Jong Ajax pijnlijk onderuit in Waalwijk

JesseTH, 18-01-2019 om 21:55, 29077 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax is vrijdagavond op pijnlijke wijze onderuit gegaan op bezoek bij RKC Waalwijk. Al binnen de eerste 45 minuten stond de opponent op een 4-0 voorsprong en ondanks een doelpunt in de tweede helft kon daar geen verandering meer in gebracht worden.

De openingsfase van de wedstrijd leverde voor beide ploegen nog geen doelpunten op. Na ruim twintig minuten echter, kwam de beloftenploeg van Ajax op een 1-0 achterstand. Het was Sylla Sow die de openingstreffer verzorgde na een tegenstoot van RKC Waalwijk. Wie dacht dat Jong Ajax zich vervolgens terug zou knokken in de wedstrijd, kwam bedrogen uit. Binnen slechts twee minuten vielen ook de 2-0 en 3-0 en leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. Het waren Anas Tahiri en opnieuw Sow die scoorden.

In plaats van een aansluitingstreffer van Amsterdamse zijde voor rust, werd de voorsprong van de Brabanders nog maar eens uitgebreid. De ploeg van Michael Reiziger had de wedstrijd totaal niet onder controle en na ruim een halfuur werd het via Stijn Spierings 4-0. Dat bleek de ruststand en dus stond de ploeg veel te doen na de thee.

Na de rust greep Reiziger in met het inbrengen van Teun Bijleveld en Nicolas Kühn voor Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang. Ondanks de wijzigingen slaagden de Amsterdammers er niet snel in een vuist te maken en de 4-1 te forceren. Na ruim zeventig minuten kwam die goal er alsnog. Het was verdediger Sven Botman die uit een hoekschop wist te scoren. Verder dan dat zou het echter niet meer komen en zo ging de ploeg met 4-1 onderuit.

Opstelling RKC Waalwijk:

Heemskerk; Meulensteen, Quasten, Gaari, Drost, Spierings, Rienstra, Tahiri, Sow, Seys, Hansson.

Wissels RKC Waalwijk:

Mulder, Bergkamp, Lammers, Walian, Bakari, Zielschot, Ndefe, Maatsen.

Opstelling Jong Ajax:

El Maach; Dest, Schuurs, Botman, Bakboord (Bakker 68'); De Wit, Gravenberch, Ekkelenkamp (Bijleveld 46'); Jensen, Pereira, Lang (Kühn 46').

Wissels Jong Ajax:

Van Bladeren, Bakker, Ter Heide, Nunnely, Bijleveld, Kühn, Ylätupa, Solomons.

Doelpunten:

