Ten Hag pareert kritiek: 'Meen je dat nou?'

Ten Hag wil niets weten van een mindere wedstrijd van de kant van Kasper Dolberg. Vanuit de verslaggeving wordt gesproken over een 'dissonant', maar de trainer van Ajax kan zich daar na Ajax - De Graafschap (8-0) niet in vinden.

'Meen je dat nou? Dat vond ik helemaal niet', reageert de oefenmeester verbaasd tegenover de NOS. 'Hij scoort niet, maar het is ook de meest ondankbare taak in zo’n wedstrijd. De ruimtes zijn klein, zeker in zo’n eindfase. Waar ligt dan de ruimte? Zeker niet in de spits.'

Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag werd er gesproken over het eventuele sparen van enkele basiskrachten. Ten Hag zelf wil daar niets van weten. 'We beginnen altijd met ons beste elftal op dat moment. Woensdag waren dat andere, vandaag was dit het beste elftal en dat was destijds (gelijkspel tegen Heracles Almelo in augustus, red.) ook. Overwegingen zoals de Champions League en aan het begin van het seizoen de belastbaarheid neem je ook mee.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaribombari
Ik vond iedereen sterk spelen gisteren.
0 0
Indoorajaxzoon
Spits of niet spitsen maar als je 8-0 wint zegt genoeg, als de media wat kan zoeken zullen ze altijd een stok kunnen vinden om te slaan. Ten Hag ziet de prestatie als team prestatie en daar heb je 11 voor nodig incl. Dolberg (die goals van Dol komen nog wel in die Gol).

1club 1team Ajax 1
2 -1
ajaxdordtt
Hij kan niet praten die Erik maar moet toegeven dat hij toch veel kijk op het spelletje heeft.

In tegenstelling tot de meeste mensen hier. Waarom ligt er veel ruimte bij voorzetten waar Blind en Ziyech van profiteren? Omdat Kasper verderdigers met zich mee trekt. Vervolgens wordt de voorzet achter hem gegeven waar de ruimte ligt. Dit noemen mensen hier slecht positioneren van Dolberg. Dan kan je het beter bij tennis oid houden.
14 -1
SammyR
''Hij kan niet praten'' is ook een beetje overdreven en niet respectvol. Een trainer die niet kan praten zou zijn speelwijze niet zo goed kunnen overbrengen op zijn team.
3 -1
Leviathan
Ik vond Dolberg niet slecht spelen, maar het argument met verdedigers bezig houden komt alleen maar naar voren als iemand weinig rendement heeft. Hij moet gewoon meer gaan scoren en dan doel ik niet op gisteren perse soms zit het er gewoon een wedstrijd niet in.
1 0
ETM
Helemaam juist, het ontbreekt veel mensen aan vermogen om een wedstrijd te analyseren. In een wedstrijd waarin je een totaal elftal voor haar eigen 16 terug dringt zal de spits vaker zonder bal dan met de bal belangrijk zijn. Wel heb je natuurlijk een bepaald type spitsen die specialist zijn in die spelsituaties, en dat is Dolberg niet. Dat Dolberg niet scoorde ansich is een weinig tot niets zeggend gegeven. Je moet dus wat hij wel deed onder de loep nemen. Ik kon vanwege stroomuitvallen alleen de 1ste helft zien, 2de in deeltjes. Ik vond Dolberg aardig spelen.
0 -1
Bky
Bony is de naam.
3 -6
Libero
Bony is langdurig geblesseerd en speelde daarvoor ook al nauwelijks. Die zou misschien wel een jaar nodig hebben om fit en in vorm te geraken.
0 0
Vak430
Wesley is de naam.
3 0
mvdk
Noem ik ook al een tijdje. Hele goede concurrent voor Dolberg na de zomer.
2 0
ajaxdordtt
Ja een mooie gepolijste spits. Een andere optie misschien Andy Carrol?
1 0
NotForSale
Ja een nog statischere spits dan de twee die we nu hebben is echt een goed idee. Past helemaal bij het Ajax systeem...
2 -2
ajaxdordtt
juist
1 -2
Ron75
Vergeet niet dat Kasper spelers naast zich heeft staan (tadic. Zyech, neres) die veel naar binnen knijpen, waardoor hij weinig ballen vanaf de zijkanten krijgt. Niks ten nadele van deze manier van spelen, maar feit is dat een spits grotendeels gevoed moet worden en dat gebeurt in dit systeem niet zo heel veel. Zijn taak is dan om tegenstanders aan zich te binden en dat doet hij gewoon goed.
3 -1
NotForSale
Dit argument kan je net zo goed in het voordeel van Klaas-Jan geven want als iemand uitstekend tot zijn recht komt met voorzetten vanaf de zijkant.
Dat buitenspelers veel naar binnen komen is een algemene trend en dat is lastig voor targetspitsen. Idealiter zetten we een all rounder in de spits a la Suarez die is van alle markten thuis
3 0
EKS
Ja hadden we Milik maar nooit laten gaan.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Echt een ondergewaardeerde spits vind ik.
1 0
TOOL
Zeer zeer matig weer! Dat geweldige meevoetballen dat valt reuze mee. Doet het oké maar het is een spits, dan verwacht ik dat hij veel meer dreiging heeft, dat is totaal niet aan de orde. Als hij de bal krijgt dan is mijn eerste verwachting dat hij hem kwijt gaat raken. Voor een spits van Ajax scoort hij te weinig. Huntelaar maakt veel meer oorlog in de 16 en bij hem voel je in alles de dreiging.
5 -10
GrandMasterFlex
Jij snapt er niks van met je oorlog maken. Combineren, acties en straks ook weer scoren. Woensdag de wedstrijd niet gezien zeker?
6 -1
NotForSale
Veelgehoord argument hier omtrent dolberg vandaag: "hij maakte heel goed ruimte voor anderen".

