De Ligt sluit winters Ajax-vertrek definitief uit

SJvanveen, 08-01-2019 om 22:52, 15617 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Matthijs de Ligt is kraakhelder: de captain van de Amsterdammers blijft deze winter hoe dan ook bij Ajax. De Amsterdammers trokken dan wel zijn beoogde opvolger aan in de persoon van Lisandro Magallán, de Ajax-supporters hoeven niet bang te zijn dat de negentienjarige aanvoerder vertrekt. 

'Deze transferperiode zal het er niet van komen', laat Matthijs de Ligt weten tegenover de NOS. 'Daar zullen de Ajax-fans niet bang voor hoeven te zijn. We willen de titel halen en daar zal iedereen keihard nodig voor zijn', vervolgt de jongeling, die uitlegt waaraan gewerkt wordt op het trainingskamp in Florida.

'De restverdediging en dat soort dingen', is de uitleg. 'Dat is heel belangrijk voor onze manier van spelen. We vormen daarbij een hechte groep. Als de resultaten goed zijn, is het team hecht, maar als we verliezen, gaat het erom hoe je ermee omgaat. Dat is de grootste uitdaging.' 

Voorkeur bij zomerse transfer

In gesprek met Planet Futbol TV heeft De Ligt aangestipt dat hij liever in de zomer dan de winter bij een nieuw team aansluit. 'Wanneer je naar een club gaat, is het belangrijk een goede voorbereiding te draaien. In januari is het lastiger om te aarden in een nieuw team, dus ik prefereer de zomer, denk ik.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Gelukkig gaat Frenkie straks wel voor 75 Miljoen richting Parijs .
Is onderhand wel een beetje nodig met dat gigantische salarishuis van Ajax met al die aankopen .
Fantastisch dat PSG daar intrapt , een oudere jonge speler met geen trackrecord en weinig ervaring . Wat is die goed verkocht ! Chapeau !
Wat is hij toch geweldig handelswaar !
0 -4
Sterspeler
Als je 1x per jaar een verkoop a la neres doet voor 40m en je speelt structureel CL sta je gewoon in de . Je praat poep.
1 -1
RusselWestbrook
Neem je medicatie.
1 -1
AgeM
Omdat er dus nu geen package deal (Ligt -de Jong 150 mio) komt overweegt Overmars nu om Frenkies voetbalkleding en schoenen apart van Frenkie te verkopen , schijnt meer op te leveren.
0 -1
Wim1010
Leuk al dit soort interviews en berichten over Matthijs en Frenkie maar wanneer stoppen we nu met al die indianen verhalen? Geen interviews meer plaatsen tenzij er een transfer te melden valt. Je kweekt er zo alleen maar onrust mee. Focus op het voetbal nu!
1 -2
Cello
Voorlopig heeft Overmars gezegd dat er NIEMAND vertrekt deze winter. En vooralsnog houd hij zich aan zijn woord. Er wordt heel wat af gespeculeerd, voornamelijk in de media, maar diezelfde media bepaalt niet wat er gebeurt bij Ajax.
Naar alle waarschijnlijkheid zouden de Chinezen iets van 30 mio geboden hebben voor David Neres en Ajax heeft dat volgens de ingewijden afgewezen. En dat is conform de woorden van Overmars, dat er niemand vertrekt in de winter.
Derhalve kan het verhaal, dat Ajax puur en alleen Lainez aantrekt als Neres vertrekt, ook naar het rijk der fabeltjes verwezen worden.
Logisch ook wel als je er ook nog bij bedenkt, dat Ajax niet MOET verkopen om te kunnen kopen.
Dus clubs kunnen wel aankloppen voor spelers, maar ik denk dat het antwoord echt NEE zal zijn op dit moment.
Of het moeten dergelijk waanzinnige bedragen zijn die geboden worden (te denken aan rond de 100 mio) dat je dat wel moet doen omdat het misschien wel nooit meer geboden gaat worden.
Maar zoals het er nu voor staat denk ik dat de 60-70 mio waar nu sprake van is bij De Ligt en De Jong straks niet meer genoeg zal zijn om ze binnen te hengelen voor geinteresseerde clubs. Net als de, naar alle waarschijnlijkheid, geboden 30 mio voor Neres. Met een langer verblijf in CL en hopelijk een kampioenschap op zak zal de transferwaarde alleen maar hoger zijn in de zomer.
3 -1
AFCA-B93
Toch gek dat je eigenlijk niks leest over een Ziyech en geruchten
0 -2
ETM
Is het zeker. Hij is in de ogen van velen denk ik al te oud. Bij Ajax pik je een toptalent op. Een speler boven de 25 die nog in de eredivisie speelt zal wat huiverig maken? Ook kost hij wel wat, dat werd duidelijk toen Roma interesse had. Ook kleven er allicht andere bedenkingen aan Ziyech. Ingezoomd weet je dat het gewoon een toffe jongen is, maar media optredens zijn altijd stroef. Klinkt stom, maar ook dat telt. Daarbij is Ziyech op een aantal facetten van wereldklasse, maar qua afronden en op doel schieten is hij dat niet. Hij is snel maar niet supersnel. Hij heeft een gevaarlijke dribbel, maar is geen dribbelaar voor kleine ruimtes.
Ook oogt hij tenger en fysiek niet sterk, kan in de lucht sowieso weinig.
Oftewel de top/subtop van Europa zal mischien steeds net bij andere spelers uitkomen. Ik denk dat men geen PL speler in hem ziet en daar zit juist t geld om hem te kopen.

