAC kreeg hij een vast elftal én werd hij betrokken als assistent bij het eerste elftal. Dat is de reden van zijn vertrek. Ik hoop dat Weijs ooit weer terugkeert bij Ajax. Jonk heeft zichzelf onmogelijk gemaakt. Tevreden was een van de weinigen die Jonk steunde. Ging naar Reading maar dat werd geen onverdeeld succes.
1 -1
trodat4030
Maar Weijs rouleerde niet Moses, die was na dat seizoen met de C2 gedevalueerd tot techniektrainer en daarna assistent van Vos, die had geen eigen elftal meer. Dat hij daarna naar NAC ging had echt níets met rouleren te maken. Ajax stopte met rouleren in 2016 en in 2017 ging Weijs naar NAC.
0 0
trodat4030
Ja dat bedoel ik ook Daan, staat wat vreemd idd, maar ik bedoel idd dat hij onder Jonk kwam en na diens vertrek steeds meer werd genegeerd/weggemoffeld..
0 0
geDaante
Ah oké, dan is het goed ;).
1 0