De Jong: 'Beetje stemming alsof ik al weg ben'

BVeenstra, 22-12-2018 om 09:30, 14720 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen nog speler van Ajax is. In gesprek met de NOS blikt hij terug op het afgelopen kalenderjaar en uiteraard worden de geruchten omtrent zijn persoon besproken. Die geruchten nemen de laatste tijd bovendien alleen maar toe.

'Geruchten zijn gewoon heel hevig op dit moment. Ze blijven maar schrijven', zegt de middenvelder van Ajax, die merkt dat er heel veel over hem wordt gesproken. 'In het buitenland is het erg veel momenteel. Ik heb er geen probleem mee. Ik denk dat het wel zo zal blijven totdat het op een gegeven moment bekend is waar ik naartoe ga of als het duidelijk is dat ik nog een jaar bij Ajax blijf.'

De Jong heeft het gezegd: hij sluit een langer verblijf bij Ajax na het lopende seizoen niet uit. 'Ik heb het gevoel dat de stemming nu een beetje is alsof ik al weg ben en het alleen nog afwachten is welke club het wordt. Maar dat is zeker niet zo. Stel dat ik vertrek, dan denk ik dat het heel belangrijk is wat voor een soort club ik kies. En wat voor soort voetbal ze spelen. En wat de visie van de trainer is.'

Kiezen voor het geld zal De Jong niet doen, zo zegt hij resoluut. Hij wil bij een club spelen waar hij past in het spel. Een club die wil voetballen, waar hij het vertrouwen krijgt en waar hij gelijk veel minuten kan maken. Over de mogelijke transfersommen - er wordt gesproken over 75 miljoen euro - maakt De Jong zich niet zo druk. 'Ik hoor het en dan denk ik: ja, dat heb ik vaker gehoord. Stel dat ik uiteindelijk zou weggaan, dan zie ik wel hoeveel het wordt.'

Wint Ajax net als in 2017 met 0-1 bij FC Utrecht? Zet in en krijg dertien keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
''Maar hij is zo nuchter en gewoon gebleven''

