Ajax O19 ondanks wanvertoning door in YL

SJvanveen, 12-12-2018 om 17:55, 53991 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax Onder-19 heeft zich woensdagavond met hakken over de sloot geplaatst voor de knock-outfase van de Youth League. Voorafgaand aan de wedstrijd was de uitgangspositie gunstig, maar de Amsterdammers riepen het onheil op henzelf af.

De jeugdige Ajacieden begonnen nog aardig aan het duel, maar gedurende de eerste en tweede helft kwam de klad erin. Bayern München was veel sterker, creëerde kans op kans, maar met scoren hadden de Duitsers, en ex-Feyenoorder Joshua Zirkzee in het speciaal, moeite. Pas halverwege het eerste bedrijf was het raak. Shabani rondde af en zorgde voor de verdiende voorsprong.

Het was een moment waardoor Ajax wakker geschud kon worden, maar niets was minder waar. De equipe van John Heitinga speelde niets klaar en de coach van het vlaggenschip van de Ajax-opleiding voelde zich genoodzaakt om nog voor rust te wisselen. Kenneth Taylor moest het veld verlaten en werd vervangen door Enric Llansana.

Met de controleur erbij op het middenveld probeerde Ajax meer klaar te spelen, maar dat lukte amper. Na de thee was het zelfs Zirkzee, die, na het missen van legio mogelijkheden, trefzeker was: 0-2. Bayern had nog twee goals nodig om Ajax uit de Youth League te knikkeren, maar door een alles-of-niets-offensief ontstond er ruimte aan de overkant. Dit leverde de bevrijdende Ajax-treffer op. Bryan Brobbey was het eindstation van een vlotte counter en met zijn zestiende goal van het seizoen bezorgde de sterke spits het lot van Bayern. Ajax gaat samen met Benfica door in de Youth League, in de achtste finales is Jurriën Timber geschorst.

Opstelling Ajax O19:

El Maach; Dest, J. Timber, Botman, Bakker (74' Salah-Eddine); Q. Timber, Ekkelenkamp (74' Hansen), Taylor (40' Llansana); Kühn (74' Van Gelderen), Brobbey, Jensen.

Wissels Ajax O19:

Reiziger, Salah-Edine, Llansana, Van Gelderen, Ünüvar, Hansen, Hoogewerf.

Opstelling Bayern München O19:

Früchtl; Stanisic, Lukas Mai, Richards, Lungwitz; Daniliuc, Stiller; Jelisic; Shabani, Zylla; Zirkzee.

Wissels Bayern München O19:

Wagner, Schneller, Rausch, Johansson, Herrmann, Butler, Andersson.

Doelpunten:

0-1 Shabani 
0-2 Zirkzee 
1-2 Brobbey

Bijzonderheden:

- Lees hier de voorbeschouwing, met ook uitleg over de mogelijke scenario's, op dit duel.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
-Taylor voor rust wisselen terwijl vrijwel alle spelers individueel niet functioneren door wederom tactisch falen en verkeerde wedstrijdinstelling van Heitinga zelf, schandalig.
-Ekkelenkamp die totaal onzichtbaar is en er wederom niks van bakt wel weer eeuwig laten staan.
-Maar vast blijven houden aan zo'n loper terwijl het mede daarom duidelijk niet lukt goed op te bouwen en het middenveld in handen te nemen.
Verdedigend wisselen terwijl je achter staat, sowieso verdedigend wisselen in de jeugd???
-Geen druk, behoudendheid troef.
-Lange ballen

Vorig jaar al Ekkelenkamp én Dani de Wit op één middenveld... Eerder dit jaar Wooter met zijn -15 ordinair iedere bal naar voren trappen.

Kansloze bende in met name de bovenbouw bij Ajax. Visie Cruijff heeft plaatsgemaakt voor visie Frank de Boer/KNVB. Alleen in Nederland doen ze dat ook, totale non-voetballers als 10 of diepe half opstellen om maar die 16 in te duiken en voor meer bezetting te zorgen bij voorzetten...