1-0 Sylla Sow (22')
2-0 Anas Tahiri (29')
3-0 Sylla Sow (31')
4-0 Stijn Spierings (35')
4-1 Sven Botman (72')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
Gravenberg staat op een middenveld met de manke en de blinden ( Ekkelenkamp en De Wit )
0 0
masterrr
Mag ik het opnemen voor Gravenberch? Als groot talent in een heel slecht elftal loop je je al snel vast en ga je domme dingen doen. Hij is ook nog maar 16.
0 0
marrene
Contract van Reiziger loopt af. Niet verlengen. Kijk eens buiten telkens weer hetzelfde kringetje. Of iemand oud speler is is niet relevant. Het gaat erom wat hij in zijn mars heeft. Reiziger niks. Was vorig seizoen ondanks het kampioenschap ook te zien. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat er naar vriendjes gekeken wordt. Kuhn veel beter dan andere aanvallers en zit op de bank. Wordt tijd voor grote schoonmaak.
1 0
Vlieske
Jensen gaat hem ook niet worden. Laat helemaal niks zien. Ook te belachelijk voor woorden om voor zo'n jonge speler 3,5 miljoen neer te leggen.
4 -1
Duif63
Dat was voor mij na 2 maanden al duidelijk. Dit is echt geld weggooien.
3 -1
Veliborvasovic
Ach kan gebeuren bij een jong team zelfs tegen een RKC. Een off day. Wel laten een aantal spelers zien dat het geen Ajax materiaal is. Waaronder bv Maach. En nee ik ga niet van 1 wedstrijd uit. Heb het al eerder aangegeven dat hij niet goed genoeg is voor Ajax. Ik zag hem al keepen toen hij nog bij VVV speelde. Imposante gestalte, toen al. Maar tekort aan keeper kwaliteiten. Later bij Vitesse ook. Komt gewoon keeperskwaliteiten tekort. Is niet erg maar geen Ajax niveau.
5 -1
NoPants
Ik ken el maach niet goed, dus ik spreek je zeker niet tegen. Maar wat vond jij van Onana voordat hij zijn debuut bij ajax 1 maakte? Daarvan verwachtte maar heel weinig mensen dat hij zo snel zo goed zou worden.
2 -1
afcas
kijk voor de grap jong ajax - emmen in augustus van het seizoen van peter bosz. en bedenk dan wat volgde dat seizoen.
1 0
Rockpotje
Schuurs valt wel erg tegen sinds zijn overstap. Bij Fortuna was hij in dezelfde competitie de absolute leider. Maar na een half jaar aanpassen stijgt hij absoluut niet boven het niveau van Jong Ajax uit. Toen hij werd gehaald dacht ik dat we de vervanger van De Ligt al binnen hadden.
9 0
Woodenshoe1
Die had je ook lekker nog 2 jaar daar moeten laten spelen i.p.v. dit gemodde in de Jupiler League.
0 0
scstan94
Zat vanavond in het stadion. Wat was het slecht.. Botman, Lang, Jensen, Ekkelenkamp waren alle 4 dramatisch. Daarnaast pereiro, bakboord, de wit, El maach, schuurs ook onvoldoende. Dan is er nog het opgehemelde talent Gravenberch die zich wel 15x heeft vastgedribbeld en daarna met een arrogante houding om zich heen staat te zwaaien. Heb bij hem echt zo'n bazoer gevoel. Heel goed kunnen voetballen maar de mentaliteit missen. Naast invaller Bijleveld die goed inviel was Dest veruit de beste aan Ajax kant.

Reiziger ook zwaar onvoldoende. Een middenveld met Gravenberch, de Wit en Ekkelenkamp is te weinig voetbal
8 0
AFCA-pride
Was koud he, Haha. Kan me vinden in je woorden. Ik dacht ook gelijk aan Bazoer, echter heb ik hem in andere wedstrijden wel mooie dingen zien doen. Hij is pas 16, dus kan nog niet altijd top zijn.
5 0
Aad82
Heb de beelden teruggekeken. El Maach treft geen blaam. De verdediging en het middenveld waren vanavond DRAMATISCH
5 -1
scstan94
Zijn spelvoortzetting was anders vaak ondermaats
2 -1
Aad82
Eerste wedstrijd van die jongen en dan ziet ie dat zijn verdediging en middenveld hem zwaar in de steek laat. Logisch dat ie daar helemaal onrustig en vooral ook onzeker van werd.
0 0
altijdwelwat
El Maach zag er ook niet helemaal top uit bij een aantal tegengoals , maar idd verdediging was dramatisch en er was geen middenveld.
2 0
Redrum
Ben ik trouwens de enige die El Maach er op bovenstaande foto uit vind zien als de Marokkaanse Michael Myers?
2 -4
AjaxCitizen
Ach ja. Soms heb je zo een wedstrijd ertussen zitten dat het kut gaat. Op die leeftijd kan het een wijze les zijn. Hopelijk leren die jongens van dit soort wedstrijden.
3 0
atalantanio
Matige spelers die te veel in zichzelf zijn gaan geloven.. Dan krijg je dit. Btw, die Noa Lang denkt dat hij het al helemaal gemaakt heeft lijkt het. What’s next? Arm vol met tattoo’s?
9 -3
altijdwelwat
Makkelijk scoren dit, de tegengoals net op Fox gezien. De achterhoede met ideale schoonzoon Schuurs voorop was lachwekkend inclusief keeper, Gravenberch bij 2 tegengoals een negatieve rol. Maar laten we vooral Lang beoordelen op hoe hij uit ziijn ogen kijkt.
3 -3
Ajax#1900
Je volgt JA niet echt wanneer je denkt dat het puur een domme uitstraling is bij Lang
6 -3
Redrum
Precies, het gedrag matcht de uitstraling namelijk perfect.
7 -3
Ajax#1900
Klopt. Al de gekste dingen gezien. Bijvoorbeeld die penalty van Danilo afpakken en m vervolgens missen. Ik had m er al Lang uitgetrapt.
5 -4
Gajes
Dest, Gravenberch, Kuhn, Pereira en Bijleveld kunnen mijns inzien het 1ste halen. Bijleveld heeft meer tijd nodig, kan ontzettend goed ballen maar heeft zijn fysiek /kracht niet mee.
10 -5
AFCA-pride
Lang dribbelde ook veel het middenveld in, maar kwam er daar ook niet meer uit.
3 0
MPAjax
jensen is geen echte rechtsbuiten en nao lang is ook geen buitenspeler van nature dan vraag je om problemen tegen oudere ervaren spelers, buiten dat kon ik de wedstrijd niet zien dus maakt me niet uit wat er gebeurt is wilde dit alleen even kwijt