Ga eens presteren.
1 -1
Remark
Utrecht - Ajax gezien?
1 -1
AgeM
Je hebt eerst de mensenwereld , dan de dierenwereld , dan plantenwereld , dan levenloze gesteenten , maar daar onder zit tot mijn verbazing nog een wereld , de wereld van de domme Frenkiefans . En daar woon jij Remark . alsof men over ijs loopt en daaronder een onderwereld vaag zie bewegen en geluiden hoort maken zodra er feiten over Frenkie bekend worden , Ja dan roer jij je Remark . het is een wereld zonder moraal en waarnemingsvermogen , die gelijk begint te schelden .En die zich bedient van statistieken om alle leugens te bewijzen . Je communiceert als een kalkoen die begint te kakelen als hij schrikt . En pas op , het is straks Kerst !
Heb je echt niets anders te doen jongen ?
Is dit jou levens vervulling ?
0 0
Remark
Wat mijn levensvervulling is, laten we maar even buiten beschouwing, maar aan jou is in elk geval geen groot filosoof verloren gegaan. Overigens is 'levenloze gesteenten' een pleonasme van heb ik jou daar.
1 0
mercurius3
Ja, hij speelde eindelijk weer goed vandaag, voornamelijk de tweede helft. Overall is het dit seizoen opnieuw te wisselvallig. Dan heb je gewoon nog niks te zoeken bij topploegen. Het is De Jong niet geheel te verwijten, het ligt ook aan het enorme ergerlijke gehype van supporters, die gewoon gaan lopen speculeren naar welke club hij moet na 1.5 seizoen wisslevallige prestaties. Te gek voor woorden. Meneer is net uit het ei gestapt, hij speelt voor Ajax, niet voor PSG. Ik heb er geen problemen mee als De Ligt na dit seizoen vertrekt, en ook niet bij zyiech, want die presteren als jaren constant. De Jong niet, is vaak de zwakkere van het elftal. Dan moet je niet continu bezig zijn met andere clubs, maar constant presteren om je strepen te verdienen. Vorig jaar heb ik me al lopen ergeren aan kluivert, en bij de jong is het ook nooit rustig. De ene keer is het drammen over een nieuw contract terwijl ie op de bank zit, en drie maanden later wil ie alweer weg. Ga eerst eens constant presteren en werken aan je mindere punten, en dan mag je babbels hebben in de media, want het wordt hetzelfde verhaal als kluivert: continu babbelen in de media, ene interview na het andere, nu ook in buitenlandse bladen. Het is te gek voor woorden dat Ajax niet ingrijpt en een interviewverbod geeft. Je hoort je op Ajax te focussen en niet constant over Buitenlandse clubs te praten.
1 -1
Remark
't Zit diep hè, stakker. Kun je geen praatgroepje beginnnen met AgeM?
0 -1
AgeM
Zit je al op Franse les ?
0 0
AgeM
Ik gun Frenkie van harte een prachtige transfer naar PSG ! En hij is die 75 miljoen iedere euro waard .
Wat hebben we van hem genoten de afgelopen weken zowel in oranje als in Ajax . Wat domineerde hij in de eredivisie en was hij de grote regisseur op het middenveld .
iedereen maar dan ook iedereen is er van overtuigd dat hij een hele grote is of wordt . En hij is nog maar bijna 22 jaar , piepjong dus . Cruyff zou met groot genoegen naar hem gekeken hebben en hem als zijn voetbalzoon geadopteerd hebben.
Wat deed hij het goed in die prachtige Nations L competitie vooral tegen Frankrijk . Ik zal het nooit vergeten .
En hij is ook zo nuchter en gewoon gebleven , dat lees je iedere keer weer .Hij is voor iedere topploeg een aanwinst en ik hoop dan ook dat het hem lukt om deze winter nog te vertrekken naar dat geweldige PSG !
Ajax doet er goed aan om alvast een goede vervanger aan te trekken (odegaard misschien ?)
Mar wat zal het moeilijk zijn om een vervanger voor hem te vinden . Hij zal een groot gat achterlaten.
En al die Frenkie fans hier kunnen dan meeverhuizen naar de Franse media .
Om hem te ondersteunen .
In t Frans ...
0 -2
Remark
Sarcasme, de laatste strohalm van een wanhopige frustraat.
0 -1
AgeM
Partir c'est mourir un peu !
Zoek t op Remark !
0 0
mercurius3
Het gaat al twee jaar niks anders dan over waar De Jong naartoe gaat. Dit terwijl hij vorig seizoen én dit seizoen gewoon ondermaats en labiel presteert. De Jong wakkert zelf berichten aan op een sneaky wijze omdat ie nooit duidelijkheid verschaft. De jong moet eens wat minder babbelen en wat meer gaan presteren, want hij is voortdurend de zwakste schakel in het elftal, en verdedigend een ramp.

