Een jaar Ten Hag: Analyse van ijzersterk Ajax

SJvanveen, 28-12-2018 om 21:05, 14136 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft in een jaar tijd de negatieve tendens rondom zijn persoon honderdtachtig graden weten te draaien. Werd hij eerst verafschuwd, bekritiseerd en uitgelachen vanwege zijn mediaoptredens en voetbaljargon, vandaag de dag is alles anders. Ajax is ongeslagen in Europa, heel 2018 zonder nederlaag in eigen huis en speelt super-spel om naar te kijken. Een terugblik, vooruitblik en analyse van de recordkampioen en zijn trainer.

Als op 6 mei 2018 Ajax het seizoen afsluit op bezoek bij Excelsior galmt het ‘Slaap Kindje Slaap’ door het Van Donge & De Roo Stadion. Ajax heeft eerder in het seizoen de titel verspeeld in een rechtstreeks gevecht met PSV en bij terugkomst uit Eindhoven is een aantal supporters het zat. Ze halen verhaal en de Ajax-selectie, algemeen directeur Edwin van der Sar en Ten Hag doen hun zegje. Het seizoen is verloren, maar Ten Hag laat het duel met Excelsior niet even voorbijgaan. Hij denkt al aan volgend seizoen en hanteert een systeem dat tijdens de komende voetbaljaargang interessant voor de Amsterdammers kan zijn.

Introductie 'blok van twee' 

Ajax speelt met drie verdedigers, een blok van twee controleurs ervoor en vier aanvallend ingestelde spelers achter de diepste spits. Azor Matusiwa maakt zijn officiële debuut in de hoofdmacht en Noussair Mazraoui staat voor het eerst in de Ajax-basis. Voor de Marokkaan is de mijlpaal de kickstart van zijn opmars richting definitieve basisklant. Ajax speelt niet heel overtuigend, maar wint. Het seizoen is voorbij en de ogen kunnen op de volgende, waarin Ajax al vroeg in de zomer in actie komt voor de voorrondes van de Champions League.

Tijdens de eerste volledige voorbereiding van Ten Hag bij Ajax vindt directeur spelersbeleid Marc Overmars, zoals Ten Hag het zelf met een knipoog noemde, eindelijk zijn portemonnee. Daley Blind en Dusan Tadic worden naar de Nederlandse hoofdstad gehaald en Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong blijven in Amsterdam. Met een krachtige kern bouwt de trainer aan een fundament dat Ajax moet helpen door te stoten naar het miljardenbal. De resultaten in de oefencampagne zijn echter allerminst positief. Ajax verliest (met een B/C-team) van onder meer FC Nordsjælland, Anderlecht, Walsall, Konyaspor en Wolfsburg en hoewel Sturm Graz en Standard Luik worden uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League, wordt in de eerste competitiewedstrijd in eigen huis gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo.

Het puntenverlies is voor diverse landelijke media reden genoeg om Ten Hag opnieuw aan de schandpaal te nagelen. De trainer staat bij de buitenwacht onder hevige druk, maar bouwt gestaag door aan zijn elftal, dat ondertussen steeds meer in zijn patronen voetbalt. De keeper is André Onana, de verdediging bestaat uit revelatie Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Nicolás Tagliafico en op het middenveld staat een blok van Lasse Schöne en Frenkie de Jong. Voorin rouleren Hakim Ziyech, Dusan Tadic, David Neres en Donny van de Beek positioneel veel achter Klaas-Jan Huntelaar, die de honneurs waarneemt in de punt van de aanval zolang Kasper Dolberg nog geblesseerd is. 

Speelwijze

Hoewel Ajax de afgelopen jaren in Europa werd uitgeschakeld door clubs als Rapid Wien, Molde FK en Rosenborg BK, presteert Ten Hag met zijn Ajax uitstekend over de landsgrenzen. De coach is tactisch flexibeler dan zijn voorgangers en heeft een speelwijze gecreëerd waarin sterkhouders excelleren, Ajax tot veel kansen komt en defensief weinig weggeeft. Daarnaast is het spel dat Ajax speelt aantrekkelijker om naar te kijken dan voorheen. Het eindeloze ge-brei tussen verdedigers dat onder Frank de Boer wekelijks de revue passeerde werd al minder tijdens de tijdperken Peter Bosz en Marcel Keizer, maar onder Ten Hag is een nieuw niveau bereikt. Verdedigers bouwen nauwelijks nog op, de creatieve spelers maken het spel en Ajacieden blinken uit (in het spelen van) tussen de linies