nao lang is volgens mij nog nooit gebruikt op zn favoriete plek als echte centrale middenvelder, geen enkele wedstrijd rendeert deze jongen op andere plekken als de opstelling niet klopt zoals deze wedstrijd het geval was, het was een rommeltje
4 0
AFCA-pride
Altijd gezellig bij RKC, gemoedelijke sfeer.
Iedereen vandaag bij Ajax slecht.
EL Maach keept goed in O19 en in Youth league maar vandaag stijf van stress leek het wel. Centraal duo ook matig. Dest aardig, Bakboord heeft niks te zoeken aan linkerkant. Ekkelenkamp en Lang terecht gewisseld. Gravenberch erg arrogant en in 2e helft enige glimpen van zijn kwaliteit. Danilo onzichtbaar. Jensen niet effectief. De Wit hard werken maar weinig vernuft. Bijleveld redelijk, Kuhn matig.
8 -2
MPAjax
bakboord op links dan klopt de opstelling ook niet, beter dest op linksback

wist reiziger dat niet dat dest ook linksback heeft gestaan? zou die moeten weten
3 0
AjaciedRK
Waarom starten Bijleveld Kuhn en Bakker niet gewoon? Met Bakboord Ekkelenkamp en Lang (waarom die mee was met 1 is het grootste raadsel ter wereld), win je nooit de oorlog.
6 -3
ajaxwestland09
Waar is cassiera eigenlijk ?
0 -2
ajax4ever01
4-1 achter tegen RKC sjees dat is wel heel triest
4 -2
munser
is het zo'n slechte wedstrijd als de uitslag doet vermoeden?
5 0
Stone020island
Denk niet dat als je me rust 4-0 achter staat je kan spreken over een goeie pot of wel?
9 -8
HeavenlyDivine
Nee maar dat vroeg ie ook niet
6 -1
ajax4altijdamsterdam
Het individu staat centraal bij jong Ajax. Keertje een kut wedstrijd spelen en als team falen kan gebeuren en dat is ook een leermoment voor onze talenten. Het gaat om 1 tot 2 spelers die een kans hebben om door te breken en uiteindelijk buiten sportieve prestaties ook een hoop geld opbrengen. Zo blijft Ajax in leven en niet door met jong Ajax met zes nul van RKC te winnen.
8 -1
GvanderK
Ik klaag niet heel gauw over iemand zijn houding, maar Noa Lang heeft iets waar ik op afknap. De laatste bij wie ik dit had was Justin Kluivert, maar die kon tenminste nog aardig voetballen.
13 -4
ST
Moet het van zijn uitstraling en communicatie skills niet hebben. Daarnaast erg blessuregevoelig en niet al te snugger. Zal hoogstens basisspeler bij een club als Willem II kunnen worden.
4 -2
X-RaY
Het is een jochie die met z'n hoofd in de wolken loopt omdat hij bij Ajax speelt.
Je heb er geen kloot aan omdat ze een mentaliteit van een popster hebben.
12 -4
SPLNDD
Heel vervelend ventje inderdaad.
10 -3
Ajax_33
Off: Margaret zojuist debuut gemaakt bij Vitesse, toch leuk dat hij zo snel al in de Eredivisie speelt.
Kan trouwens niet herinneren dat hij zo lang is, doet er qua fysiek niet onder.

