Ten Hag: 'Werken hard aan perfectionering'

SJvanveen, 16-12-2018 om 17:07, 8517 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag was uiterst content met de 8-0 overwinning van zijn ploeg op De Graafschap zondagmiddag. Ajax scoorde erop los, toonde inzet en spelplezier en werkte zo aan het doelsaldo. Tegenover FOX Sports was hij blij met het team en de afzonderlijke individuen die op het scorebord verschenen. 

'Wij hebben de wedstrijd gemaakt. Hoe zij (mijn spelers, red.) de speelwijze hebben uitgevoerd. We hebben veel gecreëerd en ik heb geweldige aanvallen en individuele uitblinkers gezien. Daley Blind bijvoorbeeld, maar we hadden er nog meer die weergaloos goed hebben gespeeld', aldus Ten Hag, die uitlegt waarom Ajax zoveel diversiteit heeft in zijn doelpuntenmakers. 'Wij verdedigen met iedereen en vallen aan met iedereen middels variabel aanvalsspel. We werken hard aan de perfectionering van onze speelwijze.' 

'Het mag nog gekker worden', vervolgt Ten Hag, die doelt op het scoreverloop. 'Dat betekent alleen maar dat wij verrassend en onvoorspelbaar zijn. Het is niet makkelijk om tegen een conditioneel goede ploeg die compact staat, zo te spelen. De eerste goal, daar kan ik echt van genieten', besluit de Ajax-trainer, die op de persconferentie na afloop ook nog inging op een vraag van een Spaanse journalist over Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. 'Ik hoop dat ze bij Ajax blijven. Je ziet dat ze zich goed ontwikkelen en ze hebben veel talent. We weten dat er interesse is van de absolute top in Europa.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Het spelen met 10 spelers bij de aftrap is verboden als er voldoende spelers zijn.
Door de Jong op te stellen op een plaats waar hij geen kwaad kan speelt Ajax in feite steeds met 10 man .
Daardoor krijgen andere spelers maximaal rendement en inzet omdat zij die ene man minder moeten compenseren .
Zo hou je de zaak superscherp !
Ik zou zeggen " De Jong ga zo door !"
Briljante tactische vondst van Ten Hag !
0 0
Indoorajaxzoon
Zo leuk dit,

Dat je net vanuit Parijs naar Amsterdam in de Vliegtuig een Armeense Bayern Munchen fan (ex Michael Balack fan, sinds dien Bm fan) spreekt over de wedstrijd die hij in de Arena heeft gezien. Het was een genot om te horen hoe hij over Ajax sprak en was onderweg naar Amsterdam Centrum.

En dat hij vanuit LA naar Parijs was afgevlogen maar Amsterdam en vooral het voetbal spel meer bewondering had dan Basketbal,basebal of American Footbal!

Ik heb Ajax (indevormvanketting) altijd bij me en ja ze mogen wereldwijd weten hoe trots ik ben in ons mooie Amsterdam geboren te zijn! Door Ajax altijd overal bij me te hebben en trots te zijn dat wij de club uit Amsterdam zijn die al meerdere malen de wereld verbaasd heeft! En ja Ten Hag verdient eerbied en respect voor het nu al terugbrengen van het mooiste en herkenbare Ajax systeem!

Zoveel jaren zonder prijzen ik hoop en bid dat Ten Hag het gaat doen, maak ons aller Ajax aub Kampioen!

1club 1team 1liefde Ajax1
2 0
AgeM
Met Donny heb je een nieuwe moderne Johan Neeskens in huis !!
0 0
ajaxminimax
Bijna een jaar geleden stond het hier op zijn kop. Keizer werd ontslagen en zal worden opgevolgd door Ten Hag... Ten Hag werd direct al verketterd. Het eerste halfjaar onder hem werd ook nog eens een martelgang. Maar nu december 2018 is ten hag een held en een geweldige trainer, wat kan het ook verkeren. De kritiek was dan ook terecht, maar een goede trainer leert van zijn fouten en van kritiek en dat doet Ten Hag ook echt. Ajax is weer Ajax, dat durf ik nu wel te zeggen en beloon het in 2019 alsjeblieft met de schaal! Het is weer een feest om naar Ajax te kijken
4 -1
ST
Wat is de toegevoegde waarde van “(mijn spelers, red.)”. De enige reden waarom de schrijver van dit artikel dit erin zet is om te laten zien dat hij zo taalvaardig is. Voegt geen reet toe aan het artikel, zeker niet op een Ajax fansite die het allang begrijpt.
2 0
Rolleman
HELD !
4 -1
3*stars*3
Vooral mooi om weer eens gretigheid te zien bij de spelers en besef dat doelsaldo ook mee kan gaan tellen.
En ook mooi dat alle basisklanten, dit seizoen een goal scoort.
Zegt genoeg over kracht van dit team.
4 0
PetrusKeizer
gretigheid. bah. modewoordje.
0 -4
ajacied93
Vandaag, weliswaar tegen de lamme en de blinde, ouderwets totaal voetbal gezien. Verdedigers die aanvallen en aanvallers die meeverdedigen/ballen onderscheppen. Echt genoten!
8 0
Web
Wat doet het Ten Hag geweldig, natuurlijk hij heeft goede spelers .
Maar Ajax heeft niet alleen goede spelers.
Ajax heeft ook een geweldige trainer
Met gemak zal iedereen toch wel eens overtuigd zijn?
7 -3
Ajax#1900
ik denk dat alle niet-trollen het ook wel mee je eens zijn hoor.
2 0