Laatstgenoemde is onder meer verbeterd naar aanleiding van een trainingsvorm die op het allereerste trainingskamp van Ten Hag al terugkeerde. Het gaat om een trainingsmethodiek waarin je in een horizontale lijn de bal naar elkaar overspeelt en op het juiste moment de andere horizontale lijn probeert te doorbreken met een verticale pass. Door dit vaak te doen, herkennen spelers het juiste moment om tussen de linies te spelen en tegelijkertijd leert de horizontale lijn met spelers die niet de bal heeft compact in de zone te verdedigen. Het heeft zowel aanvallend als defensief positieve invloed, helemaal omdat Ten Hag een trainingsdier is dat houdt van automatismen. De trainer legt zijn trainingen vaak stil om op details in te gaan en hij eist een 24/7-topsportmentaliteit van zijn spelersgroep. Dit om de spelers individueel te verbeteren, waardoor uiteindelijk het team de vruchten ervan plukt.

Dat Ajax volgens velen zo aantrekkelijk speelt, komt doordat de Amsterdammers anders spelen dan menig Nederlands team. In de Eredivisie lopen veel coaches rond die uitgaan van een 4-3-3-formatie en balbezit heilig verklaren. De bal gaat in een U-vorm rond bij de spelers die je niet aan de bal wil hebben en als de bal de zestien van de tegenstander bereikt, volgt vaak een voorzet. Het is ineffectief en niet de manier die Ten Hag nastreeft. De oefenmeester past zich in detail graag aan aan de tegenstander en wil in de opbouw te allen tijde een overtalsituatie creëren. In een jaar tijd heeft Ten Hag ervoor gezorgd dat Ajax deze op twee manieren stimuleert. De sleutel ligt bij geduld en de individuen Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui.

Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui

Eerstgenoemde staat op papier op het middenveld, maar zakt in de eerste fase van de opbouw terug naast Daley Blind en Matthijs de Ligt. Zo ontstaat een drietal dat met goede kwaliteiten aan de bal het begin van de Ajax-opbouw verzorgt. Aangezien de meeste Nederlandse teams druk zetten met de spits en een middenvelder, zorgt dit bij de tegenstanders in met name de Eredivisie voor problemen. Er ontstaat een situatie van twee opponenten tegen drie Ajacieden, waardoor Ajax relatief makkelijk het middenveld en de aanvallers bereikt.

Een andere manier die Ten Hag gebruikt om een overtalsituatie in balbezit te stimuleren, is de zogeheten inverted fullback. Dit houdt in dat de back(s) naar binnen komt in balbezit waardoor een meerderheid op het middenveld ontstaat. Zo is het makkelijker om balbezit te houden en tevens is het lastig te verdedigen. Of de aanvaller moet mee, waardoor er op de flank weer ruimte ontstaat voor de een-tegen-een, of de aanvaller van de tegenstander blijft op zijn oorspronkelijke positie staan en de Ajax-verdediger komt vrij. Mazraoui heeft zich ontpopt tot gewaardeerde kracht in dit principe en keert in wedstrijden steevast terug als gedeeltelijke inverted fullback. Als de 21-jarige speler naar binnen trekt, komt Ziyech aan de buitenkant vrij om het spel te maken. Als Mazraoui juist wil overlappen, komt Ziyech naar binnen om als valse rechtsbuiten of veredelde middenvelder te fungeren in de zogeheten halfspace, de verticale ruimte tussen zijlijn en zestienmetergebied.

 
Ajax in de eerste fase van de opbouw met een drietal spelers. Carel Eiting, vervanger van Frenkie de Jong tegen AEK Athene, zakt links uit om een overtal te creëren tegen twee tegenstanders. 


Hakim Ziyech heeft de bal aan de zijlijn, Noussair Mazraoui is juist naar binnen toegekomen om als veredelde middenvelder te fungeren. 

Tegen FC Utrecht, het laatste Ajax-duel van 2018, kwam dit uitstekend naar voren. Mazraoui was veelal centraal op het middenveld te vinden en Hakim Ziyech dook zowel veel aan de zij- als binnenkant op. De traditioneel lastige opponent had het er maar moeilijk mee en Dick Advocaat omschreef het als volgt. ‘Het is een heel vervelend systeem dat Ajax speelt. De buitenspelers verdwijnen.’ Die verdwijningstruc is een manier gebleken om ver teruggetrokken defensies te slechten. Had Ajax voorheen nog weleens moeite om defensief compacte elftallen stuk te spelen, hedendaags is dat nauwelijks meer het geval. De Amsterdammers scoorden in de eerste helft van het seizoen al zestig Eredivisie-goals. Ter vergelijking werd in het laatste kampioensjaar onder De Boer 69 gescoord in 34 competitiewedstrijden. Daarbovenop werden in Europa drie voorrondes overleefd en nog niet verloren.