Mijn persoonlijke mening is echter anders. Ik zou t als top/subtop club wel aandurven. Ik denk namelijk dat Ziyech een hele slimme speler is die zo nog een stap kan zetten als t niveau wekelijks hoger ligt. Op creatief vlak is hij gewoon van ontzettend hoog niveau, en zn lange bal is van wereldklasse..Zonder bal is hij denk ik onderschat. Hij kan als een beest afjagen en ballen afpakken. Hij is 1 van de of zelfs de belangrijkste speler van dit Ajax. Dit Ajax dat zich prima staande houdt in de CL. Vanaf rechts zwervend is volgens mij de perfecte rol voor Ziyech. Of je nu een ploeg bent die op de helft van de tegenstander speelt of een ploeg die vanuit een leunende defensie countert. Ik denk zelf dat hij ook in de PL voor veel ploegen een versterking zou zijn. Niet als absolute spelmaker, maar wel als speler die keihard werkt en uit het niets de wedstrijd voor je beslist...

Naast redenen bij andere clubs om niet voor 30 - miljoen voor hem te kiezen is Hakim ook wel echt een hele kieskeurige speler. Hij is duidelijk van 'gevoel' dat hij bij gezaghebbers heeft en wil dat er duidelijke plannen zijn. Ik denk dat dat ook speelt. Ziyech lijkt me geen speler die op de bank en met wisselbeurten zn ding wel doet en lekker salaris opstrijkt. Kies je voor Ziyech moet je hem ook belangrijk maken. Daar kleeft voor een club denk ik ook een risico aan.
1 -1
Joseph
Dit is toch geen nieuws? Hopelijk letten die buitenlandse krantjes nu een beetje op, kunnen ze stoppen met die fabeltjes over een vertrek.
0 0
Pierre Heno
Met Overmars weet je het natuurlijk nooit. Neres zou ook niet verkocht worden in de winterstop en nu is het ineens "ja maar als..." etc
1 -1
Siemmie
Er zit een groot verschil in Neres en De Ligt. Neres wil weg, De Ligt niet. Ik vind dit artikel ook echt geen nieuws. Iedereen kan bedenken dat De Ligt deze winter niet vertrekt, ook zonder zijn bevestiging. Met Ajax wat nog op 3 fronten volop meedoet en De Ligt als aanvoerder en echte Ajacied, vertrekt hij voor 100% niet.
0 -2
ETM
Neres wil weg? Dat is ook alleen maar een gerucht.
2 -1
Siemmie
Klopt, en heeft Overmars ergens gezegd 'Ja, maar als...' ? Nee.
Overigens kan ik me wel voorstellen dat Neres ontevreden is
1 0
ETM
Volgens mij heeft Overmars dat nergens gezegd. Het is een bewering van de Telegraaf.
Ontevreden en weg willen zijn ook andere zaken. Ontevreden lijkt me ook. Krijgt te weinig minuten.
1 0
ETM
Kun je me zeggen waar die "Ja maar als..." quote van Overmars te lezen is?
3 0
Schwalbino
Ik ga het komende halve seizoen nog eens extra van dit Ajax genieten. Van Matthijs en Frenkie en Hakim. Van David en Donny en alle andere toppers.
1 0
ETM
Zeker doen. Daarom ben ik nu al loei zenuwachtig voor de potten tegen Real Madrid. Verliezen tegen Madrid is nooit een schande, maar t huidige Ajax heeft gewoon de ingredienten voor een legendarisch Europees avontuur. Dit is een unieke aangelegenheid. De CL winnen lijkt me zo goed als niet te doen, maar aub nog een paar fantastische wedstrijden. Nog een stunt. En dan moet je Real verslaan. En het zou het team ook nog een waanzinnige boost geven.
2 0
Radie125
Ajax maakt zeker kans tegen Madrid. Maar schat Madrid toch hoger in. 40% kans dat Ajax door gaat.
0 0
WZAWZDB14
Ik ook, ik denk dat we over een paar jaar nog terugkijken naar dit elftal. Toekomstige wereldsterren:)
1 0
Oliveira
Het zou ook absurd zijn om weg te gaan. Zeker nu dat de CL goed gaat.
0 0