Edit: Had ook gelijk kunnen scoren als Beerens de bal goed afgeeft
3 0
Vlieske
Flikker voortaan aub op met die noa kwal. Arrogant misselijk mannetje. Faalt altijd.
10 -3
ajaxwestland09
Tja wat ik al typte voegt niks toe
4 -3
NouriVandeBeek
Botman next De Ligt
0 -3
31xAjax
Een Scania met een dramatische inspeelpass....
1 0
Ajax_33
Toch nog een goaltje
4 0
Gijsje
4-1
3 0
mgtow
Individuele ontwikkeling voor teamprestaties.
1 -1
ajaxwestland09
Noa lang wat voegt hij toe aan Ajax vraag ik me af alleen maar met randzaken bezig
11 -4
FlyingDutchMan
Vind dat Noa al een jaar lang op het zelfde niveau hobbelt, stilstand is achteruitgang..
14 -2
Redrum
Mee eens, die jongen is meer met zijn imago bezig dan met voetbal. Ik heb echt een schijthekel aan zulke 'stoere jongens'. Hebben niks bij Ajax te zoeken. Als ze het dan nog laten zien ok, maar ze laten het niet zien.
6 -3
Ajax#1900
Is een soort Kluiver alleen kon Kluiver aardig voetballen.
3 -3
afcklaasf
je mag gewoon kluivert zeggen hoor?
3 -3
Ajax#1900
Rare autocorrect haha. Maar het gaat om de inhoud hè ;) Lang mag van mij per direct weg. Zet er dan Kuhn neer (ook al zie ik Kuhn liever op 10)
3 -2
Ajax#1900
Ik snap ook niet waarom hij zo vaak speelt. Geen groot talent en verder een gekkie.
1 -2
de_pitbull
Ik denk dat iedereen veel meer van Schuurs had verwacht. Misschien kan hij de druk gewoon niet aan.
9 -1
GvanderK
Pijnlijke achterstand... Hopelijk brengen ze het nog terug naar 4-2 ofzo.
3 0
FlyingDutchMan
Die Engels van Roda draait ook een bizar seizoen, scoort echt uit alle hoeken. Speelde in beker vs Ajax ook goed
6 0
Ajax_33
Keeper ook niet slecht, red zojuist geweldig op een kopbal van Veldwijk
1 0
Raehvek
Dit is niet des Ajax nee! Maar bekijk het toch maar positief:
Jonge gastjes hebben soms een lesje nodig om beter te worden! Nou dit is een LES!! We zullen de reactie zien in de 2e helft en volgende week! Als die reacties goed zijn, moeten we er niet te moeilijk overdoen.

Voor dit soort lessen speelt jong in de KKD. vind Schuurs wel echt wel tegen vallen, die hangt echt nog niet tegen Ajax1 aan.
6 0
AFCA-pride
Heel matig gekeept, lijkt wel zenuwen. Gravenberch bakt er vandaag ook niks van.
3 0
fc Barcelona_ke
Slecht verdedigende of slecht keeperwerk?
4 0
ajaxwestland09
Totale wanprestatie
2 0
Bky
Schaam je kapot.
4 -4
xstaniox
Ik kan niet kijken, maar zakt JA als collectief door het ijs, of valt El Maach hier wat te verwijten, of is RKC gewoon veel beter?
0 0
FlyingDutchMan
Beginfase was voor Ajax na dik kwartier nam RKC het over en elke kans goal. Wel foutenfestival achterin
1 0
AFCA-pride
Ijskoud hier en een heel matig jong Ajax. Bij RKC denken ze dat ze CL gewonnen hebben, Haha.
Veel onnodig balverlies en elk foutje is goal
3 0
NouriVandeBeek
Botman mist een paar vaardigheden
4 0
Gooseman
Tot nu toe een Maachistraal debuut.
3 -1
Niels.
Zie op fox sport switch een goede keeper staan bij Roda.
Had al 5/6:0 kunnen staan voor Sparta.
Toen die commentator zei dat de keeper pas 18 jaar is!
In de gaten houden die jongen!
1 0
mvdk
Dat dacht ik toen ook. Ook die van Emmen in de gaten houden.
0 0
Ajacied33
Keeper van Emmen? Ben je nou serieus of gewoon sarcastisch? Denk dat laatste, want die lange slungel van Emmen, kom ff niet 1,2,3 op zijn naam, kan er helemaal niks van
1 0
FlyingDutchMan
Scherpen
0 0
Ajacied33
Juist ja, Scherpen. Man, wat is die slecht zeg
0 0
appeltje
Stond in de bekerwedstrijd tegen Ajax ook in de goal. Prima keeper inderdaad. Word bijna 19.
1 0
Babangida83
Prima toch. JAJ speelt met een piepjong team. Alleen maar goed. Laat ze maar op hun bek gaan, worden ze hard van. Is jongens als Nouri en De Jong ook overkomen. De jongens die JAJ moeten dragen zoals Schuurs, De Wit, Bakboord en Gravenbergh moeten nu (leren) opstaan. Erg interessante ontwikkeling dit. Eindelijk een beetje doorgeselecteerd.
Dit is sowieso iets mentaals, want tot aan de 1-0 was JAJ alleen maar op de helft van RKC. Nu De Wit nog uitlenen zodat Kuhn kan spelen.
7 0
DUDE92
Eerste goeie reactie sinds JAJ op achterstand is gekomen. Ik laat in ieder geval niet mijn vrijdagavond verpesten door Jong(!) Ajax.
4 0
Murph
Opstaan ?
Denk eerder wakker worden.

