De Jong sluit een extra seizoen bij Ajax niet uit

FinnDekker, 06-12-2018 om 19:55, 17675 views, The Guardian |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

In een groot interview met The Guardian heeft Frenkie de Jong gereageerd op de hype rondom de middenvelder. De Ajacied wordt gezien als de nieuwe Johan Cruijff en zou in de belangstelling staan van de gehele Europese top. Maar ondanks alles wil De Jong zich vooral richten op Ajax, zo blijkt.

'Het is lastig om te zeggen wat er gaat gebeuren. Ik wil dit seizoen afmaken bij Ajax. Daarna zien we het wel. Misschien blijf ik nog een jaar, misschien vertrek ik', sluit de spelverdeler een langer verblijf in Amsterdam niet uit. 'Ik weet het niet zeker. Ik besteed er geen aandacht aan. Ik hoor de verhalen, maar wil het seizoen hier gewoon goed afmaken.'

Als inspiratie kijkt De Jong naar voetballers van vroeger, maar ook van nu. 'Ik kijk graag naar grote voetballers. Voetballers die technisch heel goed zijn en het spel snappen. Ik probeer te leren en zien hoe deze spelers bewegen.' De Jong liet meerdere malen weten graag naar Messi te kijken, maar er zijn meer voorbeelden. 'Het zijn er zoveel. Naast de jongens van Barcelona heb je bijvoorbeeld ook de middenvelders van Manchester City.'

De Ajacied is 'fan' van voetballers die spelen op intuïtie, hetgeen De Jong graag zelf doet. 'De beste spelers spelen op intuïtie. Ik weet niet of je dat kan leren. Ik probeer altijd te zoeken naar de pass, ben altijd aan het kijken. Als er dan opeens iets gebeurt, moet je snel kunnen reageren, op intuïtie. Als ik de bal krijg probeer ik daarom meteen een beeld te schetsen waar iedereen is en staat.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Ik hoop absoluut dat hij nog een seizoen blijft. Maar ook bij hem is een Dolberg scenario mogelijk dat hij minder waard wordt na een blessure. Cashen zou daarom niet verkeerd zijn. Het klinkt raar, maar als je een goede verdediger koopt en je schuift Blind door naar het CVM kan je een vertrek van Frenkie best goed opvangen. De combinatie met het vertrek van Ziyech maakt het lastig. Want dat betekent dat je of een nieuwe linksbuiten moet kopen (Tadic op 10), of een nieuwe 10. En die zijn een stuk moeilijker te vinden. (Kan alleen Dembele bedenken. Is transfervrij.)