Druk zetten in de zone

Natuurlijk verschillen de selecties flink en is er een verschil in kwaliteit, maar het valt op dat Ajax veel beter speelt dan de afgelopen seizoenen. De Ajacieden gaan niet meer alleen uit van eigen kracht, maar passen zich waar nodig aan aan de tegenstander. Dit om niet defensief te denken, maar juist proactief te handelen en de tegenstander optimaal uit te buiten. Een van de dingen die per wedstrijd kan verschillen is waar Ajax druk zet. Voorheen creëerde Ajax een ‘treintje’ tijdens het druk zetten en werd er middels mandekking verdedigt. Onder Ten Hag is zonedekking geïntroduceerd, wat in details per opponent kan verschillen. Deze zonedekking heeft ervoor gezorgd dat de vijfsecondenregel in eren is hersteld en dat Ajax supersterk is in de omschakeling van balverlies naar balbezit. Zelfs Bayern München werd door deze bij vlagen kamikazetactiek teruggedrongen in eigen huis en de Johan Cruijff Arena.

Heeft de tegenstander de bal, zet Ajax doorgaans hoog druk. De spelers wachten tot de bal naar de zijkant gepasst wordt of een risicovolle pass of aanname plaatsvindt en zet dan vol druk. Moet Ajax dieper bij zijn eigen zestien verdedigen, heeft de ploeg het vermogen om de tegenstander naar de zijkant de duwen en de mogelijkheden en kansen van de opponenten te minimaliseren. Doordat de Ajacieden de defensieve zones afzonderlijk goed afdekken komen tegenstanders nauwelijks bij de Ajax-goal en als het dan toch gebeurt, is André Onana een sta-in-de-weg gebleken. 

Total Football 2.0: Ajax & Erik ten Hag

Op naar 2019 

Ajax is in zijn totaliteit misschien wel het sterkst tijdens deze eeuw. De ploeg bezit transferwaarde, talent, ervaring, maar bovenal kwaliteit. Dit komt door de individuele spelers, maar ook door Ten Hag, die zich ietwat aanpaste aan zijn selectie en de spelersgroep tactische handvatten heeft aangereikt waardoor de individuen afzonderlijk en als team kunnen excelleren. Defensief staat het zowel bij hoge druk als een laag blok als een huis en in de opbouw is Ajax aantrekkelijk en functioneel. Niet de verdedigers zijn de spelers die het spel (moeten) maken, de middenvelders en creatievelingen komen offensief het meest in het stuk voor. Zo heeft Ajax geen Lionel Messi meer nodig tegen ploegen die zich ver terugtrekken op eigen helft, maar enkel de focus, concentratie en branie om de wedstrijd serieus te benaderen en kwaliteit te leveren. 

Verbeteren de standaardsituaties, de laatste passes (voorzetten) en afronding in de eindfase, dan is Ajax een nóg sterker elftal. Ten Hag heeft, net als bij zijn vorige clubs, de tijd gekregen en het ongelijk van de negatieve bühne bewezen. Het is interessant om te zien hoe Ajax zich verder ontwikkelt, zeker als de komende zomer diverse sterkhouders vertrekken. Bij FC Utrecht heeft Ten Hag als technisch manager laten zien ook achter de schermen aan een team te kunnen bouwen en aan Ajax, Marc Overmars, de scouting en alle anderen betrokkenen de taak hetzelfde te doen. Op naar een goed 2019 met meer tactische foefjes, topprestaties en zilverwerk. 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WillyBrokamp
Nu al benieuwd hoe ETH straks feyenoord, Real Madrid en psv gaat aanpakken...
1 0
ETM
Goede analyse en in grote lijnen aannemelijk. Succes is qua verhouding materiaal en tactiek altijd niet eenvoudig te duiden. Maar ik ben er redelijk van overtuigd dat Ten Hag een speelwijze heeft ingevoerd die uitstekend past bij de selectie.
Persoonlijk vind ik dat je 16/17 iets te kort doet, door er toch min of meer overheen te stappen. Voor mij staat dat seizoen niet geheel los van het huidige, even als dat vorig rampseizoen ook niet los staat van het huidige. Maar ik snap het wel. De analyse wordt te complex als je alles meeneemt.
Voor mij is de grootste kracht van het huidige Ajax de wijze waarop het onder druk uit voetballen kan. Ik heb verder weinig aan te merken op het functioneren van Ten Hag. Als het spel structureel dusdanig goed is en je blijft dusdanig overeind tegen topploegen als Bayern en Benfica dan verdiend ook de trainer alle lof. Mijn vertrouwen in Ten Hag is daarbij alleen maar groeiende.