Wat dacht je van eerst maar eens goed zien op te bouwen, op het middenveld te heersen en de tegenstander weg te tikken (waar je drie uitstekende middenvelders aan de bal voor nodig hebt)?
Dan kan je eens gaan denken hoe je tot kanscreatie komt. Dus ook al zou je voor veel lopen kiezen, dan moet zo'n spelers ook aan de bal goed zijn, en dat lopen dus als extra wapentje dienen, en zo nu en dan eens inzetten, niet continue. Niet een zeer matige, beperkte speler opstellen die je hele niveau van het veldspel verpest, om maar eens een goaltje mee te pikken, misschien.

Wouter Burger bij Feijenoord, Guus Til bij AZ, Siem de Jong, Klaassen, Dani de Wit en Ekkelenkamp bij Ajax. Verschrikkelijk, dat kan alleen in het Nederland zonder Cruijff-invloeden.

De meeste tegenstanders zakken ook in tegen Ajax, hoe wil je door een geparkeerde bus lopen? Daar is helemaal geen ruimte voor, ook niet achter de verdediging. Het is duidelijk gebrek aan geloof in aanvallend combinatiespel en creativiteit, en zodoende gaat men over tot meer opportunisme. Zwaktebod. Zegt veel over de tactische onkunde en visieloosheid bij de meeste nederlandse trainers, die het internationaal ook allemaal niet goed doen, wat te voorspellen viel.
2 -1
Web
Wouters bij Cruijff i.p.v. Vanenburg.
Klaassen bij Bosz.
Maar je bent het weer kwijt, zal je goed doen
Kun je nog wel van Ajax tegen Bayern genieten?
0 -1
3star
Geen voorbeschouwing op Veronica? Begint pas om 20.55. Waar slaat dat nou weer op?
0 0
altijdwelwat
In de heenwedstrijd waren we 60 minuten lang de betere ploeg. Maar toen liepen Lang en Gravenberch op het middenveld , dat scheelt enorm veel voetballlend en loopvermogen. Ik hoop dat er een lering word getrokken uit de wedstrijd van vandaag. Wanneer is de loting ?
2 -1
Joseph
Het was een ronduit dramatische wedstrijd, maar het is wel duidelijk dat als je meer begaafde voetballers brengt, het een stuk beter gaat. Hele wedstrijd had het middenveld niks in te brengen en toen Ekkelenkamp er uit ging werd er opeens iets gecreëerd. Erg zorgelijk die ontwikkelinh van niet begaafde voetballers als de Wit en Ekkelenkamp die minuten blijven krijgen.
6 -1
Web
Maar Ajax kiest voor Gravenberch in Jong Ajax, is wat voor te zeggen, alhoewel ik hem vandaag wel had laten spelen, dit Bayern is fysiek heel sterk, en kan hij nog veel van leren
Het gaat puur om de beste talenten individueel sterker en beter te maken.
Maar op dit podium moet je er bij zijn
Ik ga er van uit dat ze in de achtste finale met het sterkste team spelen, dus ook Gravenberch
1 0
NouriVandeBeek
Ik ben echt ziek van Heitinga. Hij wordt tactisch wederom afgetroefd in de YL en dan gaat die voor de rust Taylor slachtofferen, omdat hij de jongste is. Ik zeg niet dat Taylor geweldig speelde, maar hij nam wel als enige initiatief om voorwaarts te spelen. Terecht dat Taylor heel boos was.

Als je voor rust wilt wisselen gebruik de wissel dan om tactisch iets te veranderen. Nu was het poppetje voor poppetje en het veranderde niks. Het was een statement naar de ploeg om zijn eigen onkunde te camoufleren. Waardeloze actie. Waardeloze trainer.

Jensen en Kuhn waren vandaag bizar slecht. Dat je aan de bal niet in vorm bent is menselijk, maar de backs van Bayern hadden alle vrijheid om op te komen. Kuhn en Jensen deden helemaal niks. Onbegrijpelijk. Dat was in de heenwedstrijd ook de sterkte van Bayern. Heitinga heeft na 2 maanden daar niks op weten te verzinnen.