Kun je net zo goed met een sneeuwruimer in de spits spelen.
2 -9
DonQ
Dat is gewoon een valide argument. Sorry maar je komt aardig dom over nu, zeker met die opmerking over de sneeuwruimer. Beweging zonder bal is een van de belangrijkste en meest onderschatte onderdelen van het spelletje. Zonder dat aspect kom je niet tot goed positiespel of kansen en al helemaal niet tegen een ploeg die op een kluitje staat zoals de graafschap.
5 0
NotForSale
Ruimte maken voor andere spelers is heel belangrijk, dat is dus zeker een valide argument maar blijkbaar is alleen goed ruimte maken voor velen hier al voldoende is om een goede wedstrijd te spelen. Jaren lang zijn we hier bij Ajax super kritisch geweest voor talloze spitsen, maar als Dolberg vandaag slechts 1 aspect van de spitspositie (ruimte maken) goed doet heeft hij goed gespeeld volgens velen hier. Qua aannames, passing, positie voor doel etc. was het gewoon erg matig.
1 -3
CruyffFootball
Een sneeuwruimer kan niet meevoetballen als Dolberg.
8 0
NotForSale
Gelukkig wel.

Het gaat mij vooral om de slechte argumentatie van velen hieronder. Ik vond Dolberg redelijk spelen vandaag, maar hij is/wordt niet de spits waar wij allemaal op hopen. Nieuwe spits erbij in januari.
5 -3
Web
Ok, weer wat geleerd.
1 -1
Bloedgezellig
Na een keeper ook een spits erbij in de winterstop
5 -1
Web
Goede spitsen zijn voor het oprapen
3 -2
Web
Een spits wil scoren, krijgt daar zelfvertrouwen van.
Maar wat Dolberg heel goed deed, was ruimte maken voor zijn medespelers, die ombeurten de ruimte benutten
Ten Hag ziet dat heel goed, en denkt ze lullen maar, zal hij ongetwijfeld met Dolberg doornemen
Ziyech gaf het ook nog aan
11 -4
31xAjax
Wat een wanhopige pogingen hieronder om ons te doen geloven dat Dolberg vandaag een voldoende scoorde....
3 -13
Web
Ach ja als jij niet ziet dat Dolberg heel veel ruimte maakt.
Krijg je dat jij denkt dat een ander wanhopig denkt
Heeft met voetbal inzicht te maken
4 -6
31xAjax
KJH wordt altijd beoordeeld en veroordeeld als hij kansen mist en nooit op de dingen die hij daarnaast wel goed voor en in dienst van het team.