Het enige vlekje is die pot tegen PSV (ik noem bewust Heracles niet), maar die is inmiddels lang geleden gespeeld. Echter voor mij was niet de crux het falen van de verdediging bij ontbreken De Ligt of het opstellen van Frenkie centraal. Het is namelijk mijn overtuiging dat Ajax die wedstrijd vooral mentaal verloren heeft. De opstelling ansich was voor mij niet heel problematisch. Ging van eigen kracht uit. Eiting was op dat moment een speler die gebracht werd en het goed deed, maar zakte juist die pot helemaal door het ijs. De doelpunten van PSV waren een gevolg van een aanschakeling van fouten, en Ajax voetbalde tegen zichzelf. Mijn punt van kritiek is dat Ajax die wedstrijd onderschat heeft en ik vond dat Ten Hag had moeten ingrijpen tijdens de wedstrijd.
Maar vervolgens heeft Ajax (Ten Hag) die nederlaag flink weggespoeld met een bijster overtuigend Ajax in Europa en nationaal.

Mbt tot de basisopstelling heb ik alleen echt bedenkingen bij de keuze van Vd Beek boven Neres. Maar Erik zal ook zaken zien die ik niet kan zien, en bovendien je hebt ieder seizoen wel tenminste bedenkingen bij 1 of 2 keuzes van de trainer. Als het spel verder dusdanig deugt dan vind ik dat je daar ook niet te moeilijk over moet doen ;)

Anyway, kan haast niet wachten op het vervolg!
4 0
Adios
even off topic: weet iemand waar de Old Firm te zien is morgen?
0 0
AjaxRobEnschede
Volgens onze VD is het niet TH maar AS (geholpen door AW en RW) die alles bedenkt en voor de teamspirit, conditie etc. zorgt. TH wordt zwaar overschat dus....
Zon eikel die VD noemde hem eerder een NSB-er, schijnt niet te mogen maar heb echt een tering hekel aan die eikel
3 0
Redrum
Ik gok dat TH niet is ingegaan op de avances van VD en dat VD in samenwerking met MV er nu een missie van heeft gemaakt om TH zwart te maken uit pure frustratie en nichterigheid. Gelukkig weten wij beter en wat de rest van Nederland denkt kan me echt geen ene mallemoer interesseren.
1 0
Ajax#1900
Ah het gaat om Verweij en Driessen. Kom ik nu achter. hahaha.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Mooie uiteenzetting, Sjors!

Naar mijn mening wordt het ook interessant wat er gaat gebeuren als Ziyech/Onana/De Ligt/De Jong volgend seizoen vertrokken zijn.

Tot die tijd maar even genieten van een heerlijk spelend Ajax, met hopelijk in mei ook één of meerdere prijzen natuurlijk.
3 0
heesch
Ff off-topic

