O19 speelt gelijk bij H'veen, O17 verslaat PEC

BartVeenstra, 24-11-2018 om 16:25, 14205 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 24 november. Ajax O15 won de uitwedstrijd tegen AZ O15 met 0-2. Ajax O17 versloeg op Sportpark De Toekomst PEC Zwolle O17 met 3-0 en Ajax O19 sleepte in Friesland in de slotfase nog een punt uit het duel met SC Heerenveen.

FT | AZ O15 - Ajax O15 (0-2)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij AZ O15 een comfortabele 0-2 overwinning geboekt. Beide doelpunten werden gemaakt door spits Julian Rijkhoff.

Al binnen een minuut was het raak voor de jonge Amsterdammers. Na een prachtige aanval via Nassef Chourak en Gabriël Misehouy wist Rijkhoff hard raak te schieten. Even later was het bijna 0-2. Na een mooie opening van Julian Brandes was het Amourricho van Axel Dongen die kon afleggen, maar Chourak schoot over. Ajax was sterker en kreeg meerdere kansen om te scoren. Voor rust kwam het dan ook verdiend op 0-2. Na een goede dribbel van Misehouy wist Rijkhoff de keeper voorbij te spelen en uiteindelijk te scoren.

Na rust kreeg Ajax, dat na een rode kaart bij AZ tegen tien man kwam te spelen, opnieuw enkele mogelijkheden. Ook de Alkmaarders lieten zich zien, maar een poging ging ruim voorlangs. Vlak voor tijd kreeg Raphaël Sarfo nog een kansje, maar zijn schot ging - na goed voorbereidend werk van Misehouy - over.

Opstelling Ajax O15:

Setford; Doest, Gooijer (Klaasen 43'), Brandes, Camara; Jansen, Chourak, Misehouy; Sarfo, Rijkhoff (Banel 43'), Van Axel Dongen (Bobson 36')

Doelpunten:

0-1 Julian Rijkhoff (1')
0-2 Julian Rijkhoff (30')

FT | SC Heerenveen O19 - Ajax O19 (1-1)

Opstelling Ajax O19:

Gorski; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Douglas; Q. Timber, Llansana, Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar.

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Aberkane, Schön, Abid, Sint, Dostanic, Maddy.

Doelpunten:

1-0 Arjen van der Heide (41')
1-1 Eigen Doelpunt (85')

FT | Ajax O17 - PEC Zwolle O17 (3-0)

Ajax O17 heeft op eigen veld ruim afgerekend met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. De Amsterdammers namen in de eerste helft al afstand van de Zwollenaren en scoorde na een eigen doelpunt en treffers van Dillon Hoogewerf en Jaymillio Pinas.

Na een aantrekkelijke beginfase kwam Ajax op voorsprong. Joshua Pynadath kwam goed door over de rechterkant en zag zijn lage voorzet door een PEC-verdediger in eigen doel werd gewerkt. Een kleine tien minuten later verdubbelde de O17 de marge. Donny Warmerdam stuurde Hoogewerf weg met een steekbal. De linksvoor van Ajax frommelde zich knap langs de PEC-verdedigers en zorgde voor de 2-0. Razendsnel na deze treffer deed ook Pinas een duit in het zakje. De spits leek aanvankelijk een grote kans om zeep te helpen, maar op de doelman zorgde de jongeling alsnog voor de 3-0.

De Ajax-storm hield vervolgens aan, maar in een vierde treffer resulteerde dit niet. Solomon Bonnah en Max de Waal waren in de eerste helft nog het meest dichtbij, maar beiden zagen hun inzet geen doel treffen. In de tweede helft deed de O17 het een stuk rustiger aan. Invaller Hossein Zamani schoot zo'n tien minuten voor tijd net naast en Pinas verzuimde oog in oog met de doelman zijn tweede van de wedstrijd te maken. Ajax won dus met de cijfers die bij de rust al op het scorebord stonden: 3-0.

Opstelling Ajax O17:

Dieker; Bonnah, Rensch (71' Yah), Aksit, Salah-Eddine; De Waal (54' Zamani), Warmerdam, Regeer (62'); Pynadath (73' Baas), Pinas, Hoogewerf.

Doelpunten:

1-0 Eigen doelpunt (16')
2-0 Dillon Hoogewerf (25')
3-0 Jaymillio Pinas (28')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TimAFCA
Wat vinden mensen hier van Donny Warmerdam? Zag de wedstrijd vandaag en vobd het een leuk spelertje.
1 0
Mikes
Het is een Llansana typetje. Spelers die niet enorm opvallen als 6. Zeer intelligent, spelen bijna alles vooruit, staan verdedigend vaak goed en laten anderen beter voetballen.
1 0
trodat4030
He leuk, Julius Dirksen. Vind dat een goede versterking voor u16, mooi dat ie nu een kansje krijgt bij u17.
0 -1
Ozymandias
De backs van de o17 spelen een leuke wedstrijd.
1 0
Abu
Centraal ook verdedigend sterk.
Middenveld loopt nog niet lekker, waardoor van echt mooie aanvallen nog geen sprake is.
0 0
trodat4030
Ze missen Naci een beetje. Warmerdam, de Waal en Regeer ontbeert creativiteit. Dan had ik eerder Beelen erbij gezet. Ook niet echt een man van vele steekballen, maar wel een subtiele passer. Nu laat Hoogewerf zich vaak uitzakken, maar dat is ook meer een echte spits dan een creatieve middenvelder.
2 0
Abu
Dat is precies wat ik bedoel, vind het jammer dat dit middenveld word opgesteld, zonder enige creativiteit. Zeker als ik dan van de week lees dat er vanaf de jongste jeugd wordt gewerkt met "profielen" dan baart me dat echt zorgen. In het profiel zou dan in elk geval moeten staan dat de linkshalf een creatieve speler is, iemand die een man kan uitspelen op techniek. Als je dan een speler wordt doorgeschoven dan wordt deze opgevangen door een wisselspeler met hetzelfde profiel, of je schuift iets door van een leeftijdscategorie eronder. Als ik dan vandaag zie dat Regeer daar wordt opgesteld, dan betekent dat er zowel op de bank, als in onder16 niks loopt met enige creativiteit. Of het profiel wat ik in mijn hoofd hebt klopt niet. Ik ben bang voor het laatste.
0 0
NouriVandeBeek
Deze opstelling van de O19 kan mij zeer bekoren. Gericht op kwaliteit en potentie. Alleen Gorski is 2e jaars A. Met Unuvar zelfs één van 2003. Mooie ervaring voor hem. Hansen, Brobbey en Taylor van 2002. Zo hoort het bij de O19.
4 0
FlyingDutchMan
Gorski uit stof gehaald, heb hem nog amper minuten zien keepen.
1 -1
Onpartijdig
Unuvar basis bij Ajax o19, interessant!
3 0
wolterx
De 2 jongste doen het tot dusverre voor de o15, Misehouy 2 keed aangever en Rijkhoff prikt 2 keer, allebei heel compleet voor hun positie. Ben heel benieuwd waar die over 5 jaar staan.
3 0
trodat4030
Waarschijnlijk op de voorpagina van Marca ;-)
0 0
FlyingDutchMan
Hoor vooral goede verhalen over Misehouy, ben benieuwd!
3 0
RayJordaan
Naci kan z’n competitie debuut maken voor de 019
1 0