Je moet daarom proberen de Ligt een jaar te houden. Die is nog jonger en wil vast wel een jaartje blijven als je Vertonghen transfervrij oppikt.
0 0
Godenzoon88
Als De Jong deze zomer gaat, dan ben ik bang dat hij het niet gaat redden in de top.
0 0
Kikke
Nou ik vind het stom, laat ze lekker een paar seizoenen in het eerste spelen. Geld is ook niet alles en iedereen die zegt dat de competitie niet uitdagend is, laten ze lekker twee seizoenen van iedereen met dubbele cijfers winnen of maar eerst uberhaupt iets winnen, dan praten we verder, het is zo belachelijk... overdreven gedoe, joh, ze spelen een paar wedstrijden goed en dan dit meteen... het is toch veel leuker voor deze jonge gasten om met elkaar te spelen... laat ze lekker twee jaar bij elkaar spelen....
0 0
Len nart
Deze uitspraak is niet lang geloofwaardig gebleven
1 0
Ajax412
De grote jongens zie je de hele tijd om zich heen kijken. Frenkie kijkt om zich heen, ziet de bal aangespeeld worden, kijkt nog eens, neemt aan en dan heeft hij meteen zijn koppie weer omhoog. Dat is vertrouwen in je basistechniek waar Johan het zo vaak over had. Daardoor hoef je niet meer naar de bal te kijken en creëer je vanzelf overzicht. Hij trekt ook altijd die man naar hem toe omdat hij gewoon op zijn techniek kan vertrouwen dat die bal niet van zijn voet af springt. Dat is niet alleen maar 'talent', maar ook gewoon vanaf je 5e perfectionistisch zijn in het ontwikkelen van je techniek. Je moet altijd elke bal onder controle willen hebben, al vanaf kind af aan. Dat je ook de trainingsballetjes niet van je voet wil af laten springen. Die mentaliteit is niet voor iedereen weg gelegd en voor mij een groot onderdeel van het "aangeboren" talent dat uiteindelijk terug te zien is in al deze wereldvoetballers. Wed maar dat Iniesta, Pirlo en Vd Vaart als kind zijnde óók de drive hadden om de balletjes strak aan te nemen waar anderen een leuk trucje probeerde dat mislukte.
0 0
AJAXTHELEGEND
Er is nog kans dat er een andere club komt die meer gaat bieden.Dan daarbij zegt Franky dat hij ieder geval dit seizoen afmaakt bij Ajax.Dus het serieuze bieden is begonnen,ben benieuwd wie er nog meer gaat bieden .
0 0
oudzuid2
dit zegt ie als er een delegatie van PSG in amsterdam is? vreemd
0 0
Ajacied33
Een voetballer over het algemeen is net een politicus, nooit geloven dus
0 0
Verthongen
Lelijke club voor hem zeg... hoopte op barca of iets soort gelijks.
Wat moet je nu in parijs :(
1 0
amthree
Money Money Money.....
0 0
amthree
AGAINST MODERN FOOTBALL!!
0 0
Illegaal
Dom als hij daarheen gaat... hij moet naar Barca gaan.
1 0
Joseph
Hij zet daar volgens mij wel lekker met Neymar en Mbappe voor zijn neus.
0 0
BrandjeXL
Naar het zinkende schip dus?
1 0
Afcas20
PSG
0 0
vak114
PSG voor Frenkie ?
Dan vind ik 75 miljoen toch tekort wat die Arabieren willen betalen.
1 -2
BrandjeXL
Voor een speler die amper iets heeft laten zien. Zelden tot nooit scoort, veel te veel de postbode speelt en eigenlijk alles op de eigen helft doet. Topdeal van Overmars.
3 -4
Illegaal
Jij begrijpt er dus totaal niks van en hebt de kijk en kennis niet om te zien dat hij een wereldtopvoetballer is/wordt.

Hij heeft andere kwaliteiten maart dat snap jij dus niet.... scoren doen anderen wel, hij stuurt en draagt een elftal en hij creëert overtal situaties waar anderen van profiteren.
0 0
BrandjeXL
Is nog helemaal niks. Is bijna 22 jaar. Toen.speelden een zeker JC en Eriksen als 5 en 4 jaar in Ajax een en waren beslissend. Frenkie laat zelden iets zien. Zelfs een veel oudere Lasse Schöne is nog bepalender. In voetbal wordt je afgerekend op statistieken en die dingen die jij noemt zijn je onderbuik gevoelens.
2 -2
DavidFerr
Je hebt helemaal gelijk BrandjeXL.

Ene Modric die laatst een of andere prijs heeft gewonnen staat ook bekend om zijn vele doelpunten.
1 0
Gregoboy
Oh nice one :D
0 0
sexyajaxgirl
BREAKING: Frenkie de Jong vertrekt naar verluid deze zomer naar PSG voor 75 miljoen. Manchester City is afgehaakt, waarschijnlijk vanwege fairplay aantijgingen.

BRON: Mike Verweij en Valentijn Driessen
0 0
AFCAWZAWZDB
Mike Verweii:

BREAKING: Frenkie kiest voor @PSG_inside en verruilt #Ajax 1/7 zo goed als zeker voor Ligue 1. Fransen pleegden ‘overval’ in Amsterdam en zijn bereid transfersom van 75 miljoen te betalen. Zie https://t.co/vduoiyoRMW. Om 00.45 uur premium alle details.
https://t.co/dVew8Jv8p5
0 0
Illegaal
Klasse voetballer is frenkie... maar de vergelijking met Johan slaat nergens op.

Johan is voor mij nog altijd de beste voetballer die op de wereld heeft rondgelopen, wat Johan als aanvaller kon dat kan Frenkie niet als aanvaller.