Hoeveel geven jullie uit aan kleding per jaar? Ik denk ik wel 2k ofzo Haha
0 -2
Labrador
Ga mastruberen ofzo
1 0
Dolberg25
Fijne schoolvakantie nog, Heesch!
0 0
Ajax#1900
Haha jij hebt niks te doen in de vakantie? Kleding valt moeilijk te vergelijken natuurlijk. Een beetje pak is al een 1k, dus dat ga je daar gauw overheen.
0 0
Labrador
In mei brengen we dit stukje nog een keer uit maar dan met een extra hoofdstuk: Ajax op stoom na de winterstop. Eind maart wordt PSV definitief op afstand gezet door een ontketend Ajax.
3 0
TusanDadic
Ik ben onder de indruk van zijn voetbalvisie en de uitvoering daarvan. Jongetjes zijn mannen geworden en het voetbal is veelal een genot om naar te kijken. Het enige waar ik wel met regelmaat over val, is zijn wisselbeleid. Laat wisselen vind ik niet eens zo erg, maar de keuzes over wie hij er in brengt kan ik niet altijd plaatsen. Daar ligt in mijn optiek nog wel wat ruimte voor verbetering. Al met al een fijne seizoenshelft achter de rug en ik denk dat wij in 2019 de dubbel pakken. Op een mooi en sportief succesvol jaar!
3 0
Web
Ten Hag is het beste wat Ajax kon krijgen
Het heeft even geduurd ( was bij Utrecht ook het geval )
Maar nu heb je wat.
Top trainer, met modern dynamisch voetbal.
Ik heb nog nooit zo rustig naar Ajax kunnen kijken ( sinds 1995 )
Je weet dat het goed komt. De rust die in het team zit
Altijd een goede rest verdediging wat niet ten koste gaat van goed voetbal.
Ik kan mij een moment herringeren thuis tegen Bayern, stonden ze met zeven man voor de bal. Dat gebeurt zelden of nooit onder Ten Hag
Een foute inschatting uit tegen PSV om met Blind en Frenkie in het centrum te beginnen.
Thuis tegen Heracles had je gewoon moeten winnen, ook met dat team, totale offday toen.
Dat er nog AS mensen zijn die niet overtuigd zijn?
Ten Hag heeft het team niet goed staan enz
Dan zou ik eens bij mij zelf te rade gaan?
5 -2
Ajax#1900
Ben in met je eens. Dat elftal tegen Heracles had echt ten alle tijde moeten winnen. Gewoon onderschatting van onze jongens.
2 0
FlyingDutchMan
Dat vind ik het grootste compliment aan Ten Hag, dat je nu met een gerust hart geduldig naar Ajax kan kijken, omdat je weet dat het goed komt.
2 -1
3*stars*3
Bij Utrecht maakte hij al indruk maar dat was een andere manier van voetballen.
Hij riep destijds ook dat buitenspelers gedateerd zijn.
Hij heeft bij Ajax wel manier gevonden om iedereen tevreden te houden.
Spelers, fans en dat met resultaat en leuk voetbal.

En je hebt gelijk, heb vaak wel gevoel dat het goed komt, tijdens wedstrijden.
Had alleen na die 1-2 in Utrecht wel een billenknijpmoment maar de jongens bleven volwassen overeind.
Zoiets maakt tegenstanders ook moedeloos.

Heb vaak wel mijn bedenkingen bij zijn wissels.
Sommige potjes wisselt hij bijv 1x en bij een 0-3 voorsprong, Wöber inbrengen in Breda sloeg ook helemaal nergens op.
Maar ik ben tevreden met het huidige Ajax en heb gevoel dat het zelfs nog beter kan.
5 0
Web
Zijn wissels heb je gelijk in.
Niet altijd te begrijpen
Maar bedoel je bv ook, De Wit in de CL?
Dit deed hij alleen om dat Ajax de druk er niet op kon houden, dat vond ik geen verkeerde wissel
2 0
3*stars*3
De Wit was volgens mij in München en op dat moment dacht ik ook wtf hoor maar achteraf gaf hij tekst en uitleg daarover.

Nee, heb het echt over wisselbeleid in sommige duels waarin hij te weinig wisselt of spelers erin lijkt te Bremen om tijd te rekken (bij een comfortabele voorsprong) maar verder heb ik weinig te zeiken op hem hoor.
Ook respect voor manier waarop hij en zijn staf, Ajax ready hadden voor de CL kwalificaties.
En dan te bedenken dat aankopen later instroomden, Frenkie en Dolberg nog niet fit en aantal jongens met korte vakantie na WK.
Dat blijft voor mij hoogtepunt van het seizoen en ook manier waarop Ajax o zo rustig overeind bleef in Kiev
2 0
ambtenaar
Hoe kan je na Keizer in godsnaam met een ten Hag aan komen zetten ..... dacht ik.
Heeft het gewoon geweldig gedaan, heef al mijn twijfels dit seizoen doen verdwijnen.
4 -1
DeMeervanweleer
Leuke analyse, goed dat iemand eens iets anders probeert in tegenstelling tot 95% van de coaches.
Hij is daarmee, onmiskenbaar naast de pure kwaliteit van de selectie, ook een van de factoren van het succes.
Dat hij soms wat als een voetbalnerd overkomt is hem vergeven, ik denk dat hij socialer is dan men denkt.
4 0
Hagmag
Ten Hagmag blijven.
Ten Hagmag trots zijn op wat hij nu heeft bereikt.
Ten Hagmag terugzien op een goede 1e seizoenhelft 2018-2019. (muv Heracles thuis)
Ten Hagmag zeggen dat hij Ajax-1 steeds maar weer op scherp weet te zetten.
Ten Hagmag blij zijn, dat Blind en Tadic zijn gehaald en dat Ziyech, de Jong en de Ligt zijn gebleven.
Ten HagMOET de schaal weer terug brengen naar Amsterdam.
1 -10
Radikaal
Als ie Real verslaat vergeef ik m veel hoor.
0 0
3*stars*3
Kan je 1 ding beloven?
In 2019 kappen met dat kinderachtige Hagmag gedoe???