Tuurlijk krijg je zo'n zielig minnetje van een pannenkoek die hier nog iets positiefs in ziet haha.
Als het slecht is mag dat gewoon worden gezegd kan alles wel recht gaan Lullen.
0 -2
Babangida83
Ik zeg in wezen ook dat t slecht is. Ik zet t alleen in logisch perspectief.
0 0
Ajax95Duivendrecht
De Wit kan Jong Ajax niet dragen, het is zélf een simpele waterdrager.
4 -1
Babangida83
Dat verwacht ik ook. Toch verwacht je wel dat hij iedereen bij de les kan houden en het misschien tactisch nog wat kan neerzetten.
0 0
didierajax020
Investeren in aanvallers en/of verdedigers is allemaal leuk, maar naast Onana en Kotarski zie ik geen talenten lopen. Er moeten toch belletjes gaan rinkelen zou je zeggen..
4 0
WantAmsterdam
Ik vind het sws bizar dat je Lamprou als tweede keeper hebt, okay je zal tweede Onana krijgen maar stel Onana raakt geblesseerd, dan is er nood aan de man.
Van leer in vorm zou tenminste nog een waardige vervanger zijn...
0 0
appeltje
Lamprou werd beter geacht dan Van Leer. Daarom is Van Leer ook verhuurd.
0 0
Ajax#1900
Van Leer was heel lang geblesseerd. Keept inmiddels prima bij NAC.
0 0
appeltje
Precies. Van Leer had wedstrijdritme nodig. Speelde in de voorbereiding van dit seizoen ook niet goed. Lamprou keepte beter. Bovendien had Lamprou een eenjarig contract, dus Van Leer werd verhuurd. Van Leer heeft ook de nodige fouten al gemaakt dit seizoen.
0 0
appeltje
El Maach was tot vanavond nog een groot talent. Ook Onana en Kotarski hadden dramatisch momenten bij Jong Ajax.
1 -1
Murph
Kutzooi dit
0 0
Cleo9
Van Lamprou tot van Bladeren tot El Maach... kut, gewoon kut.
5 -1
Ajax95Duivendrecht
En anders niks, gewoon kut
0 -1
insectenverdelg
ik zou t zelfs kut willen noemen
3 -1
Middenweg401
Damn.. Hij zal zijn debuut lang heugen denk ik.
Sneu, maar hopelijk leerzaam.
4 0
Ajax95Duivendrecht
De inmiddels traditionele jaarlijkse afslachtpartij van Jong Ajax... Eén keer per seizoen gebeurt dit op de een of andere manier altijd bij ons :-s

Twee jaar geleden Fortuna uit, vorig jaar de Graafschap thuis, en dit jaar zo te zien deze.
2 -1
X-RaY
Nu Ajax 1 nog en het feest is weer compleet. Ook dat is niet vreemd gezien de laatste jaren. Het is niet te hopen in ieder geval.
0 0
FlyingDutchMan
Vermoed dat de Jong Ajax talenten in het weekend graag een straftraining willen bijwonen!
2 0
ajaxwestland09
Wat een afgang
1 0
Murph
Schuurs stond erbij en hij keek ernaar
4 0
didierajax020
El Maach.. Voorlopig maar even de 019 lijkt me.
5 -1
Toon meer reacties