Ten Hag legt uit: 'Onana een imposant figuur'

FinnDekker, 20-12-2018 om 00:05, 17953 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Na afloop van Roda JC - Ajax is Erik ten Hag blij met de winst van zijn ploeg. In Kerkrade verliep het duel heel moeizaam, na strafschoppen werd er pas gewonnen. 'Maar het belangrijkste is dat je in de koker zit', aldus de Ajax-trainer in gesprek met FOX Sports.

'Een matige vertoning, maar het gaat om het resultaat. We zijn door', opent Ten Hag. 'Je hoopt op een ander scenario, dat je wint zonder verlenging of strafschoppen. Maar soms lopen dingen zo in het voetbal. Ik moet ook een compliment maken aan de tegenstander.' Aanstaande zondag wacht de clash met FC Utrecht. Toine van Peperstraten vraagt wat beter moet. 'Utrecht is een andere wedstrijd, een andere focus. Maar als het niet op honderd procent gaat, dan werkt het niet.'

'We hebben met te weinig tempo en creativiteit gespeeld. Het goede aanvalsspel van de laatste weken was er niet.' Kasper Dolberg werd om die reden gebracht, zegt Ten Hag. 'We moesten sneller spelen. We wilden nog meer power in de box van de tegenstander.'

Een andere belangrijke wissel was die van André Onana voor Kostas Lamprou aan het einde van de verlenging. 'Als je die mogelijkheid hebt, moet je die benutten. Onana is een imposant figuur. Hij heeft een reputatie. Het doet wat met de tegenstander.' Het pakte goed uit: Onana keerde uiteindelijk een strafschop. Een andere penalty van Roda ging hoog over, waardoor Ajax de serie won.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum<3destad
Wat een k*t wissel, aldus de azijnshowtime beroeps zeikerds. Het kan niet altijd perfect verlopen, lekker boeiend man die beker. Team dat werd opgesteld moest gemakkelijker winnen ja, meer niet. Overal ter wereld zie je grote teams van 3e of 4e divisie clubs verliezen.

Zondag van Utrecht winnen is wat telt en dat was zijn reden om in de beker zo te wisselen, niks mis mee.
2 0
erwtenpeller
Het is triest dat het van een doelman moet komen om van deze tegenstander te winnen,je had je eerste selectie op moeten stellen,na zondag gaat iedereen met vakantie waarom zoveel spelers vrij met nog twee wedstrijden te gaan elke prijs is er een zeker als je al vier jaar geen prijs heb gewonnen.
1 -3
MM1974
zeker weten,gewoon het normale elftal moeten opstellen.
0 -4
GvanderK
Elk nadeel heeft zijn voordeel, nu staan ze weer even met beide benen op de grond.
2 -1
Web
Mag het een keer slecht zijn?
Niemand blij mee, maar dat kan gebeuren, mens eigen
Ze leefde op een wolk
Te makkelijk vorige week, en de loftrompetten
7 0
trainerdv
Gelukkig zit het bij de keepers onderling wel goed. Lamprou kent zijn rol en dit was gewoon een slimme wissel. Overigens vond ik dat ABBA principe minder zenuwslopend dan de oude volgorde
4 0
Habalaski
Ik denk dat ook wel mee speelt dat die gasten gelijk twee keer missen. Dan is de spanning er wel af.
0 0
ZlatanI
Precies, Onana heeft status en ik kan me best voorstellen dat je als penaltynemer net iets minder lekker achter de bal staat. Respect voor Lamprou die Onana direct opzocht na het fluitsignaal om tips te geven. Goede prof die Kostas.
5 0
GvanderK
Heerlijk om zo'n prettig-gestoord figuur in je team te hebben, en nog een geweldige keeper ook. Van mij mag hij nog jaren blijven!
1 0
..::Rootje::..
Moet nog veel leren qua penalties.
Duikt bij de tweede toevallig de goede hoek in, maar bij die laatste twee gaat ie als een wilde naar de hoek. Een geluk dan ook dat die eerste naar een andere zonnestelsel geschoten werd.

Hij moet proberen wat langer te blijven staan. Zoals in de thuiswedstrijd tegen Bayern toen hij tegenover Lewa stond.
0 -9
Gerbrand
Hij is een van de weinige keepers die juist wel heelang blijft staan en juist heel stil staat zonder overdreven armzwaaien waardoor je ook jezelf uit de oncentratie haalt! Het stoppen van die penaltie was een prachtig voorbeeld hoe je een penaltie stopt. Uiterst gefocust op bal en speler ( zijn bewegingen vooral) en uitsluitend hierop reageren. “ Rootje” , jouw “ visie” slaat echt nergens op en is eigenlijk te maf om op te reageren,
0 0
..::Rootje::..
Ten eerste: ik heb het nergens over bewegen met armen.

Ten tweede: als ie echt zo gefocust was als dat jij zegt, waarom dook hij dan twee keer naar de verkeerde hoek?

Ten derde: als het te maf is om te reageren, waarom reageer je dan?

Ten vierde: kijk naar de penalty van Lewandowski. Helemaal geen focus, waardoor Lewandowski makkelijk zijn hoek kan kiezen.
0 -1
henrytimmner
He rootje jij wil hier gewoon negatieve reacties..
Meer niet.
Jij ben gewoon heel ???? Maakt er zelfs iets van leegh....d
4 -1
..::Rootje::..
Nee, hoor. Ik geef gewoon mijn eerlijk en oprechte mening. Heb ik altijd al gedaan.