Je kan van deze wedstrijd alleen maar leren. Dat is het voordeel er ook weer van. Bayern was op alle vlakken beter vanmiddag. Vooral volwassener. Sontje Hansen deed de laatste 10 minuten ook nog wat leuke dingen.
5 -2
Web
Onderschat ook Bayern niet, hele sterke fysieke ploeg.
Slechte passing, druk zetten lukte ze niet, overal een stap te laat.
Maar het was niet best, klopt.
2 0
Web
Heitinga heb ik mij bedekkingen bij, maar een goed oordeel kun je en mag je niet geven als je ze nooit ziet trainen
Ik vind zo wie zo dat de beste jeugdtrainers bij O15 en O16 moeten zitten, daar kun je ze nog heel veel leren, onder O19 kun je te laat zijn
Wat je fout aanleerd is er vaak moeilijk weer uit te krijgen
0 -2
Ronaldinho020
Verklaar je nader? Vind het argument dat je op latere leeftijd niks of heel moeilijk iets aanleert echt flauwekul namelijk. Naar mijn mening moet juist O19 de beste trainer/coach hebben die in 1 lijn staat met de Hoofdtrainer.. dit voor de beste doorstroom uiteraard.
1 0
Web
Niks leren bedoel ik natuurlijk niet, je leert je hele leven lang.
Maar als je D en C junior bent moet je leren hoe je open staat, aannames, vrijlopen, positie spel, schieten enz.
Dat is een leeftijd dat je het meeste aanneemt en opslaat.
Onder 19 moet je dat uitbouwen en verbeteren.
Maar ook daar moet bij Ajax een goede trainer staan
Ik heb Heitinga daarom liever bij onder 19 dan onder 15 en onder 16.
0 0
Minsc
aanleerd, oi
1 0
Mocrodammerr
mooie docu op fox3
1 0
ferrari2009
Wat was Ajax echt goed in 1994/1995
1 0
Web
Ik heb alle Europacup wedstrijden die twee jaar live uit en thuis gezien
Het team was een harmonica.
Daarom blijf ik van Gaal altijd dankbaar.
Ook al heeft hij mij zeer gedaan in de Cruijff revolutie
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
idd, dat de media en fans dat elftal met dit elftal vergelijken is ronduit lachwekkend.het elftal uit 95 word door vele voetbal legendes uitgeroepen tot een van de sterkste elftal ooit.
1 0
Web
Juist, en wie was de trainer?
1 0
Mocrodammerr
heb het al tig keer gezien. blijft leuk haha.
1 0
ferrari2009
Ik ook, maar het blijft tof en kippenvel. Hoe Ajax alle groot machten te kijk zet, dat is wat Ajax altijd heeft voor niemand bang en eigen spel spelen, dat maakt Ajax
Zo groot.
1 0
ferrari2009
Inderdaad
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
de grootste zwakte of het een talent is of niet is een zwakke instelling.
uit een zwakke of luie instelling kan je je niet verder ontwikkelen.
1 -2
DonAdam
De grootste zwakte is denken de wijsheid in pacht te hebben, terwijl je niet eens een goed lopende zin op papier kan zetten.
0 0
ZwartNazareth
0-6 was een logische uitslag geweest. Snelheid, techniek, duelkracht: overal op afgetroefd. Is dit zorgwekkend? Ja.
6 -1
X-RaY
Hoop niet dat dit een voorbode is voor vanavond.
Ajax voetbalde zich tegen Pec er ook zeer matig onderuit. Verwacht dat Bayern vanavond exact hetzelfde gaat doen.
0 0
3*stars*3
Hoop het ook niet.
Maar Ajax heeft Ziyech terug en EU avonden in Arena, brengt altijd wat extra’s los.
Gewoon een goede test voor onze boys vanavond.
Bayern is beter in vorm en dan moet je het ook laten zien want na de winter wachten de big boys.
4 0
X-RaY
Precies. En daar houden we ons ook aan vast. Zal in ieder geval een open pot worden. Voor de voetballiefhebber zoals ons is dat alleen maar mooi.
0 0
AjaxPassion
Eens even de nabeschouwing van FC Afkicken kijken met Willem Weijs...

