Ten Hag: 'Hou op, dat mag je zo’n jongen niet aandoen'

BVeenstra, 02-01-2019 om 07:12, 21411 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt het eigenlijk te ver gaan wanneer zijn spelers worden vergeleken met grootheden uit het verleden. Zo wordt Frenkie de Jong door sommigen wel eens vergeleken met Johan Cruijff. In gesprek met Voetbal International looft Ten Hag de middenvelder, al is er ook nog genoeg ruimte voor verbetering.

'Jullie als media plakken zo’n speler heel snel een sticker op. Nieuwe Cruijff… Hou op, dat mag je zo’n jongen niet aandoen', begint Ten Hag, die uiteindelijk zelf toch ook maar een vergelijking maakt. 'Als ik me er een keer aan mag bezondigen, vind ik ’m qua motoriek veel meer op Günter Netzer lijken. Maar laat hem alsjeblieft vooral zijn eigen identiteit behouden en die verder ontwikkelen. Iedereen ziet wel hoe groot het talent van Frenkie is.’

De trainer van Ajax ziet in dat De Jong eindelijk 'zijn' positie heeft gevonden. 'Het heeft nog even geduurd voordat hij er stond, maar dat had te maken met de zoektocht naar zichzelf. Was hij een 10, een 6 of juist een 8? We hebben hem nog centraal achterin gehad, doordat we met Frenk op die plek gewoon heel goed speelden', vervolgt Ten Hag, die De Jong in de tweede seizoenshelft van het vorige seizoen lang moest missen. 'Zuiver hypothetisch, hè: ik denk dat wij vorig jaar een grote kans hadden gehad kampioen te worden, als Frenkie niet geblesseerd was geraakt.’

Ten Hag vindt dat De Jong wordt onderschat in zijn verdedigende kwaliteiten, maar vindt wel dat er nog andere dingen beter kunnen. 'Van mij mag hij alleen nog dominanter worden, vooral in de eindfase. Hij heeft nu drie keer gescoord in de Eredivisie (inmiddels vier keer, red.), een lucky tegen Feyenoord en twee tegen Willem II en PEC Zwolle. Pas zijn eerste goals in de Eredivisie, terwijl hij zo goed is en tweebenig.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Holy shit!
Even gezocht… die stijl van Netzer is inderdaad identiek.

Wat een toeval eigenlijk.
Kan me niet voorstellen dat Frenkie hem kent.
0 0
Duif63
De Jong lijkt in spel en uiterlijk totaal niet op Cruijff, maar ook zeker niet op Gunter Netzer. Dat was wel een geweldige speler trouwens. Vooral in zijn BMG tijd. Bij Real was goed zichtbaar dat hij de geneugten des levens iets te vaak tot zich nam.
0 0
mercurius3
Ik weet niet wie hem daarmee heeft vergeleken. Los van het feit dat Cruijff 10 x zo goed was, is De jong tot nu toe een club Hopper gebleken. Snel van W2 naar Ajax en weer snel weg bij Ajax zonder ook maar iets bewezen te hebben of een constant seizoen te hebben gedraaid. Het continue gebabbel over andere clubs staat me zwaar tegen. Je mag hier pas over babbelen als je je net als Zyiech langere tijd hebt bewezen. De jong is nog geen dragende speler bij Ajax en speelt nog te veel fletse wedstrijden.
0 -3
Jariiii
Wát een zure tweet. Tijden veranderen, het komt tegenwoordig helaas nauwelijks meer voor dat exceptionele talenten langer dan een paar jaar voor een Nederlandse (top)club blijven spelen. Het is eigenlijk al een wonder dat hij afgelopen zomer niet is weggegaan. Daarvoor zijn de financiële verschillen helaas te groot geworden.
Verder onderschat je het talent van De Jong schromelijk. Hij is een bijzonder talent. Natuurlijk was Cruijff beter, maar niet 'tien keer zo goed'. De klasse druipt van De Jong af.
3 0
MPAjax
Cruijff was sinds zn 8ste bij Ajax, deed alles voor hen en heeft 3x de europa cup 1 behaald als speler met Ajax, niet te vergelijken? nooit te vergelijken natuurlijk!

Klinkt als een grap als ze de Jong met hem vergelijken.
0 0
4xEC1
Cruijff is door niets of niemand te evenaren natuurlijk, er is maar één meester. Maar je kan toch gewoon vinden dat iemand kwa speelstijl op iemand anders lijkt?? Zonder hem meteen te vergelijken kwa prestaties? Ik vind de Jong zeker weten wat weg hebben van Johan Cruijff, dat viel me ineens op bij Frankrijk-Nederland voor de NL met zijn demaragges. Wil toch niet zeggen dat ik hem net zo goed als Cruijff vind, dat is niemand. Kijk eens verder dan je neus lang is dan meteen conclusies te trekken.
3 -1
MPAjax
je houdt van negatieve aandacht zie ik al, dat krijg je niet van me

ze maken de vergelijking weldegelijk en daar ben ik het niet mee eens
0 -4
4xEC1
Hahaha, grappenmaker. Wie denk je wel niet wie je bent dat ik aandacht van jou moet hebben? Ik reageer gewoon op je bericht zoals gebruikelijk is hier op AS. Zo'n arrogant antwoord van jou zegt wel wat over je niveau. En over negatieve aandacht gesproken: Jij had op school beter aandacht kunnen hebben voor leestekens en hoofdletters.
1 -1
ajaxinho
Alle 26 assists van Messi in 2018:
https://www.youtube.com/watch?v=qGiB1_8SCTU

Dit niveau!
Frenkie heeft nog een hele lange weg te gaan om vergeleken te worden met legendes.
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
imo hoort frenkie gewoon als AM te staan, in een ruit met van de beek(rm) blind(centraal voor de verdediging) tadic(LM) met neres mits in vorm als linksbuiten.
ik vind het een aanfluiting als je een man met assists en gouden passes naar achteren schuift.
0 -2
ajaxinho
Dat geloof ik ook.