Ik ben heel trots op dit Ajax. Het enige is dat dit Ajax zoveel beter kan. Alleen laten ze dat helaas niet zien. Dat kan opgelost worden, door de sterkhouders nog een jaar te behouden, maar ben erg bang dat ze na dit seizoen Ajax gaan verlaten, waardoor er weer opnieuw gebouwd kan worden. Dus dan heb je er eigenlijk heel weinig aan gehad.
0 -1
ratje
Sja inderdaad, wat heb je eigenlijk aan goede prestaties, leuk voetbal, financiële vooruitgang en jezelf internationaal opnieuw op de kaart zetten?
0 0
..::Rootje::..
Vertel dan. Wat heb je daaar aan?
Want blijkbaar heb je mijn reactie niet begrepen.
0 0
Nosky
Twee stappen vooruit, een stap terug.
Onderaan de streep ben je dan toch vooruit gegaan.

Eens dat het er volgend jaar waarschijnlijk heel anders uit gaat zien, maar over de hele breedte boeken we echt wel noemenswaardige progressie.
0 0
ratje
Kunnen genieten van de club. Tenminste.. dat heb ik eraan.

Ik begrijp je post overigens wel denk ik en ben het met je eens dat je geen vooruitgang boekt als je ieder jaar je sterkhouders verkoopt. Echter, ik denk dat we blij moeten zijn dat het nu 1 keer gelukt is om de selectie in tact te houden en te verbeteren. Daardoor zullen we minder ver terugvallen dan voorgaande jaren.

Naar mijn idee zal de cyclus dus inderdaad weer opnieuw beginnen, maar nu een niveautje hoger. Mede door een betere financiële positie en meer internationaal aanzien, waarmee hopelijk de gaten die in de selectie ontstaan effectief opgevuld zullen worden.

Kan je je daarin vinden?
0 0
Ajax34
We hadden op het middenveld zeer veel bal verlies met Eiting, waarom word die jongen niet gewisseld voor Sinkgraven?
2 -1
ST
Logisch dat hij met een b-elftal speelde. Klote kunstgrasveld. Je moet er niet aan denken dat Ziyech daarop geblesseerd raakt.
1 -1
Bky
Beste wissel in jaren.
1 0
BobHaarms86
Riedewald voor Poulsen was ook geen beroerde wissel ;)
2 0
ajaxminimax
Dat gezanik over een b team ben ik echt meer dan zat. Ook dit team moest roda eenvoudig verslaan. En als dit was gebeurd had niemand iets gezegd over ten hag en het team. Belangrijkste is we zijn door. Ajax speelt een zeer sterke eerste seizoenshelft, op het eind een slecht duel en we beginnen weer met zeiken. Kom op zeg. Op naar zondag, dan gaat het echt wel anders
3 -2
ETM
Denk dat Erik op een een stevig schouderklopje van Louis Van Gaal kan rekenen..
1 -2
off
Ik hoop niet dat dit plan c was
1 -1
Ajax27
Tja Ten Hag, met beide beentjes weer op de grond. Ga nou gewoon 100% voor die prijs. Liever met je sterkste 11 beginnen, in de rust al met 3-0 voor staan en vervolgens 3 spelers rust geven, dan andersom. Dit is veel zwaarder voor een aantal van je basiself die nu 120 minuten hebben moeten voetballen. Lesson learned...
7 -2
FlyingDutchMan
Het is ook nooit goed wat Erik doet, dus ach ja. Als hij sterkste team opstelde en komend weekend matig speelt, was het weer onverantwoord zeker..
5 0
sjaakahz94
Ten hag spreekt hier gwn de waarheid. Onana straalr echt iets uit in de goal. Lamprou daarentegen.. nee.
0 -1
Joker
Waarom zet ie lamprou dan op goal, als die nikst uitstraalt.
0 -1
Liniaal
Omdat de status en uitstraling van Onana met name een rol speelt in het geval van een penaltyserie. Dat telt dubbel zo sterk wanneer hij er vlak voor de penalty's wordt ingebracht.
0 -1
T.reckveugel
Onana is imposant, Lamprou dus niet?
Net als je met je wijf een slanke dame tegenkomt en zegt dat ze er slank uit ziet. Dat je wijf zegt dus ik ben dik. Krijg je tegenwoordig ook nog 50 eu boete
2 -12
MarcOndertwix
Gast, wat is dit nou weer voor iets hahaha
1 0
Ajacied0591
Zal wel relatieproblemen hebben :p
0 -1
RusselWestbrook
Chapeau, nog net voor het einde van het jaar nog even een topfavoriet voor domste comment van het jaar op AS gooien. Knap. Hoop dat je wint.
10 0
Labrador
Lekker dan. Ik had net de enveloppe klaargelegd voor de uitreiking
1 -1
Ruff Rhythim
O...voor wie was ie dan oorspronkelijk? :P
1 0
NuchtereAjacied
@Labrador: eens, niets aan toe te voegen
@AjaxDaniel: dat denk jij te weten. Dat Onana meer kwaliteit heeft, is duidelijk. Maar ik vind het wel knap dat jij weet wat Lamprou zelf zou weten.Draag jij stiekem een blauwe jurk?
0 -2
Labrador
Gelukkig zijn we door en zijn we ook weer even met beide beentjes op de grond gezet. Niets gaat vanzelf. Op naar Zondag!
17 0