Ten Hag lyrisch over kanscreatie Ajax

SJvanveen, 02-12-2018 om 15:07, 16043 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is naar aanleiding van Ajax - ADO Den Haag (5-1) lyrisch over zijn ploeg. De trainer zag een Ajax dat het publiek vermaakte en vijf keer scoorde, al hadden er meer doelpunten kunnen vallen. 

'We zijn uitermate tevreden en hebben een goed plan opgezet. Zij moesten hun plan heel gauw loslaten en zijn twee keer van systeem veranderd, maar daar hebben we goed op geanticipeerd', begon Ten Hag bij FOX Sports. Die anticipatie resulteerde in een prima Ajax, vond Ten Hag. 'De diepte die wij in ons spel hadden, vond ik uitstekend. We hebben geweldig veel kansen gecreëerd en dat is prachtig om te zien.'

Hoewel Klaas-Jan Huntelaar niet scoorde, was hij volgens Ten Hag toch belangrijk. Ook Zakaria Labyad kreeg lof. 'Klaas-Jan had een goede rol met zijn loopacties. Zakaria speelde uitstekend, al schakelde vooral het team goed om.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik stoor me dan weer zo aan Fox. Ik ben afhankelijk van livestreams, en hoop dan altijd en Engelse te pakken te krijgen.
Wat een negativiteit. De zuchterige toon van de commentator. Een mooie aanval van Ajax die net in de kiem gesmoord wordt heet dan 'een nonchelant Ajax'..
En de heren in de studio met hun deprimerende statements. Ajax speelde de eerste 20 minuten ofzo gewoon heel goed en in de 2de helft ook weer fases. Maar o o o Ado had ook kunnen scoren. Ja geef ADO dan ook credits, maar nee. Nee dat kan niet want ADO moet perse geen flikker voorstellen..
'Niet hoogstaand' is dan de boodschap. Ik heb geen problemen met een kritische blik hoor, maar de heren lijken gewoon niet van voetbal te houden. Bovendien is zo'n tussendoor babbeltje helemaal geen format voor een kritische analyse, maar zelfs dan moet de strekking zijn dat het allemaal geen flikker voorstelt. Maar dat Ajax in de CL door gaat dat dan weer wel...In de praatprogramma's halen de heren ook al geen niveau.
Voetbal is entertainment. Daar begrijpen de Nederlandse media geen hol van.

Waar je gewoon niet omheen kan is dat Ajax suprieur was. En ja dat is ook een beetje saai. En dan krijg je ook fases dat Ajax onbewust even van het gas afgaat. Maar mogen we tussendoor ook genieten van dat suprieur zijn? Zo slecht deed ADO het niet eens. Bij de goal van Vd Beek maakte die ADO verdediger een grote fout, maar dat was t wel zo'n beetje. Uiteindelijk werd ADO gefrustreerd, wat zeer begrijpelijk is als je zo overklast wordt. Doelpunt de Ligt was erg puik, maar de doelman, die vele goede reddingen had kreeg ervan langs. Zo typisch..
16 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik stoor mij altijd aan die zuigers van interviewers,
van die klote vragen om spelers uit de tent te lokken.
het gaat tegenwoordig inhoudelijk helemaal nergens meer over.

toch elke keer die klote opmerkingen terwijl ajax net met 5-1 heeft gewonnen.
week in week uit, jullie lijken niet gemotiveerd, hoe kan dat dan? of jullie hebben "kansloos" verloren hoe voelt dat (gvd man)
die dikke krullebol is nog het ergst, die blijft trainers maar irriteren (zoals van bommel laatst)
alsof hij erop uit is dat het interview escaleert en dat mark gefrustreerd wegloopt of gaat schelden.