Frenkie zal optimaal renderen als hij sneller druk krijgt van de tegenstander.
Bovendien kan Blind achter hem zorgen voor de optimale baltempo.

Zoals hij ontwikkeld is van CV naar VM, zal hij zich ook ontwikkelen tot AM.
0 0
Ronaldinho020
En dan een geweldige statische opbouw en aanval
0 0
Ajax27
Ten Hag die hardop zegt dat ie dominanter moet zijn in de eindfase, en dan z'n betoog richt op het scorend vermogen. Als Frenkie zich ergens niet op moet richten, dan is het zijn scorend vermogen. Dat ie dominanter moet zijn in de eindfase ben ik 100% mee eens. Maar ik hoop dat ie dit vooral laat zien door veel meer beslissende passes en steekballetjes te geven.

Waar hij in erg veel wedstrijden vrijwel altijd goed gepositioneerd staat, om zich heen kijkt om te zien of hij vrij staat en zodoende altijd een aanspeelpunt is, zo vind ik 'm de laatste weken/maanden steeds voorzichtiger aan de bal. Veel balletjes breed, vaak eventjes terug. Juist die kleine dribbels om vervolgens die geweldige pass te geven... dat is zijn kracht. Als ie dat zowel rond de middellijn als rond het 16-meter gebied kan doen, dan is ie meer dan goud waard.

En als we het dan toch over vergelijken hebben. Als je jezelf eerst naar het niveau van Busquets probeert toe te werken, dan ben je al geniaal. En dan zul je een steengoede nummer 6 worden. Wil je meer, wil je enigszins bij de perfectie van een Iniesta in de buurt kunnen komen, die bij barca meestal als 8 speelde en bij het Spaans elftal als 6, in beide elftallen vrijwel niet scoorde, maar aanvallend wel veel bepalender was als Busquets, dan moet je durven dribbelen. Dan moet je durven om 10-30 meter hoger te staan met momenten.

Nou komop Frenkie, lees dit, richt je vooral NIET op het scoren, maar laat ons Oeehhhh en Aaahhh roepen in het stadion nadat je in de 2e seizoenshelft zowel Europees als in de competitie als in de beker keer op keer die geweldige voetjes laat spreken met geweldige dribbels en passes.
1 -6
wladimir
Weet je nog het doelpunt die Iniesta wel maakte?
0 0
KingJames23
Iniesta heeft nooit op 6 gespeeld bij Spanje. Hij stond meer als valse linksbuiten opgesteld.
0 0
chrisjuhhh
Ik denk nu Magallan komt Blind kan doorschuiven naar het midden Frenkie meer offensieve ruimte gaat krijgen en zeker als Lainez er nog eens bij komt .

Lainez en Neres 2 super technische flankspelers ik kijk echt uit naar het seizoen enkel zie ik Ziyech wel vertrekken na dit seizoen .

Als iedereen komt en er is man wat een teams kan je opstellen zeg phoe .

Onana
Mazraoui , de Ligt , Magallan , Tagliafico
Ziyech , Blind , de Jong
Neres , Tadic , Lainez

tegen Real bv onbekend dus niet te bepalen voor hun .

Kan je dit behouden dan kan je zomaar eens echt wat gaan betekenen in de CL en zou graag zien dat die jongens dit beseffen .

vd Beek 12e man in deze opstelling , want je reserves kan dan :
Lamprou / Kotarski
Kristensen , Schuurs , Wober , Bakker
vd Beek , Schone , Sinkgraven
Dolberg , Huntelaar , Bande , Labyad .

Je kan dan best veel rouleren
0 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Dolberg moet altijd spelen. Snap je dat niet? Is een typische Ajax spits en jjj stelt hem gewoon niet op. Ik wil leuk voetbal zien . Dolberg is beter dan Tadic in de spits.
1 0
Pogingnummer75
Slimme vent Erikje:

—> We moeten niet vergelijken!!! Dat kan je die jongen niet aan doen!!

—> Ik ga hem nu vergelijken hij lijkt meer op Günter Netzer.

Verder is Erikje ook bezig om zijn eigen Hagje te redden door te stellen dat we kampioen waren geworden vorig jaar met Frenkie erbij. Erikje zegt verdomde weinig waarbij ik denk zo, dat is nou nog eens een Ajaxtrainer!
0 -19
4xEC1
Zelfs bij Pogingnummer75 misluk je faliekant.
0 0
Ruff Rhythim
Ok, de trofee voor de Ultiem Slappe Zak van 2019 kan nu al uitgegeven worden. Lekker snel.
Moet echt een absoluut record zijn dit.
1 0
AjaxForEverAjax
Weer mislukt om ETH onder uit te halen ! Nummer 76 komt eraan.
6 0
chrisjuhhh
en welke had jij dan in gedachten ?

Is zo makkelijk het negatieve over iemand te posten ipv het moeilijke , is ook slim he ?
2 0
mvdk
Op de een of andere manier lees ik zijn interviews altijd met een zachte G in mijn hoofd:P

Ten hag heeft hier natuurlijk volledig gelijk. Maargoed we weten allemaal dat de media altijd overdrijft.
3 -2
FlyingDutchMan
Met geen harde L
0 -2