Op YouTube live nu voor de liefhebber.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
niet zo heel verassend, de druk is eraf.
je moet niet raar opkijken als ajax vanavond ook helemaal weg word getikt door het grote bayern.

oppassen dus. ik hou het op 1-3 voor bayern, natuurlijk hoop ik op een walkover voor ajax
0 -6
Wout1988
Maar Bayern onder 19 moest winnen 4 doelpunten verschil winnen om door te gaan
0 0
Minsc
Helemaal niet 'verassend' zelfs.
0 0
altijdwelwat
Armoedige wedstrijd van Ajax kant , de 1-2 had net zo goed 1-5, 1-6 kunnen zijn. Jensen was weer eens toeschouwer van zijn eigen wedstrijd, Ekkelenkamp als 10 opstellen is en blijft een grap.
1 -2
PuurGeluk
Ja dat las ik ook.
0 -1
Web
Maak je niet druk om de spelers als aanvulling.
Het gaat om de talenten
0 -2
altijdwelwat
Er is 3,5 miljoen betaald voor die aanvulling!! Nu begrijp ik dat we best wat centjes hebben, maar om nou dat soort bedragen gaan uit te geven aan toeschouwers gaat wel erg ver.
0 0
Web
Jij bedoelt Jensen? ik denk dat dit een miskoop is.
1 0
altijdwelwat
Jaa Jensen, en niet alleen op basis van deze wedstrijd ( helaas) .
0 0
KajanoKlaassen
Hij is nog zo wisselvallig.. soms heb je een kwijlbakje nodig, soms lukt niks en heb je er niks aan
0 0
altijdwelwat
Maak van dat kwijlbakje maar een teiltje ..... waardeloze speler.
0 0
AjaxPassion
Hoe vond je die het doen?
0 0
Web
Ajax kiest er voor om Gravenberch in Jong te laten spelen, omdat hj daar meer met fysiek te maken krijgt, ik had hem vanavond laten spelen.
Bayern O19 fysiek ook heel sterk.
Vanavond was het niet best, je zag een team dat twijfelde en moeite had met het beweegelijke Bayern. Slechte passing, druk zetten, overal te laat.
Maar onderschat Bayern ook niet, gewoon een hele goede fysiek sterke ploeg. Ik heb mij nog nooit druk gemaakt over jeugdteams, ook toen ik zelf nog voetbalde, ik kijk puur individueel wat spelers kunnen, daarom snap ik ook nooit dat men zich druk maakt om Ekkelenkamp enz, puur aanvulling, je moet er 11 opstellen.
Unuvar, Hoogenwerf, Dest, Timber, Lansana, Hansen daar gaat het om.
1 0
3*stars*3
Die Duitsers hebben echt een leuk ploegie.
Jammer voor hun dat ze het in de vorige ronde hebben verkloot maar ze waren vandaag echt in alles beter dan Ajax-19.
4 0
Web
Zeker goede ploeg, ook fysiek
1 0
appeltje
Ik vond die Richards en Zirkzee er bovenuit steken.
0 0
sjaakahz94
Jensen en Botman komen gewoon tekort. Quinten Timber, Llansana, Hansen zijn me positief opgevallen.
3 -2
RayJordaan
Het zoveelste buitenlands talent die het niet gaat redden helaas.
0 -1
sjaakahz94
Vrees van niet indd. Doet me veel denken aan Andersen, zo slap en slaperig. Geen overtuiging, geen kracht niks. Wil niet ten koste van alles de bal hebben, daar houd het bij mij al op. Als aankoop van 3.5 mil die als toekomstig nr 10 van ons is gekomen moet hij de pannen van het dak spelen en bewijzen waarom dat voor hem betaald is.
1 0
pro14
Mooi dat ze door zijn! Vanavond dan maar de eerste keer met een andere uitslag dan O19
1 0
RayJordaan
Ook op tv is het een dooie verschijnsel, ik betrap ‘m nooit op wat zinnigs als hij de voorbeschouwingen doet voor de CL.
1 0
X-RaY
Leg die bal dan breed ego
3 -1
altijdwelwat
Op die slaapkop van een Jensen zeker ....die jongen heeft 90 minuten lang helemaal niks laten zien, die had ik ook ff overgeslagen.
2 -2
X-RaY
65x scheepsrecht moeten we maar denken.
0 0
erwtenpeller
Wat is er met de jeugd aan de hand ,ik ben van mening dat Wim Jonk zo snel mogelijk moet terug komen ,We staan bekend als een geweldige opleiding club ,maar dat is wekelijks niet meer te zien,onder Jonk zag je spelers beter worden dit ziek bij deze mensen niet terug.
4 -7
Web
Ontwikkelen Gravenberch, Unuvar, Hoogewerf enz zich niet door?
Want daar gaat het om, niet om de middelmaat als aanvulling
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
je moet niet overdrijven, alsof alle jeugd elftallen alleen maar gouden talenten heeft gehad, je moet er gewoon een paar uithalen soms zijn het er 6 in andere jaargangen 3.
0 0
Ozymandias
Helemaal niets, het gaat momenteel gewoon goed met de jeugdopleiding. Ajax heeft een aantal talenten van de buitencategorie (Hansen, Gravenberch, Hoogewerf en Ünüvar) aangevuld met een behoorlijk groot aantal talenten die daar niet ver vanaf zitten (Llansana, Q. Timber, Taylor, etc.).