oprotten met die gasten van tv.
of gewoon voorbij lopen als speler/trainer
0 0
JanTa
Ik kijk altijd met geluid uit en maak mijn eigen commentaren tot ergernis van mijn omgeving.
3 0
ETM
In mijn geval is het vaak midden in de nacht. Dan riskeer ik dat mn meisje me bij het grof vuil zet.
0 0
MisterAFCA
Ik heb eigenlijk maar een tip voor je, want ben het met je verhaal helemaal eens, zet net als ik het geluid uit. Het is daar allemaal pro lakjes en lampjes. Ajax is nooit goed maar de tegenstander slecht. Is iets van alle jaren en ook een van de redenen dat Cruijff niet meer aanschoof als analist bij de Nederlandse media. Ook hij hij vond het allemaal veel te negatief. Wij Ajacieden weten zelf dat we de beste zijn en daar hebben we die droeftoeters op tv niet voor nodig.
3 -2
ETM
Het is gewoon onvoorstelbaar dat al die tvzenders over de jaren niet met betere commentatoren kunnen aankomen. Ook los van anti Ajax sentimenten. Voetbal is een show en als je er dan doorheen gaat lullen dan moet je er wat aan toevoegen. Het laatste wk dat ik in Amsterdam woonde volgde ik via de Belgische televisie.
Die pipos in praatprogrammas kijk ik niet meer, gebruik hun quotes als kapstok om op dit forum opmerkingen te plaatsen ;)
Ik weet zeker dat als je goed selecteert dat je met een groepje posters hier betere programma's kunt maken. Wel voor een kleiner publiek, maar ik verwacht verrassend groot. Geen meningen puur om sentiment te voeden, maar echt over voetbal praten en denken.
Ben ik zelf wel de Tom Egberts ;)
0 0
Piethein
Of naar t stadion gaan haha.
1 0
BRAMHOUTEN
inderdaad hwt irriteert mij ook mateloos. we waren net 4 min onderweg en hij kwam al met de conclusie dat ajax er niet doorheen kon voetballen en nog geen kans wist te creëren. echt bizar. maar dit Feyenoord is ineens weer titelkandidaat
6 0
ETM
Opportunisme van de media kan ook vermoeiend zijn, maar hoort er ook bij.
De negatieve insteek irriteert me gewoon enorm. Mbt Ajax in het bijzonder, maar ook mbt de voetbalbeleving in het algemeen.
3 0
Spuit11
Doe jezelf een lol, als commentaar Nederlands is, geluid zacht. Doe ik ook heel vaak. En lekker streamen. Je gaat toch geen 20 euro neertellen om die kwallen te sponseren? Ik niet hoor.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ben benieuwd of dat geval met Tagliafico vlak voor tijd nog iets noemenswaardigs was. Leek op hamstringklachten, hopelijk is het niet ernstig voor hem.
1 0
Piethein
Kuit. Maar inderdaad ook niks meer over gehoord. Stak wel zijn duimpje omhoog naderhand
0 0
Superjan
Anticiperen op een veranderende tactiek zou wel héél knap zijn.
0 0
JohanvanBasten
Mist iemand Sanchez nog, of Younes, of Kluivert, of Traore?
2 -3
ETM
Okay de selectie is nu beter, maar met dit soort achteraf opmerkingen kan ik weinig. Ik heb genoten van Sanchez, met volle teugen. Traore vind ik een prachtvoetballer. Younes is flink afgegleden, had even als Traore een probleem in de laatste fase, maar ook naar hem heb ik met plezier gekeken, zn spel in de kleine ruimte, altijd naar voren willen etc.
Ziyech en Tadic zijn wel beter. Neres ook.
Bij Kluivert had ik altijd mn bedenkingen hoewel hij beslist knappe acties had. Ver voordat hij vijand van het publiek werd vond ik hem eigenlijk overrated.
4 0
behangdelul
Sanchez altijd, maar de rest niet. Traore de momentenvoetballer al helemaal niet. Die voetbalde alleen voor zichzelf.
2 -3
AJAIXIXIXI
Sanchez en Traore opzich wel.
2 0
Rukboor
Ik niet.
1 0
X-RaY
Off.

Waarom staat de samenvatting van Twente JA er nog niet op?

