'Keuze van De Jong in komende weken gemaakt'

BartVeenstra, 19-12-2018 om 07:35, 23658 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De kans is behoorlijk aanwezig dat Frenkie de Jong binnen enkele weken de knoop doorhakt wat betreft zijn toekomst. De middenvelder van Ajax staat in de belangstelling van veel Europese topclubs, maar of het ook daadwerkelijk van een transfer komt, is de vraag. 'Bij mij gaat het vooral om één ding: perspectief', zegt De Jong in een groot interview in Voetbal International.

Samen met zijn zaakwaarnemer Ali Dursun sprak De Jong de laatste maanden vaak over de interesse van de buitenlandse topclubs. Dursun zegt: 'Heel simpel: als een club zich meldde en Frenkie sprak het niet aan, dan zetten we er direct al een streep doorheen. Dat is wel zo eerlijk, dan hoef je er van beide kanten ook geen energie aan te verspillen', aldus de spelersagent, waarna De Jong laat weten dat hij af en toe best verbaasd is. 'Al die clubs, serieus, soms voelt dat ook wel een beetje apart, alsof ik in een computerspel zit.'

De Jong wil een goede keuze maken betreffende zijn toekomst, maar weet ook dat je eigenlijk pas achteraf kunt beoordelen of een keuze de juiste is geweest. 'En sowieso zijn meerdere opties heel goed, maar je kan er maar eentje kiezen. Bij mij gaat het vooral om één ding: perspectief. Een club die echt het voetbal speelt dat bij me past, aanvallen en domineren, en waar ik wekelijks aan spelen kan toekomen.'

Op dit moment is er met geen enkele club een akkoord, zo laten beide heren weten. 'Als ik het nu had geweten, zou ik het ook zeggen. Maar eerlijk, ik moet de keuze nog echt definitief maken. De verhalen over clubs zijn op dit moment nog voorbarig', zegt De Jong, waarna Dursun afsluit dat het mogelijk niet lang duurt voor een keuze wordt gemaakt. 'Ik denk dat de keuze mogelijk in de komende weken wordt gemaakt. Zodat alle aandacht na de winterstop maandenlang volledig op het voetbal kan. Frenkie moet zich daar volledig op kunnen focussen. Hij speelt met Ajax en Oranje nog om zo veel prijzen.'

Op dit moment lijken vooral Paris Saint-Germain, Manchester City, FC Barcelona en Bayern München in de markt voor de middenvelder. Eerstgenoemde club zou volgens De Telegraaf zelfs al een bod van 75 miljoen euro hebben gedaan op de Ajacied.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Wat heeft de jong in godsnaam gepresteerd bij Ajax? Ik vind hem dit seizoen verreweg de zwakste schakel in het team. Vorig seizoen ook al een half jaar bleu op een paar wedstrijden in het begin na. Deze jongen laat zich puur en alleen door geld leiden, maar daadwerkelijk een seizoen constant presteren zit er niet in blijkbaar.

En het is te gek voor woorden dat supporters gewoon doodleuk meespeculeren over naar welke club hij het best kan gaan. Jongen heeft nog niks laten zien bij Ajax.
0 -1
markk
Gewoon lekker naar PSG gaan, daar kan hij rekenen op een basisplaats en speelt hij gegarandeerd elk jaar in de Champions League. Daarnaast is de Franse competitie een mooie upgrade t.o.v. de Eredivisie. Wat betreft De Ligt, denk dat hij het beste naar Barcelona kan gaan, daar kunnen ze wel een goede jonge centrale verdediger gebruiken.
2 0
amthree
“Bij mij gaat het vooral om één ding: perspectief. Een club die echt het voetbal speelt dat bij me past, aanvallen en domineren, en waar ik wekelijks aan spelen kan toekomen.” Nou daar speel je al! Dus hoezo weg gaan??
7 0
Schwalbino
Laatste zin moet zijn: Eerstgenoemde club zou volgens De Telegraaf al rond zijn met Ajax en de speler hoewel dit door zowel PSG, Ajax als de speler ontkend wordt.
1 0
SnifferClarke
Het enige wat ECHT belangrijk is voor die jongen, is wekelijks als basisspeler op het veld staan. Veel Zuid-Amerikaanse of Afrikaanse moeten hun families onderhouden met het geld dat ze verdienen. Wie het meest betaalt, kan van hun diensten gebruik maken. Frenkie wil voetballen. Ik zie hem best nog een jaar bij Ajax voetballen om die reden. De grote clubs die hem willen hebben kunnen geen garantie geven dat hij speelt en hij is niet zo goed dat hij meteen een basisplaats bij Barca of Man City af kan dwingen.
2 0
Bocarra
Als je nog geen heel seizoen aaneengesloten fit bij Ajax in de basis hebt gestaan lijkt mij elke keuze voor een buitenlandse competitie veel te vroeg. Indien Ajax in de winterpauze laat zien komend seizoen ook weer een ijzersterk team te hebben dan zou ik nog een seizoen bij Ajax blijven.
1 0
Aspers73
Een club die dominant en aanvallend speelt en waar hij zelf ook altijd in de basis staat. Dat is AJAX!! Lekker blijven knul.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
lijkt mij geheel afhankelijk of bepaalde essentiele spelers aanblijven of ook willen vertrekken , als die spelers weggaan (tadic, de ligt, hakim ziyech) zou ik persoonlijk zelf ook mijn tas klaarzetten.
de kans dat ajax ernstig verzwakt en waardoor zijn spel negatief gaat uitpakken waardoor in de toekomst een mooie club zich gaat melden ligt natuurlijk op de loer.(scenario dolberg)

het zou mooi zijn als al die jongens nog een jaartje aanblijven (wishfull thinking) want dit gezelschap samen met die aankopen kunnen het structureel idioot ver schoppen in europa. denk dat de ploeg beter kan wachten tot eind mei, misschien dat er dan mensen bij gaan tekenen voor een jaar en word er een europacup de hoogte ingehezen(wie weet)

litmanen probeerde in 1995 de ploeg ook bij elkaar te houden, en in juni ging er uiteindelijk maar 1 weg
0 0
Ajaxxxisdebeste
Die zaakwaarnemer verdient alleen bij een transfer, hmm wat zou die Frenkie aanraden...
1 -1
S_020
Perspectief, domineren, aanvallend voetbal, wekelijks spelen.. Frenkie blijft gewoon.
6 0
jollie18
Ik hoop het daar zou hij verstandig aan doen
0 0
Maik
Ja daarom spreekt hij ook vaak met zn manager over interesse van andere clubs.
0 -1
Joseph
Ik zie hem nog niet wekelijks uitblinken in een top competitie, ik heb nu al het idee dat hij wat vermoeider is en dit is de eredivisie. Bij Ajax en Oranje kan hij rustig aan de topwedstrijden wennen, lijkt me voor hem in ieder geval beter, zeker als hij zich aanvallend nog wilt ontwikkelen.
4 0
ddkoning
zou toch lekker zijn als ie zegt. ik blijf nog een jaar
2 0