Vandaag werd de o19 op fysieke kracht en felheid overlopen. Ze zijn voetballend nog niet goed genoeg om een tegenstander die qua fysiek en felheid zo'n voorsprong hebben toch hun wil op te leggen. Dat neemt niet weg dat er een aantal zeer talentvolle spelers meededen.

Individueel ontwikkelen de talenten zich nu sneller dan de talenten in de periode dat Jonk hoofd jeugdopleiding was. De talenten van de buitencategorie worden ook veel sneller doorgeschoven en dat doet ze duidelijk goed. Ze zijn veel verder in hun ontwikkeling dan de talenten van de buitencategorie onder Jonk waren.

Alleen moeten ze veel eerder doorselecteren gebaseerd op het voetballende vermogen van talenten. Jongens als Botman en Ekkelenkamp zullen voetballend altijd te kort komen voor het eerste van Ajax en daar kan Ajax nu dus al afscheid van nemen. Talenten als Bijleveld en Jensen moet Ajax langer de tijd geven.
5 -6
geDaante
Die jongens van de buitencategorie liepen er onder Jonk al, en hebben hun cruciale jaren en de meeste jaren in de opleiding van Jonk gespeeld en getraind.

'Voetballend nog niet goed genoeg'. Laat dat nou het hoofdaspect zijn waar Ajax op moet scouten, trainen en opleiden; goed voetballen en tegenstanders wegtikken. Dus de focus op techniek, handelingssnelheid, combinerend vermogen en creativiteit bij het scouten, in de trainingen en tijdens wedstrijden, en bij de desbetreffende trainer. Die laatste twee, is dus sowieso duidelijk niet het geval. Er wordt resultaatgericht gespeeld en lang niet altijd vanuit de eigen filosofie. Er wordt gewisseld alsof het het eerste elftal betreft dat moet presteren, en dat op een vrij laffe manier en waarbij men zich aanpast, en in de wedstrijd van vandaag vooral verdedigend terwijl je achter staat. En dat in plaats van je eigen spel erin zien te krijgen door wat omzettingen, waardoor het aanvallend beter gaat.

Individueel ontwikkelen spelers zich helemaal niet sneller. Jonk speelde met zijn A1 met Van de Beek, El Mahdioui, El Azzouzi, etc., iedere tegenstander compleet van de mat, met heerlijk combinatiespel zonder die simpeler lopers.
Daarmee bewees hij dat dat ook helemaal niet nodig is, dat je tot erg veel kansen kan komen door aanvallend combinatiespelen creativiteit, en dat de 16 in. Na vertrek Jonk deed men El Mahdioui en El Azzouzi, die zeer sterk speelden, van de hand gedaan en zijn daarna weggezakt, ook El Azzouzi, die erg sterk speelde bij Twente. Aan dat soort spelers, dus net geen toptalenten, kan je vooral zien hoe spelers zich ontwikkelen in een opleiding.
Zonder Jonk was Van de Beek nog een balletjes breed voetballer, Eiting fysiek als een kind van 12.

Kortom, er wordt veel slechter voetbal gespeeld door zeer matige, resultaatgerichte trainers, met name in Jong en -19. Ook Wooter is niet vies van een hele wedstrijd lang de lange bal hanteren met zijn -15.
Een algehele kansloze visie, waarbij er altijd een loper op de half moet staan, ongeacht zijn kwaliteiten aan de bal, hoeft niet eens te kunnen voetballen, alleen maar eens een goaltje mee te pikken. In ieder elftal gaat dat dan ten koste van een veel betere, creatievere en technischere middenvelder. Een van de redenen waarom het spel minder is dan onder Jonk.