Frenkie is een middenvelder en zeker geen aanvaller.
0 0
Jariiii
Klasbak, als speler maar ook mentaal.
1 0
Van Reenen
Frenkie is nog niet eens in de buurt van het niveau van Christian Eriksen, dus laat hen eerst maar doorleren. Ook de snelheid om een bal diep te spelen, moet hij nog gaan beheersen en tikk7es breed zijn nuttig, maar kunnen ook wel achterwege blijven. Ik geniet nog steeds van Eriksen die zijn opleiding bij Ajax heeft gekregen.
5 -3
Illegaal
Grapjurk... hij is beter dan Eriksen.
0 0
Jariiii
Ik snap je wel, maar als het gaat om de klasse, de potentie die van hem af spat is Frenkie nu natuurlijk al vele malen groter. Ik heb Eriksen altijd gekoesterd en vind hem een geweldige speler, maar ik denk toch echt dat Frenkie hem uiteindelijk volledig zal overvleugelen.
2 0
Illegaal
Nu al doet die dat.
Eriksen heeft echt de kwaliteiten van Frenkie niet.

De grote clubs stonden dan ook niet echt in de rij voor Eriksen toen hij bij Ajax vertrok zoals ze er voor Frenkie wel staan. En ook nu nog zijn de grote clubs niet met Eriksen bezig zoals dat ze met frenkie wel zijn.
1 0
RayJordaan
Mee eens
2 -2
Joseph
Frenkie heeft nog genoeg te leren bij Ajax, helemaal niet gek dus dat hij een extra seizoen niet uitsluit.

Ajax moet gewoon op zoek naar de club die mee wilt werken aan een verhuur, net als voor de Ligt. Dan kan Ajax de selectie versterken en speelt Frenkie in een topploeg die mee kan doen in de CL.
2 0
Middenweg401
Ik heb dit ook al een ander artikel geschreven; hij is er simpelweg nog niet aan toe, omdat hij nog erg veel kan groeien in een aanvallendere rol bij Ajax, beslissender kan en moet zijn, nog wel dipjes krijgt en nog niet de man is bij Ajax zoals Zyiech en De Ligt dat wel zijn. Dat is allemaal totaal geen schande. Zeer normaal zelfs, want hij is pas net bij ons begonnen. Het is beter voor hem om met meer bagage binnen te komen.

Echter ben ik bang dat zijn mogelijk vetrek meer dan andere transfers wordt bepaald door geld. Er is zoveel geld mee gemoeid dat het lastig wordt voor alle betrokken partijen om niet zenuwachtig te worden. De clubs zijn bang dat een andere club er met hem van door gaat en Ajax en Frenkie zijn om verschillende redenen misschien bang een mega deal mis te lopen.
2 -2
trooop
Ik weet zeker dat hij op z'n huidige positie bij elke club ter wereld met speels gemak overeind blijft. Maar dat neemt niet weg dat hij inderdaad ook bij ons zeker nog beter kan worden. Bij Ajax mag dat nog, bij barca of city is er voor gekochte spelers geen tijd om nog even lekker te oefenen op andere posities.

Dan moet hij zoals je zegt namelijk wel verder voorwaarts komen te staan. 'Van achteruit' is de eredivisie veel te simpel voor hem. Hij moet zich veel meer in de drukte begeven, vaker in moeilijke situaties terecht komen. Ik meen soms te zien dat hij daar tegenwoordig steeds minder comfortabel in wordt, terwijl hij daar natuurlijk dik de kwaliteiten voor heeft. Al heeft dat wellicht ook met onze speelstijl en de spelers om hem heen te maken, die niet echt afgesteld zijn op korte combinaties door het centrum. Misschien dat daar volgend seizoen wel wat verandering in komt.