Dolberg raakt vandaag geen knikker en jij en anderen hebben het over het feit dat hij goed ruimte maakt voor anderen. Hij zou ruimte moeten maken voor KJH.
5 -2
Web
Huntelaar werkt enorm hard, doet heel veel goede dingen
Maar is een ander type.
Hij heeft die scherpte niet meer voor de goal, wat zijn wapen was.
Dodelijk in de 16 meter. Logisch zijn leeftijd, maar is nog erg fit, en is nog steeds van waarde, zie hem liever als het niet loopt voor de laatste 20 minuten
3 -1
MK77
Het is toch wel zoet al die (nieuwe) trollen maar het wordt wel steeds moeilijker voor ze om iets te vinden. Hou vol jongens
15 -1
MrIvez
Ben ik de enige die Dolberg heel nuttig in dienst van het team speelt? Hij hoeft niet de goals te maken als je speler hebt zoals Tadic, Neres en Ziyech. Laat hem lekker 2 man bezig houden en de bal vragen een kaats maken waardoor het spel versneld wordt en er ruimte ontstaat voor schiet pogingen die we vandaag hebben gezien.
37 -3
Adam24
Zeker niet, Dolberg speelde zeer aardig vandaag.
8 -1
Tinus
Bij een bal aannemen moest hij het opnemen tegen een verdediger die dacht dat hij aan het judoën was. Voor de goal vond ik dat hij slecht werd bediend als hij in steling kwam. Wat voetbal betreft vind ik het vaak echt genieten met Dolberg voorin. Lekker laten staan, zeker zolang we toch makkelijk winnen.
7 -2
Web
Nee jij bent niet de enige.
Dolberg maakt zoveel ruimte voor zijn mede spelers.
11 -1
Spuit11
Nee man, je bent echt niet de enige. Het wordt wel vermoeiend om die idiote media napraters hier te zien. Alsof er mensen werden gespaard.... ja, bij een 4-0 voorstand, niet meer dan logisch - lijkt mij.
2 -1
JanTa
Dolberg trok continu 2 spelers naar zich toe waardoor anderen konden scoren. Ik gunde hem dat doelpuntje wel.
20 -1
Legion
Dolberg zijn functie vandaag was om de bal uit het net te pakken na elk doelpunt
5 -15
AsensioWillemsen
Vond hem echt goed vandaag. Altijd aanspeelbaar, goede kaatsten op de lopende middenvelders, paar keer knap wegdraaien en vrije trap uitlokken randje zestien. Kreeg alleen weinig echte kansen vandaag, vooral veel voorzetten. En het is geen bovengemiddeld goede kopper
21 -4
DaHool
"Vond hem echt goed vandaag".... Tegen wie speelden we ook weer?!
0 0
Lane 8
Hij reageert gewoon op die interviewer.
0 0
JariHeijden
Eens. Dolberg speelde prima.
9 -3
KKoossiiee
Dolberg was inderdaad ruk vandaag.
5 -20
Kuningast
Vond hem de laatste tijd zinnige dingen zeggen maar hier kraamt hij weer onzin uit. Dolberg was onopvallend. Hij heeft niks bijzonders laten zien. Als je 8-0 wint en je spits scoort niet..

En tegen heracles speelden we niet met het beste elftal want ten hag spaarde een paar spelers.
2 -17
Web
En dat team was normaal sterk genoeg om van Heracles te moeten winnen
En dat was de eerste wedtrijd van de competitie.
Wat heeft dit team een progressie gemaakt.
Ajax heeft niet alleen goede spelers, maar ook een goede trainer/ coach.
2 0
Spuit11
Wie spaarde ten Hag dan?
1 -3
Koekepeer
Moet je die opstelling nog maar eens bekijken. Je doet je naam eer aan!
0 -1
Spuit11
Lekker makkelijk scoren of niet? Ook al zo een naprater.

Mijn vraag is niet meer dan redelijk, want ik vind de opstelling helemaal niet ondermaats. Onana 'gewoon' in het doel. Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico. Ook geen andere speler.
Schöne en De Jong. Ook basisspelers.
Ziyech, Tadic, van de Beek. Ook alledrie basis spelers.
En dan Dolberg, ook een basisspeler. Geen één vervanger. Ja, je kan Neres opstellen vanaf het begin, maar welke 'mindere' speler zal jij er dan vanaf hebben gehaald?

Ik vind dat kuningast heel simpel de media napraat zonder zelf na te denken. Wie werd er dan gespaard?
En dan jij met je mooie naam, dag meneer koekepeer.
3 -1
Raikkonen94
Die Arno kan het beter bij tafeltennissen houden. Als Dolberg nou een paar 100% kansen verprutst is het een ander verhaal maar die ruimte om van afstand te schieten of op de vleugels ontstaat juist omdat alles rondom Dolberg is opgehoopt in de 16. Huntelaar had het echt niet beter gedaan.
15 -3
AsensioWillemsen
Dolberg creërde bij een paar goal ook juist de ruimte om te schieten door zijn man weg te trekken met een loopactie
6 -3
Raikkonen94
Precies, maar Arno en wat mensen hier die kijken alleen op Teletekst volgens mij.
1 -1
Spuit11
Om dat te zien, en dat wisten wij al stiekem, is te hoog gegrepen voor Arno.
0 -1
edwin3009
Nou ik ben het er wel mee eens dat dolberg weer niet goed was,geef mij de hunt maar
5 -6
Rentokill
Tsja... ook journalisten willen makkelijk scoren he
1 -1
Eastwood
De journalisten/analisten proberen een pispaal te vinden. Niets van aantrekken. Dolberg komt van ver, maar gaat die mensen de mond nog wel snoeren.
9 -1
Illegaal
Hij begint altijd met de beste elf van dat moment zegt hij.

Hij is de wedstrijd tegen Heracles schijnbaar vergeten
2 -6
mickey2602
Lezen,staat in de tekst. Hij noemt Heracles wel.
3 0
Ajax#1900
Toch wel triest dat bijna alle analisten en journalisten er zo weinig kijk op hebben dat ze dit soort dingen roepen. Perez is vaak wel goed.
2 -1