Totaal kansloos.

Je laatste alinea, 'alleen moeten ze', ja, dat zouden ze moeten, en zoveel, maar dat doen ze dus niet, en dus doen ze het verkeerd.
1 0
pro14
Benieuwd wie hier van uiteindelijk het eerste halen. Zit genoeg talent in, maar komt er qua spel (vertrouwen?) niet echt uit. Blijft dan ook bijzonder dat er een trainer zonder ervaring voor de groep staat.
0 -1
TheUnexpected
Hansen laat even zien hoe het wel moet.
1 0
AjaxBaggio
Die Heitinga moet echt de E-tjes gaan trainen ofzo man. Wie haalt het in zijn hoofd om hem trainer van de A1 te maken.
12 -1
mgtow
Zing die Duitsers er nou eens uit.
0 0
3*stars*3
Hoevaak mag je wisselen in de YL?
0 0
mgtow
5 per team.
1 0
3*stars*3
Thanks
0 0
Thymo10
Komt Heitinga weer goed weg
2 0
pro14
Lekker dit! Q. Timber steekt er echt bovenuit vandaag.
2 0
X-RaY
Heitinga motm

Zucht
1 0
3*stars*3
Wow...
1 0
TheUnexpected
Wat een heerlijk onverdiende goal van Brobbey.
2 -1
PaulC
Ajax viel aan, ze drongen door in het 16 gebied, er werd gecombineerd, er werd op doel geschoten met de intentie te scoren en toen zat hij ook nog.......
Hoezo onverdiend?
0 -1
TheUnexpected
Kijk de wedstrijd, Ajax heeft 2 kansen gehad waarvan de
2e de afvallende bal van de 1e kans is. Compleet en geheel tegen de verhouding in, in die zin is 2-1 totaal onverdiend gezien het spelbeeld.
0 0
PaulC
OK, gezien het spelbeeld.... Tja....
Maar een scoringskans benutten vanuit een aanval is in mijn optie niet echt onverdiend. Maar ik begrijp wat je bedoelt.
Ik wens jou in ieder geval een fijne wedstrijd voor vanavond! (dan heb ik het ook)
0 0
appeltje
EINDELIJK

Wie anders dan brobbeeyy

Nou gas eroppp
1 0
geDaante
Wat een verschrikkelijk coach is het toch, en een schande dat Ajax dit amateuristische gedoe toelaat. Visieloosheid en middelmatigheid weer troef bij Ajax
8 -1
3*stars*3
Vd Sar staat iig op het balkon, die zal ook ff achter de oren krabben...
1 0
geDaante
Zou je denken, maar dat denk ik niet, het komt op mij over alsof het ze niet echt boeit, als er maar een sterk eerste elftal staat, zodat ze hun plekkie bij Ajax kunnen behouden.
Van der Sar vond het spel onder De Boer ook prima, zolang er maar resultaat werd behaald.

