O19 en O17 verslaan Vitesse met minimaal verschil

BartVeenstra, 15-12-2018 om 16:10, 24217 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 15 december. De jeugdteams werkten de laatste competitieduels voor de winterstop af. Ajax O19 won uit bij Vitesse, terwijl Ajax O17 thuis tegen de Arnhemmers drie punten pakte. Ajax O16 won op bezoek bij FC Volendam en Ajax O15 morste twee punten uit bij FC Utrecht O15.

FT | Vitesse O19 - Ajax O19 (3-4)

Ajax O19 heeft op bezoek bij Vitesse O19 een doelpuntrijke zege geboekt. De jonge Amsterdammers scoorden er op los, er werden vier treffers gemaakt, maar kregen er ook drie tegen.

Al na vijf minuten was het raak voor de ploeg van trainer John Heitinga. Ajax zette hoog druk, waardoor Quinten Timber alleen op het doel af kon. De middenvelder punterde keurig binnen. Vitesse liet zich ondertussen ook enkele keren zien, waarbij Ajax doelman Daan Reiziger enkele keren mocht bedanken dat er nog geen treffer werd geïncasseerd. Ajax kwam er zowaar weer een keer uit, waarna Sontje Hansen alleen voor de keeper de hoek voor het uitkiezen had. Toch werd het nog voor rust 1-2. Ajax leek wat meer controle over de wedstrijd te krijgen, maar plots was Vitesse erdoor, waarna de aansluitingstreffer gemaakt werd. Tot het rustsignaal wankelde Ajax, maar had het geluk dat Vitesse te zelfzuchtig was in de afwerking. 

Na rust creërde Ajax direct een grote kans. Op aangeven van Quinten Timber had Brian Brobbey kunnen scoren, maar zijn inzet ging over. Vlak erna was het wel raak, en hoe! Na enkele heerlijke steekballetjes en hakjes was het Kenneth Taylor die kon afronden. Heel lang kon Ajax niet genieten van de ruime marge. Nordin Musampa liet zijn tegenstander naar binnen draaien, waarna de bal in het doel werd geschoten: 2-3.

Voormalig Ajacied Richonell Margaret had vervolgens de 3-3 kunnen maken, maar Reiziger wist knap te redden. Aan de andere kant kreeg Ajax ook kansen op de 2-4, maar duurde het lang voordat 'ie viel. Zo misten Brobbey en Hansen prima kansen. Uiteindelijk scoorde Brobbey, op aangeven van Taylor, alsnog. Met 2-4 leek er geen vuiltje in de lucht, al werd het toch nog een klein beetje spannend toen Vitesse vrijwel direct de 3-4 kon maken. Uiteindelijk hield Ajax stand, won het met 3-4 en eindigde het de najaarscompetitie als eerste. Na de winterstop volgt de zogeheten kampioenencompetitie.

Maak kans op een gesigneerd shirt bij iedere bestelling in de Ajaxshop!

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; J. Timber, Van Gelderen, Llansana, Musampa; Q. Timber, Abid (Aberkane 82'), Taylor; Hansen, Brobbey, Schön (Sint 66').

Wissels Ajax O19:

Gorski, Aberkane, King, Douglas, Sint, Dostanic.

Doelpunten:

0-1 Quinten Timber (5')
0-2 Sontje Hansen (12')
1-2 Vitesse (23')
1-3 Kenneth Taylor (57')
2-3 Vitesse (59')
2-4 Brian Brobbey (90')
3-4 Vitesse (90')

FT | Ajax O17 - Vitesse O17 (3-2)

Ajax O17 heeft in een enerverend duel ternauwernood afgerekend met Vitesse O17. De leeftijdsgenoten uit Arnhem stonden voorafgaand aan het duel een punt boven Ajax, maar dankzij een late treffer van Naci Ünüvar passeren de Amsterdammers Vitesse en mogen zij zich de nieuwe koploper van de competitie noemen.

Ondanks dat Ajax in de openingsfase, voornamelijk via Dillon Hoogewerf, diverse kansen kreeg, was het Vitesse O17 dat op voorsprong kwam. Een vrije trap werd door Simon van Duivenbooden gepromoveerd tot treffer en dompelde de Ajacieden in rouw. Vlak voor de rust werd het perspectief nog beroerder voor de Amsterdamse talenten. Uit een hoekschop zorgde Melano Thier namelijk voor de 0-2.

Na de rust bleek Vitesse-doelman Froeling aanvankelijk de grote sta-in-de-weg. Met enkele goede reddingen hield hij zijn doel aan het begin van de tweede helft schoon, maar bij de aansluitingstreffer van Ajax zag hij er niet goed uit. De ingevallen Max de Waal bracht de spanning terug in de wedstrijd en tekende vanaf de rand van het zestienmetergebied voor de 1-2. Hij was ook de man die Ajax amper tien minuten later op gelijke hoogte bracht. Ünüvar bediende De Waal met een fijne steekbal, waarna de invaller om de keeper heenging en de bal in het lege doel schoof. De ploeg van trainer Dave Vos liet het echter niet bij deze gelijkmaker zitten en in een enerverende slotfase pakte de ploeg de zo vurig gewenste zege. Ünüvar kopte in eerste instantie nog op de lat, maar zijn eigen rebound bleek vervolgens een prooi voor de captain van Ajax O17 en zo bezorgde hij zijn ploeg op de valreep de overwinning. Door deze zege gaat Ajax over Vitesse heen en sluit het de najaarscompetitie als koploper af.