Het is ook niet te begrijpen dat supporters alle begrip hebben voor een vroegtijdig vertrek van een de jong, die bij lange na niet constant presteert, geen heel seizoen fit is geweest en nog heel veel mankementen heeft, maar bij kluivert enorm tekeergingen. Meten met dubbele maten.
1 -2
Sterspeler
Ik vind Dolberg Wober Kristensen/Mazraoui en bij vlagen Schone zeker niet beter dan Frenk.
0 0
mercurius3
Het is gewoon heel matig wat ie laat zien, ook deze wedstrijd weer. Mist zo ontzettend veel: duelkracht, scorend vermogen, omschakeling naar achteren, leiderschap, uitstraling, fysiek. Het is gewoon niet goed genoeg, wat de hype er ook van maakt en hoevaak hij zijn zaakwaarnemers ook de opdracht geeft om een andere club te zoeken. Zijn karakter is ook te sneaky om respect voor op te brengen. Durft geen duidelijkheid te geven, durft niet voor zijn standpunt uit te komen, speelt spelletjes. Het is te ratterig.
0 0
niquedegraaff
Hij is zelf degene die duidelijkheid kan verschaffen. Niemand anders.
0 0
mvdk
Gewoon een nieuw contract voor 5 jaar tekenen en met Ajax een goede afspraak maken. Zo'n contract is zand in de ogen van de media. Er komt bovendien EK aan dus hij moet wel blijven spelen.
1 0
Web
Voor Frenkie is het beter als er duidelijkheid is
Wil hij weg, dan hopelijk snel zekerheid
Blijft hij het zelfde, snel duidelijkheid
Mijn inziens speelt hij daar door iets minder de laatste weken?
Maar zijn interviews blijf ik graag lezen,
0 0
PetrusKeizer
Alweer n mooi interview met Frenkie, die gewoon zichzelf is en blijft en , denk ik, nooit mediatraining gehad heeft. Niet nodig ook. Intelligente jongeman. Prachtig zoals hij de vergelijking met Cruijff naar t land der fabelen verwijst, de manier waarop hij duidelijk maakt dat hij niet aan dat nivo kan tippen en daar naar zijn verwachting ook nooit zal komen. Enorm respect voor de unieke speler Johan Cruijff, en hij heeft ook gelijk met wat hij zegt.
4 0
Bocarra
Beste Frenkie, ben je op dit moment in staat om in een fysiek veel sterkere competitie 2 wekelijks te spelen en de concurrentiestrijd aan te gaan met spelers die dat wel kunnen? Ik denk het nog niet. Je bent nog niet 1 heel seizoen fit geweest.
0 0
Middenweg401
Die jongen zegt echt alleen maar verstandige dingen. Erg fijn te lezen in deze tijden van grootspraak.
En over verstandig gesproken. Ik blijf er bij dat het het beste zou zijn om nog een jaar door te groeien tot de grote man bij Ajax als De Ligt en Ziyech weg zijn. Want hij kan nog veel groeien. Hij is nog wat wisselvallig soms (wat helemaal logisch is gezien zijn aantal wedstrijden op het middenveld). Die dipjes (die vast en zeker nog komen) ontgroeien wil je ook liever hier doen lijkt me. Samen met de verbeterpunten die hij zelf al aan gaf.
1 0
Zuiderling
Ik heb het idee dat het dipje er al is,,Voegt weinig toe de laatste wedstrijden muv zijn goal in Zwolle...
0 0
Chesterson93
Die is geen transfer waard, zeg je?
0 0
Middenweg401
Dat bedoelde ik idd met wisselvallig.
0 0
Joseph
Frenkie kiest voor het voetbal, die zie ik geen gekke dingen doen met geld, die zou voor het geld ook zijn hele carrière bij Ajax kunnen blijven.

Hij weet zelf ook dat er nog veel verbeterpuntjes zijn in zijn spel, hij zal zelf ook wel bedenken dat je daar makkelijker aan werkt in de eredivisie dan in de Premier League. Ik zou het niet vreemd vinden als hij er zelf voor kiest om te blijven. Volgend jaar speelt hij dan voor de 2e keer in de CL, speelt hij de kwalificatie voor het EK en het EK. Genoeg topwedstrijden voor hem, zwaardere competitie kan hem zelfs overbelasten.
2 0
3*stars*3
Een jaartje erbij, why not?
Nog 1 seizoen lekker knallen, met oranje naar het EK en dan voor een mooi bedrag vertrekken.

Hoe nuchter Frenkie ook is.
Denk dat dit toch allemaal een beetje is gaan doorwerken in zijn hoofd hoor.
Vroeger kon je nog zeggen dat je geen kranten leest maar tegenwoordig met alle social media en nieuwssite, krijg je alles mee.
Nieuwe Cruijff, redder van oranje, binnen/buitenlandse media dat over hem blijft schrijven etc.
Winterstop kan hij ff heel goed gebruiken om zijn hoofd te freshen...
1 -1
Joodhannus73
Frenkie nog een jaar..!!! Waarom niet? Hij kan zich hier nog ontwikkelingen en is verzekerd van een basisplaats. Als De Ligt, Ziyech en Onana ook blijven en je koopt goed in dat kan je zomaar eens een gooi doen naar de CL-finale. Geef alle toppers 5 miljoen bonus voor een jaar langer aanblijven. We hebben geld zat. Je koopt die kwaliteit daar niet voor terug. Ga uit van eigen kracht en fuck Barca, Real, Bayern, PSG en Juve! Wij zijn Ajax en behoren in dat rijtje! Niet verkopen!
2 -1
GvanderK
Fijn om zo'n nuchtere gozer in je team te hebben. Blijf nog maar een jaartje hoor, maar als je weg wilt heb ik daar respect voor.
1 0
OKP-AFCA
Je bent ook gewoon weg Frenkie, maar we kunnen onszelf wel voor de gek houden hoor.
0 0
FlyingDutchMan
Tuurlijk, anders moet hij nog een seizoen tegen FlorAnus spelen..
1 0
MankeNelis
De Valentijntjes van deze wereld hebben content nodig. Die schrijven of kopiëren gewillig de meest wilde verhalen.
0 0