Ouaali laat het ook allemaal gebeuren, en dat terwijl hij de speelwijze onder Jonk jarenlang heeft mogen aanschouwen, en dus zou moeten weten dat dat veel beter was. Heel vreemd allemaal.
0 0
X-RaY
Dan zal hij wel een tijdje zoet zijn.
0 0
BrandjeXL
hahahahha lekker hoor
0 0
X-RaY
Dan zal hij wel een tijdje zoet zijn.
0 0
AjaxPassion
Blijkbaar niet, anders had hij allang op straat moeten staan.
2 0
AjaxPassion
Van Gelderen voor Kuhn trouwens? :") Bitch please...
2 0
vak114
Bij de trainer Heitinga mag je onderhand wel grote vraagtekens gaan zetten.
11 -1
X-RaY
Deed ik vanaf dag 1 al. Nul ervaring gelijk al trainer van het vlaggenschip? Kind van de club dan kan alles schijnbaar. Schiet mij maar lek.
2 -1
insectenverdelg
vond t sowieso altijd al apart dat hij in 1x de O19 onder zn hoeden kreeg.
0 -1
Amster
Oh oh oh Johnny toch...
0 -1
Red Devil
Wat spelen ze waardeloosdat -19.
Dachten dat de buit al binnen was zeker.
Ze zullen echt nog vol aan de bak moeten .
0 -1
Stone020island
Sontje?!?
0 0
DonQ
Nou de jonkies moet Ajax gaan redden van de ondergang.
0 0
mvdk
Zullen we dit resultaat maar niet overnemen?
4 0
RaynoFischer
Sws niet dit voetbal, als het gewoon een goeie wedstrijd wordt en je verliest toch simpelweg op kwaliteit oke
0 0
RaynoFischer
En geen eens Unuvar, HEITINGAOUT
5 -3
TheUnexpected
Zou er een statistiek zijn hoe weinig 2e ballen Ajax 019 heeft gehad. Ik denk 5 voor Ajax. En 45 voor bayern. Man man man. Janken met de pet op.
2 0
Mikey Stormram
Ajax moet na Heitinga gewoon een extreem aanvallende, op voetbal gerichte trainer aanstellen voor O19. Genoeg jongens in dit team die prima kunnen ballen, maar tactisch vind ik het nooit heel sterk. Er spelen een paar grote talenten in die de kar trekken, maar ik zie liever jeugdteams die vooral veel voetballen en aanvallen. Desnoods gaan ze maar een keer goed onderuit, zolang er maar gevochten is en er met lef gevoetbald wordt. Ben een beetje klaar met die voormalig verdedigers als trainers in de jeugd. Gevoelsmatig spelen die toch wat behoudender, maar dat is zoals eerder gezegd puur gevoelsmatig.
6 0
RayJordaan
Waar is die Heintinga mee bezig?? Kijk eens hoeveel voetballend vermogen je op de bank hebt zitten..
4 -1
X-RaY
Wat slecht dit zeg. Kunnen niet eens een fatsoenlijke aanval opzetten
2 -1
ErikDeBosz
Ik vind het ook vreemd dat dit soort elftallen altijd trainers hebben zoner ervaring, zoals Heitinga. Het is de belangrijkste manier voor Ajax om geld te genereren en goede spelers voor het eerste elftal op te leiden, maar dat laten ze over aan mensen zonder ervaring als trainer? Amateurisme ten top.
7 -1
AjaxPassion
Wordt al jaaaren geroepen...

En dan Willem weijs wegjagen...
2 0
3*stars*3
Armoedig zeg, lange ballen op Brobbey en vooral hopen.
De Duitsers ruiken bloed.
Een wonder als dit Ajax doorgaat...
1 0
AjaxPassion
Bakker jaagt alles blind weg, lekker man.
1 -1
DonQ
Poeh slechtste wedstrijd in tijden die ik heb gezien van de Ajax jeugd. Kunnen het drukzetten en de felheid van Bayern totaal niet handelen.
Ik heb ook het idee dat veel Ajacieden niet de urgentie voelen die ze zouden moeten voelen. Ze blijven slap spelen en proberen de meeste moeilijke passes te geven in plaats van het simpel te houden en rust te creëren in de ploeg. Llansana heeft daar helaas ook niks aan kunnen veranderen.
1 0
AjaxPassion
Welk drukzetten? Dramatische passing waardoor zd alles sowieso al inleveren.
2 0
DonQ
Je kan het 1 niet los van het andere zien natuurlijk, maar de passing is ook erg matig ja.
0 0
AjaxPassion
Wat een drama zeg. Niks goeds gezien sinds ik de 2e helft kijk. Zit totaal geen idee achter. Eigenlijk hetzelfde als in de uitwedstrijd, maar toen had je alle geluk van de wereld.

Wat wil je Johnny?
1 0
appeltje
Scheids zit ook niet bepaald mee. Heb je ook over jezelf afgeroepen met zoveel overtredingen.
0 -4
Ajax95Duivendrecht
Zijn we bij deze stand nog door?
0 0
AjaxPassion
Ja, Bayern moet er 4 meer maken dan Ajax.
1 0
dutchusuk
Kijk ik zeker op een verkeerde site want daar is het verschil nog 9 doelpunten en met Benfica 11.
0 0
iammike
Gaat als Benfica wint van aek om het onderling resultaat tussen ajax, Benfica en bayern
0 0
Toon meer reacties