Hij is in mijn ogen trouwens al wel degelijk een absolute sleutelspeler, alleen op een minder goed meetbare en minder in het oog springende manier dan ziyech en de ligt.
1 0
Hagmag
Frenkie = Frenkie.
Dit is eigenlijk pas zijn 1e volledige seizoen in Ajax-1 en op een hoog niveau.
Misschien is het wel verstandig ook gelet op de leeftijd, vrij jong, echt status en ervaring te krijgen hier in NL, bij Ajax en Oranje.
Dat grote geld komt vanzelf, kan hij nooit meer opmaken.
4 -1
ST
Vergelijking met Johan Cruijff is belachelijk. Totaal andere voetballer, van veel mindere kwaliteit. Maar dan heb je het ook wel over een van de 5 beste voetballers die de wereld ooit gekend heeft. 1. Cruijff, 2. Maradonna, 3. Pele, 4. Messi en 5. C. Ronaldo. Daar gaat Frenkie nooit in de buurt komen. Sneijder mag hij eigenlijk niet eens mee vergeleken worden. Die was ook al beter dan Frenkie op dezelfde leeftijd. Neemt niet weg dat het een hele goede voetballer is waar we nog jaren van gaan genieten.
2 -4
Jariiii
Véél mindere kwaliteit? Ik ben voor altijd zeer groot Cruijff-fan en weet hoe groot hij was, maar ik durf de stelling wel aan dat De Jong de potentie heeft om aan hem te gaan tippen.
0 0
BrandjeXL
Niet serieus te nemen deze reactie. Vooralsnog blinkt Frenkie uit in de postbode te spelen, zinloos dribbelen op plekken waar het totaal niet gevaarlijk, geen goals en geen assists. Frenkie heeft het voordeel dat het er heel sierlijk uitziet maar neemt Ajax absoluut niet bij de hand waar een JC dat op veel jongere leeftijd al wel deed. Zelfs Eriksen was veel beslissender. Ajax moet aankomende zomer gewoon gaan cashen want Frenkie is zeker niet onmisbaar.
0 0
31xAjax
Ik waardeer je chauvinisme maar Messi staat natuurlijk op 1......
1 -1
BrandjeXL
Want? JC nam heel Ajax en Oranje bij de hand waar Messi, hoe geweldig ook, toch neer solist/ momenten voetballer is. Ga eens oude beelden kijken hoe vaak JC de bal op eigen helft op haalde, en vervolgens zelf scoorde of assist gaf. Dus totaal niet vergelijken met elkaar en net waarvan je houdt.
0 0
Ajax#1900
Klopt. Toen Cruijff speelde was het niveau veel lager.
0 -1
T.reckveugel
Serieus? Zeker nooit zien spelen in het echt
0 0
Spuit11
Beckenbauer vergeten? Die man veranderde ook voetbal.
1 0
Joseph
Ik denk dat zijn kwaliteit niet eens het probleem is, als je het afzet tegen het aantal wedstrijden dat hij gespeeld heeft, is het erg indrukwekkend wat hij laat zien.

Hij scoort alleen niet en dat is wel nodig als je een gooi wilt doen naar die namen.
2 -1
Ajax2018
Nog een jaar blijven kan alleen via een huurconstructie te grote kans op kapitaalvernietiging zie bazoer, zie dolberg, zie in positieve zin milik. Die 80 tot 100 miljoen pakken en jaartje huren en ondertussen vervanger halen voor 20 miljoen
1 0
ambtenaar
Die jongen heeft het echt naar zijn zin bij Ajax.
1 0
jollie18
Is ook veel beter on te blijven. Zoveel heeft hij nu ook nog niet laten zien.
6 -3
AJAIXIXIXI
Valt misschien niet direct op maar de jong is echt een Klasse apart.
1 0
jollie18
Dat zeker maar qua goals en assist heeft hij nog niks bewezen.
1 -1
KevinDurant
inieasta gaf ook nooit assist of goals. Wat hij wel deed is iedereen vrij spelen en zo gevaarlijke kansen creëren.
0 0
BrandjeXL
Hahahahaha, totale onzin en kolder.

https://www.fctables.com/players/andres_iniesta-207362/
0 0
Middenweg401
Tuurlijk valt zijn klasse wel op. Maar het is ook duidelijk dat hij in het eerste amper in zijn voorheen beste rol heeft gespeeld. Hij moet feitelijk nog beginnen aan zijn carrière, tenzij hij controlerende middenvelder blijft.
1 0
MM1974
die 2 handjes naar beneden slaat nergens op,dan snappen ze het echt niet,helemaal gelijk jollie betreft Frenkie
1 -2
Middenweg401
Klopt.
0 0
Spuit11
Ennnnn.... wéér 10 miljoen meer waard haha!
2 0
gerard
Zou zeker nog een jaartje blijven. Ik ben bang dat hij in het buitenland niet altijd zal spelen!!
2 -1
chloorbestendig
Eerst CL winnen met Ajax joh, mag je daarna een club uitzoeken.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Idd!
0 0
insectenverdelg
Zou het voor Frenkie ook niet onverstandig vinden. Hij is goed, maar bij Ajax valt er nog veel voor hem te leren. Vind de Ligt er persoonlijk meer klaar voor.
3 -3
Radie125
Mooi
0 0