Opstelling Ajax O17:

Raatsie; Bonnah, Rensch, Aksit, Salah-Eddine; Warmerdam (Pynadath 72'), Regeer, Beelen (De Waal 53'); Pinas (Zamani 53'), Hoogewerf, Ünüvar.

Doelpunten:

0-1 Simon van Duivenbooden (25')
0-2 Melano Thier (38')
1-2 Max de Waal (59')
2-2 Max de Waal (68')
3-2 Naci Ünüvar (80')

Overige duels:

FT | FC Volendam O16 - Ajax O16 (1-3)Opstelling Ajax O16:

Dijkstra; Oostwoud, Dakriet, Driksen, El Morabet; Brandes, Baas, Yah; Sarfo, Bobson, Karahasanovic.

Wissels Ajax O16:

Quaedvlieg, Achemlal, Reuvers.

Doelpunten:

0-1 Julius Dirksen (48')
0-2 Divaio Bobson (55')
0-3 Raphaël Sarfo (70')
1-3 Milijano Anastatia (74')

FT | FC Utrecht O15 - Ajax O15 (1-1)

 

Opstelling Ajax O15:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

0-1 Julian Rijkhoff (38')
1-1 FC Utrecht (70')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Ik zou Max de Waal een stuk of 10 wedstrijden achter elkaar in de spits willen zien. Gewoon kijken of er daar mogelijkheden voor hem zijn. Hij heeft de lengte en functionele techniek daarvoor denk ik. Pinas heeft het gewoon heel lastig. Hij kan eigenlijk niet mee.
3 0
FlyingDutchMan
Sterke dag van de Ajax jeugd, maar begrijp ik goed dat dit al het laatste jeugdweekend was qua wedstrijden voor de winterstop?
0 0
Wout1988
Alleen Jong en het eerste moet nog een week
0 0
trodat4030
Jup, voor zover ik weet spelen ze eind januari pas weer. Iig o15 en ouder.
1 0
Ozymandias
De Waal viel vandaag echt geweldig in en de manier waarop hij de 2-2 was van klasse. Met totale rust overzicht en controle over de bal.
3 -1
AFCAdam
Zet Unuvar aub in de as bij de o17. In o19 begrijpelijk dat hij hangend op links speelt.
De Waal sterk ingevallen, ben een fan van hem. Hoop dat hij deze lijn doorzet.
2 0
jeugdvolger
Hoogenwerf een veelzijdige aanvaller.
Unuvar geeft 2e helft gas en speelt dwingend, waardoor je de wedstrijd wint.
2 0
AFCAdam
Enorm genieten van Unuvar.. bij die 2 splijtende sterk passen in de 2e helft moest Ik aan Nouri denken

Zondra de aanval over Unuvar gaat, weet je dat er een kans gaat ontstaan.. mooie pot gezien!
2 0
NouriVandeBeek
Hoogewerf (vooral 1e helft) en Unuvar (vooral 2e helft) waren goed. Salah Eddine was ook prima in het positiespel. Dave Vos heeft er leuke patronen in weten te slijpen. Hopelijk kunnen ze de 2e seizoenshelft dit voortzetten.
3 0
3*stars*3
Terecht!
Deze jongens tonen echt karakter.
1 0
3*stars*3
Mooie comeback
1 0
NouriVandeBeek
Onterechte tussenstand. Een vrije trap en een corner die erin vliegt bij Vitesse. Ajax niet zo efficiënt.
4 0
Middenweg401
Ze verdienen echt de overwinning. Zeker gezien deze één-richting 2e helft waarin Unuvar zich veel meer manifesteert (Hoogenwerf hele wedstrijd al).
5 0
AFCAdam
Unuvar for President!
1 0
AJAIXIXIXI
Zijn er ook wedstrijden waarin Brobbey niet scoort?
1 0
appeltje
Ja. Bekerwedstrijd tegen Sparta. Wedstrijd tegen Utrecht, Volendam, Heerenveen, Jong PSV. Eerste wedstrijd tegen AEK, Bayern en Benfica.
0 -1
FlyingDutchMan
Same here, heel benieuwd welke kant hij op gaat!
0 0
Vincenzo3
Niet normaal he.
Ben erg benieuwd hoe hij het in de Keuken Kampioen Divisie gaat doen als het zover is.
1 0
JenkieDeFrong
hopelijk hebben we op termijn eindelijk weer een klasse 'pure spits' voor oranje over een paar jaar
0 0
Adios
tot nu toe eigenlijk alleen als hij niet speelt
0 0
appeltje
3-4 al. Ben wel heel benieuwd naar de samenvatting.
0 0
FlyingDutchMan
Goalgetter Brobbey toch weer last minute toegeslagen!!
1 0
NouriVandeBeek
Goed dat Unuvar en Hoogewerf ook gewoon bij de O17 meedoen. Het is een topper, dus ze kunnen in die wedstrijd proberen de leiding te nemen en verantwoordelijkheid te pakken. Na de winter verwacht ik ze weer een paar keer bij de O19. Per wedstrijd gewoon bekijken wat het beste is voor ze. Ze zijn nog piepjong.
2 0
didierajax020
Wat een pot bij de O19 zeg
1 0
frisooooooo
Aanwezig in Arnhem :)
2 0
TimAFCA
Zou tof zijn als je straks kan laten weten wat je ervan vond, wie goed speelde enz.
2 0