Iemand?
0 0
AjaxAdam1900
Pas als alle wedstrijden gespeeld zijn, komen de samenvattingen online. Morgen zijn er nog 2 duels te spelen!
0 0
Piethein
Tagliafico greep naar zn hamstring in een sprintduel op het einde, wilde niet gewisseld worden leek het. Valt dus mee?? Lees er nergens iets over.
1 0
MK77
Kon ook niet gewisseld worden want er waren er al drie geweest
0 0
Adam24
Heel goed Ajax gezien vandaag. Waanzinnig veel gecreerd, nauwelijks iets weggegeven en zelfs na een tegenslag (had nooit een vrije trap mogen zijn) rustig gebleven en niet in de problemen gekomen.
3 0
Rentokill
Hoe meer kansen je krijgt. Hoe meer je er ook kunt missen he. Laten we ook een gewoon blij zijn met wat tegenwoordig allemaal creeert.
6 0
Van Reenen
In het 2e deel van zin 2 staat ten onrecht: hadden kunnen. Klein puntje van kritiek omdat Erik had moeten zeggen: hadden moeten scoren. Dus MOETEN i.p.v. kunnen. En Erik, haal die nonchalance eruit alsmede de arrogantie. Dan heb ik niets dan lof voor hoe jij het elftal laat functioneren.
3 -2
mickey2602
En trainen op hoekschoppen verwerken tot doelpunt of in ieder geval doelpoging. Met al die corners van de laatste tijd en met name vandaag hadden er meer doelpunten uit mogen vallen.
2 0
jackwolf
96 hoekschoppen , 0 doelpunten bedoel je dat?
Stel je voor dat er uit de corners ook gescoord gaat worden. Dan winnen we elke pot met dubbele cijfers.
3 0
Ozymandias
Gemiddeld wordt er uit minder dan 5% van de hoekschoppen gescoort. Mensen denken vaak dat een hoekschop een soort kans is maar feitelijk blijkt dat gewoonweg niet te kloppen. Veel trainen op hoekschoppen blijkt ook helemaal niet zo'n groot positief effect te hebben en daarom kiezen veel Europese toptrainers er voor om daar nauwelijks op te treinen. Zelfs bij Europese topclubs met spelers die een hoekschop geweldig kunnen nemen wordt er nauwelijks uit hoekschoppen gescoord.

We moeten misschien gewoon ophouden met hoekschoppen als kans te bestempelen. In plaats van dat iedereen naar voren gaat voor de hoekschop kan je beter de speler die het dichtst bij de cornervlag is zo snel mogelijk de hoekschop kort naar een ploeggenoot te spelen om een aanval proberen op te bouwen voordat het gehele elftal van de tegenstander de tijd heeft gekregen om terug naar hun eigen zestien te rennen om daar op een kluitje te staan. Al hoewel zou dat wel mogen van de arbitrage? Ik weet eigenlijk niet wat de regels hiervoor zijn. Kan iemand me daarbij helpen?
0 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
als je die 5% kan omzetten naar 10%
heb je 5% voorsprong op je tegenstanders, dus een extra wapen los van individuele wapens.

je oefent ook automatisch op vrijetrappen en nauwkeurigheid op goal.
0 0
Ronaldinho020
Hoezo zou dit niet mogen?
1 0
Ozymandias
Simmige vrije trappen mogen ook niet snel worden genomen. Ik ken de regels in relatie met hoekschoppen niet.
0 0
Ronaldinho020
Vrije trappen is een totaal andere situatie. Scheidsrechter kan nog een waarschuwing geven, of een kaart etc etc. Dat is niet het geval bij een toegekende inworp of hoekschop.
0 0
Bocarra
AS hou toch een keer op door de positiviteit van ten Hag te vertalen als lyrisch.... Welk doel dient dit..?
4 -2
Truth
"Lyrisch" een veelgebruikte term hier. Maar wel erg dik aangezet, hoor...
2 -2
ddkoning
beetje het verhaal van iedere week. "we hadden meer moeten scoren"
6 0
ST
Komt gewoon omdat we geen top spits hebben.
4 -4
Knalpot
Volgens mij liepen er wel meer vandaag die niet scherp genoeg waren, heeft niet alleen met je spits te maken.
2 0
AJAIXIXIXI
Erg knap inderdaad dat je tegen zo'n verdedigend spelend Ado alsnog veel kansen creëert. Nu moeten we er alleen nog meer afmaken.
11 0