Verder wel met jouw reactie eens.
8 -1
Ajax#1900
Amen
1 0
insectenverdelg
zullen we doen 3*stars*3man
0 0
Marcw1972
Ajax werd toch niet uitgeschakeld door Jablonec?
1 0
Sunny
Elk voordeel heb z'n nadeel ....
Dus als TH zijn indrukwekkende prestatie weet te verbeteren wordt het nog lastig om hem in A'dam te houden want het grote geld ...
1 -2
Kikke
Laat hem maar weg gaan, niet tijdens het seizoen, maar heb veel liever een capabele hoofdtrainer... dan de assistentes en de spelers die bepalen... dat is ook goed, dat die inbreng hebben.. maar nog beter als de hoofdtrainer dat doet... ik ben echt niet het eerste half jaar vergeten... en iedereen die nu Ten Hag fan is, kijken niet echt verder dan zijn neus lang is.. ze hebben een formule gevonden, godzij dank dat er inbreng is van de spelers.. en dat werkt gelukkig...
0 0
Joseph
Ik vraag me af hoe er naar hem gekeken wordt in het buitenland, de focus ligt voor mijn gevoel wel erg veel op de individuele spelers. In de Eredivisie hoef je niet briljant te zijn om met deze selectie te excelleren (van Bommel staat zelfs hoger en versloeg Ajax met 3-0) en zijn prestaties tegen sterkere ploegen springen er nog niet uit.
Voor TH zal er pas wat veranderen als hij PSV verslaat en hij van Real weet te winnen.
0 -2
Kikke
Nee Ten Hag heeft zich wat mij betreft pas bewezen als hij met een andere ploeg hetzelfde bereikt.. nu leunt hij gewoon op de spelers kwaliteiten, die geweldige trainers hebben gehad... ik heb nog niks van Ten Hag zelf gezien...
0 0
Causio
Ben altijd gecharmeerd geweest van zijn academische benadering: de man is een denker en zonder denken geen doen.
5 -1
Ferd
Ik ben vorig seizoen heel kritisch geweest, en ik blijf ook zeker achter de kritiek van toen staan omdat het toen bagger was, maar na het eerste half jaar van dit seizoen ben ik om. Ten Hag is een topper, er zijn nog maar kleine puntjes van kritiek maar die vallen weg bij de ontwikkeling die Ajax onder zijn hoede doormaakt. Chapeau.
4 -1
BrandjeXL
Hoe kan je nou vorig seizoen kritisch zijn geweest terwijl er zelden tot nooit een trainer is, bij welke club dan ook, die instapt meteen het team naar zijn hand zet. Zelfs met Guardiola bij de club die iedereen kan kopen duurde dat een tijdje. TH mag je op dit seizoen afrekenen vind ik. Maar het ergste vond ik nog dat hij belachelijk werd gemaakt om dingen die niks met zijn capaciteiten te maken hadden maar om zijn accent en manier van praten. FdB stond ook altijd maar te hakkelen voor de camera. Bosz was daarentegen een genot voor de camera.
3 -1
Afstandsschot
Lezen we mee, Valentijn Driessen?
6 -1
insectenverdelg
ja maar je vergeet dat Ziyech Tadic niet kan luchten, en steeds te kakken wordt gezet door ten Hag. Overmars continu ingrijpt en Tadic eigenlijk de opstelling maakt. door de resultaten wordt hij nu getolereerd, maar ten Hag heeft totaal geen respect van de Telegraaf..... eh selectie. Overigens leest Valentijn niet mee. Die is al weken aan t bidden dat Frenkie alsjeblieft kiest voor PSG. Anders staat hij wel een beetje in zn hemd....
4 0
Kikke
Tja en dat gevoel straalde er wel van af.. iedereen die nu weg loopt met Ten Hag kijkt echt niet verder dan zijn neus lang is...
0 0